Keresés

Részletes keresés

ghepard Creative Commons License 2011.11.04 0 0 229

Ez a jó felfogás,mindent megtenni ami tőled telik,felvenni a küzdelmet a betegséggel,megpróbálni szinten tartani és nem hagyni hogy a kárörvendőknek legyen igazuk.

 

Szerintem nem hogy jó, hanem inkább a legjobb felfogás. Nálam már 32 éve működik a dolog........ 

Előzmény: Taktus (226)
msz67 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 228

Megvolt egy ujabb vérvétel, nem vagyok tul nyugodt, kicsit magasabb a fehérvérsejtszám egy csillag ott van.remélem nem most fordul át leukémiába amikor már olyan jól voltam.Nem mondott a dokinéni semmit, csak hogy hétfön ujra vesznek vért, pár nap eltéréssel. November vége felé kell bemenni a kórházba ujra, ha a hétföivel probléma van akkor soron kivül, remélem nem lesz semmi hétfön.Odafigyelek magamra mindent megteszek.Hétvégére megint eltünök.

Előzmény: Taktus (226)
Taktus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 227

Nagyon szívesen,remélem neked is egész jól telt ez a pár szabadnap,igaz sokat kellett futkosni és nem igazán szeretek a temetőbe járni,az elmúlással szembesülni,nálam a nagyszülők meg nem olyan rég mentek el,ami így még rosszabb,(de ez az élet,csak remélem talán van valami jó hely és mind ott vannak,még ha teljesen hitettlen is vagyok,remélem talán van ilyen hely,ha már az élet nem mindenkinek jó és szép,legalább a halál  legyen az,ott legyen egyenlőség,béke stb).De azért jó volt ez a pár nap,kicsit összefutni a rokonokkal,beszélgetni még ha csak rövid ideig is tartott.Kicsit a rohanó,minden napokból kilépni.

 

Előre is szép és jó hétvégét kívánok ismét mindkettőtőknek,én már alíg várom,péntek délután legyen és akkor tudom ismét pár nap pihi.

Előzmény: ghepard (225)
Taktus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 226

Ez a jó felfogás,mindent megtenni ami tőled telik,felvenni a küzdelmet a betegséggel,megpróbálni szinten tartani és nem hagyni hogy a kárörvendőknek legyen igazuk.

 

Még ha valaki nem is kárörvendő,mert ilyen is van akkor is gyakran egyből a legrosszabbra gondolunk és át sem gondoljuk miket mondunk és az a másiknak milyen rossz is lehet,milyen rosszul is eshet,meg minden betegséget egyesek mindenféle butasággal akarnak megmagyarázni,bűnőkkel,tettekkel stb,nem kell az ilyenekre hallgatni,jobb ha hagyjuk hogy  a mondandójuk elmenjen a fülünk mellett,van bőven aki melletted áll és bíztat ez a lényeg.Örülök,hogy mostanában elég jól vagy.Pihenj sokat és amíg jó idő van használd csak ki.:)

Előzmény: msz67 (222)
ghepard Creative Commons License 2011.11.02 0 0 225

Neked és ghepardnak is jó hétvégét előre is!

 

Köszi szépen így utólag is. Csak most olvasom. Neked is és mindenkinek,nyugodt, békés mindennapokat....... 

Előzmény: Taktus (220)
ghepard Creative Commons License 2011.11.02 0 0 224

Hát igen, az élet már csak ilyen, tele van harccal.

 

Túl sok a rossz tapasztalat.

Én is így gondolom, ezért mindent megteszek, hogy ne kelljen azt tapasztalnom, mi folyik ott.........

