Keresés

Részletes keresés

badhool_16 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10559

h.moni!

 

Az ajtofelulet nem lyukacsos csak nem vettuk meg le rola a karcolas ellen vedo muanyagot:)

Egyebkent nagyon magasfenyu szurke a szine(majdnem mint egy tukor annyira fenyes), tudom nem praktikus:), de megvannak a megfelelo szerek hozza amivel tudjuk majd takaritani.

Egyebkent ez nem minimal konyha nem akarok elkeseriteni senkit.

 

Előzmény: h.moni (10535)
h.moni Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10558

Hát én megkeveredtem, mint vasorrú bába a mágneses-viharban. Ki tervezte oda a szagelszívó feletti dolgot?

 Most akkor te tervezted a konyhát, vagy nem?

Előzmény: badhool_16 (10555)
Soká Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10557
Na, bizonyos kérdéseidre éppen válaszoltam is :)
Szerintem nem érdemes igazságot osztani, így is, úgy is működik az élet. Én azért a gótikus templomok készítőinek szemléletét vallom, akik a templom fenti fülkéibe a szobrokat nem csak elölről faragták meg, mondván Isten szeme mindent lát :))
Szerintem ennyi a különbség a bútor és a díszlet között.

Melyik az a falfesték, amelyik egy kifröccsenő meleg zsiradéknak is ellenáll?
Előzmény: badhool_16 (10555)
Soká Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10556
"nem divat a sok csempe"

Kikívánkozik belőlem, hogy akkor főleg! mert nincs múlandóbb, mint a divatot követni .)
De. Én tényleg a praktikum és tervezettség felől közelítek a témához és hmonihoz hasonlóan úgy gondolom, jobb egy könnyen tisztán tartható konyhai falfelület (legyen az csempe, mozaik, zománc, textil falvédő vagy akármilyen spéci műanyag), mint egy foltos, elmocskolódó festett fal. Részletkérdés, de én is idegenkedem a bútorok körbefestésétől, az kicsit olyan snassz megoldásnak hat, főleg ha szép, igényes bútorokról beszélünk.

Az amerikai konyha már százszor átbeszélt téma. Talán nem tévedés azt mondani, hogy az amerikai főzéskultúrához és életmódhoz szerencsés is.
Nálunk maradt a külön konyha, de úgy hogy megkurtítottuk a méretét a nappali javára és az étkezőasztal átkerült oda. A két helységet egy tolóajtó (készülőben) választja el egymástól.
Bár nem vagyunk nagyon nagy szakácsok, engem zavar az, ha a konyha szagai bejárják a lakást, tehát fontosnak gondolom a konyha elzárhatóságát + páraelszívást.
Előzmény: ZsuR (10544)
badhool_16 Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10555

Soka!

 

Olyan festeket hasznalok amelyik barmikor lemoshato, igy a zsirproblema kilove.

Nem ertem miert tunik neheznek korbefesteni a szekrenyeket???

Minek vegyem le a szekrenyeket, ha mogotte nem kell festeni?

Siman tudok egyenes vonalat huzni az ecsettel ennel nehezebb konyhakkal is megbirkoztam mar.A szekreny tetejenel pedig sokkal egyszerubb dolgom lesz, mert azt lentrol nem is latod igy nem kell teljesen a butor mellett huznom az ecsetet.

Te komolyan szetszedned a konyhadat minden festesnel?

Ha igen szerintem nem en vallalok tul bonyolultat:)

Az elszivo feletti zaroelemmel beletrafaltal mar regebben eldontottem es valszeg leszedetem amikor hazamegyek.Nincs is odaerositve csak a konyhas igy tervezte meg es latni akartam, hogy mennyire lenne zavaro.

