Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 589
Lenne még egy kérdésem hozzátok, elsősorban azokhoz akik a Methot szedték v. szedik.
A férjem most jól van jók a leletei és azon gondolkodik mi lenne ha megpróbálná elhagyni. Ő hetente 3x2 db-ot 15 mg-ot szedett. Egyáltalán ki lehet ezt próbálni, nem baj ha nem fokozatosan hagyja el, tudom a steroidnál nagyon fontos a csökkentéssel történő abbhagyás.
Várom a válaszokat, csütörtök a Methtos napja és akkor nem akarja beszedni. Mennyi idő mulva jelentkeznek a tünetek ujból ha egyáltalán jelentkeznek, mert neki seroneg. RA-ja van, de lehet hogy csak egy erős kopás, bár a reggeli kéz és lábmerevség nagyon azt látszik alátámasztanai, hogy ez RA.
Persze az uis lehet, hogy azért akarja abbhagyni, mert nem ihat a Metho mellett és azért szeretne egy két sört, v. bort meginni, bár utóbbit fröccsnek azért eddig is megitta, orvos tudott róla.
A másik amit kérdeznék tőletek, hogy a gyógyfürdők pl. Héviz tényleg nem jók az RA-nak?
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 588
Olvasom, megint előtérben az oltás. Hát tényleg gondolkodom, hogy én is beoltatom magam, mivel a férjemet nem lehet RA-s és igy legalább tőlem nem kaphatja meg.A lányom,vejem oltva vannak már, az unokáimat csütörtökön oltják.
A gyógyszerész unokahugom és a férje is beoltatja magát, a gyógysz,. sőgőrnőm is beoltatta magát ész az öcsémet is, most már kezdek kicsit mjrézni én is már nincs akkora szám.
Ukrajnában pedig azt mondják eljutott hozzám egy email, pestis járvány van és a oestis által okozott tüdőgyulladásba haltak bele többen, mint a H1N1 influba.
A szlovákok már lezárták a határokat, mi mért nem tesszük a. azt, nem is értem ezt a jelzővel nem illetethető kormányt.
Bár azt is mondják azzal hogy lezárják a határokat még nem állitható meg a virus terjedése, de talán lassitható és mire ideér talán már nem támad olyan durván.
Most is azt mondom hogy az immunszuppinalt betegeknek miért nem hozzák be azt a rohadt spilt vakcinát, rájuk még veszélyesebb ez a dögvész, mint egy egészséges emberre.
Sőt ingyen kellene megkania minden immunbetegségben szenvedő betegnek, vagy 2000 ft.-ért,mint a másik fajtáját, mert az is csak a gyerekeknek öregeknek jár ingyen, sőt az orvos még az oltás árát is elkérheti ami u,.annyi lehet, mint az oltóanyag.
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 587
Igen, ezt én is így éreztem a hozzászólásodból:-))

De hát tudod, mégis csak igaz az, hogy évről évre rengeteget fejlődik az orvostudomány és ezen az alapon, bármi lehetséges. No és persze, a remény hal meg utoljára :-)
Előzmény: ovics (586)
ovics Creative Commons License 2009.11.10 0 0 586
"....elég egy jó orvos, aki átérzi a helyzeted, a szívén viseli a sorsod "..................ezzel tökéletesen egyetértek.Az össejtes dologban nem igazán hiszek-egyelőre-,mert vannak ismerőseim,akik résztvettek benne sok pénzért és semmi eredmény.Mi még messze vagyunk ezektől a "csodaszerektől".A cikket én iróniának szántam..........
Előzmény: .ETNA. (585)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 585
A szinte ingyen kapott biológiai terápia valóban igaz, egy dobozra csak a dobozdíjat kell fizetni, ez 300 Ft. A testsúlyindex alapján adják, én az 54 kg alapján 2 dobozzal kapok, ergo 600 Ft-ot fizetek, a számlán majd' 400ezer (!) Ft szerepel a két doboz valóságos értékeként. Eddig már 12 kezelést kaptam, ami testvérek között is 4millió800ezer forint.

