Keresés

Részletes keresés

Diofa Szelleme Creative Commons License 2019.02.15 -1 0 104611

Kérlek irj még, mindenkinek lehet rossz  napja mikor röhögni akar, még nekem is. :-)

Ha rajtad? Hát magasan kiérdelmelted. De vazze hogy lehetsz ilyen gyenge, ez az ország tele van (volt) lehetőségekkel, über alja vagy ha még mindig a száritód energiafelhasználásán (filléreken) görcsölsz. Ahelyett h itt bacnád a rezet esetleg nem akarnád képezni magad ahogy mások teszik? Hátha a kis szürkék elég sokan vannak hogy megbirkózzanak vele, ilyesmi.

 

Mentem. :-)

Előzmény: cam aro (104609)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2019.02.15 -1 0 104610

Amúgy néha én is aggódom Cam-aro, mivel unom már Tenerifét (folyton ott bacom a rezet, utoljára decemberben meg januárban 4-5 csillagos hotelben, de rémes, már február van úgyhogy) most Grand Canariara foglaltam. De olvasom hogy a Brexitre való tekintettel a románok már járatokat törölnek. Rémes. Az enyém vajon indulni fog? Már befizettem kb ezret de még nincs meg a kocsikölcsönzés, a kötlőpénz és az idei tavasz divatjának mefelelő ruhákat se vettem meg. Juj.

 

Annyira über... vagytok, főleg Te, Te akarsz engem challengelni? Viccelsz. Ráérő időmben ha jól akarom érezni magam sprotot fogok csinálni abból hogy a nyomorodon röhögjek - mert ezt érdemled és mert tényleg szórakoztatsz.

 

Macskák - hogy is volt: te élő állatokat tenyésztesz- LOL hát valszeg buknám a vevőköröm 100%-át ha döglötteket tenyésztenék. Akkora egy mar..a vagy. 12 évem volt itt, legnagyobb válsában jöttem ki a semmire. Ami az adózást illeti az összes angolt körülöttünk megkérdeztük. Hobby tenyésztés nem adózik mert nem regisztrál (=sokkal alacsonyabb árak, magas költség, sok befektetett munka -nem Mo, itt ez igy megy), menj haza ha nem érted, mi pont úgy csináljuk ahogy az angolok, szimplán adminisztrációs akadályok miatt nem lehet máshogy, de úgyis túl egyszerű vagy hogy értsed. A hobby és a hivatalos egy világ külünbség (és komoly, kb 4x-es árkülönbség is). Mi nem hajtunk rá mert hogy tényleg hobbi, én simán (és igen kényelemsen, 0 munkával is megélek  a férjem fizetéséből - ja bocs, ő diplomás ezer év tapasztalattal - tanultál volna kis epehógyag, nálad én is ezerszer képzetebb vagyok, de nem ez a lényeg- hanem hogy még a szakmádban is gyenge vagy- a szád tornáztatása helyett tán képezni kéne magad, nem?)

 

Ami engem illet: a macskáim 4/5-éd tavaly összel visszajáró vevők vitték el.= egy alapvetően ellenséges, gyanakvó környzetben is, k.kemény munkával (és igen sok lóvé befektetésével) überelni tudtam az  angol tenyésztőket és az angol vevők lojalitását vs. hazai.

 

Sirj még egy kicsit és jelzőzz, hadd röhögjünk mig megfulladsz az epétől. Kb

cam aro Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104609

Bár mondjuk autószerelőnek is über gyenge vagy, ""

 

koszonom, bizonyara sokat tudsz a munkassagomrol. 

ja. varj, kb semmit. 

de ahogy latom nem csak engem 'tudsz ' ilyen jol.. hanem mindent IS. 

 

na,. udv naccsága. :) 

mennyen nyaralni. 

-----------------------------

beszeljen veled az akinek kaktusz van a makkja alatt. :P

==================================== 

Előzmény: Diofa Szelleme (104608)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104608

Tökre nem értem mit birsz ennyi év után ennyit szenvedni meg fillérezni. Valamit nagyon rosszul csinálsz. Semmi baj, csak jól szórakozom.