Előzmény: Taktus (219)
msz67 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 223

Ameddig tart tart ez az állapotom, ha nagyon  magatehetetlen lennék egyszer akkor nem is akarom tovább huzni, akkor igazuk lesz a károgóknak de most még nem ez a helyzet. mindent bevetek a gógyulásomért, amit betegek ajálottak. az egyik volt beteget látom is sokszor hogy kutya baja pedig  levették a mellét és már dolgozik. A másik betegtárs leukémiából gyógyult egy csomó természetes szert szed azóta is, már hét éve hogy tulélte a leukémiáját. nem kell mindjárt temetni vészjóslóskodni, igaz én is abba a hibába esek amikor el vagyok keseredve. Amikor bemegyek a kórházba  akkor mindig betegebb leszek lehuz a környezet, ez még istenes, de a régi az kegyetlen volt.Három nénivel voltam egy szobában.Itt csak egy fektetöbe visznek aholl nem kell sokat bentlenni csak a két órát a transzfuzió után.  Emlékszem amikor a mandulamütétre vittek a legnehezebb az volt amikor elöször le kellett feküdni a kórházi ágyra, alig tudtak a növérek ágyba parancsolni. Csak egy egész picit feküdj le, én meg bömböltem hogy nem akarok ott mardni. Amikor az embert ágyba fektetik onnantól tudatosul hogy most ottmarad a kórházi dolgozóknak kiszolgáltatva.onnantól egy másfajta élet kezdödik.Rossz esetben kuss a neve, jobb esetben partnernek tekintik.Most ahova járok nagyon kedveek kérdésre el is mondanak dolgokat, kérdés nélkül csak a legegyszerübben magyaráznak mindent.

msz67 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 222

szerencsére jól vagyok. a multkori leletem is  jó volt. rosszabbat vártam, ahogy elmondták nekem hogy mi várható rosszabbra gondolta, de remlélem lassan megy a leépülésem vagy mes is áll. Meg akarom mutatni a károgóknak hogy megmaradok. szeretnek az emberek fölöslegesen vészmadárkodni károgni.Igaz az elején én is károgtam, nem értek hozá, amit tudok megteszek, beveszem a termszetes dolgokat is, és talán lassabb lesz a folyamat.A hasbaszurit eredetileg a betegnek magának kell beadni magának Nekem barátok adják be, az egyikük magát is szurja.Kétnaponta  kell a hasamba szurni, lehet hogy késöbb  ritkithatják a transzfuziókat. Most valahogy szinten vagyok, de ez nem  fog örökké tartani.

A mandulamütétnél engem is lekötöztek, valami nagyon büdöset megszagoltattak. A számhoz nyomták azt az erös szagu valamit.csak arra emlékszem hogy sokat sirtam eglsz nap és egész éjjel, nem tudom hogy éltem túl. szerencsére én csodával határos módon nem véreztem be. kedves vicces doktorbácsi volt a madáarászban.A növérek és az ápolók elég szigoruak voltak.Nem  lehetett  látogatni egyszer jöhettek be a szüleim, utána már csak akkor láttam öket amikor elvittek haza. Hiszek benne mert müködik, beszélte gyógyult rákossal. sok emberrel konzultáltam a természetes szerekke kapcsolatban.Betegtársakkal. nem az eladdóna hiszek. jobban hiszek abban ha egy betegtás jobban van. 

Előzmény: Taktus (220)
msz67 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 221

Tudom engem is vizsgálgatnak. mindig van vérvétel elötte.Nagyon aranyoak rendesek kedvesek elem, igaz néha fájdalmas vizsgálat is van.Tudom hogy segiteni akarnak.Jobban is vagyok szerencsére  mostanában, igaz ha menni kell be a kórházba akkor eröt vesz rajtam a félelem még ezeknél a rendeseknél  is.ha be kell menni egy izsgálóba kezelöbe tiszta ideg vagyok. Novemberben is megyek.

Előzmény: gynomed (218)
Taktus Creative Commons License 2011.10.29 0 0 220

Örülök,hogy jól vagy és hogy a héten megint egész jól voltál.Rendesek hogy a háziorvosi rendelőben leveszik a véred,azért így sokkal jobb szerintem.A hasba történő injekciót azt is a háziorvosod adja be?-ha igen rendes tőle.Igazából nem kell ahhoz betegnek lenni,hogy a rossz emlékeink,akár kórháziak,akár egy sima vizsgálattal kapcsolatosak megmaradjanak bennünk.Azt hiszem ezek ha csak nem vagyunk elég kicsit örökre  megmaradnak,a mandulat műtét meg akkoriban elég brutálisan zajlott,mert úgy tudom az orrmandulát nem lehet érzésteleníteni és azt érzéstelenítő nélkül kitépik,a sima érzéstelenítés meg a mandula kiszedésekor is szörnyű.Meg csak leszíjazzták akkoriban a kicsiket,középkori módszer,ma már humánusabban megy hál istennek.Én mandulám is ki akarták szedni,de orrvérzős voltam és így mindig megúsztam a műtétett,vagy épp begyulladt a mandulám,nekem folyon gennyes és hónyagos volt,így sose volt jó az időpont aztán szépen kinőttem,lehet jobban is jártam,mostanában pár évvel ezelőtt hányszor lehetet hallni belehaltak a kicsik,a seb felszakadt és elvérzett,pedig csak egy rutin műtét lett volna.Ezt átélni egy szülőnek.