Az általad felsorolt indokokat megtoldanám: elég egy jó orvos, aki átérzi a helyzeted, a szívén viseli a sorsod (nem paraszolvencia kérdése), esetleg - ahogy korábban Reumadoki is írta - kell találni egy orvost, akinek hiányzik még egy "darab" biol.terápiába beszervezett beteg ahhoz, hogy megkapja a gyógyszergyártó cég "bónuszait". Emlékeztek Reumadoki amerikai "tanulmány"-utakról stb. is beszélt. Persze engem igazán nem érdekel, hogy mely ok is vezérelte az orvosomat, mert számomra csak az eredmény számít:-)

Nem egyszerű, nem veszélytelen és főleg nem hinném, hogy minden esetben 100 %-os eredménnyel jár az őssejtes-gyógyítási variáció. Persze egy beteg ember minden szalmaszálba szívesen belekapaszkodik, arra alapozva, hogy ettől rosszabb már úgysem lehet:-)
Előzmény: Coccinea (584)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.10 0 0 584
Talán nem is pénztárca kérdése ez egyelőre. Azt írja a cikk, hogy azok kaphatják, akiknél a gyógyszeres kezelés nem hoz eredményt, és még egy csomó kritériumnak meg kell felelni (életkor, kórkép, stb).
Ez pont így volt a biológiai terápiánál is. Az is drága, ezért csak nagyon kevesen kaphatták. Olyanok, akiknek egyéb gyógyszerek és kezelések hatástalanok voltak, vagy nem bírta a szervezetük. De aki kaphatta, az szinte ingyen. Ma már, úgy tűnik, kicsit könnyebb hozzájutni, mint 4-5 évvel ezelőtt.
Ez az őssejtes história is iszonyat gyorsan fejlődik, hátha kijön belőle valami általánosan alkalmazható jó dolog. Persze csak akkor lesz így, ha a gyógyszergyártók érdekeit nem sérti.
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 583
Pajzsmirigy alulműxim van 5 éve,kb 1 éve sikerült végre beállitani normál müködésre.A Medrol viszont totál bekavart nekem,átmentem túlműködésbe,zakatolt a szivem a fél Medroltól is.Kivert a viz............
Tudom,hogy a szteroidtól,mert most,hogy abbahagytam,nincsenek sziv problémáim,nem ver ki a viz.A pm alul-túl működést mindig megérzem,most jó.

Van valaki,aki L-Thyroxint is szed?
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 582
Nem komolyan mondtam..................valószinű nem a mi pénztárcánknak való.
Sokkal jobb lenne,ha megszólalnának a tulajdonosok,igy elkerülve minden találgatást.
Engem nem az offshore cég zavar-van abból jósok kis hazánk módosabb polgárai "tulajdonában",hanem a titkolózás.Ez az,ami gerjeszti az ellenállást.
Végül is,nekünk tök mindegy,mert úgysem kaphatjuk meg,de van családunk,akikért aggódunk.

"Klinikai vizsgálatok

A pandémiás A(H1N1)-es vírust tartalmazó influenza vakcina humán klinikai vizsgálatai 2009. augusztus 13-án kezdődtek meg. A vizsgálatok a 18-60 év közötti felnőttekre, a 60 év felettiekre, a 3-12 éves gyermekekre, a 12-18 éves serdülőkre, valamint a 3-36 hónapos gyermekekre terjednek ki.

A 352 felnőtt, illetve 10 12-18 éves serdülő és 10 3-12 éves gyermek bevonásával végzett klinikai vizsgálatok értékelése lezárult. Ezek alapján elmondható, hogy a vakcina teljesíti az ellenanyagszint növekedésére vonatkozó klinikai vizsgálati követelményeket. Súlyos mellékhatás egyik korcsoportban sem fordult elő. A vakcina beadását követő enyhe mellékhatások jellegüket és előfordulási arányukat tekintve megegyeznek a szezonális vakcinával oltottaknál tapasztalt mellékhatásokkal.
A 12-36 hónapos gyermekek (10) körében elsődleges vizsgálati célkitűzésként kizárólag a toleranciát és a biztonságosságot vizsgálták, így immunogenitási adatok nem állnak rendelkezésre. Másodlagos vizsgálati célkitűzésként szerepel a klinikai hatásosság vizsgálata is az influenza szezon végéig, így adatok jelenleg nem állnak rendelkezésre. A 12-36 hónapos életkorban történő dózisajánlás alapját az influenza A H1N1 pandémia kapcsán tett azon megfigyelés képezi, amely szerint a kisgyermekkor és a terhesség jelenti a súlyos betegséglefolyás egyik legnagyobb kockázati tényezőjét.
12 hónapnál fiatalabbak esetében klinikai vizsgálati adatok nem állnak rendelkezésre. A be nem oltott kisgyermekek védelmére javasolt a velük egy háztartásban élők oltása.


