Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.11.13 0 0 606
Előszőr aluldozirozták a fárjem, nem szedett csakl 2x2 tbl-t, majd mikor közölte, hogy nincs változűs legalább is nem sok akkor emelte fel 3x2 tbl-ra azaz 15 mg-ra, addig bizony eltelt 3 hónap.
Mit szólsz Etna hogy durrogtam hogy én nem oltatom be magam és már tegnap mk. oltást megkaptam.
Pedig bizisten nem félek a járványtól, nem is biztos hogy mindenki aki influs H1N1-es-el fertőződőtt meg, azért kicsit költséges lenne minden esetben laborral alátámasztani hogy ez v. az a virus most pont melyik is.
Előzmény: .ETNA. (604)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.12 0 0 605
A barátnőmtől, az USA-ból kaptam az imént egy mailt, kommentár nélkül közreadom Nektek is, hátha segítenek az alábbi egyszerű megelőző módszerek, de legalább is rajtam ugyan ne múljon:-)

"Az influenzavírus az orrüregen és a száj-garatüregen keresztül képes fertőzni. Az majdnem lehetetlen, hogy egy nagy járvány esetén elkerüljük a H1N1 vírussal való találkozást, dacára minden elővigyázatosságunknak. Ám nem a vírussal való puszta találkozás,vagyis a megfertőződés okozza a nagyobb problémát, hanem az, ha a vírus képes el is szaporodni a szervezetünkben.

Néhány nagyon egyszerű dolog segíthet megelőzni a fertőződést (vagy legalább lecsökkenteni annak mértékét), illetve a mégiscsak elkapott vírus elszaporodását a szervezetben. Ezen hasznos fogásokat sajnos a hivatalos szervek sem hangsúlyozzák eléggé.

1. Gyakori kézmosás (ezt a tanácsot azért gyakorta hallani)

2. "El a kezekkel a szádtól" módszer. Próbáld meg megállni, hogy nem nyúlsz az arcodhoz és főleg a szádhoz a kezeddel, csakis alapos kézmosás után. (Bizonyított, hogy sok, légúti betegséget okozó vírus nem közvetlen cseppfertőzéssel terjed emberről emberre, hanem úgy, hogy a vírussal fertőződött tárgyakat megfogod és utána a kezedről a vírust szépen lenyalod. A szájvédő maszk azért is hasznos, mert ezt is megakadályozza.)

3. Gargarizálj naponta kétszer meleg sós vízzel (vagy Hydrogen-peroxidos vízzel, ha nem bízol a sóban.) A H1N1 vírusnak ugyanis a fertőzést követően 2-3 napra van szüksége ahhoz, hogy a száj és/vagy orrüregben elszaporodjon és kialakítsa a tüneteket. Egy egyszerű gargarizálással nagyban csökkenthető a vírusok szaporodása, illetve mennyisége. Ne becsüld le ezt az egyszerű, olcsó és hatásos megelőző módszert.

4. Hasonlóan az előzőekhez, az orrüregeidet is tisztítsd ki legalább naponta egyszer meleg sós vízzel. Van, aki óvatosan vizet szippant fel az orrába és úgy öblíti ki azt, ami nagyon jó tisztító módszer, de erre nem mindenki képes. Arra viszont igen, hogy egy meleg sós vízbe mártott fültisztító pálcával naponta végigtörölje belülről az orrát. Nagyon jó módszer a vírusok számának lecsökkentésére.

5. Erősítsd az immunrendszeredet magas C-vitamin tartalmú zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával. Ha a C-vitamin szükségletedet tablettákkal fedezed, figyelj arra, hogy azok cinket is tartalmazzanak, mivel a cink elősegíti a C-vitamin felszívódását.

6. Igyál olyan sok meleg folyadékot (tea, gyenge kávé, kakaó stb.) amennyit csak lehet. A meleg folyadékok fogyasztása hasonló hatású, mint a gargarizálás, csak az ellenkező irányban. Lemossák a szaporodó vírusokat a torokból a gyomorba, ahol azok nem tudnak tovább szaporodni és ártalmatlanná válnak."
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.12 0 0 604
Ó... nem is tudom mit mondhatnék, azon túl, hogy sok erőt kívánok!! Ami Veled, Veletek történt valóban megterheli a elmét és a testet is, azon, hogy pl. nem tudsz aludni stb. azt hiszem csodálkozni sem lehet. Az én gondjaim... eltörpülnek emellett.