Ugyhogy 1 pont megy neked:)

 

Előzmény: Soká (10534)
Törölt nick Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10554
Köszi :)
Egyébként holnap megyek megnézni, milyen lett a nappali a világosított fahéj színnel.
A gyerekszobát biztosan újrafestetem, mert fosneonzöld lett.
Marad a dulux nagyvilág színei.
Egyébként holnap megyek egy bazinagy bútorboltba, angliából importált NEXT bútorokkal van tele, egyszerűen imádom azt a stílust, a formákat, anyagokat.
Remélem, sikerült valamit találni, megyek majd fotómasinával felszerelkezve :))
Előzmény: ZsuR (10552)
h.moni Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10553
Valamennyire követnünk kell a divatot, hiszen a boltok is az új készletekre törekednek, tehát szinte nem is kapunk mást.Én azokra gondoltam,akik nem hajlandók megvenni a "nerm trendit", még akkor sem, ha nem áll jól nekik, vagy nem is passzol a személyükhöz. Igen, vékony a válsztó a vélemény, és a kritika között, de amikor a leendő falusi szomszédasszonyom úgy lép be a gyerekszobába, hogy : Húúúú, de ronda ez a zöld, ez nálam a kritika felé húz, főleg, hogy a folytatása kioktatás, hogy milyenre fessük át. :)) Vagy hogy minden kíváncsiskodó azzal foglalkozik, hogy "ölég lessz kifűtteni" . Ezt sem jóindulatú véleménynek ítélem, bár ez már teljesen más kategória. :) Sajna még olyan alap szinten van a konyha készültsége, hogy nincs mit látni rajta, de szívesen dicsekedem majd vele. (még se járólap, se pult, se berendezés). Igyekszem a harmóniára törekedni. Pl :u.olyan színű az étkezőgarnitúra, mint szekrényajtó lesz majd.Az ülőgarnitúra pedig az étkezőcucc testvére, stílusra egyezőek: régi polgári, felújítva. A színekre, stílusra mindenhol ügyelek, nem lesz "hebehurgya " jellege, még ha én sokszor az is vagyok :D Már én is kíváncsian várom, hogy megmutathassam neked :)
Előzmény: ZsuR (10550)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10552
Megtalaltam,
"Borzolt kedély :) válasz | megnéz | könyvjelző 2009.04.19 18:40:07 (10289)"

Tokeletes alkalmazasa a "nyitott konyhanak..." Sok mas esetben egy emelt konyhapult is megteszi a vizualis levalasztast - megis hianyzik a megoldasbol (talan sok mas elemet akarnak belevinni, es ez mint nem annyira fontos, kimarad).
A fiamnal lattam a konyhapult mennyire segit az elvalasztasnal. A pult az ebedlo felol magasitott, es takarja az etel keszitessel jaro szukseges "csendeletet". Ott van, jelen van, nincs kirekesztve - de nem latni mindent a konyhabol, ami jo.
Előzmény: ZsuR (10551)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10551
Oh, nem... egyaltalan nem szentseg :)). Szeretem a kenyelmet, szeretem a praktikussagot, es szeretek fozni. No meg szeretek vendegul latni is, es szeretem a kellemes hangulatot, amikor nincs semmi zavaro benne.

Nem a konyhat feltem - hanem a nappalit... amikor leulsz egy barati tarsasaggal, es ha egy mosatlan edeny a pulton marad, vagy a parol hagyma illata (amit imadok) szinten leul az asztalhoz... akkor nem tudom ugy elvezni magamat, mint szeretnem.

Lattam nagyon jo megoldasokat, amik ezeket a gondokat kikuszobolik (reszben, egeszben), de a legtobb helyen nem ez a helyzet, csak marad a konyha a szoba sarkaban...
Kell valamielyen (legalabb vizualis) elvalasztas!

Nem is tudom, hogy kinek a hazaban lattam itt nem is olyan regen, hogy a konyha es a nappali kozott volt egy kis folyoso is, es az etkezo a ketto kozott volt... szep es kellemes megoldas volt. A konyha valamennyire kozel is volt meg nem is... a nappalibol nem volt kirekesztve, de nem is volt benne. Az etkezo csodalatos osszekoto elem volt... no az a megoldas tokeletes volt ott, abban a helyzetben.
Előzmény: cicó (10549)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10550
:)) Megkonnyebbultem :)).

Nincs baj a divat kovetessel... csak ki kell tudni valasztani azt ami illik hozzank ES divatos. Pl oltozkodesnel, amikor par plusz kg-mal valaki olyan felsot vesz fel, amibol a derek resz kilog... masik felsoben lehet nagyon csinos, vonzo - igy meg csak a hurkakat latni :)).

Lehet jol, otletesen berendezni egy nyitott konyhas eletteret, de osszhangban...

"Nem szoktam őket kritizálni, de engem annál többen akarnak "a mások általi útra téríteni"." Nagyon vekony hatar van a kritizalas es a velemeny kozott :)), konnyu elveteni :)).

