Keresés

Részletes keresés

jzp2107 Creative Commons License 2009.09.06 0 0 28575
> Ha volt egy kis kegyhely a forrás mellett, akkor a Mária-forrást találtad meg, ha nem, akkor az a Csaja.

lehet hogy nekem csak útvonalkövető mozgalom való.. :-)
telj.túra után behatoltunk a dömösi magánterületre, kutya nem volt, helyette lentről egy humanoid ugatott valamit, de szerintem nem nekünk hanem a szomszédjának

alaposan felkészültem, track, poi, minden
kütyü szerint rajta álltam a forráson, mondhatjuk hogy van is ott egy forrás, de kegyhely sehol ellenben sok szemét
mintha birkákat itatnának itt..
lehet hogy leszerelték a Mária-képet?

Csajára nem jutott idő
Előzmény: Morcsi (28291)
szulejmanszultan Creative Commons License 2009.09.05 0 0 28574
Nagyon köszönöm a sok információt!

Sajnos, már csak utólag tudtam elolvasni, de azért köszönöm.

"Felsőpetényből Romhány felé: a falut és a majort elhagyva egy nyílt mezőn visz a kék, mellette van egy út az erdőben, itt lódarazsak fészkelnek az úton átdőlt fában nem érdemes erre kispistázni,hűsölni az árnyékban.."
Szigorúan követtem a Kék-et, csakis a nyílt mezőn mentem. Engem most az eső kapott el szántóföldek között. "Bemenekültem" a szénatároló kis házikó kurta eresze alá. (Tudod, ott, ahol balra felfelé kell kanyarodni Ősagárd irányába)

"Alsópetényben a Hármaskönyv fogadóval szemközti buszmegálló tábláján a bélyegző, párna kell, lenyomat szép."
Megvolt, úgy van. Gyönyörű egy falu, ritka szépen és rendben van tartva. Gratulálok az ottlakóknak!

"Alsópetény Romhány között hihetetlen mennyiségű muslica van, hű társként kísérik szerencsétlen erre tévedőt."
Tényleg így volt, teljesen igaz. A Romhányi-erdő és a Gesztenyés a legdurvább. Hamar a fejemre is húztam a rovarmaszkot, és ezzel a probléma megoldódott.

Romhányban a Lila presszóban a pultoshölgy nem tudta, hogy hol van a Vadász vendégház. Sőt azt sem, hogy hol van az Aradi utca. Viszont az egyik vendége a segítségemre sietett, de elég nehezen tudta megfogalmazni a mondanivalóját (saját elmondása szerint a térképen sem igazodik el). Nagy nehezen azért sikerült elmagyaráznia és végül könnyen oda is találtam. Furcsa, hogy még 60 méteren belül is bizonytalan volt az egyik helyi lakos, hogy melyik utca az, pedig nem egy kis közről van szó.

"A Cser- háton a tarvágás utáni akácosokban is jól lehet tájékozódni."
Ez így is volt. Csak én korábban Mátraverebélynél elég rendesen eltévedtem egy ilyen fiatal akácosban a jelzések hiányossága és a figyelmetlenségem miatt és azóta mindig fázok, ha szembesülök vele, hogy egy ilyen szakasz következik.
A Cser-hátra pedig vissza a cserfákat!!!

