Keresés

Részletes keresés

Annaem Creative Commons License 2021.04.02 0 2 15426

 

 

 

Még néhány pecséthenger tudom, hogy  láthatóan beleszerettem a témába, de azt hiszem elég rejtélyesek, drukkolok, hogy senki se mondja elég és ne tovább. Igazából szórakoztató kikapcsolódás, ha valaki harapja egy kicsit, elég sok mondanivalót beleképzelhetünk ezekbe a tárgyakba, ki-ki a maga örömére, egy pici szegmens a felmérhetetlen egészből amit a régiek hagytak maguk után.  Én is ámulok ezeken,  leginkább az érdekel, amiről hallgatnak. 

 

 






Láthatjuk, hogy mely jelképek (vajon miért pont azok) voltak a legfontosabbak a nagy kultúrák számára. 
Lehet, hogy én többet, vagy mást képzelek erről és csak a szokásos: vallás, vadászat, sörivás, ha pedig szerelmesek voltak hát akkor álmodozva és álmatlanul bámulták a csillagokat? A vezér több földet,  több nőt, több kincset, nagyobb hatalmat akart ezért harcoltak is néha. 

Aki meg ráért az karcolta a drágaköveket rakásra....Ezekkel lehetett hitelesíteni, hogy a végén kinek mennyi földje, lova, gabonája, söröskorsója és oroszlánja van? Hmm, érdekfeszítő...

A spiritualitás, asztrológia, a mágia ébredése csak egy mutáció. Egy evolúciós csel, ezzel még többet szereztek. 

Míg meg nem haltak....

 

 

 

 

Linkvadász Creative Commons License 2021.04.01 0 4 15425

4000 évesnél is idősebb hajót találtak a Boden-tóban

"Több mint 4000 éves, minden korábbinál régebbi csónakra bukkantak a Boden-tóban. A tudósok remélik, hogy az „őshajó” új ismeretekkel szolgál a csónakok és hajók történelméről és a kőkorszaki vagy kora bronzkori életről a vizek partján.

A következő hetekben emelik ki a különleges fa ereklyét. A több mint nyolc méter hosszú monoxylon szakértők becslései szerint az időszámítás előtti 24-23. évszázadból származik. A kifejezés eredendően egy darab fatörzsből kimélyített, az elején vagy mindkét végén hegyes vízi járművet jelöl.

„A lelet alapján elsőként lehet bizonyítani, hogy a tavat ekkoriban közlekedési vagy halászati célra használták” - mondta Wolfgang Reimer, a stuttgarti regionális kormányhivatal vezetője.

A most felfedezett ladik Katrin Schütz baden-württembergi gazdasági államtitkár szerint a legrégebbi vízi közlekedési eszköz, melyet eddig a Boden-tóban találtak. Rejtély, hogy miért épp ezen a helyen süllyedt el a hajó. A kiemelt járművet éveken át tartó finom munkával fogják restaurálni és konzerválni.

A Boden-tó bajorországi részén három évvel ezelőtt találtak egy tölgyből készült monoxylont. Míg azonban azt egy darabban tudták felszínre hozni, a mostani esetben ez a Seerhein, a Rajna Boden-tóba ömlő egyik mellékfolyója miatt nem lehetséges, a fa ugyanis túl puha és törékeny.

A víz alatti régészek közlése szerint a monoxylon orra hiányzik. A hársfából készült hajótest 8,56 méter hosszú, legszélesebb része 81 centiméteres. Ezzel ez lehet a legteljesebb állapotban megőrződött prehisztorikus vízi jármű.

A monoxylonok az emberiség legrégebbi vízi járművei közé tartoznak, elsősorban tóparti településeken alkalmazták őket.

A Boden-tó rendkívül gazdag régészeti kincsekben. Több mint hetven cölöpfalu maradványait találták már meg a vízben és a lápban. Ezeket kő- és bronzkori vadászok és halászok építették. A tó több mint 110 lelőhelye az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. (MTI)"

Annaem Creative Commons License 2021.03.31 0 2 15424

 

A cylinder seals hatalomátvételének látlelete felettem. 

 

Nem unatkozik aki ebbe a világba téved, s hagyja magát tévelyegni megfeledkezve a valóság különféle rétegeiről, időről s egyéb miegymás. Nincs konkrét értelmezés csak emberi lények teóriái a régi emberi és Isteni entitásokról.

Fúriák és szörnyek állnak az utunkba, de hátha beengednek a kapukon és megtörténik velünk a csoda: megtapasztaljuk a végső bölcsességet. 

De ennek fele sem tréfa. 

 

 

A Metropolitan múzeum közel kétszáz oldalas pecsét gyűjteményét átnézve, kiválogatva ugyanazt éreztem mint amikor gyakran ellátogattam a British múzeumba, hogy ezek képesek voltak az egész vilàgot összerabolni?!

 

 

 

Egész falakat, palota homlokzatokat halmoztak fel, a mendemondában pedig mélységesen hiszek, hogy a földalatti tárolókban maguk a múzeumi alkalmazottak sem tudják mik rejlenek, soha kapacitás nem volt és nem lesz ennek a felszabadítására. A vitrinekben káosz: leesett papirdarabkák leltári számokkal, a tárgyakon is gyakran jól látható helyre írva a számok. 

Erről meg Hufu jut eszembe és az a pár egyiptomi írástudó felszentelt pap és a grafológia. 

De merengésre ad okot a bagdadi múzeum régebbi kifosztása is. Az emberi civilizáció születési helye" bár 2021 van nem jutottunk előre, hogy a létezésünk misztériumát megfejtsük, de lehet, hogy jobban járunk, ha belefulladunk a fogyasztói társadalomba, mert kit fog itt bármi is érdekelni? Megérett a Föld az aratásra. Van remény?

