Keresés

Részletes keresés

fraula Creative Commons License 2007.08.01 0 0 34

Hersonissos kikötője, a kikötő másik oldalán az egyik strandja és a kikötői sétány

 

 

 

 

fraula Creative Commons License 2007.08.01 0 0 33

BacsiTibi és más Stalis érdeklődők még egy-két térkép az én kedvenc helyeimmel, aztán mindenki eldönti a kipróbálja, hogy neki az lesz-e, mert ugye vélemények és élmények különbözőek.

 

 

    A kedvenc helyeim közelebbről

 

 

   Hotel Marlena és az általam jónak talált helyek távolsága

 

   Stalis - Mohos távolsága
fraula Creative Commons License 2007.08.01 0 0 32

BacsiTibi és kvalcsi!

 

Tibi örülök, hogy megnyitottad ezt a fórumot a Kréta félp. és all.ink. is barátságosnak indult az is végül is, de itt olyan a hangulat, mit a Kos-sziget topicban azt nagyon szeretem olvasni!

Valcsi, Te pedig biztos rámismersz a képeim alapján a hellaszról, csak ott karpuziként szerepelek, sajons ott a fraula már foglalt volt, pedig az epret, jobban szeretem, mint a görögdinnyét, persze imádom azt is :)))).

fraula Creative Commons License 2007.08.01 0 0 31

Szia BacsiTibi!

 

 

A Hotel Marlenában még nem voltam, de 2005,2006 és 2007-ben is Stalisban voltam. A krétai ismerősöm szerint, egy tiszta, egyszerű, szálloda, és úgy fogalmazott, hogy "jó", és amire ők azt modják az úgy van.

 

Stalis Hersonissos és Malia a két számomra rettegett "angol" túristaparadicsom között van, na jó Hersonissos nappal okés.

Szóval Stalis, 7-8 km hosszú gyönyörű homokos, lassan mélyülő partja van. Este el tudsz menni tök jó éttermekbe és bárokba, van egy-két (tényleg) diszkó. A nyugisabb, de NEM NYUGDÍJAS nyaralóközpontok egyike. Szerintem. Én fiatal vagyok túl a negyed évszázadon de még nem harminc, szóval ebből talán tudsz következtetni mire gondolok. Rakok fel pár képet. A tenger néha nagyon hullámzik, de mindig tiszta, ezt érts úgy, hogy kagylóvadászra nem alkalmas, tengeri növény nagyon ritka, akkor is csak akkor ha iszonyúan hullámzik és másnapra eltűnik. Van amikor meg olyan nyugodt, hogy szinte nem is hullámzik. Két ágy egy ernyő és egy kis asztal 3 és 6 euró között váltakozik. Azt tudom, hogy a szállodátok, úgy 5-7 perces sétára van a strandtól, és egy forgalmas, sokak szerint zajos, szerintem elviselhető főúton kell átkelni, ami alatt sok gyalogos átjáró van, szóval nem muszály életet kockáztatva átkelni a felszínen, ha nem akarsz. Képeim között megtalálod a kedvenc helyeimet. Az Ellas Tavernát, na azt nem szabad kihagyni, minden hétfőn és pénteken este élő zene van és vacsi után úgy fél 11 felé tányértöréses utcán és aszalon táncolós muri van. Asztalt már pár nappal előre kell foglalni, a kaja isteni és az árak is normálisak. Aztán a másik a Mike's gyrosos, itt elvitelre is van kaja 2,5 eurotól, nekem bejött nagyon a hely másnak nem annyira (nem volt átsütve a sültkrumpli azt írta), én visszajáró vendég vagyok és idáig mindig szupert ettem. Aztán vele majdnem áttellenben a zaharoplasztio, a cukrászda, isteni görög sütik, pétksütik, fagyik (óriási a gombóc 1,20 euróért, mint nálunk 2,5 gombóc), szendvicsek, kávék stb. . Aztán a kis kápolna után, inkább átellenben a Cretan family take away isteni a crepes, a palacsinta.

Ez után azt gondolod majd, hogy hú ez csak enni jár ide és biztos 200 kiló, ezt meghazudtolva egy kép jómagamról.