 

Jó hogy hiszel valamiben,a hit a legfontosabb és a legjobb fegyver.Remélem jól telik majd a hétvégéd,mi biztos futkossunk szokásos módon,néha ezt is kell.

 

Neked és ghepardnak is jó hétvégét előre is!Óvatosan az utakon,ilyenkor nagy a forgalom és a figyelmetlen vezetők is.:)

Előzmény: msz67 (209)
Taktus Creative Commons License 2011.10.29 0 0 219

Amit írtál a hajléktalanról és végülis az egész az elégedettséggel és a boldogsággal függ össze,még ha valójában a boldogság az csak egy pillanatnyi állapot  is,elgondolkodtat és igaz.Van aki azért választja a hajléktalanságot,vagy a csavargó életvitelet mert ez is egyfajta menekvés a rohanó,feszítő életvitelünk elől,a sok stresz elől,nekünk furcsa de van akinek így sokkal nyugotabb az élete,végülis Pesten mutatta a tv is,hogy vannak hajléktalanok akik fából házat húztak fel,összeálltak,állataik,tyúkok pl vannak,kapálnak,kertészkednek ebből élnek meg,és lomtalanításkor ami kell fűtéshez,vagy csak valamiféle bútor beszerzik és igaz szegényen,de boldogabbak.Tudom furcsa de így van.Valaki meg bele kényszerül,akár egy rossz házaság és a másik fél viszi a házat,lakást,gyereket,vagy munkanélküliség és egyedül van,nincs társ,szülő aki segítsen,fizetni  nem tud és már az utcán is van,egy rossz hitel és elúszik minden.Vagy kikerül az államigondozásból nagykorúként és ott van egyedül.Így azt kell mondanom elítélni nem lehet könnyen a hajléktalanokat.Meg szintén a tv-ben láttam M1-en azt hiszem egy ilyen sorsot mutattak be,hogyan jutott odáig,államigondozásba került,az elő és utó élete az intézet előtt szörnyű(verés,szeretetthiány,elhagyás,éhezés stb és alkolista szülők,a testvéreit mind más helyre vitték,ne hogy egy kis kapocs is maradjon és még fél roma származású is volt,inteligenciája egyébként magas és írói,kölői vénái is voltak,később írt is verseket és az életét,olvastak fel belőle,persze mivel hajléktalan lett korán meghalt a máját tönkre tette a pia,hiába állt le vele),szeretett semmi,utána felőttként kikerült az utcára,családot alapított,a férje eljátszott  mindent így elvesztett mindent a családot is,hajléktalan lett,a hideg elől alkohollal védekeztek,ami = az alkolizmussal és mire leáll valaki már oda a mája és kitudja mennyi ideje van hátra.Csak az írásai maradtak fenn,élt kb 45 évet.Hány ilyen élet.Nem tudni kinek mi a története,van aki tehet arról hogy ott van ahol,de hányan nem.

 

Sokszor aki szegényebb van hogy elégedettebb és nyugotabb,mert nem minden a pénz ez is igaz.Több jó anyagi körülmények között élő ismerősőm van,átlagnál jobban élnek és náluk látni ezt,mi akiknek vannak anyagi gondjaink nem panaszkodunk annyit,mert nem is merjük elmondani mi a gondunk,azt hogy napról-napra élünk.Nekik és a gyerekeiknek meg az a normális hogy napi szinten Mekiznek,gyors kajálnak,minden kell nekik és úgy is érzik minden jár,de vissza már nem honorárnál a szülők felé.ez a természetes.Sokkal többet panaszkodnak ezt tapasztalatból mondom.

