Keresés

Részletes keresés

tubitubi Creative Commons License 2010.06.30 0 0 718
Sziasztok!
Tegnap levették a gipszet és kivették a varratokat, ma már kötés nélkül mászkálok itthon. Csak úgy léphetek rá, hogy ne gördüljön a lábfej, tehát maradjon mozdulatlan a nagylábujjam. Tegnap meg is röntgenezték, láttam a felvételt, érdekes, ahol el lett vágva a csont, illetve ott tündökölt a vas is. :) Sajnos ma már a nagylábujjam picit visszahajlik, remélem, hogy ennél tovább nem megy, illetve beteszek valamit a nagylábujj és a mellette lévő lábujjam közé, ahogy végig a gipszben is volt. Hátha ez segít valamit. Fájni egyáltalán nem fáj, óvatosan lépkedek még vele /a gipszben már szinte szaladtam:)/, illetve teljesen legyengült a lábam, nagy erőlködés kell ahhoz, hogy meg tudjam mozdítani a lábfejemet, bokámat. De az orvos szerint pár nap és újra a régi.
Előtte-utána képek:
zsazsi1 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 717
Szia Ircsi!
Igen, még most is használom a kezelőcipőt, abban totyogok. Amilyen ronda, olyan hasznos. A munka még nem biztos, minden azon múlik, hogy érzem majd a lábam, mert hiába ülőmunka, azért be kell menni, ott is csak jövök-megyek néha.... úgyhogy ez majd pénteken kiderül.
Tegnap próbáltam felülni a bringára.... na az még nem megy, mert a kezelőcipő nem alkalmase rre, lehet, hogyha befáslizom és edzőt húzok, azzal jobb lesz, de nem erőltetem, csak egy próba volt. Örülök aannak, hogy tornázgatni, hasizmozni és súlyzózni iss tudok, minden megy a talajon és a széken ülve.
Te már teljesen jól vagy ugye? Ha kiszedik a varratokat pénteken majd csinálok képet és elküldöm, ha már otthon leszek.
Jobbulást mindenkinek! Zsu

Előzmény: t-ircsi (716)
t-ircsi Creative Commons License 2010.06.29 0 0 716
Szia!
Örülök, hogy minden rendben ment és jó "élményeid" voltak a műtétről. Igazad van, felesleges az altatás és a gerincérzéstelenítés, régebben mindenkinek helyi érzéstelenítésben csinálták, ahogy Neked is. Csak kényelmesebb így az orvosoknak és bevallom, nekem is jobb volt, mert nyugodtabb voltam. De itt vagy Te, mint élő példa, hogy nem egy nagy durranás :)
Jól tette a párod, hogy odaköltöztetett, ha nem bírsz magaddal :). Én sem vagyok az a fekvő típus, de ha túlterheltem, annak mindig volt eredménye, ha nem is fájt, inkább bedagadt és feszült az egész lábfejem.
Én a munkát se javasolnám még, pláne arra a másfél hétre, de Te érzed, Neked kell tudni, mit bírsz.
A kezelőcipőt használtad?
Ircsi
Előzmény: zsazsi1 (710)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 715
Szia Heni!
Igen, már vártam, hogy túllegyek a műtéten, mert izgatott, milyen lesz a lábam. A hasszurit mondjuk már unom, ma adom be az utolsót, mert szerintem nincs rá különösebb szükségem, hiszen azért mászkálok, persze csak módjával.
Miután műtét óta lapos papucsban mászkálok - és persze nem a magassarkúban -, a bal lábamon alig-alig látható a bütyi, szinte teljesen helyreállt. Persze ha megtapogatom, érzem én a bütyit, ezért valószínüleg jövőre bevállalom azt is majd tavasszal.
Most már azt szeretném nagyon-nagyon, hogy varratok nélkül legyek és tudjak már rendesen zuhanyozni és szaunázni. De majd pénteken ez is meglesz.. Majd akkor kérdezek rá a dokira, hogy mikor mehetek teljesen be a vízbe. Július 14-én megyünk Siófokra, és bízom benne, hogy akkor már fürcsizhetek, de ha nem hát majd csak megmártózpm, azt azért biztos lehet.
Előzmény: d-heni (714)
d-heni Creative Commons License 2010.06.28 0 0 714
Szia Zsazsi!

