Keresés

Részletes keresés

topika1 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 542

Szia!

29-e előtt csak 3 éven felüli gyereket olthattak, mert addig nem volt OGyI engedély a kisebbek oltására. Aki meg ingyenesen beadatta, az előtte csak utánanézett a neten, ott nyilván publikus volt a tájékoztató előző változatainak szövege. Már aki törődik magával v. a gyerekével.

Előzmény: .ETNA. (538)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.02 0 0 541
Sajnos Ukrajna nagyon közel van hozzánk,Nerm is értem miért ott ütötte fel a járvány a fejecskéjét, ölik egymást a miniszterelnökségért, a népükről meg elfeledkeznek.
Most Timosenko azzzal akar nyerni hogy gyorsan el kezdett intézkedni a vaccina és a gyógyszer behozatalát illetően.
Mindent ez a rohadt politika irányit.
De Ukrajnában nem hallottak a H1N1-ről hogy ennyire készületlenül érte őket, még kampányoltást sem szerveztek, nem értem, nem én!!!
Előzmény: Törölt nick (540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.02 0 0 540
Most már én is hülye vagyok, már ami a férjem beoltatását illeti, neki is azt mondta a reumatológusa hogy a szokásos idényszerü oltást kapja meg, a másikat nem.Persze hogy az adalékanyaggal ill a hordozóval van a baj, ezért mondják a gyógyszerészek hogy a genericumok rossazabbak az eredeti gyógyszereknél, és itt pont a hordozóanyagról van szó.Pl. Xanax = Frontin, mégis van különbség.

Pl én genericum vérnyomcsökkentőt szedek, 1000 ft, 30 szem, a sógórnőm aki gyógyszerész ennek az erdetijét szedi, az 4000 ft, én nem is tudtam hogy amit én szedek az genericum csak valahogy beszélgetés közben jött ki, u.csak van egy idős ideggyógy.ismerős dr,.nőm ő is az eredetit szedi, vajjon miért?Nekem nem is mondta az orvos, hogy amit nekem felir az genericum, nem lenne gond, mert teljes áron egyébként nincs is rajta TB támogatás én is megvehetném az eredetit, de nekem sok 4000 ft. érte.
Az oltásnál viszont nincs más választásod, csak a magyart adathatod be magadnak, vagy Önálló akcióba kezdesz, behozatod, akkor már csak kell valaki aki meri vállalni a felelősséget hogy beadja.
Kész gáz az egész, ugy hogy én oltás nélkül maradok.
Etna épp az imént kerestem rá az általad ajánlott tőzegáfonyára, majd azt megveszem + 1000-es C + Multivitamin és egy adag szerencse, hogy Óbudára ne jöjjön az a fránya virus.

Előzmény: .ETNA. (539)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.02 0 0 539
Ezt a hírt éppen most olvastam, azért ez nem semmi. Ezek szerint jól gondolom én, hogy itt alapvetően az adalékanyagokkal és nem magával az "alappal" van gond, s ez egyértelmű és tökéletes magyarázat arra, hogy egyes országok kivételezettjei miért kaptak másfajta oltást - ami ugye alapból egy óriási szemétség!

http://209.85.135.132/search?q=cache:mbX8BZVzMjUJ:www.stop.hu/articles/article.php%3Fid%3D560997+magyar+olt%C3%B3anyag+H1N1&cd=10&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

A ciki az, hogy a cikkben szereplő angol gyártású Pandemrix tojásban szaporított split (hasított alegység vakcina) éppen az a vakcina, amit nekünk ajánlott DBA Biotech az 510-es hozzászólásában. Az orvosom, ahogy már írtam, azt mondta: semmit sem lehet...

Egyébként most már az ÖSSZES HÓCIPŐM tele van azzal, hogy mihelyst sikerül magam meggyőzni arról, hogy nem kell nekem a védőoltás, olvasok egy hírt, ami elgondolkodtat, elbizonytalanít.

A másik hír angol nyelvű :
http://www.news-medical.net/news/20091013/Psoriasis-patients-taking-immunosuppressive-drugs-at-increased-risk-of-H1N1-flu-viruses.aspx)

A Nemzeti Psoriasis Alapítvány közleményében éppen azt taglalják, hogy az immunszupresszív szereket szedő emberek fokozottan veszélyeztetettek a H1N1-el szemben. Ezért nekünk, bár itt elsősorban a psoriazisos arthritisről ír - szerintük - a lehető legrövidebb időn belül inaktív vakcinát kell kapnunk (ha jól fordítom)

"People with psoriasis and/or psoriatic arthritis who are taking biologic or non-biologic immunosuppressive medications should receive the inactived forms of both seasonal influenza and H1N1 (swine flu) vaccines as soon as possible, according to a recommendation from the National Psoriasis Foundation."