Szerintem is jó ötlet egy másik orvost keresni a férjednek, aki több időt és figyelmet fordít rá! Nincs abban semmi szokatlan szerintem. Ha nem akarjátok szó nélkül otthagyni, elég ha annyit fogsz mondani a jelenlegi orvosának, hogy helyileg jobban megfelel nektek a másik, vagy hogy egy ismerős beajánlott Titeket stb.stb. Különben pedig semmi köze hozzá, hiszen szabad orvosválasztás van:-)

Három hónap kell, hogy hasson??? Amikor én elkezdtem szedni a Methot, rendszeres reggeli merevség, egyik nap a lábam, bokám, térdem, másnap a vállam, könyököm, illetve mindezek felváltva fájtak, de nem volt szükség 3 hónapra, hogy a Metho helyrehozzon.... bár lehet, hogy ebben sem vagyunk egyformák. Azért egy-két hét kihagyás, vagy ilyesmi .... hát nem tudom, nekem bejött, hátha nem okoz gondot a férjednek sem. Ezt tényleg csak azért merem írni, mert nekem anno a főorvosnő állította le egy hónapra a Methot - ahogy már írtam is - , márpedig nekem még fontosabb a szedés a Remicade miatt... s ha ennek ellenére orvosi utasításra szüneteltethettem... akkor ebből nem hinném, hogy óriási baj lenne.

Persze minden a fájdalmon múlik...
Előzmény: Törölt nick (601)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.12 0 0 603
Ovics akkor te a régi MÁV kh-ba járhatsz, mert ott van az ÁEK-nak telephelye.
Nem adnád meg véletlenül a dr.nő elérhetőségét, nevét,
U.is oda is kérhet a férjem járóbetegellátásra beutalót, csak a pontos megnevezése kell ennek a részlegnek.
Hallottam már erről és hallottam azt is hogy van egy nyugd. dr.nő aki nagyon ügyesen kezeli ezt a betegséget, nekem volt egy ismerősőm akit abszolute talpraállitottvalamuilyen Cagan inj-t adott neki bent kellett fejküdnie, rengeteg torna, kezelések akkor volt az illető 62 éves, azóta kutyabaja.
Be vagyok oltva, megkaptam mk.oltást, mivel jól ismerem az asszisztensnőt, beadtas ingyen és tudja hogy eü. dolgozó voltam, ingyen megkaptam a szezonalis injekciót is, annak kicsit fáj a helye.
Előzmény: ovics (602)
ovics Creative Commons License 2009.11.12 0 0 602
Én is az AEK-ba járok,de nem a sima reumára,hanem a 2-es telephelyre,ahol van a Biológiai Terápiás Reumaközpont.(Budapesten 3 ilyen központ van)Nagyon jó a dokinő,régebben az ORFIban volt.Mikor először voltam nála,az alapos vizsgálat után elküldött góckutatásra és immunszerológiára.2 havonta kell mennem azóta,de havonta labor.
Előzmény: Törölt nick (595)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 601
Etna kedves!
A férjem is hizott egy év alatt 7 kg-o legalább, arra nem is gondoltam hogy ez a Methotol is lehet, de még nem szedi egy éve.
Arra gondolok inkább hogy szed a csontritkulására is gyógyszert és lehet hogy beépült a calcium a csontjaiba és azok is nehezebbek lettek.
Fel fogom hivni reumadokit, egy baj van, ő az Irgalmasrendi Kh-ban rendel, a férjem meg a vele szemben lévő Orfiba jár ellenőrzésre, de az orvosa nem sokat törödik vele, alig akarta a Methot is felirni neki, bár lehet hogy neki volt igaza.
Nem rossz ötlet, ki lehet próbálni, hogy egy darabig nem szedi, ha a tübnetek előjönnek akkor ujból a bibi csak az hogy legalább kell 3 hónap amig hatni kezd és u.annyi amig kiürül.
Majd reumadokival megbeszéli, egy orvos, nem orvos.
nekem vannak pszichés problémáim, sajnos 28 éves volt a fiam mikor meghalt, ennek 8 éve, azóta kissé tönkrementem, szoktam rá gyógyszert szedni, most épp elhagytam, de aludni is csak altatóval tudok, van mikor azzal sem, ezért is van hogy agyon spilázom magam a férjem miatt is, tulaggódok mindent. Az antidepresszansokat meg utálom, mert hizlalnak és mert nem jó az agy müködésébe kémiailag beavatkozni.
Van pszichiáterem, magánorvoshoz járok rendszeresen és gyakorolgatom az autogen tréninget, amiről te is irtál, de te szerencsére könnyen el tudsz lazulni, én meg szorongok örökké mindentől.
Az oltástól nem félek egyáltalán, az a lagkisebb bajom.
Előzmény: .ETNA. (599)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.11 0 0 600
Kedves vagy, de igazán, szerencsére a férjem is így gondolja, még 21 év házasság után is :-))) Érdekes dolog ez a testsúly, én az 54-55 kg-ot sokallom (ráadásul nem is arányosan oszlik el, amikor meghízom. Márpedig én spec. a Metho-tól hízom, miközben a többség pedig inkább fogy... hm? Most is lemehetne vagy 5-6 cm mínusz itt-ott a "kerületemből" :-) Ami azt illeti 48-49 kilósan éreztem magam nagyon jól. Nagyjából ennyi, vagy még ennyi sem voltam felnőtt életem első felében és ahogy mondani szokták mégis volt mit fogni rajtam:-)) Hiába mondják, hogy ez kevés a testmagasságomhoz (162), de ha én, ill. a szervezetem ezt a súlyt szereti... de most, hogy itthon vagyok és még az idő is rossz a kiránduláshoz, sporthoz stb. (edzőtermet nem csípem) egyre jobb az étvágyam és nem nagyon tudok fogyni, pedig ez máskor könnyen megy, a fenébe is:-)

