Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2009.11.06 0 0 567
A második bekezdésben a hsz-emben félreérthetően írtam: mármint semmilyen MAGYARORSZÁGON forgalomban lévő oltóanyagot nem kaphatunk, mert azokban bár valóban csak elölt vírust található, de tartalmaznak adalékanyagot, ráadásul teljes sejtesek!

S ez utóbbi két tulajdonságuk a lényeg, ezek teszik kizárttá, hogy beadathassam magamnak, ennyi!
Előzmény: .ETNA. (565)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.06 0 0 566
Az idézett mondatok elgondolkodtatóak, de mivel nem tudom mi igaz, s mi nem, az Omninvesttel (vagy ha jobban tetszik: a Cipruson bejegyzett Sumpter Pharmaceuticals Ltd. nevű off-shore cég) vagy a vakcinával kapcsolatban, ezt mindenki maga döntse el, én ezért inkább csak beidézem ide, de no comment:

"....Ha ehhez még hozzátesszük, hogy egyes gyártók, (ahogy az Oninvest is) az oltóanyagot nem a vadvírusból készítették, (azaz a májusban megkapott új vírusmintából) hanem az úgynevezett "klasszikus reasszortáns" vírustörzsből (hivatalos megnevezése: A/California/7/2009 (H1N1)-szerű NYMC X-179/A.) melyhez a H1N1-nek az USA-ban a harmincas években felbukkant változatát használták fel alapnak, abból egyenesen következik, hogy a H1N1 oltás védettségi mutatója vélhetően jóval alacsonyabb lesz az átlagosnál, mivel nem is abból a vírusból készült, ami ellen védekezni kellene. (A reasszortást vírusnak még a hivatalos elnevezése is árulkodó: "H1N1-szerű"!) Az országos tisztifőorvos egy televízióinterjúban elmondta, hogy ha 70%-os lesz a védettségi arány, az már nagyon jónak mondható. De ezt sem lehet alapul venni, hiszen a szezonális influenzaoltás hatásosságára is születtek felmérések, melyek a hivatalos 80 pluszmínusz 10%-kal szemben csak 55-60%-ot mutattak ki, rádásul a vírus igen mutagén tulajdonsága miatt csak rövid ideig nyújtanak védettséget.
A Fluval P névre hallgató magyar vakcina ráadásul ún. teljes sejtes inaktivált vírust tartalmaz, ami pedig különösen veszélyessé teszi a használatát három éven aluli gyermekek esetében. Olyannyira, hogy annak beadása műhibának számított eddig csecsemőkorúaknál! Lásd erről a gyermekorvos véleményét. Hazánkban még a hasított (split) vakcinát is csak 1,5 éves kor fölött szabad alkalmazni. Ehhez képest a kormányzati propaganda hirtelen ajánlani kezdi a 3 éves kor alatt teszteletlen teljes sejtes vakcinát 6 hónapos kortól, és a várandós nőket is külön kiemelten kezeli, mint beoltandókat, miközben tudni lehet, hogy az ő beoltásuk még a szezonális influenza vakcinájával is kockázatos. Hivatalosan nem is kaphatnak inaktivált vírust tartalmazó oltóanyagot a kismamák a terhesség második és harmadik harmadában. Előtte pedig semmilyet."

"... A teljes sejtes vakcina nem csak a három éven aluliakra veszélyes, hanem minden kisgyermekre, de a szakirodalom szerint még felnőttek esetében is nagyobb a szövődményes kockázata, (nem tévesztendő össze a mellékhatásokkal, ami nagyjából ugyanannyi) különösen, ha hatásfokozó adjuvánst tartalmaz, mint a magyar vakcina. Az is elárul valamit, hogy a gyártók között csak elvétve akad olyan, aki teljes sejtes vakcinát készített, a többiek csak hasított (split) vírust használtak. A teljes sejtes vakcina gyártási költségei persze jóval alacsonyabbak, a kockázat pedig úgyis azé, aki beadatja magának. "

".... A vakcinát az Omninvest a saját bevallása szerint egyébként sem tesztelte (mikor is tette volna?) három éven aluli gyermekeken, sem terheseken. Tehát aki terhes létére oltatja be magát, az automatikusan vállalja a kísérleti alany szerepét. Ahogy kísérleti alannyá válik minden olyan gyermek is, akit a szülei felelőtlenül beoltatnak. (S ha már kísérleti alannyá válnak, készül róla dokumentáció is. Az oltásokról és minden beoltott személyről nyilvántartást kell ugyanis vezetni.)