Tehát akkor most én vagyok hülye, vagy a tükör görbe............
vagy kinek higgyek már ???????????

.ETNA. Creative Commons License 2009.11.02 0 0 538
Már bocs, de ez azon a tényen semmit sem változtat, hogy mit olvashatott erről az a szülő a gyógyszer tájékoztatóján, aki 29-e előtt már beoltatta az x hónapos gyerekét??

Egyszóval akárhonnan is nézem, gáz piacra dobni egy terméket, amelynek a betegtájékoztatója nem mindenre kiterjedő módon ad felvilágosítást a vásárlónak.
Ez ugyanis - a véleményem továbbra is az - eleve nonsense!!!! Persze értem én, hogy sietni kellett meg stb., s ha tényleg csak egy mondat került bele (mert valami miatt véletlenül lemaradt a korábbi példányokról, mert arra gondolni sem merek, hogy a 12-36 hónapos gyerekek vonatkozásában korábban még nem álltak rendelkezésükre adatok!!!!!?), ez akkor is ciki... ennyi.

A Methotrexat mellett az én reumafőorvosom, de a tüdő és reuma kórház igazgató főorvosa (aki a kezelőorvosa az egyik betegtársamnak, aki mellettem kapta az Remicade-t a múlt héten) sem ajánlotta. Én nem vagyok orvos, gőzöm sincs, hogy miben mi van, mi mit gyengít stb. stb., s hogy őszinte legyek nem is érdekel, de ha csak egy szakember is azt mondja, hogy NEM - miközben akár a többi pedig bőszen igen-el - az számomra már éppen elég indok arra, hogy én is azt mondjam, köszi... inkább nem, vagy legalábbis ezt a fajta oltóanyagot inkább nem. Annál is inkább, mert a betegtájékoztatón is külön kitérnek erre... bár a felelősséget az oltást beadó orvosra hárítják. Na ja ez nekik így olcsóbb, mint egy esetleges kártérítési per!

Az azért aggaszt, hogy pl. a biológiai terápia kapcsán 6 havonta kell tüdőszűrésre mennem, sőt volt olyan betegtársam, akinek vizenyőt, vagy mit találtak a tüdejében és pl. nem is kaphatta tovább a Remicade-t, magyarán a tüdőre érdekesen is hathat, miközben az influ egyik legijesztőbb mellékhatása, szövődménye a tüdőgyulladás... hm?!

Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy mit szólna az egészségügyi minisztérium, ha pl. egyéni elbírálás alapján kérném azt a bizonyos segédanyagok nélküli oltószert - mint immunszuprimált (vagy mifene) beteg - tudjátok, azt, amelyiket a német hadsereg is kapta, s amely bizonyítottan kevesebb mellékhatással jár.... Vagy esetleg azt, amelyiket itt is említették a fórumon, s ami (állítólag) nekünk, Methosoknak+biológia terápiásoknak is beadható lenne. Ez a történet talán megérne egy misét.... na ezt meg is kérdezem az orvosomtól, kíváncsi leszek, mit szól hozzá :-))
Előzmény: topika1 (535)
topika1 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 537
Így van, ill. éppen 29-én kaptam meg, és 28-án váltottam ki. Most mi is azon vívódunk, hogy MTX-es gyereket oltassunk-e vagy ne. Két tanácsadót kérdeztünk, az egyik ajánlja, a másik nem.
Előzmény: ovics (536)
ovics Creative Commons License 2009.11.02 0 0 536
Aha...............értem.Ezek szerint,Te október 29-e előtt már megkaptad az oltást és a tájékoztatót is elolvastadergo nem az ingyen csapatból vagy.
Előzmény: topika1 (535)
topika1 Creative Commons License 2009.11.02 0 0 535
Ez marhaság. Előtte is volt hozzá tájékoztató egy előző változat. Csak a 12-36 hós gyerekekre vonatkozó rész került rá okt. 29-én.
Előzmény: ovics (525)
ovics Creative Commons License 2009.11.01 0 0 534
Röhej????????????????Üzlet!Az az érzésem,hogy nem minket féltenek,hanem a beleölt anyagiakat.Annyira nem tülekednek az oltásért,hogy inkább ezzel az adójóváirással kecsegtetik a cégeket.Elfelejtik azonban,hogy ott is emberek vannak és aki nem kérte a házidokitól,az nem fogja a cégétől sem.A házidokiknál bőven van oltóanyag ingyen szerintem.
Előzmény: Törölt nick (532)
ovics Creative Commons License 2009.11.01 0 0 533
Igen,nekem is szoktak segiteni a gyógyszertárban a betegtájékoztatóval.De arra utaltam,ha nem receptre irják fel az injekciót,hanem a házidoki készletéből ingyen kapnám...............honnan tudhatnám ezeket.
Előzmény: .ETNA. (528)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.01 0 0 532
Igen a háziorvosoknál már forgalomban volt, de a patikákba csak október végén került A tablettávl Tamifl csak már megbetegedett embereket gyógyitanak, na nem elég az influenza akkor még szegény fizessen közel 6000 ft.-ot, valami nagy b..meg zajlik itt ?ost már azt hallottam hogy a cégek akik megvásárolják az oltóanyagot a dolgozóiknak az adóalapjukbólleirhatzják, vicc adókedvezmény azér hogy beoltsanak, Isteneké de féltik szegény magyarokat, hogy még kevesebben leszeünk. Röhej..
Előzmény: .ETNA. (530)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.01 0 0 531
Most néztem meg a neten a Tamiflu kapszulát
TAMIFLU 75 MG KEMÉNY KAPSZULA (Oseltamivir) 10 kapszula/doboz