Ugye milyen jó túl lenni rajta?! Az is jó, hogy neked is pozitív élményeid vannak a műtéttel kapcsolatban. És gondolom a másik lábadat is megcsináltatod majd?! Szerintem is jobb, hogy a barátod felügyel rád, és nem engedi, hogy ennyire "ugrándozz"! :-) Biztos nem olyan könnyű feküdni, pláne, hogy jó az idő, de szerintem is fontos a pihenés, legalább a varratszedésig. Mit mondott a doki, el tudsz majd menni nyaralni? Én is kíváncsi vagyok lehet-e már majd úsznom. Szerdán kiderül a dolog.
A hasszuri meg gyorsan elfogy. Nem nagy dolog beszúrni, ha megvan a technikája.
Mielőbbi gyógyulást kívánok!

Heni
Előzmény: zsazsi1 (710)
d-heni Creative Commons License 2010.06.28 0 0 713
Szia Noémi!

Vettél heghalványító gélt? Igazából a hatása hosszú távú használat után lesz eredményes. Én még mindig használom így 2,5 hónappal a műtét után is. Még van egy rész, ami piros, de mindkét lábamon rákenem végig a hegre.

Teljesen elmúlt a váladékozás a lábadból?
Igen érthető volt a leírásod a tornagyakorlatokról, de úgy könnyebb volt megérteni, hogy közben csináltam is. :-)
Azért még nagyon óvatosan csináld a gyakorlatokat! Hétről-hétre egyre jobban fog mozogni az öregujjad! Hidd el, hosszú távon megéri a tornáztatás.

Jó sok injekciót kaptál! Én mire belejöttem, elfogyott. Nekem csak 10 db-ot kellett magamba szúrni.

Szép estét!
Heni
Előzmény: t-noémi (709)
loostris Creative Commons License 2010.06.28 0 0 712
Sziasztok!

Még 2 hónap van nagyjából a műtétemig. Nagyon fáj már a járás is. Már az elvileg jó lábam is alig bírja a gyaloglást. Tudtok valami praktikát, hogy egyáltalán ne vagy kevésbé fájjon a lábam? Szerintetek érdemes beruháznom MBT cipőre műtét előtt? Megyünk nyaralni, nagyon sokat kell majd mászkálnom tutira és valószínű, hogy nem fogom bírni.
Van lúdtalpam is, valószínű a bütyitől. A lúdtalpbetét szerintem nem megoldás és papucsba meg bele sem tudom tenni.
Van valakinek tapasztalata MBT cipővel kapcsolatban műtét előtt és után? Kevésbé fájt a még nem műtött láb? A már helyrehozott lábnak is jobb volt a járás benne?
zsazsi1 Creative Commons License 2010.06.27 0 0 711
Bocs a hibákért: a műtét természetesen 22-én volt
Előzmény: zsazsi1 (710)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.06.26 0 0 710
Sziasztok!

Csak mostm jutottam géphez, mert műtét után összecsomagolt a barátom, s beköltöztetett magához, ahol felügyel rám, nehogy túlságosan ficánkoljak.
Nos. nekem kedden (32-én) volt a műtétem, a jobb lábamat műtötték ún schede műtét volt, .elyi érzéstelenítésben. Csak a szurikat éreztem az elején, a műtét többi részét csak annyira, mintha kicsit huzigatnák az ujjam.
Egyáltalán nem fájt, egész idő alatt beszélgettünk az orvossal és az asszisztenciájával. Negyed 11-kor feküdtem fel a műtőasztalra és 10. 45-kor már kint öltöztem. Másnap kötözés és majd jövő pénteken varratszedés.
A mútét napján amikor hazamentem bevettem 1 cataflamot megelőzés céljából, de semmi egyéb. Szerdán - mielőtt kötözésre mentem -reggel fél 9-től egész 12-ig végig fent voltam, mert rámolgattam, a teraszon a virágaim rendezgettem, pakoltam a ruháim.... szóval kicsit túlzás volt, ezért dálután meg is szenvedtem, mert eléggé lüktetett a lábam, de megint bevettem egy cataflamiot és szerencsére az hatott, azóta pedig "vigyáznak rám" így nem ugrálhatok.
A hasszuritól eléggé féltem, de most már tudom, hogy ez sem egy nagy dolog, tényleg könnyűszerrel be lehet adni magunknak. Igazából én sem értem minek, mert azért nem egész nap fekszem, csak-csak felkelek.... de hát a doki ragaszkodott hozzá. Nekem 10 db kell beadni ebből.
Remélem, hogy a varratszedés után én is tudok menni dolgozni, bár csak 1,5 hetet kellene mennem, mert utána a nyári szabimat veszem ki.
A műtét előtt állóknak tehát nyugodt szívvel ajánlom a helyi érzéstelenítést, szerintem tök fölösleges ehhez a műtéthez az altatás, de a gerincbe adott érzéstelenítés is, mert mindkettő megterheli a szervezetet.
Jobbulást mindenkinek!
t-noémi Creative Commons License 2010.06.25 0 0 709