1-2 havonta nyaralok kb. 1500 fontért és simán belefér. Gondolom ezt teszi a tehetség meg hogy úgy általában nem itt baccuk a rezet hanem dolgozunk. :-) Amikor adót emelegetsz. 0 gyerek van a családban = 0 benefit, 0 támogatás. Férj és fiam megállás nélkül dolgozak és adóznak (mások kedvéért mert mi NHS-hez csak akkor megyünk ha végképp meguntuk az életünk, inkább egészséges kajára költünk) I short: sokkal többet teszünk le mint amit kapunk és igy megy már 12 éve. Belőled szimplán az irigység lázad. Haza kéne költöznöd hogy kibontakozhass a világképednek megfelelően pl azt énekelve, hogy 'Hej Te bunkócska Te drága'

 

Bár mondjuk autószerelőnek is über gyenge vagy, de semmi baj, görcsölj még kicsit a száritód villanyfogyasztásán, engem ha egy évben 1-2x idetévedek csak szórakoztat a nyomorod, csak a tied meg egy-kettőé mert általában jóindulatú vagyok.

 

Többiek:

 

No deal, bad deal, maradjunk? Csak kiváncsi vagyok. Magyar hireket is ritkán olvasok de most megtettem. Nekem abból úgy tünik hogy Orbán is az EU összeomlására vagy kilépésre készül:

1. kirúgta Sorost

2 nem vagy korlátozottan engedett be emigránsokat (kereszrény sziriai kis csoport) = kégli árak fel, biztonságos ország, nem is túl zsúfolt

3. fegyvereket vesz (amin valszeg haverokkal együtt jól keresnek majd mint a Grippeneken - vagy hogy hivták anno ) de ha működnek is akkor elméletileg arra gyúr hogy legyen valami honvédelem

4. Jóban van mindekivel (tárgyalások bármerre)

 

WE: Nem akartalak megbántani csak nem értelek, később jöttünk ide mint Ti, nincs gyereketek, nincs semmi ami túlságosan vinné a pénzt.

Hogy nincs annyi tartalék hogy pár hónapot kibirjatok mig leül?

Az EU egy döglődő ló és sajnos mig döglődig igen sokba kerülhet (a UK-nek is). Az állások megszűnésének alig van bármi köze a Brexithez (az a kevés ami mégis az a bizonytalanság és a felkészületlen, szivben maradni akaró kormány aki elcseszett majd 3 évet döntésképtelenül és fejlődés nélkül - megállapodások). Ha megnézed (nem kioktatlak, csak lásd a jövőt) az EU recesszióban van, már a németek is, a franciáknál megy a balhé, a spanyolok ma bukták el a költségvetést és kormányváltás lesz - esik szét az egész. Lásd a lényeget: a no deal egy kockázat - igy van - de rövid ideig. Te is, mi is (nagyképű lesz) tehetségünk folytán túléltük a 2007 környékét (mi akkor jöttünk ide). Ti is túl fogjátok. Viszont az EU-ban maradás azt jelenti hogy nincs esély. Mivel őket is pénzelni kell, mig a szabályozásaikat elfogadni, lefelé fogunk menni. =kevesebb munkahely, szarabb élet, pont ahogy otthon is történt anno. Ezt jelenti a recesszió.

 

Ha megnézed jönnek itt Nissan-nal (munkahelyek elvesztése) de könyörgöm a Nissan nem az EU-ba ment hanem a távoli ázsiába. Jöttek a Ford-al, a Ford 2013 óta a törökökhöz megy mert az EU hülyesége miatt befogadott és ott tartott egy csomó migránst, de a törökök szóltak hogy talán munkát kéne adni nekik és btw olcsó munkaerő. A Dyson szintén a távoli (feljövő) ázsiába mentette ki a pénzt. Semmi köze a Brexithez viszont igen sok köze van a döglődő unióhoz.

 

Kapd össze magad, üljetek rá a pénzre, az asszonynak vegyél pár smukkot aranyból (9 karát felett), annak az értéke folyamatosan felfelé megy, ha gáz van segithet túlélni pár hónapot, stb.

 

Irom csak azért mert rosszul éreztem magam, régi haver vagy, nem akartalak bántani csak szar látni hogy ennyire pánikoltok és ha gondolkodnátok nem kéne.

 

 

Előzmény: cam aro (104544)
2Bálint Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104607
Állítani kéne azon a thermosztáton! Kicsit lejjebb venni.
Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104602)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104606

Banshhe-t néz(t)ed? Én bírom. Egy kritikából találó mondat: "Igaz, hogy ponyva, de minőségi ponyva!"

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104603)
cam aro Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104605

EuroMillions-on az xx milliot, "" 

 

+1 x.  

 

:o

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104592)
VeraVictoria Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104604

En nem ertek a bojlerekhez, annyit tudok csak rola hogy van rajta azt hiszem 3 fokozat, nem hiszem hogy a legforrobbra van teve  mert minek, bar ha csak azt engedem/ keverocsaposak a csapok/ akkor bizony forro. Mar volt hogy valamelyikunk cipelt valamit a bojler kozeleben, nekiment, meglokott rajta valamit es olyan viz jott ki rajta hamarosan hogy szinte fustolt, rohanas le, lejjebb venni. Van olyan is rajta hogy hetvegere vagy vakaciora le lehet venni jo alacsonyra vagyis beprogramozni. Ugy egyszeru keszulek de jol mukodik.