Az ára 5.990,- Ft, de CSAK receptre kapható és nincs rajta tb támogatás sem.
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.01 0 0 530
Tényleg, most jutott eszembe, hogy hogyan volt lehetséges magyar nyelvű betegtájékoztató nélkül forgalomba hozni az injekciót, elvégre már október 29 előtt is kapható volt nem????? Ez nemcsak orvosi,egészségügyi, etikai, hanem fogyasztóvédelmi aggályokat is felvet!!!

Hogy finom legyek és nőies: a pofám leszakad.... :-)
Előzmény: ovics (525)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.01 0 0 529
Igen gondolom vannak előírások, amiket be kell tartani, de simán kiadják a receptre a gyógyszert az EU-ban - persze, ha formailag megfelelő.

Én is olvastam az ukrán járványról, ráadásul innen Ukrajna csak egy nagyobbacska ugrásnyira van ...... szóval gondolhatod:-))

Azért ez nem semmi, olvastad a védőoltás tájékoztatójában: az egész úgy jön le, hogy nem is elsősorban a terhes nőknek, hanem a környezetükben élőknek javasolja beadatni a védőoltást. És persze nagy a kockázat, ha oltás nélkül mégis elkapják az influt, de a tájékoztató semmivel sem jelzi kevésbé veszélyesnek azt, ha terhesen oltanak be valakit. Na kösz, ez pontosan a "nesze semmi, fogd meg jól" kategória, ehhez képest Czeizel nagyon "lazán" ajánlotta az oltást !!!!

Az tuti, hogy nem irigylem az éppen most babát váró nőket, no és a mi helyzetünk se kimondottan irigylésre méltó influjárvány ügyben:-)
Előzmény: Törölt nick (524)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.01 0 0 528
Mennyibe került a Tamiflu?

A betegtájékoztatót bármikor - bármely gyógyszer vonatkozásában - elkérheted a gyógyszerésztől és ott a helyszínen elolvashatod, még a KIVÁLTÁS ELŐTT !!

Én sokszor csináltam már hasonlót, igaz volt amikor kissé furcsán néztek rám, de még mielőtt sorolta volna az ellenérveket (gyógyszert nem bontunk ki, stb.) csak annyit mondtam, hogy tudja éppen most "kérdezem meg a gyógyszerészemtől", ahogy a reklámban is javasolják :-))

Persze a gyógyszerésznő csinált egy grimaszt, de azért kibontotta a dobozt, kivette a tájékoztatót és szépen elolvastam - ennyi. Elvégre - a sok közül - éppen ez lenne a betegtájékoztató egyik legfontosabb "funkciója".

Egyébként éppen az RA kapcsán fogadtam meg saját magamnak - elvégre elsősorban az én érdekem - hogy ha valaha is nem a reumaorvosom adja a receptet, vagy én szeretnék vény nélküli vásárolni bármit - még a kiváltás előtt megbeszélem a főorvosnővel, vagy az asszisztensnőjével telefonon, elolvasom a tájékoztatót, s csak utána váltom ki. A háziorvosom (orr-fül-gégész) pedig egyrészt ismeri a betegségem, másrészt ha valamiben nem teljesen biztos, vagy megnézi a számítógépben, vagy megkér, hogy egyeztessek a gyógyszerről a reumás dokimmal és csak utána írja fel.