"Becske előtt a vasúton áthaladva, kiérve az erdőből a réten nem sok jelzést látni.. nem elcsavarogni, néhány tábla kukorica, egy vadles, jó kupac autógumi s máris látszik a falu.."
Így van, főleg ott a zavaró a hiány, ahol kereszteződések vannak, úgy mint a Júliamajorhoz felvezető út és a volt vasútállomás közti rövid szakasz és közelebb Becskéhez az Eresztvény nevű területen. Utóbbinál van egy "Y"-elágazás, ahol a szemben lévő fák egyikén van ugyan jelzés, de a gaz és a faágak miatt nem látszik. Na ott én ott sejtés után rossz irányba mentem, de a vészcsengő hamar bekapcsolt, aztán korrigáltam. Nekiálltam keresgélni, aztán hamar megtaláltam a jobboldali fa törzsén a jelet. Teljesen benőtte a gaz, meg a fa egyéb ágai, alig lehetett észrevenni oldalról is (oldalirányba van felfestve, még véletlenül sem szembe a kereszteződéssel). Szóval irtottam, tapostam, tördeltem, úgyhogy most már látszik úgy ahogy, aki utánam jön, annak könnyebb dolga lesz egy fokkal. Egyébként a problémás helyeken legtöbbször így szoktam tenni, sokszor elég egy két jól elhelyezett erőteljesebb suhintás egy bottal, hogy jelentős javulást érjünk el és szerintem nagyon hálás dolog ez.

"Szandavárig kicsit szűk ösvény visz egy darabon, majd a földútra kiérve azon lefelé kell elindulni, feljebb bányaterület, haragosak a látogatókért.."
Szandaváralja faluból felfelé Szandavárban sok a cserje, fiatal fa, kevés a jelzés. Végül is el lehet igazodni, de idegesítő. Nem tudom, miért nem lehet a vékony fácskákra is festeni Kéket. Ehelyett inkább beláthatatlan helyekre, távoli pontokra festenek, aztán keresgélhetünk.

"Cserhátsurány felől jövet nehéz elsőre meglátni a vár után az leágazást lefelé, fehérrel volt szalagozva."
Azt hiszem tudom melyikre gondolsz. Ott, ahol a zöld jelzés elválik a Kéktől (Váritanya közelében). Most is fehér szalagos, ez is jó megoldás. A szakadtakat összekötöztem és visszarögzítettem a lehullott darabokat a bokorra. Ilyen szalagok segítenek a Bányatelep aszfaltútjáról letéréskor is, egyébként alig észrevehető!

Mégegyszer köszönöm a tanácsokat, hó végén folytatom Nógrádtól Budapestig, ha Isten is megsegít.

Jó túrázást!
Előzmény: Bribor (28513)
szulejmanszultan Creative Commons License 2009.09.05 0 0 28573
Mindent leírtam itt, olvassátok el: http://ttt.tr.hu/okt/forum.php?a=ds&id=19

A legrosszabb jelzés hiányosság szerintem Nógrád alatt van a völgyben, ahol a vasút megy. Én ott a legnagyobb napsütésben háromnegyed órát elvacakoltam és 400-500 métert eljárkáltam, amíg megtaláltam a jó utat a négy közül és a végén e miatt (is) lerövidítettem a túrámat.
Mindig viszek távcsőt, hogy a távoli jelzéseket is észrevegyem. A túraleírásomat a javaslataimmal most is beküldtem e-mailban az MTSZ-nek.

Jó túrázást!
Előzmény: nim69 (28498)
nagypapi Creative Commons License 2009.09.04 0 0 28572
AK Ecsegfalva-Vidratanya

 

Kicsit hosszabb távot terveztem, ez lett belőle.

 

Ecsegfalvára eljutni sem túl eccerű. Kisújszállásig rendben, sűrűn jár vonat. Onnan van busz. A kisújszállási buszmegállóban kifüggesztett menetrend szerint 8.47-kor indul, a menetrendekponthu szerint 8.58-kor, a buszvezető szerint 9.04-kor.

Ecsegfalván a Berettyó étterem továbbra is zárva, mindegy, múltkor úgyis két bélyegzést gyűjtöttem.

A faluból kiérve a vasút töltését kell kisebb-nagyobb megszakításokkal követni. Egy juhász mindenképpen rá akart beszélni, hogy menjek a túzoktelepre, csak a bivalyok közé ne menjek. Márcsak ezért is maradtam a kéken, hátha a kutyariasztó nem hat a bivalyokra.