A divatnak az is lenne a szerepe, hogy egyeniseget vigyunk a lakberendezesbe, oltozkodesbe... vagy amiben eppen divatozunk... lehet beleolvadni a tomegbe ugy is, hogy a divatrol nem is beszelhetunk.

Irod, hogy a te igenyedet elegitetted ki a nyitott konyaddal... szivesen neznek kepet rola!
Az jo, ha valaki at tud lepni a "szokasos"-on, es szemelyre szab valamit... ha a csaladnak a kenyelmet, igenyet szolgalja, es boldogok vele - az a jo divat, az a kovetni valo.
Ha csak azert, mert "mindenkinek van mar ilyen..." akkor kevesbe.

Az en dilemmam volt... es meg mindig feljon. Divat az alulrol beepitett mosdo, mosogato, furdokad... es esn irtozom tole. Butasag? Lehet... de volt ilyen regesregen, es allando hadakozasban voltam azzal, hogy mi marad a mosogatoban az osszeeresztesnel - nem tudom kitakaritani (es nem vagyok tisztasag manias). Szoval nincs az "undermount" (alulrol beszerelt) mosogatom, hanem "drop-in" (felulrol beszerelt).. es lattam a szemeket... ??? Hogyan??? Miert nem??? Biztos vagy benne, hogy jol dontottel??? :))




Előzmény: h.moni (10548)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10549
Ahogy a konyhás topikban is olvaslak téged, arra gondolok, hogy neked a konyha talán egy kicsit szentség...a nappaliba betolni tehát egyenlő a szentségtöréssel :)))
Nem mindenki van ám ezzel így, van akinek nyűg a konyhában tartózkodás (most pedig magamból indultam ki):)
Ennek ellenére már jártam úgy, hogy direkt azért vettem meg egy lakást, mert a nappali és a konyha közötti fal kivehető volt...viszont nem vettük ki rögtön és időközben rájöttem, mennyire jó nekem az mikor jön valamelyik barátnőm akkor le tudunk ott ülni beszélgetni, mint egyetlen szóbajöhető hely a nappalin kívül ahol viszont férj tévézett:)
Úgyhogy végül a fal maradt:)
Előzmény: ZsuR (10547)
h.moni Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10548
Nem haragszunk :)) Egyébként  leendő sajátunkat azért sem nevezem amerikai konyhásnak :) Egyben van a nappali-étkező, konyha. Bizonyos szempntból tényleg nem a leg praktikusabb, de én pusztán olyan pórias és önző okból ragaszkodtam hozzá - a praktikumot is átlépve- mert én teljesen ki vagyok rekesztve a család életéből az állandó konyhai tartózkodásommal. Úgy gondoltam: ELÉÉÉG!! :D Én is megnézegettem a környezetemben építők házait, tényleg sok-sok a tucatmű , de úgy vagyok vele, ha neki jó, hát jó. Nem szoktam őket kritizálni, de engem annál többen akarnak "a mások általi útra téríteni". Nem tudom miért csípi az emberek szemét az, ha valaki másképp csinálja, nem áll be a sorba. Egyébként számomra a divat követése egyenlő a tömegbe olvadással .Tapasztalatomból így látom.
Előzmény: ZsuR (10545)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10547
Ertem en... de van ahol nem a legjobb megoldas - es sajnos a legtobb helyen az, amit eddig lattam.
Szeretem a nyitott teret. Szeretem, ha nincsenek az emberek kicsi "dobozkakba" zarva... de...

A hely hatart szab, es egy negyszogletu szoba sarkaban egy konyha furan nez ki... a konyha a haz-lakas lelke, ott az elet! Igaz! De nem lehet elfeledkezni arrol sem, hogy ha bevisszuk a konyhat a nappaliba (vagy forditva) akkor egy funkciot felaldozunk a masikert. No meg... nem minden haziasszony kepes a mindennapit ugy elvegezni, hogy rend legyen a konyhaban... a rendetlenseg meg... jajj!
Előzmény: cicó (10546)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10546
Szerintem ez inkább azért alakult ki, hogy a háziasszony ne legyen kirekesztve a főzés miatt a családi életből. Nem lakókonyhát csináltak hanem inkább azt vitték be a nappaliba. Aztán divat lett belőle.
Előzmény: ZsuR (10545)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10545
Minden mast felreteve, ami ezzel a konyhaval kapcsolatban eszembe jut - akarki konyhaja lehetne. Nincs szemelyisege. Nem all szandekomban bantani senki erzeset, velemenyet vele - de sokat latni hasonlot, akar egy butor bolt reszlete is lehetne. Biztos a mindennapi elet majd rateszi a szemelyiseget tukrozo jegyeket - de most meg nem latni benne, es igy ... nem egyedi, hanem tucat.