 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104602)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104603

Na, senki jelentkezo Bulb-hoz? Gondoljatok bele, csupa haszon: valoszinuleg olcsobb mint a mostani szolgaltatok, Bulb kifizeti a mostani szolgaltato exit fee-jet akar £120-ig helyettetek, mindketten kapunk £50-£50 bonuszt, plusz ott a tudat hogy csupa csupa megujolo zold elektronok rohangasznak fejvesztve a vezetekben :-)

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104563)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104602

Jellemzo: a bojler nemcsak regi, de valami abszolut legolcsobb legalapabb joszag. Nincs ratja semmifele hofokszabalyzo. Ha kap aramot futi a vizet kb 70 fokig, aztan kikapcsol. Add ehhez hozza, hogy nincs mixer tap, azaz amilyen homersekletu a viz a bojlerben olyan folyik a melegvizes csapbol. Kb 50-51 fok felett abszolut hasznalhatatlan, leegeti az ember kezet. Aztan add meg hozza, hogy ejszakai aramrol megy. Ha bekacsolva hagynank, ejfel-egy ora korul "megjon" az ejszakai aram, reggelre tuzforro lenne a viz. "Szerencsere" nekem 5:45 korul kell kelnem, ezert azt csinaljuk, hogy nem kapcsoljuk be 5:45-ig, akkor en felkelek es benyomom (7-ig mindig van ejszakai aram). Ugyanekkor bekapcsolok egy huszperces riasztot (kitchen timer), ami csipog, ekkor megnezem. Ha eleg meleg, kikapcsolom, ha nem, akkor allitok be meg 5-10 percet a riaszton (anelkul tutira elfejtem es megint csak tuzforro viz lesz az eredmeny). Na, igy van hasznalhato melegviz a konyhaban, mosogatashoz, vagy furdoszobaban kezmosashoz. 2019...

Előzmény: VeraVictoria (104599)
Némedi László __ Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104601

most vár ránk felfedezésileg:

Greenwich:

 -Thames Barrier (hehe, megnéztem a Flood-ot amazonon)

 -Prime Meridian

 -Maritime museum

 -Woolwich komp

 -London city airport

 -Greenwich foot tunnel

 -Royal Observatory

Travelodge a reptér sarkán adja a kilátást...

(ja és Thames clipperrel megyünk oda)

:))

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104600
Ottani közepes az itt nagy. Mi konyhánkban sokszor egy tányért nincs hova letenni.
Előzmény: VeraVictoria (104599)
VeraVictoria Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104599

Nem nagyobbacskak hanem kozepesek, / itteni kozepes/ mert minek 3 embernek nagy? Hogy legyen mit takaritani? Vannak helyisegek amiben igy is ritkan fordulunk meg, ha megnezem szinte felesleges.

Amit en szeretek azok a kicsi hazak, egy kis halo, egy nagyobbacska nappali, a furdoszoba zuhanyzos mert nem vagyok oda a kadban valo fetrengesert, a konyha lehet akar igen kicsi is, nincs az a kicsi hely ahol en nem tudok megfozni.

Amikor konyha felujitasunk volt nem tudtam fozni egy hetig, illetve volt rezsom. Az egyetlen kis rezson jo ketfogasos vascsorakat foztem es meg nem is ereztem kenyelmetlenek holott a mosogep tetejere tettem/ a szetvert konyhabol kiuzott a mester/ meg volt egy ladam munkalap helyett tehat azota tudom hogy az a nagy francos konyha felesleges...

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104598)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104598
Nem rossz. 10 helyiséges ház, és gondolom nagyobbacska helyiségek. Ilyenkor érzem azt hogy Európa sosem éri utol az Államokat... (A másik meg az áru bőség / választék, a harmadik az üzemanyag ár, stb.)
Előzmény: VeraVictoria (104597)
VeraVictoria Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104597

Valahol itt irtal a fali melegviz futorol ami csak akkor melegit amikor szukseged van ra, nem tudom mi a neve.

