Keresés

Részletes keresés

Bombyna Creative Commons License 2013.01.31 0 0 3950

Biztos mert fájunk.Bár én most nem.

Te szoktál még?

Tartsatok ki még 1 kicsit:)

Előzmény: tristen (3949)
tristen Creative Commons License 2013.01.31 0 0 3949

Sziasztok!

 

Miért állt le a fórum? :(

 

KITARTÁS!

tristen Creative Commons License 2013.01.29 0 0 3948

itt pedig nem AZ, hanem AZT szerettem volna írni! Na ma is adom a formám! :)))))))))))

Előzmény: tristen (3947)
tristen Creative Commons License 2013.01.29 0 0 3947

az akartam írni, hogy a műtéti beavatkozás után! az illetően nem illik a szövegkörnyezetbe ;-)

Előzmény: tristen (3946)
tristen Creative Commons License 2013.01.29 0 0 3946

Szia!

 

Először is fogadd a gratulációmat, hogy rászntad magad a műtétre. Már most jó lesz, ha tudatosítod magadban, hogy a műtéti beavatkozást illetően már nem lesznek "panaszmentes" napjaid. Amikor nehezet emelsz vagy éppen sportra adod a fejedet, (és itt nem a sakkra gondolok értelemszerűen......) másnap fájni fog, sőt!

 

Bízom benne, hogy nem riasztottunk el !

 

KITARTÁS!

Előzmény: tuti44 (3944)
Bombyna Creative Commons License 2013.01.29 0 0 3945

Mi az a panaszmentes?Amihez hozzányúlnak az már nem lesz a régi.Nekem 2.5 éve volt a műtét de még mindig érzem sokszor.

Előzmény: tuti44 (3944)
tuti44 Creative Commons License 2013.01.29 0 0 3944

Sziasztok!

Okt. 15-én műtöttek lágyéksérvvel, hálós technikával. Kb. 2 hete  nem a varrati résznél, hanem belül fáj a hasam, különösen járás közben.

Hiába szántam rá magam a műtétre, úgy néz ki a fájdalom marad?

Ti  a műtétet követően mennyi idő után voltatok panaszmentesek?

tristen Creative Commons License 2013.01.22 0 0 3943

Szia!

Megértelek nagyon én is így voltam, ameddig meg nem műtöttek..

Már maga a tudat, hogy már nem fog megjavulni iszonyatosan rossz érzés.. Szóval maximálisan megértelek...

Nem tudok tanácsot adni ebben, hogy mit tegyél esetleg!

A végleges megoldás a műtét lesz szerintem, de addig van még időd..

Ne búsulj és kitartás!

Fel a fejjel!

Előzmény: golgemáj (3942)
golgemáj Creative Commons License 2013.01.21 0 0 3942

Hát kezdődő sérv még valóban nem konkrét baj,de a fájdalom az, nameg hogy ez is tényleges sérv lesz és a tudat, hogy mit tudok tenni ellene? Visszafordítani sajna nem :( Akár vigyázok akár nem, meggyógyulni nem tud és vagy kicsit előbb vagy kicsit utóbb de gondolom kijön :( tehetetlen vagyok semmit sem tudok csinálni már.

Előzmény: tristen (3940)
mentalist_ Creative Commons License 2013.01.21 0 0 3941

Értem. Nekem azt mondta a doki, hogy "ugye tudja, hogy ez már nem lesz olyan, mint 10 éves korában", és "ez már csak 98%-os lesz...  Nos, ezt én úgy fordítottam le, hogy örüljek, ha az "eredetinek" a 80%-át hozza... A lényeg, amit a szemem előtt tartok a jövőben, a súlyfelesleg elkerülése, és a terhelés józan keretek között tartása. Sajnos nálunk már a leggyengébb láncszem elszakadt és sosem lesz olyan az új, mint az eredeti. mellékállásban veszélyes fák kivágását végzem, emiatt ez igen érzékenyen érint. Majdcsak lesz valahogy.

 

A jókívánságokat köszönöm! Minden lábadózónak hasonlókat.

Előzmény: zekkkk (3935)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3940

Szia!

