Keresés

Részletes keresés

naox Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5408

a 20-30% az a "nagyker" árrés. Ők tartanak komoly készletet, pl. gyűrűből minden fazonból minden méretben több darabot. A kiskerek nem készleteznek, egy ékszerbolt pl. tipikusan csak max. fél kilót.

Előzmény: tamas1000 (5404)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5407

Szerintem senki nem borult ki, az az érdekes, hogy te nem tudod elfogadni, és folyamatosan ellent akarsz mondani aki nem a te álláspontodon van.

 

 

Arany esetében naox sem írt mást, csak azt hogy mindenki saját maga mérlegeljen, és hozza meg a döntést, és talán a legtöbbször írta le itt hogy, aki azt állítja tudja mi lesz az hazudik.

 

 

Mindezt írom úgy, hogy sokszor keveredtem vitába vele, sok dologban nem értünk egyet.

 

 

 

 

De hogy végre az aranyról is szó legyen:

 

 

Szerintem 1200 alá nem fog becsorogni, de legrosszabb esetben 1000 dollárt még megközelítheti.

Aztán egy erőgyűjtés után vissza fog korrigálni 1500 körnéykére.

Mindezt még Idén.

 

A dollár mostani reálértéke még csak a felé sem közelíti meg az általad sokat emlegetett (és szerintem lényegtelen/badarság jelen esetben példaként felhozni) 1980-as évekbeli dolgokat. Az arany kitermelési árát, a dollár reálértékét figyelembe véve tartósan nemigen mehet 1000 dollár alá az árfolyam.

ehhez jön maga az egész világgazdaság, az EU pénzügyi válsága, Usa helyzete, eladósodottság, észnélküli pénznyomtatás stb...

számtalan dolgot lehetne még sorolni.

 

Ez az én személyes véleményem, ami egy felvázolt lehetőség, vagy bejön, vagy nem.

 

t

 

 

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (5401)
naox Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5406

Nem, nem ezt írtad, hanem ezt:

"A hazai piac több okból is hendikepes. Az aranykereskedők tőkehiányosak, így készleteket csak minimális szinten tartanak, ráadásul az aranyár változásán túl az utóbbi időben a forint volatilitása is nagyon veszélyes volt rájuk nézve.

Így nem csoda, ha többségük csak teljesen konkrét megrendelésre, de még annál is csak az éppen aktuális napi áron hajlandó szállítani."

 

Ez -nem neked mondom, csak a tények kedvéért szögezem le- ismét az ignoratio elenchii hibája:

-"az aranykereskedők tőkehiányosak", lehet, hogy igaz, lehet, hogy nem, én sokkal inkább azt látom, hogy nem, mert túl sok zűrös eredetű pénz kötött ki a bizniszben, de mindegy

-"minimális készletet tartanak", ami igaz, de nem a tőkehiány miatt, hanem azért, mert ez

-- az egyetlen gazdaságilag racionális

-- és az egész világon bejáratott

útja a kereskedelemnek.

Tehát egy irreleváns érvvel (ami téves is, de itt ez irreleváns) támasztasz alá egy állítást.

 

Aztán ott van, hogy ezt te "hendikepnek" tekinted, pedig mindenki így jár el a világban, tehát nem hendikep, hanem iparági standard (nem, nem apró különbség, meg szóhasználat, hanem a tőled megszokott "ég és föld")

 

Ezzel meg végképp nem tudok mit kezdeni:

"csak az éppen aktuális napi áron hajlandó szállítani"

Ki az, aki a napi ártól eltérő áron szállít?

Előzmény: advocatusdiaboli (5402)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5405

én nem mint kereskedő, hanem mint magánember vagyok itt érdekelt, hiszen nem vagyok nemesfém kereskedő.

 

 

hosszó évek óta figyelem az arany és ezüst mozgását, érdekel. Vettem és adtam is el ez idő alatt, segítettem sok embernek.

 

ennyi.

 

 

 

egyébként én nyertem, mert rajtam egy arany nyaklánc is van a gyűrűn felül...