Szia Heni!

 

Nagyon köszönöm a gél nevét, én is ki fogom próbálni.

 

Nekem is csavarozták a lábam. Elég ijesztő volt a röntgen felvétel, amikor megnéztem, de szerencsére nem okoz semmilyen problémát a csavar.

 

Tegnap sikerült elérnem az orvost, aki azt mondta, hogy legyek türelemmel és ha nem múlik el a "váladékozás", akkor szombaton megnézi a lábam. Azóta viszont elmúlt :-)

 

Nekem a gyógytornász bemelegítő gyakorlatként lábkörzést, integetést (a boka le-fel mozgatása), és a boka ki-befelé mozgatását javasolta. Ezt a gyakorlatok a legvégén szintén meg kell csinálni, csak úgy, hogy a lábamat közben lassan fel is emelem, és úgy csinálom ezeket a mozgásokat, hogy a vér visszaáramoljon a lábfejből.

Bemelegítés után amit te is írtál, először kézzel próbálom mozgatni az öregujjat, majd magamtól karmoló és terpesztő mozgásokat csinálok az ujjaimmal. A karmolást úgy is lehet csinálni, hogy megfogom a lábfejem és az ujjammal "ellenállok" a karmolásnak, vagyis nagyon erőt kell kifejteni a lábujjamnak.

Remélem sikerült érthetően leírnom :-)))

 

Márcsak (!) 23 db injekció van hátra a 30-ból. Próbálom a pozitív oldaláról megközelíteni a problémát:-)) 

 

Szép napot!

Szia,

Noémi

 

 

Előzmény: d-heni (708)
d-heni Creative Commons License 2010.06.24 0 0 708
Szia t-noémi!

A gél neve Contractubex. Én már a sebre is kentem a varratszedés óta, de azóta is napi 3x kenem a tornáztatás előtt. Bele van írva, hogy a felbontás után 3 hétig használható. Én is venni akartam másikat, de a gyógyszertárosnő mondta, nem is érti miért van ez ráírva. Azt tanácsolta, ha nem változott az állaga, színe, illata, tároljam hűtőben, és használjam nyugodtan. Így is teszek. Mivel nagyon pici kell belőle, kár volna kidobálni 3 hetente. Arról nem is beszélve, hogy 1.800 Ft körül van az ára.

Nekem ennyi gyakorlatot mutatott a dokim, amiket leírtam. Az öregujj le-föl mozgatása, napi 3x100, szoktam néha még körbe is mozgatni, meg esténként 30 db jó erős kifelé húzás. Addig a pontig, amíg éppen nem fáj. Ezt a 6 hetes kontroll óta kell csinálni, és szerintem ez a gyakorlat sokat segített az ízület nyújtásában. Meg a bokakörzéseket csinálom, ami az elején szinte egyáltalán nem ment, de mára sokat javult ez is. Te milyen gyakorlatokat csinálsz? Neked is csavarozva van a lábad?
Az ínáthelyezés, illetve a drótozás azért sokkal gyorsabban gyógyuló műtéti módszerek.
Nekem nem folyt váladék belőle, viszont a dagadás legalább 5 hétig tartott (ápr.15.-én volt a műtét). Ma már, pláne, hogy nincs az a nagy meleg, bármennyit is terhelem nem dagadnak be. A műtét után sem volt a lábaimban olyan cső, amit mások írnak.
Igen, a hasba való injekciózás az nem kellemes dolog, és is utáltam. De lassan már vége neked nem?

