Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2006.01.15 0 0 135
Csak ez a ketto szokott NY-be jonni ?
Előzmény: Törölt nick (134)
Mumu Creative Commons License 2006.01.15 0 0 132
Csak ? Mashol soha sem ? csak az egesz senatus egyutt ? Es mindig Washingtonba ?
Előzmény: Törölt nick (129)
Mumu Creative Commons License 2006.01.15 0 0 127

Caffe des Artistes -A demokrata szenatorok helye.

Nem magyar koszt.

Előzmény: Törölt nick (126)
maxigaz r Creative Commons License 2006.01.14 0 0 123
Sziasztok!
Mumu Creative Commons License 2006.01.14 0 0 122

Pedig eddig olyan fontos volt neked hogy oda ultem az asztalhoz vagy sem es dicsekedtel hogy van egy dedikalt peldanyod a konyvebol sot hogy azt hamarabb olvashatad mint mi szegeny ide valosok...

Hja. a  hangulatvaltozas...

Flexibilis hozzaallas. Az emesztes mikentje.

Előzmény: Törölt nick (121)
Mumu Creative Commons License 2006.01.11 0 0 102

En is imadom a kantin kosztot,gyermekkorom kedvence. Ha ujra josz  ehetsz olcson es nosztalgiazva a kulonben tulzsufolt Kadar etkezdebe a Klauzal teren...

Bush Laura helyett ott vannak  a 60-as evek szineszei es MTK zaszlo ...a fal tele kepekkel.

Előzmény: Törölt nick (99)
Mumu Creative Commons License 2006.01.10 0 0 98
Mintha egy par bejellentessel ezeleozz maskep velekedtel volna a vendeglorol. De ez nem a reklam helye. Megelnek nelkuled is. Ha voltal lattad az eloterbe kedvenced Bush Laura ,kepet  Z-vel,lattad azt a 6 nemzetkozi dijat is amit nyertek es nem Pesten. Ha ez neked olyan nagy dolog hogy valaki asztalanal ulhetsz es keresed a kozelseget nevezetes emberek levegojenek  akkor mondhatnad hogy ott fogyasztotad el a szereny eteledet ahol Hansburg Otto es Gyuri, Soros es nagy csaldja , Hodbrocke  s Marton Kati, Tom Lantos es unokaja ,, Szinetar vagy Vitray, a kozeli kovetsegek nagykovetei,Esterhasy vagy Kertesz.. De lehet hogy nekik primitivebb az izlesuk.Ok szeretik a rizibizit.
Előzmény: Törölt nick (96)
Mumu Creative Commons License 2006.01.10 0 0 97

Hehe... Eddig azt hittem hogy valakinek aki kezcsokot kuld a paromnak engedhettek egy kis idot a szunetre...atgondolni a kapcsolatot

Termeszetsen en nem NY-ban talalkoztam es ha talalkozok jovoben is ,ha aprilisban  ujra jon akkor  Pesten. Nekem a Lang nem egy csoda csak egy rendes ember  aki sajat erejebol elert valamit. Nekem a vele valo kapcsolatba szamot kell vegyem azt hogy nem az en ismerosom ,a kapcsolatom vele egy volt alkalmazotja altal van. Az ilyen kapcsolatban uri emberek nem dicsekednek semmivel mert az nem etikus hiszen  egy mas fele jellegu mint ha te diszponalnal a kapcsolatrol vagy ha egyenrangu alapon szulletet volna meg. Lang szamomra ennyi. Nagyon csodalkozom azzonban hogy a vele ulni egy  asztalnal ,egy derek egyszeru emberrel ez olyan  tarsadalmilag olyan magas szintunek latszik szamodra hogy valami fantasztikus erteke lenne ...

Ne moson az ember kezet utana...