"... Igen elgondolkodtató még az is, amire Dr. Keszthelyi Gyula blogján bukkantam.
A háziorvosként praktizáló blogger kiszúrta az OGYI-nál, hogy a Fluval P engedélye már július 24-én fent volt a honlapjukon. Akkor, amikor még az állítólagos teszteket el sem végezték. Az is érdekes volt, hogy a dokumentumban H5N1 és nem H1N1 vírustörzsből készített oltóanyagról van szó. Az OGYI utólag azzal védekezett, hogy ugyanarra a számra törzskönyvezték a H1N1 védőoltását, mint annak idején a H5N1-ét. Mindenki eldöntheti magában, hogy mire következtet ebből. Nekem mindenesetre elég ügyetlen védekezésnek tűnik. Vagy nevezzük inkább hazugságnak? Mert ki hallott még olyat, hogy két különböző gyógyszert, vagy oltóanyagot azonos törzsszámra engedélyezzenek?"
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.06 0 0 565
Bár azt írtam, hogy oltás ügyben nem, reagálok többé semmire, de azért ne keverjük már össze a szezont a fazonnal.

Egyrészt immunszuprimált beteg semmilyen oltást nem kaphat, ezt az a regionális reuma-tüdő kórház egyik (ha nem a legjobb) főorvosa mondta, akihez járok.

A betegségem és a betegségemre ható Methotrexat + Remicade (aminek ugye a legfőbb hatóanyaga az infliximab, egy ember-egér monoklonális antitest. Ez pedig éppen egy speciális fehérjére a TNF alfára van hatással - magyarán megköti) mellett a hatásfokozóként etilhiganyt tartalmazó Fluval H1n1 elleni oltást komplett hatásmechanizmusát mégis csak ő ismeri jobban, s nem egy infektológus.

Nem véletlen, hogy Franciaországban az autoimmun betegek (ilyen az RA is) csak !!!!!
az adalékanyag nélküli vakcinát kapják, ahogy a terhes nők és a kisgyerekek is. Bár nem vagyok orvos, de nem hinném, hogy ennek csak úri passzió lenne az oka!!!!

Mindjárt bemásolok egy-két figyelemreméltó megjegyzést, olvassátok el!
Ez alapján aztán nincs az az ember, aki el tudná dönteni, hogy kell-e neki a magyar oltóanyag vagy sem... s hogy vajon nekünk - ha már az ország fizet érte - miért éppen ilyen kellett????????????

Nyilván az sem véletlen, hogy különbözik az orvosok véleménye is az oltással kapcsolatban, pedig mindegyikük ugyanabból az anatómia stb. tankönyvből tanult anno, ugye???!!!
Előzmény: Otool (563)
Ibolyafr Creative Commons License 2009.11.06 0 0 564
Köszönöm, igaz nem nyugtattál meg. ugygondoltam, hogy ez egy enyhébb lefojásu valami, igaz hogy 14 éve tart.
Előzmény: Törölt nick (553)
Otool Creative Commons License 2009.11.06 0 0 563

Semmi gond. Esetünkben 5 orvos közül 4 ajánlja a Fluval P-t, a megkérdezettek közül kettő infektológus, ha csak őket nézem, az egyik ajánlja, a másik nem.

Az igen mellett szól az is, hogy tavaly 5 évesen szezonálisként Fluval-t kapott split vakcina helyett - odafigyelés hiányában -, és nem lett tőle baja. (Kb. 1 hónapja vettük észre az oltási könyvben.)