Persze, még a szakadék szélén is, ha majd kialszik az idő. Nem nyereség megszeretni a szakadékot ami a lelkünkben nyílt?

 

 

 

Nem tudom a világ teremtése hogyan és miért, de minden mese lehet a miénk. Nem tudom, hogy kik voltak ők, de jó ez az egész. Az emberi létezés. Akárhogyan,  akármiért. 

 

 

Istenek voltak? Látható a bizonyíték? 

 


 ' 

 

Biztos, hogy mechanikai szerkezet volt az első életfa ábrázolás ( és ez  még csak a Metropolitan gyűjtemény na de hol van ehhez a világ?! ) Az égi tengely később csillag tengely, utàna életfa, de nem is áll olyan messze ez egymástól. 

Az alap gyakran egy kozmikus vìzió. De teleportáló is van? 

 

 

Mennyi üzenet. A Metropolitan múzeumban is egyszerű, mondhatni lebutitott a tárgyak jelölése, ami olyat ábrázol ami nem lehet, vagy mi nem értjük az kultikszkén, ha pedig ismeretlen állat, vagy élőlény akkor az  hántingszkén. 

 

 

 

 

Ha hihetünk a pecsetnyomóknak, persze nem kell, hiszen mások hiszik a hibrideket és a kísérletezést. De tegyük fel, hogy hiszünk nekik, akkor még az első emberpár is ott van mint egy prototípus, egy olyan is van ahol ők egy emelvényen állnak és már gyerekük is van! ( mi lehet mèg, töröm a fejem, hiszen eddig csak a metropolitanéit...)

Bármire talalhatok  utalást, az ellenkezőjére nem . Ez csavar amúgy mert én dínókat is akartam volna. Ìgy megint nem teljes a kép. Pedig én teli serleggel akarok! 

 

Az jó, hogy ezek elkészültek és  megőrződtek.

 

Ha egyet elhiszünk, akkor mindet, ha egyet sem, akkor nem neked szólt ez az ìrás. 

 

 

(

 

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.30 -2 4 15423

Nem akarva vele vitába szállni és nem is lényeges e kérdés amúgy, de a kabír kutatás az kénytelen parakutatás lenni. Nem kell megijedni ettől, még ha sokan keverik is a paratudományt és a pszeudo-tudományt... (persze okkal, hisz minden áltudományos kvázi kutató paratudományosnak adja ki magát), nehéz a korpából a gyöngyöt kiválogatni, hogy a sok igénytelen, akarva-akaratlan megtévesztő munka közül melyik para és melyik pszeudo...
A para kifejezés itt annyit jelent ugyebár nyilván, hogy nem a tudomány körein belüli, tehát nem tudományos, hanem azzal párhuzamosan zajló, nem hivatalos, nem hitelesített kutatás... tudós is csinálhat és sok csinál is ilyet hobbiból nyilván... nem plauzibilis teóriák kutatása mindig parakutatás, soha nem tudományos kutatás, akkor is, ha releváns tudós csinálja..! Mivel a tudomány csak plauziblis teóriákat ill azokban kutat(hat)... azaz olyan teóriákat, melyek kutatásra érdemesek a tudományos módszertam szerint... mert jó esély azokat átemelni tudományos teóriák közé vagy végleg elvetni.
A leg eklatánsabb példa erre, hamár úgyis behoztad az UFO témát (bár végülis abban vagyunk amúgy is, hisz a kabír faj is szerinted nem földi, amit én vitatok, de nem tudom alátámasztani, szóval mindegy...) a kb 50 éves SETI projekt... tudós csinálta, ráadásul Nobel díjas is ha jól tudom, tehát igencsak nem hülyegyerek (benne volt a buliban Drake és Sagan is, mindkettő a földön kívüli civilizációkban hívő híres sikeres tudós (asszem fizikus és csillagász ill a kettő együtt tehát asztrofizikus), sőt talán egyikük ez a bizonyos Nobel díjas akit említettem, most hadd ne nézzek utána) mégis parakutatás volt a SETI.. nem támogatta a tudomány, sem a kormány, hanem magánpénzekből rakták össze, dollármililárdokat és megépítették minden idők legnagyobb rádióteleszkópját, hátha vesz földönkívüli civilizáció rádió jelet extrém kozmikus távolságokból... mostanában összeomlott, mivel nem hivatalos kutatás volt, lett légyen bármily népszerű, reményteljes és nagyszabású ugyebár, nem tudták fenntartani, karbantartani... (pedig számtalan akció volt, pl az adatelemző képernyőkímélől egy időszakban) most viszont az elbontása annyiba fog kerülni vagy többe is, mintha renoválták volna... és ez már az állam sara lesz, mivel ugyebár akik elkezdték ill megalapították nagy részük már nem él...
Kabír teóriád egyedül neked van. A releváns tudományos világ (ami leginkább a történészet) tudomást sem vesz róla tudtommal, tehát még csak azt sem vizsgálja senki a felkentek közül, hogy plauzibilis lehet-e vagy sem. Mítosz kutatóknál lehet ezzel labdába rúgni (ami te is vagy, de ha jól tudom amatőr és önjelölt, nem felkent szakember), ami nem baj, hisz tudjuk, a lerágott gumicsont közhelyet, hogy bezzeg Schliemann...

