A hétvéggén elkészült az első adag az ősszel, 9 literes fazékban 2kiló husi(egy óriás csülök és 3 láb)6 tál lett belőle több benne a husi mint a lötyi.
4 még van belőle siethetünk a megevésével mert a levelibékák szerint jön a meleg 20 fokokat mondanak a hétvégére.
Semmi extra trükk: hagymás zsíron megforgatod, kis száraz fehérborral felengeded, tárkonnyal (ha nem szeretitek nagyon savanyún, nem sok tárkonnyal, inkább egy kis petrezselyem hozzá még), babérlevéllel, esetleg borókával, egy-két gerezd fokhagymával, kellő sóval puhára párolod, végén tejföl, és hozzá valami szószos húsokhoz való köret (zsemlegombóc, dödölle, knédli, nokedli illik hozzás legjobban, de azért, rizzsel, puliszkával sem rossz)
Most egy ideig vége van a kocsonyaszezonnak.
Úgyhogy a kocsonyába szánt csülköt megsütöttük rómaitálban,és mindmegettük nyamm!!!
Csak tudnám hogy a maradék 3 malaclábbal(pedig úgy kelett őket novemberben vadászni) mi a fenét csináljunk?
Én már próbáltam ezt a vegetariánus kocsonyát (Nők Lapjában volt) - nagyon finom. Viszont a jelzett adag kissé nagynak bizonyult és ez nem áll el olyan jól, mint a rendes kocsonya.
Ha rax hozzá csirkelábakat(nem kell megenni ha nem szereted) akkor biztosabban bekocsonyásodik mert abba is van csontenyv mint a malackörömben ami tulajdonképpen a kocsonyásodást okozza.
Vagy ugye rakhatsz hagyományos zselatint is hozzá de az ugye "mesterséges" én azt nem szívesen használom.
Nyugodtan! En sem ettem meg addig a kocsonyat amig egy ilyent nem csinalt nekem anyu. Apa tovabra is a csulkos, zsiros ,hagyomanyos verziot kapja. Hat igen, o azt szereti! =O)