A Remicade infúzió megkezdésekor kaptunk egy kis kártyát, ami a személyivel együtt mindig nálam van, ezen szerepel, hogy milyen kezelést kapok és hogy bármilyen injekció, gyógyszer beadása előtt kivel kell egyeztetniük. Fel van rajta tüntetve az orvosom és az asszisztens (akihez a terápián tartozom) neve és telefonszáma is. Remélem soha nem lesz rá szükség, vagy ha mégis, akkor időben megtalálják nálam:-))
Előzmény: ovics (527)
ovics Creative Commons License 2009.11.01 0 0 527
Nyáron Londonban tartozkodtam 9 napot és előtte megvettem a Tamiflu tablettát,amit Angliában,az USA-ban is adnak erre az influra.
A házidokim is vitte magával Amerikába.Ezen felbuzdulva megkérdeztem a gyógyszertárban,kapható-e,mire:igen,receptre.De éppen van 2 db,kiadják,ugyanaz az ára,mintha receptre venném..Megvettem recept nélkül.Majd megkérdeztem a házidokimat,aki azt mondta,semmiképpen ne szedjem megelőzésként,de legyen nálam Angliában és,ha belázasodok,előszőr orvos lásson,mert nem biztos,hogy influenza.Ha H1N1,akkor szedjem,de csak orvosi beleegyezéssel.
...............és a gyógyszertárban zokszó nélkül kiadták.
Azóta is megvan.
ovics Creative Commons License 2009.11.01 0 0 526
Példának okáért:mondjuk be akarom adatni az oltást,de tudom,hogy tartosítószerekre allergiám van (kimutatva),valamint az immunrendszerem padlón a szteroid és a Trexan miatt...............................tudja-e ezt az asszisztensnő,aki beadja,hogy ezek mellett nem javasolt????????????
ovics Creative Commons License 2009.11.01 0 0 525
Október 29-én engedélyezték a Betegtájékoztató kiadását az oltóanyaghoz.Kérdésem elméleti:mikor látja ezt az,aki megkapja az oltást?

"BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Fluval P szuszpenziós injekció

Mielőtt beadják Önnek ezt az injekciót, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
Ez a betegtájékoztató minden információt tartalmaz a készítménnyel kapcsolatban, amit Önnek tudnia kell.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
További kérdéseivel forduljon kezelőorvosához.
E gyógyszert az orvos személyesen Önnek írta fel. A készítményt másoknak átadni nem szabad.
A készítmény influenza vírus elleni oltóanyag, amit csak orvos adhat be Önnek.

A betegtájékoztató tartalma

1. Milyen betegségek esetén alkalmazható és hogyan fejti ki hatását a Fluval P szuszpenziós injekció?
2. Tudnivalók a Fluval P szuszpenziós injekció alkalmazása előtt
3. Hogyan kell alkalmazni a Fluval P szuszpenziós injekciót?
4. Lehetséges mellékhatások
5. Hogyan kell a Fluval P szuszpenziós injekciót tárolni?
6. További információk


1. MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ ÉS HOGYAN FEJTI KI HATÁSÁT A FLUVAL P SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓ?

A vakcina influenza fertőzések megelőzésére használható hivatalosan bejelentett járvány vagy járványveszély esetén.
A vakcina azon influenza vírustörzsek okozta fertőzések ellen nyújt védelmet, amelyek antigén szerkezete ugyanolyan vagy hasonló, mint a vakcinába beépített prototípus törzsé.
A vakcinát a hivatalos útmutatásoknak megfelelően kell alkalmazni.


2. TUDNIVALÓK A FLUVAL P SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓ ALKALMAZÁSA ELŐTT

Nem alkalmazható a Fluval P

Ha az oltandó személy kórtörténetében a vakcina bármely összetevőjével, így a tiomerzállal vagy a nyomokban visszamaradt tojásfehérjével, formaldehiddel, gentamicinnel, neomicinnel, vankomicinnel és ciprofloxacinnal szemben fellépő anafilaxiás (életet veszélyeztető) reakció szerepel.

Amennyiben a pandémiás helyzet lehetővé teszi, akut, lázas megbetegedés esetén az oltóanyag csak a tünetek elmúlta után 2-3 nappal adható be.

Allergiás betegségekről, immunszupresszív készítmények alkalmazásáról a kezelőorvost feltétlenül tájékoztatni kell a Fluval P szuszpenziós injekció beadása előtt.

A Fluval P fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A vakcinát fokozott elővigyázattal kell alkalmazni olyan személyek esetében, akiknél ismert (anafilaxiás reakciótól eltérő) túlérzékenység áll fenn a vakcina bármely összetevőjével (ezen belül a segédanyagok bármelyikével), a tiomerzállal, vagy a nyomokban visszamaradt tojásfehérjével, formaldehiddel, gentamicinnel, neomicinnel, vancomicinnel és ciprofloxacinnal szemben.

Mint minden injekciós vakcina esetében, megfelelő orvosi háttérnek kell készenlétben állnia az esetlegesen előforduló túlérzékenységi reakció kezelésére.

