Keresés

Részletes keresés

Nagygitta Creative Commons License 2010.06.23 0 0 699
Szia loostris!

Hát, ez érdekes. nem hiszem, hogy fogsz tudni menni hétfőn dolgozni.
nekem is azt mondta a doki (engem hétfőn műtöttek) hogy következő héten már mehetek dolgozni, de nem nagyon bírtam menni, de szerintem, ezzel itt mások is így voltak.
De úgy legyen! :)

Ne félj, én azt mondom, hogy a legrosszabbra kell felkészülni, és ha nem lesz vészes, akkor legalább kellemesen csalódik az ember. :)
Én is a legrosszabbra készültem fel, így utólag, azt mondom, hogy nem volt vészes, bár akkor nem ezt mondtam. :(
De mindenkinek más...

Sok sikert a műtétedhez, és nagyon sok bátorságot! :)

Előzmény: loostris (697)
d-heni Creative Commons License 2010.06.23 0 0 698
Szia Nagygitta!

6 hétig csak a kezelőcipőben járhattam, azóta bármiben járhatok, amiben megy a külső lábélen, illetve a sarkaimon a járás. Igazából azért nem lehet még terhelni, mert a csavarosoknak eltörik az öregujjhoz vezető lábközépcsontját, kiegyenesítik, és a csavar segítségével biztosítják, hogy a csont egyenesen forrjon össze. Elvileg a csont összeforr 6 hét alatt, de a teljes csontosodás több hónap, és mivel ez viszonylag vékony csont, ezért nem szabad a teljes testsúllyal rálépni. Ezzel a módszerrel nyíl egyenesbe jött az öregujjam, és a többi (elnyomott) lábujjaim már szépen visszahúzódtak a nagy mellé. Neked is ugyanezzel a módszerrel történt a műtéted, csavaroztak is?
Igazából csak az üzemorvos nem engedi a munkába állást.
Jövő szerdán megyek vissza az orthopédusomhoz, röntgen, aztán remélem meg lehet kezdeni a teljes terhelést a lábaimra. A csavar kiszedésével kapcsolatban a jövő szerdai röntgen után tud majd mondani valamit.
Nekem a 6 hetes kontrollon a dokim nekiállt, és csipesszel leszedegette a maradék sebet, amit már csak a gél tartott a lábaimon. A hegek már elég halványak, de még mindig kenem a halványító géllel. Ne aggódj, le fog esni neked is hamarosan.
Előzmény: Nagygitta (696)
loostris Creative Commons License 2010.06.23 0 0 697
Szia!

Igen, ezt valóban orvosa válogatja. Nekem pl. azt mondta, hogy szerdán műt, hétfőn már mehetek is dolgozni, mivel ülőmunkát végzek. Azért ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. De majd meglátjuk. Még van bő 2 hónapom a műtétig. Félek nagyon. De nem opció a műtét, hanem sajnos muszáj megcsinálni... Nekem is csavarozzák állítólag.
Előzmény: Nagygitta (696)
Nagygitta Creative Commons License 2010.06.23 0 0 696
Szia d-heni!

Hogyhogy nem engedik, hogy rá állj a lábadra? Engem hétfőn volt 6 hete, hogy műtöttek, igazából 2 hetet töltöttem otthon, utána már dolgoztam. (irodában ülőmunkát végzem) 1,5 hete pedig rendesen papucsban járok. Persze, kényelmetlen ebben az esős, hideg időben, hogy nem tudok felvenni cipőt, de ez van.
Múlt hétfőn beszéltem a dokimmal, és azt mondta, hogy óvatosan járkálhatok. Érdekes, mennyi különbség van orvos és orvos között. Ilyenkor döntse el az ember, hogy mi is lenne a jó. :(
A csavarokat mikor szedik ki?
Néztem az előbb a régebben feltöltött képeid, nagyon szépek a sebeid, gondolom, azóta még halványabbak lettek. :)
Az enyém még sajnos egy, egy cm-es szakaszon varas, de majd alakul.