Én is mielőbbi gyógyulást kívánok neked, és mindenkinek!

Heni
Előzmény: t-noémi (706)
d-heni Creative Commons License 2010.06.24 0 0 707
Szia!

Majd kiderül a röntgenkor, de ha vigyáztál rá, és nem terhelted az első hetekben, akkor bízzunk benne, hogy nem mozdult ki a csavar, és minden rendben lesz. Majd azért írd meg a fejleményeket.
Akkor sikerült megtalálnod a csavar fejét. Kidudorodik nekem is a bőröm tőle, és sajnos nyomja néhány papucsom, és szandálom. Ma ábrándoztam milyen is lehet magas sarkú cipőben, szandálban járni... Olyan jó lenne már!
Nekem is altatásban volt a műtétem, de semmi mellékhatása nem volt, illetve egy picit reszkettem, de az gyorsan elmúlt. Nem lehetett lábra állnom a műtét napján, egyébként meg jó későn 17 óra után toltak ki a műtőből. Másnap már a lábaimon mentem ki a mosdóba járókerettel, csak az első pillanatokban volt kellemetlen, amikor beletódult a vér, de utána nem fájt.
A tornáztatástól nem mozdulhat ki a csavar, sőt az elején még alig-alig mozdult az öregujj, csak nagyon pici szögben. Nem szabad erőltetni, úgyis addig hajlítod le-föl ameddig engedi a mozgástere, és nem fáj. Ez idővel egyre nagyobb lesz.
Megpróbáltad ezt a tornáztatást amit írtam?
Bokakörzéseket is lehet szépen óvatosan csinálni, szintén amennyit enged a láb. Lefeszíteni még nem tudom teljesen, (már csak egy pici hiáynyzik) mert feszül a lábközépcsontom. Pedig néha jó lenne olyan igazából kinyújtózni reggel az ágyban.
Nálad, mármint akinek csak az egyik lábát műtötték, nem terheitek le túlzottan a másik lábat? Mert ugye arra lehet támaszkodni jobban, gondolom.
Előzmény: Nagygitta (705)
t-noémi Creative Commons License 2010.06.24 0 0 706

Szia d-heni!

 

Néhányszor már írtad, hogy halványító gélt használsz a sebre. Megírnád a nevét?

 

Nekem 15-én volt a műtétem. 3 napig voltam kórházba, ahol gyógytornász járt hozzám. Csináltunk néhány gyakorlatot, amit itthon is rendszeresen kell csinálni. Te milyen gyakorlatokat csinálsz még?

Szerencsére nem fáj a lábam, viszont tegnap elkezdett valami váladékszerűség jönni belöle. Nincs bedagadva, nem fáj, nem lüktet. Sajnos az orvost még nem tudtam elérni, ezért csak reménykedem, hogy ez hozzátartozik a gyógyuláshoz. Neked volt hasonló panaszod?

 

Szerencsére a műtéttel kapcsolatban mindenkit csak bíztatni tudok, mivel tényleg nem vészes. Egyedül a hasba való injekciózás amit nem kedvelek benne, de ezt is ki lehet bírni.

 

Jobbulást, gyógyulást kívánok mindenkinek!

Noémi

 

 

Előzmény: d-heni (698)
Nagygitta Creative Commons License 2010.06.24 0 0 705
Szia!