Neked a gyógyszerek befolyásolták az étvágyadat, okoztak hízást, vagy fogyást?

Tényleg, bocsi, el is felejtettem megírni, tehát igen, megkérdeztem. Azt a választ kaptam, hogy 12 hetente kaphatom, tul.képpen nincs meghatározva, hogy meddig. Persze ennek az a feltétele, hogy az eredményeim jók legyenek, illetve folyamatosan javuló (vagy stabilan stagnáló) tendenciát mutassanak. Erről egyébként minden infúzió alkalmával egy kérdőívet kell kitöltenem, s ez alapján egy arányszámot (vagy mifenét) kapok.

Ha viszont abba akarom hagyni (mondjuk azért, mert hosszabb ideig nem leszek az országban stb. stb.), akkor ezt többé nem kaphatom, csak valamelyik másik hasonló biológiai terápiát. Nem igazán értettem, hogy ezt miért nem... de hát biztosan van rá valamilyen magyarázat. Majd megpróbálom egyszer ezt is kideríteni.

Kíváncsi vagyok, hogy ennek orvosi (eü), vagy csak szimplán anyagi, társadalombiztosítási, esetleg gyógyszergyártó javaslati stb. oka lehet.
Előzmény: Coccinea (593)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.11 0 0 599
Kedves Dikóka !

Majd küldöm a pozitív sugarakat:-) Remélem nem lesz semmi gond, ha korábban sem reagáltál rosszul a különböző oltásokra, bizonyára most sem lesz mellékhatás. Egyébként életkorod miatt, valószínűleg korábban (úgy kb. az 50-es években) már egészen biztosan találkoztál ezzel a vírustörzzsel, így némi védettséged biztosan van, ami lehet, hogy a betegség kivédéséhez kevés lenne, de az oltóanyagra való "könnyebb", simább reagálásnál biztosan szerepet fog játszani.

A Metho-val kapcsolatban még csak annyit, hogy talán a fokozott biztonság érdekében, de pl. a betegtájékoztatóján, ha jól emlékszem, az szerepel, hogy terhességet csak a gyógyszer elhagyását követő 6. hónap után kezdjenek tervezni. Így, gondolom, hogy a biztonságos kiürülés valahol az 5., 6. hónap tájékán lehet. A három hónap, amit Coccinea is írt, így valóban reális, már ami a tünetek felerősödését jelenti. Valószínűleg akkor már olyan minimális mértékben van a szer a szervezetben, hogy nem képes jelentős mértékben visszaszorítani a sejtosztódást (ergo több citokin is termelődik, ami gyulladást generál stb.). Nem hinném, hogy probléma lenne a Metho egy-két hétre, egy hónapra történő elhagyása, de egy normális (!!) orvossal biztosan erről is lehet beszélni. Pl. elmondhatnátok neki, hogy ha egy évből csak kb. 7 hónapig szedi a Férjed a gyógyszert (időszakos kihagyásokkal - ha amúgy jól van), az minden bizonnyal kevésbé lesz ártalmas a májára, veséjére, vérképző szerveire stb., mintha 12 hónapon át szedné - hiszen ehhez nem kell diploma, ez teljesen logikus - gondolom én:-) Nekem az itthoni meleg vizes fürdő jót tett régen, mikor nincs tünetem, akkor ezt különösebben nem forszírozom, szívesebben zuhanyozom. Hiába olyan kis "félős" lettem:-)) A papámnak viszont egy térdizületi fájdalom miatt (már írtam róla) kapott miskolc-tapolcai fürdőjegyes "áztatgatás" három hónapos reumakórházas utókezelést "eredményezett" - neki nem jött be, sőt több izülete is begyulladt.