 

Én vidéki vagyok, szóval engem vidéken műtöttek meg, egy kórházban.

 

Ennyi a történetem! :)

 

Ha kezdődő sérved van, akkor még nincs baj, de azért vigyázz magadra!

 

KITARTÁS! :)

Előzmény: golgemáj (3938)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3939

Így már értem a "hentes" dokitól való félelmed. A tágulat valóban nehezem vizsgálható, nálam is sokáig kereste az egészséges oldalon, de csak hosszas vizsgálódás és a köhögtetéses módszerrel találta meg, de meglett végre. Úgyhogy vigyázok magamra most már azon az oldalon is..

Előzmény: golgemáj (3937)
golgemáj Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3938

Szia tristen lényegében mindegyik doki azt mondta, hogy jelenleg még nincsen sérv max kezdődő így tennivaló sincs a fájdalom ellenére.Téged ki műtött vagy ki vizsgált és merre? Köszönöm a válaszaitokat.

Előzmény: tristen (3931)
golgemáj Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3937

Szia Zekkkk az Sztk-s mészáros dokiban azért nem bízom, mert amellett hogy a városban mindenkinek csak rossz tapasztalata van vele kapcsolatban és csak szidják, mert sima általános sebész a városi rendelőben ő maga életében nem műtött sérvet, nekem fél évvel ezelőtt a csuklótörésemet sem ismerte fel és azért kb. fél évet kellett várnom mire megműtötték a kezemet köszönhetem neki és millió ilyen dolgot hallottam ismerősöktől. Annyit mondott hogy még nincs sérvem de 1000% hogy lesz hogy mikor azt nem tudni, de lessz és akkor lesz majd egy dudor és hogy lehet, hogy ha most megemelek egy 40 kg-os zsákot vagy súlyt akkor rögtön lesz, de azis lehet hogy csak 5 vagy 10 év múlva és ha kijön a dudor akkor fog megszünni a húzó fájás.Addig nem kell semmit csinálni el is küldött még egy papírt se adott.Ezért is mentem el a magándokihoz is.A sérvkapun meg még nem jön ki rajta semmi éppen ezért nem tapintható köhögtetéses vizsgálatnál sem.A biciklizés furcsa de biztos nem a tekeréstől, mert akkor van csak és ez kissé másabb fájdalom ez a húzó fájdalom mellett egy nehezen leírható érzés mintha frissen belémvájtak volna oda egy tompa mondjuk kukoricatuskót :) Kb olyan, de a biciklinyereg miatt abban biztos vagyok.És a tágult kaput meg eddig hallomásaim alapján önmagában nem műtik és húzó fájdalmat sem okoz.Fenntről nézve a csípő vonalától lefelé a hímvessző tövéig csináltak ultrahangot és nem látszik rajta sem.Igaz fekve és ilyenkor gondolom nincsen hasprés sem.

Előzmény: zekkkk (3924)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3936

Köszi a képet, habár általában mindig mosolygós vagyok, kivéve ha mérges:-D Amúgy meg tényleg jófej vagyok, meg rendes is, csak meg kell ismerni..

 

Előzmény: tristen (3933)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3935

Na azért, csak nem alma méretű az a dudor:) Elkezdenek a szövetek, sejtek belemászni a háló szálai közé, majd idővel teljesen eggyé válnak, így erősítve a dolgokat. Lehet hogy ezt érzed a bőröd alatt.

Fizikai munkát végzek, igaz hogy könnyűt, de ad hozzá hogy állok, jövök megyek egész nap, sokszor nem 8 órában.

Nálad meg szerintem felesleges így előre kiszámolgatni a heteket, majd a helyzet adja magát, mindnkinél máshogy megy a felépülés, a 6 hét csak egy általános időszak. Úgyis fogod érezni hogy meddig is mehetsz el  a munkával.

Lehet hogy egy kicsit félreérthetően írtam, hogy még mostanság is "bedurran" a műtéti rész. Szóval amióta műtöttek, azóta nem ugrok neki bárminek is, hanem előtte mérlegelem a helyzetet:) de ez sokszor nem sikerül. Rutinból megemelem, nyújtózkodom, erőlködöm ilyesmik. Írok konkrétabbakat: egy teljesen "kitekert" testhelyzetben akartam nyújtózkodva kihúzni erőlködéssel egy dolgot, ami persze nem ment, persze már elöntötte a sz. az agyamat, de akkor se jött. Még jobban nekiugrottam és tessék estére már szépen éreztem a fájó részt.