Előzmény: Törölt nick (5403)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5404

az ékszereken "mostmár" legtöbb helyen fazonárak vannak, az árrés nem 20-30 hanem 120-130 % :)))

Előzmény: naox (5400)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5403

"csak pár darab ezüst befektetési érmem van, amit azért hoztam mert sokan kértek rá, ezért beszereztem párat abból... van még vagy 5 db..lényegtelen."

 

Ennyit talán még én is össze tudok kaparni a fiók mélyéről, szóval pont annyi jogom van itt rontani a levegőt, mint neked. Sőt arany karikagyűrű is van az ujjamon! :D

Előzmény: tamas1000 (5399)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5402

Nem betűről-betűre ugyanezt írtam én is?

Annyival kiegészítve, hogy a hazai szereplők ráadásul különösen kicsik és tőkehiányosak, ezért még hendikepesebbek. Volt szerencsém már látni, hogy adott esetben még bemutató készlet sem volt, fel tudtak mutatni néhány 1-2-5 grammos kártyás kiszerelésű lapkát, és kész, egy ékszerboltban sokkal nagyobb készlet áll a kirakatban (tudom, ott más az árrés, nem kell elmondani)...

 

Ezt írtam én is - akkor miért kell vitázni vele?

Előzmény: naox (5400)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5401

Azért jöttem ide, mint mindenki más: meghallgatni mások véleményét, és elmesélni a sajátomat. És magától értetődően pont annyira szeretnék én is meggyőzni másokat saját véleményemről - mint amennyire ti. Sőt, az is lehet, hogy még annyira sem - mert én veled vagy naox-al ellentétben nem borultam szó szerint ki azért, mert ellentmondtak nekem, mert egyesek nem értettek velem egyet...

 

Mint kiderült, valahol te is érintett vagy a dologban, és nekem nagyon úgy tűnik, hogy ti úgy élitek meg az én/mi véleményünket, hogy mi tulajdonképpen az üzleteteket akarjuk rontani - nota bene lehet, hogy mi vagyunk a konkurencia, és ilyen alantas módszerekkel próbálunk áskálódni..

Márpedig ez paranoia, egyszerűen csak arról van szó, hogy ez a piac most valóban bizonytalanná, erősen kockázatossá vált, és ez nyilvánvalóan nem fog jót tenni sem a forgalomnak, sem a piacból megélni akaróknak. Ez egyszerű ténymegállapítás, minden ártó szándék nélkül.

 

És a kérdésem még mindig nyitott: ha nem úgy működik az aranykereskedelem, ahogy én írtam, akkor hogy? Most tényleg figyelmeztetlek: ha nem adsz erre konkrét választ, akkor ezzel gyakorlatilag el is ismerted, hogy de, mégis nekem volt igazam, és csak kötekedtél.

Előzmény: tamas1000 (5398)
naox Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5400

"Mert, hogy raktárkészlete jelentős az általam ismerteknek valóban nincs, és komolyabb tételt csak megrendelésre hoz mindegyik."

Valójában a világon nincs olyan kereskedő, aki befektetési termékből érdemi készletet tudna tartani. A mai hozamelvárások és a befektetési termékeken realizálható 1-2% margó mellett nem működhet a "raktárkészletről szállítás". (Az ékszereket készletezik, de azokon van 20-30%, másrészt ott ez szükséges is, mert a választék elengedhetetlen ahhoz, hogy forgalmad legyen.)

Az egész kereskedelem "on the fly" módon történik, még olyan nagyoknál is, mint az Ögussa, vagy a Kitco. Egy ilyen zuhanás után éppúgy kisöprődnek a fizikai készletek, mint ahogy a gyors emelkedésnél is. Ilyenkor a verdék is csak foglalást vesznek fel.

Előzmény: advocatusdiaboli (5388)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5399

Nem, mert csak pár darab ezüst befektetési érmem van, amit azért hoztam mert sokan kértek rá, ezért beszereztem párat abból... van még vagy 5 db..lényegtelen.

