Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

leto- Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1264
NLQ:
Utallak!
Foleg, mert nem tudok menni :(

Nem tudtok elado regi Suzukit? 6-800e korul, mukodo allapotban?

Előzmény: NLQ (1257)
komo2 Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1263
Hi!
Nem tudja vki., hogy gyartanak-e (es kicsoda)7.50R15 meretu gumit?
koszi
kwiki Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1262
Hurrá!

Köszi, hogy ilyen gyorsan válaszolnak az "ÖREGEK" (végigolvastam a teljes fórumot, plusz a tagok elérhető egyéni honlapjait), máris kezdek reménykedni az "okulásban".

Alfred: Ez most vicc? Vagy a Toyotások hörögnek a LR-re, és ha az jó, akkor a Pacek is? :-)

NLQ: Természetesen megtisztelő érdi meghívásod, csütörtökön feltétlen elmegyek.
De addig is, a vasárnapi topic túrán szívesen veletek tartunk.

Alfred Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1261
kwiki:
Hívd fel a Toyota klubb elnökét és teszteld le, valóban tárt karokkal várnak-e:
Amikor megkérdi, hogy milyen autód van, mondd azt, hogy Land Rover!
Előzmény: kwiki (1256)
elf Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1260
NLQ: Igen, ideiglenes megoldásnak én is a tetőcsomagtartót gondoltam. Ezzel csak egy gond van: terepen nem túl előnyös a magasra helyezett nagy súly. Tudod, borulékonyság meg ilyenek.
A jacket meg a kannákat természetessen csak akkor szerelném föl a tartóra, ha terepre mennék. A vaddisznók meg a mókusok nem lopnak.
Hogy mégis bizonságban legynek a cuccok, mind a kannáknak, mind a jacknek+pótkeréknek lakatolható tartót gondoltam csináltatni. A jack szétesése ellen is ki lehet valami találni. Viszont a kivülre helyetett kanna tartó azért praktikus(én ezt egyébként vizeskannára találtam ki főleg), mert igy fel tudok szerelni egy csapos kannát hátulra, amivel könnyen kezet lehet mosni "vehicle recovery" után, és nem kell sáros kézzel turkálni a csomagtartóban, meg fogdosni a kormányt. Mondjuk ilyennek a te autódon nem lenne értelem, mivel a platón minden elfér+nem kell tisztának lennie.

A dolog anyagi része a tényleg húzós lesz, különössen a tuning lökhárítóval+tankvédövel együtt.
De én ezt amúgy is csak távlatilag(tavaszra) tervezem, szerintem még hónapokig fogom finomítgatni az ötletet.

NLQ Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1259
elf: szerintem a teocsomagtartodon nagyon jol mutatna a potkerek, es nem is kell kolon tartokat vasarolgatni... mert szerintem most epp eleg kiadasod lesz.... az uzemanyag kannat es a jack-et semmifele keppen nem raknam az auton kivul... tul gyorsan laba kel az ilyen dolgoknak... valamint ha a jack 1-2 alkatresze leesik a razkodas kozepette, azt egyszerubb a kocsiban megtalalni, mint a mogotted hagyott 10-50 km-en

Udv
nlq

Előzmény: elf (1258)
elf Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1258
docdoc: Hát elméletileg kötelező a lökhárító a vizsgához. Dehát mint tudjuk, megfelelő helyeken, megfelelő összegért cserébe még négy kereket és egy rendszámot is áttolnak a vizsgán. :)

Komolyra fordítva: még a megbundázott vizsgánál is a féknek mindenképp jónak kell lennie. A többi nem számít.

Alfred: És a szoft trophy?

Topictúra: Hát a jó lenne, de nekem most sajnos szerelőnél van az autóm.

Ugyanis a héten sikerült NLQ segítségével baráti áron új gumikat vennem. Végül is a 7.50R16 os BFgoodrich Trac Edge melett döntöttem. Nem bántam meg.
Eddig még csak az aszfalton nyujtott teljesítményéről tudok nyilatkozni, de azzal nagyon elégedett vagyok. Terepgumi létére csak minimálisan csúszik, azt is csak blokkoló fékezéskor, kanyarodásnál tök stabil.
Mondjuk ebbe az autó állandó négykerékhajtsa is belejátszik. Zajt se nagyon produkál. Szóval jó. Remélem terepen is Ok lesz, mert elég durva a mintázata.

Egyébként az autómra a 205/80 R16 a gyári méret. Ekkorta gumikat(7.50= 190.5/100) csak 5 cm-es emeléssel lehet föltenni. Nekem meg volt emelve a kocsi(még az előtő tulaj csinálta), így bátran vettem nagyobb kerekeket. Ám elkövettem egy nagy hibát. Nem ellenőriztem a rugók állapotát.

Nem is volt semmi baj, amíg ki nem próbátam az új gumikat egyik este "terepen". Néhány dombocskán autóztam át különböző sebeséggel, és közben füleltem, beleér-e a kerék a karosszériába. Egyszer halottam valamit, de úgy gonoltam csak a vasak csörögnek a csomagtartóban.

Aztán másnap jött a meglepetés. Napfénynél észrevetem hogy a hátsó gumikon a legszélső bütykök oldalába néhol kis(és nem kis :( ) bevágások kerültek. Hát nem kicsit lettem ideges.

Aznapra pont bejeletkeztem a szerlőhöz, úgyhogy begurultam hozzájuk, és összehasonlítottam az udvaron álló tök gyári futóművű Range, és az enyém magasságát. Kinéztem egy pontot a karoszérián, és megmértem a földtől a távolságát. A különbségnek az én kocsim javára + 7.5cm-nek kelett volna lennie. Ez elöl még csak-csak megvolt, de hátul a két kocsi kb EGYFORMA MAGAS VOLT. Hát a guta ütött meg. Jól megereszkedtek a rugóim.

Mindenesetre a jövö héten ez a probléma orvosolva lesz. Veszek 4 Extra Heavy Duty rugót a gép alá. A Csörgő Laci telefonon hasznos infókkal szolgált emelés ügyben. Ezúton is köszönet neki.

A hab a tortán meg az, hogy a szerelőhöz elvileg gyujtásjavításra mentem. Ennek folyamán kicserélték a gyertyákat, és a gyujtáskábeleket is. Ám a legutolsó gyertya kivételekor kiderült, hogy azt valaki (valószínüleg még az előző tulaj idejében) úgy tekerte be, hogy megszakította az aluminium hengerfejben a menetet. KIRÁLY! Most leveszik+megperselyezik a hengerfejet, úgyhogy egy hétig legalább nem lesz autóm.
Nembaj legalább a rugókat is kicserélik + a gyujtásjavítás következében a motor is erősebb lesz.

Még egy megoldandó probléma maradt, a pótkerék kérdése. De erre kitaláltam egy jó megoldást. Mivel a túlméretes pótkerék nem fér be az eredeti helyére, készíttetek egy kihajtható kerete a lökhárítóra. Erre nem csak a pótkereket tudom majd rögzíteni, hanem benzines+vizes kannát, és jack-et is.
Ez lesz az autóépítés következő lépcsője.

NLQ Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1257
Hali!

kwiki en is kerestem mitsubishi 4wd klubbot, de nem talaltam.... egyemkent letezik 1 mitsubishi klub (nem 4wd) jo csapat, de nem lehet oket terepre vinni a galantjukkal/coltjukkal
En a toyota 4WD klub tagja vagyok, igaz nincs toyotam, de szivesen latnak... a legutobbi turan mar szajukra se vettek a Mitsubishimet :))
szerintem te is befernel a csapatba, de azert nem artana a klubba belepesed elott megismerkedni a csapattal, na meg persze veled...
egyebkent jovo het csutortokon (minden ho elso csutortokjen) este 18:30 kor van a klubgyules az érdi offroad kocsmában szerintem gyere el aztan ismerkedj ossze a csapattal...
addig is http://www.landcruiser.hu

a jovo het vegi baka trophy-t nem ajanlom neked, hogy ott ismerd meg az off-roadozas alapjait en most mult het vegen indultam eloszor versenyen. Elotte jo fel evig jartam mindenfele turazni elsosorban a toyotasokkal, illetve Alfreddal..
Ezalatt a fel ev alattnagyon sok mindent tanultam, ami nélkul bizony nagy bajban lettem volna...
Sot állítom, hogy 1-2 helyzet életveszelyes is lehetett volna, ha csak ugy elsore belevagtam volna, mert volt olyan meredek utszakasz ahol tudni kelett hogy a fel 1 motorfek tobbet er 4 tarcsafeknel is....

SEEN Alfred Jpmaster kwiki elf (leto-ugyis hegyet maszik...)
holnap delelott elmehetnenk 1 kis topicturat tartani fotra a tozegesbe... az meg raadasnak karcmentes is... gonolom 9-10 oras talalkozora a az M3 meletti shell kutnal kifele meno oldal...
14oratol programom van! tehat en csak addig boldogitanalak benneteket...

Udv
nlq

Előzmény: kwiki (1256)
kwiki Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1256
Üdv mindenkinek,

Mivel kezdő vagyok az offroadozás (Pajero)világában, ezúton szeretnék Tőletek tanácsot kérni, milyen túra (Bp.ről), vagy milyen utak használatával lehetnék tapasztaltabb (esetleg vkihez csatlakozhatnék...?)
Javasolható-e pl. a jövő hétvégi III. Baka Trophy?.
NLQ: létezik Pajero, vagy Mitsubishi 4WD klub, a'la Land Rover v. Toyota?

Alfred Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1255
docdoc:
Nézz be ide is!
Előzmény: docdoc (1252)
leto- Creative Commons License 2000.10.28 0 0 1254
docdoc:

Egyertelmuen hatra.

Előzmény: docdoc (1252)
Alfred Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1253
elf:
Elég zord versenyek szoktak az Ekési félék lenni...
Előzmény: elf (1251)
docdoc Creative Commons License 2000.10.27 0 0 1252
helló
a tanácsotokat szeretném kérni a következő kérdésekben:
1.hova érdemes a gépembe difizárat építeni, ha csak egyet engedhetek meg magmnak? (uaz469)
2.sokszor láttam hogy UAZoknak le van véve az első lökhárítója. van értelme azon kívül, hogy jól néz ki? lehet így forgalomban közlekedni?
üdv:doc
elf Creative Commons License 2000.10.26 0 0 1251
Alfred: Lehet többet tudni a Hard/Soft Trophyról?
NLQ Creative Commons License 2000.10.26 0 0 1250
Hali!

Leto jossz??? (mesz??) ha nem, kolcsonozheto tolled a GPS???? :)))

Udv
nlq

Előzmény: Alfred (1249)
Alfred Creative Commons License 2000.10.26 0 0 1249
„LiteWare” pontvadász tájékozódási verseny !


A verseny egy új, eddigi gyakorlattól eltérő, a szervezők szándékai szerint hagyományteremtő játék, melyben a résztvevők GPS használatával próbálnak minél több elrejtett pontot megtalálni a 100 pontból.

A mezőny gyakorlatilag egy időben rajtol. Mindenkinek rendelkezésére bocsátunk egy nagy felbontású 1:10000 térképet, melyen a levert cövekeket, az első alkalommal könnyítésként a rajzon bejelöljük, és a hozzátartozó GPS koordinátákat is megadjuk. A feladat ezeknek a pontoknak a megtalálása és beazonosítása.

Autónként maximum két fő nevezhető, de a vendégek száma nem korlátozott, illetve csak a gépjármű férőhelye korlátozza. Azonban a pontok megkeresését csak a két benevezett személy végezheti, a vendégek nem.

A területen a mozgás nincs korlátozva, bárhol bármilyen autóval szabad közlekedni és ugyanúgy elfogadható a gyalogos közlekedés is. Természetesen csak a nevezett résztvevők vehetnek részt a pontok keresésében, külső segítség vagy motorkerékpáros mozgása a területen nem megengedett.

A résztvevők a beazonosított pontoknak a számát leolvassák, valamint a cöveken lévő pénzdarabot lesatírozzák. Az elért pontot saját térképükön az elérési időpont rögzítésével bejelölik, valamint a pontok sorrendjét folyamatos egyenes vonallal összekötik.

A terület domborzati viszonyai miatt előfordulhat, és reményeink szerint elő is fog fordulni, hogy egy egy autó elakad, ilyen esetben bárkitől mentést kérhet. Aki elakadt autót kihúz, az a kihúzott autó 3 pontját –skalpját- átveszi, az elakadt autó így 3 pontot veszít, a mentő autó 3 pontot nyer. A mentés tényét a helyszínen egymás menetnaplójának az aláírásával igazolják a versenyzők. Szigorítás, hogy 2 autó között mentés pontokért csak egyszer történhet meg. A megszerzett skalp csak akkor érvényesíthető a végelszámolásban, ha a mentett autó is szabályosan célba ér. Tehát a cél minél több autó kimentése, és önzetlen célba juttatása.

Az nyer, aki időben befut és a legtöbb pontja van. Pontegyenlőség esetén az nyer akinek több skalpja van.

Miután ezt a versenyt először rendezzük meg, könnyítésképpen ebben az évben már előre megadjuk a helyszínt. (Pénzesgyőr, Hárskút, Lókút helyiségek által meghatározott terület) A térképre előre a GPS koordináta rendszerét föl is rajzoljuk. 1:10000 léptékű térképen ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag egy 100m-es szakaszt 1cm-ként látunk, így GPS nélkül is esélye lehet a pontok megtalálásának.

A rajt Zircen a Patkó vendéglő elől történik 30.-án 9 órakor . A befutás 18.00 és 18.30 között kell hogy történjen, a késés a versenyből való kizárást eredményezheti.

A versenyt teljesítők oklevélben részesülnek, illetve a versenyben sikeresen szereplők 1/3-a, serleget vehet át, valamint azok akik az éjszaka a Hard vagy a Soft versenyen is részt vettek kombinált értékelésben is díjakhoz juthatnak .

A Landimex Kft. fölajánlja, hogy a résztvevők kedvezményesen vehetnek Magellán illetve Garmin típusú GPS-t.

A különböző típusú GPS-ek koordináta rendszerének összehangolása érdekében a rajt közelében 8 órától egy alap pontot rögzítünk, melynek koordinátáit megadva, még a rajt előtt mindenki beállíthatja saját eszközét, melyhez technikai segítséget a rendezők biztosítanak.


Versenykiírás

Évzáró OFF-Road találkozó


2000. december 29-30.


- Soft-Hard Trophy Ekési Sándor 06 88 415 716

06 60 378 656

- „LiteWare” tájékozódási verseny Gerő András 06 1 213 5395

06 209 357700

Csörgő László 06 309 407681



Nevezési díj: 12.000 Ft 2000. December 20.-ig csekken elküldve

(8420 Zirc. Fenyőfa u. 5/a.)

14.000 Ft a helyszínen.

Aki csak az egyik eseményen kíván indulni, annak a nevezési díj 8.000 Ft.



Program:

2000. december 29. éjjel: „Soft” Trophy (kb. 35-40 km)

vagy „Hard” Trophy (kb. 55-60 km)

2000. december 30. nappal: „LiteWare” tájékozódási verseny

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.24 0 0 1248
jpmaster:
Köszi, megpróbálok először tovább turkálni, de lehet, hogy a végén kell.
CJ7
Előzmény: jpmaster (1241)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.24 0 0 1247
a bocsi gabor nem is te kerdezted... :)

Norbi, de már válaszoltam is neki. Viszont elmehetünk együtt a Halloween-re...

Előzmény: NLQ (1246)
NLQ Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1246
ja bocsi gabor nem is te kerdezted... :)
Előzmény: NLQ (1245)
NLQ Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1245
Hali!

Bihary G: OCK sumeg lesz kulon amator... mehetnenk! (nov1ig 10eFt a nevezes utana 15e Ft) valamint lesz a zemplenben valami csapatverseny... arra is de miert mondom neked??? ott van az oldalatokon...

Alfred en ha fat vagok nem allok ala autoval... :(((

nlq

Előzmény: BiharyG (1244)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1244
>Esetleg, ha van ra mod, valaki megdobhatna egy emillel, hogy hol, mikor lesz szolidabb
> verseny, lelkes mukedveloknek... Mar bizsereg a gazpedalom :o) Udv. Dolnay Norbi

Szia, Norbi!

Nov. 25-én lesz egy jónak ígérkező trophy Kaposvár környékén. Kiírás a Rangers lapon...

G. (tudod, a piros Land Cruiser...)

Előzmény: lkjh (1243)
lkjh Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1243
Haliho!

Esetleg, ha van ra mod, valaki megdobhatna egy emillel, hogy hol, mikor lesz szolidabb verseny, lelkes mukedveloknek... Mar bizsereg a gazpedalom :o) Udv. Dolnay Norbi

elf Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1242
Alfred: Tudom nem túl vígasztaló, de ennek előbb-utóbb be kellett következnie. Túl szép volt az az autó, nem látszott hogy offroadoznak vele. :)
( :( )
jpmaster Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1241
Hali CJ7!

Sajna (szerencsére) nincs, nekem nem volt még cserére szükségem. Első tárcsát kellett csak.
Viszont a rosszabb hir, hogy 185 DEM az ára/db.
Kell?

JP

Előzmény: Törölt nick (1235)
Schaffer Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1240
Na úgy látszik, hogy sérültek a Landyk a hétvégén. Én burultam Hosszúhetényben. Komolyabb kár ugyan nem keletkezett az autón (Öki's féle bukócsőnek hála), de azért nem szép látvány + elhajlott a bal hátsó panhard rudam, és eltört a hátsó kardánom, ezért nem is tudtam befejezni a versenyt.
De azért ez is nagyon jó buli volt.

Ádám

BiharyG Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1239
Képek Veszprémből a Siófok Rangers-en!
(elég gyors voltam? :-))

G.

Alfred Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1238
NLQ:
Rámdőlt! :-(
Előzmény: NLQ (1237)
NLQ Creative Commons License 2000.10.23 0 0 1237
Hali!

Brutal jo volt a buli! sikerult 18. helyre befutnom! majd holnap reszletesen... az amortizacio a kocsimon: 1 db indexbura, amit a farakodaskor sikerult kilyukasztanom sajat kezuleg... (aaaa egy kicsit sem voltam ideges utana)
Alfred hallom sikerult tisztessegesen megutnod az autot egy faval??? mi tortent????

najo mara tenyleg ennyi (10 perc mulva folytathatnam :))))
Udv
nlq

BiharyG Creative Commons License 2000.10.22 0 0 1236
Megjöttem Veszprémből, holnapra lesz képes beszámoló. A többit NLQ majd leírja :-)

G.

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.21 0 0 1235
jpmaster:
Multkor írtad van tartalék alkatrészed. Fékdobod nincs véletlenül?Mostanában megy műszakira és már a régi dobot nem lehet szabályozni.
elf Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1234
Hát igen a terepjárás az drága móka. Hogy megéri-e? Na itt kezdődik a megszállottság.

Persze lehet(és többnyire kell is) kompromisszumokat kötni. Nem muszáj sok-sok százezrekért felszerelést venni. Lehet olcsón is, apránként. Na meg a terepzést sem célszerű rögtön valami egész-éjjel-csörlőzünk-a-térdig-érő-sárban versennyel kezdeni. Először célszerű felmérni az embernek a saját és az autója képességeinek a határait. És persze ezeket tágítani. Egy kis emelés ide, egy két cső oda, és máris biztonságosabba vág neki az ember a vadonnak.

NLQ: Ha jól emlékszem, az autódon nem nagyon láttam emelési pontot. Mit csinálsz akkor a jackkel? Az Öki féle lökhárítón vannak erre kialakított helyek?
Hol vettél rántókötelet?

Már megvettem a belsőket az uj gumijaimba. Sajnos csak Matadort tudtak a Ficsornál szerezni. Ha minden jól megy, a gumikat is meg tudom venni pár héten belül(türelem NLQ :) ). Úgy már könnyebb dolgom lesz a saras emelkedőkön.

jpmaster Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1233
Az a lexebb, hogy mindezek ellenére ott vagyok!

Bezzeg nekem csak lemenni (oda-vissza) kerülne 12k-ba. (4.2 literes benzines a Jeep)

JP

Előzmény: NLQ (1232)
NLQ Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1232
Alfred! ne akassz ki meg el se indultunk!!!!

nlq

Előzmény: Alfred (1229)
NLQ Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1231
Hali!

Alfred: te az autod alatt alszol ???? egyebkent en a platon akartam aludni (mint ahogy tettem egesz nyaron ha elmentunk valahova) de sajna a paromnak sikerult lebeszelnie rola

Seen: en is igy csinaltam...1 felev turazas tapasztalatszerzes, de mar nem birom tovabb, ki kell probalni magam, mit tudok 1 versenyen :)
nem minden hetvege ilyen draga... pl multkor lent voltunk kaposvaron 2 ejszaka (platón) kaja + uzemanyag osszesen kb 20 rugo volt (ebbol kb 13 az uzemanyag)
egyebkent is csak az draga ha a versenyen indulsz, illetve az uzemanyag, a tobbit meg lehet oldani penz nelkul is :)
regi szep idok, amikor pecsen (a 6 mellett volt bent a volgyben) volt 1 benzinkut ahol ingyen lehetett tankolni hajnali 3 ora korul (leallitott motorral begurultal, megtankultal azt kitoltad az autot :)) igaz csak az egyik kutasnal lehetett megcsinalni, az mindig aludt... aztan rajott a turpissagra es beszerzett 1 kutyat :(

SEEN Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1230
:) irigyellek, ha neked a reszveteli koltsegek nem megterheloek :) nekem sajnos azok (jelen pillanatban pedig kulonoskepp), talan ez majd valtozik, ha a felesegem befejezi az egyetemet :)
azt hiszem en egyelore maradok az egyszerubb kirandulasoknal, aztan majd ha kelloen felszereltnek erzem magam, majd akkor vagok a dolgok melyebe.
Előzmény: Alfred (1229)
Alfred Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1229
SEEN:
Nem a részvétel a nagy költség, hanem ha borulsz, vagy megütöd az autódat.
NLQ-nak sincs küszöbvasa, majd megnézem vasárnap este, mit alakított az autóján. A Bakonyban nem elakadni lehet jól, hanem leborulni, ráadásul fák között.
Előzmény: SEEN (1228)
SEEN Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1228
:)) alfred, ezt magyarazd meg a felesegemnek :)

azt hittem csak nekem jon ki sokra (terepen sok gaz fogy), de ahogy nezem nektek is kb. ennyiben van. igy mar csak az erdekelne, hogy (ha jol latom) kethetente van ilyen moka, az sacc havi 80-100k, ezt honnan teremtik elo az emberek?

udv,

[s]

Előzmény: Alfred (1227)
Alfred Creative Commons License 2000.10.20 0 0 1227
NLQ:
Minek szállás?! Egy igazán kemény offroader
1. ha nagyon kell hálózsákban alszik az autója alatt,
2. nem alszik, hanem vagy terepezik vagy karbantart tehát ideje sincs a pihenésre, pihen majd hétfőn a munkahelyén.

Komolyan, minek ennyire bevásárolni? Mikor annakidején a csíkos Patrolommal trophyztunk semmim nem volt csak egy benzinkútnál kapható olasz drótkötelem meg a bicikliórám...

Előzmény: NLQ (1226)
NLQ Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1226
Hali!

Seen: hogy mennyibol uszom meg ??? huhhh most vettem rantokotelet asot fejszet ruhat bakancsot Jack-et (csak epp nem erkezett meg:((( ugyhogy kolcson Jack-el vagok neki az utnak
ehhez jon a szallas 2 fore 2ejszakara (szumma 8000 Ft) nevezes (12000Ft) hozza kaja pia nafta (az autoba) szoval mindenestul 100eFt kornyeken tartok. De hogyha csak a hetvegevel kapcsolatos kiadasokat nezem, akkor 2 fore kb 40 rugora jon ki

udv
nlq

Előzmény: SEEN (1224)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1225
> ti mennyibol usszatok meg?>/i>

Nem merem összeadni... :-)

Előzmény: SEEN (1224)
SEEN Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1224
sajnos nem felteltenul csak a szalas a sok, osszetevodik, ahogy kiszamoltam cc. 35-40 ezer forintba kerulen nekem lemenni. (es ebben meg nincsenek benne a megvasarolando cuccok) :(( ti mennyibol usszatok meg?
Előzmény: NLQ (1222)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1223
Van-e valakinek CJ7-hez hátsó fékdob?Aki megy Veszprémbe jó bulizást!
NLQ Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1222
SEEN!

neee maaar de hogy segitsek is halottam, hogy valamelyik kozepiskola kollegiumaban 977(vagy 997) Ft ert van szallas azt sajna nem tom melyikben de ezeket a kollegiumokat talaltam:

Táncsics Mihály Szakközépiskola Szakiskola és Kollégium
8200 Veszprém Eötvös u. 1.
Tel.: (88) 420-066, 420-267, Fax: 420-004

Dohnányi E. Zeneművészeti Szakközépiskola és Diákotthon
8200 Veszprém Völgyhíd tér 2
Tel.: (88) 424-109

Veszprémi Középiskolai Kollégium 8200 Veszprém, stadion u. 20-22.
Tel: "A-B" ép. 423-804, 421-070, "C" ép. Fax: 423-044

sajna csak ennyit tudok segiteni
Udv
nlq

Előzmény: SEEN (1221)
SEEN Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1221
ma sajnos egy eleg rossz hir koszontott reggel. ugy nez ki, anaygi okok miatt nem tudok elmenni veszprembe :(

sajnaljatok, bar meg van remeny.