A nyáron nyírtam a füvet az árokbarton, ami eléggé ferde, mint az árkok általában:-) és a fűnyírót csak nehezen tudtam megtartani hogy egyenletesen menjen, na akkor is eléggé éreztem a dolgokat.

Most a  hétvégén vittem ki a kukát az utcára, ami jól tele is volt és a kapubejárónál le volt fagyva a járda, csúszott is rendesen, aztán visszanyúltam a kapuhoz, nehogy becsapja a szél és persze megcsúsztam. Egyik kezemmel a kukát tartottam, másikkal a kaput, majdnem csináltam egy spárgát, éreztem is utána rendesen.

Nálam a nehéz emelés nem játszik igazán, mert vagy ott hagyom inkább, vagy szólok valakinek hogy segítsen, ha meg mégis , akkor inkább leguggolok és úgy emelem és nem pedig lehajolva, izomból.

Sportolni nem szoktam, egyrészt nem szeretem, amúgy is mozgok eleget, másrészt meg teljesen normális testalkatom van, nem szükséges hozzá tunningolás:-)

tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3934

Mint ahogyan a női mellek méretei sem azonosak [mellesleg a férfiak egyéb méreteire már ne is térjünk ki], így az alma méretben lehet kisebb, nagyobb, közepes és így tovább. Talán, ha más gyümölccsel tennél egy hasonlatot, jobban eltudnánk képzelni! :))

 

KITARTÁS!

Előzmény: mentalist_ (3926)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3933

Szia!

 

Küldök Neked egy aranyos képet, ...

 

 

ezt NEKED, mert jó fej vagy! :)

Előzmény: zekkkk (3925)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3932

Szia!

 

A sérvet, ha diagnosztizálták, meg kell műteni, mert ellenkező esetben csak nagyobb és nagyobb lesz! Eleinte pici, majd egyre nagyobb és nagyobb, attól függően, hogy mennyire veszed igénybe a hasfalat, de ahogyan olvastam te futsz. Szóval ez az általánosnál nagyobb terhelés szerintem. Egyébként menjél még el legalább két dokihoz, sosem lehet tudni, ahány ház, annyi szokás. Na de most komolyan, mi a fenének mész el ennyi orvoshoz. Hidd el, ez sérv és kész. Bár, ha van ennyi pénzed, hát menj csak.

 

Amúgy jó, hogy sportolsz, mert ez majd jól jön, amikor megműtöttek, mivel könnyebben fogsz gyógyulni, mert eleve a hasfalad erősebb, habár a hasfalat nem igazán lehet erősíteni, mert tulajdonképpen ezen a részen nem is nagyon vannak izmok, inkább a felette húzódó hasizmot lehet kondícióba tartani, ami egyben feszesebbé teszi magát a hasfalat is,.....

 

KITARTÁS!

Előzmény: zltmth (3921)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3931

Szia!

 

Hát nem szeretnélek elkeseríteni, de ha ilyen heretáji húzást érzel, akkor meg kell műteni. A magán doktor kirabolt! ennyi!

 

És sajnálom, hogy hentesnek nézted azt, aki valójában segített azzal, hogy megkínzott. Annak idején engem is így vizsgált meg a doktor, azt hittem beszarok a keze alatt, valójában lehet, hogy be is szartam, csak a tudatalattimból már nem jönnek ezek a kényelmetlen emlékek vissza :))))))))))))))) , de hidd el, ez a normális vizsgálat. A sérvet másképpen nem lehet vizsgálni, lehet ugyan egy orvos ilyen kis pihepuhácska, de az nem sokat ér..

 

KITARTÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: golgemáj (3920)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3930

szia!

 

Minden rendben van!

 

KITARTÁS!

Előzmény: mentalist_ (3919)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3929

Szia!