Gyógyulást és kitartást mindenkinek!
Előzmény: d-heni (695)
d-heni Creative Commons License 2010.06.22 0 0 695
Sziasztok!

A "csavarosok"nak szeretnék kívánni: nagyon sok kitartást, türelmet, és pihenést! Április 15.-én műtötték mindkét lábamat, még mindig nem lehet ráállni. :-(
Naponta 3x tornáztatom, és nagyon szépek lettek. Most ebben a hűvösebb időben bármennyit terhelem őket, már egyáltalán nem dagadnak be (fájni, meg szinte egyáltalán nem fájt). 30.-án megyek orvoshoz, remélem júliustól már rá lehet állni mindkét lábamra. Természetesen a műtét óra (közel 2,5 hónapja) táppénzen vagyok. Az üzemorvos még a szigorú ülőmunkát sem engedélyezi, csak majd ha a teljes talpra rá lehet állni. Általában papucsban, és szandálban járok a külső lábél, illetve a sarkak terhelésével. Már teljesen megszoktam ezt a járást, biztos nagyon furcsa lesz "visszaállni".
Szóval ez iszonyat hosszú idő, de megéri!
tubitubi Creative Commons License 2010.06.21 0 0 694
Szia Süni!
Köszönöm szépen a jókívánságot!
A választ az emailedre küldtem el.

Üdv.:
tubitubi
Előzmény: cilariknéandi (693)
cilariknéandi Creative Commons License 2010.06.21 0 0 693
Szia tubitubi!

Olvastam, hogy a műtéted a János kórházban lesz. Megkérdezhetem, hogy ki műtött, mert az én műtétem is ott lesz, de még nincs pontos időpont. Olyan szeptember környékére szeretném tenni.
Várom válaszod és mielőbbi javulást kívánok. Ha nem gond megosztanád velem a tapasztalataidat?
Előre is köszi