A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek

A 18 évesnél idősebb személyek részvételével elvégzett klinikai vizsgálat eredménye alapján a Fluval P vakcina a Fluval AB szezonális influenza elleni vakcinával külön-külön végtagokon oltva egy időben alkalmazható. Más oltóanyagokkal együtt történő alkalmazásról nem állnak rendelkezésre adatok, ezért a Fluval AB szezonális influenza elleni vakcinától eltérő más vakcina egyidejű alkalmazása nem javasolt.

A 3 – 18 év, illetve a 12 – 36 hónap közötti korcsoportban egyéb oltóanyagokkal történő egyidejű alkalmazásra jelenleg nem állnak rendelkezésre adatok, ezért más vakcina egyidejű alkalmazása nem javasolt.

Bizonyos esetekben, - p1. ha az oltott egyén immunszupresszív terápiában részesül - nem mindig alakul ki az oltást követően az elvárt immunválasz. Immunválaszt befolyásoló készítmények szedése esetén konzultáljon kezelőorvosával.
Szakirodalmi adatok szerint az influenza oltást követően bizonyos szerológiai tesztek (ELISA módszerrel végzett HIV 1, Hepatitis C és HTLV 1 ellenanyag kimutatás) során álpozitív eredményt figyeltek meg.

Terhesség és szoptatás

Hasonlóan más prepandémiás vagy pandémiás influenza vakcinákhoz, a Fluval P esetében sem állnak rendelkezésre adatok a vakcina terhes nők körében történő alkalmazásával kapcsolatban.
Mindazonáltal az influenza A H1N1 pandémia kapcsán egy vizsgálatban kimutatták, hogy a terhes nők körében a nem terhesekhez képest lényegesen nagyobb a súlyos lefolyású betegség kockázata.
A vakcina terhes nők körében történő alkalmazásának előnyeit és lehetséges kockázatait az oltóorvosnak kell mérlegelnie a hivatalos ajánlások figyelembevételével.
A terhesség korai időszakában javasolható a terhes nők védelmére a velük egy háztartásban élők oltása.

Szoptatás ideje alatt a Fluval P alkalmazható.

A Fluval P szuszpenziós injekció hatása a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Ilyen hatás nem ismert.

Fontos információk a Fluval P egyes összetevőiről

Ez a készítmény tartósítószerként tiomerzált tartalmaz, s előfordulhat, hogy Ön allergiás reakciókat észlel. Amennyiben Ön allergiás, tájékoztassa erről orvosát.
Tájékoztassa orvosát, amennyiben korábban a vakcina alkalmazása során Ön bármely problémát tapasztalt.


3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A FLUVAL P SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓT?

Adagolás:
18 éven felüli felnőttek és idősek: 1 x 0,5 ml
12-18 éves serdülők: 1 x 0,5 ml
3-12 éves gyermekek: 1 x 0,25 ml
12-36 hónapos gyermekek: 1 x 0,25 ml

Az oltóanyagot használat előtt fel kell rázni és steril fecskendővel és tűvel intramuszkulárisan kell a felkar deltaizmába beadni.

A 12 évesnél fiatalabb gyermekek oltása esetében a felrázott oltóanyag teljes mennyiségét a mellékelt steril tűvel és fecskendővel fel kell szívni, majd a fecskendőt függőleges helyzetben tartva annyi oltóanyagot kell kinyomni a fecskendőből, hogy a fecskendőben maradó oltóanyag mennyisége 0,25 ml legyen.
A fecskendőben maradó 0,25 ml oltóanyagot 3-12 éves gyermekek esetében intramusculárisan a felkarba,a 12-36 hónapos kisgyermekek esetében a comb felső harmadának elülső, külső oldalán, mélyen az izomba kell beadni.

Az immunizálás egyszeri oltással történik.

A terhes nőket illetően lásd a 2. pontot.

A Fluval P szuszpenziós injekció intravénás beadása tilos!
Csak orvos adhatja be!

A Fluval P szuszpenziós injekció túladagolásának tünetei:
Az előírás szerinti alkalmazás esetén túladagolás nem lehetséges.


4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

Mint minden gyógyszer, így a Fluval P is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A 18-60 éves felnőttek körében és a 60 éven felüli idősek körében az alábbi reakciókat észlelték:

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók:
Gyakori: fájdalom, bőrpír, duzzanat és beszűrődés az oltás helyén; fáradtságérzet, rossz közérzet.
Nem gyakori: fejfájás, ízületi fájdalom, verítékezés, izomfájdalom, láz.

Ezen reakciók mindegyike enyhe és rövid lefolyású volt, kezelés nélkül is 1-2 napon belül elmúltak..

Súlyos mellékhatást nem tapasztaltak.