Ami pedig az aggódásod illeti, tudom, hogy nehéz, ha az ember szeretteiről van szó, de hidd el, ha Te stabil, erős és nyugodt vagy, azzal nagyon sokat (!!) segíthetsz a Párodnak is. Persze nem szabad mások fájdalmát magunkra venni (erre csak max. Krisztus volt képes), mert ez sokszor komoly pszichoszomatikus megbetegedéshez vezet. Az pedig tuti nem segítene:-) Ahogyan a valódi érzések teljes elfojtása sem (gyomorfekély, infarktus stb.), de valahol meg kell találni az arany középutat. Egy séta a friss levegőn, hogy kiszellőzzön a fejed.... vagy ilyesmi. Nekem általában ez segít:-)

Mellesleg a családi és baráti összejövetelek alkalmával én simán megiszom egy-két pohár boros-kólát, vagy minimális alkoholtartalmú koktélt... csak ne a Metho-s napon legyen, s persze csak szökőévenként egyszer-kétszer:-) De azért az orvosomnak erről inkább ne szóljatok:-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 598
Kedves Coccinea!

IOgazad van Önfejü, öntörvényü oroszlánszülött vagyok.A sértéseket nem viselem el még a vélt sérelmekre is reagálok, ez elég nagy baj, mert sokxor izgatom fel magam feleslegesen, biztos már irtam hogy engem pedig apánik kinoz, mindig mondom a férjemnek talán jobb volna ha valami testi bajom lenne, mert arra van gyógyszer, de erre nincs, ill. vannak a nyugtatók stb. de állandóan nem lehet azokon élni, mert a függőség hamar kiaalakul. Épp eleget szenvedek ettől, én átérzem mindenki baját olyan mintha engem érintene közvetlenül, legyen az egy kikötött kutya, egy koldus, vagy bármi más engem felzaklat.
Nincs harag, akkor valaki más volt aki beoltatta magát, én is csak a férjem védelmében teszem, ő a szezonalissal van beoltva én meg a H1N1-el leszek, igy védjük egymást és a környezetünket.
Előzmény: Coccinea (597)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.11 0 0 597
Kedves Dikoka!

Szó sincs róla, hogy megsértettél volna engem, vagy bárkit is. Kizárólag azt jegyeztem meg, hogy véleményem szerint meglehetősen önfejű vagy, amit én sem sértésnek szántam. Van ilyen.

Én nem oltattam be magam semmivel, sőt, bevallom, ezeket a védőoltásos hozzászólásokat el sem olvastam, mert engem egyáltalán nem tart izgalomban a járvány.

A gyógyfürdőkről nem tudok sokat, mert én utálom magam mindenféle vízben áztatni, úgyhogy ezzel még sosem próbálkoztam. Hallottam viszont, hogy Erdélyben, Szovátán nagyon jó gyógyvíz van. Egy RA-s mondta, úgyhogy neki biztos nem ártott.
Előzmény: Törölt nick (595)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 596
Drága Etna!