A te kabír teóriaköröd, felér egy SETI projekttel, mert bár nem drága, de elég nagyszabású és mondhatni kissé már fanatikus, de legalábbis nagyon elszánt, buzgó, és hithű... jó néhány híve is van már, ha jól tudom... pl magam is. Nem egyértelműen paleoasztroanautika, bár rokon azzal. Ez is benne az érdekes, nem rágódsz sokat azokon, ami a paleoasztroanautikusok vesszőparipája, hogy űrhajók szálltak le közénk az őskorban stb stb... sőt számos teóriájukat elveted. A pápájukat Danikent, is kritizálod és szerintem kóklernek tartod (részben jogosan is) valamint Sloszárt is, Hancock-ot és Sitchin-t is... nem mész velük egy úton, a saját utad járod a mítoszok és ősi leletek ill prehisztorikus (de nem hisztérikus... azok inkább a bírálóid...) kutatások, anomáliák és jelenségek világában... azonban a dolgozataidban ott van, hogy a kabírok és a másik titokzatos "isten" faj, minimum vénusziak, akik felfoghatatlanul régen érkeztek ide... ez pedig ugyebár egy alternatív paleoasztroanautika, azaz paratudomány, ha jól tévedek. A paratudomány egyik legfőbb kritériuma, hogy csakis tudományos eredményekre illletve munkákra alapozhat. Ha másik paratudományos dologra épít ill abból akar levezetni egy fontos következtetést, akkor már áltudomány, légvár...
Ha nem adjuk meg a kabír teóriáidnak a para jelzőt, akkor már csak "lefelé" mehetünk, aminek itt nyilván jópáran örülnének... te meg aligha... tehát akkor áltudományos lenne... te pedig nem vagy áltudományos ez nyilvánvaló, de az is, hogy tudományos sem... legalábbis annak hivatalos és kollektív konszenzusos módján. Nemde?

Előzmény: Schenouda (15422)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.30 -2 4 15422

Nagyon jól leírtad a lényeget. A Flores-i ember a mi emberfajtánkhoz kapcsolódik. Jellemző módon csak 2003 óta tudunk róla (a gyenyiszovai emberről meg csak 2008 óta!). Ezt csak arra mondom, mert a sok év alatt többen kérdezték, de hát hol vannak a kabirok csontmaradványai. Vagy ilyen itteni stílusban: ugyan már, mutasson egy kabirnak a sírját, akit "űrruhában" temettek el.

Ha találtak volna már ilyet, akkor nem a "rejtélyes" topikban beszélnénk róla!

Többször leírtam már, hogy ezeket a roppant kis számú kabir/telkhin/kurész/korübasz/kobold/daktülosz/apkallu/annedotosz stb. nevek alatt emlegetett őslényeket amolyan űrhajótörötteknek tartom. Eleve roppant kevesen lehettek, majd Atlantisz elsüllyedése után többfelé vándoroltak. Viszont roppant hosszú ideig éltek.

Pld. Kréta esetében azt mondja a hagyomány, hogy Ródoszról kilenc telkhin mester jött Krétára, akiket azután kurésznek neveztek az ottaniak. Már a számuk miatt is roppant kicsi az esély a maradványaik megtalálására (de akár a felismerésükre is). De mivel a floresi vagy gyenyiszovai embereket is úgyszólván csak pár éve találták meg, így soha nem lehet feladni a reményt, hogy találunk egyet, egy igazi kabir-sírt (ha csak nem hamvasztották el magukat).

 

Ezt a kutatást nem nevezem para-kutatásnak (magamat egyszerűen csak egy "keresőnek" tartom). Ez nem áltudomány, sem paratudomány. Ezek szerintem a ráolvasás, a teurgia, a kártyajóslás, a kísértetek megidézése és más hasonlók, vagy egy bolond, aki azt állítja Edgar Poe neki lediktált a "túloldalról" egy regényt...

 

Hogy lehet kutatni Atlantisz nyomait, vagy hogy a Vénuszon lehetett értelmes élet, még ha maguk az eredethelyek mindkét esetben teljesen és tökéletesen el is pusztultak: lehetséges (erre már nem hiszem, hogy bárki engedélye kellene). Ilyen jellegű kutatások elől, mint írtam is nem rég, olyan híres tudósok, mint Carl Sagan, Sklovszkij és mások sem zárkóztak el: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157602876&t=9000303

Ugyanez vonatkozik az ufókutatásokra, amit Kelet-Európában évtizedeken át áltudományként hírdettek. A tudósok többsége tudom hogy elveti, vagyis inkább nem vesz róla tudomást, éppen a bizonyított esetek hiánya miatt. De a legnagyobb ellenzői nem a tudósok (akik sokszor elég csendben vannak, ami gyanús kéne legyen pár embernek), hanem sima tudományos, félművelt újságírók, akik szerint ezt trendi elvetni. Ahogy a paleoasztronautikát sem nyírja ki Däniken tevékenysége, úgy itt sem áll, hogy megemlítik, hogy egy postásnő azt állítja egy fészerben közösült vele egy zöld bőrű ufonauta...

Mivel számos csillagász, asztrofizikus, NASA-kutató, sőt amerikai és orosz űrhajósok is (!) pozitív jelleggel álltak neki UFO esetek vizsgálásának, ez sem para-kutatás vagy áltudomány szerintem.

 

Előzmény: Törölt nick (15421)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.28 -2 6 15421

Ezek a hobbitok, apró termetű bennszülöttek, lényegében indián félék.. kb mint a pigmeusok... sötét bőrű törzsi életet élő emberek... ahogy írod is, emberfaj... az emberi fajhoz tartoznak... Persze hogy közeli rokonaink, hiszen fajtársaink.
A mesebeli (ill fantasy szereplő) hobbit, lényegében manó féle... kitalált fantázialény...
Amiről mi társalgunk (kabír, kurész, telkhin, korübant) az nem hobbit, és nem manó... viszont a törpe vagy a kobold elnevezés akkor már inkább rájuk illik... Egy kihalt történelem előtti, rejtélyes idegen faj... nem ember... a mítoszok és mesék emlékeznek rájuk... talán tényleg léteztek... nem tudjuk... a tudomány nem vesz róluk tudomást, az őshagyományokban rendre felbukkannak, a parakutatók pedig néhányan kutatják, pl Schenó....