A Rousakis szupermarket a Hotel Stalissal átellenben a legdrágább szerintem, amúgy meg elég sok kicsi van még, de majd kitapasztaljátok. Sok kütyüs és ajándéküzlet, én személy szerint szeretem a Creta natura üzletet a Rousakissal szemben a sarkon, isteni mézeket, szappanokat, fűszereket, cukorkáka, olajat lehet venni itt.

Stalis ideális a keleti part felfedezéséhez, mind az északi és a déli részének. Közel van a reptér, úgy 60-90 perc a transzfer attól függően hány szállóban áll még meg a busz Stalis előtt.  Ierapetra, Agios Nikolaos, Vai, Sipanlonga, Elounda, Heraklion, Knossos, Krista, Sitia stb, stb, stb. Bár én innen voltam Chania-ban, Rethimno-ban is.

Mohos Stalis felett 9 km-re egy bájos krétai falu, még őrzi régi jellegét, ha felmentek az illendő öltözet a helyiek miatt ajánlott.

 

Betettem egy google earth-ös térképet is amin bejelöltem a helyeket, a szállótokat is. Remélem ha a fórumon a képre kettőt kattintva megnyitod nagyítva akkor majd elég nagy lesz, hogy lásd mit hol jelöltem.

Mennyi időre mentek egyébként? Én is megyek még egyszer idén Krétára szept 12-én. Még 42 nap, vagyis a mait már nem számolom szóval akkor már csak 41!

Ha még van kérdés és tudok válaszolni jöhetnek!

 

 

     

Stalis tengerpartja

 

 

 

Kristály tisza víz és kissé hullámosabb napok

 

 

 

 

 

Az említett nagyon nyugot nap és a palacsintás hely a palacsintás bácsival

 

 

Stalis-i utcakép szept végén és kissé felhőben Stalis városka

 

 

 

 

 

Ellas taverna és éjszaka szept végén a beach roadon

 

 

Kedvenc cukrászdám és a creta nautura üzlet

 

 

én volnék, és a térkép

 

 

és mike's gyrosos

Előzmény: BacsiTibi (8)
kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 30

Szia Kati!

 

HP R817-es géppel, de nem mind az én fotóm.

Előzmény: szkati (29)
szkati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 29

Valcsi! Gyönyörűek a képeid!!!!!!!!!!!!!! Milyen géppel csináltad őket, mert most épp vásárlás elött állok.

Azért nekem is van egy kis emlékem Krétáról:

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 28

 

 

 

Heraklion

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 27

 

Knosszosz

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 26

 

 

Ierapetra, Európa legdélebbi városa.

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 25

 

 

Kritsa, az elbűvölő hegyi falucska. Agiosz Nikolaosztól kb. 10 km-re a hegyek között.

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 24

 

Xerokambos Kréta keleti partján

 

 

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 23

 

Agiosz Nikolaoszon a belső tó

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 22

Szia Kratos!

 

Mi ugyan nem mentünk el Vaiba, de én is úgy tudom, hogy 3,-euró a belépő.

A Toplou kolostor és a zakrosi palota romjai egyénileg is látogathatók.

Az water park Anoposban található. Minket nem vonzott, így kihagytuk, de a reptéren kaptunk prosit róla. Van honlapjuk, nézd meg, hogy érdemes-e elmenned egy egész napra vagy sem.

http://www.watercyti.gr

 

A Korali apartmant csak kívülről láttam, de úgy tetszett. Kb. 50 méterre van a tengertől, a főút másik (nem a tengerfelöli) oldalán. Mellette van egy autó és motorkölcsönző is és vásárlási lehetőségek.

 

Ezt a fotót a Koráli szép virágairól készítettem.

 

 

Előzmény: Kratos (20)
kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 21

Szia Kratos!

 

Mi Elounda kikötőjéből mentünk át Spinalongára. Felnőtteknek 10,-euró/fő (oda-vissza) volt a hajójegy, a gyerekeknek  13-16 évesek) nem kellett fizetni sem hajójegyet sem belépőt a szigeten. A belépő árára már nem emlékszem, de talán 4 euró volt/fő.

A hajó elég hamar, kb 20 perc alatt átért. A szigeten 1 órát lehet tartózkodni. Kiszállásnál megmondják mikor indul vissza a hajó. Ugyan arra a hajóra kell felszállni, mint amelyikkel mentek a szigetre. A szigeten körbe lehet menni, ugyan oda fogsz visszaérni, mint ahonnan elindultál (kikötő).