Üdv
Süni
Előzmény: tubitubi (638)
t-ircsi Creative Commons License 2010.06.19 0 0 692
Szia!
Én 5 héttel a műtét után csináltattam meg a betétet Nyíregyházán egy ortopédiai boltban. Akkor tudtam cipőt húzni, ami 1 számmal nagyobb volt. A dagadás miatt sem volt jó a saját cipőm, illetve nem hajlott fájdalom nélkül annyira a lábfejem, hogy fel tudtam volna húzni egy cipőt. Később is dagadt a lábam, ezért sokáig fásliztam, akkor jobb volt. 3 hónapja műtöttek, már ritkán van dagadás, kisebb sarkú cipő kényelmes. 100%-ig még nem hajlik a lábfejem, de visszatértem a sportoláshoz 6 hetesen.
Az teljesen normális, hogy még dagad a lábad, hiszen friss a műtét. A saját sportcipőmet 6 hetesen tudtam felhúzni lazán befűzve. Kb. 2 hónappal a műtét után vettem fel pici sarkú egyéb cipőt, bár még akkor is bucibb volt a lábam. A betétet csak 18 év alatt lehet felíratni, afelett már nincs támogatás. Szerintem te még inkább pihentesd a lábadat :)
Ircsi
Előzmény: kisanna57 (691)
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 691
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Ma akartam megcsináltatni a talpbetétet, de valóban dagadt még a lábfejem( a dagadás mikor múlik el,).Így későbbre halasztottam. Vettem egy "waldläufer" szandált, ebbe belelehet tenni a talpbetétet.
Hol csináltattad? Nekem ma 10 000 forintot kellett volna ezért kiadni.Lehet az orvossal felíratni ilyen startflex talpbetétet?
Tudsz normális cipőbe is járni? Sokat vagyok otthon zokniba,mert így kényelmes,Ha visszaveszem a kezelőcipőt akkor húzódik a sebem.( 9 napja műtöttek).
Próbálom a nagyujjamat egyedül hajlítgatni, de inkább gyógytornára megyek vele.
Szerintem amit kérdezek tőled és te válaszolsz a többi embert is érdekli.
Köszönöm a választ: Anna
Előzmény: t-ircsi (690)
t-ircsi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 690
Szia!
Az az igazság, mostanában nem tudtam használni ebben a papucsos-szandálos időszakban, mert nem lehet beletenni, csak zárt cipőbe. És sportolni sem lehet vele. De egyébként nagyon jó. Úgy csinálják méretre, hogy megnézik, hanyas lábad van, ezek előregyártott méretek, aztán melegítéssel emelnek a hosszanti boltozat részén, úgy állítják a lábadhoz. Van egy kis "dücskő", ami a haránt boltozatot hivatott megemelni, én annál nagyobbra számítottam, de hát biztosan elég ez is, azon nem állítottak. Nálam azért érdekes, mert a hosszanti boltozatom egyáltalán nem süllyedt, csak a haránt. A műtét után, amikor már tudsz cipőt húzni, csináltasd is meg, a lábdagadás nem befolyásol semmit. Mivel csak lapos talpú cipőket húzhattam, minden egyes kavicsot éreztem és nagyon jó volt, hogy a betét támaszt adott a talpamnak. Én hipp-hopp megszoktam, a műtött lábamat pár hétig jobban nyomta, de simán tudtam benne járni. 8000Ft volt egy pár. Ahogy írtam, ugrálni, futni nem szabad vele és nekem azt mondták, 3 centinél magasabb sarkú cipőbe ne tegyem, mert ha eltörik, így jártam :(. Egyébként fél év garancia van rá.
1-2 hónapig hordtam rendszeresen, kényelmes volt, érzem ugyan, de nem fáj és érezni is kell, mert ha túl kényelmes, állítani kell rajta. A lábam formáján nem változtatott, továbbra is széles a lábfejem, tornával lehetne erősíteni a lábboltozatot. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan.
Ircsi
Előzmény: kisanna57 (689)
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 689
Szia t-ircsi!

Használod a Starflex-betétet? Miben segített ez a betét? Írjál nekem róla!
Köszönöm előre is.
Előzmény: t-ircsi (552)
loostris Creative Commons License 2010.06.15 0 0 688
Szia! Küldtem mailt az elérhetőségéről. Ha bármiben tudok még segíteni, nyugodtan írj.
Előzmény: ildiko62 (687)
ildiko62 Creative Commons License 2010.06.14 0 0 687
Szia loostris!

Megköszönném a szombathelyi orvos elérhetőségét.Hogy tudom megadni az email címemet?Itt a nyilvános fórumon?
smidiandi Creative Commons License 2010.06.14 0 0 686
Sziasztok!
Ápr.26-án műtöttek,a múlt hét óta dolgozom.Hát,nem volt könnyű a kezdés,nekem sokat kell gyalogolnom ,ezért +a meleg miatt is délutánra,estére rendesen dedagad a lábam.Legalább nem fáj!!!Ma már voltam pilatesen ,nagyon jól esett,persze lábujjhegyre nem tudok még állni.
loostris Creative Commons License 2010.06.13 0 0 685
Szia!

Én egy nagyon jó, korrekt orvost ismerek Szombathelyen, ő fog engem is műteni szeptemberben. Már négy éve csinálják ezt az "új" fajta műtétet (sajna a nevét nem tudom) és eddig nem volt rá panasz, senkinek nem nőtt vissza. Igazából az orvos utasításainak betartásán is múlik. Ha gondolod, adok elérhetőséget mailben.

Előzmény: ildiko62 (684)
ildiko62 Creative Commons License 2010.06.13 0 0 684
Sziasztok!

Bárhol az országban keresek olyan orvost akiről referenciával rendelkeztek bütyökműtétet illetően.Szeretném őket felkeresni közelgő szabadságom alatt.Ha van jelezzétek az elérhetőségét is. Köszi
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.12 0 0 683

Szia kisanna57!