Előzmény: Linkvadász (15418)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.28 -2 7 15420

Aztán van ez a kamra, ami az alkimistáknál a királyok kamrája, néhol utalva is gyermekáldozatokra, ill. azok megevésére.

Az egyiptomiaknál a Szed-kamra, ami a király megfiatalításának helye. Erről már sokat írtam: http://titkostortenelem.org/osi-technologia/52-a-kabirok-fiatalito-kamrajanak-keresese-ii

 

A legrégibb ábrázolása ez, Den király sírjában, egy falapba karcolva (azaz 5000 éves!):

A kamra hátsó része valamiért íves. A babilóni Samas Táblán ugyanígy látjuk a királyt:

Ezen szintén íves a kamra hátulja, pedig egészen más kulturkör. Alatta lévő hullámok talán arra utalnának, hogy egy kis sziklaszigeten van a trón? Az előtte lévő előtéren, három apró termetű figura talán a kabirokra utalna? A kamrában lévő isten/király előtt egy asztalon maga a napkorong látható. DE nem valamilyen technikai eszköz ez? Egy korábbi civilizáció technikai szerkezete? A fiatalító eljárásban résztvevő gépezet, amire már csak homályosan emlékeztek az ókori időkben?

Itt viszont egy minoszi pecsét képe, amit a heidelbergi egyetem múzeuma őriz:

 

Ez is majdnem olyan elnagyolt kép, mint Den királyé. De az kitűnik, hogy a kamra hátsó része itt is íves. Érdekes módon itt is van a kamrában ülő alak előtt egy hasonló szerkezet, mint a Samas táblán, csak itt az alak felé fordul. Az alak fején egy buraszerű valami van, ami az eljárás része lehetett, ha megfigyeljük az egyiptomi és babilóni képeken is ott van, csak éppen kirélyi fejdísznek kódolva!

Hogy lehet, hogy három ókori magas kultúra mindegyike ismerte ezt a hagyományt, ami a királyhoz kötődött?

 

Ezek a képek a királyok fiatalító eljárását mutatják, még a prehisztorikus időkből. Valószínűleg I.e. 3000 után ezek már csak emlékként maradtak meg, maguk az eljárások befejeződtek. Viszont olyannyira emlékeztek rá, a királyok vágytak erre, hogy szertartásokkal igyekeztek ezeket pótolni, mindenféle technikai részlet hiányával (a szed szertartások kétezer éven át!).

Hogy a minószi Kréta papsága ismerte ezt az eljárást, a szigetet az Atlanti-óceánon, hogy oda papnők vezette boszorkányhajók jutnak el, stb. arra éppen a krétai pecsétképek rejtelmes utalásaiból következtethetünk...

 

Schenouda Creative Commons License 2021.03.28 -1 5 15419

Még ilyen téren nem változott a véleményem. Nagyjából ugyanaz mint, amit itt írtam: http://titkostortenelem.org/kultikus-epitmenyek/46-kutatas-a-kretai-labirintus-utan

 

A minószi kultúra (i.e. 2700-1420) már inkább, csak hagyományaiban élt a kabir/kurész múlt, hogy emlékeztek rájuk, egyszerre imádták és rettegtek tőlük. Különböző okok miatt a Labirintus építését i.e. 4500 (+/- 500) évre tettem, azaz jóval a minószi kultúra kialakúlása elé.

Amúgy jófelé gondolkozol, hiszen a minószi kultúra számos olyan elemet fenntartott, ami a prehisztorikus rettegett lények idejéből maradt fenn ezen a szigeten. Néha nehéz is kibogozni, ha csak pár Krétán játszódodó mítoszra gondolunk, meg arra, hogy a minoszi időkben az itteni papok egy részét kurésznek nevezték, mivel ők lehettek az örökösei az ősi kurészek bizonyos tudományának. Szinte minden esetben, mint az aktuális Knosszoszi király tanácsadói szerepeltek, ami igen "beszédes"...

Előzmény: Törölt nick (15416)
Linkvadász Creative Commons License 2021.03.28 0 3 15418

A hobbitok tényleg léteztek, és közelebbi rokonaink lehetnek, mint gondoltuk

"Egy frissen bemutatott tanulmány eredménye egészen új megvilágításba helyezi a délkelet-ázsiai, kihalt emberfajok eredetét, legalábbis a tanulmány egyik társszerzője szerint. Az ausztráliai Adelaide-i Egyetem vezetésével végzett kutatás elsősorban az ősemberek és az antropológiai értelemben vett modern emberek közötti párosodás jeleit próbálta keresni genetikai vizsgálatokkal – eközben bukkantak olyan eredményekre, amik akár egy teljesen új elméletet támaszthatnak alá egyes fajok eredetéről.

A flores-szigeti Liang Bua-barlang, ahol a hobbitnak is nevezett emberfajt felfedezték – Fotó: Liang Bua Team

A kutatás elsődlegesen azt próbálta feltárni, hogy történt-e párzás a modern emberek és az ősemberek között a délkelet-ázsiai térségben, ahova a modern emberek nagyjából 50-60 ezer évvel ezelőtt érkezhettek meg. Mivel az ősemberek genomja nem ismert, a vizsgálat alapját képező 400 ember genomjai között a várttól alaposan eltérő mintákat kerestek, amik más emberi fajok eredetére utalhatnak.

A térségben három fő, mára kihalt emberi faj maradványai különíthetők el, amelynek nyomaira megpróbáltak rábukkanni, ezek a Homo erectus, a Homo floresiensis (azaz floresi emberek, esetleg Flores-szigeti hobbitok), illetve a Homo luzonensis. A H. erectus az ismeretek szerint 108 ezer évvel ezelőtt halt ki, a két másik faj nagyjából 50-60 ezer évvel ezelőtt, vagyis akkor, amikor a modern emberi faj megjelent a térségben, így elviekben volt lehetőség a fajok közötti párosodásra.