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.10.19 0 0 1220
ezert kellett volna nekem is 2 gombosat venni :(( no most mar mind1 legrosszabb esetben veszek meg 1-2 fajtat vegul is az ecometer arabol kijon legalabb 6-8 darab... :))))
Bihary G azt tudod hogyha kerekmeretet valtasz, akkor az ecometeresek 8000Ft ert allitjak at ??? :(((((((((((((((

nlq

Előzmény: Alfred (1219)
Alfred Creative Commons License 2000.10.18 0 0 1219
NLQ:
Kétgombos Cateye-t.

"egyre inkabb szandekozom 1 kis elektronikat kialakitani (elvegre ez a szakmam vagy mi a fene:), ami a kerekkiporgesbol adodo pontatlansagot megakadalyozza, valamint automatikusan nem mer (vagy visszafele mer, ha a meroeszkoz alapbol alkalmas ra) ha tolat az ember... "
Tök fölösleges, azért ül ott a mitfáhrer, hogy nyomjon egy pauzát, mikor nagyon kell. De majd a hétvégén rájössz...

Előzmény: NLQ (1192)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.18 0 0 1218
> Bihari Úr Te egy tündér vagy...

Hát, sokmindent mondtak már rám, de ezt most hallom először... :-)

Előzmény: jpmaster (1217)
jpmaster Creative Commons License 2000.10.18 0 0 1217
Bihari Úr Te egy tündér vagy...

JP

Előzmény: BiharyG (1215)
elf Creative Commons License 2000.10.18 0 0 1216
Alfred: Nem azé' csak úgy távlatilag érdekel.
Végül is a V8-ban már több mint 200000km van.
De nem igazán látok megfelő alternativát. A VM állítólag k.rva szar, és a többi hozzáférhető diesel (BMW, Merc, 200tdi) is túl kicsi.
2500ccm nem ér fel 3500-al, turbo ide vagy oda. (azonos technikai színvonalú motorokat feltételezve). Az amerikai óriások(6.2 , 5.7) meg túl erősek a váltóhoz meg a difikhez.
Jól fizető állás? Hát tudnék olyat, csak az olyan országban van ahhol már nemigazán lehet offroadozni+annyit kéne dolgoznom hogy időm se lenne rá.
BiharyG Creative Commons License 2000.10.18 0 0 1215
Jó estét...

Felkerült egy új versenykiírás a Siófok Rangers lapra; szerintem érdemes elolvasni :-)

Alfred Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1214
elf:
Hozzá ne nyúlj a Buick-odhoz!
Keress inkább egy jobban fizető állást! (irgumburgum)
Előzmény: elf (1213)
elf Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1213
Leto: Te kerestél motort az Uazba. Tudnál nekem néhány szót írni arról, hogy milyen diesel motorokat (Mercedes 3000ccm, BMW 2.5/2.4) lehet szerezni használtan, illetve arról hogy ezek milyen árban vannak, és milyen állapotúak álltalában.
Köszönöm
elf Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1212
NLQ: Megtaláltam a kézicsörlős céget:w3.datanet.hu/~ktkft/
Letölthető tőlük valami fehasználóellenséges árlistaprogram, de abban nem találtam semmi érdekeset.
Ja, és ők ezt a holmit "vonszolónak" hívják.

És még mielőtt valaki komolyan venné, a lentebb írt lista CSAK VICC volt.

SEEN Creative Commons License 2000.10.17 0 0 1211
seen meg szervezi az utazast jol, mert hianyban szenved az alant emlitett dolgok nagyreszebol. mi a legszukebb halmaza azoknak a dolgoknak, amiket mindenkeppen erdemes vinni?

[s]

meg meg kell oldanom az ulesproblemat, mert a jobboldali egyelore billeg :)

NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1210
Leto: miert nem autoval ??? :))))))

BiharyG: tudtam, hogy ismerosek a weblapotokon levo kepek (folap animált gif) aztan rajottem, hogy az off-road.com-on lattam oket :))

Udv
nlq

Előzmény: leto- (1209)
leto- Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1209
NLQ:
Hulye kerdes, Leto kollega termeszetesen hegyet maszik :))
Sajnos nem tudok veletek tartani, de jovo hetvegen talan leszek itthon is valamennyit.
Előzmény: NLQ (1205)
elf Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1208
A LR találkozón volt kinnt egy cég, asszem valami KIS és társa Ipari szerszám kft. Ők árulnak ilyen holmikat. Egy időben én is néztem kézicsörlőt, de miután megnéztem az angol árakat, hát.. Amivel lehet is valamit kezdeni(5t) az ott kinn kb 180e Huf.
A Kis és stb-nél volt egy 500kg-os, valami 55e forintos áron. Szóval nem olcsó. Nem hiszem hogy megéri. Amúgy elég korrekt darabnak tünt. Tirfor márkájú.
Régebben a topicban írt egy Old Biker nevű ürge. Ő az mondta a bányászoktól lehet bányacsörlőt szerezni, mondjuk egy üveg Johnny Walker fejében. Na ez már barátibb.
NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1207
elf: nagyon jo a felsorolasod, bar nehany dolgot tulzasnak tartok... nem a sivatagba megyek hogy homokracsot vegyek 100 ezerert..., a teli tuzelumet sem a versenyen akarom kitermelni a lancfuresszel (nem az ido fog szamitani nekem, ezert eleglesz 1 jo fejsze is) a GPS a milliomosoknak a latcso pedig a vakoknak kell :))
holancot pedig azert nem viszek , mert addig nem maradok... (asszem)
tenyleg! ha esetleg akarnek venni kezicsorlot (tudom, hogy nem sok mindenre jo) hol lehet olyat kapni es mennyiert ???

nlq

Előzmény: elf (1206)
elf Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1206
NLQ: Nem, sajna nekem mostan dolgozás van.

Kihagytad a felsorolásból: a láncfűrészt, a 20 liter üzemanyagot, a 20 liter ivóvizet, a 10 liter desztillált vizet, a motorolajat, a fékfolyadékot, a szerszámkészletet, a 2. pótkereket, a fejlámpát, a zseblámpát, a kézicsörlőt, a jelzőrakétákat, az orvosi felszerelést, a csizmát, a váltás ruhát, a homokvasakat, az 50m kötelet, a kést, a tűzgyujtóberendezést, a tűzoltóberendezést, a térképeket, a GPS-t, a látcsövet, az éjjllátó készüléket, a hóláncot, a nyugágyat, és a hálózsákot.
:)

NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1205
Hali!

BiharyG: remelem nem kell majd a felajanlasoddal elnem, de elore is koszi :))
egyebkent beszeltem SEEN topictarssal, es o is akar jonni... Elf te nem nevezel be??, es akkor mar lehet a versenybol 1 topickirandulas is akár :))) (mert ugye Alfred is jon) tenyleg Leto kollega mit csinal a hetvegen ????
egyebkent ma megkaptam a rantokotelemet (aki nem ertene annak magyarul: a kinetikus kotelemet:)))
heten megerkezik az 150 es HiLift-em mar csak jofajta aso, kapa, nagyharang kell (de jo lesz a toronyora lanccal) na meg persze balta... nem tudtok valami nem tul draga bevált tipust??? :)))
tenyleg mit erdemes meg vinni magammal???

Udv
nlq

Előzmény: BiharyG (1203)
Alfred Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1204
BiharyG Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1203
NLQ: "a mai nap beneveztem a veszpremi versenyre... (nevezesi dij 12000 Ft) penteken este mar ott is leszek szerintem a lenti kep alapjan konnyeden megismertek :))) "

Én is ott leszek:

Ja, a szombati trophy-n szabad csörlőt használni, csak a triálokon nem.
(NLQ, szólj ha ki kell húzni... :-)

G.

Előzmény: NLQ (1200)
Alfred Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1202
elf:
"Nem volt nevezési feltétel hogy csörlő legyen az autón?"
Nem, sőt feladatoknál nem is lesz szabad használni!
Előzmény: elf (1201)
elf Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1201
Alfred:

Be fog férni a 7.50/16-os kerék, mivel van a kocsin 5cm suspension lift, meg 2cm body lift. Elvileg az álmoskönyv szerint a 235/85 is beférne, de az már csak nagyon passzentosan.

SEEN. SZVSZ meglehetne probálni azt a szellőzőnyílást megtoldani egy csővel, azt meg elvezetni a kocsi középvonaláig. Remélem érthetően írtam.

NLQ: Nem volt nevezési feltétel hogy csörlő legyen az autón?

NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1200
Hali!

a mai nap beneveztem a veszpremi versenyre... (nevezesi dij 12000 Ft) penteken este mar ott is leszek szerintem a lenti kep alapjan konnyeden megismertek :)))
sikerult szalast is talalnom! szerintem veszpremben az egyik legolcsobb helyen, az egyetemi koleszban zuhanyzos ketagyas szoba 4000 Ft-ert (2000/fo) 1 ejszakara nem rossz (meg mielott ti is nekilattok oda helyetfoglalni kozlom, hogy a no azt mondta (a foglalasom elott), hogy van meg 1 szabad vendegszoba
egyebkent szalasban tudom ajanlani meg a "10.- Turista szálló - Balatonalmádi (16 km-re Veszprémtől) Damjanics u. 37 Tel: 88/430-050 Mobil: 20/9210-633" itt 1000Ft/fő az első ejszaka, minden tovabbi ejszaka 800 Ft/fo, elhelyezes 3 agyas szobakban, es meg van hely, bar szerintem a 16 km terkep alapjan inkabb 20km, de az ar karpotol ezert a tavolsagert....
egyeb "olcso helyek" veszpremben mar rendesen elfogytak, amirol meg tudtam(deleott hogy van helyuk, az 3500 Ft/ejszaka reggelivel

Udv
nlq

Macimedve Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1199
Ja, az más kategória....
Előzmény: NLQ (1198)
NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1198
macimedve a hatrafele szamolast termeszetesen nem bicajcomputerre ertettem, hanem egyeb ecometer es hasonlo szerkentyukre...

nlq

Előzmény: Macimedve (1197)
Macimedve Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1197
Nem fog tudni hátrafelé számlálni. Nekem volt már vagy 5 órám, olcsóbb is, drágább is, de mindegyik csak előre számlált. Biciklivel mondjuk elég körülményes tolatni, az órák meg alapvetően erre készültek. Viszont minden órát le lehet állítani, majd nullázás nélkül újra indítani. Ezt is lehet esetleg automatizálni egy külső elektronikával...

A kerék kipörgésére sem nagyon vannak felkészítve, mert ritka az elsőkerék hajtású bicó... De külső elektronikával ez megoldhatónak tűnik.
Az egyszerűbb órák minden mágneselhaladáskor hozzáadnak a távolsághoz egy kerületnyit, a fejlettebbek meg számolgatnak az utolsó ismert sebességből és folyamatosan lépkednek. Gyorsabb megállás után eltart pár másodpercig, míg nulla lesz a sebesség.
Vannak olyan órák, amik szünetre állnak, ha bizonyos ideig nem kapnak jelet. Ezt a funkciót többnyire ki lehet kapcsolni. Bicónál jó funkció, mert a lámpánál vagy útkeresztnél ácsorgás nem rontja a részidőt, és nem kell semmit nyomkodni.

Előzmény: NLQ (1192)
NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1196
volt ott is... es nem ert le a hatulja!
Előzmény: SEEN (1195)
SEEN Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1195
szep kep :)) en arra lennek kivancsi, amikor a hatso kerek a volgyben van ;)
Előzmény: NLQ (1193)
SEEN Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1194
hali,

nlq: mar igy is alig van benzin a gepben... az a baj, hogy a gaz kiraly, csak terepen fenyevekkel jobb a benzin. olyan, mintha 2x olyan eros lenne a motor. namind1, majd kitapasztalom :)

szallas: najo, mano-t raallitom a jovo heten, hogy keritsen valami olcso szallaslehetoseget. ha talal valamit, majd megosztom veletek.

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1193
Hali!

na megproszalok en is 1 kepet feltenni :)))

nlq

NLQ Creative Commons License 2000.10.16 0 0 1192
Hali!

Alfred: te milyen bringacomputert hasznalsz ???

BiharyG milyen erzekeloje van az Ecometernek ??? megneznem majd veszpremben...
tudsz valami szalast ajanlani ???

ma beepitettem a meterszamlalot veglegesre, es gazdagodtam 1 tapasztalattal...
az 1,6 barra leeresztett kerekkel kevesebbet mutat a meterszamlalo, tehat a +1,5 % pontatlansagom atment -0,2% pontatlansagba ami gyakorlatilag 0 (10 km en 20m) ennel tobbet fog kiporogni a kerekem....
ja fontos! ha meterszamlalot akartok bemerni, NE hasznaljatok az m1 m7 11-13 km jelzeset, mert a 11-12 kozott 1040 m a 12-13km kozott 1110m a tavolsag...
viszont egyre inkabb szandekozom 1 kis elektronikat kialakitani (elvegre ez a szakmam vagy mi a fene:), ami a kerekkiporgesbol adodo pontatlansagot megakadalyozza, valamint automatikusan nem mer (vagy visszafele mer, ha a meroeszkoz alapbol alkalmas ra) ha tolat az ember... (lehet hogy meg az ecometerhez is hasznalhato lesz:)
valamint egy strapabirobb jeladot kialakitani...
mara ennyi

Udv
nlq

Előzmény: Alfred (1190)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.15 0 0 1191
Szállás Veszprémben: egy barátom felajánlotta a gyerekszobát, de lehet, hogy "bejáró" leszek (~45km).

NLQ: majd mesélj, hogy vált be a méterszámláló (ha előbb jön az ötlet, én sem az Ecometer-t gazdagítom talán...)

CB-n az AM 2 jó lesz Veszprémben?

G.

Előzmény: NLQ (1188)
Alfred Creative Commons License 2000.10.15 0 0 1190
NLQ:
Nem, csak annyit dolgozik, hogy nehezen fér bele.

Nem kell azért túlizgulni ám azt a méterszámláló pontosságot! Néhány tíz méter és egy kilométer között van egy egy itinerpont közötti távolság, akár a út írója, akár te belefutsz egy kis sárba, és ott megpörgeted kicsit a kereket máris oda a centi pontosság. Másrészt a mitfahrer úgyis megtanulja megsaccolni a csalást. Az egygombosoddal meg amúgyis túl fogsz jól szaladni a ponton mire nullázódik, tehát ha kicsit kevesebbet mér pont pontos lesz. :-)
A bicikliórát lehet pauzára kapcsolni, így elkerülhető, hogy tolatáskor mérjen.

Előzmény: NLQ (1188)
NLQ Creative Commons License 2000.10.15 0 0 1189
Seen

Jarj gazzal :))) vagy 1/3 tankkal es 1 20literes kannaval.... jobb otletem nincs, nem ertek hozza

Udv
nlq

Előzmény: SEEN (1187)
NLQ Creative Commons License 2000.10.15 0 0 1188
Hali!

Alfred: "Én megyek, új mitfahrerrel." asszonyt csereltel ????? :)))))))))))))))))
elfnek be fog ferni, mert valami emeles van a gepeben

Seen: Bihary G-nek szerintem otthon lesz a szalasa (siofok)

ma beszereltuk a meterszamlalot... okibacsi otlete jott be a legjobban... hatso kerek fekdob peremebe belekoszorulve a magnes,a hatso takarolemezre pedig felrogzitve az erzekelo..
sajna 1 aprocska hibaja van... csal 1,2% ot, mert a kerekem kerulete nagyobb a beallithato max 255 cm nel... szoval meg 1 magnes kell...

egyebkent ma sokat agyaltam(tunk) a meterszamlalon... es kitalaltuk, hogy 3-4 db erzekelovel meg lehet oldani, hogy a merest potositani lehessen, sot meg a tolatast is (mar ha a szamlalo tudja) meg lehet merni...

na joejt... megyek alszom 1picit
nlq

SEEN Creative Commons License 2000.10.15 0 0 1187
apropo, van valaki, aki tud egy _megnyugtato_ megoldast arra, hogy jelentosebb oldaldoles eseten ne szivarogjon a benzin a tanksapkambol? sajnos a sapkacsere nem segitett, gondolom szellozes vagy hasonlo okok miatt van rajta valami biztonsagi lyuk. jahm, nivarol van szo..

udv,

[s]

SEEN Creative Commons License 2000.10.15 0 0 1186
a szallas kerdese rad is vonatkozik :)
Előzmény: Alfred (1181)
SEEN Creative Commons License 2000.10.15 0 0 1185
en is pont ezt akartam kerdezni :) de ezexerint te jossz, van mar szallasod? ha igen, hol es mennyiert?

udv,

[s]

Előzmény: BiharyG (1180)
Alfred Creative Commons License 2000.10.14 0 0 1184
elf:
Most jut eszembe: Be fog férni a 750R16 a sárhányódba?
Előzmény: elf (1178)
Alfred Creative Commons License 2000.10.14 0 0 1183
JamesTKirk:
Nem, de egy lehelettel hamarabb vissza kell kapcsolni.
Előzmény: Törölt nick (1182)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.14 0 0 1182
Az új gumik ugyanis 7cm-el nagyobb átmérőjűek lesznek mint a régiek. Elég gáz lenne mondjuk nehéz terepen defektet kapni, és ilyen méretkülönbségű negyedik kerékkel hazajönni.

Nem akarok hülyeséget mondani, de ez a difit is szétkapná egy idő után, nem ?

Előzmény: elf (1178)
Alfred Creative Commons License 2000.10.14 0 0 1181
BiharyG:
Én megyek, új mitfahrerrel.
Előzmény: BiharyG (1180)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.14 0 0 1180
SEEN:
kirandulas? :)

Erről jut eszembe: jön valaki a jövő héten a Veszprém Trophyra?
Ha igaz, ott fogom letesztelni az Ecométer-féle méterszámlálómat...

G.

Előzmény: SEEN (1179)
SEEN Creative Commons License 2000.10.14 0 0 1179
kirandulas? :)
elf Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1178
Mostanában(néhány héten belül) tervezek új gumikat venni a gépre.
Hát nem egyszerű a képlet. Már tudom milyet fogok venni, mekkorát, honnan(NLQ).
Most a belsők után rohangászom. Nem mindegy ugyanis milyet vesz az ember, mert még ha a méret stimmel is, a felni luka csak bizonyos szelepméretre jó.
De az igazi problémám a pótkerék kérdése. Sokan próbáltak lebeszélni arról hogy 5 gumit vegyek, de az az igyazság, hogy szerintem egy terepjárón 5 egyforma, de legalábbis egyforma MÉRETŰ guminak kell lennie. Az új gumik ugyanis 7cm-el nagyobb átmérőjűek lesznek mint a régiek.
Elég gáz lenne mondjuk nehéz terepen defektet kapni, és ilyen méretkülönbségű negyedik kerékkel hazajönni. Nem is beszélve külföldről. Nem hiszem hogy túl egyszerű lenne valami alpesi falucska gumisánál 7.50R16-os gumi venni...
Viszont: A pótkerék helye max 215/85ös gumikra van méretezve. Ennél nagyobb csak úgy fér el, ha átépítek egys mást. Például jó esély van rá hogy le kell mondanom az 5. biztonsági övről. Vagy legalábbis majd beszerelek helyette egy kétpontosat. Majd meglátjuk.

Egyébként terveztem egy off-road lökhárítót az autóra. Valószínüleg csak év végén lesz pénzem megcsináltatni. Ha elkészül, teszek föl majd róla képeket.

elf Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1177
SEEN: Az ablakemelő problémákra nagyon jó megoldás szokott lenni egy kis WD-40, vagy más szilikonspray. Fujd be vele a pályákat, amikben az ablak csúszik(ha lehet az ajtón belül is). Az egyéb mechanikát hivatalossan megtisztítani+zsírozni kéne, de nekem oda is jó volt a WD-40. Meglátod mindjárt fürgébben fog az ablak le-föl mozogni.
NLQ Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1176
anyagbeszerzo koruttal kombinalt reboot lett belole :)

szoval azert valasztottam ezt a legegyszerubbet, mert ennek a legnagyobbak a trip distance szamai, es mert tenyleg a leheto legegyszerubb... mas funkciojat ugysem hasznalom ki
1 aprocska kis baja van, csak 255 cm ig tud ami ugyebar 32-32,5" atmeronek felel meg, de nekem 33 zolos van fent!... es most jo a poen mert ennek ellenere 164 es keruletet fogok (kb) beallitani, mert a muszerket atallitom merfold meresre, ugyanis a merfoldet is decimalisan meri (nem labban) szoval akarmekkora meretet lehet ra allitani :)))
ahogy elnezegettem a kocsi aljat, marad az a megoldas, amit Alfred ajanlott ( elso kerek...)
viszont megfordult a fejemben az, hogy nem 1 hanem 2 magnest ragasztok fel es igy nem kell atallitani merfoldre, es maris 130 koruli kerekatmerot irhatok be neki...

Udv
nlq

Riff-Raff Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1175
Én a bringámon a km-táblákhoz igazítottam be. Kimentem az országútra, beállítottam a kerék kerületére egy becsült értéket, tekertem vele pontosan 10 km-t, aztán megnéztem mennyit számlált azalatt. Ebből kiszámoltam a valódi kerületet, visszaúton ellenőriztem. Tökéletes lett, feltéve, hogy a km-táblákat jól helyezték el. :-)
Előzmény: Macimedve (1170)
NLQ Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1174
Hali!

Alfred:mar megvettem az egygombosat :)) ezen legalab nem lehet osszekeverni a szamokat...
mar szet is szedtem, es kicsereltem benne a kabelt hosszabra strapabirobbra nem nagy szam az erzekelo... egy egyszeru reed rele, azaz egy rovidzarat csinal ha elmegy a kozeleben a magnes...
mingya irom tovabb csak egy kis ujrainditas elobb :))

nlq

Előzmény: Alfred (1162)
Alfred Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1173
leto-:
Ha bemész a Sűrű Sötét NagyErdőbe, akkor nem látja rendesen a műholdakat és elkezd kalkulálgatni az utolsó biztos ponthoz, másrészt egy nagyon domborzatos szakaszon, ahol mondjuk rövideket kell mérni, ott a GPS jellemzően légvonalban mér, míg te vagy másfélszer annyit gurulsz. A Tavaszi Landy Találkozón többen is próbálták a klasszikus itinert GPS-el mérni, de teljesen megbízhatatlannak bizonyult.
Előzmény: leto- (1166)
SEEN Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1172
szeretnek bedobni egy gondolatot a koztudatba:

topictura

remelem nem esik ki azonnal alul :)

[s]

SEEN Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1171
nocsak, az amerikaiak kikapcsoltak a zavarast? :) ezexerint a pletyka igaz :)
Előzmény: Alfred (1169)
Macimedve Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1170
Három dolog a biciklióráról:

Olyat kell venni, amin be lehet álítani az autó kerekének átmérőjét.
Vannak órák, amik kifejezetten 27-28"-os bicóhoz készülnek, ezeknél nem lehet a kerületet elég kicsire állítani az autóhoz.

A most olcsó (3k alatt)7 funkciós 2 gombos (plus Reset) Cateye 130 cm-től fölfelé álítható. A felső határra nem emlékszem.

A másik: a biciklióra a hátramenetet is előremenetnek számolja....

A hitelesítés nem egyszerű, mert a kerékátmérő függ a guminyomástól. Ez még biciklinél is számottevő eltérést okoz. Tutira lemért szakaszon kell próbálgatni a beállítást.
A legpontosabb módszer: egy sima területen megállni, a kerékre a talajérintési pontnál húzni egy krétacsíkot menni tíz kerékfordulatot, majd a távot lemérni. Ennek a tizedét az órán beállítani. Biciklinél a módszer nagyon pontos.