 

 

 

 

Orvosok mind körültekintés szeppontjából:ezzel én sem értek egyet,kevés van,sok orvos,ha  nem magánrendelésre mész ember számba se vesz,vagy megalázó helyzetbe hozznak,pl le kell vetkőznőd egy vizsgálathoz ,a folyosó meg teli vizsgálatra várokkal és úgy gondolja  ki-be nyitogathat eközben,persze minden ajtó nyitással a folyósóról be látni teljesen,na én voltam diákként ilyen szitúba,csak nem vetkőztem le,és szóltam amikor furán tekintett rám mi van,elmondtam kulturáltan,kissé meglepődőtt mert én mertem szólni egyedül,utána már szólt.Vagy kórházba beteglátogatáskor mindenki szeme láttára akarnak egy tiszta tudattal rendelkező csak épp kiszolgáltatott helyzetbe levő beteget tisztába rakni,vagy más megalázó helyzetbe hozzák,én orvosi témánál olvastam nőgyógyászati vizsgálatról,a hölgy végzett és simán kinyitotta az alul semmibe lévő nő esetében a várakozó ajtót,ahogy urologusos történetét is megosztotta valaki,hogy a kedves ápolók bevonultak kávézni és simán végig nézték az önbecsülését amúgy is elvesztő beteg szenvedését,persze vizsgáló pavilon,függöny volt,de ennyire voltak körültekintők,tapintatosak,hogy csak többszöri kérésre húzta el az orvos,addigra lealázza a beteget és hány ilyen történet van még.

 

 

Meg sajnos ha egy problémával oda megy valaki,van hogy azt mondják nincs semmi baja,vagy átpaszolják.Túl sok a rossz tapasztalat.

Előzmény: ghepard (217)
gynomed Creative Commons License 2011.10.28 0 0 218

A transzfuzónál rengeteg elöirás van. Elötte a recipiensnél is /aki kapja/ el kell végezni egy csomó vizsgállatot, meg a donornál is. Mielött megkezdik csinálnak egy keresztppróbát. Pici mintákat találkoztatnak össze mindkét vérből. A véradót megszürik haepatitisre, HIV-re. Olyan előfordul, hogy a beteget rázza a hideg vagy hányingere van,a vércsoporton kivül mg több paraméternek egybe kell esni mindkét szereplőnél.  Alapjába véve hivatástudatból léptek az orvosok egészségügyisek a pályára. Sokakat a segiteni akarás motivál. Fillérekért teszik a dolgukat. Persze vannak pénzéhes egészségügyisek is.

Előzmény: ghepard (217)
ghepard Creative Commons License 2011.10.28 0 0 217

Az orovosok körültekintöen járnak el minden esetben.

Hát mondjuk az Ő esetében lehet érvényes ez az állítás, mert nagyon ritka eset és nem tudnak ezzel mit kezdeni. Ezért Ők is tanulni akarnak és próbálkoznak ezzel azzal, tehát próbálkoznak. Azt hiszem nagyon sok esetben nem valami körültekintetőek, sokszor nullának nézik az embert és ha nem fizetsz (már úgy valami többletet a hivatalostól), le se csesznek. Ezzel szinte nulla a tapasztalatom, mert 32 éve gyakorlatilag nem járok hozzájuk, de a kollégágtól, ismerősöktől, barátaimtól hallottam egész rémisztő dolgokat.....

 

Ne törődj semmivel, csak gyógyulj!

Azt hiszem, neki ez szinte lehetetlen feladat. Egész más, hogy Te mondod, vagy én modom - de Ő érez. A nyugalom, lelki béke, az ellazulás valóban nagyon jótékony. De hozzászólásaiból az jön le nekem, hogy ez nem nagyon megy neki. Meg is értem, nem olyan egyszerű az, mikor tudod, hogy az életed forog kockán. De ne legyen igazam és sikerülni fog Neki............

Előzmény: gynomed (216)
gynomed Creative Commons License 2011.10.27 0 0 216

Az természetes hogy kikérdeznek elözö betegségeidről. Lehet összefüggés a jelen panaszaiddal. Ilyenkor el kell szépen sorolni mindent ami eszedbe jut. Sokkal jobban tudják kezelni a problémádat, ha tudják milyen betegségeid voltak eddig,

Ha hiszel a természetgyógyászokban tedd azt. A hit is gyógyit.