Ami érdekessé teszi a vizsgálatot, az az, hogy a floresi emberek, illetve a H. luzonensis is arról ismertek, hogy mai szemmel nézve rendkívül alacsonyak, nagyjából 108 centiméteresek voltak. Az alacsony termet feltehetőleg izolált zsugorodás eredménye lehet, ezt pedig környezeti stressz, vagy a rendelkezésre álló táplálék szűkössége okozhatta."

Annaem Creative Commons License 2021.03.28 -1 3 15417

 

Hihetetlen mennyiségű adat van ma már,  mélyen belemerültem a mínoszi pecsétek és amulettek  világába. 

Ezek pedig tovább irányítottak egyéb érdekes helyekre!

 PL.  egy KrétaI  hajó orra miatt eljutottam egy katedrális keresztelő medencéjéhez. 

Van egy érdekes könyv: Friedrich Matz,  Hagen Biesantz: Die minoischen und mykenischen Siegel .... tele képekkel. 

 

Nagyon sok hasonló pecsét van Mezopotámiában is ami érthetetlen, hogy elterjedt a hajózással,  vagy a mesterek mentek mindenfelé a világban. Esetleg ezek a földalatti bányászok ékszerkészítéssel is foglalkoztak.

 

 

 Itt a nő a démonokkal ami eljuttatott egy jó cikkhez, ami kapcsolódik a témához: 

 

http://www.hiddenmysteries.org/themagazine/vol10/articles/pics/dwellers1.shtml

 

Végül még egy utolsó darab, ami lenyűgözte a tudósokat mert keletkezési idejéhez képest még 1000 évig nem látható hasonló. 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.28 -2 5 15416

Tehát azt mondod, a mínoszi kultúra gyakorlatilag kabír volt... A kurész név eléggé hasonló a küroszhoz, ami meg ugyebár Cyrus legendás óperzsa nagykirály neve, akinek állítólag varázsereje volt.. lehetséges, hogy minoszi származású volt, azaz telkhin volt a híres Kürosz király???

Előzmény: Schenouda (15415)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.28 -1 6 15415

Az itt felrakott cikk első fele az Anemospiliában lévő templomról szólt és az ott éppen elvégzett emberáldozatról. De a feláldozott egy 18 év körüli fiú volt, azaz nehezen tekinthető (főleg ókori viszonylatban) "gyermeknek". De még így is vannak bizonyos utalások, főleg a karkötőjén lévő achát pecsét képe miatt is a mitikus kurészek gyermekáldozásaival.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157801666&t=9000303

 

Viszont a cikk második fele kétségkívül rituális gyermekkáldozásokról ír, hiszen az áldozatok csontjai 8-11 év közötti gyerekek lehettek. Evans már korábban talált hasonló értelmű gyerekcsontokat Knósszoszban, de arról nem találtam még becslést a korukról. Egyértelműen nem éhség miatt, hanem rituális okból a gyerekek húsát megették. Ez szerintem bizonyosan a sziget ősmúltjában tevékenykedő kurészek hatalmára utalhat.

Sok könyv vizsgálja az emberáldozatok szerepét, s nyilván csak azok érdekesek, ahol ez nem éhségből történt (mint pld. a Húsvét-szigeten).

A már említett Dennis D. Hughes: Human Sacrifice in Ancient Greece (1991) c. könyvében többször beszél

Isztrosz i.e. 3. századi történetíró értesüléséről: "A régi időkben Krétán a kurészek gyermekeket áldoztak Kronosznak". Mivel a Krétát elfoglaló korai görögség egyfajta szimbiózisban élt vagy két évszázadon át a más fajú, minószi népességgel, úgy tűlük történt egy információcsere a sziget multjáról, ami hagyományokban élt tovább. Márpedig az egyfajta kétéltű, emberhez hasonló, technikailag fejlett, mindig a tengerszint alatt lévő "barlangokban" élő telkhinekről-kurészekről mesélt. Ők hajtották be a "gyermekadót" Minotaurosz várába, a Labirintusba (ahol úgymond "felfalták" azokat), ami Helbig szerint is gyermekáldozatokra utalt.

Hasonló korai története voltmég a pelaszgok idejéből a görögországi Lapüsztion hegynek, ahol a "Falánk Zeusz" tanyázott.

 

A másik bizonyíték, a történeti párhuzam. Főleg a tartesszoszi kultúrkörbe tartozó Pozo Moro-i mauzóleum romjaira gondolok, melyek 2500 évesek. (Mellesleg ez is mutatja, a telkhinek/kabirok/kurészek vándorutját az atlanti szigetvilágból a Mediterránom keleti felébe.) Írtam is már erről:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=143390628&t=9000303

 

A mauzoleum domborművein telkhinekhez hasonló kétéltű lények egyszerűen felfalják a gyermekáldozatok összeaprított hulláit. Viszont kétségkívül szintén egy mitologikus kép, így az értelmezése mindig ellentmondásos és nehéz. John S. Rundin 2004-ben közreadott egy tanulmányt, ami szintén a görög hagyomány párhuzamait keresi a hispániai gyermekáldozatok mögött: Pozo Moro, Child Sacrifice, and the Greek Legendary Tradition

https://www.jstor.org/stable/3268041?seq=1

Képek a Pozo Moro-i mauzóleum faláról:

 

 

Előzmény: Schenouda (15360)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.27 -1 5 15414

Minosz király arany gyűrűje (Nikosz Trantasz képe):

 

Schenouda Creative Commons License 2021.03.27 -3 6 15413

Sajnos mágáról az "eredeti" minószi vallásról keveset tudunk. A mítoszok szerint a prehisztorikus időkben az őskrétaiakhoz települt egy mesteremberekből álló különös fajta a telkhinek, akiket itt kurészeknek neveztek. Ők gyakorolták a gyermekáldozatot.