 

Nem tudom, hogy tudod -e, de a férfiak egyik heregolyója mindig nagyobb egy picivel. Általában a bal here... Szerintem még mindig nincs gond, hogy érzékenyebb a vágott rész, hidd el, el fog múlni.

Ami pedig a vérhígítót illeti, én sem kaptam, na ehhez nit szólsz? :) Legyél már egy kicsit optimistább! :)

 

KITARTÁS! :)

Előzmény: fórumlakó (3918)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3928

Vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy jól teljesített a kisfiad, ezért jó lett a bizonyítványa! Szóval ez szuper! :))

Előzmény: tristen (3927)
tristen Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3927

Szia!

 

Én is örülök, hogy ilyen jó lett a kisfiad teljesítménye! GRATULÁLOK! :))

 

hali :)

Előzmény: climbz (3916)
mentalist_ Creative Commons License 2013.01.20 0 0 3926

Az alma méretű duzzanat talán kicsit túlzás volt részemről. Inkább úgy mondanám, hogy a seb és környéke kissé érezhetően jobban kiemelkedik, meg van dagadva. Mára kicsit jobb. (11 nap)  Milyen munkát végzel? Én max 7-8 hét múlva már közpes, vagy annál kicsit nehezebb fizikai munkát is szeretnék végezni. A honlap azt írja, hogy 6 hét után teljes terhelés mehet. Neked másfél év után is bedurran fizikai munka után? Konkrétan milyen terhelés után? Mekkorát emelsz ilyenkor, és hány órán át? Folyamatosan a nap folyamán? Vagy esetleg sportról van szó?

Előzmény: zekkkk (3922)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3925

Tristen barátom, most Te jössz:))

zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3924

Szia.

 

Amiket leírtál, az nagy valószínűséggel a lágyéksérv tipikus tünetei, úgy mint húzó fájdalom, here dolgok, este jobban stb. Az hogy az első doki megvizsgált és az ujja "belefért" ahogy írtad, szerintem elképzelhető. Ez nem úgy van hogy ha egyszer kinyílik, akkor úgy is marad, hanem mivel rugalmas a dolog és kitágul egyre többször és többször, annál jobban nagyobb lesz és egyre kisebb az esélye a kzáródásnak, mert a kitágult sérvkapun könnyebben visszacsúszik a hasüregbe a sérvtartalom, pl. lefekvésnél.  A kizáródás akkor van, ha a nyílás még kicsi és szűk és ha átpréselődik a kapun a tartalom, akkor már nem tud visszahúzódni, ilyenkor a szorítástól elzáródhatnak az erek stb. és, na akkor már lehet agyalni hogy mi is legyen:)

A második orvos eredményére meg nem igazán tudok mit mondani, talán nem volt elég alapos??

Lehet hogy Neked "állatnak" tűnt az első orvos vizsgálata, de nyilván biztosra akart menni, csak rossz volt a körítés, legalábbis számodra. Bajod nem lett nagyobb, de lehet hogy az ő vizsgálati eredménye a helytálló.

Az biciklizésnél hogy dörzsölődik a dolog, az szerintem nem játszik ebben az esetben, mert akkor már heresérv lenne, és távolságilag azért van jópár cm a két dolog között. Inkább a tekerés-megerőltetés ami okozhatja a fájdalmat. Nálam műtét után 1 hónapig nemjavasolta a doki a biciklizést, nyilván az erőltetés végett és nem a dörzsölés miatt:)

Előzmény: golgemáj (3920)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3923

Szia.

 

Szerintem ha két orvos is ugyanazt állapította meg, a harmadik is ugyanazt fogja... Ez a futás dolog meg szerintem ha eddig elvoltál vele a sérvvel együtt ezután sem lehet problémás annyira. Amikor még nem tudtad hogy pontosan sérved van, akkor is futottál, nem?

Neked is mondom, hogy ez csak az én véleményem mint kívülállónak, az orvos majd tanácsot ad, hogy mit és mennyire lehet a Te esetedben, a Te állapotodban.

Mostmár lassan a műtét gondolatával is jobb lesz ha megbarátkozol, mert mint nekem is mondták anno a fórumtársak, a sérv magától nem gyógyul meg !

Előzmény: zltmth (3921)
zekkkk Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3922

Szia.