Alfred Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1169
SEEN:
"a GPS-nek meglehetosen alacsony a pontossaga (legjobb esetben is 10 meter),"
Május egy óta ez nem igaz, ha megfelelően rálát az égre, akkor a pontossága három méter alatt van!
Előzmény: SEEN (1167)
SEEN Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1168
NLQ: amit megcsinaltak rajta, azzal meg nem volt gond :) kiveve a baloldali ablakemelomet, ami - mostmar rendszeresnek mondhatoan - eleg gyakran elfarad :)
Előzmény: NLQ (1156)
SEEN Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1167
szvsz a GPS-nek meglehetosen alacsony a pontossaga (legjobb esetben is 10 meter), szal nem tul egyszeru vele metert merni :) max kozelitoen :)

kirandulas: senki nem akar kirandulni? :) itt a joido :)) lusta banda ;))

Előzmény: leto- (1166)
leto- Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1166
Alfred:
Nem kotozkodesbol, csak egyszeruen nem vagyok kepben: miert nem alkalmas?
Előzmény: Alfred (1165)
Alfred Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1165
leto-:
Minden GPS számol megtett métert, ennek ellenére alkalmatlan versenyzésre.
Előzmény: leto- (1164)
leto- Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1164
NLQ:

Miert nem csinaltatsz mechanikus csorlot?
Bee, az en GPS-em szamol megtett metert :)

Előzmény: NLQ (1159)
Alfred Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1163
NLQ:
"toled mennyiert lehet elhozni 1 csorlot minimum???"

Mostanában nem számoltam ki, de kb netto 300.000,-, ez tartalmazza a csörlőt, a görgősablakot, a kötelet kampóval, a szelepegységet, csöveket, az autó típusához szükséges csőcsatlakozókat, a távirányítót és a felszereléshez szükséges csavarokat, leírást (angolul).
A kormányszivattyúd ráadásul el is bírja.
Ez a 4,5 tonnás, de már kapható az 5 tonnás kivitel is!

Előzmény: NLQ (1159)
Alfred Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1162
NLQ:
Én amióta trophyzom, mindíg bicikli órát használtam, és ha jó az itiner, mindenkinél pontosabb.
Ne vegyél egygombosat! Mindenképp az olcsó kétgombos Cateyét vedd meg! Éjszakai világításnak meg ott az itiner lámpa, a mitfáhrer amúgy is csak lámpa mellett képes navigálni.
Előzmény: NLQ (1161)
NLQ Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1161
latom nem csak en vagyok ejszakai bagoly :)
asszem maradok a bringacomputernel.... kineztem most interneten magamnak a cateye velo 1-et, ami a maga 2900-3100 Ft araval verhetetlen... egyetlen apro mallor, hogy a meterszamlalo nullazasahoz 2 mp kell.... az ejszakai vilagitasara mar kitalaltam ezt azt... hat majd meglassuk... egy miset meger... legrosszabb esetben ennyivel dragabb lesz a Ecometeres cucc ( mar ha nem birom eladni a cucc maradvanyait 1 bringasnak...) holnap megveszem, aztan hetvegen megtesztelem :)
a francba aludni is kene neha :(

nlq

Előzmény: Schaffer (1160)
Schaffer Creative Commons License 2000.10.13 0 0 1160
NLQ:
Íme az Ecométer címe: III. ker. Rákóczy út 8.
Ez a Szentendrei út folytatása, a Süba után pár száz méter.
Abban igazad van, hogy megoszlik a vélemény a méterszámlálójukról. Nekem is ez van, és amikor beszereltettem, utána én is voltam náluk párszor, mert mindig elb...tak valamit, de egy apróbb vita után - és miután már nagyon unták a jelenlétem, mert kintlétem alatt mindig volt egy-két megjegyzésem - megcsinálták rendesen, és azóta tutin működik. Van pár dolog, amire nem árt odafigyelni, amikor rakják be, és akkor nem lesz gond.

Ádám

NLQ Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1159
Hali!

Alfred latom te mar hasznaltal bicigli computert meterszamlalonak!! melyik tipust tudod javasolni ?? esetleg hely ahlo kiprobalhato megvasarolhato??
miert nem jo a kardan??? (ott meg lehetne oldani a 1:10 meterpontositast)
GPS: sejtettem hogy nem alkalmas erre... akkor meg sokaig nem lesz...

basszus most hallotam, hogy az autokiallitason a taubenreiteresek 240+fa ert arultak a warn 9500 as csorlot... ehh most mar 327+fa fujjj micsoda haszonkulcs..... (gondolom a 240+afan sem buktak....)
Alfred toled mennyiert lehet elhozni 1 csorlot minimum??? :))))))))))))))

Udv
nlq

Előzmény: Alfred (1157)
Alfred Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1158
NLQ:
A GPS nem alkalmas méterszámlálónak.
Előzmény: NLQ (1156)
Alfred Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1157
NLQ:
Vegyél egy bicikli órát, és ne a kardánra, hanem valamelyik első kerekedre, pontosabban a féktárcsa tövére ragasszad föl a mágnest, az érzékelőt pedig a féknyereg mögé, védett helyre szereld föl. Kétezer forint, és pontosabb mint a taxióra.
Előzmény: NLQ (1156)
NLQ Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1156
Hali!

szia Leto reg lattalak!!!

Seen: ha mar igy latlak milyen munkat vegeztek a nivadon igy 2 honap tavlatabol van-e megemlitendo???

mas: meterszamlalo... bihary G is emlitette (hallom o mar megvette) ezert leirom miket talaltam a temaban... vennek 1et, csak meg nem tom mit... korbejartam a temat eddig 4 verzio ami megemlitheto:
1. bicigli km ora... a legolcsobb, de kicsi a kijelzoje, mar talaltam olyat, ami egyszeruen nullazhato, mar megtalaltam (felig) a megoldast arra, hogy csak tiz metereket mer... (hatso kardanra tennem ami tobbet forog+ kisebb kerekatmerot allitok, igy elerem, hogy 10 m nek merje az 1et :))) ara 4000 Ft, de 18000 ert mar hattervilagitassal memoriaval es magassagmerovel ellatott verziot kapok nagy szamokkal (sot meg a pulzusomat is megmeri :))))
a kov lepcso:
taxi ora ecometer bt (halommasbol a 3. keruletben)
25 rugacs beszerelessel, hallani rola jokat es kevesbe jokat (meg taxisokat is megkerdeztem) altalaban a 2. fele igaz, sajnos meg nem volt idom megkeresni a ceget, hogy reszletesebben is megismerjem, ezert aki tudja hol vannak telefon miegymas az PLS irja meg
profi verseny meterszamlalo 45e - 65e - 80eFt ert vannak erzekelo +beszereles nelkul azaz +5-15eFt
na errol lemondok, ennyire nem (akarom mondani egyaltalan nem) vagyok profi :)
utolso es ez az amiert elkezdtem mindezt leirni
GPS tudom ven 1-2 itt a tarsasagban hozzajuk kerdes mit erdemes megvenni, milyen arkategoriaban vannak ezek, es alkalmas-e meterszamlalasra...
elobb (illetve inkabb utobb) ugyis vennek, de a minek vegyek meterszamlalot, ha a GPS alkalmas ra, (a meterszamlalo araval elobb tudom megvenni :)))

nagyhirtelen ennyi
elore is THX a valaszokat
nlq

leto- Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1155
Persze. Egesz jo, mar amennyire a lehetosegei engedik. Komoly munkahoz keves a hasmagassaga, es keveset mozog a felfuggesztes. Amugy jo, nem torik, nehany verzioban van hatso difizar is.
Attol fugg, terepen jobb a rovid, egyebkent a hosszuba meg persze tobb cucc fer. Ha adodna, en biztosan elcserelnem a rovidemet hosszura, vegulis terepmunkara ott az UAZ :)
Előzmény: SEEN (1154)
SEEN Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1154
csak az erdekesseg kedveert, milyen terepen? probaltad mar? inkabb a rovidet vagy a hosszut ajanlod?
Előzmény: leto- (1153)
leto- Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1153
SEEN:
Nekem van. Inkabb benzinset vegyen imho, a dizelek nagyon lomhak. Ennyiert olyan 3 eves korulit kaphat, gondolom.
Előzmény: SEEN (1152)
SEEN Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1152
egy kerdes: fater terepjarot akar venni. olyan 3-3.5m-ig, lehetoleg fiatal, inkabb utcai mint terepjaro kepessegekkel rendelkezo gepet keres. en ajanlottam neki a fronterat, mit tudtok rola? esetleg mas otlet?
SEEN Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1151
a nivanak megvan az az elonye, hogy az alkatreszek talan nemileg mersekeltebb aruak, mint a nyugati modellekhez. en pl. 80k-bol felujitattam a komplett futomuvet es a fel hajtaslancot.
Előzmény: KRISZ (1150)
KRISZ Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1150
Alfred:

A Patrol nekem is tetszene, de hat az ara... De megnyugtat, hogy Te sem Landyvel kezdted. Sajnos nekem a Landy meg csak alom...

Komo2:

Sajnos, igazad van: az ár most a meghatározó. Eddig főleg a keleti terepjárókat nézegettem, már majdnem döntöttem a Lada Niva mellett, de most láttam, hogy az Isuzu kb. ugyanaz az árkategória. Legalábbis annak tűnik... Gondoltam, még egyszer körbejárom a kérdést, mielőtt döntök.

Köszi

KRISZ

SEEN Creative Commons License 2000.10.12 0 0 1149
hali,

hetvegen valami talalka, valahol? :) esetleg topickirandulas? :)

[s]

Alfred Creative Commons License 2000.10.11 0 0 1148
komo2:
Nem sértettél meg senkit, sőt, én kérek elnézést, amiért esetleg megbántottalak, mint tulajt (tudom, én is ugrom, ha bántják a Landyt...)
Nekem régebben Patroljaim voltak, és nagyon meg voltam elégedve velük, egyenesen szerettem őket!
Előzmény: komo2 (1147)
komo2 Creative Commons License 2000.10.11 0 0 1147
Alfred: Krisz valoszinuleg vmi. OLCSO, de megsem kozel-keleti gepet keres (gondolom En).
regi Patrol vs. regi Trooper:
1.Ugyanabban az evjaratban (198x) a Patrol dragabb 200-400k-val.Ez kb. 30-50% kulonbseg.
2.Csak nagy motorokkal szerelik a Patrolt (2.8, 3.3)
3.valoszinuleg nem akar minden heten zongorat szallitani benne...
4.viszont neha szivesen menne olyan erdobe, ahol 5 meternel kozelebb is nonek egymashoz fak
5.alkatresz ara, beszerezhetosege ua. lehet a kettonek
6.Szabo Lajos(CJ7) Jeepjeben, es az Opelekben nem Nissan (sot nem is LR) motor van, hanem bizony...
7.A Patrol valoban karakteresebb megjelenesu, stabilabb...'tankosabb'
Persze nagyon sok mas, jo terepjaro kozul lehet valogatni
...mindenkinek mas az izlese, igenye es a penztarcaja...
Remelem nem sertodott meg senki. Bocs, ha hosszu volt.
Alfred Creative Commons License 2000.10.11 0 0 1146
KRISZ:
Inkább keress valami mást, mondjuk egy Patrolt, de ne Isuzut...
Előzmény: KRISZ (1143)
KRISZ Creative Commons License 2000.10.11 0 0 1145
CJ7:

Köszi! Felveszem vele a kapcsolatot.

KRISZ

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.11 0 0 1144
KRISZ
Szia.Komo2-nek van.Emil:komocsin@iit.uni-miskolc.hu
Előzmény: KRISZ (1143)
KRISZ Creative Commons License 2000.10.11 0 0 1143
Sziasztok!

Az ISUZU TROOPER-ről mit érdemes tudni? Ajánlanátok vagy nem?
Főleg terepteljesítmény és alkatrészellátottság érdekelne?
Egy ismerősnél láttam egy 2.0l benzin-gázosat, jó öreg, de szép. O csak kozvetit, ezert nem ismeri a gepet.

Esetleg van ilyen valakinek?

KRISZ

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.11 0 0 1142
A képen lévő az 10", de most 8"-ason vannak a 32x11.5R15-ös BF Goodrichek.A kocsi fekete. papiron'86, alvázszám szerint idősebb.Ez a hardtop nagyon hard, mert már borultunk és kibírta.Egyenlőre nem alakítok rajta, mert amúgy sincs nagyon időm mostanában terepen további amortizációkat végezni a gépen
Előzmény: jpmaster (1139)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.10 0 0 1141
jpmaster:
> Ja, és teccik a logo-tok, meg a lap!
> Tessék ezt a topicot is linkelni.

Ezügyben engem zaklass... :-)

Van pár friss info is a lapon, 3 őszi versenyről.

Üdv: G.

Előzmény: jpmaster (1139)
elf Creative Commons License 2000.10.10 0 0 1140
Alfred: Ma jött meg a katalógusom Amerikából, a Safari Gard-tól. Vannak benne elég érdekes futómű upgrade-ek. Van olyan autójuk, aminek abban a bizonyos Bakonyi gödörben, amibe bele is áltál, leért volna a kereke. Legközelebb megmutatom(mármint a katalógust :) ).
Egyébként van website-juk is. www.safarigard.com
jpmaster Creative Commons License 2000.10.10 0 0 1139
CJ7!

Az Isuzu D motoros változat csak az olasz szériában volt, ott rakták bele.
Szinte sehol sincs hozzá alkatrész, mármint a motorhoz. Viszont, ha komolyan akarsz autóátalakitásba menni, akkor javasolnám a Dana hidat, az jelentősebben erősebb, ilyen van az én kocsimban is. A 4.2-es motor 114 lóerejéhez 277 Nm nyomaték jön le. Irigylem azt a króm lapot a kocsidon, ez szinte az egyetlen, amit ebből a műfajból tennék az enyémre, amin mindössze csak a hard top ajtajának a kilincse króm, a többi fekete. Illetve a kerék. Az alu.
Soft topod nincs nyárra?(ha kell van). Mert inkább azzal menj terepre, a kemény tető, ha sérül nem lessz kevésbe a javitás (az új ára 2.500$).
Az autó biztos 86-os?
Fekete, vagy mélykék?
Látom 8 vagy 10" a felnid. Nekem van 8-as fehér acél-triangular tarcsiba, meg egy csomó cucc.

Ja, és teccik a logo-tok, meg a lap!
Tessék ezt a topicot is linkelni.

JP

Előzmény: Törölt nick (1137)
Alfred Creative Commons License 2000.10.10 0 0 1138
Tettem föl új képeket a http://go.to/landrover.hu címre!
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.09 0 0 1137
NLQ Köszi egyenlőre csak érdeklődés volt.Egyébként AT és használt is érdekel
jpmaster Láttam gépet jól néz ki. Az enyém'86-os 2.4-es ISUZU dízellel.Az olaszoknál rengeteg van ebből.Nálam' 97 óta van Eddig elfogyasztott egy difit, 2 féltengelytörés és számos apróság.Egyébként tényleg csak munkaidőben vagyok netközeli állapotban
BiharyG Creative Commons License 2000.10.08 0 0 1136
jpmaster-nek:
Ha igaz, CJ7 csak munkaidőben van net-közelben; de hogy addig se maradj Jeep nélkül, itt van pár kép az autójáról: 1 2.
Több is van a Siófok Rangers "Fotóalbum" linkje alatt...

Üdv: G.

Előzmény: jpmaster (1135)
jpmaster Creative Commons License 2000.10.08 0 0 1135
CJ7!!!

Üdv márkatárs!
Kicsit bővebben a Jeep-ről...
Az enyém (1100 irás) 4.2-es 1985-ös, 1991-ben vettem. 76.000 mérföldet mentem vele azóta, és hibátlan.

JP

Előzmény: Törölt nick (1132)
Alfred Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1134
Egy hete volt a szegedi Land Rover találkozó, az ötödik. Az Egyesület lapján vannak fönn új képek.

www.extra.hu/mlre

NLQ Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1133
Hali!

CJ7 van ilyen gumi, bar kimaradt a leirasodfbol hogy AT vagy MT mintazatu kell! Az ara ugyanaz 40750Ft afaval szamlaval... ha hozod a felnit, a felszereles is megoldhato :)) (kulon ara van de nem sok)
MT mintazatu hetfon tud lenni "raktarrol" :)

veszprem kornyekiek ajanljatok nem tul draga szallast a okt. 20-22 kozotti idoszakra

Udv
nlq

Előzmény: Törölt nick (1132)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.07 0 0 1132
Sziasztok!Új beszálló vagyok.Szabó Lajos(33)Siófok Jeep CJ-7 boldog tulajdonosa.BiharyG már megírta az oldalunk címét.Egy kérdésem is van Akad-e valakinél BFGoodrich 32x11.5R15 Radial TA
gumi?
elf Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1131
Jeepes témához: Ma láttam az Ajtósi Dürer soron gurulni, egy első ránézésre világháborús Jeep et. Rendes renszáma volt+ valami régi katonai tábla. Azért gondolom hogy világháborús, mert egy '66-ost már láttam, és ez annál régebbi formának tűnt.

Gátló toldás: Nekem is meg van toldva a lengéscsillapító, és tök jól működik. Egy gyári emelő szet több mint 200e HuF, ami nagyon sok. Annyival nem jobb mint a barkácsolás.

jpmaster Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1130
JamesT!

Az én autómat az 1100 hozzászólásban láthatod.

Az a Jeep a kút tulajáé lehet, mert 1, ritka a Renegade itthon, 2, valszeg ugyan ez állt a BAH-csomóponti Aralnál, és az az ottani tulajé.
Szóval a Ren. annyival másabb, mint a "sima" YJ, hogy csak hard topos, szélesitett a kaszni (műa. rátéttel) szélesebb a felni (8') légkondi stb. 180 paci.
Az LR Def. nekem az alábbi helyeken szűk:
a vállam hozzáér a B oszlophoz, jobb alsó lábszárba szinte beleáll a kézifék, ugyan ott a bokámat kidörzsöli a váltóház... Maga a gyári ülés kényemetlen, absz. 0 az ergonómia az egész beltérben. Erre alapozva mondom, hogy nem felel meg igy a mindennapos, 90% közút 10% vacak út használatra. Legalább annyira mint az én CJ-m, de az elképesztően kényelmes, 500 km után is fitten szállsz ki belőle, igaz viszont, hogy kegyetlenül kemény a rugózás az erősitett laprugók miatt (az YJ nem annyira ráz, lágyabb a rugó). Mind e mellett a terepjáróképesség, forma, tartósság stb. mind-mind mellettük szólnak, de, ha csak pár 100 m-re kell és/vagy divatból, akkor inkább a Discovery felé kacsingass. Vagy a Jeep Cherokee, azt nem igazán lopják, és tök jó kocsi. Nekem is volt.

A legujabb a TJ, az ami ismét kereklámpás.

Ciao:

JP

Előzmény: Törölt nick (1123)
jpmaster Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1129
Zeddar!

Az én véleményem szerint nem szabad a gátlót baszkurálni, cserélni kell a megfelelő emeléshez, ergó keresni kell egy oda valót.
Vizsga: van a hivatalos mód, + a járható...

JP


Előzmény: Zeddar (1125)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1128
NLQ

Sajnos nekem nagyon nem tetszik a Pajero, főleg az újabbak, úgyhogy lehet benne akármilyen csoda. Mondjuk a benzines GDI-t nevetségesnek találtam, az a motor szvsz nagyon gizda, (ld. viagra light vicc) nem tudom, hogyan birkózik meg a tömeggel :-(.
Kevés tapasztalattal, szubjektív módon számomra a terepjáró a Mercedes G (ilyennel sokat autóztam utasként, és vezettem is - GE230), a Defender, és a Jeep. A japánok nem nagyon tetszenek, kivétel a Land Cruiser. A kretén szabályok miatt nem tudtam behozni egy nagyon jó árban lévő GD300-ast, itthon meg vagy drága, vagy zsákbamacska.

Előzmény: NLQ (1108)
NLQ Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1127
zeddar: emil ment
Előzmény: Zeddar (1125)
Alfred Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1126
Zeddar:
Vidd falura, ismerőshöz!
Előzmény: Zeddar (1125)
Zeddar Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1125
Üdvözlet mindenkinek!

2 fontos kérdésem lenne:

A lengéscsillapító toldásoknál létezik e üdvözítő megoldás?
A megemelt autókat milyen módszerrel lehet leműszakiztatni, mennyire figyelnek erre? Az autó Suzuki LJ80, 10 cm laprugó íveléssel emelve + 2cm bodylift + 30*9.5 gumik, így spontán átmegy műszakin, vagy szerezzek normál rugókat, meg gumit, szereljem át és minden műszakinál cserélgessem?

-=Z=-

Macimedve Creative Commons License 2000.10.06 0 0 1124
Ez azért így nagyon durva meghatározás. Autóspecifikusan kell megadni, nem mind1, hogy a távolság az 15 vagy 40 cm. Meg az sem, hogy ki nyomja.
Meg szokták adni a gépkönyvben azt, hogy hol kell nyomni, azt, hogy mekkora erővel és az ezekhez tartozó belógást. Így korrekt.

De egy rutinos szerelő érzésre nagyon prímán beállítja, mindenféle műszer nélkül is.
Ha nincs gyári adat, akkor a legegyszerűbb megkukkolni egy ugyanolyan típusu új vagy jól beállított autóban, aztán hasonlítani. Nem egy nagy tudomány az egész...

A hidegen nyöszörgés szinte biztosan a generátor irányából jön. Az éjszaka és az izzítás+indítózás által megviselt aksi ugyanis az első percekben komoly töltést vesz fel. Ennek pedig a generátoroldalon teljesítményigénye van, amit az ékszíj szolgáltat. Ha az aksi feltöltődik, a teljesítményigény lecsökken, a nyikorgás pedig megszűnik.

Előzmény: jpmaster (1119)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1123
Szia jpmaster

Köszönöm, hogy árnyaltad a képet (:-)) egy kicsit. Egyszer már meg akartam kérdezni ezt a CJ-YJ-stb dolgot, mert sokszor hallottam, és nem igazán láttam erre utaló jelzést a Jeep-eken. Gondolom nehéz itt írásban igazságot tenni, bele kell ülni, és kiderül , hogy melyik tetszik nekem. Érdekes amit mondasz a Defenderről, mert akkor nekem nagyon szűknek kellene hogy legyen, pedig nem volt az. Jeep-ben még nem ültem.
Már régóta mindig megnézem a Hűvösvölgyi úton (kék kúttal szemben), ki van állítva egy piros Jeep, nagyon jól néz ki, én annyit tudok megállapítani, hogy Renegade felirat van rajta (ez valami modellt jelöl ?), és elöl a hűtőrácsa nem hasonlít az új Wranglerekre. Ja és a lámpája sem. Pedig viszonylag újnak néz ki.
Biztosan (ki) tudnék használni egy igazi terepjárót, mert hegyen lakom, és vannak még földutak, esőben, hóban komoly kihívás bizonyos irányból, persze személyautóval meg sem próbálják. Már említettem, a házunk mellet van a település "siratófala", folyamatosan próbálkoznak, egy kisebb zápor után már nem egyszerű :-).

Előzmény: jpmaster (1099)
norby Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1122
haho,

annyi sokat latott ember van itt, hatha tud valaki segiteni. Lehetseges szerintetek benzines ARO-ba dizelmotort tenni ?

koszi, norby

rainforest Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1121
Köszönöm a javaslatokat.A többségén túlvagyok.Alfred ötletét még megpróbálom,és ha nem használ felteszek egy másik szíjat.Kösz mindenkinek.
elf Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1120
Ilyen csikorgásos problémám nekem is volt, nem is olyan régen. Az autónak hidegen olyan hangja volt, mint a Ryan közlegényben a Tigrisnek. :)
Én a légkondira gyanakodtam, de az Öki mondta hogy szerinte az ékszijak lehetnek.
Végül az összes ékszíj cseréje (a Range-ben van vagy 5 db) megoldotta a problémát.
jpmaster Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1119
Ékszijhoz:

Általában a gépkönyvek azt irják, hogy a legnagyobb távolságban (2 tárcsa között) kézzel benyomva 1 cm a lehetséges elmozdulás. Persze ettől még lehet kopott az oldalfal/tárcsa. Ha cserélni kell, akkor inkább bordásékszijat vegyetek, ha van abban a méretben.