Minden ágálásommal ellentétben az oltóanyag a kezemben van és beoltatom magam a férjem miatt kizárólag, legalább a környezete legyen oltva, ha ő már nem lehet ill. itthon nincs split vakcina amit megkaphatna, megkaphatnátok.
De Coccinea ugy emlékszem beoltatta magát a szezonalis és a H1N1 vakcinával is.
Előzmény: .ETNA. (591)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.11 0 0 595
Te engem félreértettél én nem orroltam meg senkire, bár tudom mire gondolsz Gyulával kapcsolatos azt hsizem.
Most azért tettem fel nektek a klérdést,mint régi motorosoknak hogy van e valakinek tapasztalata , hogy a Metho elhagyása után milyenállapotba került.
Köszönöm széépen, hogy megirtad, hogy csökkentve kell elhagyni és 3 hónap amig kiürül, ebből arra következtetek, amint irtad is hogy három hónap mulva lehet a tünetejk visszatérésére számitani.
Ezt gondolom senki nem tudja előre kiszámitani és egyénileg is nagyon változó.
Persze hogy ne jó a bor sem a sör az még rosszabb a Metho helyett de mellette sem.
A sör nagyon is kártékony, mert a szénsav kivonja a calciumot a csontokból, ezért is van a férjemnek olyan jó kis csontritkulása is, majd jövőre lehet neki ujat csinálni, mert most már csak 2 évente finanszirozza a TB. Mondtam neki hogy kifizetjök, 10 e, de nem akarja, különben a vizsgálat csak akkor igazán értékelhető, ha mindig ugyan azon a gépen csinálják.ű
Neki tavaly az ÁEK-ban volt, oda most már nem jár, u.is ott nem vette észre a drága dr.nő hogy mi is a baja, még az erős csontritkulás mellett sem jutott eszébe hogy esetleg RA-ja lehet, amikor tök melegek duzzadtak voltak a csuklói, fájtak a vállai térdei, könyökei pattogtak, de a labor neg. volt igy nem gondolt RA.-ra.
Ugy látszik eddig még nem hallorr seroneg. RA-ról. Nagyon pipa vagyok az illető dr.nőre, azóta már nincs ott, és ráaldásul egy barátnőm vitte oda a férjemet aki ott dolgozik a fizikón.
Egyébként az ORFI-ban is nehezen mondták ki hogy RA-s, legalább késett 1 évet a gyógyszerszedéssel.
Minden esetre köszönöm a kérdéseimre adott válaszaidat, bár kicsit kioktattál, de ez nem baj, én még csak 65 éves vagyok te meg talán 45 és 40 évet dolgoztam mint rtg. asszisztensnő az eü-ben.
A büdös nagy igazság az, hogy én már a férjem betegsége elején gondoltam erre a betegségre, orvosi diploma nélkül.
Még arra nem kaptam választ a gyógyvizek /pl.Héviz/ jók e erre a betegségre, mert valaki aki nagyon komolyan szenved ettől a betegségtől azt állitotta hogy tiltott a melegvizes fürdő, bár ő aktiv állapotban van szegény mindig.
Épp irta hogy legalább 12 kmcső vért vettek le tőle, azt kiküldik Svájcba elemzésre, majd utánna fogják gyógyszerelni valami mással, mert Remicadet, Methot már szedett, de egyik sem használt neki.Coccinea nem akartalak sértegetni félre ne értsd! Csak annyit engedtem meg magamnak amennyit te is.
Előzmény: Coccinea (592)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.11 0 0 594
Szerintem, annyira nem misztikus dolog ez. 5 évvel ezelőtt még a biológiai terápia is szinte elérhetetlen volt nálunk, ma már nem az. Persze, én is tudom, hogy erről az őssejtes dologról is kiderülhet, hogy egy zsákutca, de éppúgy lehet jó irány is, és akkor sokat fejlődhet néhány év alatt.
E pillanatban én sem vállalkoznék rá, ha ingyen adnák sem, de nem tartom kizártnak, hogy ez a fejlődés útja.
Előzmény: ovics (586)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.11 0 0 593
Hú, Te aztán csinos lehetsz az 54 kilóddal! Ezt irigylem.
Egyszer már kérdeztem, vajon azóta utánajártál-e, hogy a biológiai terápia mennyi ideig tart? Örökké, vagy pedig X alkalom, és aztán mi következik?
Előzmény: .ETNA. (585)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.11 0 0 592
Hát, Dikoka, Te aztán tényleg csak azt hallod meg, amit akarsz, vagy pedig megorrolsz amiatt, ha valaki mást ír, mint amit hallani szeretnél.

Etna egész kis tanulmányt írt már arról - te is olvastad - hogy az RA nem olyan, hogy beszedünk egy csomag gyógyszert, és attól elmúlik. Magyarul, a tudomány mai állása szerint ebből nem lehet kigyógyulni.

Nem sokan vagyunk mostanában a fórumon, úgyhogy túl sok tapasztalatot nem lehet összeszedni, de annyit leszűrtem eddig, hogy aki abbahagyta a gyógyszerszedést, mégis jó állapotban van, az diétával, alleopátiával, talpmasszázzsal, stb helyettesíti azt. A bor, az biztos, hogy nem lesz jó a Metho helyett.

Én 5 év gyógyszerszedés, és annak folyamatos csökkentése (heti 2-3 szemre) után hagytam abba, miután teljesen tünetmentes voltam (fájdalommentes, tökéletes laborlelet). Némi alternatív gyógymódot én is folyamatosan alkalmaztam közben, így vált lehetővé, hogy már heti 2 szem mellett is jól voltam. Az elhagyás után 3 hónappal ismét jelentkeztek a tünetek. Tudni illik, kb. 3 hónap kell a gyógyszer kiürüléséhez a szervezetből. Azóta (3 hónapja) küszködök más gyógyszerekkel, fájdalmakkal, de két hete mégis vissza kellett térni a Trexanhoz.

