Keresés

Részletes keresés

APT Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120235
Nézd, ebben a kérdésben tényszerűen kijelenthető, hogy ezek az órák (akár egy Rolex is) "egyszerű" finommechanikai ipari termékek, és mint ilyeneket, nyilvánvaló módon kellő felkészültséggel és tapasztalattal rendelkező gyártó előbb-utóbb képes megfelelő minőségben utána gyártani.
És mivel a luxusiparban nem költségalapú árképzést alkalmaznak, így azt is tudjuk, hogy a márkás és drága svájci órák valós előállítási költségei az eladásinak csak nagyon csekély hányadát teszik ki.

Ebből hamar kitörpölhető, hogy ha egy olyan tudottan gátlástalan és minden szabályt pofátlanul figyelmen kívül hagyó ország, mint Kína a jelenlegi pályán műszakilag tovább fejlődik - mi pedig mulyán nézzük ezt érdemi lépések nélkül - akkor csak idő kérdése, hogy megjelenjenek olyan hamisítványok, amelyeket már a tok felnyitása után is csak nehezen lehet leleplezni, mi több, amelyek színvonalukat és használati értéküket tekintve alkalmasint nem is maradnak el az eredetitől.

Ha ez bekövetkezik - akkor a svájci luxusóra-ipar újabb súlyos krízisnek nézhet elébe. Mert ma ugyan igaz, hogy a márkás luxusholmik vásárlói sokszor éppen azért veszik ezeket, mert drágák és márkásak, a belbecs annyira nem érdekli egy jelentős részüket (sznob faktor), de pont a sznob faktort rombolja földig, ha esetleg minden portáson ugyanolyan óra lesz, nem, vagy alig rosszabb minőségben, töredék áron. Akkor a sznobnak már nem is fog kelleni, a márka presztízse összeomlik...

És ez valóban bekövetkezhet. Azzal, hogy a kínai ipar elkezdte a ma legelterjedtebb ETA werkeket is egyre jobb minőségben hamisítani - ezzel szerintem ebben az állóháborúban új felvonás kezdődött. Erre a svájciak csak új majd még újabb szerkezetekkel reagálhatnak - de jelentős áremelés nélkül, és úgy, hogy nyújtsanak valami többletet is folyamatosan. És én nem vagyok biztos benne, hogy ez lehetséges.
Marad a hadüzenet Kínának... :-)))
Előzmény: Certina (120218)
APT Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120234
Szerintem ne mossuk össze ezeket a dolgokat - egyedi, garantáltan egyetlen példányban készült antik műtárgyak (festmények, szobrok) kiállítási célzattal készült másolatait ne keverjük össze napi szinten ipari tömeggyártásban készülő holmik megtévesztési célzattal készülő hamisítványaival.
Az előbbiek éppen azért készülnek, mert az eredeti mindenki számára még megtekintésre sem elérhető. Lévén egyetlen egy van belőle. A kamu Rolex meg kamu Rolex és pont... :-)))
Előzmény: ronin s8 (120186)
APT Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120233
Nézd, ezen nem sok ragozni való van. Éppen ma polemizáltam hasonló ügyben rendőrökkel (szakértőként), és csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy ha egyszer két nyomozó társaságában kukkantanánk be Gyurika csomagtartójába, akkor az Atyaúristen sem mentené meg Gyurikát a legalább 1-2 év LETÖLTENDŐ szabadságvesztéstől.

Nagyon bájosan elcseveghetünk még itt a témáról, de a lényeg akkor is az marad: ez a világ összes országában BŰNCSELEKMÉNY. Ha jó hamisítványról beszélünk, ha rosszról. Gyurika pedig BŰNÖZŐ. Bűnözőkkel meg az ember ne kontaktáljon. Szóba se álljon velük. Abból soha semmi jó nem sül ki.
Előzmény: Törölt nick (120205)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120232
Üdv mindenkinek!
Ez nem hamis D)).(tudom má megint offol gondoljátok)
De itt van ez az Omega Seamaster Professional 200M (Cal.1441 = ETA 255.561), kitűnő állapotban, használt Omega fadobozzal, nagy pontosságú hő kompenzált kvarcszerkezettel!Az óra kitűnő állapotban van!! S természetesen új gazdára vár.