Előzmény: Törölt nick (562)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.06 0 0 562
Ha egyszer Methot kell szedni szegény gyermekednek, akkor ne ugy fogd fel, hogy méreg, tk. az, de ha erre van szükségük az RA- naK HOGY MINŐSÉGIBB életet tudjanak élni, akkor muszáj szedni, az oltást viaszont nem muszáj beadatni, mert ott még meg van az esély arra hátha nem kapja el a fertőzést, de aki RA-ban szenved annak nincs választása, annak már egyáltalán nem hiányozna hogy megfertőződjőn, miért nem hozzák be ilyen eseterkre az un.Split vakcinát amit egyéni elbiráslás szerint azoknak adnának be akiknek a másikat nem lehet, akár fizetség árán is.
Bocsánat nem tudtam hogy a gyermeked érintett benne, akkor m-és szemüveget teszek fel, elnézésedet kérem, hány éves a gyreke és a gyerekorvosnak, reumadokinak mi a véleménye róla. A férjem az Orfiba jár, sajnos ott is vannak gyerekek, nem is kevés.
Látod ez a nagyobb baj, mert hogy az .én férjem 74 éves RA-s az is nagy baj, de egy gyermek aki előtt ott van az élet és valahogy élhetőpvé is kell tenni az más sokkal nagyobb baj.
Otool Creative Commons License 2009.11.06 0 0 561

Ez az Omninvest által gyártott szezonális infl. elleni oltás tájékoztatójában is szerepel. Évek óta ezt adják be ingyenesen, és receptre felírva azoknak is, akik nem akarnak dupla áron hasított vakcinát venni (amelyekből először két adag szükséges).

Gondolom, az elbírásnál vizsgálni kell, hogy az alany egyszer majdnem meghalt-e az adott összetevőtől v. csak kisebb reakciót váltott ki belőle.

Előzmény: ovics (558)
Otool Creative Commons License 2009.11.06 0 0 560
Ezt nem az oltás mellett szóló propagandaként írtam, ha annak tűnt, elnézést.

Én is dilemmában vagyok az oltással kapcsolatban, nekem a gyermekem szed Methót, emiatt azokat az - orvosoktól származó - érveket és ellenérveket írtam le, amelyeknek vki hasznát veheti.

Egyébként mi benne az arcátlanság, ha felírnak egy gyógyszert, azt sem kötelező beszedni  v. beadni a gyereknek – mint ahogy az infl. elleni oltás sem kötelező -, volt olyan szülő, aki elhagyta a Methót, aztán be is gyulladt a gyerek térde.

Előzmény: Törölt nick (559)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.05 0 0 559
Hogy hogy maga döntse el, azért odzkodik némelyik orvos is a bedásától, mert nem vállalja a felelősséget. Akkor ki vállalja?
Amit a Methoról irtál baromi nagy arcátlanság, itt sokan szedik és nélküle létezni sem tudnának, itt nincs olyan hogy elkapom vagy meguszom, itt már meglévő betegségről van szó, amire a mai orvostudomány állása szerint a Metho és a biol. terápia a legjobb.
Te még biztos nem érezted ennek a beteségnek a kellemetlenségét, mert akkor nem irsz ilyet.
Minek akarsz itt propagandát csinálni az oltásnak, talán valakitől kapsz majd hogy finom legyek egy simogatást v. netalán mást is?
Nem rólam van szó, szerencsére én nem vagyok RA-as, hanem szegény férjemés itt még jónehányan, én a magam részéről semmivel nem oltatom be magam.
Egyszer vettem igénybe mint eü. dolgozó az oltást, mivel a főnőköm is beoltatta magát hát én is követtem.
Tavaly is annyi oltóanyag volt a háziorvosi rendelőkben, hogy egy alkalommal utánnam szólt az assz. nem akarod magad beoltatni,mire én nem
Előzmény: Otool (557)
ovics Creative Commons License 2009.11.05 0 0 558
Na mit fedeztem fel???????????????
A betegtájékoztatóban : (idézet)

"Nem alkalmazható a Fluval P

Ha az oltandó személy kórtörténetében a vakcina bármely összetevőjével, így a tiomerzállal vagy a nyomokban visszamaradt tojásfehérjével, formaldehiddel, gentamicinnel, neomicinnel, vankomicinnel és ciprofloxacinnal szemben fellépő anafilaxiás (életet veszélyeztető) reakció szerepel.


A Fluval P fokozott elővigyázatossággal alkalmazható

A vakcinát fokozott elővigyázattal kell alkalmazni olyan személyek esetében, akiknél ismert (anafilaxiás reakciótól eltérő) túlérzékenység áll fenn a vakcina bármely összetevőjével (ezen belül a segédanyagok bármelyikével), a tiomerzállal, vagy a nyomokban visszamaradt tojásfehérjével, formaldehiddel, gentamicinnel, neomicinnel, vancomicinnel és ciprofloxacinnal szemben."

Most akkor hogy is van ez???????????????Nem alkalmazható,vagy fokozott elővigyázatossággal alkalmazható.