 

a tételek és a forgalom java része Numizmatika, de had ne kelljen magyarázkodnom..

 

engem az árfolyam ilyen szempontból pláne nem érdekel.

 

 

 

Mint magánember sokkal jobban, egy 800-as arany és 10-es ezüstárfolyamnak olyan szempontból örülnék, hogy akkor bevásárolnék. ami kis pénzem van, vennék aranyat/ezüstöt...

 

 

Szerintem az előre kifizetett fél kilós tömb esetén az ismerősöd majd ugyanannyira hibás mint az a cég aki nem szállította. Ez az én személyes véleményem.

 

 

Előzmény: Törölt nick (5397)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5398

Én inkább meg szeretnélek érteni.

 

Ebben segíts nekem.

 

 

Mi a célod itt ebben a topikban, kit és miről szeretnél itt meggyőzni, megvédeni stb.?

 

Most komolyan kérdezem, hogy megérthessem, érted.

 

Előzmény: advocatusdiaboli (5395)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5397

"Numizmatikával foglalkozom, arany befektetési érmekkel meg tömbökkel nem kereskedek....

 

Szal nagyon mellélőttél, persze aki életében nem vett aranyat befektetési célból, az honnan is tudhatná? :)"

 

Numizmatikával foglakozol/kereskedsz, a honlapodon adod-veszed az ezüst érmeket, tehát kereskedő vagy aki érdekelt a nemesfémek árfolyamában.

 

Előzmény: tamas1000 (5393)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5396

"és nem mint topikromboló, kárörvendő valaki keveredtem ide...."

 

Én tavaly nyáron keveredtem ide, mert egy barátom rendelt egy fél kilósat az Aranyközponttól, és soha nem kapta meg sem az aranyat, sem a pénzét.

Ekkor olvastam itt utána, hogy mi történhetett.

 

Mellesleg kurva biztonságos befektetést eszközölt. Indulásként elvesztette a tartalékának 100%-át. Tudom ezért nem az arany a hibás, de ez is benne van a pakliban, ha a teljes folyamatát nézzük a fizikai arany befektetésnek. Aztán még ott vannak a betörők is...

Előzmény: tamas1000 (5391)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5395

No most ez a szalmabáb-érvelés, mert te most azzal vitázol, amit én nem is állítottam, sőt..

 

Én magam írtam ugyebár azt le, hogy "pedig a numizmatika nem is olyan rossz", és azt is, hogy a kommersz, az anyagértéken túl nem különösebben értékes érmék piaca fog most érdekesen alakulni.

 

Ezek után te leírtad tökéletesen ugyanezt, más szavakkal, mint ellenvéleményt...

 

Mit kezdjek én ezzel? Kívánok sok szerencsét hozzá...

 

A kérdésemre meg választ ugyebár nem kaptam, mert azt ugyan a fejemhez vágtad, hogy márpedig az aranykereskedők nem úgy működnek, ahogy én írtam (pedig...), csak éppen azt nem vagy hajlandó elmesélni, hogy akkor miként...

Naox is ezen vérzett el, görcsösen ellentmondott, "cáfolta" a neki nem tetsző, érdekeivel ellentétes véleményeket, de konkrétumot végül igazán nem tudott/mert felhozni ő sem, mert a valósággal azért tisztában volt...

 

Úgyhogy elő a farbával - érdeklődve hallgatnám, szerinted hogy is néz akkor ki ez a hazai aranykereskedelem..?..

Előzmény: tamas1000 (5394)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5394

Most értettem meg, hogy te olyan ember vagy, akinek mindenről van véleménye, és annak hangot is ad attól függetlenül, hogy tudatában lenne annak valóság és hogy a te szavaiddal éljek hitelesség "tartalmával".

 

 

 

A numizmatika nem az arany és ezüstáron mozgó érmek és emlékérmeket jelenti.

 

"A numizmatika a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudomány"

 

 

Tehát elsősorban a történelmi régi fém és papírpénzekkel foglalkoznak a numizmatikusok.