JP

Előzmény: Macimedve (1118)
Macimedve Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1118
Nem vagyok ugyan Landroveres, de az ékszíjtárcs csikorgás szinte mindig laza ékszíjra vagy kopott tárcsára vezethető vissza. A szíj feszességére vannak előírások a gépkönyvekben, (mekkora erővel hány mm-t lehet benyomni) de érzésre is nagyon jól be lehet állítani.
A túlfeszített ékszíj nem szerencsés, többnyire a generátorcsapágy esik az áldozatául. Az ékszíjhajtás alapvető jellemzőja a csúszás (slip) ezért kopik a tárcsa meg a szíj.
A kopott tárcsát ki kell cserélni, vagy ha lemezből van és szerelhető, akkor egy hézagolólemezt ki kell venni középről.
Általában a legkisebb tárcsa (azaz a generátoré) szokott elkopni, mert ez surlódik legtöbbet a szíjjal. Kb. 2x annyiszor mint a főtengely tárcsája. A feszítő tárcsa nem szokott elkopni, mert nem visz át nyomatékot, a slip is minimális rajta, vagy ha el is kopik nem sok jelentősége van.
A kopott tárcsák a szíjat is jobban eszik.

Szükségmegoldásként lehet eggyel nagyobb szíjat is feltenni, de ilyet azért többnyire csak az autó eladása előtt csinál az ember.
Alfréd olajos megoldását nem pártolom, az legfeljebb tüneti kezelés lehet és a szíj is utálja az olajat.

A csikorgás azért jelentkezik többynire összel vagy esőben mert teljesítményt átvivő, a kopások miatt amúgy is lecsökkent surlódó erőket a pára tovább csökkenti.

A hiba behatárolható, hogy ha elkezd nyikoroni, akkor változatlan fordulatszám mellett gyorsan le kell kapcsolni a nagyobb villanyos fogyasztókat. (tompított, ablakfűtés stb.) Ha a csikorgás abbamarad, akkor valszeg a generátortárcsa a hunyó. Ha nem, akkor lehet vízpumpa, szervó stb. ami még rajta van a szíjon. De mindig a legkisebb és legjobban terhelt tárcsa a gyanús...

Előzmény: rainforest (1115)
NLQ Creative Commons License 2000.10.05 0 0 1117
Hali!
nezegettem a 4x4 magazint, benne van a toyota 4wd klub tatrai kirandulasa (jomagam epp felboritani keszulok kiskovacs autojat autojat:), Öki mester bravuros buvarautozasa es a landisok kirandulasa is....
benne van az uj merci G bemutatoja/tesztje szomodi KCS thropy, kaposszekcso, kecel, egy algeriai utibeszamolo(4kerek nelkul)
ezen felul bemutatnak egy grand csirket, na meg persze az elmaradhatatlan :( rally/tereprally beszamolok..
van meg benne nehany diszkoauto is, de ezt vegyetek ugy,hogy meg sem emlitettem :)

Udv
nlq

Alfred Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1116
rainforest:
Egy vonalba esnek a tárcsák síkjai?
Hol csikorog? Melyik tárcsa csúszik?
Amelyik tárcsánál csúszik, nincs szétnyílva a tárcsa? (azaz szélesebb ékszíjat "kívánna"; ez utóbbi kérdés persze csak abban az esetben, ha 200-as motorod van)

Tegyél néhány csepp motorolajat az ékszíj futófelületére! Használni fog!

Előzmény: rainforest (1115)
rainforest Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1115
Land Roveres tasztaltársak!Mitől nyikorog a landym ékszíja?A motor 300tdi.Egész nyáron nem csinálja,de az első párásabb őszi reggelen elkezte, és azóta nyiszorog.Tavalyi évben szintén.Eddigi próbálkozásaim:ékszíjcsere/2hétig jó volt/befújás/3 féle spré 1napos javulás/,generátor csapágy csere/semmi jav./Még afeszítő görgő cseréjén gondolkodom.
Egyébként a használatát nem zavarja,csak egy kissé kellemetlen.Előre is kösz.
BiharyG Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1114
Jó estét...

Szükségem lenne egy méterszámlálóra. Nincs valakinek ötlete, esetleg elfekvőben egy?

Kösz:
Gabor

jpmaster Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1113
Bocsánat, javitás:

"A kikapart siratófalon simán fölment" helyett:
A kikapart siratófal MELLETT simán fölment, ami ugye eléggé meredek.

jp

Előzmény: jpmaster (1112)
jpmaster Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1112
Hali!

http://w3.swi.hu/hummer/

Egyébként nem szabad összehasonlitani a Hummer-féle inkább szállitó járművet egy Off Road rendezvényre átalakitott kocsival. Még a páncélozott is 1 tonnát képes vinni. Arra, hogy az osztrák nem akarta belevinni a dzsuvába, az ára: 74.000$ (a platós 2 üléses is 45k). A hadsereg inkább arra használja mint a volt Varsói Szerz. a Gaz 66 vagy régebben a Garantot. Nem egy erdőben csalinkázó felderitő. 1997-ben az taszáriak Somogybabodon tartottak bemutatót, az azért agy kicsit meggyőző volt. A kikapart siratófalon simán fölment, ami ugye eléggé meredek. Mit mondjak, én szivesen eljárnék egy Hummerrel. A katonai neve: HMMWV= nagymozgékonyságú többfunkciós kerekes jármű.

Nézzétak meg a honlapot, a srác sok jó dolgot összeszedett.

JP

Előzmény: Maz (1110)
Maz Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1111
Egy kis pihentető:
HUMMER tilosban parkol a főutca végénél, a volt úttörőbolt előtt. Kijönnek nagy vigyorogva a darus autómentővel, hogy elviszik. Emelnék fel a HUMMERT, de az autómentő kezd el dőlni, nem bírták elvinni a HUMMERT. Inkább lecsatolták, és elvittek egy szabályosan parkoló kisfityót.
Előzmény: Maz (1110)
Maz Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1110
Sziasztok! Kicsit hosszú lesz, és lehet, hogy néha túlhevült leszek, ezért előre is bocsi, azért megpróbálok higgadt és tárgyilagos lenni.

HUMMER az nagyon jó kis terepjáró, csak nem a mi vidékünkre. Sivatagban kilo husszal, lehet, hogy nagyon jól elmegy, de nálunk tíz centis hóban nem bírt elindulni az automata váltójával, és kipörgésgátlójával. Nagyon sok meghibásodás volt, csomó lerobbantat lehetett látni a városban(Kaposvári vagyok) 4600 kg az össztömege, az UAZ-é 2300, és Boszniában rohadt sokszor húzta ki az UAZ a HUMMERT. A nyomtávja megegyezik a Bradley lövészpáncéloséval, állítólag azért, mert így a kitaposott nyom már aknamentes, valójában nagy sárban így már el tud menni utána. viszont a legkisebb szabad magassága 400 mm, ez (Még nagyvas méretben is) kifejezetten jó. Csak az a baj, hogy ezzel a súllyal már Unimog kategória, és annak is ennyi, ráadásul annak kisebb a hasmagassági sugara és sokoldalubban felhasználható. 4 személy nagyon szűkösen fér csak el, mert középen ott van a bazi széles transzmissziós alagút. Ráadásul az egész gép túl széles, nem erdőbe termett. Na eddig a szidás.
Azt mondják, van hozzá nagyobb átmérőjű, keskenyebb gumi, ezzel sokkal jobban viselkedik nem homokos-sziklás terepen. Károsanyagkibocsátása állítólag nagyon jó, a '78-as gyártmányú gépek már tudták azt amit a '95-ös BOSCH, satöbbi befecskendezők, katalizátorok stb.(Kaposújlak polgármestere mesélte, aki vezetett ilyet, adtak neki anyagot róla, ráadásul az 503-ban a tanműhely vezetője.) Független felfüggesztése van, ami szerintem előny, (bár egyesek a merev tengelyre esküsznek) a kerékagynál előtétáttétel van, ami megemeli a kocsit, és jótékonyan hat az erőátvitelre(bár ez már a schwimmwagennél megvolt a II. Vh-ban, és a Praga V3S-t is meg lehet nézni, az se mai gyerek)
Ami ebben a kategóriában mindennapos, azt inkább nem ecsetelem(menet közben állítható keréknyomás,stb), Tehát az a lényeg, hogy nem egy UAZ, Land Rover, Pajero, stb kategória, hanem Unimog, GAZ-66, Csepel-130, Land Rover 1 ton army truck. Ezekhez képest pedig nem olyan kiemelkedő, csak valamiért az terjedt el a köztudatban, hogy ez azokkal egy kategória. Ugye a könnyű teherbírású terepjáró gépjárműveket szokás jeepnek emlegetni elég elítélendő módon, ez pedig annak az utódja lett, pedig ez már kis teherbírású terepjáró gépjármű, eggyel nagyobb kategória.

Befejezem, mert már nekem is sok, amit írtam.

Előzmény: kekvillam (1101)
Alfred Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1109
NLQ:
Már nem is birom követni a sok újitást...
Előzmény: NLQ (1108)
NLQ Creative Commons License 2000.10.04 0 0 1108
Hali!

Alfred irtad : Középpen összezárva pont olyan, mint a Pajero bekapcsolt első hajtással
idohianyban szenvedek, tehat nem ecsetelem, de nezd meg a a mitsu oldalan a pajerot, mert szerintem a defendereden nem tudod valtoztatni a kihajtast 50:50 es 33:67 aranyra

James TK: ajanlom neked is az uj pajerot nezd meg, szerintem nagyonbrutalis (ultem benne) a 3,2 l es DI-D motor 167 pacival es 375 NM nyomatekkal nem piskota
rovid masodikban szepen felsetalt a piliscsevi siratofalon 4 szemellyel, ahol nekem az l200 -al 3. probalkozasra sikerult...

Udv
nlq

elf Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1107
Egyébként láttam multkor egy izlandi gleccsertúra prospektusát. Ott Hummerből készitett buszokkal viszik a jónépet. Ráraknak a H meghosszabított alvázára egy kurva nagy dobozt.
Őrület.
elf Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1106
MegaCruiser? Szép lenne ha megcsinálnák. Olyan Hummer forma jószág, négykerékkormányzással meg minden. Kellemesen vizálló. Egyik autókiállításon úgy demózták, hogy a kocsi mély vízben állt. Az ember bemászott az ablakon, és és úgy indítózott. Beindult.
SZVSZ csak tanulmányautó marad, örökre.
BiharyG Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1105
...bocs, a második link helyesen: http://www.ifrance.com/denis-d/megac.htm
BiharyG Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1104
A Hummer-ről jut eszembe: nem tud valaki valamit a Toyota MegaCruiser-ről? Mi lett vele?
Ha valaki nem ismerné, itt van pár oldal: http://4wd.sofcom.com/Toyota/Megacruiser.html és >a href="http://www.ifrance.com/denis-d/megac.htm">http://www.ifrance.com/denis-d/megac.htm
elf Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1103
Hummer: Van egy-kettő Magyaroszágon, de azokat inkább felvágásból vették a tulajdonosok, és nem terepezni.
Én csak mindenféle demonstrációs videókat láttam róla, és... hát... UFF NAGYON DURVA.
Szerintem itt a topicban sokaknak dédelgetett álma hogy egyszer vegyenek egyet.
Csak ahhoz elöbb az országot kéne megscale-enli úgy 1.75 el. :)
BiharyG Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1102
Azért még egy kérdést megengedtek?
A HUMMER-ről az igazi terepeseknek mi a véleménye?

Elvileg jónak kell lennie, de igazából nem láttam még terepen. Tavaly volt egy osztrák Somogybabodon, de le nem ment volna vele az útról semmi pénzért... :-)

Előzmény: kekvillam (1101)
kekvillam Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1101
Sziasztok!

Valahogy sejtettem, hogy közröhely tárgyává fogok válni...
Azért még egy kérdést megengedtek?
A HUMMER-ről az igazi terepeseknek mi a véleménye?
Amerikai megalománia, vagy valami pozitivat is hajlandóak vagytok mondani?

Üdv
Gábor

jpmaster Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1100
Akit érdekel:

http://jeepin.com/gallery/dzjeep02.jpg
http://jeepin.com/gallery/dzjeep03.jpg
http://jeepin.com/gallery/dzjeep05.jpg

Hát ez vagyok én, és a CJ.

JP

jpmaster Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1099
Szia JamesTKirk!

Sajna ritkán jutok annyi időhöz, hogy komolyabban irjak ide...

Szóval Jeep YJ (Wrangler) Vs. LR Def. témához:

"Hát nem tudom, ha látok egyet (Defendert), mindig körbejárom, és benézek az ablakon, meg elképzelem, hogy milyen lenne beleülni ... "
Kényelmetlen. Legalábbis nekem, pedig "csak" 80 kiló, és 177 cm vagyok... A modell kifejezetten jobb kormányosra épitett, igazi munkakocsi. Ezzel szerintem semmi rosszat nem mondtam róla, igaz Alfred?

"A JEEP-el kapcsolatban csodálkozom a boruláson, és inkább a terepen gondolnám mérsékelten használhatónak, bár ez inkább csak találgatás, tapasztalatom nincs, ezért is kérdeztem, hogy mi van alatta."

Ez igazán az amerikai, tök hülye vásárlóknak kiadott Onersz Menyuál első lapjára nyomtatott szöveg, ezzel a gyártó elháritja a későbbi jogi következményeket.
Egyébként a CJ, YJ laprugós, a TJ, ZJ csavartrugós, az XJ, vegyesen, hátul laprugós.

"A CJ sorozattal az volt a baj, hogy az amerikai tulajdonosok rendszeresen fölborultak velük azokban a kanyarokban a közutakon, ahol nem figyelmeztették őket a kanyarulatra... Fő a biztonság, leültették az autót, elnevezték Wranglernek, aztán annyi."
Namost ebben Alfred nem annyira jeleskedett, kissé más a valóság...
Tkp. tulajdonosváltás volt, az AMC eladta a Jeep márkanevet a Chrysler-nek, akik más vásárlóréteget céloztak meg. A CJ annyi mint Civilian Jeep, a katonai (MB sorozat) Civil kiadása. Az eredeti gyártó AMC jelenleg AM General) most a Hummer nevű zsenge belvárosi hobbykocsit gyártja. Ja és az MB ugy 20 éven keresztül volt az amerikai hadsereg terepjárója, előtte meg WW2-től az elődök.
A borulásról ennyit, az ottani HMCS-k próbáltak ott befordulni, ahol a Corvette simán elment.

1 azaz egy hasonló szitu miatt szinte nincs Audi az USA-ban, ott az automata váltó hibája miatt elgázolta az A 5000-res a gazdáját.

"weboldalakat"
Fix hátsó hajtás, kapcsolható 4x4, opcionális difizárral. Egy dolgot nem tud: nincs Diesel belőle.

www.jeepin.com

A gallery alatt vannak isteni amerikai Jeep képek vegyesen.

JP

Alfred Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1098
JamesTKirk:
A Defenderen gyárilag nincs diferenciálzár. Középpen összezárva pont olyan, mint a Pajero bekapcsolt első hajtással.
"Hobbyterepjárót (szabadidőautót, brrrr...) nem vennék semmi pénzért, ahogy ismerem magam, nem nyugodnék, amíg nem mászok be vele sárba, hóba, stb. ezeket meg ugye nem erre találták ki."
Márpedig annak, aki nem akar komolyan terepezni, de szeretne légkondit, meg finom kényelmet, annak találták ki ezeket az autókat. Nem kell lenézni ezeket, amire készültek megfelelnek, és még könnyebb terepen is megállják a helyüket.

Előzmény: Törölt nick (1097)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.03 0 0 1097
Alfred

Hát nem tudom, ha látok egyet (Defendert), mindig körbejárom, és benézek az ablakon, meg elképzelem, hogy milyen lenne beleülni ...
Igen, ezért vettem 4x4-es autót, szvsz a legjobb technikával (torsen), de becsszóra nem terepeztem, mégis (főleg télen) annyiszor odavertem az alját, annak ellenére, hogy kifejezetten nem alacsony az építése. Hobbyterepjárót (szabadidőautót, brrrr...) nem vennék semmi pénzért, ahogy ismerem magam, nem nyugodnék, amíg nem mászok be vele sárba, hóba, stb. ezeket meg ugye nem erre találták ki. Egyébként meg tapasztalat alapján nem ülnék 4x4-es autóba, amin nincs diffizár. A házunk sarkán kezdődik a településünk "siratófala" (igen meredek földút, mindig összetúrják. Én fel tudtam menni a hóban a limuzinnnal, a Pajeroval meg majdnem felborultak a hmcs-k, és nem sikerült. (Helyi érdekesség, hogy van egy marha csávó, aki ladával -1300, nem Niva - próbálkozik időnként. Ő tudja miért.)
A Land Cruiser nagyon tetszett, az előző is, főleg hogy volt benne diffizár, meg úgy nagyon rendben van, de az új az drága, használtba meg nem mernék beleugrani.
Kb. egy éve láttam egy tesztet egy német tv-ben (talán Auto-Motor-Sport TV?), Toyota X9 (??), kisebb, mint a Land Cruiser, de nem Rav volt, na attól elélveztek a tesztelők, azon minden stimmelt. Azóta viszont nem hallottam róla. Lehet hogy rosszul emlékszem?

Előzmény: Alfred (1096)
Alfred Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1096
JamesTKirk:
Én nagyon szeretem a Defit, néha csak azért megyek a legnagyobb dugóba, hogy ülhessek benne...
Ne vegyél Defit, ha nem kifejezetten arra vágysz, és még csak nem is terepeznél vele, mert csalódnál benne. Pont a te igényeidre gyárta ma már minden autógyár 4x4-es autót.
A G Mercit mint terepjárót gondoltam. Mit szólnál az új csőrös (szégyen ide vagy oda, a Toyota típus számokat képtelen vagyok megjegyezni) Land Cruiserhez? "Négykettes" túrbódízel motor, kényelem, csavarrugók, nagy múlt, megbízhatóság, marcona külső - mi kell még?
Előzmény: Törölt nick (1095)
Törölt nick Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1095
Alfred

Köszönöm a választ, majd keresgélek. Azt hiszem, hogy már írtam, hogy tavaly szándékoztam autót cserélni, és igen komoly esélyes volt a Defender 90 SW, csak nagyon kényelmes voltam, és nagyon bénák voltak akik árulták. Azért maradt a 4kerékhajtás, és nem is szeretnék már mást. Biztosan nem vagyok igazi off-roader, ha a Defendert is csak légkondival tudnám elképzelni...
Kb. tíz éve volt szerencsém utazni (és elvétve aszfalton vezetni) egy G230E automatát. Na abban semmi hiba nem volt, igaz nem én tankoltam. Szvsz az inkább luxuskategória. Vagy a terep-tulajdonságait értetted ?
A JEEP-el kapcsolatban csodálkozom a boruláson, és inkább a terepen gondolnám mérsékelten használhatónak, bár ez inkább csak találgatás, tapasztalatom nincs, ezért is kérdeztem, hogy mi van alatta. (Egyébként a híres szarvasteszt után volt az Autobildben egy nagy dzsembori mindenféle autóval, ahol a Discoveryt vágta magát földhöz elég csúnyán. Igaz, azóta már nem fordulhat elő, azt is módosították.)
Ahogy olvasom a hozzászólásaidat, mindig nagy kedvet tudsz csinálni a Defenderhez, valszeg Te vagy a legjobb marketingesük :-)))

Előzmény: Alfred (1094)
Alfred Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1094
JamesTKirk:
Az egyik német terepjárós magazin (nyomtatott újság), aminek vagy 4X4 vagy Offroad a címe, az mániákusan hasonlítgat össze mindent mindennel, úgy emlékszem, ők hasonlították össze őket tavaly, mikor kijött a Td5-ös Defi illetve új volt a csavarrugós Jeep. Akkor néztem a honlapjukat is, a cikkek közül néhányat föl is tesznek.

A CJ sorozattal az volt a baj, hogy az amerikai tulajdonosok rendszeresen fölborultak velük azokban a kanyarokban a közutakon, ahol nem figyelmeztették őket a kanyarulatra... Fő a biztonság, leültették az autót, elnevezték Wranglernek, aztán annyi. A Defit inkább a Merci G-vel érdemes összehasonlítani, végül is rokon - a Range Rover piacradobása után "találta ki" a Puch...

Előzmény: Törölt nick (1092)
SEEN Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1093
a hetvegen lesz valami talalkozo? hol lehet ilyen talalkak utan erdeklodni? (a 4x4-ben csak versenynaptar volt)

udv,

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1092
Sziasztok,

Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok-e olyan weboldalakat ajánlani, ahol a JEEP (Wrangler) meghajtásáról van bővebb anyag (nem a marketing duma). Tudom, hogy ez inkább vallási (:-)) kérdés, de össze lehet vetni valamilyen szinten a Defender 90-el ? Esetleg tudtok, ilyen összehasonlító tesztről valamelyik újságban ?

Előre is köszi

Egy visszatérő érdeklődő

NLQ Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1091
ha felteszel egy 175 R16 (nem peres) garnitura gumit es eljossz terepezni ingyen adok neked 1 et :)
NLQ Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1090
Rossz vicc!! :))))
Előzmény: kekvillam (1089)
kekvillam Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1089
Sziasztok!

Tud valaki ajanlani nekem egy autosboltot Pesten, ahol Swift 4WD-mre tudok szerezni vmilyen aranyos OFF-ROAD matricat?
Csak a vicc kedveert...

Udv Gabor

NLQ Creative Commons License 2000.10.02 0 0 1088
ezt azert nem kellet volna.... :)
ha kromozott vasalas lett volna rajta nem alltam volna meg :)

Udv
nlq

Előzmény: Alfred (1087)
Alfred Creative Commons License 2000.10.01 0 0 1087
közlemény:
"A Land Rover Egyesület ezúton is köszönetet szeretne mondani NLQ-nak, amiért egy tagtársunkat szakszerűen és önzetlenül megsegített, mikor az ma délután hatalmas dugót okozva bajlódott elromlott Range-ével Budapest közepén."
NLQ példamutató segítőkészsége követendő mindannyiunk számára!
NLQ Creative Commons License 2000.09.29 0 0 1086
Hali!

a lenyeg lemaradt: Yokohamag gumikra14-15% General gumikra 12% kedvezmenyem van! hamarosan megnyithatom a gumikereskedesemet
Nemhiaba ha egy uzlet beindul :)

Udv
nlq

NLQ Creative Commons License 2000.09.29 0 0 1085
Hali!

hetvege: soskut (vagy sosto?? ezt mar eletem vegeig keverni fogom) szorolapot a nevehez hiven taroltam... szoval az info: minden meg lesz tartva, nem terveznek kulon megemlekezest, de azert egy fekete szalag az antennara PLS

elf: neked elfelejtettem valaszolni a kerdesedre, most bepotolom
>Milyenek az uj BFgG M/T gumiid?
ALLAT
>Terepen?
nagyonjo, a gumi nagyobb atmeroje magassaga miatt a kocsim hasa ~7 cm-rel feljebb kerult... nehany hejen mar megszokasbol varom a hangot, hogy huzza az aljat, na ez ami altalaban elmarad (kiveve a palyakon levo magas keskeny dombokat... ahhoz meg kell rajta emelni 20-30cm -t :))))
kisebb lett a nyomateka az autonak, tehat elobb kell rovidet kapcsolni, de ugyanakkor ez elony is, mert nem assa el magat olyan konnyen
>Aszfalton?
nagyobb lett a menetzaj, de nem lett veszelyes... inkabb kiraly hangja lett, olyasmi jelenseg, mint a sportos autokon amikor kipofogot cserelnek (de csak finoman:)
poen amikor megallok egy masik l200 melett, magasabban ulok (7+5cm :)), ezen sokan meg is lepodnek (nem hisznek a szemuknek) en mar hozzaszoktam
>Országúton?
lehuzott ablakkal zajos
>Mi változott az autón a nagyobb kerélátmérő miatt? Gyorsulás?
szerintem jobb lett, mert az 1. es 2. fokozat joval hosszabb lett, nem kell a varosban indulasnal egyfojtaban valtani
>Végsebesség?
nott meghozza rendesen (relative), mert a motort en nem huzatom 3800 fole, nem celom tonkere tenni a motort. eddig a 3800 as fordulathoz kb 145 km /h sebesseg tartozott (ora szerint), na ez nem valtozott :) DE a gumi kerulete 15% ot nott,tehat a 140 km /h megnott 166 km/h ra igaz viszonylag nehezebben gyorsul fel erre a sebessegre (csokkent a nyomatek)
De mint kiderult az oram csak 10 %-al mutat kevesebbet a valodinal, mert az elozo gumiknal 5% al tobbet mutatott szoval kb 155-160 ig nyomom neki (csak :)))
>Kanyarstabilitás?
szaraz uton sokkal jobb (bar nekem a viszonyitasi alap a tukorradial) imadok csikorgo gumival fordulni (mar amennyire pl a nagybogo csikorogni tud :)) de persze ezt nem csinalom gyakran, mert ugyebar nem tesz jot a guminak (nem akarok 20e km-kent gumit venni :((
nedves uton viszont vigyazni kell a gumival bizony erzodik, hogy nem erre talaltak ki... sokkal bizonytalanabb mint egy orszaguti gumi
ettol kicsit fosok is, mivan ha nyariasan veszek be 1 kanyart amiben vizatfolyas van

Fogyasztas:
szerintem kevesebbet eszik kb 4-5% al de ez inkabb csak megerzes, de lehet benne valami, hiszen ugyanazon sebessegen menve kevesebbet forog a motor

Roviden :) ennyi

Udv
nlq

NLQ Creative Commons License 2000.09.28 0 0 1084
Hali!