De a gyermekáldozatok kötődtek Daidalosz palotájához (azaz labirintusához).

http://titkostortenelem.org/kultikus-epitmenyek/46-kutatas-a-kretai-labirintus-utan

 

Szóval ilyen kezdetek után kifejezetten érdekes lehetett a szimbólumrendszerük. Láthatólag ismerték azt a beavató és regenerálóhelyet, amit a Barberini Tájkép és az alkimista hagyomány fenntartott.

 

A minószi Kréta egyik (vallási) jelképe volt a "megszentelés szarva", ahogy annak idején Evans elnevezte, amikor Knósszoszt kiásta. Sinclair Hood is ezt tette a könyve borítójára.

https://en.wikipedia.org/wiki/Horns_of_Consecration

https://www.ancientworldmagazine.com/articles/horns-consecration-closer-look-minoan-symbol/

 

Bellori 1664-ben kiadott könyvében jelentette meg a Barberini Tájkép másolatát.

Bartolli: Picturae antiquae cryptarum romanarum et sepulcri Nasonum (1738) c. könyvében újból közli Bellori képeit. Az 58. oldalon a Barberini Tájképet adja, és a. 32. oldalon van egy másik kép:

https://books.google.hu/books/about/Picturae_antiquae_cryptarum_romanarum_et.html?id=DPOx4IcaBZ4C&redir_esc=y

"A könyv előnézete"-re kell kattintani.

Bellori egy római kori helyet mutat, ami Titus idejében épült,vagy hozzá kötődik. Ezen is több részletet átvehetett a Barberini Tájképről:

 

Van egy egyiptomi stílusú obeliszk rajta, a csúcsán tripoddal. Az oldalára téve egy lant (ami egyébként nagyon hasonlít a krétai "felszentelés szarvához"). Az előtérben lévő kis ház is hasonló a Barberini-féle kisházhoz.                                                                                                                                                                             

Annaem Creative Commons License 2021.03.27 0 5 15412

 

 

 

 

 

 

Az ISTENNŐ jön, és hoz. Méhecske  fejjel rajzoják de inkább a sáska jut róluk eszembe. Oldalt kettős üstökös. 

 

 

 

 

 

Annaem Creative Commons License 2021.03.27 0 5 15411

Nem foglalkoztam Mínosszal korábban, pedig milyen érdekes ő is. A hajón egyébként szentély kicsinyített mása, illetve egyes források szerint a mínoszi palotára  utal a szarv miatt. Más források és patakok nevezik ezeket dragon- boardnak is. Van persze madár is .... ennek és mindennek szimbolikája van, amire egy élet nem lenne elég feltérképezni de szerencsére sokan próbálták már meg megfejteni, megérteni.  Ezzel segítve bennünket, merre ne induljunk el. Polihisztornak kell lenni ez a terep csak így járható. 

 

 

construct Creative Commons License 2021.03.26 -6 3 15410

Fiatal hercegünk kifinomult tudósembert játszana, de sajna, folyton kiesik a szerepéből.

Amikor aztán így bedühödik, rögtön egészen mélyenszántó hangnemre vált:

"Lesz@rom a véleményed."

Nem tudom hol szocializálódhatott szegény, ha felbőszülve nem talál jobb érvet, mint hogy "vénségedre".

Magát viszont valami avitt feudális szerepkörbe képzeli:

"Oktató jelleggel, úgy beszélek veled, mint fiatal herceg az öreg tökéletlen jobbágyával."

Így tündökölve a tudomány egén, saját tíz-húsz évvel ezelőtti írásait koppintgatja be újra és újra, szorgalmasan feldolgozva bennük az ötven-száz évvel ezelőtti hírlapi kacsákat.

Az ilyen ember, gondolom, csakis valami ifjú herceg lehet.

Vagy Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon személyesen.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2021.03.26 -4 6 15409

Az írás végén kitér a gyíkember teóriára!

http://titkostortenelem.org/tortenelem/4-a-kabirok-titkos-eredete

Előzmény: nünüke88 (15408)
nünüke88 Creative Commons License 2021.03.26 -2 6 15408

Ez a hüllőszerű menekült lényes dolog a gyerekáldozatokkal erősen rokon a reptiliánokkal, nem? Csak a reptilián elmélet szerint ők máig megvannak, és máig gyűjtögetnek emberi szöveteket. A Kanonnak is van egy ilyen elágazása, hogy valójában nem pedó hálózat van a gyerekek ellen, hanem reptiliánok gyűjtögetnek gyerekeket. A legdurvább teória az, ami szerint az angol királyi család is gyerekevő reptiliánokból áll.

Bocs, Schenouda, egyébként élvezettel olvasom az írásaidat, és nem gúnyolódásból hozom fel a mai reptiliános elméletet, csak nem tudott nem eszembe jutni. Ha jól értem, a te elméleted szerint vénusziakról van szó, akik mára kihaltak.

Előzmény: construct (15208)
Hoaxvadász Creative Commons License 2021.03.26 -8 2 15407

<Egyszerűen vénségedre már képtelen vagy annyit elismerni, hogy tévedtél!!!>

bagoly mondja verébnek, szerinted ugyanis:

- a Vénusz radaros feltérképezését a leszálló szondák végezték (sic!)
- Protzen nem talált választ arra a kérdésre, hogy miként szállították a rumiqolqai bányában kibányászott kőtömböket (sic!)

Előzmény: Schenouda (15403)
construct Creative Commons License 2021.03.26 -8 2 15406

"Ifjú hercegünk", neked egyre alpáribb a hangod!

Nem láttál még csáklyázást, hogy csak nevetni tudsz rajta?