A görög-római kortól napjainkig.

 

 

 

 

Az hogy az aranyár hogyan mozog, ilyen szempontból teljesen lényegtelen, csak a kommersz, ritkasággal, + gyűjtői értékkel nem bíró érmek ára változik azzal együtt.....

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (5392)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5393

Numizmatikával foglalkozom, arany befektetési érmekkel meg tömbökkel nem kereskedek....

 

Szal nagyon mellélőttél, persze aki életében nem vett aranyat befektetési célból, az honnan is tudhatná? :)

Előzmény: Törölt nick (5390)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5392

Pedig a numizmatika még annyira nem is rossz - bár most nagyon keményen be fog állni egy időre a piac ekkora zuhanás után, az eladók egy ideig nem lesznek hajlandók lejjebb menni a nem ritkaság, így inkább csak fémértékkel bíró érméik árával - a vevőknek viszont ár felett nem fog kelleni...

Egy átlagos, gyakori 20 koronás, 20 frankos ára péntek óta kb: 10 ezerrel zuhant, folyamatban lévő árveréseknél már most látom, hogy az utolsó, nyerésben lévő licitálók lépnek vissza, hogy amennyiért csütörtökön még kellett, most már nem kell...

Előzmény: Törölt nick (5390)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5391

Bár örömöt nem okoz, csak érdeklődéssel figyelem a változásokat, amolyan háziasszony módra, amíg nem adom el addig nem veszítek alapon.

amit kis anyagot vettem az meg is van, nem lett kevesebb se tömegre se méretre, nem is azért vettem, hogy eladjam.

 

 

 

Én Veled meg a kedves Advocatusbuli topiktárssal ellentétben évek óta olvasok itt, és szólók hozzá ehhez a topikhoz, és nem mint topikromboló, kárörvendő valaki keveredtem ide....

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (5387)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5390

Tamás is kereskedő: http://apporterem.hu/

Előzmény: advocatusdiaboli (5388)
fmf Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5389
vadaszatnal szamitani kell ra, hogy megserulsz. csak nem mindegy, hogy a kes az ujjad boki vagy szivenszur.
Előzmény: Törölt nick (5378)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5388

Tisztában vagyok a működésükkel, lévén ismerek ilyeneket, és tőlük tájékozódom.. Ja, és aranyban is, ingatlanban is vannak jelentős befektetéseim. Ettől függetlenül nem hiszek most bennük, ezért nem is invesztálok beléjük.

 

Te meg jobban tennéd, hogy ha ilyen fröcsögések helyett akkor rávilágítanál a konkrétumokra, kifejtenéd saját árnyaltabb véleményedet. Mert azért van némi pikantéria abban, amikor acsarkodva (de igazán konkrét érvelés nélkül, szimplán csak támadva) esel/estek neki azoknak, akik arról beszélnek, hogy egy történelmi nagyságú aranyár-zuhanás közepette, avagy éppen bő fél évtizede totálisan depressziós ingatlanpiac mellett nem biztos, hogy ezek most tényleg célszerű befektetések...

Ha más a véleményed, akkor gondolom ki is tudod fejteni részletesen, hogy miért más - meg fogjuk hallgatni, nem fogunk elzavarni más fórumba (mint tennéd te szíved szerint) csak azért, mert véleménykülönbség van.. Egyetérteni viszont nem biztos, hogy fogunk, nem is hiszem, hogy ez muszáj lenne...

 

Szóval, szerinted akkor hogy is működnek az aranykereskedők? Mert, hogy raktárkészlete jelentős az általam ismerteknek valóban nincs, és komolyabb tételt csak megrendelésre hoz mindegyik.

Előzmény: tamas1000 (5385)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5387

Na mi van, rajtunk töltöd ki a mérged mert szakad az ezüstöd?