Ma talaltam: http://www.oly4x4.com van rajta 1-2 erdekes dolog/otlet!

Udv
nlq

elf Creative Commons License 2000.09.26 0 0 1083
:(((

Nehéz erre bármit is mondani. Néhány hete még ott volt a LandRover klubban, és invitálta a tagokat a fesztiválra.

NLQ Creative Commons License 2000.09.26 0 0 1082

Szomoru hirem van!

A hetvegi sostoi fesztival fo szervezoje, off-road-os tarsunk Lessényi András motorbalesetben MEGHALT!

Kerlek benneteket akinek tudtok szoljatok hogy jojjon el! mert a fesztival megrendezesre kerul! Ez a fesztival Andras szivugye volt, minden energiajat erre forditotta. Koszonjuk meg neki a fesztivalert tett munkajat azzal hogy elmegyunk....

elf Creative Commons License 2000.09.26 0 0 1081
Van itt előttem egy szórólap. Túl hosszú lenne begépelni, de van rajta minden a terepjáró versenytől, a szépségkirálynő választáson át az UFO koncertig.
A szervezők saját bevallásuk szerint egy rali versenyt, egy terepjáró fesztivált, és egy "RTLklub ródsót" akartak ötvözni. SZVSZ lesz lehetőségük az "amatőr versenyzőknek" is ,de a hangsúly a profik(tereprali stb) bemutatóin lesz, a szájtáti közönség számára.
Azt írja, infovonal: 06-20/962-2575

Részvétem a főtengelyszimmeringed miatt.

A Screamer 4x4 demója szerintem tök jó. Az egyik készítő egy ideig a kollegám volt. Ha nem lettem volna lusta, lehet hogy az én autóm(Range Rover) is lenne a választható típusok közt. :-)

Előzmény: BiharyG (1080)
BiharyG Creative Commons License 2000.09.25 0 0 1080
Megjelent a PC GURU októberi száma, a CD-n a Screamer 4x4 demoval!!!

A máriahalmi verseny meg rövid úton végetért egy elfáradt főtengelyszimmering miatt :-((((

Ki tud valamit a hétvégi sóskúti Auto Show-ról?

elf Creative Commons License 2000.09.25 0 0 1079
NLQ: Milyenek az uj BFgG M/T gumiid?
Terepen? Aszfalton? Országúton?
Mi változott az autón a nagyobb kerélátmérő miatt? Gyorsulás? Végsebesség? Kanyarstabilitás?
SEEN Creative Commons License 2000.09.25 0 0 1078
milyen volt a talalka? :)
Előzmény: elf (1077)
elf Creative Commons License 2000.09.22 0 0 1077
Én sajnos nem tudok menni dolgozásiból kifolyólag.
Lélekben veletek leszek.

Nem baj, jövő hét végén LandRover találkozó...

BiharyG Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1076
Én is csak ennyit tudok:

22-e, péntek
- éjszakai trophy

23-a, szombat
- triálfutamok (NTB 5. futam)
- truck triál
- motoros kaszkadőr show
- sárgyorsulás
- este buli (sztárvendég: Markos György)

24-e, vasárnap
- triálfutamok (NTB 6., záró futam)
- formula Off Road
- szuperkupa
- táncos lányok :-)

Péntek délutántól ott leszek valahol, CB-n az AM 2-n lakom.
Ezzel...

Előzmény: NLQ (1075)
NLQ Creative Commons License 2000.09.21 0 0 1075
Hali!

Bihary G: ez nem kerdes, csak meg a reszletes program kerult el engem :)

de amint megtudom kozzeteszem
Udv
nlq

Előzmény: BiharyG (1074)
BiharyG Creative Commons License 2000.09.20 0 0 1074
Jó estét...

Jön valaki a hét végén Máriahalomra?

elf Creative Commons License 2000.09.18 0 0 1073
Láttam ma egy 110-es Defendert. Olaszországban mentek vele egy alagútban, és elaludt a sofőr.
Az autó csúnyán össze volt törve, állítólag borult is meg minden. Az utasoknak szerencsére semmi baja nem lett. De a kocsi... kb egy darab egyenes karosszériaelem sem volt rajta. A csörőtokos lökhárító -ami 5mm-es acél- durván megcsavarodott, a csörlővel együtt!
elf Creative Commons License 2000.09.16 0 0 1072
Hát engem ezek alapján a 40 000lb-s érdekelne.
Meg valami masszív "emergency tow" húzókötél.

jpmaster Creative Commons License 2000.09.16 0 0 1071
2"W x 30-ft. Stretch-n-Snatch Strap, 20,000-lb. Capacity WAS $37.95

3"W x 30-ft. Stretch-n-Snatch Strap, 30,000-lb. Capacity WAS $54.95

4"W x 30-ft. Stretch-n-Snatch Strap, 40,000-lb. Capacity WAS $62.95

6"W x 30-ft. Stretch-n-Snatch Strap, 60,000-lb. Capacity WAS $109.95

2"W x 20-ft. Stretch-n-Snatch Strap, 15,000-lb. Capacity WAS $29.95

3"W x 20-ft. Stretch-n-Snatch Strap, 22,500-lb. Capacity WAS $37.95

Na ennyi fajta van a KEEPER cégnél a "Stretch-n-Snatch Strap" azaz a rántókötélnek hivott dologból. + a 2 végén horoggal ellátottak (emergency tow), ill. a csörlőzéshez használatos széles, "fakimélő" pántok stb.

JP

SEEN Creative Commons License 2000.09.15 0 0 1070
bovebb info az emlitett helyekrol? :)
Előzmény: NLQ (1069)
NLQ Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1069
Hali!
a kirandulasnak nem vagyok ellene, de a kovetkezo 3 hetvege amiugy is terepen lesz...
most hetvegen kaposvar (ez privat, nem reszletezem)
22-24 Mariahalom
30-01 Soskut
en ott leszek az bizti, gyertek ti is :)

Udv
nlq

SEEN Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1068
szervezzunk kirandulast, jon az esos ido, kellemes huvos van, optimalisabb idopont nem is lehetne :)

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.09.14 0 0 1067
Hali!

jpmaster: tudtam, hogy igazam van, de leszokoban vagyok a kotekedesrol :)))

Udv
nlq

Alfred Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1066
jpmaster:
Persze, hogy tud!


Hiába, no, jól + van tervezve...

Előzmény: jpmaster (1063)
jpmaster Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1065
Elf!

NLQ-nak igaza van a 30.000lb=~13 tonna!
1lb(font)=0.45kg.
Azt hiszem a nap sütött meg tegnap, hogy akkorát hibáztam, viszont 9 méter hosszú.

JP

Ps.: a kép nem a Te géped hibája.

Előzmény: elf (1058)
SEEN Creative Commons License 2000.09.12 0 0 1064
durva :)
Előzmény: jpmaster (1063)
jpmaster Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1063
Alfred!

Ilyet tud a Landy?


Hát ehhez kell a +tervezett futómű...

JP

jpmaster Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1062
ELF!

+nézem pontosan, de azt hiszem 9 tonna statikus terhelés, és 9 m hosszú.
Nekem ilyen van, megmutatom ha érdekel.

JP

Előzmény: elf (1058)
NLQ Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1061
BiharyG honnet toltotted le ?????????
Előzmény: BiharyG (1059)
NLQ Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1060
kb 13 tonna
Előzmény: elf (1058)
BiharyG Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1059
Software: valaki már említette itt a Screamer 4x4-et (lánykori nevén Pathfinder Trophy). Pár napja nyúzom a demóját, szerintem kötelező darab lesz...
Felező, kapcsolható difizárak, állítható keménységű gumik... szerintem csúcs.
elf Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1058
Hmmm Lehet hogy az én készülékemben van a hiba, de a képeket nem látom.
A 30 000lb az metrikusan mennyi? Hány tonna?
jpmaster Creative Commons License 2000.09.11 0 0 1057
Hali!
Ilyenek vannak pl.:

3"W x 30-ft. Stretch-n-Snatch Strap, 30,000-lb. Capacity WAS $54.95

meg

Original Hi-Lift® Jack, 60"H $64.99
Rated lift capacity: 4,660 lbs. The 28 square inch base resists sinking into soft ground. Built to ANSI specifications of top-quality cast and stamped steel. Lightweight and easy to maneuver. Factory tested before shipment. Includes 2-pc. handle.
48"H jack has a 4.5" to 37.24" lift range.
60"H jack has a 4.5" to 48.25" lift range.

Hát azt már leirtam pár helyre, hogy akkor éri meg a konténer, ha jópár dolog összejön...

JP

Előzmény: elf (1055)
SEEN Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1056
nekem altalaban jo, ha elore megbeszeljuk. meg el kell vinnem megnezetni a gazt, mert most 16 litert fogyaszt ;) azt mondjak a reduktorban van valami gond, majd megnezetem :)

jovo heten megyek az osokhoz, megnezem a CBt, aztan reportolok

udv,

[s]

Előzmény: elf (1055)
elf Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1055
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

NLQ: Érdekel a dolog, a többit magánba.

JPMaster: Engem rántókötél és húzókötél érdekelne. Mikorra tervezitek ezt a konténeres balhét? -Márha a köteleket meg a jacket is abban gondolod behozni.

SEEN:Igen, Igen, IGEN Kéne megint egy topictúrát csinálni, de meg kéne szervezni előlre, hogy mindenkinek jó legyen. A magam részéről, a 2 következő hétvége foglalt, akkor Land Rover egyesületes dolgok lesznek, de utána....

NLQ Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1054
Hali!

elf es mindenki aki gumit akar venni: bejelentkeztem viszonteladonak a Goodrich gumikra... jo kis kedvezmenyem van most, hogy mar 3 garniturat eladtam... akinek goodrich toyo goodyear michelin pirelli gumi kell, nalam 12-13% al (keveseltem a gumidiszkont 10% at :)) olcsobban megkapja, az áfárol inkabb maganlevelben beszelgetnek, akinek szamla kell annak azt is tudok adni (ez lenne a jobbik dolog, mert tul sok gumit nem tudok lekonyvelni) mindenkinek van szerintem olyan ismerose,akinek van valamilyen furgonja:))))
elf a track edget meg tudod kapni 215/85 meretben 40500Ft ert darabjat afasan, a tobbit maganban megbeszeljuk...

jpmaster: az a kepen ugye nem te vagy ??? :)))
masik hogy a rantokotel 45 az emelo 60 (tenyleg ez milyen?? mert engem csak akkor erdekelne, ha 150 magas, es a kocsimat is elbirja)
szoval szerinted mibe lenne mire bejon, miben jon be, mennyi ido, es a vamos bacsinak mit mondasz az 5 emelore es a kotelekre??? kezipoggyasz ???
meg 1 szar ugy van ebben.. van garancia a cuccokra, de amcsiban...

Udv

nlq

SEEN Creative Commons License 2000.09.09 0 0 1053
:((

akkor jo utat, en holnap anyosekhoz huzok (muszaj, mar reg voltunk ;)

ettol fuggetlenul osszehozhatnank egy topicos terepezest a kozeljovoben :)

udv,

[s]

Előzmény: Alfred (1048)
komo2 Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1052
Hi All!

Ha gumit kerestek ajanlom a www.gumidiszkont.com MAGYAR cimet. Kulon van off-road reszleg. Ott a mintat, meretet, arat (ft) is megtalaljatok egy helyen. Lehet, hogy nem a legolcsobb, de hasonlitgatni, mintat kinezni tokeletes.
Meg egy dolog ha mar a jatekok nem reg felmerultek: a mostani Pc World CD mellekleten a Merc.Benz truck racing (kamionos jatek) DEMO van fent. Komoly gep igenye van ugyan, de szinte TOKELETES.

jpmaster Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1051
GreG!

Javul a dolog!
Elökeresem az én könyvemet a Hummer-ről, hátha van benne több adat/kép.
Addig is itt a toledoi (Il.) előd:


Elf!

http://www.yokohamatire.com/
http://www.mickeythompsontires.com/
http://www.tyres1.com/
A load range = terhelhetőség.
Egyébként tök mindegy, hogy AT vagy MT, vizes aszfalton mind2 csúszik... Az MT kicsit jobban.

Skacok!
Szedjük össze mennyi kötél, emelő,stb. kell, mert amcsiban a legolcsóbb. Pl. a 9m X 20.000 fontos (9 tonnás) kötél 45$, az emelő 60$

Hali:

JP

Előzmény: GreG (1041)
Alfred Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1050
elf:
Igazad van! Marha kapkodós napom volt, hazaszaladtam, hogy kiírjam a holnapi indulást, és tényleg figyelmetlen voltam.
Előzmény: elf (1049)
elf Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1049
Alfred: Nem figyelsz.:)
Én a Camel Trophy-s Range-ekről beszéltem (80-évek), és nem a gumi fajtájáról csak a méretéről.

Kösz az infót. Megnézem.

Alfred Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1048
Mindenki!

Holnap, szombat reggel kilenckor az Osztapenkónál az Aral kútnál leszek, aki akar jönni az ott megtalál, kicsit várok, aztán elindulok lefelé az M7-esen, Fehérvártól pedig a nyolcason megyek majdnem Veszprémig. Aki esetleg késik, ezen az útvonalon még utolérhet, száznál gyorsabban nem megyek. Terepezés nem lesz, csak erdei utakon fogok autózni.

elf:
A Camel Discokon nem 750X16-os Michelin XZR volt?
Most voltam a Mammut garázsában gumit venni Bridgestone 265/xxR15-ös gumi 32 bruttó volt, nagyon ajánlották magukat terepjárósoknak.
Sétálj oda, érdeklődj egyet, hátha mondanak valami elfogadhatót.

Előzmény: elf (1047)
elf Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1047
Na, úgy tűnik elálmosodott mostanában a topic, úgyhogy kérdeznék egysmást tőletek.

1. Lassan ideje lecseréni a gumijaimat. Erre még a ősz/tél folyamán tervezek sort keríteni.
Ajánljatok olyan oldalakat ahol jó terepgumikat lehet látni, meg olyan magyar oldalakat ahhol áruk is van.

Egyébként korábban úgy terveztem, veszek egy garnitúra használt lemezfelnit, és rá valami olcsó de nagyon durva mitázatú gumit(Pneus service, Pápai). Ez jó megoldás lett volna a hétvégi terepezéshez, és ebből valami nagyobb méretet 7.50R16 gondoltam.

ÁM. Szemrevételezve a mostani gumiimat, arra a megállapításra jutottam, hogy a nyár folyamán annyira megkoptak hogy ideje ezeket is cserélni. Úgyhogy az előző tervemet sztornóztam, és most olyan gumit keresek ami jó terepen, de nagyobb sebbességnél, vagy nedves úton sem hagy cserben. Így az M/T-s gumik kisetek. A mostani GoodYear A/T jó, de ennél valami durvábbat szeretnék, ami terepen jobban megállja a helyét. Némi nézelődés után a BF Goodrich Trac Edge mellett döntöttem.
Ez mintázatában és képességeiben valahol az A/T és az M/T között van, szóval nekem találták ki. Egyébként ez ú.n. commercial traction tire, vagyis teherautóra való, "kemény"(load range D), nagy futástteljesítményű gumi. Az oldalfala állítólag nem olyan erős mint más BFG A/T M/T gumiké.
Az ára a húbazmeg kategóriába esik, kb 47e Huf/db ÁFÁsan.
Hosszas gondolkodás után a 215/85 mértet mellett dötöttem. Nagyobb gumi tartós használat esetén, félek eléggé károsítaná a difiket,féltengelyeket+növelné a fordulókört+nem tudnék az autóra hóláncot tenni(na nem mintha szükség lenne rá).
A Range Rover eredeti gyári gumimérete 205/80R16, de a 215/85 még OK, a Camel Trophys Range-eken is ez volt. Egyébként, mivel a kocsi meg van emelve, a 7.50R16 is felfére, de a fentebb emített indokok miatt nem ezt választottam.

2. Második kérdés. Hol lehet Magyaroszágon jó rántókötelet, és vontatókötelet venni?

Mára ennyi

SEEN Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1046
nekem pont forditva a vasarnap jo es a szombat nem :)
Előzmény: Alfred (1044)
NLQ Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1045
Hali!

Ha szombat akkor szivesen megyek!! ha vasarnap akkor sajna nem, mert csaladi programom van!

Udv
nlq

Előzmény: Alfred (1044)
Alfred Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1044
SEEN:
E hét végén, vagy szombaton, vagy vasárnap megyek a Bakonyba egy későbbi Land Rover Egyesületi kirándulást lejárni. Aki akar csatlakozhat hozzám!
Előzmény: SEEN (1043)
SEEN Creative Commons License 2000.09.08 0 0 1043
nem csinalunk valamelyik hetvegen topicos kirandulast? :)
Alfred Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1042
Az idei Nemzetközi Land Rover Találkozó Szegeden már az ötödik lesz.
A program a Magyar Land Rover Egyesület honlapján már hozzáférhető!
GreG Creative Commons License 2000.09.07 0 0 1041
jpmaster,

remélem ennyi műszaki adat már elég lesz, mivel nincs több :-)

w3.swi.hu/hummer

(picit tovább tartott két hétnél, de elkészült)

elf Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1040
dyzs:

Nem mondom hogy disznóság. Egyébként igazából ez nem a Landimex sara, hanem a Wallis-é.
A probléma meg az, hogy az ott egy gazdagabb ország. Ők megengedhetnek maguknak 50% árrést, mi nem.
Az meg, hogy nincs külön tárcsa a légkondihoz, csak kompresszor egyben, a Land Rover sara.
De ez még mindig jobb, mint a Mazda Xedos 6 légkondi, amit csak kompletten lehet rendelni, de ezt már egy másik topicban leírtam.

dyzs Creative Commons License 2000.09.06 0 0 1039
Elf!

Ne haragudj, hogy beleszólok, csak a Landimex árképzéséről alkotott véleményed tűnt elhamarkodottnak.

Te magad írod, hogy az angol kisker ár 211 font, tipped szerint a nagyker ár 147. 211/147=1,43.

Ezek elapján kiszámoltad, hogy a Landimex beker ára durván 104e forint, és árulják 150e-ért. 150/104=1,44 majdnem csontra annyi mint az angol kisker árrés. Hol itt a disznóság?

Előzmény: elf (1022)
SEEN Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1038
gep: amit batran ajanlok: athlon 550-, tnt2 ultra v. geforce, 128mb ram. ezek a minimum ertekek, barmi nagyobb ertelemszeruen az csak jobb :) a winchi meretet tekintve a kaphato legkisebb winchi is eleg, ha nem video editalasra kell, de egy 10gb-os winyoval el leszel meg egy ideig. ez a config kb meg 1-1.5 evig allja a sarat.

udv,

[s]

Előzmény: maszületett (1037)
maszületett Creative Commons License 2000.09.05 0 0 1037
NLQ
Berántottam a progit, de a gépemen tetü mint állat.
Mi a hardeverigénye egy mai szintű proginak??

Más miatt is érdekelne.

SEEN
Ahhoz, hogy ismét nyaralni mehess, haza kellett jönnöd!

Előzmény: NLQ (1035)
SEEN Creative Commons License 2000.09.04 0 0 1036
sajnos megtertem a nyaralasbol :)

udv mindenkinek :)

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.09.04 0 0 1035
Hali!

megjelent a terminal reality 4x4 evolution jatekprogi public beta verzioja

innet letoltheto:
http://www.mportal.hu/news.php3?base=nvegyes

Fecsx irt hozza egy kis commentet :)
egyenlore a csak 1 palya van es 1 fajta auto, nekem tereprally feelingem lett tole

Udv
nlq

maszületett Creative Commons License 2000.08.31 0 0 1034
Hello mindenki!!!

Az auto Motor 19. száma televan 4x4-es témával érdemes megvenni!!!

NLQ Creative Commons License 2000.08.29 0 0 1033
Hali!

ha valaki meg nem tudna! elmarad a hetvegi fesztival Mariahalmon! megkerdeztem Murczin Zsoltot, hogy mi igaz a hirbol, de teljesen igaz... at lett teve szeptember 22-24 re!

Schaffer: jujjj magamra haragitottam az osszes landroverest az mar tutti! :)
egyebkent szivesen mentem volna, csak epp a mult heten sikerult egy "szponzort" (penz+szerviz) szervezni a hobbimhoz, es nem mondhattam neki a megalapodasunk utan 5 percel, bocs szombaton nem tudlak reprezentalni teged a vadaszok elott, mert nem erek ra!

egyebkent meg az ominozus levelre visszaterve de tenyleg csak 1 mondat erejeig... most hogy ujra elolvastam, jottem ra, hogy anno a faradtsagomban csak a penz volt az amin fennakadtam, de nem azon huztam fel a vizet igazan, hanem a level hangnemevel volt a baj olyan lekezelosre sikeredett... (alfred tudodm te csak beidezted)
most meg 1x elolvastam, es vissza is szivom az elozo sorokat ( visszatorolni mar sajnalom :)
hiszen a level igy kezdodik: Tisztelt Tagtars
es igy felyezodik be: MLRE vezetoseg... (innetol innet nem kezelt le engem senki :)
egyebkent en az a tipusu ember vagyok, aki szeret sokat tanulni! legfokeppen masoktol! es nem szegyenlem megkerdezni, ha valamit nem ertek nem tudok satobbi...
es raadasnak meg az arcom is nagy :))) (nem csak a nevem)

Schaffer: (meg mindig) akkor megyek en is beallitatom az SVR-t! :)

Udv
nlq

Előzmény: Schaffer (1032)
Schaffer Creative Commons License 2000.08.29 0 0 1032
Navégre kaptam jelszót két hét után. Már régóta olvasgatom írásaitokat, és pár héttel ezelőtt úgy gondoltam, hogy hozzá is szólnék. Egy röpke bemutatkozás annak aki nem ismer: Schaffer Ádám Dávid vagyok, fehér Land Rover Defender 90, hogy egyszerűsítsem a Landysoknak a beazonosítást, én lennék a klónautó gazdája.

NLQ:
Azért éri meg beállíttatni az SVR-t, mert különben kiégetheted a CB-d végfokát.
Egyébként sajnálhatod, hogy nem jöttél szombaton, egyrészt nagyon jó volt, másrészt többen kiváncsiak voltak rád személyesen, hogy ki fogalmazta azt a bizonyos irományt kedden este.

ELF:
Hajdu Sándor elektroműszerész, 06 20 938-59-03, 1131 Bp. Nővér u. 7/A kb. 10 perc alatt megcsinalja az SVR beállítást.

NLQ Creative Commons License 2000.08.28 0 0 1031
Hali!
JPmaster az ugy nyitott!

hogy masnak is vilagos legyen: 8"x15" os felnigarnitura (4db) feherre szinterezve elado
6x139,7 az osztokore (mitsubishi/toyota)

Udv
nlq

Előzmény: jpmaster (1029)
elf Creative Commons License 2000.08.28 0 0 1030
Na milyen volt a szombati MLRE túra?
Nincs kedve valakienk egy pár szavat írni élménybeszámoló képpen?
jpmaster Creative Commons License 2000.08.28 0 0 1029
NLQ!

Állitólag az a jobb, ha rendesen be van állitva az SVR-je (igy hivják?) mert az antennákat hangolni kell, az adott frekire. (én nem igazán értek ehhez se, de ha kell valakit +kérdezhetek aki igazán büfé ebben)

más:
Próbálok segiteni az ügyünkben....
Szólj, ha már megoldódott.