Az  idegen anyag a szerbezetben tényleg okozhat hényingert, Hiába egyezik a vércsoportotok a donoroddal, vannak alcsoportok is, nagyon sok tényezönek kell egybeesni hogy ne legyen panaszod, Az orovosok körültekintöen járnak el minden esetben. A te szervezeted sincs  mindig egyformán formában a vér befogadására. Ne törődj semmivel, csak gyógyulj!

Előzmény: msz67 (213)
gynomed Creative Commons License 2011.10.27 0 0 215

Aranyos anyukád volt. Igaz jobb lett volna ha egész kiskorodban mötenek meg mandulával, akkor kevesebb emléked lett volna. Két háromévesen. 

Előzmény: msz67 (210)
ghepard Creative Commons License 2011.10.27 0 0 214

Hát igen, nyomot hagynak a dolgok. Kb úgy, mintha szögeket versz egy deszkába. Ha ki is húzod majd egyszer a deszkából a szögeket, a helyük ott marad. De ezeket a jeleket le lehet takarni, hogy aztán már ne férj hozzájuk és akkor már ha odatéved a tudatod, akkor már nem lesz olyan borzasztó.....

 

Nem tudom kinek a vérét kaptam meg, hogy hányingerem lett.

 

Hát az ember már csak ilyen. Az idegen anyagok ellen küzd minden erejével. Ezért például egy szívátültetés után (vagy más szerv) nagyon nehéz lehet az élet.......

Előzmény: msz67 (213)
msz67 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 213

Örökké nyomot hagynak az emberben az ilyen dolgok.Nem is gondoltam volna, mostanában sokat eszembe jut.Valahol el voltak temetve a tudatalattiban. Amig egészséges voltam nem jöttek ilyen emlékek, amióta beteg vagyok minden régi dolog eszembe jut. Igaz kérdezgetik is.Amikor felvettek elöször mindent el kellett mesélni milyen betegségeim voltak. Ha akartam ha nem. A betegtársakkal is a betegség volt mindig a téma , mi lenne más amikor sorstársak vagyunk. Ilyen betegsége nem soknak van sokan nem is hallottak róla. Én sem addig amig az orvosom el nem magyarázta. Elég ritka dolog ez.szerencsére ugy kezelnek,meg annyi természetes készitményt szedek, higy jobban vagyok, mint ahogy elvárták volna.A természetgyógyász mondott sok megfogadnivalót, tényleg müködik az algakivonat, a gyógytea, a sok vitamin. Mindenki mond valami szert tapasztalatból és megkérdezem a természetgyógyászt aki ingyen kezel. Rendszerint helyesnek tartja.Az orvos szerint csak folsavat kelene szednem, a hasbaszurit is késöbb adták. Első a tarnszfuzió volt. Soha nem volt vele problémám, most az utolsónál émelyegtem. Rám kötöttek még valami másik infuziót ami higitotta.Nem tudom kinek a vérét kaptam meg, hogy hányingerem lett.Az orvos szerint ez természetes. Volt olyan betegtárs aki lázas lett, még eddig megusztam. 

Előzmény: ghepard (212)
ghepard Creative Commons License 2011.10.25 0 0 212

Nekem is kivették a manduláimat. Az tényleg hátborzongató volt. 8 éves lehettem és még ma is emlékszem sok részletre, de már nem hátborzongató, mert megoldottam, hogy ne kerüljek hasonló helyzetbe. Emlékszem 1 évre rá (9 evés voltam) sárgaságot kaptam, megint kórház, sokat sírtam az injekcióktól, A szobán volt egy felnőtt, akinek az agyára ment és aszonta, ha nem hagyom abba, akkor úgy valagba rúg, hogy hazáig fogok repülni. Tudtam, hogy  messze lakunk és ott belül gyerekésszel el is hittem. De nem rúgott valagba, de hazza akartam emnni és az ugrott az eszembe gyerekésszel, hogy kimászok az ablakra és onnan ugrok egy nagyot hátha hazarepülök. De nem nagyon mertem ugrani, mert valahogy tudtam, hogyha leesek a földre (második emelet), akkor megütöm magamat. Ezért vissza akartam már menni, de pont jött a nővérke és meg lett a csetepaté. Meg is mondtam a frankót. Emlékszem még arra is, hogy azt a pasit áttették rögtön egy másik szobába......