Azon szerencsések közé tartozom, akik Réhelynél láttak élő túzokot. A bekerített részen van kettő, mindkettőhöz volt szerencsém, odajöttek a kerítéshez. Érdekes hangjuk van.  

A kiállításra érdemes rászánni a 420 pénzt.

Kvte leírásából kiderül, hogy egy állomás kivételével az egész tanösványt érinti a Kék. A pénztáros hölgy elmondta, hogy nem vesztek semmit, ha kihagyom az utolsót, mert az a kiszáradt mocsaras mező élővilágát mutatja be. Ezért is kihagytam.

Töltés, párhuzamos földút, töltés, és máris Dévaványán voltam. Kvte a túraleírásában említi a Varjú kocsmát, ide tértem be. Soha nem sikerült még ilyen bonyolultan bélyegzést szerezni, a csapos hölgy fél órát nézegette a füzetemet, megmutattam kvte kinyomtatott túraleírását is, hogy milyen híres hely is ez. Felhívta a tulajt (Varju urat), végül kaptam bélyegzőt, meg egy ingyen kishubit. Biztos ami biztos, hátha mégis apehes vagyok, pedig egy ellenőr nem ellenőr, ugyebár.

Szeghalmi úton Ramóna étteremben csak pacal volt, maradt a tankolás meg egy csomag ropi a következő, „meditatív” szakaszra. Az aszfalt után jópár km kőszórásos. Ennek másnap nagy jelentősége lesz.

A Folyás-ér rész szép, a többi eléggé jellegtelen. És hosszú.

Körösladányba 6-ra értem, AK bélyegző az állomáson rendben. A szállást a kéktúra fórumon találtam, közvetlen a Kék mellett, a központban van. Gyors fürdés után az egy utcányira levő büfébe ültem be hamburgerezni meg sörözni. Kedvesek a helyi műhelyarcok. Egy sörre is meg akart hívni a pultos hölgy, nem hagytam, de azért tény, jó napot szereztek ennyi potya pia lehetőségével.

A sok aszfalt és a kőszórásos út miatt eléggé fájt a talpam, pedig azzal nem szokott gond lenni. Hiába, öregszem.

Ma reggel gyors reggeli a főutcán levő kocsma-pizzériában, majd át a Sebes-Körösön. Kis gáttúra, de az első rész kifejezetten szép. A második nem annyira. Úgy 4 km tökegyenes töltés. Vidratanya szépen felújított, pecsétet is adtak, habár a szemben levő gátőrház a hivatalos AK bélyegzőhely. Ott is kértem egyet, legközelebb úgyis innen kell folytatni.

A figyelmes olvasó bizonyára összevonja a szemöldökét, hogy lehet, hogy itt kiszálltam, hiszen csak tizenegy-két kilométert jöttem. Nos, a talpam egyre jobban sajgott, Szeghalmon, a stoppolt teherautóból leugorva éreztem, milyen jól is tettem, hogy félbehagytam a Vésztőig tervezett szakaszt.

olahtamas- Creative Commons License 2009.09.03 0 0 28570
Ha már itt vagy, Sellye után a kékről van már új információ ?
Előzmény: Törölt nick (28569)
Jesper Olsen Creative Commons License 2009.09.03 0 0 28568
Nem, ez egy másik templom. Szent Ilona a titulusa.
Előzmény: Joeyline (28567)
Joeyline Creative Commons License 2009.09.03 0 0 28567
A zalaszentmihályfai Szent Mihály templomról van szó?
Az közigazgatásilag Bödéhez tartozik - tudtommal.
Bár tény, hogy a Teskánd és Dobronhegy közötti műút mentén helyezkedik el.

http://mek.niif.hu/01900/01955/html/index1042.html
Előzmény: Jesper Olsen (28564)
Güsziológus Creative Commons License 2009.09.03 0 0 28566

Vértesszentkereszt

 

Ahogy írtam nemrég, két templomrom van.

A régebbiről pár évtizede tudnak, az újabbat pedig gótikusként sorolták be.

A román kori kapuk akkor még a föld alatt voltak.