JP

Előzmény: NLQ (1028)
NLQ Creative Commons License 2000.08.27 0 0 1028
Hali!

Alfred, elf miert kell a maximalis hatasfok ???? szerintem beallitas nelkul is csodasan muxik 5-10 km re... annal tobb meg nem kell

Udv
nlq

Előzmény: elf (1027)
elf Creative Commons License 2000.08.27 0 0 1027
Alfred: És hol tudnám ezt megcsináltatni? Tudnál javasolni valami helyet?

Más téma. Még pénteken úgy 15.00 óra tájban láttam a TV-ben(valamelyik földi sugárzású adón) egy filmet. Egy sorozat egyik darabja volt, amiben egy igen hülye kalapot viselő figura bejárja Ausztrália vadonjait, és közben mond érdekességeket a tájról. Szóval elég jó kis kaland hangulata van a dolognak. Külön adalék hogy a fickó egy 110-es Soft top Defenderrel utazik, és (figyelem Alfred:) egy Sankey trailert húzt maga után. Legutóbb bemutatta hogy lehet konzervdobozból mosógépet csinálni.
Szóval terepjárósoknak ajánlott "olvasmány".

Alfred Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1026
Képek, csupa Land Rover... :-)
Alfred Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1025
elf:
Az, hogy működik, egy dolog, de a maximális hatásfok eléréséhez összekell hangolni a készüléket, az antenna kábel hosszát, és az antennát. Ez egy néhány perces beavatkozás, mér a műszerész, aztán beállítja az antenna hosszát, vagy tekerget az alján valamit, aztán újra mér és kész.
Előzmény: elf (1024)
elf Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1024
Alfred: ezt fejtsd ki légyszives bővebben. Miért kéne behangoltatni? Teljessen jól müködik.
Alfred Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1023
elf:
Vidd el, hangoltasd be az antennádat!
Előzmény: elf (1022)
elf Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1022
Naaa! Ma végre sikerült felszerelnem a CB-t az autómra. Kirrállly! Tök jól mükszik, legalábbis a vevő része, az adót még nem próbáltam. Mivel nem volt kivel beszélnem. Sajnos most szombaton én sem tudok menni az MLRE túrára, családi okokból kifolyólag. Majd meséljetek...

Más:

NLQ: " kihasznaljak azt, hogy a gyari eredeti alkatreszt ajanlanak
aranyarban es meg sem probalnak az embernek alternativat allitani utangyartott vagy felujitott alkatreszt... "

Hát az a helyzet, hogy a Landimex hivatalos Land Rover kereskedő+márkaszervíz, szóval ők eleve nem árulhatnak felújított, utángyártott alkatrészeket.
Én a magam részéről nagyra értékelem amit a hazai LandRoveres társadalom érdekében tesznek, és szerettem volna neki ezt valahogy "viszonozni". Először egy elekromos javításra akartam bejelentkezni náluk, de a szervízvezető elég bunkó volt, szóval hagytam a dolgot, most másodszor meg alkatrész ( a kompresszort) akartam tőlük megvenni. Most akivel beszéltem teljessen normális volt, csak hát az ár...
A komresszor angol KISKERESKEDELMI netto ára 211 font. Az nagyker árban kb 147 font=63 000 Ft. Tegyünk rá erre mondjuk 15000 szállítási költséget, meg 40% vámot. Az 103 494 Forint.
A Landimexnek ez 150e. Hát nemtom...

NLQ Creative Commons License 2000.08.25 0 0 1021
Hali!
rossz hir (legalabbis nekem), hogy nem tudok szombaton a landisok programjara, mert jelenesem a van 9-kor verocen :( de ha hamar el tudok logni, akkor utanuk eredek :))
alfred: majd legyszi kuld el a telefonszamod, hogy radcsoroghessek, hogy merre vagytok vagy esetleg tudod, hogy merre mentek kb ??? (csak mert a pilis 1 resze kozelebb van nagymaroson komp-al, mint ha feljovok pestre)

Udv
nlq

SEEN Creative Commons License 2000.08.24 0 0 1020
ugy erted a netcapa nem kompatibilis az oldaladdal? :)) amugy az meg magaval sem mindig :)
Előzmény: NLQ (1019)
NLQ Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1019
jah! nem igazan netcapa kompatibilis....
Udv
nlq
elf Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1018
Á megvan, Composer-ből má láccik.
elf Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1017
Lehet hogy most nagyon lamer vagyok, de:
www.nlq.hu/4x4 -et megynyitom, jön egy directory féle, beleklikkelek(szép szó mi?) a "gumi"-ba, oszt gyün egy fehér lap, amin nincs semmi.
Mit csinálok rosszul?
Ja, mindezt Netscape-ben.
Alfred Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1016
elf:
A www.nlq.hu/4x4 könyvtárat nyissad meg!
Előzmény: elf (1015)
elf Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1015
NLQ:Nézem nézem, de nem látom...
NLQ Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1014
Hali!

fentvan az uj gumi a gepen! wow... nagyon tutti lett! megnezheto a www.nlq.hu/4x4/gumi alatt (kb 10 perc mulva)

Udv
nlq

Alfred Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1013
NLQ:
Én a Landy és Toyota klubon kívüli sport klubokra gondolok.
Egyébként nálunk általában minden százforint, a matrica is (tagoknak is) és a szendvics is.
Előzmény: NLQ (1011)
SEEN Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1012
wow, pereg a forum :)

CB: nem kezi, kocsiba valo, de mar igen regi es nem is kulonosebben extra. szandekosan nem azt irtam, hogy eladom, hanem hogy elcserelem valamire, mert eladasi erteke nem tudom, mekkora vagy van e egyaltalan :) ha tenyleg erdekel a dolog, eloasom a garazsbol :)
klub: en regebben jartam egy klubba (X1/9), ahol nem nagyon voltak szponzorok (csak autoalkatresz kereskedok, akik adtak par %-ot a klubtagoknak), ellenben nagyon szuper hetvegi kirandulasokat szerveztek, bejarva egesz magyarorszagot. minden honap elso vasarnapjan :)
ha jol emlexem, a matrica mar akkor 100 ft-ba kerult, de ezert minden karacsonykor jart valami kis klubajandek :)
mas... egy olyan klub engem is erdekelne, ahol valamelyik szponzor ad valamilyen szerelesi lehetoseget (emelo, szerszamok), ossze lehet gyulni es kozos szakertelemmel javitani a verdakat. no es persze Nivat is szivesen latnak :)

udv,

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1011
egy kis hibajavitas...
"Terepjárós márkaklub rajtunk kívül csak Öhller Józsi Toyota Klubja, a többi általad említett egyesület kifejezetten offroad sport egyesület, tehát nekik a tagtoborzás fontosabb mint nekünk."
egyaltalan nem toboroznak, es az offroad sport egyesulet helyett inkabb a barati klub jelzo illik a a toyota klubra "
a többi szo felett elsiklottam, ezert ezt a resz huzd ki az elozo levelembol... :))))

Udv
nlq

Maz Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1010
Sziasztok, látom meleg van idén nyáron, vesszünk össze mindannyian! :-))))))))))))))))))
Előzmény: NLQ (1009)
NLQ Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1009
Hali!

Seen: milyen cb-d van elado??? ugye nem valami kis kezikeszulekrol beszelsz... mert ha nem akkor erdekelne a tipusa ara stb

Latom sikerult felborzolnom a kedelyeket! :))

alfred:
"A matrica ára 100 Forint. " nagyon jo! megyek!!

""ez rossz szajizt ad a dolognak...""
erre valaszolnod se kellett volna mert ugye ott volt: "mert ha ennel tobb penzt kernek erte, akkor ez rossz szajizt ad a dolognak"

"- nem a Landimex, hanem a mlre! - " en is azt irtam! landimex szo 2 helyen, 1x az elfnek valaszoltam, 1x pedig mint sponzort emlitettem

"de fenntartja a jogot arra, hogy saját tagjai kedvezményesen jussanak a programhoz a külső érdeklődővel szemben."
megertem, es ismetelten modom, hogy a levelem ezen resze is kapcsolodik ha dragabb 100 ft nal cimu felvetesemhez..

"Terepjárós márkaklub rajtunk kívül csak Öhller Józsi Toyota Klubja, a többi általad említett egyesület kifejezetten offroad sport egyesület, tehát nekik a tagtoborzás fontosabb mint nekünk."
egyaltalan nem toboroznak, es az offroad sport egyesulet helyett inkabb a barati klub jelzo illik a a toyota klubra

"de a 100 Forintos fölragasztott matrica ellenében bárki jöhet. Nem érzem rajta a nyerészkedés ízét, a pénz szagát."
a 100 ft-on en sem!

""Léteznek off-roadosok es leteznek land-roveresek" Ezt akár dicséretnek is vehetném""
nem annak szantam :))))))))))))))
"ha nem sejteném, hogy Józsi barátunk inkább tréfásnak szánt Land Rover szapulása van mögötte"
nem a toyotasokat ideztem... kaposvaron halottam egy sractol... egyebkent ahogy a toyotasok es a landisok egymas szapuljak az egyik legjobb poen az egesz off-roadban :))

"Vesszünk össze! :-)" vesszunk! :))))))))
el is kezdem... a matrica azert 100 ft mert hoborogtem ??? :)))))))

"Tudnillik, akinek komoly, nagyhírű terepjárója van" a Jozsi erre azt mondana mint most en :) igen igen a hire az jo nagy :))))
"Érdekes, az L200-asokat nem köpik le, ha nincs egy karc se az autójukon." tevedes, en kopok rajuk :))

Udv
nlq

Alfred Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1008
NLQ:
"vegezetul egy mondat amit azert nem irtam meg sose le, mert nem akartam megserteni az ilyen kocsikkal jaro topictarsakat es ezt most sem akarom, mert nem erzem hogy rajuk igaz lenne!"
Ne ess abba hibába, amibe a sokszor irígy külső szemlélők. Tudnillik, akinek komoly, nagyhírű terepjárója van, és nem terepezik állandóan az hülye, mert hisz elvárható, hogy ő csak és kizárólag terepen közlekedjék. Érdekes, az L200-asokat nem köpik le, ha nincs egy karc se az autójukon. Vajon miért?
Vesszünk össze! :-)
Előzmény: NLQ (1003)
Alfred Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1007
Happy_Hunter:
"...az egyik nagy márkakereskedo felajánlotta a telephelyét a találkozókra, és egy embernek, aki a klub fo szervezoje teljes, napi nyolc órás munkaidejét veszi el a klubélet muködtetése."
Így van, ez csak így működik. Az egyesület ingyen kapja a helyiséget, beszerzik a büfét, a gyűlés idejére kinyit a szervíz, használhatjuk az emelőt, a szerszámokat ha valamilyen technikai bemutatót csinálunk, és a papírmunkákat végző segéderőt a Landimex fizeti, valamint használhatjuk, és kiírhatjuk a Landimex egyik telefonszámát.
Ez az alap, ezen kívül megegyezés szerint.
Előzmény: Törölt nick (1005)
Alfred Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1006
NLQ:
Azért, amíg nem ismered a céget, és annak a szakmai hiearchiában elfoglalt helyét, talán nem kéne elragadtatnod magad! :-(

A matrica ára 100 Forint.

"ez rossz szajizt ad a dolognak... sok egyesuleti turan voltam mostanaban, de masfel honap szinte minden hetvegi tura utan en kerdeztem ra, hogyan lehet belepni a klubba egyaltalan belephetek e mint markaidegen mennyibe kerul stb... es nem aggitaltak, es nem hordoztak korbe a klubperselyt a turak elott, hogy vegyem meg a tura matricat..."
Vannak Egyesületi tagok, akik évi rendes tagdíjat fizetnek. Vannak szervezett programok, amik a tagdíj ellenében ingyenesen járnak a tagoknak. A mlre szeretettel várja az érdeklődőket - nem a Landimex, hanem a mlre! - de fenntartja a jogot arra, hogy saját tagjai kedvezményesen jussanak a programhoz a külső érdeklődővel szemben.
Terepjárós márkaklub rajtunk kívül csak Öhller Józsi Toyota Klubja, a többi általad említett egyesület kifejezetten offroad sport egyesület, tehát nekik a tagtoborzás fontosabb mint nekünk.

"sajnos azt veszem eszre, hogy az offroad is a penzrol szol, nem arrol, hogy osszeall egy csapat es elmennek turazni, osszemerni autojuk es a sajat technikai tudasat."
Ez most nem "összeállunk és túrázunk" hanem egy szolgáltatás, amit az Egyesület nyújt a tagoknak, de a 100 Forintos fölragasztott matrica ellenében bárki jöhet. Nem érzem rajta a nyerészkedés ízét, a pénz szagát.

"Léteznek off-roadosok es leteznek land-roveresek"
Ezt akár dicséretnek is vehetném, ha nem sejteném, hogy Józsi barátunk inkább tréfásnak szánt Land Rover szapulása van mögötte.
Hétvégén versenyen voltunk, feleségem ért előbb le, regisztrált, befizetett, és közben hallgatta ahogy a helyi ifjúság fikázta a Terranoját. Azt ecsetelték, hogy milyen béna diszkóterepjáró, meg milyen hülye, aki ilyet vesz, meg biztos még az életben nem látott terepet a csaj, meg azonnal meghalna, ha terepre menne. Igazából a nejem többet lógott már csörlőn, meg többet állt patakban, mint mentek a fiúk száz fölött a megültetett tunning Zsiguliukkal.

Előzmény: NLQ (1003)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1005
Szia NLQ!
Egyesületi dolgok: (kicsitt OFF)
Az Alfa-Romeo Klub a mai napig szponzorokkal muködik, de nem találod meg a FIAT Magyarországot, mint támogatót közöttük. Amikor az Y-hoz kerestem "klubbot" (ua a konszern gyártja) bíztattak, hogy bátran, de _nem_ tudnak anyagi segítséget adni. (mást sem). Akkor én kis naív beszéltem az Alfásokkal és elmondtam, hogy azért mégis csak tök jó lenne egy klub, és arra gondoltam, hogy lehetne pl. ügyességi versenyeket, szépségversenyt, meg nagy találkozókat tartani, díjazni a legszebbeket, legjobbakat, és mit gondolnak, ha az ember belefektet egy rakás energiát, akkor kijönnek-e a kereskedelmi televíziók "népszerusíteni a márkát" (mert azért egy csomó Alfa-Lancia, ideértve a spec. kiadásokat is talán kicsit "megdobja" egy Autómánia nézettségét) erre elmesélték a srácok, hogy egyszer el akarták hívni vmelyik csatornát egy találkozóra "csak úgy", erre közölték velük, hogy egy ekkora "reklám" értéke már milliós nagyságrendu dolog, so, adjanak egy új 156-os Alfát, és akkor elmennek... Nna, nekem errol az jutott eszembe, hogy - mivel egy ilyen találkozónak azért már hírértéke van - hogy akkor a T. Csatorna pl. csak akkor fog ezután beszámolni egy bankrablásról, ha "risztel" velük a bankrabló?
Visszatérve a kérdésre, nem tudom, a Landimex hogy áll az ilyen sponzori tevékenységekhez, de az Alfások úgy tudnak egy nagyon komoly klubbot fenntartani, hogy az egyik nagy márkakereskedo felajánlotta a telephelyét a találkozókra, és egy embernek, aki a klub fo szervezoje teljes, napi nyolc órás munkaidejét veszi el a klubélet muködtetése.
Én is szerettem volna egy Lancia klubbot csinálni, de végül feladtam, "egyedül nem megy". Viszont, ha van kedvetek nyugodtan nézzetek át az "Alfa Rómeó Szerelem" c. topicba, és tutti, hogy segíteni fognak, ha mással nem, ötletekkel, tapasztalatokkal biztosan.
Nagyon lelkes társaság.
Üdv:
Hunter
Előzmény: NLQ (1003)
SEEN Creative Commons License 2000.08.23 0 0 1004
apropo, ha CBrol van szo, nekem van valahol ket darab, elcserelem barmi hasznosra.

NLQ Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1003
Hali!

elf: szerintem amit a landimex csinal az a helyzettel valo visszaeles... illetve ez igy durva inkabb ugy fogalmazom: kihasznaljak azt, hogy a gyari eredeti alkatreszt ajanlanak aranyarban es meg sem probalnak az embernek alternativat allitani utangyartott vagy felujitott alkatreszt...

alfred: es mennyibe kerul a matrica??? 100Ft eloallitasi koltseg !!!???? mert ha ennel tobb penzt kernek erte, akkor ez rossz szajizt ad a dolognak... sok egyesuleti turan voltam mostanaban, de masfel honap szinte minden hetvegi tura utan en kerdeztem ra, hogyan lehet belepni a klubba egyaltalan belephetek e mint markaidegen mennyibe kerul stb... es nem aggitaltak, es nem hordoztak korbe a klubperselyt a turak elott, hogy vegyem meg a tura matricat...
JA!! matricarol jut eszembe... az egyik fesztivalra a 6000 ft os matricat ingyen kaptam toluk mint markaidegen nem klubtag...
sajnos azt veszem eszre, hogy az offroad is a penzrol szol, nem arrol, hogy osszeall egy csapat es elmennek turazni, osszemerni autojuk es a sajat technikai tudasat.
egyebkent a MLRE klubbot nem ertem meg, mert biztos vagyok benne, hogy a landimex rendesen tamogatja(tamogathatna) az egyesuletet, es a landimexnek ez igen jo reklam lehetett volna, hogy megtamogatja ezt a turat, es a diszkoterepjarokkal erkezoknek megmutathatja, hogy a landrover mennyivel tobbet nyujt nekik.

vegezetul egy mondat amit azert nem irtam meg sose le, mert nem akartam megserteni az ilyen kocsikkal jaro topictarsakat es ezt most sem akarom, mert nem erzem hogy rajuk igaz lenne! de beigazolodni latszik hogy ok a kivetelek ez alol...
Léteznek off-roadosok es leteznek land-roveresek

huhh ez jo hosszura sikeredett, de ki kellett adnom magambol a gozt

Udv

nlq

Előzmény: elf (1001)
Sintér Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1002
Az átiratási költségből már is megnyertél itt az Indexen 1k-t. :-)
Előzmény: SEEN (1000)
elf Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1001
Alfred: Kösz, nem akarom elkiabálni, de úgy néz ki, sikerül rendelni vagy ékszíjtárcsát, vagy kompresszort(felujítottat) az USA-ból. Merthogy amerikai a drágám(mármint a légkondi).
Minden tiszteletem a Landimexé, de azt nem tuddom hogy gondolták hogy 150e+ÁFÁ-t kérnek egy 211 fontos kompresszorért.
Ugyanez felújítottan (az USA-ból!) lesz kb 40e Huf, és egy hét, ha a fickó igazat beszélt.

Egyébként sikerült majdnem mindent beszereznem , ami a CB felszereléséhez szükséges. Csavarok, tartók, kábelek,kis lemezke stb. Ha minden jól megy, vasárnap felszerelem.

SEEN: Hát igen, az autóvásárlásnál állam bácsi jól megfeji azt a rohadt gazdag szemetet, akinek volt képe összeharácsolni egy autó árát. Vigasztalásul: legalább Neked a kötelező meg a súlyadó nem lesz olyan sok, mint a nagyobb terepjárókra.

SEEN Creative Commons License 2000.08.22 0 0 1000
offtopic

1k :)

SEEN Creative Commons License 2000.08.22 0 0 999
kiraly, hetfon megprobaltam atiratni... no comment. a XI. keruleti rendeszeten minden nap 2(!) ora felfogadasi ido van, kivetel szerda, amikor nincsenek nyitva... (hcs: 13-15ig, kp: 8-10-ig). odaertem fel1-re es mar 10-en alltak elottem, nekem nem volt idom megvarni a sort, igy a felesegem maradt ott.
8k-ba kerult a kot. biztositas (4k mabisz(ezt nem ertem, miert), 4k hungaria), 8k az illetekbelyeg, nem irtak at, mert nem volt eredetvizsgalat (a regi gazdaja azt mondta van :), az +10k, + meg ki kell fizetni a cm3 dijat (errol meg nem nyilatkoztak, regebben 15k volt egy 1.5-os autora).
nevetseges, hogy lassan 40k-ba kerul csak az, hogy vettem egy autot...

udv,

[s]

Előzmény: Törölt nick (998)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.22 0 0 998
És kipróbáltad már a gépet? Mint az álom? :)
Előzmény: SEEN (997)
SEEN Creative Commons License 2000.08.22 0 0 997
lassan jubilalunk, mindjart 1k :)
Alfred Creative Commons License 2000.08.21 0 0 996
elf:
Írd meg nekem az autód adatait, annyit, amennyi a legszükségesebb, aztán fölrakom a mlre lapra, hogy keresel ilyet. Ennyit tudok segíteni.
Előzmény: elf (995)
elf Creative Commons License 2000.08.21 0 0 995
Alfred vagy valaki!
Nem tudtok véletlenül olyan helyet ahol bontanak Range Rovereket?
Kéne egy ékszíjtárcsa a kib... légkondira.

kösz

SEEN Creative Commons License 2000.08.21 0 0 994
beallitottak a gazt, mintegy 1.8k-ert, nem en voltam vele, de aki elvitte azt mondja, klassz lett, mint a benzin :)
jah, kapott a gep matricat is, hogy "gazos" jargany ;)
SEEN Creative Commons License 2000.08.21 0 0 993
bazz es pont penteken megyek nyaralni :(((

ma remelem beallitjak vegre a gazuzemet is a nivamon :)

Előzmény: Alfred (992)
Alfred Creative Commons License 2000.08.21 0 0 992
"Tisztelt Tagtárs!

Szombaton (augusztus 26.) 9-kor találkozunk a BAH csomópontnál, az ARAL
kútnál.

Az elmúlt találkozókon már hallottál a méterszámlálóról, a terepvezetés
veszélyeiről, láttál fotókat, filmeket egy egy off road versenyről, most itt
az idő, hogy a gyakorlatban is kipróbáld magad!
A Pilisbe megyünk és ott tapasztalt Tagtársaink vezetésével oktatáson
vehetsz részt. Szombaton három fontos dolgot fogunk tanulni, gyakorolni, a
terepvezetést, a csörlőzést, és az itiner olvasást.
Természetesen a biztonság a legfontosabb szempont, így kérjük pihenten,
minden szükséges felszereléssel érkezz, mi pedig igyekszünk a programot a
lehető leg autókímélőbbre és karcmentesre szervezni.

A program Egyesületi tagoknak ingyenes, minden nem Egyesületi, illetve
típusidegen autónak kötelező matricát vásárolnia és azt fölragasztania!

Szeretettel várunk!

MLRE
vezetőség"

Ha innen a topicból van érdeklődő, az dobjon nekem ímélet!

Alfred Creative Commons License 2000.08.21 0 0 991
Frissítettem a Land Rover lapomat, nézzétek meg!

Ha valami nem működik rajta, szóljatok!

elf Creative Commons License 2000.08.18 0 0 990
Abszolút OFF, de kurva jó, olvassátok el:
http://nexia.math.klte.hu/trabant.html
elf Creative Commons License 2000.08.18 0 0 989
OFF

NLQ: Jó utazást, és kösz a segítséget CB ügyben. Hétfőn felhívlak, és megbeszéljük az ügyletet.

ON

Hát én is nagyon remélem hoyg az uj tulajdonos nem rontja el a Land Rover-t. Javítani való azért akad a márkán. El tudnék képzelni egy-két változtatást. Mindenestre a BMW ügyesen megszerezte magának a terepjárós 4x4 technológiát ezzel az megveszem-eladom a Rover Group-ot manőverével. Vagy egy olyan érzésem, hogy a 3. generációs Range Rovernek a kelleténél több köze lesz a BMW X7-hez.