Lehet,hogy én vagyok a hülye és értetlen :-((
Előzmény: ovics (525)
Otool Creative Commons License 2009.11.05 0 0 557
Immunszupprimált személy élő kórokozót tartalmazó vakcinát nem kaphat, az influenza elleni oltás nem ilyen.

3 év alatti gyermek a hagyományos infl. elleni oltásként csak ún. hasított vírust tartalmazó vakcinát kaphat, a teljesvírust tartalmazó Fluval P-ből  12 éves kor alatt csak fél adagot adnak.

Terhes embereken sohasem végeztek gyógyszerkísérleteket, így ennek elmaradása miatt az oltás ellen propagálni  badarság.

A Methotrexát is méreg, akkor azt se szedjen senki, akinek a védőoltással kapcsolatban hasonló kételyei vannak.

Mindenki maga döntse el, hogy az oltás, vagy az influenza kockázatát vállalja-e.

 

Előzmény: .ETNA. (555)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.05 0 0 556
Ja és elfelejtettem megemlíteni Franciaországot:
"A lakosság beoltása során a terhes nők és az autoimmun betegségre fogékony személyek - a mellékhatások megelőzése végett - az adalék nélküli változatát kapják majd az oltóanyagnak."

Szóval irány Ausztria, vagy Franciaország, abban a Baxter vakcinában (Celvapan A) nincs etilhigany:-)) Igaz, hogy ez teljes sejtes vakcina, ezt pedig korábban kis gyerekeknek nem engedélyezték... szóval totál káosz:-)

Elolvastam ezen a két oldalon lévő infókat és most CSAK MÉG NAGYOBB A SÖTÉTSÉG oltás ügyben:

http://www.origo.hu/tudomany/20091103-h1n1-uj-influenza-vedooltas-vakcina-20-es-50-ev-kozott.html

http://209.85.135.132/search?q=cache:2e9_9gjJjeQJ:www.nibiru.hu/egeszseg/090910h1n1.htm+H1N1+olt%C3%B3anyag+adal%C3%A9k+n%C3%A9lk%C3%BCli+v%C3%A1ltozata&cd=7&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

Egy biztos én egy rohadt szót sem vagyok hajlandó többé olvasni sem az oltásról, sem az oltóanyagról, sem a fura összetevőjű vírusról, mert már totálisan elegem van. Ha mostanában és az influban kell meghalnom, akkor meghalok, ha nem, akkor nem - slussz-passz:-)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.05 0 0 555
Szia, üdv újra itt:-) Akkor idézgetek innen-onnan:
Egy október 30-i cikkben éppen a Pandemixről írták, hogy a svájci gyógyszerfelügyelet aggódik az oltóanyag AS03 adalékanyagával kapcsolatban.
Az előzetes vizsgálatok ugyanis csak felnőttekre vonatkoztak, terhesekkel kapcsolatban egyáltalán nem nézték, sőt a gyerekek vonatkozásában is elégtelennek bizonyultak az adatok. Később, november 3-án pedig a Swissmedic bejelentette, hogy egyszerűen NEM ENGEDÉLYEZIK a Pandemrix használatát a terhes nőknél, a 18 év alatti gyermekeknél és a 60 év feletti felnőtteknél.

Más: Ausztriában viszont 16 milliót rendeltek a „jobbik” Baxter-oltóanyagból, ez a CELVAPAN !! Ez az az "elit" oltóanyag, ami miatt korábban Németországban volt balhé (erről már írtam, Németországban csak a katonák és a politikai elit kapta ezt).
Ez a készítmény nem tartalmazza azt a hatáserősítő összetevőt, amit a másik Baxter-vakcina tartalmaz, ezt a bírált másik oltóanyagot "szánták" a németek a "köznépnek".

A gyors engedélyezés Ausztriában annak köszönhető, hogy a vakcinát egy már létező, a madárinfluenza ellen kifejlesztett oltóanyag alapján hozták létre, s csak egy antigén komponenst cseréltek ki.

Ez is csak azt bizonyítja, hogy teljesen felesleges mindig újra és újra feltalálni a spanyol viaszt, sokkal ésszerűbb (ha lehetséges) a meglévő, bevált szert továbbfejleszteni. Mert ilyenkor nem kell a nulláról kezdeni a kötelező előzetes vizsgálatokat, hatástanulmányokat stb.stb.