3 – 18 év közötti gyermekek körében az alábbi reakciókat észlelték:

A 3 – 18 év, illetve a 12 – 36 hónap közötti gyermekek körében jelenleg korlátozott klinikai vizsgálati adatok állnak rendelkezésre a Fluval P szuszpenziós injekció egyszeri adagban történő alkalmazásáról, így a jelentett reakciók gyakoriság szerinti csoportosítása nem lehetséges.

Általános tünetek, az alkalmazás helyén fellépő reakciók:
3 – 12 éves korcsoport: fájdalom az oltás helyén, beszűrődés az oltás helyén, korábbi BCG oltási hely megvörösödése.

12 – 18 éves korcsoport: fájdalom az oltás helyén, fáradtságérzet, zsibbadtság az oltott karon, verítékezés, fennálló ekcéma súlyosbodása.

Ezen reakciók mindegyike enyhe és rövid lefolyású volt, kezelés nélkül is 1-2 napon belül elmúlt.

12 – 36 hónap közötti kisgyermekek: nyűgösség az oltást követő 2. – 7. napon, amely 1 napon belül elmúlt.

Súlyos mellékhatást a 12 – 36 hónap, illetve a 3 – 18 év közötti korosztályban sem tapasztaltak.

Az oltóanyag elölt vírust tartalmaz, ezért az oltást követően a vakcinától nem alakulhat ki influenzafertőzés. Az oltást követő légúti betegség véletlen egybeesés következménye, és más légúti kórokozó válthatja ki.

A más szezonális influenza vakcinákkal történt oltást követő napokban vagy hetekben a fentieken kívül az itt felsorolt további mellékhatások is előfordultak:
♦ nem gyakori (100 oltásból kevesebb mint 1 esetben, de gyakrabban mint 1000 oltásból 1 esetben):
• általános bőrreakciók, mint viszketés, hólyagos bőrelváltozás, csalánkiütés

♦ ritka (1 000 oltásból kevesebb mint 1 esetben, de gyakrabban mint 10 000 oltásból 1 esetben):
• súlyos szúró vagy lüktető fájdalom egy vagy több idegen
• bizsergés
• görcsök
• átmeneti vérlemezkeszám csökkenés
• allergiás reakciók, amelyek a vérnyomás veszélyes leesésével, sokkos állapot kialakulásával járhatnak

♦ nagyon ritka (10 000-ből kevesebb mint 1 esetben):
• a véredények szűkülete vagy elzáródása veseproblémákkal
• gyulladás az agyban vagy a gerincvelőben
• átmeneti ideggyulladás, amely fájdalmat, gyengeséget és bénulást okoz a végtagokban és gyakran ráterjed a mellkasra és arcra is (ideggyulladás, Guillain-Barré szindróma)

Ennek a gyógyszernek a gyártása során tiomerzált (szerves higanyvegyület) használnak, amely a késztermékben is megtalálható. Ezért túlérzékenységi reakció előfordulhat.

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a tájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.


5. HOGYAN KELL A FLUVAL P SZUSZPENZIÓS INJEKCIÓT TÁROLNI?

Hűtve (2 °C – 8 °C), fénytől védve tárolandó.

Nem fagyasztható.

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő után nem alkalmazható a Fluval P szuszpenziós injekció. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!


6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK

Mit tartalmaz a Fluval P szuszpenziós injekció

- A készítmény hatóanyaga
A Fluval P szuszpenziós injekció embrionált tyúktojáson elszaporított influenza A(H1N1) vírustörzs tisztított és koncentrált, formaldehiddel inaktivált, alumíniumfoszfát gélhez adszorbeált szuszpenziója.

Pandémiás törzsből előállított, inaktivált, teljes viriont tartalmazó influenza vakcina, az alábbi antigén* összetétellel:
A/California/7/2009 (H1N1)-szerű NYMC X-179/A reassz.)*** 6 mikrogramm HA**
0,5 ml-es adagonként

* tojáson szaporított
** hemagglutinin
*** adjuváns: alumínium-foszfát gél 0,33 milligramm Al3+

A vakcina megfelel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Unió Bizottsága pandémiás helyzetre vonatkozó ajánlásának.

- Egyéb összetevők
Alumínium-klorid-hexahidrát, trinátrium-foszfát-dodekahidrát, kálium-klorid,
tiomerzál (50 mikrogramm), dinátrium¬hidrogén-foszfát-dihidrát, kálium-dihidrogén-foszfát, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz.

Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás

Fehér vagy sárgásfehér színű szuszpenzió, izomba történő beadásra.
0,5 ml szuszpenzió színtelen üveg ampullába töltve.
Egy ampulla, egy steril fecskendő és egy tű dobozban.
20, illetve 500 ampulla dobozban.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja és gyártó:

OMNINVEST Oltóanyagtermelő és Kutatásfejlesztő Kereskedelmi Kft,
2097 Pilisborosjenő, Fő út 7.