Nekem is tetszett az otlet, es evekkel ezelott amikor elromlott a melegviz tartaly,  gondolkodtunk hogy ki kellene ilyenre cserelni, kicsit utananeztem, illetve pont akkor volt rola szo egy topikban. Az a no azt irta hogy ok olyat szereltettek be a hazukba es egyszer kigyulladt, leegette a fel hazat, raadasul a biztosito, hiaba kapaloztak apropenzt fizetett csak. Mar elfelejtettem hogy  mit irt hogy mi volt a hiba de maris feladtam  es inkabb melegviz tartalyt vettem amivel kevesebb a problema, illetve nekem nincs is, 10 evig de meg tovabb is kitart.

 

A futes melegviz, fozogaz/ arrol megy a futes is, 10 helyiseges haz/,  vilagitas es mindenfele elektromos haztartasi gep , legkondicionalo, moso, szarito, 2 huto, 1 fagyaszto mukodesere mi fizetunk  havi nagyjabol 350 dollart. A futes, 20-21 celsius fokot tartunk telen, nem poloban kivanunk lenni, van rajtunk egy konnyu pulover, azert van tel hogy feloltozzunk. Viszont a haloszobakban meg a csaladi szobaban van egy-egy extra elektromos olajradiator hogy aki tobb meleget akar az kapcsolja csak be maganak amennyi idore kivanja, ejszaka nem engedem mukodtetni/ biztonsagi szempontbol/.

 

Szerintem ez itt nem draga, egyelore legalabbis. Mivel a mi allamunk / New Jersey/, nagyon rajta van hogy a napenergiat hasznaljuk ki maximalisan, egyre tobb ilyen lapokat latni a hazak es minden tetejen, a csaladi hazakra ingyen rakjak fel csak a fel es leszedest kell megfizetni ha valamiert kell/ 500-ert szedik le, 500-ert teszik vissza/, a nyert energiabol megvan hogy mit hasznalhatsz el, a tobbit elviszi a napelemes ceg maganak vagyis berli a haztetomet. Azt mondjak hogy megeri, nem tudom mert vannak cegek ebbol akik atejtenek, nagyon utana kell nezni.

Nalam ilyen nincs mert amig tetot nem cserelunk nem engedem felrakatni/ az egesz utcaban szinte mindenkinek van/ es a tetonk meg nagyon jo, majd raerek utana gondolkodni hogy kell-e. Olyan arnyekos helyen lakok hogy lehet hogy meg sem erne, meg nem tudom.

 

Szeretem nezni azt a sorozatot  ami hazeladasokrol szol, eppen tegnap lattam Hawaiirol, kozepes meretu haz,  bungalo tipus, a teteje minden centijen napelem volt, kitapetazta a tetot. Amikor a vasarlo a rezsirol erdeklodott hogy mennyi, az ugynos egy kezlegyintessel intezte el a napelepek fele mutatva hogy minden arrol megy, semmi nem kerul penzbe, a viz sem mert az esobol nyert, tisztitott vizzel mukodik a haz.

Nem volt csunya az a napelemes haz es gondolkodoba is ejtett hogy milyen szerencseje van azoknak akik orokke napfenyes helyen laknak.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104592)
XANTIi Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104596

Persze Orbánisztánban a piaci árak messze el vannak térítve a valós bekerülési áraktól évek óta.

Előzmény: XANTIi (104595)
XANTIi Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104595

Ezt nem tudom megerősíteni! A gáz sok éve nagyjából állandó áron van. A fa ára 3-4 év alatt megduplázódott. Ha valaki csak tisztességes, bolti tüzifát használ, mára utolérte költségben a gázt. Persze aki mindenféle hulladékkal is tüzel, az tud olcsóbb lenni. Mérgezve mindenkit. Magát és a környezetét is. A szén bolti ára is folyamatosan emelkedik, az már jó 2 éve túlhaladja a gázét. Azonos kalóriára vonatkoztatva.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104591)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104594

LOL mondtak masok is hogy birka turelmem van :-) Egyedul a szomszed roncsautoi meg amikor a szemetuket a mi kukankba pakoljak tud kihozni a sodrombol, de akkor sem anyazok :-)

Egyebkent erdekes dolgok ezek, peldaul hogy en tobbet beszelek szuleimmel, felesegem meg az anyjaval (interneten/Skype-on keresztul), miota itt lakunk es nem MO-n... hmmm... a tavolsag varázsa? :-)

Előzmény: VeraVictoria (104593)
VeraVictoria Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104593

Olyan jot nevettem ezen a WE szokasait jobban ismerem mint nehany csaladtagot...A csaladtag nem netezik es onti ki ami foglalkoztatja, azert....

 

De egy kellemes szemely ez a  Sas, nem gondolod? Amit elso szamu rettento pozitiv tulajdonsaganak latok az az hogy nincs epeje...Barmivel nyaggatjuk, gyerek, hazvasarlas, mittudomen mi, nem esik nekunk mint ahogy sokan megtennek vagy rendreutasitananak, nem?