Az alábbi mondatokban pedig rendkívül sok igazság van:
"Zsolt Péter médiaszociológus állítja: az újinfluenza elleni oltás körüli ellentmondások felelőssége nem a médiát terheli. „Ez inkább a tudomány legitimációs problémájának tudható be. Túl sok ismeret halmozódott fel az oltásokkal kapcsolatos tévedésekről” – véli a médiaszociológus, aki szerint ezért a tudománynak kellene egy reformon végigmennie, hogy visszaállítsa hitelességét."
Előzmény: gabor1972 (550)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.05 0 0 554
Értem, ha sehol nincs patikai forgalomban akkor egyéni akció keretében sem tudjuk beszerezni.
Nyilván ott is az arra illetése pl háziorvosok vannak vele ellátva, gondolom nem korlátlan számban.
Egyébként a gyermkgyógy.barátnőm beszélt a Novartisnál azzal a hölggyel aki ezze foglalkozik, csak ő dhat felvilágositást.Itt az államokon mulik, kötnek e szerződést a behozatalára vagy sem, már megint a politika, a fenébe is.
Szerintem az emberek 60%-a nem fogja beoltatni magát, ennyi kéne hogy lefedje a járványt.
A Czeizelről meg meg van a véleményem, de azt most nem ecsetelném.
Pl én sem az idényszerü, sem a H1N1 oltást nem fogom beadatni, igaz én már nem vagyok veszélyeztetett korosztályba sorolható, de szabad akaratom lehet.
Kiváncsi lennék a rokonaim patikáiban mi a helyzet, van e igény oltóanyagra, majd ezt megtudakolom.
Lenne egy más kérdésem is, igaz, hogy a fő profilod az RA. sajnos a férjem ebben szenved de plusz gerincsérve is van ami időnként aktivizálódik, épp most van abban a helyzetben. Már kétszer volt az Orfiban, kapott két steroidos,novocainos injectiot, de xart sem ért.
Nem lehetne ilyenkor presszionalni az orvost hogy ugyan rendeljen már el neki egy infusios kurát, 99-ben volt neki előszőt akkor az inf. jol lett, később a MCKenzi tornával hozták helyre, de az a doktor akihez jár egyszerüen elutasizja a MCKenzi tornát.
Voltunk már idegsebésznél is /dr.Veres OITI és Tóth A. ÁEK/ mütétet senki sem javasolt.
A Metho mellett meg alig szedhet fájdalomcsillapitot az interakcio miatt.
Bocs hosszu lettem, elnézést.
Előzmény: gabor1972 (550)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.05 0 0 553
Semmiben, a magyar neve sokizületi gyulladás, polyarthritis chr, v. RA. u. az.
Előzmény: Ibolyafr (552)
Ibolyafr Creative Commons License 2009.11.05 0 0 552

Szia!

Gondolom,hogy akkor a Metypred mellett sem ajánlatos beadatni.

Nekem ezt tegnap írta föl Szekanecz prof. eddig csak Salazopirin,és Camelox volt.

Dg:poliartritis  Miben különbözik ez az RA-tól? Ahogy olvasom a tünetek ugyanazok.

 

Előzmény: gabor1972 (550)
sinhead Creative Commons License 2009.11.04 0 0 551
Szia.
Köszönöm,ez is segítség,hátha az ügyvéd okosabb tőlünk :)
Előzmény: .ETNA. (544)
gabor1972 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 550

Szia,

 

A másik fórumba már irtam róla, de pár aktualitás (én irtam orvosi névvel korábban, de megváltoztattam, most inkognitóban vagyok).

Split vakcina jelenleg a Pandemrix, patikai forgalomban nem kapható sehol. Tegnap hivtam a Pharmafutárt, amennyiben patikai forgalomba kerül valahol az EU területén, sima receptre behozzák.

Sajnos az igény a vakcinákra nagyobb, mint amennyit tudnak gyártani, egyelőre a legtöbb patikai forgalomban nincsen, közvetlenül a kormányok rendelik (ez a WHO javaslata).