Ettől félek én is, hogy esetleg kimozdulhatott. Sajnos, nem vagyok az az egy helyben maradós, ez a két hét is bünti volt, hogy otthon kellett lennem. Vigyáztam rá, a kezelő cipőben jártam egészen az 5. hétig. Nekem pont az üzem orvosom mondta, hogy megpróbálhatok nélküle óvatosan járkálni.
Köszi, jól behatároltad a csavart. Akkor valószínűleg ott van, ahol írtam a kis dudort a lábfejemen a vágás utolsó 1 cm-ében. Jelenleg még be van pirosodva, még ott varas a sebem is. Nagyon félek, hogy elmozdult. :(
Sajnos, nekem a lábam műtét után is fájt, mivel altatásban műtöttek és este már azt mondta a nővér, hogy kelljek fel, ha mosdóba kell mennem, ne is mondjam, hogy egész éjszaka úgy fájt a lábam, hogy nem bírtam aludni. Hirtelen belement a vér, és úgy remegett, hogy nem bírtam felállni, még szédültem is. Másnap megkaptam, hogy meg sem kellett volna próbálnom altatás után pár órával felkelni, még jó, hogy az egyik ezt mond, a másik meg azt. :( Ebből kiindulva, Nekem a csavar kiszedés is fájni fog, ha másnak nem is. :)
Ezt a tornáztatást mindenképpen megkérdezem a dokitól. Az a baj, hogy azt hiszi az ember mindent tud magától, ha nem kérdezem, semmit nem mond. :( A tornáztatástól nem mozdulhat el?
Köszi szépen a tippeket!
d-heni Creative Commons License 2010.06.23 0 0 704
Szia!

A legutóbbi röntgenkor találkoztam egy tanárnővel, akinek tavaly májusban műtötték a bal lábát. Persze nem pihent az első 2 hétben, és kimozdult a csavar. Sajnos még mindig nem tudják kivenni, így közel 1 éve benne van a lábában.
Az én lábaimban a csavarok elhelyezkedését kb. így tudnám meghatározni: a vágás legvégén a boka felőli oldalon, és nem a talp felé, hanem a lábfej résznél tapintható ki. Egy picit kitüremkednek, de teljesen kitapintható a csavarok feje. Érdekes érzés. Azelőtt én sem tapintottam ki, csak miután megmutatta a dokim. Kíváncsi vagyok te megtalálod-e?
A tornáztatást a varratszedés óta csinálom. Naponta 3x 100 kimozgatás mindét öregujjamon. Ez azt jelenti, hogy megfogom a nagylábujjat, és le-föl mozgatom, amíg engedi a mozgástere. Persze a kezdetekhez képest már óriási a fejlődés, egyre nagyobb fokban mozog az izület. A 6 hetes kontroll óta kell egy másikfajta gyakorlatot is végezni, kifelé kell húzogatni, ez a nyújtás. Mindezt a doki mutatta meg, és magyarázta el miért kell.
A csavar kivételtől ne félj! Az már nem lesz nagy dolog a műtéthez képest! Én úgy vagyok vele, hogy a műtét után sem fájt, ez pedig csak annyi lesz, hogy felnyitnak, és csak kihúzzák a csavarokat. Nem is bent alvós a történet! Próbálok ezzel mindenkit bátorítani!!!
Nekem kb. fél évet mondott a kivétellel kapcsolatban, de attól függ, milyen ütemben gyógyul, és épül át a csont.
Előzmény: Nagygitta (703)
Nagygitta Creative Commons License 2010.06.23 0 0 703
Hát igen, nem egyformák a dokik. Ez mondjuk egy kicsit aggaszt is, mi van, ha tényleg elmozdult az enyém is. :(
Merre van a csavar? Én még nem találtam meg. A vágás mellett van egy rész, ami ducibb, de semmi más érdekes nincs a lábamon.
Nem tornáztatom, azt sem tudtam, hogy kellene. :(
Sajnos, nem túl sok mindent mondott a dokim. Egy csomó infót innen tudtam meg. De ez van.
A csavar kivételről sem mondott még semmit. Annak idején (ápr. közepén) amikor megbeszéltük a műtétet, akkor mondta, hogy a műtét után 5 hét, ami persze kiderült, hogy korántsem 5 hét, inkább 5 hónap. Meg volt még egy pár ilyen furcsa kijelentése a dokibácsinak. Majd a rtg-ezés után mondja meg. Nekem eddig csak akkor rtg-ezte meg, amikor a varrat szedésen voltam. De akkor sem láttam, most mindenképpen megnézem. :)
Nagyon félek tőle, egyébként, biztos fájni is fog, meg megint felvágja, jobb lett volna, ha benne maradhat a csavar. :)
Bár, ő azt mondta, hogy neki nem fog fájni... vicces kedvében volt. Sok mindent tudnék én is neki csinálni, ami nekem nem fájna. :D :)


Előzmény: d-heni (702)
d-heni Creative Commons License 2010.06.23 0 0 702
Szia Gitta!