Előzmény: msz67 (210)
ghepard Creative Commons License 2011.10.25 0 0 211

Hát még a hajléktalan is lehet, ha nem is boldog, de jól érezheti magát. Én sokan járok ki és felfedeztem az egyik erdőben, valami 6 éve, egy hajléktalant. Ott lakik, ott él. Párszor  szokok arrafelé menni, tavaly megállított, mivel az év utolsó napja volt, Boldog Új Évet kívánt nekem. Hát én is Neki aztán. Mondom minden elismerésem, hogy itt élsz, mint kitudódott már 10 éve...... Aszongya jóm neki itt, nem vágyik vissza, de azért eljár a faluba venni ezt azt stb, stb......

 

Én a betegségtől,kiszolgáltatottságtól,magatehetetlenségtől félek.

 

Én már az egyiktől sem betegségtől, mert tudok ezt azt és ami jön megpróbálok megbírkózni vele saját magam - tehát már nem vagyok magatehetetlen. Így még nem is vagyok kiszolgáltatva az orvosoknak és a gyógyszereknek sem...........

Előzmény: Taktus (207)
msz67 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 210

A mandulamütét emlékeit hogy lehet megoldani?, néha eszembe jut Nem lehet rá kellemesen emlékezni, remélem ha öregszem elhalványul jobban. Most ha eszembe jut azt sem tudom hogy éltem tul.Végigbögtem a befekvést az elökészületeket, utána az éjszakákat. Mindig kupot adtak amitől kicsit megnyugodtam, de a szurival ijesztgettek minket.Ezt nem lehet átirni pozitiv emlékké.Amikor hazavitt anyám vett nekem ezüstláncot,próbált szerencsétlen minden jót elém tenni.Elötte is uj cuccokat kaptam, szegény azzal biztatott, hogy megmutathatom a szép uj cuccokat a doktor bácsinak, hogy én leszek a legszebb abban a kórteremben a többi gyerek meg nézhet nagyokat. meg nem minden lány kap uj cuccot mielött beviszik a kórházba.Szegény azt sem tudta mit csináljon velem.Nem nagyon örültem igy az uj cuccnak, azzal akart megvenni, jobban örültem volna ha nem vesz semmit de nem is visz be.Elötte cak akkkor voltam kórházban amikor megszülettem.

Előzmény: ghepard (205)
msz67 Creative Commons License 2011.10.24 0 0 209

Mivel nem ismertem ezt a betegséget közelröl eddig és valóban mindent elolvasok, kicsit jobban félek, de ha nem olvasok semmit akkor is félek, de nem tudom mitöl.Jobb szeretem tudni mindig hogy mi vár rám. Az ismerös dolgok kevésbé félelmetesek. Szerencsére most nem volt semmi.Igaz a doktornöt pon t az én vizsgálatom közben hivta a lánya hogy elmehet e ide vagy oda.Pillanat alatt menevelte a gyereket telefonon, hamar lerakta és csak velem foglalkozott. Rá is kérdeztem a lépppel kapcsolatos dolgokra, azt ondta hogy nem megy az olyan gyorsan, de jobb megnézni néha.Leletet sosem látok, egymás közt küldik.Régen megvizsgéltak és láttam a papirt, mostanában már nem adják ki sokszor ez is ijesztő. Most nagyon jól voltam a hétvégén, ma is elvoltam. Ha nem gondolok rá és nem kell menni dokihoz nincs bajom. Csütörtökön háziorvos, szerdán  reggel vérvétel ugyanott,nem kell bemenni az SZTK-ba sorbanállni a labor elött.Mindig leveszik tölem a háziorvosi rendelöben. Szedem a nagy adag vitaminokat gyógyteákat, hasi szurikat is kapom. Elvagyogatok, ennél rosszabb ne legyen.Aluszékony vagyok egy kicsit, de esös idöben egészségesen fiatalabban is az voltam.