A hivatkozott lapon jól lehet látni a rom környékének történetét.

 

A "hiteles" lista papíron van.

Ennek alapján állt össze az általam "körözött" EXCEL táblázat.

Mivel ez bővebb (33 általam felfedezett templom, ill. rom van) ezeket megjelöltem.

 

Megemésztem a legújabb információkat, és remélem, még az idén lesz frissebb lista.

Előzmény: Jesper Olsen (28564)
Güsziológus Creative Commons License 2009.09.03 0 0 28565

OFF

 

- Rövid leszek! - szólt a sikló és rácsúszott a sínekre.

 

ON

Jesper Olsen Creative Commons License 2009.09.03 0 0 28564

Kiegészítő információk:

A Teskándnál lévő templom (a műemlékem.hu szerint) Dobronhegyhez tartozik, tehát mégis csak szerepel a listádon.

Bár a Genthon-féle könyvekben nem szerepel, de a mozgalom igazolólapján felsoroltak között van pl. Vértesszentkereszt, Zalaszántó, Nagybörzsöny, így ezek biztosan beleszámítanak. De azért jó lenne látni a "hiteles" listát...

 

MÁS:

Én is köszönöm a Cserkészcsapat által kiírt mozgalmakkal kapcsolatos értékes információkat!

Előzmény: Jesper Olsen (28548)
jzp2107 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28563
Ramszesz: köszönöm, ebben reménykedtem (tuhun láttam én is Sasvári néven)

Mária rajtam is kifogott, amikor én mentem akkor még nem volt tuhun, és a magánterület jelleg engem is visszariasztott (kutyáktól tartottam)
Hazaérve mp betölt, láttam hogy ....... megpoizta de nem rajzolta fel, így a forrást legalább felvittem, a tracket nem rajzoltam be mert nem tudtam hogy volt-e ott út egyáltalán (most úgy olvasom hogy nincs is út csak valami kaszált domboldal)

elkóricáltam a Csaja-forrás felé is (ezt meg te vitted fel?) de lamer módon még azt sem találtam meg :-)

ebből is látszik hogy gps nélkül töketlen papírturista vagyok, de vállalom
szombaton a féltávos forrásos ttúra végén azért is újra odamegyek a Mária-forráshoz és levadászom! ámen :-)

ha hétfőig nem jelentkeznék akkor megettek a kutyák
Előzmény: Törölt nick (28293)
jzp2107 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28559
pilisi forrásozók!

a II. Ramszesz az hol van, az is a Holdvilág-árokban?
kerol_t5 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28558

Tiszteletem a jelenlevőknek!

 

Hamár szóba került a hétvégi "kőgyüjtés"  a Csobáncon:

 

Szeretettel várunk minden segítséget!

Meghívó!</P>

CSOBÁNCI KŐKERESŐ ÉS KŐGYŰJTŐ HÉTVÉGE! 

Várunk Téged, családodat és barátaidat is egy kalandos

KŐKERESŐ ÉS KŐGYŰJTŐ HÉTVÉGÉRE, A CSOBÁNCRA!

 Találkozó: Gyulakesziben a Templomnál

2009.09.05-09.06-án reggel 8 órakor.

A később érkezők a Csobáncon csatlakozhatnak a csapathoz.

 A kőkereséshez és kőgyűjtéshez szükséges szerszámokat

lehetőség szerint mindenki hozzon magával! (ásó, lapát, csákány, stb.)

A kőkeresést, kőgyűjtést természetesen régész felügyelete alatt végezzük!

Az ételt és italt mindenki számára biztosítjuk!

Napszállta után a hangulatot tábortűz mellett, jóféle borral,

énekszóval és hangászok kíséretével alapozzuk meg.

A bátor fennalvóknak (sátrat és hálózsákot mindenki hozzon magával)

sok érdekes meglepetést tartogatunk!

 Vasárnap jóféle pálinkával indítjuk a napot,

majd újult erővel folytatjuk a munkát, amíg bírjuk!