Az itthoni pánik keltés ahogy irtam inkább politikai mint szakmai jellegű, igenis bizonyos csoportoknak kellene split vakcina (terhesek, 3 év alatti gyerekek, immunsupprimáltak), egyelőre azonban nincs, mérlegelendő a kockázat-haszon arány. Azért az mindenképpen pozitiv, hogy MAgyarország képes önállóan vakcina előállitására, még ha vannak vele bizonyos fenntartások is, a legtöbb ember számára igenis adható lenne, és azokbnak az embereknek az olrása megakadályozhatná járvány kialakulását.

Methotrexate mellett meggondolandó, TNF gátlás mellett nem javaslom az inaktivált vakcinát. B sejt depléció elég problematikus, hiszen akár az immunológiai memória is sérülhet, túl sok tapasztalat nincs az immunizálásokról. 

Előzmény: Törölt nick (548)
topika1 Creative Commons License 2009.11.04 0 0 549
Akkor jelentkezem a 6 éves lányom nevében (még nem tud írni).
Előzmény: Törölt nick (548)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.03 0 0 548
Gondolod, hogy egy ilyen tüzközeli helyen majd z igazat fogja neked a jogáész mondani már ami az oltóanyagot illeti
Egyébként a sógórnőm ugy hallottam magát férjét és talán a gyermekét is beoltja 3 éves lesz dec.-ben a gyermek, a sógórnőm gyógyszerész, de középfoku eü.végzettsége van igy tud oltani.
Hát ő nem fél az oltóanyagtól, ez érdekes, rá fogok kérdezni, mert az unokahugom aki szintén gyógyszerész elment az üzemorvosához hogy oltsa be de ő nem volt rá hajlandó. Tehát az orvosok sem egyformán állnak hozzá, lehet ez is politikai identitás kérdése.
Férjem ma az idényszerü oltást megkapta, az ujat nem, mivel erről már itt beszéltünk.
Olyan jelentkezzen aki RA-s és beadatta magának az uj oltást.
Pl akik ilyen chronikus betegségben szenvednek azoknak miért nem teszik lehetővlé hogy legalább pénzért a spilt oltóanyagot kaphassák, biztos volna rá jelentkező és megérné ha behozatnák.
Előzmény: topika1 (546)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 547
Ha-ha-ha, most olvastam ezt a hírt, ennyi egymásnak ellentmondó nyilatkozat, cseppet sem csodálkozom azon, hogy mindez Ukrajnában történik:

http://www.fn.hu/kulfold/20091103/ukrajnaban_nincs_uj_tipusu_influenzajarvany/

Az utolsó mondat szerint: Ukrajnában eddig csak 1 azaz egy halálos áldozata van/volt a H1N1-nek... ezen már tényleg csak mosolyogni lehet.
topika1 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 546
Előzmény: .ETNA. (544)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 545
Na így azért már egy fokkal jobb:-)
Előzmény: topika1 (542)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 544
Segíteni én spec. sajnos ebben a kérdésben nem tudok, de megadom egy miskolci ügyvéd email címét: Mindenkit érhet jogeset - ezt írd a tárgyhoz. Ez egy ingyenes jogsegély lehetőség emailben. Nekem táppénzzel kapcsolatban volt kb. egy éve kérdésem és elég gyorsan (néhány nap múlva) válaszolt, persze ez attól is függ, hogy éppen mennyi megválaszolandó kérdés van. Próbáld meg!

strassburger@chello.hu


Mindentől függetlenül ez az ország úgy amblock mélységesen SZÉGYELLHETNÉ magát, hogy MÉRCE-ként meri állítani, magyarán simán az elfogadható feletti értéknek tekinti, hogy két embernek együtt van alig több, mint 70ezer forintja.
Ez - szerintem - az ország szégyene és mindannyiunknak (különböző mértékben) kollektíve kellene pirulnunk miatta!!!!!!! Ezért szoktam azt mondani, hogy korábban a 13. havi nyugdíj nem "kegy" volt, hanem bocsánatkérés az életük kétharmadát a teljes foglalkoztatás idején szó szerint végigdolgozó idősektől!!!!
Előzmény: sinhead (543)
sinhead Creative Commons License 2009.11.03 0 0 543
Szevasztok.
Lehet hogy rossz helyen kopogtatok a kérdésemmel.de hátha........
Tanácsra,segítségre lenne szükségem.
Édesanyám 12 éve súlyos mozgáskorlátozott(gerincsérv).
2002-ben kért és kapott gépjárműszerzésre 300.000 ft támogatást.Az álapota azóta sem javult,sőt rosszabbodott(2 éve agyvérzése is volt),ezért idén,mivel lejárt a 7 év várakozási idő , újra igényelt szerzési támogatást.Az önkormányzat jegyzője elutasította,mondván a kettejük átlagnyugdíja meghaladja a 71 ezer valahányszáz forintot.Valóban,kettejük átlagnyugdíja 74 ezer néhányszáz ft.Fellebbeztek a megyei hivatalhoz,de hiába.
Kérdésem a következő : jogszerűen járt-e el a hivatal ?
Megjegyzem,soha semmien támogatást nem kapott anyám,se üzemanyag utalványt,se akadálymentesítési támogatást,se nyugdíjkiegészítést.Mindössze a mozgáskorlátozott parkolókártyát........
topika1 Creative Commons License 2009.11.03 0 0 542