123
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120231
"Hát az van, hogy nem kell kihelyezni a termelést Kínába, Herr Hayek!"

Na, ezt ugattam már évek óta, hogy ide fog vezetni !!!
(És eleinte még itt, ezen a topic-on is vészmadárnak tekintettek többen is.):
Előzmény: ronin s8 (120221)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120230
PfújJJ !

Hajszálrugókulcsos szabályzás fölött "3135".
Alatta meg egy cégnév.
:-(
Előzmény: Certina (120206)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120229
Látom már.
Előzmény: Törölt nick (120228)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120228
jung,

Akkor erősítsd meg az állításomat :)
Előzmény: jung (120227)
jung Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120227
Megelőztél :)
Előzmény: Törölt nick (120225)
jung Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120226
Az étteremben is közismert, hogy bizonyos maradékokat esetleg visszatesznek, és újra felszolgálnak, mégis csak akkor veszed észre, ha látod.
Az órák és a dobozok bizony - egy szint alatt biztosan- a szalonban találkoznak csak, vásárláskor, én nem gondolnék ebbe semmi rosszat, a megkarcolt zafírüveg már más...
Előzmény: Smíró (120224)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120225
Smíró,

> Ismerek olyan óraszalont!!!, ahol papírdobozban, celofánba csomagolva, ömlesztve viszik be az órát és külön papírdobozban az óradobozokat...

Elárulok egy "titkot": a legtöbb karóra igy kerül be az üzletekbe. Az órákat tálcákon (kartondobozokban) kapják a nagykerek is (könnyű a polcról összeszedni a rendeléseket), a díszdobozokat pedig külön kartonban. Elmész a kiskeredből bevásárolni, veszel 2 tálca/zacsesz órát és külön megkapod hozzá a dobozokat. 100ezres Tissotnál is így van ez. De pl. Seiko 5-höz még doboz sem jár, csak egy sima nylon tasak, mint a kínai piacon. Úgyhogy a tudatlanságodból levontál most valami nagyon rosszat... Ejj-ejj :)
Előzmény: Smíró (120224)
Smíró Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120224
Car ügy, hogy egy óraszalonba nem mehet úgy be az ember, hogy kinéz egy jó drága órát és megveszi. Szakértővel kell menni, mint ha használt autót venne? Ismerek olyan óraszalont!!!, ahol papírdobozban, celofánba csomagolva, ömlesztve viszik be az órát és külön papírdobozban az óradobozokat... saját szememmel láttam. Ügyvéd barátom évekkel ezelőtt perrel , megveretéssel, kiheréléssel fenyegetőzött ott, amikor a zafír üveges órája 1 nap után megkarcolódott. Hosszúra nyúlt qrvaanyázás hozta meg a gyümölcsét - mert a cserébe nem ment bele -, visszakapta a pénzét. Amikor belinkeltem azt a Rolex oldalt, ahol a hamisítványt hirdették, igazából nem a vita kirobbantása volt a célom, inkább az a költői kérdés, hogy vajh' ilyenre miért nem bukik rá a Rolex "belső" elhárítása, no meg annak kifejtése, hogy sajnos miért nem okoz különösebb szívdobbanást nekem, mint "műélvezőnek", ha valaki kezén ilyet meglátok. Persze Amsterdamban a nyáron a gyémántházban láttam ám - ahová bejutni sem volt egyszerű -, hogy aki ott vesz órát, öltönyös úriemberek plüsstálcára rakva, órákon át kikérdezve a vevőt, ajánlják a drágaszágot - no, ott talán mernék vásárolni anélkül, hogy közületek valakit megkérjek, kísérjen már el és segítsen a pénzem elkölteni:-)))
Előzmény: Certina (120220)
IL-2 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120223
Igen el tudom képzelni, hogy az ifjú „Yehudi Menuhin” és „Paganini” palánták mind Stradivarin akarnak megnyilvánulni. A hangszerkészítő mestereket már kevésbé, hisz Sztaradivári sem azért lett az ami, mert egy előtte élő mester darabjait szerette volna megismételni, hanem mert újat és jobbat akart.