SEGÍTSÉGEDDEL, MUNKÁDDAL HOZZÁJÁRULHATSZ

CSOBÁNC VÁRÁNAK ÚJJÁSZÜLELTÉSÉHEZ!

Ha úgy döntesz, hogy velünk tartasz,

kérlek, jelezz vissza az alábbi telefonszámra vagy e-mail címre:

 20/973-5745  Mészáros Zsuzsa,

e-mail cím: gyulavezer@vazsonykom.hu

                                                                                                                                                              CSOBÁNC VÁRÁÉRT ALAPÍTVÁNY

 

Előzmény: Güsziológus (28540)
jzp2107 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28557
köszönöm mindenkinek, akkor a cím és az összeg is jó, várom a megérdemelt kitűzőmet :-)
kávé11 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28556
Sziasztok!

Én Hidvégi Józsefné (Erika) címét kaptam meg, vele leveleztem (ehidvegi@freemail.hu), majd az eredeti lapot (amit lefénymásoltam magamnak) elküldtem az alábbi címre, az alábbi összegért, és nemsokára megérkezett a díjazás az eredeti dokumentummal együtt.


1223. Tisza Cserkészcsapat
Tiszaújváros
Bethlen G. út 15.

A díjazás igazolólaponként 300 Ft. Lehet küldeni a borítékban vagy rózsaszín befizetési csekken.

Előzmény: Jesper Olsen (28549)
Joeyline Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28555
Én az eredeti lapokat (3 db) egyben küldtem el Türk Balázsnak, de előtte lefénymásoltam magamnak.
Egy ezrest mellékeltem hozzá (3*300+100), és kértem, hogy bélelt borítékban küldje el a díjazást. Kövi héten rendben meg is jött az egész cucc.

OKT-füzetet mondjuk nem adnék fel postán...
Előzmény: Törölt nick (28553)
Joeyline Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28554
Nekem is aktuális egy Vártúrák fokozat postára adása. A 80. hivatalosan is igazolt váram a Kisnánai vár volt, ezt a Mátra 115 teljesítménytúra rajtjában ejtettem meg :)
Már járhatnék előbbre is, de többször is nem volt ott az igazolólapom (nagyon ritka, hogy kifejezetten egy-egy vár érintése miatt megyek valahova túrázni) vagy pedig nem volt mód igazolásra, mert nem érintettem a közelben települést, fényképezőm pedig nincs egyáltalán.

Türk Balázs stimmel, és én is 300 Ft/db-ról tudok.
Előzmény: jzp2107 (28551)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28553
Ugyanez a cserkészcsapat szervezi a Magyar Várak (Vártúrák) mozgalmat is.

Ott az utolsó beírást érdemes elolvasni - ez 2009-es, tehát igencsak aktuális - , ott is ez a cím szerepel. Lehet oda kell küldeni az összes Tisza cserkészcsapat által szervezett túramozgalmat?

De az adatlapjukon van elérhető email cím, ott lehet érdeklődni, ha él.

http://www.turabazis.hu/egyszervezo.php?id=205

De van honlapjuk is:
http://1223-tiszacscs.extra.hu/

Az új honlapjukon ráadásul egy harmadik cím van.....

Egy email talán megér érdeklődni.

Én arra lennék kíváncsi, hogy az eredeti igazolófüzetet kell elküldeni, vagy megfelelhet a fénymásolat is? Valahogy nem szívesen adom ki az ilyeneket a kezemből, és bízom a posta szárnyaira...