Taktus Creative Commons License 2011.10.21 0 0 208

Na látod egy jó hír,ennek örülni kell,próbálj pozitívan állni a dolgokhoz,gondold azt jó lesz az eredmény,jól fogom érezni magam és nem mindjárt a rosszra gondolni.Jó hétvégét kívánok addig is!

Előzmény: msz67 (203)
Taktus Creative Commons License 2011.10.21 0 0 207

Igazad van,de én nem is gazdagokról beszélek.Nekünk egy szép lakásunk volt,normális bútorokkal és költözés előtt mindig volt a karácsonyfa alatt ruha,egy kis játékkal,volt húsvét.Autónk az nem volt.Aztán vettek egy rossz állapotban lévő házat,és utána minden megváltozott.Én csak arra vágytam volna legyen egy normális kinézetű otthonunk,mindig legyen azért a karácsonyfa alatt valami,legyen mindig azért új ruhánk is,na nem márkásról beszélek,a márka nem érdekel,csak az hogy jól nézen ki és jó minőségű,kedvező áron legyen.Akikre irigykedek nem gazdagok,átlagok,szép ház,szép bútorokkal,egy családi autóval,később a gyerek a keresetéből vesz majd sajátot magának is,volt karácsonyuk,húsévtuk,ruhára,ajándékra mindig pénzük és átlagosak még külsőre is,vagy jobbak a gyerekeik,.Nekem ezek szépen kimaradtak,ezért érthető nem vagyok azonos velük,egyenrangú,csak kevesebb,ha egyenrangú lennék,nem alsóbb rendű,akkor nekem is ezek jártak volna.

 

Lehet azért alakult így az életem mert a szüleim is kevésbbé számítottak a családjukba és akár mások előtt is a hibáikat a szemükbe hánytorgatták,megszégyenítették néha őket a szülők,és mivel kevésbbé számítottak,kevésbbé támogatottak voltak,így a hozzánkállás is ugyanez volt.

 

Én a betegségtől,kiszolgáltatottságtól,magatehetetlenségtől félek.

Előzmény: ghepard (206)
ghepard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 206

Tudom, hogy nem egyszerű a dolog, mégpedig saját tapasztalat alapján. Nekem is nehezen ment. Én is irigykedtem a gazgadokra. Nekem miért nem lehet ilyen meg olyan cuccom, autóm, nagy vagyonom stb. De semmi kedvem gazdagnak, vagyonosnak lenni és nem is irigylem már Őket. Meg van nekik is a maga bajuk. Csak azt szeretném, hogy legyen annyi betevő falat, hogy ne a hiányától forduljak fel, a haláltól se félek, csak a szenvedéstől. Ezért mindent megteszek, hogy szenvedés nélkül haljak majd meg - de sose tudni, mit hoz a jövő........

Előzmény: Taktus (202)
ghepard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 205

Megértelek, nem egyszerű a dolgod. De ha még félsz az emlékeidtől, az azt jelenti, hogy nem oldottad meg, csak hordod magaddal. Tehát nincsenek átírva jobb dologgal.........

Előzmény: msz67 (201)
gynomed Creative Commons License 2011.10.20 0 0 204

Jól van, ennek örülök. Ne szorongj ne foglalkozz a probémáddal és máris jobban leszel.Majd ráérsz akkor foglalkozni ha vacakul vagy. Élj bele a világba és ne görcsölj.

Előzmény: msz67 (203)
msz67 Creative Commons License 2011.10.20 0 0 203

A körülményekhez képest minden rendben, folytatni kell az eddigi dolgokat.A hasi ultrahang nem mutatott semmi rosszat.Novemberben kell visszamenni addig is hetente vérképellenörzés.