Hát segítséget talán nem is, de véleményt azt mondok, illetve írok. Miniplasztikás vagyok én is. Nálam is hasonlóak voltak a tünetek, kivéve az "alma" duzzanatot. A vágás alatt közvetlenül a bőr alatt egy kb. ceruza vastagságú hurka alakult ki, túlnyúlva az eredeti vágáshosszhoz képest 1-1 centivel.Nekem olyasmit mondott, hogy egy steril gyulladás fog kialakulni ott belül, aminek lesznek  utóhatásai, ami nem mindig kellemes. (aki nem egészséges és durván probléma van az immunrendszerével, annál ez a gyulladás nem vagy csak nehezen jön létre. Valahogy így magyarázta műtét közben, nem pontosan emlékszem vissza a szavaira, de nagyjából ez volt a lényege)A műtét után a doki azt mondta, hogy ugyanúgy viselkedjek, mint a rendes kerékvágásban, csak kíméletesebben. Nem heverésztem napokon keresztül, igaz nem is dolgozatm, ha éreztem hogy fájdogál vagy fáradok, leültem, elfeküdtem a fotelban, ahogy kényelmesnek tűnt, de napi szintem mozogtam, mászkáltam. Talán a 4.vagy 5. napon nagy bátran elmentem vásárolni apróságokat és egy kétliteres üdítő "cipelése" megtette a hatását. Azt hittem alig érek haza, majd kiszakadni éreztem a sebem, fájt-sajgott két napon keresztül. Azon voltam hogy felhívom a dokit, de javult a helyzet, de hozzáteszem, nagyon lassan. Azóta is, ha nem figyelek oda és megerőltetem magam, akkor abban a pillanatban nem érzek változást, de utána 1-2 órával viszont igen, sőt sokszor csak másnap reggelre -pihenés után- elmúlik. Hozzáteszem, alakulgat a helyzet másfél év utáni műtét óta, úgyhogy mostanra elmondhatom, hogy ugyanúgy élek virulok:) mint a műtét előtt. Szóval ne keseredj el, az idő majd helytáll mindenért, de ha ez az "almás" dudor nem javul vagy roszabb lesz, szerintem felhívhatod a dokit, biztosan segítőkész lesz. Fel a fejjel, gyógyulj meg mihamarabb:)

Kicsit offolom a témát, de kikívánkozik belőlem. A műtétem előtt nem igazán foglalkoztam, sőt kicsit lerágott csontnak is gondoltam azt, hogy mindenhol csak azt hallom, hogy akadálymentesítést a középületeknél, ect. De bizony áldom az eszét, aki megvalósította  a környékünkön ezeket a dolgokat, mind az orvosi rendelő, mind a boltok bejáratánál. Igen jó hasznát vettem neki. Akkor.-:)

Előzmény: mentalist_ (3919)
zltmth Creative Commons License 2013.01.19 0 0 3921

Sziasztok

Két hónapja érzek a jobb herémnél kellemetlen érzést és sajnos az elején hallottam egy megrendítő történetet hereproblémáról, amitől annyira beparáztam, hogy a legsúlyosabbakra gondoltam. Nem nagyon szeretek orvoshoz járni, ezért húztam az ügyet, de azt vettem észre, hogy a nap 95 %-ában már csak erre gondolok. Végül rászántam magam és dec. végén elmentem egy vizsgálatra, ahol nagyon felületesen nézett meg az orvos. Mivel azonnal kimondta, hogy kisebb jobboldali lágyéssérv. Valahogy nem bíztam a diagnózisban és a napokban ismét megvizsgált egy komolyabb doki, az már ultrahanggal és ugyanezt a diagnózist állapítota meg. a sok idegeskedéstől már rendelésre jönnek elő a fájdalmak itt ott a hasfalban, derékon. Elkezdtem szedni gyengébb nyugtatókat és mintha kezdenének megszűnni a panaszok. Ettől függetlenül még elmegyek két hét mólva egy harmadik dokihoz...Mivel minden nap lefutok 3-4 km-t , az lenne a kérdésem, hogy ez a még enyhe sérvre káros lehet-e ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!