Attila
Előzmény: jzp2107 (28551)
KinizsiTE Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28552
Tájékoztatjuk az Encián Emlékek túramozgalom résztvevőit, hogy a szeptember 27.-i Úttalan utakon... tájékozódási teljesítménytúra keretében versenyzői kategóriában indulók (The North Face kupa) részére választási lehetőséget biztosítunk a 30 pont TT vagy TV szerinti jóváírására.
Az esemény rajtja/célja: Máté-kert Söröző. Dunaalmás, Almási út 147
jzp2107 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28551
én hétfőn adtam postára egy RKT-t, 300-at raktam a borítékba, de fogalmam sincs mennyit kellett volna
pár hete kérdezősködtem itt a fórumon hogy mi az aktuális cím, de választ nem kaptam, úgyhogy a turabazis fórumán szereplő Türk Balázsnak küldtem.
Te is azt a címet tudod?

Hiltonban velem is jófejek voltak, gyerekkel voltam és adtak neki egy olyan mágneses ajtónyitót amit maga Michael Schumacher használt (ezt persze nem hiszem, mondjuk azt hogy pont ilyet használt)
Előzmény: Jesper Olsen (28550)
Jesper Olsen Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28550
„Túrabeszámoló” avagy mozgalmárkodás a fővárosban
Múlt vasárnap délelőtt tettem egy rövid körutat, amelyen 5 TDI-s (Templomromok a Dunán innen) igazolást sikerült szereznem. Először Hűvösvölgyből felsétáltam – a Kis-Hárs-hegyi kilátó közbeiktatásával – a Budaszentlőrinc (ma Szépjuhászné) nevű helyre, a pálos kolostor- és templomromhoz. Igazolás: Gyermekvasút-bélyegző (ez a hely a pálos mozgalomban is „játszik”, még sok van hátra…). 22-es busszal és 16A-s (vár)busszal a Bécsi kapu térig utaztam, onnan séta: Mária Magdolna-torony (fotó), Hilton-szálló (falában Miklós-templom maradványa – pecsételés a Hilton portásától, aki régebben teljesítette már az OKT-t!), Várszínház előtti tér: Zsigmond-templom romja (fotó). Séta le a Várhegyről, 86-os busszal néhány megálló és már ott is voltam az Óbudai kolostor romjainál, melyek egy iskola udvarán láthatók. Itt is fotót készítettem, az emléktábla állapota elkeserítő (de a szöveg még így is olvasható). Ebédre már otthon is voltam. – Az első fokozat felénél tartok, a következő tíz hely begyűjtése több erőfeszítést fog igényelni.
Jesper Olsen Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28549
Egy kérdés mindenkihez:
tudja-e valaki, hogy most milyen árfolyamon kell számolni a Vártúrák és a Román kori templomok mozgalom 1-1 fokozata esetén? (Kitűző ára, postaköltség?) Most együtt szeretnék 2 váras és 3 román kori „gyűjtést” beküldeni.
Jesper Olsen Creative Commons License 2009.09.02 0 0 28548
Szia Güszi!

 

A Genthon-könyv tegnapi böngészése után az alábbi épületeket találtam, amelyek nem szerepelnek a Te 275-ös listádon (a 285 soroshoz nem tudom viszonyítani), ezek közül több T0-s minősítésű lehetne:

- Bátmonostor, templomrom: ásatások után teljesen betemetve

- Dozmat, rk. templom: szentélye élein román pálcadísz

- Magyarfalva, rk. templom: félköríves román szentély

- Rásonysápberencs, rom: románkori épületmaradványok

- Vasvár, Szent Mihály templom romja: későromán, ásatás után visszatemetve

- Pécs-Málom, rk. templom: románkori (12. sz.) félköríves szentély

- Budapest, Nyéki templom romja: félköríves román szentély

- Budapest, gercsei templomrom: románkori alapokra épült

- Budapest, Margitsziget, premontrei templom romja: 12. századi, román stílusban épült

A tizedik a már említett Baj-Haláp (baji vadászháznál lévő) rom.

 

Ácsról annyit sikerült kiderítenem, hogy az ott lévő ref. templom egy korábbi, 13. századi templom maradványainak felhasználásával épült, déli homlokzatán két román kori résablak látható. (Genthonnál nincs említve románkori részlet.)