Ez tényleg furcsa, nekem már 3 röntgenem volt a műtét óta. A 6 hetes volt a legfontosabb, mert annál derült ki, hogy a csavar rendesen rögzült-e, volt-e esetleg kimozdulás. Szerencsére minden rendben. Nagyon érdekes látvány volt a röntgen felvételen látni a csavarokat a lábaimban. Addig nem is tudtam, hogy helyezkednek el. A csavarok feje teljesen kitapintható. Neked? Ott kényelmetlen, ha olyan papucsot húzok, ami nyomja a csavart. Én napi 3x tornáztatom, és már elég nagy szögben mozognak az öregujjaim. Van egy gyakorlat, amit csak este csinálunk, mert azt nem tudom magamnak megcsinálni. Kifelé kell húzogatni, ez olyan nyújtó gyakorlat. Te is tornáztatod? Neked mit mondtak a csavar kiszedésével kapcsolatban?
Én sem mertem magamnak leszedni a sebeket, te se próbálkozz, majd leesnek.

Neked is jobbulást!
Előzmény: Nagygitta (700)
loostris Creative Commons License 2010.06.23 0 0 701
Szia!

Köszönöm a bátorítást.
Előzmény: Nagygitta (699)
Nagygitta Creative Commons License 2010.06.23 0 0 700
Kedves Heni!

Nekem is csavarozva van. Annyi előnyöm viszont van veled szemben, hogy csak a jobb lábam van műtve, így könnyebb járkálni... :)
A másikat majd jövő nyár elején, hogy ne fázzon. Most is nehéz még zoknit húzni, de sajnos nagyon fázós vagyok.
Én nem voltam 6 hetes kontrollon, nem kellett mennem. Utoljára a dokival a varratszedésen találkoztam, akkor azt mondta, hogy júl.7-én menjek el rtg-re. Meg is voltam lepődve. A heg leszedésén már én is gondolkodtam, de nem szeretném, ha csúnyább lenne.
Majd begyógyul, ráér. :)

Jó pihenést!
Előzmény: d-heni (698)
Nagygitta Creative Commons License 2010.06.23 0 0 699
Szia loostris!

Hát, ez érdekes. nem hiszem, hogy fogsz tudni menni hétfőn dolgozni.
nekem is azt mondta a doki (engem hétfőn műtöttek) hogy következő héten már mehetek dolgozni, de nem nagyon bírtam menni, de szerintem, ezzel itt mások is így voltak.
De úgy legyen! :)

Ne félj, én azt mondom, hogy a legrosszabbra kell felkészülni, és ha nem lesz vészes, akkor legalább kellemesen csalódik az ember. :)
Én is a legrosszabbra készültem fel, így utólag, azt mondom, hogy nem volt vészes, bár akkor nem ezt mondtam. :(
De mindenkinek más...

Sok sikert a műtétedhez, és nagyon sok bátorságot! :)

Előzmény: loostris (697)
d-heni Creative Commons License 2010.06.23 0 0 698
Szia Nagygitta!

6 hétig csak a kezelőcipőben járhattam, azóta bármiben járhatok, amiben megy a külső lábélen, illetve a sarkaimon a járás. Igazából azért nem lehet még terhelni, mert a csavarosoknak eltörik az öregujjhoz vezető lábközépcsontját, kiegyenesítik, és a csavar segítségével biztosítják, hogy a csont egyenesen forrjon össze. Elvileg a csont összeforr 6 hét alatt, de a teljes csontosodás több hónap, és mivel ez viszonylag vékony csont, ezért nem szabad a teljes testsúllyal rálépni. Ezzel a módszerrel nyíl egyenesbe jött az öregujjam, és a többi (elnyomott) lábujjaim már szépen visszahúzódtak a nagy mellé. Neked is ugyanezzel a módszerrel történt a műtéted, csavaroztak is?
Igazából csak az üzemorvos nem engedi a munkába állást.
Jövő szerdán megyek vissza az orthopédusomhoz, röntgen, aztán remélem meg lehet kezdeni a teljes terhelést a lábaimra. A csavar kiszedésével kapcsolatban a jövő szerdai röntgen után tud majd mondani valamit.
Nekem a 6 hetes kontrollon a dokim nekiállt, és csipesszel leszedegette a maradék sebet, amit már csak a gél tartott a lábaimon. A hegek már elég halványak, de még mindig kenem a halványító géllel. Ne aggódj, le fog esni neked is hamarosan.
Előzmény: Nagygitta (696)
loostris Creative Commons License 2010.06.23 0 0 697
Szia!