Szia!

29-e előtt csak 3 éven felüli gyereket olthattak, mert addig nem volt OGyI engedély a kisebbek oltására. Aki meg ingyenesen beadatta, az előtte csak utánanézett a neten, ott nyilván publikus volt a tájékoztató előző változatainak szövege. Már aki törődik magával v. a gyerekével.

Előzmény: .ETNA. (538)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.02 0 0 541
Sajnos Ukrajna nagyon közel van hozzánk,Nerm is értem miért ott ütötte fel a járvány a fejecskéjét, ölik egymást a miniszterelnökségért, a népükről meg elfeledkeznek.
Most Timosenko azzzal akar nyerni hogy gyorsan el kezdett intézkedni a vaccina és a gyógyszer behozatalát illetően.
Mindent ez a rohadt politika irányit.
De Ukrajnában nem hallottak a H1N1-ről hogy ennyire készületlenül érte őket, még kampányoltást sem szerveztek, nem értem, nem én!!!
Előzmény: Törölt nick (540)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.02 0 0 540
Most már én is hülye vagyok, már ami a férjem beoltatását illeti, neki is azt mondta a reumatológusa hogy a szokásos idényszerü oltást kapja meg, a másikat nem.Persze hogy az adalékanyaggal ill a hordozóval van a baj, ezért mondják a gyógyszerészek hogy a genericumok rossazabbak az eredeti gyógyszereknél, és itt pont a hordozóanyagról van szó.Pl. Xanax = Frontin, mégis van különbség.

Pl én genericum vérnyomcsökkentőt szedek, 1000 ft, 30 szem, a sógórnőm aki gyógyszerész ennek az erdetijét szedi, az 4000 ft, én nem is tudtam hogy amit én szedek az genericum csak valahogy beszélgetés közben jött ki, u.csak van egy idős ideggyógy.ismerős dr,.nőm ő is az eredetit szedi, vajjon miért?Nekem nem is mondta az orvos, hogy amit nekem felir az genericum, nem lenne gond, mert teljes áron egyébként nincs is rajta TB támogatás én is megvehetném az eredetit, de nekem sok 4000 ft. érte.
Az oltásnál viszont nincs más választásod, csak a magyart adathatod be magadnak, vagy Önálló akcióba kezdesz, behozatod, akkor már csak kell valaki aki meri vállalni a felelősséget hogy beadja.
Kész gáz az egész, ugy hogy én oltás nélkül maradok.
Etna épp az imént kerestem rá az általad ajánlott tőzegáfonyára, majd azt megveszem + 1000-es C + Multivitamin és egy adag szerencse, hogy Óbudára ne jöjjön az a fránya virus.

Előzmény: .ETNA. (539)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.02 0 0 539
Ezt a hírt éppen most olvastam, azért ez nem semmi. Ezek szerint jól gondolom én, hogy itt alapvetően az adalékanyagokkal és nem magával az "alappal" van gond, s ez egyértelmű és tökéletes magyarázat arra, hogy egyes országok kivételezettjei miért kaptak másfajta oltást - ami ugye alapból egy óriási szemétség!

http://209.85.135.132/search?q=cache:mbX8BZVzMjUJ:www.stop.hu/articles/article.php%3Fid%3D560997+magyar+olt%C3%B3anyag+H1N1&cd=10&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

A ciki az, hogy a cikkben szereplő angol gyártású Pandemrix tojásban szaporított split (hasított alegység vakcina) éppen az a vakcina, amit nekünk ajánlott DBA Biotech az 510-es hozzászólásában. Az orvosom, ahogy már írtam, azt mondta: semmit sem lehet...