 

Úgy látom én is, álláspontjaink közelebb vannak egymáshoz, mint eleinte látszott, még ha más-más aspektusból is közelítjük meg a témát.

Bekel vallanom disputánk kezdete, nagyon emlékeztetett egy régen elhangzott beszélgetésre, ami egy műkereskedő és az adott téma szakértője között zajlott le.

Ez röviden és tömören ilyen formán nézett ki;

            -műkereskedő: A szakértő úr azt mondja, hogy a kép hamis?

            -szakértő: Hosszan és részletesen kifejti álláspontját. Ami röviden arról szólt, hogy a kép nem hamis, csak nem a műkereskedő által megjelölt XY mester a készítője, hanem egy későbbi követője, WS mester. A kép így sem értéktelen, csak nem annyi mintha XY keze munkája lenne, és ezért úgy árverésre bocsátani, hogy ezt a tényt nem ismertetik a nagyérdeművel, az hiba.

            -műkereskedő: Tehát a szakértő úr mégis csak azt állítja, hogy a mű hamis!

 

 

Üdv, IL-2

Előzmény: ronin s8 (120186)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120222
Én csak azt az egyet nem értem, h a Rolex (és mások) keze nem ér el addig, h az ilyen honlapokat egy szempillantás alatt eltüntesse?
Előzmény: Certina (120218)
ronin s8 Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120221
Hát az van, hogy nem kell kihelyezni a termelést Kínába, Herr Hayek! :-)

Viccet félretéve, bizony komoly esélye van, hogy tíz év múlva még súlyosabb hamisítási ügyek legyenek. Felértékelődik majd a szakértők szerepe, ahogy már ma is.

Szvsz a pénzes vevők majd ellenőrzött forrásból származó órákat fognak csak venni.
Aki meg nem eléggé pénzes, vagy csak fel akar vágni, annak maradnak az olcsó, vagy hamis órák :-)

Ahogy most is. Mindig is lesz gazdag ember, aki inkább megveszi a drágábbat, mintsem ékszer nélkül maradjon.

Őszintén szólva nem irigylem a svájci óragyártókat, de nem is sajnálom. Oldják meg ezt ők maguk.

Ha valaki létrehoz egy drága brand-et, akkor vállalja annak az utógondozását is! Ha macskám, vagy kutyám van, akkor azzal is tisztába kell lennem, hogy egyszer el kell majd temetnem.

Szóval, legyen ez a Rolex, vagy a Breitling problémája! Meg a Swatch-é! :-)

Előzmény: Certina (120220)
Certina Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120220

tomcat,

 

De igen és egyébként is még rengeteg problémája van - ezért írtam hogy elég sz..r - de ha összehasonlítjuk akár csak az egy évvel ezelőttiekkel, hihetetlen a változás.

Ez a durva, mert - gondolom - azt is ki fogják dolgozni, ha nem is működő állítócsavarokkal...és itt már a leghalványabb jele sincs annak, hogy nem megtévesztésre, becsapásra hamisítanak.

 

Itt a topicon nyilván kevesen szívnák be, mert  itt sok a hozzáértő - magam 8 éve tanuló vagyok - de mi van azokkal, akik nem?

 

Még egy kategóriával ,,lejjebb,,: mi van azokkal, akiknek ez a fejlődés megerősíti a hitét ezekben a hitvány ,,termékekben,, és abban, hogy van létjogosultságuk az eredeti, sok ezer euros példányok mellett?

Már így is tele vagyunk pé..szhosszabbítókkal:kocsik, hamis ruhák, high-tech szórakoztatóelektronika....:-)

 

C.

 

 

Előzmény: tomcat (120219)
tomcat Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120219
Ugyan nem értek hozzá, de ez szerintem még távolról sem hasonlít a Rolex szerkezetekre. Vagy a 3135 nem Microstella szabályozós?

tomcat
Előzmény: Certina (120206)
Certina Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120218

Frimen,

 

Na, megtaláltam. Még mindig elég sz..r, de már fényévekre van a pár évvel ezelőttiektől, ez durva! Ki állítja már meg őket!!!!!