Előzmény: Kratos (18)
Kratos Creative Commons License 2007.08.01 0 0 20
A kérdések folytatódnak:)))
1. Nem tudom pontosan hol, de azt olvastam, hogy Vai-n van belépő. Ez igaz lenne? És ha mégis, tudja valaki, hogy mennyi?

2. Aki esetleg járt már Dél-Krétán a Korali apartmanban, kérem írja meg benyomásait, tapasztalatait.

3. A Toplou kolostor, illetve a Kato Zakrosz-i palota látogatható önállóan is, vagy csak a szervezett kirándulások alkalmával lehet megtekintetni?

4. A krétai aquaparkba - talán Anapoliban van (?) - érdemes elmenni, 1 napot el lehet ott tölteni, vagy elég egy fél nap is?

A válaszokat előre is köszönöm!


kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 19

 

Sitia

Kratos Creative Commons License 2007.08.01 0 0 18
Valcsi, azt szeretném kérdezni, hogy mennyiért vittek át Spinalongára, illetve kb. mennyi idő a hajóút és mennyi időt lehet magán a szigeten eltölteni?
Bocs hogy kérdéseimmel "bombázlak", de mi egy hét múlva :))))))) megyünk Dél-Krétára.
Előzmény: kvalcsi (15)
BacsiTibi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 17
Köszi.

Ezt tapasztaltuk többen is. Ezért szeretnénk egy barátságos, beszélgetős, kérdezgetős topikot.

És látom kvalcsi gyönyörő képeket tesz fel. Köszönet érte.

Én sem tudtam kérdezni a szállodánkról az említett topikokban. Remélem itt mindenki megteszi.
Előzmény: kékszemű (13)
kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 16

 

Mirabelló-öböl

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 15

 

Spinalonga a leprások szigete

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 14

 

Elounda kikötője, innen (is) mennek hajók Spinalongára a leprások szigetére.

kékszemű Creative Commons License 2007.08.01 0 0 13

Jó ötlet egy "barátságos" Kréta topic!

 

Az idén Krétára készültünk, de a Kréta topikok hangadói pár kérdés után közölték, hogy én nem vagyok Krétára való, menjek máshová.

 

Így Törökországba mentem :-)))

Előzmény: BacsiTibi (-)
kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 12

 

Kato Zakros kelet-Krétán, ahol a 4. krétai palota romjai találhatók.

kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 11

 

A Toplou kolostor pár kilométerre Vaitól.

szkati Creative Commons License 2007.08.01 0 0 10

Ez azért van, mert Korfu nem igazán görög sziget. Kontinentális az éghajlata, ezért aztán sok rajta a zöld, tehát zöldebb a többinél. Az időjárás is többször hasonlít a miénkre, mint a többi szigeté. Nagy görög szigetrajongóként a kezdő görögözöknek mindíg Korfut szoktam javasolni első célállomásként, mert jól bele lehet kóstolni a görög feelingbe, aztán az embernek az étvágya egyre nagyobb lesz.

Kréta ennél sokkal komolyabb dolog. Sok rajta a látnivaló, nagykiterjedésű, unatkozni, punnyadni végképp nem lehet rajta és nem utolsó sorban kevesebb rajta a részegeskedő angol és ausztrál( vagy szétszóródnak a szigeten), mint Korfun.

Előzmény: kvalcsi (6)
kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 9

 

Vai

Előzmény: jevelley (2)
BacsiTibi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 8
Augusztus 26-án megyünkl a Hotel Marlena-ba, Stalis-on. Van valakinek infója a környékről esetleg a szállodáról?
kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 7
Egyetértek Veled!
Előzmény: jevelley (2)
kvalcsi Creative Commons License 2007.08.01 0 0 6

Szia!

 

Tény, Korfu sokkal zöldebb mint Kréta, de szerintem Kréta varázslatosabb. Krétán rengeteg virág van és a hangulata is bensőségesebb. Én is éppen a kopárságától féltem, de sokkal jobban megfogott mint Korfu. Egészen más a hangulata Krétának.

Előzmény: Lebenstod (1)
Niki79 Creative Commons License 2007.08.01 0 0 5

Szia!

Osztom a véleményed, Vai gyönyörű és az út amíg odaér az ember....

Nekünk nagyon bejött.

Niki

 

Előzmény: jevelley (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!