OGYI-T-20970/01 (1x)
OGYI-T-20970/04 (20x)
OGYI-T-20970/03 (500x)

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2009. október 29."
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.01 0 0 524
Etna valamilyen eus számozással el kell hogy legyen látva a vény, épp ma hallottam a Falus főorvostól a Tv-ben, különmben az itteni gyógyszertárak nem adhatják ki, ugye hallottad hogy az ukránoknál mekkor a járvány és nincs oltóanyaguk sem, próbálkoznak innen rendelni, egy ur mondta is hogy már várja hogy hozzák neki, erre cáfolt rá a Falus.
Régen amikor még hire-hamva sem volt az eunak én Bécsben simán kiváltottam a magyar vényre felirt gyógyszert. Ennek legalább 30 éve már, szemrebbenés nélkül kiadta a gyógyszerész, bár ott már akkor is magánpatikák voltak és más volt az elbirálás,
Előzmény: .ETNA. (523)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.31 0 0 523
Hm.. hát éppen ezért merülnek fel az egyszerű laikusban kétségek. Ha egy biológiai-anatómiai stb. ismeretekkel bőven felvértezett, praktizáló orvos (aki elvileg ugye "képben van") számára sem egyértelmű és TISZTA a dolog, akkor miért csodálkoznak azon, hogy inkább a Herbáriák, bioboltok bevételét növeljük és nem a gyógyszertárakét.

A korábban itt a fórumon is javasolt oltószereket (amelyek EU országokban is kaphatóak) egy magyar orvos által felírt recept alapján - ugye jól tudom - simán kiválthatjuk, bármely EU-s gyógyszertárban!?

Az RA diagnózisom után, kb. 3 évvel ezelőtt, az akkor Magyarországon már nem kapható Tauredon - aranyinjekcióval kapcsolatban megkérdeztem ezt "illetékeséktől", elvileg nincs ennek akadálya. Sőt a férjem Németországban bement egy patikába és ott is azt mondták, hogy persze, csak vigye nyugodtan a receptet. Egyébként az ára sem volt olyan vészes.
Előzmény: ovics (522)
ovics Creative Commons License 2009.10.30 0 0 522
részlet: "A fecskendőn maradt a kupak?

– Ha meg akarunk akadályozni egy világjárványt, akkor a lakosságnak minimum a hatvan százalékát be kell oltani – mondta a hónap elején Falus Ferenc tiszti főorvos, aki igyekezett élen járni a jó példával, és fotósok előtt beadatta magának a vakcinát. Ám a képet elnézve lehet, hogy csak színjátékról van szó.

– Úgy tűnik, a fecskendőn rajta maradt a kupak – reagált egy, a lapunk által megkeresett praktizáló orvos, akinek megmutattuk a képet. – Két dolgot tudok elképzelni. Vagy egy speciálisan hosszú fecskendőről van szó, és amit kupaknak hiszünk, az a tartály, a tű pedig a bőr alatt van. Vagy a képen látható pillanatban valóban nem kapott oltást – magyarázta a doktor."

Érdemes az egészet elolvasni,fotók is vannak.
ovics Creative Commons License 2009.10.30 0 0 521
Megpróbálom belinkelni.
ovics Creative Commons License 2009.10.30 0 0 520
.
ovics Creative Commons License 2009.10.30 0 0 519
http://www.helyitema.hu/2009102825153/A_het_temaja/Nag%AD%ADy_buli_a_vakcinabiznisz.html

Ezt olvassátok el....érdekes cikk és fotó.
Otool Creative Commons License 2009.10.30 0 0 518

1000-es C vitamint, multivitaminokat fogyasztunk

Ezzel azért vigyáznék, nehogy még urológusnak is képbe kelljen jönni (vesekő).

 

Én megkérdeztem két védőoltási tanácsadót a Fluval P-vel kapcsolatban immunszupprimált (Trexant szedő) gyermekre vonatkozóan. Az egyik ajánlja, a másik nem. Így most még a nem mellett döntöttünk. Immuno Kids, Matuzalem van (lesz) helyette. 

Előzmény: Törölt nick (516)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.30 0 0 517
Hát nem azok, ami azt illeti a férjem jobban bízik a fokhagymában, gyümölcsben a szüleim kertjéből, C vitaminban, hordós káposztában, egészséges étkezésben, ez utóbbit persze ő úgy érti, hogy amit a szervezete megkíván, az márpedig neki egészséges, ha szalonna, vagy hasonló "nyalánkságok", akkor is:-)))

Az egész "oltás cirkusz" szerintem azzal kezdődött, hogy a "pórnép" rájött, illetve több országban is a média kikutatta és nyíltan rámutatott, hogy kétféle oltást alkalmaznak (államapparátus, rendfenntartó erők - köznép). Arról elfelejtkeztek, hogy az internet, a kábeltévé, a mobiltelefon világában már nagyon nehéz titkolózni.