 

És még valami: a Zala megyei műemlékjegyzéket böngészve „találtam” egy eddig máshol nem szembeötlő románkori épületet: a Teskánd nevű település temetőjében álló Szent Ilona templomot, a leírás szerint a 13. században épült templomhoz a 14. században épült a torony – sajnos a 18. században barokk stílusban átalakították, de a kép alapján még mindig inkább kedvelt stílusunkban épültnek látszik.

 

A böngészést jövő kedden tudom folytatni. Érdekes, hogy sok „evidens” romról ez a háromkötetes könyv nem említi meg, hogy románkori (pl. a kesztölci pálos rom vagy a vértesszentkereszti rom), így kérdéses, hogy a mozgalom szervezői elfogadják-e azokat. – Lehet, hogy mégis érdemes lesz megvennem az általuk ajánlott listát? (Ami azon rajta van, azt biztosan beszámítják.)

Folyt. köv. - RKT forever! :-)

 

Jesper
Előzmény: Güsziológus (28517)
Joeyline Creative Commons License 2009.09.01 0 0 28547
A legtöbb helyen igen, a nemzetközi jegy km-arányosan jóval drágább a belföldinél.

Érdemes viszont odafigyelni a meghatározott viszonylatokra szóló kedvezményes menettérti utazási lehetőségekre, mint pl a nagypapi által már jelzett Budapest - Kassa viszonylat.

Mecseki túráknál (Pécsre/ről utazva) jól alkalmazható a Budapest - Eszék viszonylat.
Előzmény: jzp2107 (28542)
nagypapi Creative Commons License 2009.09.01 0 0 28546

Sőt, ha valaki Budapestről Hidasnémetibe vagy Encsre utazik - pl. Kéktúrázás céljából, hogy ne offoljunk :-) - és teljesárú retúr jegyet kellene váltania, akkor megéri Kassáig venni.

 

 

És egy kis valóban ON hír az ország másik végéből:

http://ttt.tr.hu/#40256 

Előzmény: Törölt nick (28545)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 28545
OFF

Most néztem utána, hogy a kerékpárszállítás díja nemzetközi forgalomban Magyarország-Szlovákia között egységesen 5 Euro.

Most néztem utána, hogy egy odaúti jegy Budapest-Kassa között 27,8 Euro, míg a menettérti jegy, mint írtad 22,2 Euro. Tehát ha csak egy irányban utazik az ember akkor is megéri a retúr.

ON
Előzmény: nagypapi (28543)
nagypapi Creative Commons License 2009.09.01 0 0 28544

Itt a Rákóczi összeállítása, külön kerékpárszállító vagon van benne:

http://www.mav-start.hu/res/ic_532_533_rakoczi_09.pdf

Előzmény: nagypapi (28543)
nagypapi Creative Commons License 2009.09.01 0 0 28543

A vicc az, hogy a kedvezményes menettérti Bp-Kassa viszonylatban (22,20 euro) kb. annyi, mint egy Bp-Miskolc retúr teljesáron.

Érdemes figyelni a nemzetközi kedvezményeket.

http://www.mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.php?mid=14683749bee080

Előzmény: jzp2107 (28542)
jzp2107 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 28542
egyébként ez európa más részein is így van, tehát egy német városból átvonatozni a határ másik felén levő közeli francia városba hasonló megoldással olcsóbb?
szóval büntetik a vonattal való határátlépést?
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.01 0 0 28541
Szia!

Szeretnék gratulálni a túramozgalom teljesítéséhez. Tavaly mi is végig kerekeztük az Ónod-Kassa távot. Mi Kassáról úgy jöttünk haza, hogy Vonattal eljöttünk Kenyhec(Kechnec)-ig a Kassáról 14:57-kor induló vonattal, ott áttekertünk a határon Hidasnémeti vá-ig, ami kb 7 km és onnan tovább vonattal. Így hazajutottunk kb 2000Ft-ból, igaz csak Egerbe jöttünk.
Előzmény: FoJoe (28535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!