Taktus Creative Commons License 2011.10.19 0 0 202

Sajnos ez nem ilyen egyszerű,mert aki bántot /bántottak azok a legközelebbi rokonaim is,akik ebbe a helyzetbe hoztak és nem álltak soha ki mellettem,nem is probáltak változtatni amikor elpanaszkodtam magam.Ez bonyolult.Mi nagyon rosszul álltunk anyagilag a költözés után,volt hogy karácsonyi ajándékra sem futotta,amit kaptam nagyszülőktől ment anyuéknak tűzelőre.A nagyszülők meg hiába tudták milyen rosszul állunk,és hiába mondtuk mi miben segítünk otthon,mindig lerendezték mi már nagoyk vagyunk,meg sem dícsértek,se egy fej simogatás.Mindig csak azok voltak a rosszak akik semmit nem segítettek otthon amior leszoktunk látogani ünnepekkor,tudták  mi van nálunk és mintha dikret de el kezdték az ottan i unokatesóimat dícsérgetni,sajnálni,mert a félszázezres ajándékok mellé már márkás cipőre nem jutott. nekik.Közben meg elmondták nem csinálnak semmit.Ezt utáltam,mintha alsóbb rendűek lennénk.mintha direkt lett volna.Bonyolult hosszú is lenne,De utálom hogy irigy vagyok,mert tudom az vagyok,mert nem értem mért van hogy sokak semmit nem tettek fiatalként és jól élhettek és jobb munkahelyük van,sok mindent kapnak csak úgy.Mért szeretik jobban az ilyen fiatalokat,gyerekeket mint aki csinál is valamit.De itt a munkahelyen is sokszor amikor a gyerekeikről beszélnek valahogy az a gyerek aki segít otthon kevésbbé értékesnek tűnik,kevsbbé szeretik,sajnálják,beszélnek róla kedvesen mint aki lusta,mindent megkapó fiatal,gyerek.Utóbbiakról állandóan úgy beszélnek a legtöbb helyen arany kisfiam/lányom,szegénykém,kis bogaram stb  és úgy beszélnek róla mint ha ők mindent megérdemelnének.Nem értem az egészet,pedig sokak írtak úgyan ilyen tapasztalartól.Na mindegy nálam elég bonyolult  minden.

Előzmény: ghepard (196)
msz67 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 201

Sok évig nem szorongtam, csak gyerekkoromban amikor orvoshoz vittek. Ugyanakkor segitettek feldolgozni a traumát, mindig vett szegény anyám valami fájdalomdijat, bevitt cukrászdába, ha lejöttünk az SZTK-ból mindig a büféhez vitt.Szegény szüleim azt sem tudták mit csináljanak ha dokihoz vittek.Mindig jó volt a vége. Hiába élném ujra, nem akarom ujraélni. Örülök hogy egyszer átéltem.Sajnos kéretlenül eszembe jutnak a rossz részek az életemböl, de a jók is, sok gyerekkorban látott helyet megnéztem ujra. Városliget, Vidámpark , állatkert. Persze már semi nem olyan mint akkor volt. Jó forgalmasak voltak ezek a helyek. A multkor a Madarász környékére kellett menni teljesen más ügyben, ott összeszorult a szivem, mert eszembe jutott, hogy mennyit féltem. Kéretlenül elöbujik az az emlék, hogy nagy 13 éves lányként ott bögtem anyámnak hogy nem maradok bent. Azt sem tudom hogy éltem tul azt az egészet, most itt vagyok nem akarom hogy elöjjjenek az elmékek, de elöcsusznak néha.Csak elég arra menni, pedig azt a környéket is jól átépitették azóta Alig jártam arra, de ha arra megyek belémhasit, ahogy anyám bevitt a taxiból  a kórházba.

Nem is szeretnék hipnózisra menni mert félek hogy rossz emlékekekt hozna ki és csak sirógörcsöt kapnék. Mindig elöre kell nézni.Nem szabad a multba visszarévedni, bár ezt néha elég nehéz megcsinálni.

Előzmény: ghepard (198)
msz67 Creative Commons License 2011.10.19 0 0 200

A bevitt leleteimmel meg voltak elégedve, levettek a ök is vért ujjból vénából.Csináltak EKG-t,vérnyomást mértek.belémnyomták ma is a vért, de ma életemben elöször émelygés környékezett, nem sok hiányzott hogy hányjak, nagyokat lélegeztem. Nem tudom kinek a vérét kaptam meg ma hogy hányásközelbe kerültem. szoktak hányingert kapni olyanok akik vért kapnak. Azt mondta a dokibácsi aki ott volt, hogy örüljek hogy csak most volt, az eddigiekné meg szerencsém volt.Holnap megultrahangoznak.Remélem semmi rosszat nem találnak.Most megyek aludni, mert megint csak azt kivánok.

Előzmény: Taktus (199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!