Az Európai Unió által központilag ("centralizáltan") engedélyezett legtöbb vakcina esetében nem végeztek embereken klinikai vizsgálatokat, csak utólag dolgozzák fel a mellékhatásokra és a hatásossági jellemzőkre kapott adatokat.
Forrás:http://www.ogyi.hu/klinikai_vizsgalatok___fluval_p/



Előzmény: .ETNA. (581)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 581
Nem egyszerű történet és biztos vagyok abban, hogy bármennyire is fontos ez nekünk, a családunknak, nem valószínű, hogy a többség képes megfizetni, sajnos! Igaz, hogy árakról nem ír, de egyszemélyes fürdőszobás színes televíziós, nővéri felügyeletes stb.stb. ellátásról beszél, ami biztosan nem három fillér, vagy szerintetek ez tb támogatással vehető igénybe? Aligha, pedig a klinika állami pénzből épült :-(

Az összefüggésekről még csa annyit, hogy bárki legyen is az offshore-cég titkos tulajdonosa(i), a Sejtterápia Klinikai Központ, ahogy az épületen lévő táblán is olvasható, a Széchenyi terv keretében - magyarán állami pénzből - épült.
Előzmény: ovics (579)
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 580
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 579
Bolyongok a neten és mit olvasok..............................meg leszünk mentve............
http://www.omninvest.hu/sejtterapia/ossejt3.html
Véletlen egybeesés,hogy szintén az Omninvest Kft ?????????
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 578
Sajnos nem láttam, mit mondott?

Nem tudom, hogy véletlen-e, de mindenesetre a környezetemben - különböző okok miatt - senki nem kéri az oltást... bár amerikai barátnőm be fogja oltatni az asztmás kisfiát, valószínűleg a Baxter (USA-beli gyártó) vakcinát kapják, még nem tudja, csak annyit üzentek a suliból, hogy ingyenes, ahogy az USA-ban mindenütt.
Csodálkozott is rajta, mert a szimpla influ, ill. a gyerekeknek adandó védőoltásokat stb. 20-30 dollárért szokták adni. Nem kerekítenek neki túl nagy flancot, a sima influ oltást csak olyan lazán, pl. az iskola aulájában adják. Arra jársz, leperkálod a 20-30 dollárt, beléd nyomják a tűt, mehetsz is tovább, de hát ott mindenki gyógyszer-mániás:-))
Előzmény: ovics (577)
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 577
Ilyen kis fájásokat én is érzek időnként.
Tegnap este a tv-ben volt egy riport Ember Istvánnal,aki a Pécsi Egyetemen professzora,nagyon jól emelezte az új influenzát.
Előzmény: .ETNA. (575)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.07 0 0 576
Szerintem, ha nagyon akarnánk biztosan be lehetne szerezni Ausztriából, vagy esetleg az USA-ból a barátnőmtől, mert az eredeti gyártó, a Baxter egy amerikai cég. De inkább most nem kavarok. Marad a fokhagyma, C és D vitamin, tőzegáfonya, no meg a jósorsom, az őrangyalom.... és ilyesmi:-))

Egyébként éppen a napokban beszéltem a barátnőmmel ő mesélte, hogy Amerikában a csapból is a H1N1 folyik, nap mint nap "bombázzák" őket a bekövetkezett halálesetekkel stb.stb. Mostanában kap majd ő is egy beleegyező nyilatkozatot a suliból, mert a fia (a keresztfiunk) esetében az oltáshoz a szülőnek előzetesen a hozzájárulását kell adni. Szegény barátnőm (ő magyar) se tudja mit csináljon, de végül is arra a véleményre jutottunk közösen, hogy a Baxter vakcinát be fogja adatni a gyereknek, aki egyébként enyhe mértékben asztmás, szóval még veszélyeztetett is.
Előzmény: Törölt nick (574)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.07 0 0 575
Igen, én is, tőzsgyökeres miskolci vagyok (a férjem anno miattam maradt itt), mi Hejőcsabán lakunk.