Megnéztem az Ars Medica Lézerklinika honlapját. Hát igazán csábító amit ott írnak.

Szerdán az itteni  ortopéd dokihoz megyek. Itt nincs más csak szakrendelés. Kiváncsi vagyok, hogy ő mit fog mondani. Most igazán van választási lehetőség. Sajnos nekem a bütyi miatt  az öregujjam is  eldült már. Néztem d-heni fotóit is és igazán nagyon szép lett, illetve lesznek a lábai. Már ő is jól van.

A fotót. amit küldesz előre is köszönöm. Nem tudom hogy az eredeti állapotodról van e fotót, mert azt is szívesen venném.  

Nektek nagyon jó már. Mire beköszönt az ősz és zárt cipő kell  nem lesz problémátok. Én mindenképpen ősszel szeretném megcsináltatni, hogy tavaszra jó legyen. Télen az embernek nincs olyan mehetnéke, mint amikor már jó ídő van és én egy kicsit most is kötve vagyok, mert most estem át egy nyaki gerinc műtéten és abból lábadozok. Most mindent egy lapra tettem fel.

Előzmény: kisanna57 (682)
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.11 0 0 682
Szia cocer!

Több fajta bütyök műtét van. Én nem tudom,hogy a tied milyen lesz. Lehet,hogy csak nekem volt szerencsém,mert az én bütyköm nem volt nagy. Ma átkötözték a lábamat és már lehet egy kicsit tornáztatni az ujjamat. A kezelő cipő állandóan a lábamon van.
Nem tudok nélküle ráállni a talpamra és ez nagy segítség.
Jövő héten kiveszik a varratot és már szandálba is bújok. De betartom az orvos utasítását,hogy 5 nap pihenés( felpolcolás,jegelés, a dagadás miatt.)
Műtét után, hogy jobban gyógyuljon a seb találtam a neten egy homeopátiás gyógyszert ( arnica montana CH 30) azt szedem naponta este.
Jövő héten lefényképezem a lábam és elküldöm.
Egy szem fájdalom csillapítót sem vettem be, mert nem fájt a seb.
Előzmény: Törölt nick (681)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.11 0 0 681
Ez így jól hangzik, mert úgy tünik, hogy egyszerűbb.  Visszanővési esélye nincs? Igy mennyi a lábadozási ídő?
Előzmény: kisanna57 (680)
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.10 0 0 680
Szia cocer!

Az Ars Medica Lézerklinikán műtöttek,Budapesten. Itt csak shede műtétet és kalapács ujjat műtenek( semmi csavar, semmi drót) Mindenkinek tudom ajánlani, mert ott csodálatos Emberek voltak. Ha érdekel, akkor a számítógépen olvashatsz róluk. Ne tévesszen meg , de nem lézerrel műtenek " bütyiket" De az eredményt már az első naptól tapasztalom. Nem vettem be fájdalom csillapítót,mert nem volt rá szükség..A bütyköm nem volt nagy( a nagy ujj alatt egy közepes méretű dió nagyság, és az ujjam merev volt a meszesedéstől. Az ujjam újból fog mozogni egy idő múlva.)
Altatást kértem, amit utána kicsit rosszul vészeltem át( fél óra volt rossz). De a saját lábamon mentem haza és azóta semmi baj. Nagyon kellemesen csalódtam, mert én is féltem a műtéttől.
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.10 0 0 679
Örülök, hogy túl vagy a műtéten. Szeretném, ha erről egy kicsit bővebben beszámolnál. Érdekelne, hogy mekkora volt a bütyid, hol és ki csinálta a műtétet. Fáj e most, hogy kiment az érzéstelenítés, vagy milyen fájdalomcsillapítót szedsz. Én  műtét előtt állok. Késő őszre tervezem, mert most másból lábadozom.  Nekem elég nagy a bütyik. A jövő héten megyek az itteni orthopéd orvoshoz. Utána meglátjuk.
Előzmény: kisanna57 (678)
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.10 0 0 678
Sziasztok !