Ezek a tények. De ki merné azt mondani, hogy szedjen gyógyszert vagy ne, hogy tényleg RA-ja van a férjednek, vagy nincs. (erről is írtam már korábban, de azt sem vetted figyelembe). Én egy tanácsot tudok adni, mégpedig azt, hogy ezt meg kell beszélni az orvossal. Ha ennek az orvosnak nem hisztek, keresni kell egy olyan, akiben megbíztok, aki esetleg új vizsgálatokat indít, új diagnózist állít fel.
Előzmény: Törölt nick (589)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.11 0 0 591
Az Ausztriában kapható oltóanyagról csak annyit, hogy már az első napon tömött sorokban vártak a háziorvosi rendelőkben az osztrákok az oltásra (bizonyára nem véletlenül, hanem az "elit" vakcina jó hírének köszönhetően). 16 euróba kerül az oltóanyag és 10 euróért adja be az orvos, na persze ők nem annyit keresnek, mint mi :-)

Hogy miért kellett a magyar oltóanyagba hatásfokozóként beletenni az etilhiganyt (amit "normális" helyeken igyekeznek elhagyni, bár az alkalmazása nem tilos), fogalmam sincs, hiszen minden esetben az adalékanyagok okoznak(hatnak) komoly, olykor igen súlyos mellékhatásokat... illetve az egyetlen magyarázat erre, hogy így olcsóbb a szer előállítása... de erről pedig a magánvéleményem inkább nem írom le, mert nem szalonképes és nem hinném, hogy a moderátor átengedné.

Bárhogy is lesz, most talán még jó is, hogy nem kell - nincs mit - eldöntenem, a monoklonális antitestek amit az infúzióban kapok, valahogy nem csípik, egyenesen "utálják" a magyar oltóanyagot:-))
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.11 0 0 590
Kedves Dikóka! A fürdőkről sajnos semmit sem tudok, de egyszer egy hónapig abba kellett hagynom a Methot, mert valami miatt elég rossz volt a májfunkció a vérképem szerint(bár semmilyen tünetem nem volt). Szóval egy hónapig nem szedtem és nem éreztem semmilyen változást, az állapotom nem rosszabbodott stb. Persze azon kívül, hogy szépen visszament az alig emelkedett (elfogadható) szintre a májfunkcióm, ja és közben nem kellett más (helyettesítő) gyógyszert sem szednem.

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy akkor már javában kaptam a biológiai terápiát (nem is tudom, hogy 8 vagy akkor már 12 hetente) és lehet, hogy csak az infúzió, a TNF alfa-blokkolás miatt nem éreztem meg a gyógyszer elhagyásával járó változást.... fogalmam sincs.

A lényeg, hogy ha a májfunkciós értékek romlása miatt - orvosi utasításra - abba lehet átmenetileg hagyni, akkor ELVILEG nem okozhat katasztrófát ..... de hát én ugye infúziót is kaptam, hát nem tudom... ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
Előzmény: Törölt nick (589)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 589
Lenne még egy kérdésem hozzátok, elsősorban azokhoz akik a Methot szedték v. szedik.
A férjem most jól van jók a leletei és azon gondolkodik mi lenne ha megpróbálná elhagyni. Ő hetente 3x2 db-ot 15 mg-ot szedett. Egyáltalán ki lehet ezt próbálni, nem baj ha nem fokozatosan hagyja el, tudom a steroidnál nagyon fontos a csökkentéssel történő abbhagyás.
Várom a válaszokat, csütörtök a Methtos napja és akkor nem akarja beszedni. Mennyi idő mulva jelentkeznek a tünetek ujból ha egyáltalán jelentkeznek, mert neki seroneg. RA-ja van, de lehet hogy csak egy erős kopás, bár a reggeli kéz és lábmerevség nagyon azt látszik alátámasztanai, hogy ez RA.
Persze az uis lehet, hogy azért akarja abbhagyni, mert nem ihat a Metho mellett és azért szeretne egy két sört, v. bort meginni, bár utóbbit fröccsnek azért eddig is megitta, orvos tudott róla.
A másik amit kérdeznék tőletek, hogy a gyógyfürdők pl. Héviz tényleg nem jók az RA-nak?
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 588
Olvasom, megint előtérben az oltás. Hát tényleg gondolkodom, hogy én is beoltatom magam, mivel a férjemet nem lehet RA-s és igy legalább tőlem nem kaphatja meg.A lányom,vejem oltva vannak már, az unokáimat csütörtökön oltják.
A gyógyszerész unokahugom és a férje is beoltatja magát, a gyógysz,. sőgőrnőm is beoltatta magát ész az öcsémet is, most már kezdek kicsit mjrézni én is már nincs akkora szám.
Ukrajnában pedig azt mondják eljutott hozzám egy email, pestis járvány van és a oestis által okozott tüdőgyulladásba haltak bele többen, mint a H1N1 influba.
A szlovákok már lezárták a határokat, mi mért nem tesszük a. azt, nem is értem ezt a jelzővel nem illetethető kormányt.
Bár azt is mondják azzal hogy lezárják a határokat még nem állitható meg a virus terjedése, de talán lassitható és mire ideér talán már nem támad olyan durván.
Most is azt mondom hogy az immunszuppinalt betegeknek miért nem hozzák be azt a rohadt spilt vakcinát, rájuk még veszélyesebb ez a dögvész, mint egy egészséges emberre.
Sőt ingyen kellene megkania minden immunbetegségben szenvedő betegnek, vagy 2000 ft.-ért,mint a másik fajtáját, mert az is csak a gyerekeknek öregeknek jár ingyen, sőt az orvos még az oltás árát is elkérheti ami u,.annyi lehet, mint az oltóanyag.
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 587
Igen, ezt én is így éreztem a hozzászólásodból:-))