Én csak a Methot-t ismerem, no meg a Remicade infúziót, de ezzel a kettővel én kösz, jól elvagyok:-))

Viszont az utóbbi időben azt hiszem túlságosan elkezdtem aggódni a hülye influjuk miatt, mert a napokban nagyon meglepődtem, mert kb. fél órán keresztül éreztem újra egy enyhe fájdalmat a térdemben, előtte pedig a jobb mutatóujjamban. Ilyen másfél éve nem fordult elő!!! Tehát a stressz-tényezőt nagyon is komolyan kell venni.

Ezért is mondom most már én is azt, amit amerikai barátnőm férje amikor itt járt Mo-on xarom le :-)) Ezt tanulta meg először. Azt mondta, hogy a lexarom kifejezést hallotta a legtöbbször, később persze, amikor megtudta, hogy mit is jelent, kicsit elcsodálkozott, hogy itt ilyen sokan ennyire el vannak keseredve:-))
Előzmény: ovics (573)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.07 0 0 574
Etna én ugy tudom hogy patikai forgalomban sem Austriában sem Svájcban nincs, csak az oltóorvosok birtokában, épp ma mondtam az unkahugomnak aki gyógyszerész, hogy olvastam,hogy már Austiában is van az un. split változat és ő nem is tudta. Azt mondta őrület ami a gyógyszertárban van, egy tébolyda.
U.néz ki hogy jönnek az emberek és akarják az oltást, na ja a media már megtette amaga propagandáját azzal hogy beharangozta hány halálos áldozatot szedett már. Állitólag Mo-on is egy 13 éves kisgyerek meghalt, de neki nerm volt más baja csak ez, mert tudod volt egy másik i ha,lál is szintén egy gyermek akinek mellette millió egy baja volt.
Én biztos nem adatok be magamnak oltást, egyébként a Tisztiorvos h. hölgy azt mondta karácsonyig lecseng
Előzmény: .ETNA. (572)
ovics Creative Commons License 2009.11.07 0 0 573
Te is Miskolcon?
Itt vagyok a Pattantyúsban,de valójában Pesten lakom.Iszonyú fekete az ég.................itt.
A lányom itt végzett az egyetemen,akkor vettük ezt a lakást ( 9 éve) és nincs szivünk eladni,olyan jó helyen van,csendes,jó beosztású,nagy teraszos,stb.Időnként lejárunk lazulni.Itt legalább tudunk pihizni.
Ma van a Trexatos napom.1,5 hete abbahagytam a duracellemet :-)) ,a Medrolt,mert megnézi a dokinő,hogy változik igy az eredményem.Az ujjaim visszadagadtak ,sejtelmes fájdalmaim vannak csak,de plötty vagyok.A Medrollal megmásztam volna a Himaláját is.............
23-án lesz kontroll,előtte 1 héttel labor.
Előzmény: .ETNA. (572)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.07 0 0 572
Kedves Topika, idáig is tudtam, nem volt mire rájönni. Csak félreérthetően írtam. MAGYARORSZÁGON forgalomban lévő oltást - éppen azért, mert olyan, amilyen - nem kaphatok, EGYIKET (régi,új stb.) sem, ezt mondta az orvosom.
Másról meg mi a fenének beszéljek.

Mellesleg tudod egyáltalán, hogy egy tesztelés mennyi időt és mennyi potenciális alanyt jelent? Nem hinném, hogy 10-20... vagy akármennyi, pl. a veszprémi kórházban vizsgálható gyerekszám elegendő lenne, de ez CSAK az én véleményem.
Lehet így KOMOLY véleményt alkotni? Mindenki döntse el.

Amikor állatokon (kutya, majom) már teszteltek egy új gyógyszert és minden Ok, akkor következnek az önkéntes jelentkezők, vizsgálják a mellékhatásokat stb..