Nekem mindenesetre tetszik ez a beketurese ami nalam nem igazan lenne es azt hiszem sok masnal sem. Talan azert is ilyen mert azert tudja hogy semmi rosszat nem akarunk neki ha noszogatjuk,jot akarunk neki, ugyis csak azt fogja megcsinalni amit akar.

 Ti nem ilyennek latjatok?

Előzmény: netszkvid (104590)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104592

LOL

Mondtam azt a kollegat akinek van egy hetvegi haza, amit persze nem fut amikor nincs ott, es telen igencsak at tud hulni par het alatt, hogy utana egy teljes nap volt mire sikerult felfuteni ugy hogy meleg legyen rendesen, falak is meg minden. Aztan vett egy erosebb szaunakalyhat, es onnantol egy ora alatt megvolt a haz felmelegitese :-) Megnyerjuk az EuroMillions-on az xx milliot, epitunk egy nagy hazat nagy szobakkal, basementtel, szaunaval, tetot tele rakjuk napelemekkel, fali akkus energiatarolot szerelunk be, es BMW i3-asunk lesz vagy Tesla Model 3 :-)

Előzmény: netszkvid (104590)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104591

Tenyleg? Nekunk ellenkezo a tapasztalatunk. Amikor elkoltoztunk az elozo helyrol, ahol gazfutes volt, az uj (mostani) helyen (ami meretre ugyanakkora lakas mint az elozo) fizettunk annyit aramra (futes, melegviz, minden egyeb) mint az elozo helyen csak a gazra. Na jo, talan valami £3-al tobbet hetente. Szuleim is hasonlot mondanak gazrol Mo-rol. Nekik van fas/szenes kazan es gazkazan is a hazban. A gazt mostanaban szinte nem is hasznaljak, mert jo duplajara jon ki vele a futes mint faval/szennel...

Előzmény: Törölt nick (104588)
netszkvid Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104590

Bocsanat az eloszo hszt ennek olvasata nelkul irtam (atyam jobban ismerem WE szokasait mint nehany csaladtagomet, ez mar ijeszto- pedig meg soha nem talalkoztam vele)

:-)

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104585)
netszkvid Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104589

lanbit, en biztos vagyok benne hogy Ti nem 25C ra allitjatok a homersekletet- WE meg igen, ott a kulonbseg.

egyebkent a mi energiaszmalank is kb £100-£120 font havonta (4 halos haz, kb 120 nm)- de 22C az esti homerseklet, napkozben 18C ra van allitva  a termosztat

Előzmény: Törölt nick (104568)
Törölt nick Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104588

Ez igaz, nalam csak 21 fok van. De ha 25 lenne, kb. akkor fizetnek annyit mint te. Egy tobb mint 2x akkora hazra. Laktam korabban villanyfuteses hazban, soha tobbe.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104585)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104587
Előzmény: seci (104584)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104586

Oke, jogos. Gyerek kuckonak tenyleg jo. De ha nincs gyerek, egy 30 negyzetmeteres nagyszoba hasznosabb es jobban kihasznalhato (szerintunk) mint négy darab 7.5 négyzetméteres. Az egész "minél több kis szoba"-elv mögött a hajtóerő az szerintem, hogy az angol nem a négyzetmétert nézi elsősorban ház vásárláskor / albérléskor hanem a hálószoba számot, ezért minél több a szobaszám annál többért lehet eladni/kiadni a házat, még ha tökölmény méretűek is azok a szobák.

Előzmény: KawaBazsy (104582)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104585

Igen, viszont gondolom nalad nem 25 fok van, ha annyi lenne gondolom tobbet fizetnel. (Vagy felreolvastam/nem olvastam valamit.) Nekunk a homerseklet nagyon fontos, hideg nagyon nagyon rotja az eleterzesunket. Felesegem volt hogy (tobbek kozott) a hideg miatt hagyott ott munkahelyet. Fene se szeret egesz nap vacogni.

Előzmény: Törölt nick (104581)
seci Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104584

8??? 

Emlekeim szerint >6m2: felszoba es >12m2 szoba

Valtoznak az idok kerem szepen, mar a szoba sem a regi!

-seci

Előzmény: KawaBazsy (104583)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104583

Itthon 8m2 a határ. Alatta meg lehe hívni gardróbnak. :-)

Előzmény: seci (104577)
KawaBazsy Creative Commons License 2019.02.15 0 0 104582

Miért? Egy gyereknek teljesen elég egy fél szoba, s van saját kuckója.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (104579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!