Egyebként találtam egy képet az egyik protipusról:
http://www.carsmart.com/ --sneak preview- 2002 LR/RR
Arghhhhhh..... Nagyon ronda.

maszületett Creative Commons License 2000.08.18 0 0 988
Alfred
Örülök, hogy más is ilyen vehemenciával védi a DEFENDERT, remélem hogy a ti információitoknak lényegesen nagyobb a valóságalapja az enyéimnél.
Mivel még nem vettem faházat a börzsönyben, sem autógyárat, nem tudom a külömbségeket érzékelni, de biztosan igazad van. A témát ezzel szerintem is kiveséztük. Mindenesetre nagyon örülök neki, hogy vannak még akik velem együtt izgulnak ennek a márkának a fennmaradásáért.
Előzmény: Alfred (984)
leto- Creative Commons License 2000.08.18 0 0 987
Alfred:
Meg, mind a harmat. Erosen gondolkodtam egy Magellan 315-on, de aztan megis Garmin etrex summit lett. Van benne magneses iranytu, meg legnyomasmero. Tuti cucc, ma megmertem, egy atlag lakotelepi lift 49 meter/perccel nyomul.
Hogy ne legyen off: a frontera oraja minden sebessegnel egyforman 10km-et siet. Az Uazon meg nincs is ora egyaltalan :)
Ez a modell direkt hegymaszasra illetve outdoor korulmenyekre van kihegyezve, de azert kocsikazni is jo lesz.
Előzmény: Alfred (985)
NLQ Creative Commons License 2000.08.17 0 0 986
Hali!

elf: megvan a CB-d! jovo het elejen megkapod keszitsd a 20 rugacsot... en elhuztam lengyelbe, majd hetfon csevegunk :)

Udv

nlq

Alfred Creative Commons License 2000.08.17 0 0 985
leto-:
Ez gyorsan ment!
Megnézted mind a három márkát, vagy impulzív alapon döntöttél?
Előzmény: leto- (982)
Alfred Creative Commons License 2000.08.17 0 0 984
maszületett:
Eddig megálltam, hogy ne reagáljak, azt hittem csendben elfelejtődik. Kérlek, keresd meg azt az autós linket, mert így ez egyszerű rémhírterjesztés. A Defender egy traktor, egy munkagép, a maga nemében a legtökéletesebb, az Explorer pedig egy összkerékhajtású nagylimuzin. A kettőt nem lehet keverni, és nincs is hír ilyen szándékról. Végre meg kéne érteni, hogy egy autógyár megvásárlása az nem olyan, mint faházat venni a Börzsönyben, azaz megveszem, és első dolgom átfesteni a kerítést, meg behordani a saját bútort...
Ne erőltesd ezt a futómű átépítést, hidd el, már tudnánk róla, ha lenne ilyen terv.
Előzmény: maszületett (979)
SEEN Creative Commons License 2000.08.17 0 0 983
te mazlista :) vagy mondjak inkabb burzsoat? :)
Előzmény: leto- (982)
leto- Creative Commons License 2000.08.17 0 0 982
Orommel jelentem, mapi naptol boldog tulajdonosa vagyok egy Garmin GPS-nek :)
elf Creative Commons License 2000.08.17 0 0 981
A Ford Explorer MODERN Hajtáslánca?! Kapcsolható négykerékhajtás, hátul laprugók? Segitség, amerikaiak.... Nembaj az a lényeg hogy minél több hütött-fütött, müanyagfa, bőrborításu, elekromos pohártartó legyen benne.
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.17 0 0 980
a körbespoiler-ezést kifelejtetted :)
Előzmény: maszületett (979)
maszületett Creative Commons License 2000.08.17 0 0 979
elf és mások
A hírnek az a része biztos, hogy a FORD vette meg a BMW-től a Land Rovert, az összes típusnévvel együtt. (DEFENDER, FREELANDER, DISCOVERY és RANGE ROVER) A landrover.hu címen a hírek / újdonságok rovatban ezt hírként közlik, valamint azt is, hogy a FORD kötelezettséget vállalt a RANGE ROVER fejlesztésének folyamatosságára.
Ami a DEFENDERREL kapcsolatos kijelentésemet megalapozta, az az INDEX-en az autós linkek valameléyikében volt található, és szó szerint azt írta, hogy költségkímélés címén a DEFNDER megkapja a FORD Explorer modern hajtásláncát, de tovább gyártják a régi merevhidas kivitelben is!!!
Egyébkén még örülhetünk is ha így lesz, mert a FORD mondeo alváza is költségkímélő lenne alatta.
Ez ua. mint amit már megírtam, de én is csak reménykedni tudok, hogy megtartják a defit annak ami, mert még 15-20 év, mire összejön rá a pénzem és nem akarok cseppformájú, bőrüléses, viszkokuplungos, szükségpótkerekes, gyöngyházmetál "defendert" átvenni 2018-ban.
Előzmény: elf (975)
style Creative Commons License 2000.08.17 0 0 978
Hello Mindenki!
Eladó 2 colos savállóból készített bozótrács és két küszöbcső szép állapotban.Bármilyen típusra könnyen felszerelhető.
Érd.:06309064366
SEEN Creative Commons License 2000.08.17 0 0 977
nemtudom, en nem erzem ilyen soknak a 100-ra gyorsulast, de szamit az, hogy nekem pl. terepgumi van fent. amugy sokminden elviheti az energiat akar azonos ladak kozt is lehet kulonbseg. mind1, szerintem nem szempont, hogy egy terepjaro hogy gyorsul es menyivel megy (az egyik baratom terrano I td-je 140-et megy maxban es nem gyorsul jobban, mint a niva (megis irigylem tole a td motort :))
Előzmény: Sintér (973)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 976
Úgy látszik, nem ússzuk meg a muanyagvilágot, itt sem. Remélem a köv. Babodi túrán azért még nem lesz kizáró ok, ha vki nincs kigyúrva, és a barátnoje nem visel plázarobogót szoláriumbarnán.
Előzmény: elf (975)
elf Creative Commons License 2000.08.16 0 0 975
maszületett: Jézusom!!! :(((((( Ez biztos igaz? Honnan iaz info? Na nem mintha benned kételkednék, csak reménykedem, hátha tévedés.
Lassan már rendes terepjárót sem lehet újjonan venni, mert a "korszerű" modelleknél sokkal inkább a divatterepjárosok igényei határozzák meg a konstrukciót, a valódi terepező képesség sokadlagos tényező. :(((
És ha a LandRovert is elbasszák.. hát...
Marad a 70-es Landcruiser, A G merci, az Uaz, meg az ARO
Kezdhetek spórolni egy leselejtezett Hummer-ra. :)
Előzmény: maszületett (965)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 974
Kösz. biztos a harmadik difi veszi le az "enerdzsit"...
Előzmény: Sintér (973)
Sintér Creative Commons License 2000.08.16 0 0 973
Hivatalos adat szerint az 1600 ccm-es változat 23 mp alatt gyorsul 100-ra, a vége 130.
Vesd össze: 2105-ös /1300 ccm kocka/ lada 18 mp.
Előzmény: Törölt nick (971)
SEEN Creative Commons License 2000.08.16 0 0 972
a niva motorja szerintem tokeletesen eleg arra, amire normalis hasznalathoz kell (100-at megy gond nelkul) a gyorsulasi adatokrol nem tudok mit mondani, mert nem volt rendes ladam, a tigrammal pedig tojast kell tenni a gazpedalra, ha nem akarom otthagyni az elso ket meteren. terepen kiraly, meg nem volt olyan szituacio, hogy gyenge lett volna.

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.16 0 0 971
Lehet, hogy nagyon rossz a kérdés, de hogy bír gyorsulni a Nivád? Ha az én kis autómból indulok ki, ami a 4WD miatt le van áttételezve, akkor elvileg jobban kell gyorsulnia, mint egy "utcai" ladának. Persze a végseb. valszeg nincs ott, de a városi gyorsulások elég jól mehetnek... Vagy tévedek, és a plussz tömeg miatt no_extra_gyorsulás? Csak mert ha nem második autónak kell, és sietni akar az ember, akkor nem árt tudni, mit várhat el a géptol...
Előzmény: SEEN (970)
SEEN Creative Commons License 2000.08.15 0 0 970
meg nincs kesz, de addig csak beallittatom a gazt, mert igy gazos :)
Előzmény: Törölt nick (969)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.15 0 0 969
Nocsak!
Kész a GÉP?

Viva, Niva!

:)

Előzmény: SEEN (968)
SEEN Creative Commons License 2000.08.15 0 0 968
nem lesz hetvegen valami nyomulas? :)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.15 0 0 967
Azért dobtam fel, mert én csak az autó-motor infót tudtam. Máshol sehol semmi hír. Ott viszont a CRV-k fel vannak sorolva.
Előzmény: gógésmagógfia (966)
gógésmagógfia Creative Commons License 2000.08.15 0 0 966
Happy Hunter
A Camel Trophy idei rendezvényére a Honda csak az ATV-ket és a külső csónakmotorokat biztosította, CR-V-ket nem. Bővebb infó: www.cameltrophy.com
maszületett Creative Commons License 2000.08.15 0 0 965
Sziasztok!!!
Most nem borzolom a kedélyeket, az eddigiekért bocsi!
A Landy-t tényleg megvette a FORD és már dolgozik azon, hogy hogyan lehetne az EXPLORER hajtásláncát alábiggyeszteni!(DEFENDER ÉS DISCOVERY)
Ugyanakkor megnyugtatásul közölték, hogy a DEFI esetében valami "OLD TIMER" néven továbbra is gyártásban marad az "elevult" és drága merevhidas verzió is. A probléma csak az, hogy a hazai importőröket ismerve, csak a "piacképes" olcsóbb verzió lesz nálunk rendelhető, ami egyébként az összes autótípus hazai forgalmazására már ma is igaz.

Előzmény: NLQ (953)
SEEN Creative Commons License 2000.08.15 0 0 964
NLQ: a szerviz minosege jonak latszik, sajnos a munka minosegerol meg nem tudok nyilatkozni, a hatarido betartasa mehetne jobban is :)) bar megertem, hogy nehez megbecsulni a munka mennyiseget, de inkabb mondjanak tobbet, mint kevesebbet :)
NLQ Creative Commons License 2000.08.14 0 0 963
Hali
BiharyG: :) csak trefa volt, ugyanis nem indulok el egyedul (mar megtapasztaltam miert is nem szabad :)) de koszi a felajanlasod!
SEEN: meselj mi a velemenyed a szervizrol??? nekem a Lajos javitja evek ota a kocsijaimat ezert elfogult vagyok, meg aztan az utobbi 2 automon a legnagyobb munkajuk a fekbetet csereje volt..

Udv
nlq

BiharyG Creative Commons License 2000.08.14 0 0 962
Jogos, bocs: a lapon lévő telefon egy Jeep CJ7-es tulajnál csörög, szerintem ő is segít bármikor; én: 30/9935-955
Üdv: G
Előzmény: NLQ (960)
SEEN Creative Commons License 2000.08.14 0 0 961
hali,

benzinnel mar egesz jo a niva, a gaz azonban meg nincs beallitva.
nem tud valaki egy jo beallito helyet budapesten?

udv,

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.08.12 0 0 960
Hali!

Bihary G: ha elakadok a kornyeketeken, elokapom a notebookot a mobiltelefont es a gps-t es irok neked egy emilt a pontos helymeghatarozassal, es varom, hogy a het melyik napjan olvasod az emiljeidet :))).
Vagy letoltom a honlapotokrol az egyikotok csorlojet :)))
egyebkent a honlapon levo telefonszam a tied?? mert ugy sokkal 1*übb a dolgom :))

Udv
nlq

Előzmény: BiharyG (959)
BiharyG Creative Commons License 2000.08.12 0 0 959
Jó estét, üdv a terepezőknek...

Rövid bemutatkozás: Bihary Gábor (38), Siófok. Idén állt össze egy nagyjából használható Toyota LandCruiser-em (1986-os LJ70-es, 2.5TD; hátul Dioferr-féle zár, emelés, Warn M8000-es csörlő). Somogybabodon triál sokadik hely, éjszaka meg eltévedtünk :-(
Kaposváron trophy 3., triál kategória 2. hely. Siófok Rangers Off Road Club, van a lapunkon jó pár fotó a környékbeli versenyekről, meg az autómról :-) http://www.siofok.com/rangers.
Ha valaki túrát szervez vagy útitársat keres a környéken (esetleg elakadt valahol :-), szóljon bátran.

jpmaster Creative Commons License 2000.08.12 0 0 958

Szevasztok!

maszületett:
"A CAMEL TROPHY-ra... " Igen, de ez a fajta rendezvény már megszünt, az igazsághoz tartozik, hogy a 2 utolsó is inkább a terembicikli, és lepényevő versenyhez hasonlitott, igy a LR kiszállt.

A Gerő Andris kért meg, hogy tegyem ide is fel a felhivást, jelenleg több infóm nekem sincs.

Happy_Hunter:
Hát a 40k Ft-s eléggé zsenge, viszont 200$ az Usa-ban az elfogadhatóan jó minőség. (itthon ua. kb. 120-150k.)

elf:
Olyan terv is van, hogy veszel egy GPS-t, és a miting után visszakapod a stexet a nagyker árig.
Kamionbolt, a helsinki ut legvégén, majdnem a Bp. táblánál.

Álltalános gumi, difi, és egyéb dolgokkal kapcs. hétfőn, addig is szasztok:

JP

elf Creative Commons License 2000.08.11 0 0 957
Nlq: A Ford megvette a landit. Ja, úgy mint a Jaguart meg még más cégeket is. Az autógyártás
a világon pár éven belül pár 4-5 óriáskonszern kezében lesz. Hát igen, globalizáció meg ilyesmi...

Remélem legalább a Defendert nem fogják elbaszni Fordék.

Más: Meg tudnád írni annak a kamionosboltnak a címét?

elf Creative Commons License 2000.08.11 0 0 956
maszületett: Khmmm. Azt hiszem megint kicsit félreérhetően fogalmaztam.
profik: Olyan emberek akik indulnak rendszeresen terepjárós trophykon(szerintem innen ered a "sporttársak" megszólítás is). Tehát eleve van valami terepjárásra alkalmas gépük, terepgumi, csörlő stb. Ha mondjuk megnézed a 4x4 Magazint, láthatsz képeket,beszámolókat ilyen versenyekről. Az induló autók értéke sok esetben nem éri el egy uj Suzuki Swift árát. Szóval ezek az emberek nem milliomosok, csupán elég örültek ahhoz hogy áldozzanak a hobbijukra pénzt,időt stb.

"Szerintem sok olyan majdnem milliomos van aki szívesen indulna, de nem kell neki egy életre GPS"- Hát igen, de ez egy GPS-es verseny. GPS nélkül nem megy...

Egyébként az ilyen varsenyeken(trophykon) segítik egymást az emberek -erről Alfred tudna többet mesélni- nem a másik-fején-keresztülgázolva-mindenáron-továbbhaladás a cél.

A Camel Trophy-s "Oldd meg!" hasonlatot meg legjobb ha egy példával illusztrálom. Az MLRE egyik gyűlésén tartott beszámolót egy Camel Trophyn (asszem 1996-97 környékén)résztvett ember. Ő azt mesélte hogy az "oldd meg!" gyakorlatilag az egyész verseny mottója lehetett volna. Pl: Amikor átadták nekik az autót a verseny elején, még jó volt a méterszámláló -ami ugye szükséges az itiner olvasásához. Ám hamarossan elromlott. Nem mehettek oda a szervezőkhöz hogy javítsátok meg ezt meg azt: az autót müködöképessen kapták, a verseny alatt az ő feledatuk volt karbantartani.

Előzmény: maszületett (949)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.11 0 0 955
nemrég olvastam, hogy a landi kiszállt a camel_trophy-ból. (autó-motor 16.szám, 2000 aug. 1.) 76. oldal "Willy Fog után szabadon" c. Camel Trophy 2000. defik, és disco-k helyett 20 db CRV és 40 db TRX450-es ATV lesz a palettán.
Ja, és a landi kivonulása miatt a sárga-zöld logo helyett sárga-piros lesz.
Hát így múlik el a világ dicsosége...
Előzmény: SEEN (954)
SEEN Creative Commons License 2000.08.11 0 0 954
mit vett tole at a honda? :)
Előzmény: Törölt nick (952)
NLQ Creative Commons License 2000.08.11 0 0 953
Hali!
Landisok! tudjatok hogy a ford megvette a landit mint ceget ???
Udv
nlq
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.11 0 0 952
de bizony.
de hogy a landitól átvette a honda? azért ez nem semmi...
Előzmény: SEEN (950)
Sintér Creative Commons License 2000.08.11 0 0 951
maszületett:
Amíg a MLRE mögött nem áll egy nagypénzü Teve, addig ez az összehasonlítás kicsit sántít.
Előzmény: maszületett (949)
SEEN Creative Commons License 2000.08.11 0 0 950
a camel trophy-ra nem elovalogatas utan lehet csak kijutni?
maszületett Creative Commons License 2000.08.11 0 0 949
elf
Nem akarok kötekedni, de a hozzászólásodat tanulmányozva arra jutottam, hogy nem biztos hogy elindulnék a versenyen ha tehetném sem.
1. Tudomásom szerint magyarországon nincsenek a klasszikus értelemben vett profik.
2. Ezért szerintem a te olvasatodban a "PROFI" azt jelenti, hogy az ember milliomos.
3. Szerintem sok olyan majdnem milliomos van aki szívesen indulna, de nem kell neki egy életre GPS.
4. Azt hittem csak a versenyek alatt van versenyláz, de még ekkor is segítik egymást a sporttársak.
5. A CAMEL TROPHY-ra tudomásom szerint egy jelentekezési lap/kérdőív kitöltésével indulhat az ember. Úgy tudom a többi felszerelést a versenyszervezők biztosítják.
Előzmény: elf (944)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.11 0 0 948
És gondolom a 40-esnek van az a bizonyos "szórása" vagy sacc mivel tud kevesebbet? Árulsz ilyesmiket, vagy csak hallottad?
Előzmény: Alfred (946)
NLQ Creative Commons License 2000.08.11 0 0 947
Hali!

sajna tegnap este nem voltam forumkozelben....
Seen: valami alkatresz beszerzes megy nehezkesen azert huzodik tudtommal...
egyebkent nagyon finom pizzat ettem a motorhaztetodon :) a niva asztalnak egesz jo :)

Udv
nlq

Alfred Creative Commons License 2000.08.10 0 0 946
SEEN:
40-200 (ezer Forint)
Előzmény: SEEN (945)
SEEN Creative Commons License 2000.08.10 0 0 945
amugy mi az arfekvese a GPS-eknek mostansag?
elf Creative Commons License 2000.08.10 0 0 944
Na kész van végre a kipuffogóm. EGYÁTALÁN nem lett az autó hangosabb a hátsó dob nélkül.
Már csak a nyikorgó légkondi-komporesszor-ékszíjtárcsára kéne megoldást találanom. De ezt majd csak holnap.

A GPS-es versennyel kapcsolatban. Jpmaster azt a felhívást copyzta ide, ami a magyar Land Rover Egyesület oladalán van. Egyébként a legutóbbi MLRE gyülésen a Gerő András mondott egy-két szavat a versenyről:
- Az 50 pont sok. Nem lehet mindet a megadott időn belül begyüjteni. Lesz pont terepen, és lesz a aszfalúton megközelíthető helyen. Az nyer aki a legtöbbet gyüjti be. Fel kel hogy tudd mérni mit tudsz megszerezni, és mit nem. Egyébként a pontok nem csak egyszerű pecsételőhelyek lesznek, ennél sokkal furfangosabbat találtak ki a szervezők.
- Ez a verseny profiknak szól. Nincs terepgumid/csörlőd/GPS-ed-ed/internet elérésed? Old meg! Ez a Te problémád, magadnak kell megküzdened vele. Mint a Camel Trophy-n.
- Egyébként értékes díjak várhatóak. És talán a résztvevőknek tudnak biztosítani olcsóbban vásárolható GPS-t.

SEEN Creative Commons License 2000.08.10 0 0 943
NLQ: ma sem lesz autom :((( a legjobban az zavar, hogy egy telefonba kerult volna szolni, hogy nem lesz kesz es akkor nem szervezek mindent ugy, hogy ma tudok menni a balatonra...

udv,

[s] aki kicsit csalodott

maszületett Creative Commons License 2000.08.10 0 0 942
jpmaster
Még mindíg a verseny tervezettel kapcsolatban!
Máris van egy potenciális gyöztesetek akinek nincs GPS-e! (SEEN)
Fel kéne dobnia valakinek, ha van ilyen infója, hogy hol lehet 1 hétvégére GPS-t bérelni és milyen feltételekkel. Szerintem sokan vannak akik szívesen áldoznának ilyenformában erre, és érdekli őket a GPS.
Így legalább a gyakorlatban próbálhatnák ki, nem a nagymama koordinátáit próbálgatnák beütögetni, hogy milyen messze van légvonalban tőlük.
SEEN Creative Commons License 2000.08.10 0 0 941
az en nivam is alandoan fut, bar remelem ez a szerelo kollega jovoltabol mar inkabb mult ido :)
Maz Creative Commons License 2000.08.10 0 0 940
Bezzeg az UAZ-ban :-))
Ott télen-nyáron meg lehet főni, de az UAZ tulajok és extulajok ezt lehet, hogy megcáfolják.
Mindenesetre én ezt hallottam róla.
Előzmény: Alfred (939)
Alfred Creative Commons License 2000.08.10 0 0 939
maszületett:
Nem, sajnos ez nem egyedi probléma. Igazán nem is probléma, hanem jellegzetesség. A Defender munkaautó, gumicsizmában/bakancsban, pufajkában ül benne a dógozó, tehát nem is kell akkor a fűtés, másrészt ez angol autó, az angolok meg nem túl kényesek a fűtésre - egy életen át fáznak és jó köszvényesek lesznek.
Én most szereltetek Webasto-t a Landyba, hogy télen mindig üzemmeleg motorral induljak.
Előzmény: maszületett (937)
SEEN Creative Commons License 2000.08.10 0 0 938
jpmaster: csatlakozom maszuletetthez, ugyan nem voltam meg hasonlo versenyen, de az 50 pont nekem is soknak tunik. masik kerdes, hogy nekem pl. nincs GPS-em :)
maszületett Creative Commons License 2000.08.10 0 0 937
rainforest
Amit a fűtésről írtál nagyon meglepett!
Ha a PU-t nem tudja befűteni, mit csinálhat a CSW-ben, ahol 4xakkora a légtér!
Szerintem ez valami egyedi probléma lehet.
maszületett Creative Commons License 2000.08.10 0 0 936
jpmaster
Még ne vagyok sporttárs de itt egy hozzászólás
1)Biztos van olyan (rajtam kívül is) aki csak a munkahelyén tud felmászni a NETre. Magyarul pénteken legkésőbb délben fel kellene dobni a dolgokat, hogy mindenki tudjon nyomtatni is.
2.) Az 50 pont kijelölése nagyon soknak tűnik, nem tudom mennyi idő kell a teljesítéshez, mert függ az egymástól való elhelyezkedésüktől, de ha 2 megyényi területen szórjátok szét, akkor nem is tudnék még becslésekbe sem bocsátkozni. Amennyiben nagyok a távok és ennyi ellenőrző pont lesz, akkor a pontokat jól látható helyeken kellene elhelyezni azért, hogy aki koordináták szerint már megtalálta, gondolom ez a cél, az ne vesztegesse az időt azzal, hogy melyik fa tetején lehet.
Lehet hogy semmi újat nem mondtam, akkor bocsi!
rainforest Creative Commons License 2000.08.10 0 0 935
Néhány tapasztalat a Land Roverről:
Több mint egy éve használok erdészként egy LR Def.90 PU.300TDI-t.Szerintem ez a legjobb terepjáró profi célokra.Robosztus alváz,bivalyerős motor,nagy terepszögek,állandó összkerék,jól átlátható karosszéria,nem ROHAD!Ami a negativ dolgokat illeti:gyenge fűtés,vékony alu lemezek/hamar horpad/szűkös hely a vezetőnek.Az autót négy évesen vettem.Eddig 20 e.km alatt csak kopó alkatrészeket cseréltünk /fék bet. leng.csill. szimmeringek,csapágyak,szíjak,olaj,szűrök stb/Az alkatrészárak elfogadhatóak./Landimex/
jpmaster Creative Commons License 2000.08.09 0 0 934
Sporttársak!

Egyesületünk a késő őszi, kora téli időszakban egy speciális versenyt tervez, melyre szeretnénk együttműködéseteket, tanácsotokat
kikérni.