Előzmény: Törölt nick (96)
Mumu Creative Commons License 2006.01.10 0 0 93
Erre mar valaszoltam de meg teszem ujra. Parom vezeti egyik volt budapesti vendeglojet,igy nem illdomos nekem errol nyilatkozni ,erre ot kellene megkerdezned. Erted miert ? A kapcsolat intim vagy kevesbbe intim fokat ilyen felosztasba nem nekem kell elarulni. Masik felosztasba, protokolaris   korulmenyekben  kerultunk olyan  viszonyba ahol en voltam elonybe.
Előzmény: Törölt nick (87)
-Survivor Creative Commons License 2006.01.09 0 0 92
oops...
beuti a keresobe a "toys r us"-t ...location.....aztan kivalassza legkozelebb esot es oda subway-zik.

S.
Előzmény: -Survivor (91)
-Survivor Creative Commons License 2006.01.09 0 0 91
"...A magyar mobillal lehet SMS-ezni?...
a franc tudja.
de folosleges nyuglodni a mobillal.
venni kell telefonkartyat. rengeteg fele van.
par dollarert orakat lehet beszelni MO-ra, akar utcai keszulekrol is.
de nem MO-i mobil hanem MO-i vezetekes telefonszamot kell hivni. nemelyik kartya masfel orat ad 2 dollarert. mobilt hivni meg csak 10 percet.

a kaja kerdes meg ertelmezhetetlen. igenyektol es fozesi, stb. lehetosegektol fugg.

azinternet + ugyanugy mukodik, mint barhol. leul a kepernyo ele es kinyitja az explorert. internetezni + a konytarakbol is lehet. segitenek is, ha nagyon bena a delikvens.
"jatekboltot" meg javaslom a "toys R us" jatekaruhazat.


S.
Előzmény: nyulbocs (89)
nyulbocs Creative Commons License 2006.01.09 0 0 89

Sziasztok!

Lehetne egy-pár kérdésem?

A férjem csak 1 hétre megy NY-ba, és semmit sem tudunk.

Hogy működik az internet? Csak beírja pl : freemail pont hu, és már levelezhetünk is? Vagy valami más levelezőprogramot érdemes keresni?

Hol érdemes olcsón enni? Gyorsétterem, közért?

Milyen ajándékot érdemes venni, ami igazi amerikai?

A játékboltok nagyon drágák? Valami jó kisautók kellenének!

A magyar mobillal lehet SMS-ezni?

 

Nagyon megköszönöm, ha valki szán egy kis időt a válaszokra.

Nyulbocs

 

Kobzar Creative Commons License 2006.01.09 0 0 88
Kérdezd meg Langot.
Ha meg nem áll szóba veled, akkor vond le a tanulságot.
Előzmény: Törölt nick (87)
Mumu Creative Commons License 2006.01.07 0 0 86
Nem tudok velemynt mondani nem simerem.Viszont azt hogy soha nem  kell  masnaprol melegitett etelt enni ezt a valodi jo vendeglok javara irom. A legtibb levest ketszer foz egy heten es rendelsre melegit...esetleg csak a szerb bab levesnel jo de maskep..
Előzmény: Törölt nick (85)
Mumu Creative Commons License 2006.01.07 0 0 82

Lang nem biztos hogy dicsekedne vele...igy nem hozom kinos helyzetbe...nem tudom erted-e ?

Kulonben  a konyhakat nem lehet ossze hasonlitani. Az egesz Elszasz Lotharingia a konyha muveszetenek hazaja (ne felejtsd el, ott ahol a bor-es nem a sor-van otthon felno egy gourmand kozonseg is ).. Mi itt alaig kezdunk ujra... Seremlyei Huba elso kozott rehabolitalja a szurke marhat es a mangalicat,a borok visszanemesitesere nem eleg 15 ev. A masik kerdes: parositani az uzletierdeket (tehat mindnel toibb vendeg,uzemi kiszolgalas,turista csoport esetleg eskuvok ) az igenyesseggel amely idot jo nyersarut es kituno kiszolgalast jellent. Minden este kidobni es nem lehuteni az el nem fogyasztott kosztot.

Előzmény: Mumu (81)
Mumu Creative Commons License 2006.01.07 0 0 81

Mar is meghoditottad a szivemet...