Nagyon sok ismerosom mondernizalta az otthonat mostanaban... erdekes "tucat" dolgok jottek elo... foleg akkor fura, ha valamit alkalmaznak csak azert mert divat - de a lenyege a funkcionak elmarad, csak a diszites miatt.

Nekem az egyik ilyen "miert csinaljak?" kerdes bennem az "amerikai konyha".
A nyitott konyhat altalaban studio lakasokban csinaljak - igenyes otthonokban a konyha nincs a nappaliban... es bizony lattam szep hazat "agyonutve" azzal, hogy az uj tulajdonos "bevitte" a konyhat a nappaliba...es az egyik sarokban foztek, a masikban meg... jajj... mig az alap otlet az lenne, hogy ott, ahol nincs igeny-hely fozesre, csinaljanak egy kis teakonyha szerut. Egy melegitesre, egy konnyu etel elkeszitesere, de nem egy csaladi vacsorara...sutesre, fozesre.

Jajj, ez ugy kikivankozott mar belolem - ne haragudjon meg erte senki, nem banto szandekkal irtam.
Előzmény: h.moni (10535)
ZsuR Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10544
Amit a csemperol irtal... nem divat a sok csempe, meg a furdoszobaban sem... nincs mindig mindenhol korbecsempezve. Ami a festest illeti... ha a szekrenyek a falra vannak szerelve... akkor persze, hogy korbe lesz festve, nem kell levenni a beepitett szekrenyt festeshez. Itt ugy nez ki, a szekrenyek be vannak epitve.
Előzmény: Soká (10534)
h.moni Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10543
Egyszerű ötletek, amik boldogítanak :DD
Előzmény: cicó (10542)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10542
Én tuti hozzá nem nyúlnék:) miafrancnak? Ez gyakorlatilag egy beépitett bútornak számít :) nem szekrénysor amit tologat az ember:)
Bár megjegyzem vettem már olyan lakást ahol a szekrénysor körbe volt tapétázva és szőnyegezve :)))
Mikor ottjártunk megnézni örömmel konstatáltam, hogy nem kell a tapétához nyúlnom, mert jó állapotú max lefestem...na aztán kulcsátadáskor ráébredtem:DDD
Szerencsére a szőnyegdarab megvolt azt be tudtam pótolni a helyére.
Előzmény: h.moni (10541)
h.moni Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10541
Mink le szoktuk emelni a felsőket, így közönségesen :D
Előzmény: cicó (10540)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10540
Szerintem meg jelentkezzen az, aki a konyha minden egyes újrafestésekor leszereli és szétszedi a konyhabútort :)
Előzmény: Soká (10534)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10539
Már be van csövezve nekik.
Előzmény: h.moni (10533)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10538
Már nem akarom meggyőzni, elmondtam az érveket és ennyi...majd rájön:)
Előzmény: ZsuR (10529)
cicó Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10537
De remélem pozitívan:)) Mert amúgy mozaik is lesz:))
Előzmény: esotherica (10528)
h.moni Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10536
Kedves emilii ! Valami tusfürdő,sampon-tartó alkalmatosság nem fog hiányozni a "rézlefolyós-gömböcből"? :))  Mert én eléggé utálok zuhanyozás közben hajolgatni ,hogy felvegyem, majd letegyem. Ráadásul, olyankor hátulról védtelen marad az ember lánya :DDD 
Előzmény: emilii (10477)
h.moni Creative Commons License 2009.05.06 0 0 10535

Biza nekem a 3 gyerkőc -amikor segít mosogatni- tényleg mindent összefröcsköl 7 határon belül:)  Nekem egyébként a sütő, mikró mögött - mellett is van csempe, és amikor kihúzom a szekrényt, bizony elég ramatyul néz ki, hidegzsíroldót is alkalmaznom kell rajta. Ha ezt elképzelem falon, hmmm. :( Az új házba a hűtő mögé is rakattunk csempét, mert ott is elfeketedik a fal a hűtőrácsnál.