De hát tudod, mégis csak igaz az, hogy évről évre rengeteget fejlődik az orvostudomány és ezen az alapon, bármi lehetséges. No és persze, a remény hal meg utoljára :-)
Előzmény: ovics (586)
ovics Creative Commons License 2009.11.10 0 0 586
"....elég egy jó orvos, aki átérzi a helyzeted, a szívén viseli a sorsod "..................ezzel tökéletesen egyetértek.Az össejtes dologban nem igazán hiszek-egyelőre-,mert vannak ismerőseim,akik résztvettek benne sok pénzért és semmi eredmény.Mi még messze vagyunk ezektől a "csodaszerektől".A cikket én iróniának szántam..........
Előzmény: .ETNA. (585)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.10 0 0 585
A szinte ingyen kapott biológiai terápia valóban igaz, egy dobozra csak a dobozdíjat kell fizetni, ez 300 Ft. A testsúlyindex alapján adják, én az 54 kg alapján 2 dobozzal kapok, ergo 600 Ft-ot fizetek, a számlán majd' 400ezer (!) Ft szerepel a két doboz valóságos értékeként. Eddig már 12 kezelést kaptam, ami testvérek között is 4millió800ezer forint.

Az általad felsorolt indokokat megtoldanám: elég egy jó orvos, aki átérzi a helyzeted, a szívén viseli a sorsod (nem paraszolvencia kérdése), esetleg - ahogy korábban Reumadoki is írta - kell találni egy orvost, akinek hiányzik még egy "darab" biol.terápiába beszervezett beteg ahhoz, hogy megkapja a gyógyszergyártó cég "bónuszait". Emlékeztek Reumadoki amerikai "tanulmány"-utakról stb. is beszélt. Persze engem igazán nem érdekel, hogy mely ok is vezérelte az orvosomat, mert számomra csak az eredmény számít:-)

Nem egyszerű, nem veszélytelen és főleg nem hinném, hogy minden esetben 100 %-os eredménnyel jár az őssejtes-gyógyítási variáció. Persze egy beteg ember minden szalmaszálba szívesen belekapaszkodik, arra alapozva, hogy ettől rosszabb már úgysem lehet:-)
Előzmény: Coccinea (584)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.10 0 0 584
Talán nem is pénztárca kérdése ez egyelőre. Azt írja a cikk, hogy azok kaphatják, akiknél a gyógyszeres kezelés nem hoz eredményt, és még egy csomó kritériumnak meg kell felelni (életkor, kórkép, stb).
Ez pont így volt a biológiai terápiánál is. Az is drága, ezért csak nagyon kevesen kaphatták. Olyanok, akiknek egyéb gyógyszerek és kezelések hatástalanok voltak, vagy nem bírta a szervezetük. De aki kaphatta, az szinte ingyen. Ma már, úgy tűnik, kicsit könnyebb hozzájutni, mint 4-5 évvel ezelőtt.
Ez az őssejtes história is iszonyat gyorsan fejlődik, hátha kijön belőle valami általánosan alkalmazható jó dolog. Persze csak akkor lesz így, ha a gyógyszergyártók érdekeit nem sérti.
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 583
Pajzsmirigy alulműxim van 5 éve,kb 1 éve sikerült végre beállitani normál müködésre.A Medrol viszont totál bekavart nekem,átmentem túlműködésbe,zakatolt a szivem a fél Medroltól is.Kivert a viz............
Tudom,hogy a szteroidtól,mert most,hogy abbahagytam,nincsenek sziv problémáim,nem ver ki a viz.A pm alul-túl működést mindig megérzem,most jó.

Van valaki,aki L-Thyroxint is szed?
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 582
Nem komolyan mondtam..................valószinű nem a mi pénztárcánknak való.
Sokkal jobb lenne,ha megszólalnának a tulajdonosok,igy elkerülve minden találgatást.
Engem nem az offshore cég zavar-van abból jósok kis hazánk módosabb polgárai "tulajdonában",hanem a titkolózás.Ez az,ami gerjeszti az ellenállást.
Végül is,nekünk tök mindegy,mert úgysem kaphatjuk meg,de van családunk,akikért aggódunk.