 

Előzmény: Törölt nick (79)
Mumu Creative Commons License 2006.01.07 0 0 78
Hogy te csunya lennel azt nem tudom elkepzelni. Egyszeruen azt sem hogy a kepeden nem lennenek tobb portrenak egyidei  lenyomatai tehat hogy egy portreden legalabb 5-6 fej nezne le ram... 
Előzmény: Törölt nick (76)
Mumu Creative Commons License 2006.01.07 0 0 77

Semmi titok..Csak nem vonok be senkit kivulrol a dologba. Aztan o nem egy olyan ember akivel ugy kellene dicsekedni,o egy normalis velem tarsadalmilag egyenrangu ember aki tehetsege miatt tisztelheto es ezzel bumm,megvan.Zsenanam magam ha ilyesmit felhoznak a magam jo oldalara es nem teszem azt a parommal hogy ot olyan helyzetbe hozam hogy ez mint egy borzalmas nagy dolog szerepeljen barhol. Munkam es nem szemeyes erdemem miatt miniszterelnokokkel talalkoztam es voltam vendeghazaikba es  igen  leereszkednek egy limo transport oromeinek nivojara ha ezt egy vita kereteben mint dicsekves szerepeltetnem. Nem tudom mennyire tudod te ezt onnan megerteni...Mindig megsajnaltam  nagyanyamat  aki ezerszer  elmeselte hogy nagyapam kezet foghatod Reihenmuller generalissal.. Tul piti es tul nagy tarsadalmi diferenciat mutat ki egy ilyen dicsekves.

Parom nagyon szereti Langot es hallgat ra holott o most mar nem tulajdonos csak tanacsado, ot tartja  a legjobb szakembernek es egy nagyon regi magyar tradicionalis konyha apostolanak akinek emigracios elso ideje tiszteletremelto,hegedumuveszbol lett az Astoria lohndinerre (ugyanolyan kezdet mint nekem ) es szepen szepen felfele ment sajat erdemei alapjan. Nekem o egy okos es szokatlanul furge oreg ember aki megtartotta ferfiasagat es szellemi friseseget   80-on is tul,szertnem hautanozhatnam.. Neha komikus a hiusaga de azt is megertem mert az eletutja erre biztatja. En tiszteletbol parom irant ennyivel megelegedek es nem adok ki bizalmasabb infot egy vitaellenfelemnek.

De ... csak  erdekes.... 

Előzmény: Törölt nick (75)
-Survivor Creative Commons License 2005.12.31 0 0 44
"....Like Guggenheim, Carnegie Hall, Metropolitan Muzeum, Broadway, Kennedy Center, GCS, Central Park, 5th Ave.,..."

ezek meg a klasszikus NYC kepviseloi......a szemetdomb elotti korszakbol

Előzmény: Törölt nick (43)
-Survivor Creative Commons License 2005.12.30 0 0 41
".....ezt én is hallottam, hogy New York nagyon európai..."

Volt!!!
Regen!!!(de akkor sem "nagyon")
Mar nem az!

most inkabb....egy olyan igazi nagy multikulturalis szemetdomb.
ahova neha tevedesbol valami ertekes dolgot is kidobnak.
:-)))

S.
Előzmény: higany8 (33)
Luisette Creative Commons License 2005.11.29 0 0 40
Hát én is erről beszélek :) Elvileg nem kizárt, hogy kapjon turistavízumot, de gyakran nem adnak. (Megjegyzem, joggal, ui. túl sokan dolgoznak - és buknak le - illegálisan.) A J és az F az, amivel tanulni ki lehet jönni, de mondom, ezt csak úgy kaphatsz, ha már megvan a papírod a fogadó intézménytől.
Előzmény: Törölt nick (39)
higany8 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 38

Ezek szerint, mégiscsak közvetítőhöz kell mennem.... :(

Az megad minden papírt a J vízumhoz.

Előzmény: Luisette (36)
Luisette Creative Commons License 2005.11.28 0 0 36
Hát, én nem mondanám európainak... De nem is az a tipikus Amerika, az tény.