Igen, ezt valóban orvosa válogatja. Nekem pl. azt mondta, hogy szerdán műt, hétfőn már mehetek is dolgozni, mivel ülőmunkát végzek. Azért ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. De majd meglátjuk. Még van bő 2 hónapom a műtétig. Félek nagyon. De nem opció a műtét, hanem sajnos muszáj megcsinálni... Nekem is csavarozzák állítólag.
Előzmény: Nagygitta (696)
Nagygitta Creative Commons License 2010.06.23 0 0 696
Szia d-heni!

Hogyhogy nem engedik, hogy rá állj a lábadra? Engem hétfőn volt 6 hete, hogy műtöttek, igazából 2 hetet töltöttem otthon, utána már dolgoztam. (irodában ülőmunkát végzem) 1,5 hete pedig rendesen papucsban járok. Persze, kényelmetlen ebben az esős, hideg időben, hogy nem tudok felvenni cipőt, de ez van.
Múlt hétfőn beszéltem a dokimmal, és azt mondta, hogy óvatosan járkálhatok. Érdekes, mennyi különbség van orvos és orvos között. Ilyenkor döntse el az ember, hogy mi is lenne a jó. :(
A csavarokat mikor szedik ki?
Néztem az előbb a régebben feltöltött képeid, nagyon szépek a sebeid, gondolom, azóta még halványabbak lettek. :)
Az enyém még sajnos egy, egy cm-es szakaszon varas, de majd alakul.

Gyógyulást és kitartást mindenkinek!
Előzmény: d-heni (695)
d-heni Creative Commons License 2010.06.22 0 0 695
Sziasztok!

A "csavarosok"nak szeretnék kívánni: nagyon sok kitartást, türelmet, és pihenést! Április 15.-én műtötték mindkét lábamat, még mindig nem lehet ráállni. :-(
Naponta 3x tornáztatom, és nagyon szépek lettek. Most ebben a hűvösebb időben bármennyit terhelem őket, már egyáltalán nem dagadnak be (fájni, meg szinte egyáltalán nem fájt). 30.-án megyek orvoshoz, remélem júliustól már rá lehet állni mindkét lábamra. Természetesen a műtét óra (közel 2,5 hónapja) táppénzen vagyok. Az üzemorvos még a szigorú ülőmunkát sem engedélyezi, csak majd ha a teljes talpra rá lehet állni. Általában papucsban, és szandálban járok a külső lábél, illetve a sarkak terhelésével. Már teljesen megszoktam ezt a járást, biztos nagyon furcsa lesz "visszaállni".
Szóval ez iszonyat hosszú idő, de megéri!
tubitubi Creative Commons License 2010.06.21 0 0 694
Szia Süni!
Köszönöm szépen a jókívánságot!
A választ az emailedre küldtem el.

Üdv.:
tubitubi
Előzmény: cilariknéandi (693)
cilariknéandi Creative Commons License 2010.06.21 0 0 693
Szia tubitubi!