Rengeteg lakber újságot átnéztem egyébként az építkezés folyamán, és rá kellett jönnöm, hogy a "látvány-berendezés,tervezés " nem igazán törődik a praktikummal.

Mondjuk nekem a "minimalista stíl" egyáltalán nem jön be,ipari gyár jellegűnek, ridegnek találom  én ennél "gömbölyűbb" gondolkodású vagyok.Viszont most a legtöbb újság ezt nyomatja. Én szeretem ha egy helyiség picit betekintést enged az ott lakók személyiségébe. A minimálban nekem ezt nem sikerül felfedeznem A badhool 16 által 7000!!! km-ről tervezett konyhával nem csak a szín a "bajom", hanem az ajtófelület is például.  Lyukacsos, valami expandált lemeznek tűnik!  Na hát azt takarítani !!!És egy konyhaszekrényre nem csak tisztán  por megy, hanem tapadós, zsíros szennyeződés. Nem irigylem a tulajt. Persze ne sértődj meg badhool, ez csak az én véleményem, nem vagyunk egyformák.

 Egyébként én sem tudok másra gondolni, csak hogy körbefesti badhool a szekrényt. Ez engem is meglepne.  

Igazából a fehéren, vagy a szürkén kívül nem is tudok elképzelni mást a falra, mert egyszerűen üti a színeket, úgy összességében. Mondjuk én felnagyítva néztem.

 

Előzmény: Soká (10534)
Soká Creative Commons License 2009.05.05 0 0 10534
Kissé megkésve, de azért reagálok. Ha lakberendezéssel foglalkozol, akkor kissé felesleges volt a színekkel játszadoznom ( másoknak talán segített), viszont annyit még megjegyeznék, vagy kérdeznék a konyhával kapcsolatban, hogy szerinted az ablak felőli fal nem igényelné a csempét? Az látszik, hogy nem figyelmetlenségből vagy takarékosságból maradt el a burkolás, de azért a saját tapasztalatom az (kiváltképpen ha netán egy gyerek is "be van tervezve a konyhába"), hogy a konyhában még arra a falra is jut ilyen-olyan fröccsenés, amire az ember álmában sem gondolna. Egy sütő és egy mikró mellett még inkább.

Részletkérdés és formailag persze értem a logikát de nem felesleges darab ott az elszívót körbevevő záróelem?

Ami pedig a festést illeti, elhiszem, hogy van benne gyakorlatod, de az elszívón túl, nem kell a magas illetve fali szekrényeket mind megmozgatnod? Ugye nem mondod, hogy körbe akarod festeni őket? :))
Előzmény: badhool_16 (10512)
h.moni Creative Commons License 2009.05.05 0 0 10533

Szerintem javasolj nekik egy konyhai talicskát, amivel a szennyes edényeket átfurikázzák majd a mosogatóból a  mosogatógépbe. Na az praktikus lenne nekik :))

 

Egyébként pedig már az alapozásnál jeleznie kéne -e fura ötletét, mert akkor nekik két helyre kell lefolyót csinálni.

Előzmény: cicó (10526)
badhool_16 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 10532

Praktikus.

De csak akkor, ha a konyha nem nagyobb 3 negyzetmeternel:)

Előzmény: cicó (10526)
nettomazsola Creative Commons License 2009.05.05 0 0 10531
napsarga!

en rosszul valasztottam az elsö festeket es nagyon narancsos lett. borzalmasan vakito, vibralo, idegesitö volt. ( nalam)
1 ejszakat elt.
de az erös napsarga nagyon bevalt. almazöld csempevel ...
a szürkehez - femekhez nagyon jo a sarga. olyan vidam, meleg lesz töle az egesz.
Előzmény: badhool_16 (10492)
badhool_16 Creative Commons License 2009.05.05 0 0 10530

En a fekete es a feher keveresebol keszult szurkekre gondoltam, de egyebkent van belole tobb fajta.Mivel a fekete es a feher neutralis szin igy a szurke is.

Termeszetesen ha mas szint keversz bele hideget vagy meleget akkor a te allitasod lesz igaz.

 

Előzmény: ZsuR (10527)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!