És akkor idézem: "Ezek az önkéntes kísérleti alanyok persze szigorúan ellenőrzött körülmények között nagyon kis adagot kapnak a gyógyszerből. Ha látszólag nincs az új találmánynak különös mellékhatása, abban az esetben az önkéntesekből álló csoport létszámát növelik. Az USA-ban például az egy-egy gyógyszerrel kapcsolatos kísérleteket 5-15ezer emberen végzik el, mielőtt az eredményeket az engedélyező hatósághoz küldenék. A kísérlet végén nem lehet a legkisebb kétség sem afelől, hogy valóban a gyógyszer segített abban, hogy a beteg állapota javult, nem pedig az, hogy a szervezet magától küzdött meg a betegséggel."

Ez nyilván egy totál ÚJ gyógyszerre vonatkozik. Persze, ha a H5N1 alapvakcinát (ami már tesztelt kellő számú emberen) használták és abban csak minimális gén(vagy mifene) cserét hajtottak végre, akkor hajrá... rövidebb idő és kevesebb páciens is elegendő TALÁN !

De ne értsd félre, én nem vagyok oltásellenes, csak azt sajnálom, hogy Magyarország már megint politikai síkon, és nagyon hebehurgyán viselkedve, egy oltóanyagot rendelt, még mielőtt szétnézett volna egyáltalán a piacon, így nincs választási lehetőség. Tudom, hogy ez szimplán pénzkérdés, bár érdekes lenne megvizsgálni, hogy mennyibe került a magyar adófizetőknek az Omnivest-buli és mennyi lenne pl. x millió számú Baxter "elit" vakcina. Lehet, hogy baromira meglepődnénk!!!!

Na ja mehetek egyedire, amit ugye pénz hiányában úgy sem engedélyeznek, vagy próbálkozhatok Ausztriában, a 16 millió oltóanyagból hátha jut nekem is egy pár, amit majd két alkalommal beadatok magamnak, mondjuk a határszélen élek, igaz, hogy az ország másik végében, Miskolcon, de hát futi benzinre, időm mint a tenger, de hogy akkor tb-t mi a fészkes franckarikának fizetek...? Hát ennyi.
Előzmény: topika1 (568)
Ibolyafr Creative Commons License 2009.11.06 0 0 571

Köszönöm a választ,remélem marad "csak"poliartritis.Az immunpanelt levették,19-én lesz eredmény,de sajna vannak SLE-s tüneteim is.

 

Előzmény: Coccinea (570)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.06 0 0 570
Bocsi, hogy nem az influenzához szólok hozzá - úgy látom, most mindenkit ez izgat - én valahogy nem félek tőle jobban, mint bármi mástól, mint pl. hogy holnap elüt egy autó, leáll a vesém, vagy találnak egy daganatot... Szóval, vigyázzunk magunkra, mint minden ifluenzajárványkor, hogy ha mégis elkapjuk, hát jó erőben vegyük fel vele a harcot. Akinek mégis be kell adatnia az oltást, konzultáljon azzal az orvossal, vagy higgyen annak, akiben a legjobban bízik.

Viszont, a Polyarthritis - tudtommal - amíg ki nem mondják róla, hogy RA, addig az csak Polyarthritis. Úgyhogy Ibolyának (ha jól emlékszem a nevére) még nem kell mérget vennie rá, hogy RA-ja van.

Nem tudom, hogy Metypred mellet lehet-e védőoltást kapni, de azt tudom, hogy köze nincs a Methotrexat hatásmechanizmusához, tehát az, hogy a Metho. -sokat nem oltják, semmilyen összefüggésben nincs a Metypredet szedők olthatóságával.

Továbbá, a Methotrexat lehet, hogy a szó szoros értelmében nem méreg, de bizonyos értelemben mégiscsak "méreg". Méreg a vesének, a májnak, a vérereknek, meg mit tudom én, minek még. Miért kell elvárni, hogy szőnyeg alá söpörjük az igazságot?
Ha gyógyszert kell szednünk, hát tudomásul vesszük, de nem kéne úgy tenni, mintha vitamint vennénk be. Az a jó, ha tisztában vagyunk vele, mivel állunk szemben. Hogy nagyon körültekintőnek kell lenni, komolyan venni a lehetséges mellékhatásokat, eljárni az ellenőrzésekre, megfelelő orvost választani, aztán ha óvatosak vagyunk, és szerencsénk van, még nagyon sokáig elélhetünk így is.