Egyébként most már az ÖSSZES HÓCIPŐM tele van azzal, hogy mihelyst sikerül magam meggyőzni arról, hogy nem kell nekem a védőoltás, olvasok egy hírt, ami elgondolkodtat, elbizonytalanít.

A másik hír angol nyelvű :
http://www.news-medical.net/news/20091013/Psoriasis-patients-taking-immunosuppressive-drugs-at-increased-risk-of-H1N1-flu-viruses.aspx)

A Nemzeti Psoriasis Alapítvány közleményében éppen azt taglalják, hogy az immunszupresszív szereket szedő emberek fokozottan veszélyeztetettek a H1N1-el szemben. Ezért nekünk, bár itt elsősorban a psoriazisos arthritisről ír - szerintük - a lehető legrövidebb időn belül inaktív vakcinát kell kapnunk (ha jól fordítom)

"People with psoriasis and/or psoriatic arthritis who are taking biologic or non-biologic immunosuppressive medications should receive the inactived forms of both seasonal influenza and H1N1 (swine flu) vaccines as soon as possible, according to a recommendation from the National Psoriasis Foundation."

Tehát akkor most én vagyok hülye, vagy a tükör görbe............
vagy kinek higgyek már ???????????

.ETNA. Creative Commons License 2009.11.02 0 0 538
Már bocs, de ez azon a tényen semmit sem változtat, hogy mit olvashatott erről az a szülő a gyógyszer tájékoztatóján, aki 29-e előtt már beoltatta az x hónapos gyerekét??

Egyszóval akárhonnan is nézem, gáz piacra dobni egy terméket, amelynek a betegtájékoztatója nem mindenre kiterjedő módon ad felvilágosítást a vásárlónak.
Ez ugyanis - a véleményem továbbra is az - eleve nonsense!!!! Persze értem én, hogy sietni kellett meg stb., s ha tényleg csak egy mondat került bele (mert valami miatt véletlenül lemaradt a korábbi példányokról, mert arra gondolni sem merek, hogy a 12-36 hónapos gyerekek vonatkozásában korábban még nem álltak rendelkezésükre adatok!!!!!?), ez akkor is ciki... ennyi.

A Methotrexat mellett az én reumafőorvosom, de a tüdő és reuma kórház igazgató főorvosa (aki a kezelőorvosa az egyik betegtársamnak, aki mellettem kapta az Remicade-t a múlt héten) sem ajánlotta. Én nem vagyok orvos, gőzöm sincs, hogy miben mi van, mi mit gyengít stb. stb., s hogy őszinte legyek nem is érdekel, de ha csak egy szakember is azt mondja, hogy NEM - miközben akár a többi pedig bőszen igen-el - az számomra már éppen elég indok arra, hogy én is azt mondjam, köszi... inkább nem, vagy legalábbis ezt a fajta oltóanyagot inkább nem. Annál is inkább, mert a betegtájékoztatón is külön kitérnek erre... bár a felelősséget az oltást beadó orvosra hárítják. Na ja ez nekik így olcsóbb, mint egy esetleges kártérítési per!

Az azért aggaszt, hogy pl. a biológiai terápia kapcsán 6 havonta kell tüdőszűrésre mennem, sőt volt olyan betegtársam, akinek vizenyőt, vagy mit találtak a tüdejében és pl. nem is kaphatta tovább a Remicade-t, magyarán a tüdőre érdekesen is hathat, miközben az influ egyik legijesztőbb mellékhatása, szövődménye a tüdőgyulladás... hm?!

Most már csak arra lennék kíváncsi, hogy mit szólna az egészségügyi minisztérium, ha pl. egyéni elbírálás alapján kérném azt a bizonyos segédanyagok nélküli oltószert - mint immunszuprimált (vagy mifene) beteg - tudjátok, azt, amelyiket a német hadsereg is kapta, s amely bizonyítottan kevesebb mellékhatással jár.... Vagy esetleg azt, amelyiket itt is említették a fórumon, s ami (állítólag) nekünk, Methosoknak+biológia terápiásoknak is beadható lenne. Ez a történet talán megérne egy misét.... na ezt meg is kérdezem az orvosomtól, kíváncsi leszek, mit szól hozzá :-))
Előzmény: topika1 (535)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!