Meggyőződésem, hogy régebben is voltak már ilyen és hasonló "megkülönböztetések", de ott talán nem volt ekkora sajtóvisszhangja a betegségnek, nem volt ekkora "riadalom" és könnyebben elsiklottunk a kétféle oltás ténye felett.

Ez akkora szemétség, értem én, hogy a "tiszta" oltás a segédanyag nélkül nyilván drágább, de basszus, inkább fizetek érte többet... ha csak erről van szó!! Ott, ahol túl nagy a titkolózás, ne csodálkozzanak rajta, ha az oltóanyag fele majd a nyakukon marad, megérdemlik, talán máskor körültekintőbbek lesznek és kétszer is meggondolják, hogy hülyére vegyék-e az embereket!!

Én is csodálkoztam, hogy honnan rángatták megint elő Czeizelt, akit korábban egyébként nagyon csíptem, de mióta volt az az örökbeadásos hercehurcája... nálam kiesett a pixisből:-)))

Ó, szegény férjednek akkor jól kijutott most többféle "kórság" is:-(
A 89 éves nagynéném szokta mondani: édes gyerekem én ugyan el nem megyek az orvoshoz, mert még kitalálják, hogy beteg vagyok! Hát van benne valami:-))

Előzmény: Törölt nick (516)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 516
A Novartis forgalmazza az oltóanyagot, az unokahugom gyógyszerész, neki ott dolgozik a barátnője és még neki sem mondhatott semmit az illető.Van egy tel.szám amin az a hölgy száma van feltüntetve a jogosult ebben a témában nyilatkozni.
Nekem van egy nagyon aranyos nyugd. gyermekgyógyász havernőm, akinek megmondtam rzt a zámot, gondolom ő fel is hivta de még nem beszéltem azóta vele. Ő sem akarja a magyar változatot beadatni és ha elérhető áron van akkor be fogja hozatni farmafutárral, de a legközelebb Svájcból lehet csak.
Csodálkozom a Czeizelen, őt is megvette már a sajtó, hogy mer ilyet mondani hogy nyuodtan adassák be a kismamák maguknak, mert ha elkapja őket a virus akkor testi és értelmi fogyatékos gyermeket szülhetnek.
Nem szeretnék most kismama lenni, most szegény hogy döntsön, kinek higyjen. A férjem szegény tegnap volt az Orfiban kapott egy Novocain injekciót a sérvére meg kicsit "becsomagolták"- manuálterápia , de most sem sokkal jobb, kellene neki egy infuziós kura, utoljára 1999-ben kapott, ideje lenne már kapnia.
Tudod az a ciki hogy az ő orvosa ORFIS, a reumadoki pedig Irgalmasrendei reumatolóőgus, a két kórház szemben van egymással, gondolom azért van némi kapcsolat, viszont a torka ugy néz ki rendbe jött, gégésznél pl az Irgalmasrendiben volt.
Ő is csak a szokványos oltást kaphatja meg.
1000-es C vitamint, multivitaminokat fogyasztunk, majd meglátjuk, mi különben sem vagyunk érintett korosztály.De amint olvasom a fiad és férjed sem oltáspárti.
Előzmény: .ETNA. (514)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.29 0 0 515
Á, nem kellettek ehhez a moderátorok, miután felhívták erre a figyelmét, egyszerűen nem ír már azzal a névvel ide:-)
Előzmény: Törölt nick (513)
.ETNA. Creative Commons License 2009.10.29 0 0 514
Biztos lehetsz benne, hogy nem azzal, bár tiltakoztak és a "hangosan" kimondott - szerintük rosszindulatú feltételezés ellen benyújtottak egy feljelentést az ügyészséghez, nem is emlékszem pontosan, de valami izgatás, vagy ilyesmi indokkal.

Aztán az ügyészség megszüntette a nyomozást... amiből egy laikus számára az következik, hogy a feltevésnek, miszerint többféle oltóanyag is van, egy a civil lakosságnak egy másik pedig ... (akárcsak Németországban) igen is van valóságalapja!! Állítólag nemzetbiztonsági okok miatt van erre szükség, de hát akkor is bűzlik itt valami, de nagyon - hm! :-)
Előzmény: Törölt nick (512)
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.29 0 0 513
Szerintem reumadoki nick név alatt irogató kedves doktorunkat kimoderálhatták.
Az én emailomre válaszolt, ugy hogy én tudom az elérhetőségét is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!