Én pl. sokáig nem tudtam, hogy a Metho. mellett folyamatosan kell szedni folsavat. Csak akkor írták fel, ha "vérszegénységet" mutatott a laborlelet. Pedig volt, amikor fél évig sem mutatott. Márpedig ezt mindig kell szedni (akár a gyógyszeres napokon is, vagy legfeljebb akkor nem)! Napi egy szemet (ez 3 mg), de Gál János professzor szerint - akit nagyra becsülök - napi 5 mg-ot. Szóval figyelni kell, és keresni a jó orvosokat.

A Metho. ezernyi mellékhatása közül engem a ritkán, már csak a sor végén emlegetett idegrendszeri káros hatása is érint. Nyugtalan, elesett, deprimált leszek tőle, sőt rengeteget szédülök azóta, és feledékenyebb vagyok, rosszabb a memóriám. Nem veszik komolyan, azt mondják, bármitől lehet. Olvastam pedig olyan orvosi tanulmányt, miszerint fehérállományi nekrózist okoz. És olyat is olvastam, hogy fiataloknál, különösen kislányoknál, 10-20 ponttal csökkenti az IQ-t. Csak nem ír le valaki ilyeneket felelőtlenül! Úgyhogy nem nyugszom, míg egy olyan ideggyógyásszal, aki erről többet tud, nem konzultálok.


Törölt nick Creative Commons License 2009.11.06 0 0 569
Hallottátok, most meg a szezonalis oltóanyag fogyott el!
Állitólag dec.közepéig lecsng a járvány addid maradjon mindenki a kis odujában és csak néha-néha kukkoljon ki, akkor is védőmaszkban.
Egyébként a közlekedési eszközökön nagyon sok a köhögös, püsszkölös ember, nekem nincs maszkom, de szándékomban áll venni, igy egy dupla papirzsepit teszek a szám elé.
topika1 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 568
Szia!
Az, hogy immunszupprimált beteg semmilyen oltást nem kaphat, marhaság (látom, már te is rájöttél).
Tesztelték 3 év alatti gyerekeken, épp itt a közelben, a veszprémi kórházban.
Csak ennek az eredménye után került rá a tájékoztatóra, hogy 12-36 hós gyerekeknek is adható.
Terhes nőkön semmiféle gyógyszerkísérleteket nem szoktak végezni.
Előzmény: .ETNA. (567)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.06 0 0 567
A második bekezdésben a hsz-emben félreérthetően írtam: mármint semmilyen MAGYARORSZÁGON forgalomban lévő oltóanyagot nem kaphatunk, mert azokban bár valóban csak elölt vírust található, de tartalmaznak adalékanyagot, ráadásul teljes sejtesek!

S ez utóbbi két tulajdonságuk a lényeg, ezek teszik kizárttá, hogy beadathassam magamnak, ennyi!
Előzmény: .ETNA. (565)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.06 0 0 566
Az idézett mondatok elgondolkodtatóak, de mivel nem tudom mi igaz, s mi nem, az Omninvesttel (vagy ha jobban tetszik: a Cipruson bejegyzett Sumpter Pharmaceuticals Ltd. nevű off-shore cég) vagy a vakcinával kapcsolatban, ezt mindenki maga döntse el, én ezért inkább csak beidézem ide, de no comment:

"....Ha ehhez még hozzátesszük, hogy egyes gyártók, (ahogy az Oninvest is) az oltóanyagot nem a vadvírusból készítették, (azaz a májusban megkapott új vírusmintából) hanem az úgynevezett "klasszikus reasszortáns" vírustörzsből (hivatalos megnevezése: A/California/7/2009 (H1N1)-szerű NYMC X-179/A.) melyhez a H1N1-nek az USA-ban a harmincas években felbukkant változatát használták fel alapnak, abból egyenesen következik, hogy a H1N1 oltás védettségi mutatója vélhetően jóval alacsonyabb lesz az átlagosnál, mivel nem is abból a vírusból készült, ami ellen védekezni kellene. (A reasszortást vírusnak még a hivatalos elnevezése is árulkodó: "H1N1-szerű"!) Az országos tisztifőorvos egy televízióinterjúban elmondta, hogy ha 70%-os lesz a védettségi arány, az már nagyon jónak mondható. De ezt sem lehet alapul venni, hiszen a szezonális influenzaoltás hatásosságára is születtek felmérések, melyek a hivatalos 80 pluszmínusz 10%-kal szemben csak 55-60%-ot mutattak ki, rádásul a vírus igen mutagén tulajdonsága miatt csak rövid ideig nyújtanak védettséget.
A Fluval P névre hallgató magyar vakcina ráadásul ún. teljes sejtes inaktivált vírust tartalmaz, ami pedig különösen veszélyessé teszi a használatát három éven aluli gyermekek esetében. Olyannyira, hogy annak beadása műhibának számított eddig csecsemőkorúaknál! Lásd erről a gyermekorvos véleményét. Hazánkban még a hasított (split) vakcinát is csak 1,5 éves kor fölött szabad alkalmazni. Ehhez képest a kormányzati propaganda hirtelen ajánlani kezdi a 3 éves kor alatt teszteletlen teljes sejtes vakcinát 6 hónapos kortól, és a várandós nőket is külön kiemelten kezeli, mint beoltandókat, miközben tudni lehet, hogy az ő beoltásuk még a szezonális influenza vakcinájával is kockázatos. Hivatalosan nem is kaphatnak inaktivált vírust tartalmazó oltóanyagot a kismamák a terhesség második és harmadik harmadában. Előtte pedig semmilyet."

"... A teljes sejtes vakcina nem csak a három éven aluliakra veszélyes, hanem minden kisgyermekre, de a szakirodalom szerint még felnőttek esetében is nagyobb a szövődményes kockázata, (nem tévesztendő össze a mellékhatásokkal, ami nagyjából ugyanannyi) különösen, ha hatásfokozó adjuvánst tartalmaz, mint a magyar vakcina. Az is elárul valamit, hogy a gyártók között csak elvétve akad olyan, aki teljes sejtes vakcinát készített, a többiek csak hasított (split) vírust használtak. A teljes sejtes vakcina gyártási költségei persze jóval alacsonyabbak, a kockázat pedig úgyis azé, aki beadatja magának. "

".... A vakcinát az Omninvest a saját bevallása szerint egyébként sem tesztelte (mikor is tette volna?) három éven aluli gyermekeken, sem terheseken. Tehát aki terhes létére oltatja be magát, az automatikusan vállalja a kísérleti alany szerepét. Ahogy kísérleti alannyá válik minden olyan gyermek is, akit a szülei felelőtlenül beoltatnak. (S ha már kísérleti alannyá válnak, készül róla dokumentáció is. Az oltásokról és minden beoltott személyről nyilvántartást kell ugyanis vezetni.)

"... Igen elgondolkodtató még az is, amire Dr. Keszthelyi Gyula blogján bukkantam.
A háziorvosként praktizáló blogger kiszúrta az OGYI-nál, hogy a Fluval P engedélye már július 24-én fent volt a honlapjukon. Akkor, amikor még az állítólagos teszteket el sem végezték. Az is érdekes volt, hogy a dokumentumban H5N1 és nem H1N1 vírustörzsből készített oltóanyagról van szó. Az OGYI utólag azzal védekezett, hogy ugyanarra a számra törzskönyvezték a H1N1 védőoltását, mint annak idején a H5N1-ét. Mindenki eldöntheti magában, hogy mire következtet ebből. Nekem mindenesetre elég ügyetlen védekezésnek tűnik. Vagy nevezzük inkább hazugságnak? Mert ki hallott még olyat, hogy két különböző gyógyszert, vagy oltóanyagot azonos törzsszámra engedélyezzenek?"
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.06 0 0 565
Bár azt írtam, hogy oltás ügyben nem, reagálok többé semmire, de azért ne keverjük már össze a szezont a fazonnal.

Egyrészt immunszuprimált beteg semmilyen oltást nem kaphat, ezt az a regionális reuma-tüdő kórház egyik (ha nem a legjobb) főorvosa mondta, akihez járok.

A betegségem és a betegségemre ható Methotrexat + Remicade (aminek ugye a legfőbb hatóanyaga az infliximab, egy ember-egér monoklonális antitest. Ez pedig éppen egy speciális fehérjére a TNF alfára van hatással - magyarán megköti) mellett a hatásfokozóként etilhiganyt tartalmazó Fluval H1n1 elleni oltást komplett hatásmechanizmusát mégis csak ő ismeri jobban, s nem egy infektológus.