Olvastam, hogy a műtéted a János kórházban lesz. Megkérdezhetem, hogy ki műtött, mert az én műtétem is ott lesz, de még nincs pontos időpont. Olyan szeptember környékére szeretném tenni.
Várom válaszod és mielőbbi javulást kívánok. Ha nem gond megosztanád velem a tapasztalataidat?
Előre is köszi

Üdv
Süni
Előzmény: tubitubi (638)
t-ircsi Creative Commons License 2010.06.19 0 0 692
Szia!
Én 5 héttel a műtét után csináltattam meg a betétet Nyíregyházán egy ortopédiai boltban. Akkor tudtam cipőt húzni, ami 1 számmal nagyobb volt. A dagadás miatt sem volt jó a saját cipőm, illetve nem hajlott fájdalom nélkül annyira a lábfejem, hogy fel tudtam volna húzni egy cipőt. Később is dagadt a lábam, ezért sokáig fásliztam, akkor jobb volt. 3 hónapja műtöttek, már ritkán van dagadás, kisebb sarkú cipő kényelmes. 100%-ig még nem hajlik a lábfejem, de visszatértem a sportoláshoz 6 hetesen.
Az teljesen normális, hogy még dagad a lábad, hiszen friss a műtét. A saját sportcipőmet 6 hetesen tudtam felhúzni lazán befűzve. Kb. 2 hónappal a műtét után vettem fel pici sarkú egyéb cipőt, bár még akkor is bucibb volt a lábam. A betétet csak 18 év alatt lehet felíratni, afelett már nincs támogatás. Szerintem te még inkább pihentesd a lábadat :)
Ircsi
Előzmény: kisanna57 (691)
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 691
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Ma akartam megcsináltatni a talpbetétet, de valóban dagadt még a lábfejem( a dagadás mikor múlik el,).Így későbbre halasztottam. Vettem egy "waldläufer" szandált, ebbe belelehet tenni a talpbetétet.
Hol csináltattad? Nekem ma 10 000 forintot kellett volna ezért kiadni.Lehet az orvossal felíratni ilyen startflex talpbetétet?
Tudsz normális cipőbe is járni? Sokat vagyok otthon zokniba,mert így kényelmes,Ha visszaveszem a kezelőcipőt akkor húzódik a sebem.( 9 napja műtöttek).
Próbálom a nagyujjamat egyedül hajlítgatni, de inkább gyógytornára megyek vele.
Szerintem amit kérdezek tőled és te válaszolsz a többi embert is érdekli.
Köszönöm a választ: Anna
Előzmény: t-ircsi (690)
t-ircsi Creative Commons License 2010.06.18 0 0 690
Szia!
Az az igazság, mostanában nem tudtam használni ebben a papucsos-szandálos időszakban, mert nem lehet beletenni, csak zárt cipőbe. És sportolni sem lehet vele. De egyébként nagyon jó. Úgy csinálják méretre, hogy megnézik, hanyas lábad van, ezek előregyártott méretek, aztán melegítéssel emelnek a hosszanti boltozat részén, úgy állítják a lábadhoz. Van egy kis "dücskő", ami a haránt boltozatot hivatott megemelni, én annál nagyobbra számítottam, de hát biztosan elég ez is, azon nem állítottak. Nálam azért érdekes, mert a hosszanti boltozatom egyáltalán nem süllyedt, csak a haránt. A műtét után, amikor már tudsz cipőt húzni, csináltasd is meg, a lábdagadás nem befolyásol semmit. Mivel csak lapos talpú cipőket húzhattam, minden egyes kavicsot éreztem és nagyon jó volt, hogy a betét támaszt adott a talpamnak. Én hipp-hopp megszoktam, a műtött lábamat pár hétig jobban nyomta, de simán tudtam benne járni. 8000Ft volt egy pár. Ahogy írtam, ugrálni, futni nem szabad vele és nekem azt mondták, 3 centinél magasabb sarkú cipőbe ne tegyem, mert ha eltörik, így jártam :(. Egyébként fél év garancia van rá.
1-2 hónapig hordtam rendszeresen, kényelmes volt, érzem ugyan, de nem fáj és érezni is kell, mert ha túl kényelmes, állítani kell rajta. A lábam formáján nem változtatott, továbbra is széles a lábfejem, tornával lehetne erősíteni a lábboltozatot. Ha van még kérdésed, írj nyugodtan.
Ircsi
Előzmény: kisanna57 (689)
kisanna57 Creative Commons License 2010.06.18 0 0 689
Szia t-ircsi!

Használod a Starflex-betétet? Miben segített ez a betét? Írjál nekem róla!
Köszönöm előre is.
Előzmény: t-ircsi (552)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!