"Klinikai vizsgálatok

A pandémiás A(H1N1)-es vírust tartalmazó influenza vakcina humán klinikai vizsgálatai 2009. augusztus 13-án kezdődtek meg. A vizsgálatok a 18-60 év közötti felnőttekre, a 60 év felettiekre, a 3-12 éves gyermekekre, a 12-18 éves serdülőkre, valamint a 3-36 hónapos gyermekekre terjednek ki.

A 352 felnőtt, illetve 10 12-18 éves serdülő és 10 3-12 éves gyermek bevonásával végzett klinikai vizsgálatok értékelése lezárult. Ezek alapján elmondható, hogy a vakcina teljesíti az ellenanyagszint növekedésére vonatkozó klinikai vizsgálati követelményeket. Súlyos mellékhatás egyik korcsoportban sem fordult elő. A vakcina beadását követő enyhe mellékhatások jellegüket és előfordulási arányukat tekintve megegyeznek a szezonális vakcinával oltottaknál tapasztalt mellékhatásokkal.
A 12-36 hónapos gyermekek (10) körében elsődleges vizsgálati célkitűzésként kizárólag a toleranciát és a biztonságosságot vizsgálták, így immunogenitási adatok nem állnak rendelkezésre. Másodlagos vizsgálati célkitűzésként szerepel a klinikai hatásosság vizsgálata is az influenza szezon végéig, így adatok jelenleg nem állnak rendelkezésre. A 12-36 hónapos életkorban történő dózisajánlás alapját az influenza A H1N1 pandémia kapcsán tett azon megfigyelés képezi, amely szerint a kisgyermekkor és a terhesség jelenti a súlyos betegséglefolyás egyik legnagyobb kockázati tényezőjét.
12 hónapnál fiatalabbak esetében klinikai vizsgálati adatok nem állnak rendelkezésre. A be nem oltott kisgyermekek védelmére javasolt a velük egy háztartásban élők oltása.


Az Európai Unió által központilag ("centralizáltan") engedélyezett legtöbb vakcina esetében nem végeztek embereken klinikai vizsgálatokat, csak utólag dolgozzák fel a mellékhatásokra és a hatásossági jellemzőkre kapott adatokat.
Forrás:http://www.ogyi.hu/klinikai_vizsgalatok___fluval_p/



Előzmény: .ETNA. (581)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 581
Nem egyszerű történet és biztos vagyok abban, hogy bármennyire is fontos ez nekünk, a családunknak, nem valószínű, hogy a többség képes megfizetni, sajnos! Igaz, hogy árakról nem ír, de egyszemélyes fürdőszobás színes televíziós, nővéri felügyeletes stb.stb. ellátásról beszél, ami biztosan nem három fillér, vagy szerintetek ez tb támogatással vehető igénybe? Aligha, pedig a klinika állami pénzből épült :-(

Az összefüggésekről még csa annyit, hogy bárki legyen is az offshore-cég titkos tulajdonosa(i), a Sejtterápia Klinikai Központ, ahogy az épületen lévő táblán is olvasható, a Széchenyi terv keretében - magyarán állami pénzből - épült.
Előzmény: ovics (579)
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 580
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 579
Bolyongok a neten és mit olvasok..............................meg leszünk mentve............
http://www.omninvest.hu/sejtterapia/ossejt3.html
Véletlen egybeesés,hogy szintén az Omninvest Kft ?????????
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.09 0 0 578
Sajnos nem láttam, mit mondott?

Nem tudom, hogy véletlen-e, de mindenesetre a környezetemben - különböző okok miatt - senki nem kéri az oltást... bár amerikai barátnőm be fogja oltatni az asztmás kisfiát, valószínűleg a Baxter (USA-beli gyártó) vakcinát kapják, még nem tudja, csak annyit üzentek a suliból, hogy ingyenes, ahogy az USA-ban mindenütt.
Csodálkozott is rajta, mert a szimpla influ, ill. a gyerekeknek adandó védőoltásokat stb. 20-30 dollárért szokták adni. Nem kerekítenek neki túl nagy flancot, a sima influ oltást csak olyan lazán, pl. az iskola aulájában adják. Arra jársz, leperkálod a 20-30 dollárt, beléd nyomják a tűt, mehetsz is tovább, de hát ott mindenki gyógyszer-mániás:-))
Előzmény: ovics (577)
ovics Creative Commons License 2009.11.09 0 0 577
Ilyen kis fájásokat én is érzek időnként.
Tegnap este a tv-ben volt egy riport Ember Istvánnal,aki a Pécsi Egyetemen professzora,nagyon jól emelezte az új influenzát.
Előzmény: .ETNA. (575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!