Nem véletlen, hogy Franciaországban az autoimmun betegek (ilyen az RA is) csak !!!!!
az adalékanyag nélküli vakcinát kapják, ahogy a terhes nők és a kisgyerekek is. Bár nem vagyok orvos, de nem hinném, hogy ennek csak úri passzió lenne az oka!!!!

Mindjárt bemásolok egy-két figyelemreméltó megjegyzést, olvassátok el!
Ez alapján aztán nincs az az ember, aki el tudná dönteni, hogy kell-e neki a magyar oltóanyag vagy sem... s hogy vajon nekünk - ha már az ország fizet érte - miért éppen ilyen kellett????????????

Nyilván az sem véletlen, hogy különbözik az orvosok véleménye is az oltással kapcsolatban, pedig mindegyikük ugyanabból az anatómia stb. tankönyvből tanult anno, ugye???!!!
Előzmény: Otool (563)
Ibolyafr Creative Commons License 2009.11.06 0 0 564
Köszönöm, igaz nem nyugtattál meg. ugygondoltam, hogy ez egy enyhébb lefojásu valami, igaz hogy 14 éve tart.
Előzmény: Törölt nick (553)
Otool Creative Commons License 2009.11.06 0 0 563

Semmi gond. Esetünkben 5 orvos közül 4 ajánlja a Fluval P-t, a megkérdezettek közül kettő infektológus, ha csak őket nézem, az egyik ajánlja, a másik nem.

Az igen mellett szól az is, hogy tavaly 5 évesen szezonálisként Fluval-t kapott split vakcina helyett - odafigyelés hiányában -, és nem lett tőle baja. (Kb. 1 hónapja vettük észre az oltási könyvben.)

Előzmény: Törölt nick (562)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.06 0 0 562
Ha egyszer Methot kell szedni szegény gyermekednek, akkor ne ugy fogd fel, hogy méreg, tk. az, de ha erre van szükségük az RA- naK HOGY MINŐSÉGIBB életet tudjanak élni, akkor muszáj szedni, az oltást viaszont nem muszáj beadatni, mert ott még meg van az esély arra hátha nem kapja el a fertőzést, de aki RA-ban szenved annak nincs választása, annak már egyáltalán nem hiányozna hogy megfertőződjőn, miért nem hozzák be ilyen eseterkre az un.Split vakcinát amit egyéni elbiráslás szerint azoknak adnának be akiknek a másikat nem lehet, akár fizetség árán is.
Bocsánat nem tudtam hogy a gyermeked érintett benne, akkor m-és szemüveget teszek fel, elnézésedet kérem, hány éves a gyreke és a gyerekorvosnak, reumadokinak mi a véleménye róla. A férjem az Orfiba jár, sajnos ott is vannak gyerekek, nem is kevés.
Látod ez a nagyobb baj, mert hogy az .én férjem 74 éves RA-s az is nagy baj, de egy gyermek aki előtt ott van az élet és valahogy élhetőpvé is kell tenni az más sokkal nagyobb baj.
Otool Creative Commons License 2009.11.06 0 0 561

Ez az Omninvest által gyártott szezonális infl. elleni oltás tájékoztatójában is szerepel. Évek óta ezt adják be ingyenesen, és receptre felírva azoknak is, akik nem akarnak dupla áron hasított vakcinát venni (amelyekből először két adag szükséges).

Gondolom, az elbírásnál vizsgálni kell, hogy az alany egyszer majdnem meghalt-e az adott összetevőtől v. csak kisebb reakciót váltott ki belőle.

Előzmény: ovics (558)
Otool Creative Commons License 2009.11.06 0 0 560
Ezt nem az oltás mellett szóló propagandaként írtam, ha annak tűnt, elnézést.

Én is dilemmában vagyok az oltással kapcsolatban, nekem a gyermekem szed Methót, emiatt azokat az - orvosoktól származó - érveket és ellenérveket írtam le, amelyeknek vki hasznát veheti.

Egyébként mi benne az arcátlanság, ha felírnak egy gyógyszert, azt sem kötelező beszedni  v. beadni a gyereknek – mint ahogy az infl. elleni oltás sem kötelező -, volt olyan szülő, aki elhagyta a Methót, aztán be is gyulladt a gyerek térde.

Előzmény: Törölt nick (559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!