Nézz inkább utána! És nézz utána a kykladikus - minószi kultúrkör hajóinak is, akkor a későbbiekben talán fel fogod ismerni, hogy melyik a hajó orra, és merre van az előre.

A "mitikus hajósok" "misztikus tevékenységeit" pedig remélem jobban ismered nálam.

Ha azokat se, akkor hahotázz csak tovább.

 

Előzmény: Schenouda (15404)
Törölt nick Creative Commons License 2021.03.26 -5 5 15405

Jaj ne fárassz már! Feltalátatod velem a spanyolviaszt fater? :D
Ez a hajdani város nagyon érdekes tényleg és nem csak a név miatt... apró épületeket, apró helységeket alagutakat találtak a régészek, ahová sokfelé még négykézláb sem fér be ember, amint feltárták "véletlen pont", máris hogy hogynem az Assad víztározót ráengedték... Ez Scen egy törpe város, kabír város, legalábbis az egyik fele az volt. Megalapították, ha igaz 5500 éve, aztán ahogy írja a fáma, pár emberöltő után kiürült elnéptelenedett... ilyen jó fekvésű város vajon miért? Pont az Eufrátesz partján, rajta az összes releváns karaván útvonalon, több komoly nagyváros közelébe (egyébként ha jól értettem, Ur fénykorában alapították és az uruki dinasztia idején hanyatlott)... aztán évezredekkel később valaki felkarolta újraépítette és volt egy második fénykora.. mennyire hasonlít sok egyéb ókori helyhez ez a sztori is nem? Hogy melyik érában adott helyet egy komolyabb telkhin csoportnak, ki tudja, talán az újabban, hiszen a görögök is emlegetik még őket, úgy sejteni, hogy a görögökkel még együtt mozogtak itt-ott. De mivel mily érdekes, de Egyiptom csúcskorszakában, kb pont itt volt a birodalom határa... ergo tán egy darabig egyiptomi városka volt; (amúgy nem is olyan kicsi), mozaikos oszlopok, vízvezeték, csatornarendszer, minden égi-földi jó... 5000 éve a Közel-Keleten... de egyébként a ókori zsidó birodalomban is bent volt, majd ahogy említetted is Főníciához tartozott, legalábbis a terület, hogy a város állt-e még, nem tudni... nagyon sok legendás helyszínhez van közel, eleve ugyebár az Eufrátesz folyó, aztán Aleppó, Idlib-Ebla, Mári; a tengernél Sidon, Biblosz stb stb de még Baalbek sincs túl messze ugyebár... és ami még érdekes, hogy Göbekli Tepe és Damszkusz sem túlzottan...
Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy tudatos iszlamista történelem elsikálással állunk szemben. A muszlimoknak elég kínos a pogány múlt (akárcsak a keresztényeknek).. bibliai illlet koráni szent földön nehogy már pogány törpék városa lehetett... jobb az ha víz alatt van... látszik, hogy direkt arra terelték az Eufráteszt, egy nagy kanyar van ott (ami régi térképeken nincs ott, persze rá lehet fogni, hogy a gát, meg az erőmű, meg a hatalmas víztározó így kanyarodik blablabla, oké)... a ciki az hogy Habuba Kabira jelentős része egy dombon állt... namost ezek a romok (amik magasabban vannak) nem kerültek túl mélyre, állítólag még akkor is látszottak a vízből, ha arra mert nappal csónakázni valaki (ha nem vette észre egy szír katona és lőtte valagon), hogy hopp pár méter mélyen milyen szép épületek vannak itt...
Aztán hogy hogynem, eléggé pechesek voltak szegény idióta muszlimok, mert csökkenni kezdett a vízszint, ami mondjuk sivatagos szubtrópusi vidéken nem meglepő a szárazság  miatt (a tározót pont ezért is csinálták ilyen nagyra, mert öntözésre is alkalmazzák, de hát végülis Mezopotámia széléről és az Eufrátesz folyóról beszélünk ugye)... számomra egyértelmű (nyilván teoretikus hisz bizonyítani nem tudom), hogy szándékos eltüntetés történt... nem izgatta még az sem az arabot, hogy nem messze onnan egy muszlim emlékhelyet is elárasztottak valami kretén Ibrahim mittudoménmi habalbalbalabla iszlám próféta szent sírhelyét ill kriptáját, ami kisebb muszlim zarándokhely volt (persze arrébbvitték és felépítették nem messze, oké, de az már akkor sem olyan, még ezt is megérte inkább csak Kabira tűnjön el a föld színéről..?)...
(amúgy ez is figyelemre méltó, hogy bárhol van egy ősi pogány történelmi romterület kínosan ügyeltek az arabok, hogy a közelében felhúzzanak egy mecsetet... de mellesleg a keresztények is ezt csinálták.. régi pogány emlékhely ill rom, akkor mellette ott a keresztény templom... alig átlátszó, hogy vergődtek arrogánsan mindigis a keresztény és iszlám történelmi-terroristák...). Tehát ment szépen lefelé a vízszint, mígnem szigetként emelkedett ki Habuba Kabira!!! Meg lehet nézni guglin ott van kérem szépen! 5000 év távlatból is a kabírok lealázták a kiirtóikat... Sok rom került szárazra amúgy megint a part mentén is, hiába erőlködtek hogy kiszélesítsék a tározót hogy takarja a fejlett romokat (amiken azonnal látszik, hogy 5 ezer éve is fejlettebb település volt, mint ott a környéken is a mai arab putri kisvárosok), a műholdképen láthatók a szabályos alakzatok a partmenti mocsárban! (pont szemben ezzel a furcsa függőleges romokkal teli szigetcsoporttal)
Meggyőződésem hogy ez részben vagy akár egészben kabír város volt! Ott állnak a romok büszke mementóként és senki nem tud tenni semmit, mert az eredeti vízszintet már nem tudják elérni az Assad tározón (picit eltúlozták, ugyebár a világ  egyik legnagyobb mesterséges felduzzasztása), tehát a közepén szépen jó hosszan egy függőleges földsáv sziget, rajta végig szépséges romok, Habuba Kabira romjai...
A város széle lehetett ez egyébként... a másik széle szárazon van a folyó nyugati partján, ott még vannak romok itt-ott földbe döngölve (ahogy az már arab országokban szokás)... és még ott is látszanak helyenként az apró járatok, ahová ember épphogy be tudja magát tuszkolni... vagy nem...
Szerintem a hagyománytisztelő szufi vezetők egy nem messzi falut elneveztek egyébként Habuba Kabirának, szerintem megemlékezésül... (persze az iszlamisták sem bánták, hiszen ha jön valaki és kérdezget Habuba Kabira után, akkor nyilván nem a hatalmas tó közepére mutatnak, hanem erre a falura...
A feltáró németek előrelátó módon kimentetek pár dolgot Habuba Kabirából, a berlini múzeumban megtekinthető... (sumer stílusú mozaikos oszlopok is vannak)
A Kabír név valóban sokfelé feltűnik. Gondoltad, hogy nem ismerem Szandokánt? hahaha
Azonban nehogymár a lekvár főzze be a nagymamát... e neveknek van ősi eredetük... nyilván nem Szandokánt játszó színészről nevezték el a kabírokat ugyebár... Oké hogy arabul jelent valamit (sőt másik nyelven is Indiában, talán szanszkritül, ami csak azért volna érdekes, mert kihalt nyelv, és sokak szerint szakrális nyelv egyúttal... tán a kabírok nyelve volt?), csak éppen ugyanez a tyúk-tojás probléma van, hogy előbb került-e be az arab nyelvbe e szó és utána nevezték el a kabírokat, vagy éppen fordítva... hát szerintem nyilvánvaló a válasz, hiszen sem iszlám sem arab nem volt a kabírok idejében ott... és nem mellesleg, minő véletlen, abszolút "kabír környék", a mediterráneum, a hellén világ kellős közepe... tengeren egy köpés Ciprus, onnan meg Kréta, ahol min kabír aktivitást vélelmezünk, de túl messze Alexandria sincs és sorolhatnám még hosszan a legendás ősi helyszíneket (ahogy soroltam is már imént)... amik nincsenek innen messze és kabír vonatkozást is feltételezünk róluk okkal... Talán ez volt a kabírok hivatalos fővárosa egykor, ki tudja? Szóval csak ne bagatellizáld el Scheno, mert hidd el, fontos város! Inkább kutasd azt is kicsit, jobban jársz... ;)