Nem mi vertük le az árát... ;)

Előzmény: tamas1000 (5384)
Macroglossa Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5386

ilyen is volt, de nem mindenkinél vagyok képben

nem nagyon erőltetem ezt a témát a baráti körben, pont ezért, mert kellemetlen nekik

meg veszélyes is

se belelovalni nem akarok senkit, se magamat nem akarom belehajtatni

ha én most bárkit meggyőzök/lebeszélek (nem kívánt törlendő) az aranyvásárlásról, és bukik rajta, akkor én leszek a hibás

ha meg nyer rajta, akkor meg ő lesz a pénzügyi zseni :)

de amúgy is, mindenkinek megvan a csalánverő szerve, még a hölgyeknek is

egyébként érdekes, a legnagyobb ilyen részvényes buktázók az ismeretségi körömben tényleg hölgyek és gyakorló háziasszonyok...

 

az ilyen témák megbeszélésének az indexfórum a helye, vadidegen emberekkel, egy idő után az ember ki tudja szűrni azokat, akik észérvekkel meg tudják indokolni az álláspontjukat

meg azokat is, akiknek a személyes érdeke, vagy a kognitív disszonancia, esetleg vallásos hit áll a véleménye mögött

 

Előzmény: Törölt nick (5382)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5385

Ebből is látszik mennyire nem vagy tisztában a hazai vagy éppen más fémkereskedők működésével....

 

 

Azért az érdekes, hogy te ilyen "háttérrel" ennyi teljesen értelmetlen fórumozás mellett olyan nagy kihívásokat, alkotó munkát meg mittómén miket tudsz végezni....

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (5375)
tamas1000 Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5384

 

Svejc eleve csak 2008 végén lépett be, illetve hiába Schengen, az nem EU, azért azzal tisztában vagy ugye?

 

 

Azt mondjuk nem értem, hogy azon kívül, hogy te itt kárörvendesz, mert aranyad nincs, venni nem is akarsz, soha nem is fektettél be, akkor minek rontod itt a levegőt?

 

 

Persze jöhetsz a szólásszabadsággal, meg azzal hogy oda írsz ahová akarsz, csak ez gyerekes duma érted.

 

Én sem megyek a "milyen tápszert adjunk a csirkének" topikba, mert nem vagyok érintett...

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (5380)
qayol Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5383

Hali!

 

A pénz "elég", "megsemmisül" elég furcsán hangzik. hogy történik ez a gyakorlatban?

 

Üdv,

Q

Előzmény: Veszpremi (5371)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5382

Viszont miután megvette, még leesett a felére, akkor meg eladta, mi?

Előzmény: Macroglossa (5381)
Macroglossa Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5381

bukott is pár barátom hatalmasakat akkoriban pont így, részvényeken

 

amikor esni kezdett, bevásároltak, aztán a vételi ár még tovább esett a felére, vagy még kevesebbre

volt, aki a családi örökségét tapsolta így el, a leghülyébb az még hitelt is vett fel

az emberi mohóság és hülyeség végtelen

Előzmény: Törölt nick (5378)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5380

"nemcsak hitel telen vagy, arany talan is:)"

 

2008-ban voltam Dubajban, és a reptéren elgondolkodtam, hogy veszek, mert meglehetősen jó áron volt. Persze már azt is sokalltam, mert ugye előtte pár évvel még csak 400 volt, akkor meg már 800. Ár alapján jó befektetés lett volna, de hazafelé Ferihegyen kiszedtek a vámosok így elbuktam volna. Pedig nem is tudták, hogy Dubajból jövök, mert közben megálltam 1 hétre Züricben is, szóval Schengenből érkeztem haza. Csak túl barna volt a pofám a sok fehér svájcihoz képest... :D

Előzmény: Doublőr (5364)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.16 0 0 5379

"Mikor mindenki elad, te vegyél! Mikor mindenki vesz, add el!" 

 

Azt is szokták mondani, hogy amikor már a háziasszonyok vesznek, akkor adj el.

Márpedig most a háziasszonyok vesznek, mert "olcsó". Te is háziasszony vagy! ;)

A profik, nagy alapok most éppen kiszállnak.

Előzmény: NattyDread (5367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!