J vízumot tudomásom szerint "csak úgy" nem adnak senkinek, ahhoz kell egy egyetem/munkáltató/au-pair közvetítő, aki ad neked paírt arról, hogy fogad téged. Magánúton csak turistavízumot tudsz szerezni, (ha adnak egyáltalán, sok egyetemistától hallottam, hogy visszautasították a kérelmét) azzal viszont nem dolgozhatsz legálisan.
Előzmény: higany8 (33)
reka59 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 35
sziasztok! Nem talaltam jobb topicot az engem foglalkoztato problemaval kapcsolatban. Szallasra lenne szuksegem NYC-ben. Ismerem ezeket a hostelworld-os, stb cimeket, de ott nem jartam szerencsevel. szobat szeretnek berelni, lehetoleg olcson. Kozossegi helyre (ahol osztozni kell a szoban) nem mennek, plane, hogy legalabb 2 hetrol lenne szo. Ezalatt probalnek "normalis" alberletet talalni...de sajna 2 hetre nem nagyon szoktak szobat kiadni...most Texasbol irok, s innen eleg nehez szallast talalni...Minden informacio, javaslat erdekel. Elore is koszonom
higany8 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 34
a Yahoo-s címre ment mail...
Előzmény: Törölt nick (32)
higany8 Creative Commons License 2005.11.28 0 0 33

Igen ezt én is hallottam, hogy New York nagyon európai, talán ezért is gondoltam, így elsőnek erre. Azért sem nyugati part, mert mégiscsak messzebb van,(drágább a repjegy is, meg hosszabb az út, bár megmondom őszintén ezek nem is érdekelnek annyira), meg kézzelfoghatóbb lenne, de mindenesetre tengrpartra szeretnék menni.

Egy kint járt ismerősöm mondta, ha megyek akkor mindenkép Californiába! Hát második célkitűzésem az is.

Igazából ahol lehetőségem lesz, oda megyek.

 

Lehet hogy rossz a cím amit itt találtam?Mind1, megpróbálom még1szer.

Előzmény: Törölt nick (31)
higany8 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 30

Jah írtam még egy e-mailt, ha nem haragszol meg érte.

Csak pár dolgot kérdeznék még majd.

Köszi!

Előzmény: Törölt nick (28)
higany8 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 29

Hát nem pont NY, de mindenképp keleti part. Florida is nagyon tetszik. és megmondom, pont a melegebb éghajlat vonz oda (semmi rosszra nem kell gondolni :)). Csakhát NY mellet laknak a rokonok, de persze ez nem kizáró ok Florida ellen. Biztos annak is megvan a maga feelingje.

Ez a J1 vízumos dolog nem tudom most akkor hogyan van, mert a közvetítő iroda azt mondta, hogy 1 éves szerződéssel kéne kimennem, és J1 vízum szükséges hozzá. Azt mondták,hogy 12 hónap munka, és 1 hónap szabad.

Előzmény: Törölt nick (28)
higany8 Creative Commons License 2005.11.27 0 0 27

Sziasztok!

Másodáves főiskolás srác vagyok, és tavasszal/nyár elején szeretnék NY-ba menni, csak nem tudom, hogy közvetítő céggel érdemesebb, vagy önként. Mindenesetre, au-pair-kedésre gondoltam (de bármi olyat elvállalok, amihez nem szükséges szaktudás), és akár 1 évig is maradnék.

Ha tudtok esetleg valakit, akinek szüksége lenne ilyenre, szóljatok!Illetve ha valaki gyakorlati dolgokban tudna segíteni a vízumszerzéssel kapcsolatban, azt is megköszönném!

 

És erre a címre írjon legyen szíves! : higany8@freemail.hu

Első Polgár Creative Commons License 2005.08.26 0 0 24
semmi gond, ezen a linken http://www.hostelworld.com/ lehet talalni jokat
beteszem hatha mast is erdekel
Előzmény: Luisette (23)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!