Tegnap volt a "Shede" műtétem. Altatásban végezték. Délután 2 órakor már otthon is voltam.Semmi fájdalmat nem érzek azóta sem. A műtét utáni kezelő cipő valóban nagyon jó!!Mindenkinek ajánlom!
Szeretném még egyszer megköszönni azoknak, akik BÁTORÍTOTTAK.
Santa Monica Creative Commons License 2010.06.09 0 0 677
Igazán nincs mit:) Hajrá!
Előzmény: t-noémi (675)
d-heni Creative Commons License 2010.06.08 0 0 676
Szia!

Szegeden műtöttek az orthopédiai klinikán, Dr. Greksa Ferenc főorvos. Már többen is kérdezték, mert nagyon látványosan jól, és szépen sikerültek a lábaim. Ezt bizonyítják az előtte/utána képek is. Nekem április 15.-én volt a műtétem, azóta táppénzen vagyok. Ha csak ülőmunkát végeznék, valószínű mehetnék dolgozni. Holnap megyek a körzeti orvoshoz főorvosira, majd meglátom mit mond. Meg időközben lejárt az üzemorvosi alkalmasságim is, úgyhogy mielőtt munkába állnék neki is látnia kell. Mivel június 30.-ig nem lehet még rálépni a teljes talpamra, csak a külső lábéleken és a sarkaimon járhatok, szigorúan tilos létrázni, meg cipekedni. Mindezt csinálom a munkámban, persze sok ülőmunka is van a gépnél, valószínű, hogy ülőmunkára korlátozna az üzemorvos, így meg lehet, hogy azt mondják a munkahelyemen maradjak csak táppénzen. Holnap minden kiderül, majd megírom a fejleményeket.
Előzmény: sjakab64 (674)
t-noémi Creative Commons License 2010.06.08 0 0 675

Szia Santa Monica!

 

Sikerült egyeztetnem az orvosommal és ő a másik kezelőcipőt javasolta.

Mindenesetre nagyon köszönöm a felajánlást :-)))

 

Szép napot!

Szia,

Noémi

Előzmény: Santa Monica (615)
sjakab64 Creative Commons License 2010.06.07 0 0 674

Szia Heni!

 

Nagyon szépen köszönöm a visszajelzésed, nagyon is érthető volt a magyarázatod, azt szeretném kérdezni még, hogy ki műtött és hol, munkába pedig kb. mennyi idő után lehet menni?

 

Előzmény: d-heni (657)
loostris Creative Commons License 2010.06.07 0 0 673
Szia!

Köszönöm!!! Megyek is a gyógyszertárba.
Előzmény: t-ircsi (672)
t-ircsi Creative Commons License 2010.06.07 0 0 672
Szia!
Kímélet, jegelés, a tangapapucs jó ötlet, mert nem nyomja még jobban. Ízületi gyulladásra rengeteg kence van, Activon gél, Diclac, Diclofenac, Fastum, Voltaren, Flector. Próbáld meg valamelyiket. Jobbulást!
Előzmény: loostris (671)
loostris Creative Commons License 2010.06.07 0 0 671
Sziasztok!

Tanácsot, segítséget szeretnék kérni tőletek.
Nagyon be van gyulladva a bütyim (valószínű, hogy a tegnapi táncóra sem tett jót neki). Mit tegyek, hogy elmúljon? Hordjak amikor csak lehet tanga-papucsot?
Vagy létezik (biztos, hogy van) valami gyulladáscsökkentő kence esetleg, ami hatásos is lenne?

Köszönöm előre is a segítséget.
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.05 0 0 670
Sziasztok kedves bátorítóim!

Nagyon jól esik a sok információ, csütörtökön én is biztatni fogom az utánam következőket. Azt várom a legjobban, hogy normális cipőket tudjak hordani és ne "mamacipőket".

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!