31353135a
Előzmény: Törölt nick (120207)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120217
Ja, és annak a kezére is rácsapnám a csomagtartó ajtaját, aki abból árulja a gagyit. Jó erősen. Sokszor. Aztán még 2x.
Előzmény: Certina (120215)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120216
Ez nagyon durva!!
Előzmény: Certina (120206)
Certina Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120215

Frimen,

 

Szívemből szóltál:-)

 

C.

Előzmény: Törölt nick (120213)
fortissimo Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120214
+1 Certina.
Előzmény: Vpp88 (120175)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120213
Engem aztán jól átver, ha megvesz 150e-ért egy gagyit. Duplájáért eredetit is vehetne, igaz használtan.
Előzmény: Certina (120212)
Certina Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120212

Frimen

 

Én azt gondolom, hogy az veszi meg, aki be akarja csapni a környezetét és saját magát...mindenki másnak ott van az eredeti, vagy egy 60-as évekbeli bármilyen mechanikus svájci, elérhető áron:-)

C.

Előzmény: Törölt nick (120210)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120210
Laikus megvesz 150-ért egy új "Rolexet"?
Előzmény: Certina (120208)
Certina Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120208

Frimen,

 

Ebben tökéletesen igazad van, de már ennél is van jobb, csak nem találom, lila fogaskerekekkel és arany gravírozásokkal (ahogy már ezen is)

Ha meglesz, belinkelem. Persze még ezek sem elegek szakszervíznek, vagy olyannak, akinek van eredeti, de teljesen laikusoknak,  - akik az előző hsz-emben leírt hibákat sem ismerik fel - már teljesen meggyőző lehet.

 

C.

Előzmény: Törölt nick (120207)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120207
Ezen csak a rotor hasolnó az eredetihez, de azon is van vagy (fél)tucat eltérés.
Előzmény: Certina (120206)
Certina Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120206

Pallya,

 

Szerintem ugyanarról beszélünk. Egyébként félreértettél, nekem sem hamisat akart eredetiként eladni, vannak eredeti, régebbi órái is.

Nagyító nélkül valóban meggyőzőek, de (erős) nagyítóval előjönnek a problémák:

 

indexpöttyök elcsúsznak,

feliratok nem kontrasztosak, sokszor nincsnek a ,,helyükön,,

index festések elnagyoltak

gravírok, vésetek elnagyoltak, nem kontrasztosak, rossz helyen vannak

mindegyik sorozatszám ugyanaz (különböző darabokon)

csatok, szíjak minősége és jelzései

 

és mégy vagy tucatnyi hiba, ami, ha az eredetit ismered, ordít :-)

 

Viszont sajnos Mindenki okulására, már ilyen is van, és ez, ahogyan már többen írták, valóban a - nem közelgő - már itt lévő veszedelem:

fake3135
Előzmény: Törölt nick (120205)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120204
Mechanikus,

Megmondom őszintén ezt a "Doxázást" sem nagyon éltem meg, legalábbis nem voltam még akkora, h érdekeljen. De mégis ismerem :)
Előzmény: Mechanikus (120195)
Certina Creative Commons License 2009.11.20 0 0 120203

Pallya,

 

Kis fáziskéséssel...

 

Én találkoztam nemrég vele, eredeti óra ügyében - egyébként érdekes, hogy minden börzén ott van látogatóként és szinte minden állandó kereskedő/kiállító ismeri - és rávett, hogy a szuperjárgánya csomagtartójában nézzem át a ,,termékeit,,.

Véletlenül :-) volt nálam egy 10x nagyító....sajnos azt kell mondjam, hogy a darabonként 150!!ezres kollekciójában egyetlen sem volt, ami btto 2 perc alatt nem bukott meg valamin, de nagyon.

És nem azért, mert én a sokmilliós B, R, AP, IWC, stb. nagy szakértője vagyok, hanem mert ezek az egyébként valóban 350-500 USD közötti hamisítványok is hitvány sz...rok.

 

Hidd el, ha csak pár éve foglalkozol vele és volt kézben néhány eredeti, nem kell ezeket még kinyitni sem...

 

C.

 

 

Előzmény: Törölt nick (120066)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!