https://www.orient-gesellschaft.de/forschungen/projekt.php?a=55
https://wikimapia.org/35238862/Habuba-Kabira-S%C3%BCdhttps://www.jstor.org/stable/44431292?seq=1

Előzmény: Schenouda (15387)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.26 -2 6 15404

"Ha valódi hajó, akkor csáklyázik, Ha..."

 

Hahaha, hát még ez se megy...?

Előzmény: construct (15399)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.26 -2 6 15403

Csakhogy ez nem egy "válasz" a saját kérdésedre: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157805676&t=9000303

 

Valószínűleg rájöttél közben, hogy hülyeséget beszéltél. Azóta mellébeszélsz!!!

Egyszerűen vénségedre már képtelen vagy annyit elismerni, hogy tévedtél!!!

Helyette "most nem találom" mögé bújsz. Szánalmas!

Előzmény: construct (15402)
construct Creative Commons License 2021.03.26 -5 1 15402

Válaszoltam:

"Most nem találom annak az achát vésetnek a képét. A hajó stimmel, egy istennő szerű alak éppen vízre taszítja. Egy fekete-fehér rajzom volt csak róla, és úgy emlékszem, hogy a kísérő szövegben gyűrűnek nevezték."

Arról nem tehetek, hogy te nem tudsz olvasni.

Előzmény: Schenouda (15400)
fitosi Creative Commons License 2021.03.26 -6 2 15401

Válaszolnál a rég feltett kérdésemre, miszerint milyen módon éltek emberek a Vénuszon?! Milyen ruhában és védőfelszerelésben?

Előzmény: Schenouda (15400)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.26 -4 5 15400

"Miközben valamiféle "ifjú hercegnek" szereted magad nevezni..."

 

Miért nem felesz, a saját magad által feltett kérdésre??? Minek beszélsz másról?

 

 

Előzmény: construct (15398)
construct Creative Commons License 2021.03.26 -5 2 15399

Ha valódi hajó, akkor csáklyázik, Ha mitikus hajó, akkor talán valami misztikus tevékenységben mesterkedik.

Előzmény: szenyor Lopez (15396)
construct Creative Commons License 2021.03.26 -6 2 15398

Miközben valamiféle "ifjú hercegnek" szereted magad nevezni, megdöbbentően primitív alvégi nyelven írsz. Ez a kultúra dívik a ti magasröptű világotokban?

Előzmény: Schenouda (15392)
Schenouda Creative Commons License 2021.03.26 -2 5 15397

Az szerintem mégis egy kormánylapát.

 

DE szerintem ez egy mitikus kép, nem is csatlakozik ill. viszonyítható az "igazi" minoszi hajókhoz, pláne ha elfogadjuk, hogy aki rajta áll az egy "istennő". Se vitorla, se evezősor nincs éppen ezért rajta. Lehet olyan volt a krétaiaknak ez a szimbólum, mint az egyiptomi domborműveken a "naphajók", amiben a napisten, Ré utazik az égbolton. Így eléggé felesleges is, számonkérni rajta, hogy melyik az eleje-hátulja,

vitorla, evezők, kötélzet, horgony, stb.

 

Előzmény: construct (15394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!