Elképzeléseink szerint a versenyre nevezők Interneten kapnák meg a verseny hajnalán vagy az éjszakai órákban a feladatot, és a
részletes versenyutasítást melynek a lényege az, hogy kb. 2 megyényi területen 50 GPS által meghatározott koordinátára kell eljutniuk,
illetve azok közül minél többet megtalálni, majd egy adott időpontban, mondjuk este 7 és fél 8 között befutni. A pontok megközelítése
tetszőleges és a pontok begyűjtése csak reggel 8 órától lehetséges, ezért az ország bármely részéről egyenlő esélyekkel tudnak a
versenyzők résztvenni. Az értékelés egyénenként történik, de semmi nem akadályozza meg a versenyzőket, hogy összeálljanak, ezért
valahol a befutó területén egy speciál feladat teljesítése fogja a végső helyezéseket eldönteni, természetesen csak pontegyenlőség
esetén. A feladat pontjairól nem fog kiderülni előre, hogy melyik könnyű, melyik nehéz, de javasolt lesz, hogy minden autó csörlővel és
terepgumikkal legyen felszerelve

Akit a téma érdekel kérem vegye fel a kapcsolatot az egyesülettel, konkrétan

Gerő Andrással (tel: 20-9357700, email: sztrato@mail.datanet.hu)
vagy
Csörgő Lászlóval (tel: 30-9407681, email: mlre@extra.hu)

Várjuk ötleteiteket amit tudunk megvalósítunk….

JP

elf Creative Commons License 2000.08.09 0 0 933
Maszületett: Asszem a 100-as. Szóval a legnagyobb, legdrágább stb. Dízel, és benzines.
Előzmény: maszületett (916)
Sintér Creative Commons License 2000.08.09 0 0 932
:-OOOOO
Húazannya.....
Előzmény: Alfred (918)
SEEN Creative Commons License 2000.08.09 0 0 931
NLQ: jah, aki protekcios :P

viva 1k :)

NLQ Creative Commons License 2000.08.09 0 0 930
:) en elob tudtam beeeee:))))

SEEN Creative Commons License 2000.08.09 0 0 929
NLQ: mi a gond a gumijaimmal? :) amugy szerintem inkabb bordo, mint piros :) bar a dukko nem volt szempont.
SEEN Creative Commons License 2000.08.09 0 0 928
NLQ: nem lett kesz mara a gep :( azt mondja a kollega holnap ilyenkor. remelem tenyleg meglesz, mert szeretnek menni kirandulni :)

udv,

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.08.09 0 0 927
Hali!
SEEN: lattam a piroskat :) meg a gumijaidat is... ma nem lesz kesz a geped, mert a keresztcsavarok elegge le vannak kopva :( es az nincs ugy hirtelen a polcukon...
egyebkent a leglelkiismeretesebb szerelo a srac akivel talalkoztam... egy kicsit ert a zsigakhoz..
volt neki egy amibe a motort o epitette ossze ugy isten igazabol... lett is vagy 14 -es kompresszioja (ha jol emlexem) hajtottam azt a gepet brutalisan ment

Udv
nlq

SITI Creative Commons License 2000.08.09 0 0 926
A felezo tényleg hiányzik, a terepszögek hasonlóak, az elektronika ugyanaz, az automata váltó pedig rafináltabb a szokásosnál, a tereppálya meg valószínüleg az X5-re volt kiépítve (megvezettek), biztosan csak ezért nyuglodött a Disco V8.
Kérdés: közeli ismerosöm lecserélné Rockyját egy '91 elotti Pajeróra, hogy kijárhasson vadászni. LR-t nem akar, a Daihatsuja elott volt már egy 300 TDi Perkinses Defije, rendszeresen sokat kellett ráköltenie, megunta, hogy nem tudott új fegyvert venni miatta (a japán fenntartása jóval szerényebb volt mint a brité). Konkrétan: rövid, nyitott Mitsu érdekelné, hol rohad, a dízelmocin kívül mit nyírtak ki rendszeresen? Érdemes-e megvenni? Kinél lehet ponyvát javíttatni? Stb?
Köszönettel.

(Vadászházban nyaralok, csak könyvtárban tudok rácsatlakozni a Netre, a GAZon, UAZon, Niván edzett, Patrolos, Discovery-s helyieket lenyugözte az LC 70 tudása - csak nekem nem kellett csörloznöm, bezzeg a superwinch dolgozott rendszeresen.)

Előzmény: Alfred (869)
maszületett Creative Commons License 2000.08.09 0 0 925
Lehet hogy hülye a kérdés, de ezek mellett mikor kell a csörlő?
Előzmény: Alfred (924)
Alfred Creative Commons License 2000.08.09 0 0 924
maszületett:
Elöl Detroit TrueTrack (kb. 30-70%), hátul Detroit Locker(100%).
Előzmény: maszületett (921)
SEEN Creative Commons License 2000.08.09 0 0 923
huhh, de megindult a topic ;)

gumik: nekem az eredeti niva virslik vannak fent (eleg kellemes mintazata van), eddig eleg jol vizsgazott (gyakorlatilag majdnem minden nap voltam vele terepen, kiveve miota szervizben van), igaz inkabb csak terepen jartam vele, a betonuton zajos es "uszik".

NLQ Creative Commons License 2000.08.09 0 0 922
www.uaz.ru 80.000 rubelert mar autot lehet kapni 370 e rubel a fullos :)
maszületett Creative Commons License 2000.08.09 0 0 921
Alfred
A képeket látva arra használod a gépet amire kitalálták.
Van a tiédbe utólag beépített diffizár?
Ha nincs akkor azért mert nincs rá szükség v. nem ér 160e-t az egész.
Ha van, milyen?
Alfred Creative Commons License 2000.08.09 0 0 920
maszületett:
Én is így kezdtem, aztán már arra is ugrom, ha csak egy rossz szó is szólnak a Landymra...

Az épített pálya már megszűnt.

Előzmény: maszületett (919)
maszületett Creative Commons License 2000.08.09 0 0 919
Alfred: Tetszettek a képek! Úristen megszállott vagyok!!!!
Más.
A pólus mögött állítólag minden hétvégén van egy kis birkó a terepen. érdekelne mit tudtok róla, nézőként érdemes-e kimenni?
Alfred Creative Commons License 2000.08.09 0 0 918
maszületett:
Landy
Előzmény: maszületett (916)
Alfred Creative Commons License 2000.08.09 0 0 917
maszületett:
A Camel Discoveryk nagy vonalakban megegyeznek a széria autókkal, ami nagy különbség, az a bukócső és az erősített futómű. Ez utóbbi magasabb és erősebb rugók, valamint hátul a fölső háromszögre van egy plusz rugó rakva. A motor, a váltó, az osztómű, a kardán és hidak szériák, a féltengelyek nem biztos.
A Defender széria kereke röhejesen pici, aki komolyan gondolja, az rögtön 750-es kerékkel rendeli, vagy azonnal lecseréli.
Egyébként az a két centi a terepszögnél nem sokat számít, mert amint fölkerül előre a csörlőtok, kapásból tíz centivel hosszabb lesz az autó...
Előzmény: maszületett (915)
maszületett Creative Commons License 2000.08.09 0 0 916
Elf
Melyik Landcruiser volt a mániában? 70, 90 v. 100?
Ettől függ, hogy felkelek-e szombaton az ismétlésre már 12-kor. Fontos info lenne.
maszületett Creative Commons License 2000.08.09 0 0 915
seen: Engem nem lehet megsérteni.
A derékig sárbant, hogy adják elő? Van-e infótok arrol, hogy a hajtásláncot piszkálták volna a Camel Trophy-kon?
maszületett Creative Commons License 2000.08.09 0 0 914
elf köszi az infokat
A gumiméretnél engem inkább az érdekelne, hogy hogyan határozza meg az alapvető jellemzőit terepen. pl. a 90-es Def. az alap 205R16-os gumival 2,5 cm-el alacsonyabb szabad fenékmagasságú mint az opciós 7,5R16-ossal.
A terpszögekről nem is beszélve.
A válsztható free style choice-hoz nincsenek is ilyen adatok megadva, a gumiméret 265/75R16.
leto- Creative Commons License 2000.08.09 0 0 913
NLQ:
Szerintem elso korben dontsd el, hany szet gumira vagy hajlando befizetni. Ezzel aranyosan kotheted a kompromisszumokat :)
En az opelre MT gumit nem akartam tenni, a vizes-jeges aszfalton gyors kanyarvetel es a sardagasztas nem fer ossze sajnos.
Uazra meg nem sikerult donteni, hogy 300 vagy 320/70R20 virslik keruljenek. Komoly munkara ugyis a traktorminta valo. Vagy megsem? Ki mit mond?
A varosi uaz gumim 195/90R15 azt hiszem, nehez terep mintaval. Gyorsan ugyse megy :))
Előzmény: NLQ (912)
NLQ Creative Commons License 2000.08.09 0 0 912
szeles gumi vs. vekony gumihoz en is hozzaszolok!
mivel mar irtam, tudjatok gumivasarlas elott alok, ezert nagyon koruljarom a temat: nehany osszegyujtott velemeny (elsosorban masoke) sajat tapasztalat (jujj ez durva 1 havi terepezes utan:) illetve amit a sajat szememel lattam

a valtozok a kepletben: a gumi szelessege, a felni szelessege, a gumi mintazata, a mintazat melysege, a gumi nyomása, a gumi atmeröje, a gk sulya, a gk sulyeloszlasa, a motor nyomateka, a talaj tipusa, a talaj állaga, nedvessege

na itt most megalltam, hogy hol is kezdjem el, de nem igazan tudom leirni.... annyi mindenrol kene irni, hogy konyvet lehetne irni rola, asszem inkabb eloben lehetne errol jokat beszelgetni (mondjuk 1-2 teljes napot)

kezdjetek el ti! :) vitatkozzunk egy jot a temarol

Udv
nlq

leto- Creative Commons License 2000.08.09 0 0 911
>Ja, egyébként neked is Defendered van, csak nem tudod >egyszerre vezetni, mert két kormánya van...

Ja :))
Egyebkint, tennap vettunk komanak egy vadi uj (1986) uazt, megkimelt allpotban, rendszammal, muszaki 3 napja jart le, 290 ezer, es adjak az eredetvizsgalatot.
Azert meglepodott a gyerek, amikor kiprobalas cimen, a haz sarkanal maris betekertem a kukoricasba :) Gondoltam, betonon biztos megy..

Előzmény: Alfred (910)
Alfred Creative Commons License 2000.08.08 0 0 910
leto-:
Jaj leto- meg ne bántódj!!!
Itt a roncsokra gondolok, nem a te Kékvillámodra!
Hogy egyszerűen mondjam, sokaknak inkább savanyú a szőlő, és nem valós műszaki indokok lebegnek a szemük elött.
Mire a te autód kész lesz a zárjaival, meg a motorjával, már elég messze lesz a mezei UAZtól!
Ja, egyébként neked is Defendered van, csak nem tudod egyszerre vezetni, mert két kormánya van...
Előzmény: leto- (909)
leto- Creative Commons License 2000.08.08 0 0 909
>A Defendert sikk szídni, főleg rendszám nélküli UAZ-ból, >aminek az össz értéke nem éri el a Land Rover hátsó >hídjának árát - ez, azt hiszem mindent megmagyaráz...

Meg ez a mondat is sokmindent. Nem teljesen ertem mire vonatkozik? Remek auto a Defi, viszont nem az egyeduli isten. Az ar/ertek aranyba inkabb ne menjunk bele, nem osszehasonlithato.

Előzmény: Alfred (908)
Alfred Creative Commons License 2000.08.08 0 0 908
maszületett:
A már lejjebb említett Csörgő Lászlót ha fölhívod (30-9407681) tud eladó Defendert.
elf Tasztaltárs nagyon jól beszélt. Komoly terepezésre nem használnak széles gumit, legfeljebb nagyon szélére pozicionált felnit. Az én autómon 235/85R16-os gumi van extraszéles felnin, amitől olyan mintha hordókon gurulna, de valójában nem szélesebb mint egy 750X16-os kerék.
A Defendert sikk szídni, főleg rendszám nélküli UAZ-ból, aminek az össz értéke nem éri el a Land Rover hátsó hídjának árát - ez, azt hiszem mindent megmagyaráz...
Előzmény: maszületett (903)
elf Creative Commons License 2000.08.08 0 0 907
Széles gumi: Vannak előnyei és hátrányai. Előnye hogy nem sülyed bele a laza talajba(pl. homok), viszont hátrénya hogy nem sülyed bele a laza talajba és nem éri el a szilárdabb részt. Egyébként ez a széles gumi/keskeny gumi téma régóta teológiai vita a terepjárósok közt.

Más: Defender 90/110. Nagyon jó terepjáró mindkettő. A különbség a tengelytáv 90 ill 110 inch, illetve az ajtók száma (3/5). A kilencvenes -mivel rövidebb tengelytávú- jobb terepen, a száztizesbe viszont több holmi/ember fér. A kissebbik defiben alapban 2(elöl)+4(hátul menetiránnyal párhuzamos) ülés van. Itt most a station wagon kivitelről beszélek. A hátsó ülések inkább csak pótülésnek tekinthetők.
A hosszabbik defenderben 5+4 embernek van hely hasonló módon. Amugy a Def. alapvetően haszonjármű. Nagyon puritán, de felszerelhető/rendelhető mindenféle kényelmi extrával. Én azért nem azt vettem, mert Magyarországon általában csak cégek vásárolják(komoly terephasználatra), és 1990 óta, (mióta lehet kapni) még nem sokat selejteztek le, így ritka az eladó példány, és mivel viszonylag új, drága is(min 2.5 mill Huf).

elf Creative Commons License 2000.08.08 0 0 906
NLQ, ALfred: Hmm.. Hát igen, kipuffogó. A hétvégi topictúrán sikerült letörnöm a hátsó kipuffogódobot a Rangemrol.
„ A tudáshoz vezeto utat kudarcok szegélyezik" Az autón, amikor másfél éve megvettem, barkács kipuffogó rendszer volt, nem tul jó állapotban. Akkor lecseréltettem a két dobot gyárira. Ugyanis a Range Roveren gyárilag két kipuffogó dob van. Egy középso (kib*azott nagy) kb az ülések alatt, és hátul egy kisebb. Nos, ez utóbbi elég hülye helyen van, mivel a belole kiálló két cso „veszélyesen" kilóg hátra. Amikor fölszerelték, már érezem hogy nem lesz ez így jó, de most elérte a végzete.
Nézegettem a versenyzésre használt autókat, azokon már mindrol hiányzik a hátsó dob.
Ugyhogy most úgy döntöttem, meg lesz hegeszteve a rendszer többi része, de hátulra a dob helyére csak egy cso fog menni. A szerelo szerint hangosabb lesz. Ez persze igaz, de amikor megvettem ,akkor is ilyen volt, úgyhogy nem hiszem hogy túl veszélyes lenne. Meghát valamit, valamiért.

Ahogy mentem haza, az autónak tíz ZIL-t megszégyeníto hangja volt :). De ezt nem a hátsó dob hiánya okozta, hanem hogy a leömlo csöve is letört a középso dobról.

Más: A tegnapi Autómániában volt Landcruiser teszt. Egészen türhetore sikeredett. Úgylátszik az illetékes elvtársak olvasták a konkurens musort ez ügyben ért kiritikákat, az autós-ujságírós topicban. :)

SEEN Creative Commons License 2000.08.08 0 0 905
maszuletett: nem megserteni akartalak, csak erdekes lenne mondjuk ovvonalig ero sarban hatalmas gumikkal menni :)
amugy SZVSZ a magyar autoversenysportot csak kello ovatossaggal erdemes alapul venni.
hunter: nemtudom, vagy kerdezd meg NLQ-t vagy hivd fel a kollegat es erdeklodd meg szemelyesen. nekem azt mondta, hogy mar latott egy par nivat, de ez nem feltetelezi, hogy mashoz nem ert.
a kutyacsontok azok a felfuggesztesek, amik tartjak a hatso tengelyt.
a munka minosegerol nem tudok meg mondani semmit, ha kesz lesz, akkor majd irok. ez szamlas ar, garanciaval.

udv,

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.08 0 0 904
Az igazi meló a fékhengerekre, meg a kardánra, meg a pofákra vonatkozik. kutyacsontokat nem ismerem :) olajcsere, futómubeállítás very important, de ezek inkább simogatások a gépnek. Összességében nem sok, ha engem kérdezel. És foleg, ha tényleg jól dolgoznak. Ez a cég csak ladában utazik, vagy mással is meg lehet keresni?
Előzmény: SEEN (902)
maszületett Creative Commons License 2000.08.08 0 0 903
SEEN
Köszi a választ. Egyszer voltam somogybabodon és aki ott volt mint versenyző kizárólag széles gumikkal indult és fikázta a Land Rovereket.
Éne meg nem értettem akkor a CAMEL trophykon miért indulnak virsli gumikkal.
Mivel személyes tapasztalatom nincs, ezért érdekelt a dolog.
SEEN Creative Commons License 2000.08.08 0 0 902
maszuletett: szeles gumi? :) azzal inkabb csajozni menj ;)
NLQ: megvan a diagnozis, hatso kardan, kutyacsontok, fekhengerek es pofak mennek, lesz karbi is javitva, olajcsere, futomu beallitva meg a levelek. tokkal vonoval 70k. szerintetek sok vagy keves?
maszületett Creative Commons License 2000.08.08 0 0 901
Hello!
Lehet hogy lekéstem az LR szakértőket?
Szívesen vennék érveket és ellenérveket a "Széles gumi a tuti a terepen!" mondathoz.
NLQ Creative Commons License 2000.08.08 0 0 900
kozepesen az, de semmi csicsamicsa
Előzmény: SEEN (899)
SEEN Creative Commons License 2000.08.08 0 0 899
csajozos szerkonak hangzik :))
NLQ Creative Commons License 2000.08.08 0 0 898
Hali!

eleg sok szo esik autovasarlasrol, ezrt kozhirre teszem:
Haverom eladja a JEEP Wrangler-jet fekete 1997-es evjaratu a gep 3960ccm es motor (benzin/gaz)
terepen nem volt hasznalva es serulesmentes (nem tudta megmondani, hogy difizar van e benne :))
majdnem full extras (abs es bör nelkul)+riaszto +immobilizer hardtop tetovel 4,2 millio aron
kisebb toyota/mitsubishi/daewoo kocsit beszamit az arba

Udv

nlq

maszületett Creative Commons License 2000.08.08 0 0 897
Szervusztok!
Még nagyon kezdő vagyok a pályán, ezért lehet,hogy egy régi témát feszegetek, de nem találkoztam vele az archívumban.
A LR Def. 90 és 110 közötti különbségek érdekelnének, ami a terepjáróképességet illeti.
SEEN Creative Commons License 2000.08.08 0 0 896
odavittem a verdat, varom, hogy hivjon :)
hunter: meg nem beszeltunk penzugyekrol vele

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.08.08 0 0 895
olyan!
Előzmény: SEEN (894)
SEEN Creative Commons License 2000.08.07 0 0 894
NLQ: beszeltem a ficsor autohazzal, nagyon korrekt volt az uriember, reggel odaviszem, ingyen aknararakja, atnezi a kocsit, aztan a tobbit megbeszeljuk. remelem nem dolgozik tul dragan es az arban is meg tudunk egyezni :) ha a munkaminoseg is olyan, mint az ugyfelkezeles, akkor jo helyen jarok :)

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 893
Még vmi, amikor kész lettek a melóval (szombat du 13:30), a fonök jött ki tesztelni a gépet, és addig állítgatták, amíg tökéletes nem lett: nem húz el, nem nyikorog, visszaáll rendesen egyenesbe, szóval tényleg lelkiismeretesek voltak.
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 892
Sejtettem, hogy ilyesmi volt... :))
Az ismerosöd sacc / kb mit kér a "rácsozatért" ? Egy jó futómuvest tudok, ha vkit érdekel, lézeres futómubeállítás, + monroe dealer (nekem elég jó áron szerzett csillapítókat) Pátkai muhely, Tel: 261-2290, Jászberényi 93-95 nyitva 8-18 (szombaton nics nyitva, de ha telefonon egyeztettek elotte, akkor kinyit :))
Hunter
Előzmény: SEEN (891)
SEEN Creative Commons License 2000.08.07 0 0 891
NLQ: most mar tudom :) igerem, a kovetkezot nem mulasztom el :)
megathx, az egyik haver talalt valami ladast, ha nem vallalja be, akkor megyek a te ismerosodhoz.
at akarom nezetni a komplett cuccost, fekmunkahengerek, tarcsak, betetek, kerekcsapagy, gombfej. ha minden jol megy a het vegen megyek vele turazni a balcsi eszaki partjara, azt akarom, hogy ne hagyjon ott :)
talaltam kasztnis kollegat, aki bevallalja a gally/vadracsot, tesz a difi ala vedolemezt etc. biatorbagyi volt terepjaros, ha valakit erdekel szoljon.
hunter: no igen, szombaton reggel fel6-ig fent voltunk, u.h. vasarnap delben keltem, de azert megprobalhattad volna kesobb is :) namind1, lesz meg ra alkalom, ha eljon a szervizbol, irok neked!
epp autot probalok belole csinalni :) szal minden alapveto alkatreszt atnezetek :)

udv,

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.07 0 0 890
Vasárnap 10-11 között hívtalak, de nem voltál bekapcsolva, vagy lefedve. Gondoltam, szombat este buli volt (sziget, vagy ilyesmi) és eldurvultak a dolgok. :))
De hallom, hogy szervízben van a gép. Futómuves kell, vagy motoros?
Előzmény: SEEN (887)
NLQ Creative Commons License 2000.08.07 0 0 889
egyebkent nagyon jot autoztunk, elf majdnem feltekerte a hatso kipuf dobjat a a hidra, en megamortizaltam a hatso kodlampamat, uazt huzigalas, niva hatso kipuf szakadas
kb ennyi.. volt vagy 6 auto abbol 3 topic-os, a tobbi helybeli
szoval voltunk rendesen

Udv
nlq

NLQ Creative Commons License 2000.08.06 0 0 888
Seen: felelotlenseg rolunk lemondani pentek delutan, este jonnek a legjobb otletek:)
menj el a ficsorhoz, van ott egy jo kezu szerelo ert rendesen a nivához is (a fonokenek az volt a vadaszautoja) nem tudom viszont a gazhoz mit szol, ezert hivd fel telefonon
Ficsor autohaz 1106 bp fehér ut 7 ( ors vezer tertol 200 m kobanya fele)
telefon 260-1122 keresd Zvolecki Lajos-t hivatkozhatsz ram nyugodtan ( Nagy Laszlot mondj, az nlq -t nem bizti hogy tudja)
ha a gazhoz nem is nyul, de az alapjaratot tuti meg tudja csinalni

Udv
nlq

SEEN Creative Commons License 2000.08.06 0 0 887
ahh, kar, hogy penteken mar lemondtam rolatok, igy nem olvastam a topicot, szivesen mentem(tunk, mano a felesegem, o is jonni szokott, nem sok vizet zavar :) volna :( milyen volt a tura? :) az en telcsiszamom 30-9606836, a jovoben zargassatok csak, ha valami van :)
sajnos a kocsimat meg nem sikerult megjavittatni. a szerelo, aki a masikkal szokott foglalkozni 15-ig szabin van, uh el kell vinnem valahova. csak nehezen bizom barkire is, akit nem ismerek es nem alltam mar mellette szereles kozben, mert volt mar ra pelda, hogy tobb kart csinalt, mint hasznot :)
ha valaki tud egy jo lada szerelot, aki foglalkozik a gazos nivammal is, ajanlhatna.
ha semmi ismeros nem lesz elviszem az autogazhoz, hallott mar valaki valamit rola?
hunter: nem hivtal, kozbejott valami?

udv,

[s]

NLQ Creative Commons License 2000.08.05 0 0 886
Hali!
a helyzet: szoval akkor 15 ora shell kut m3 kivezeto oldalon
Alfred jon, elf jon, jpmaster vitorlazik a balatonon, leto 99% nemjon,
ki jon meg ??? ha nincs epp autoja (seen) akkor is johet, biztos talalunk neki helyet! es nem kell kigyalogolnia a shell kutig, eleg ha a robert k krt-re jon gyalog... csak emil nekem

Udv
nlq

NLQ Creative Commons License 2000.08.05 0 0 885
Hali!

Beszeltem Leto kollagaval, most jott haza, es sok dolga van, asszongya 99% hogy nem jon :(
Alfred allia-t nem tudod utolerni ??? ez karcmentes tura lesz! mezon autokazas a "specialokig", ott meg mindenki annyit valal be amennyit akar
jpmaster?
utol tudja erni valaki?? hatha nem olvassa holnap delutan 3 ig a topicot!
aki jon az emil nekem az nlq@nlq.hu emil cimre, esetleg telefonszammal, es akkor ot is tutti megvarjuk a shell kutnal! (persze csak ha nem kesik :)))

udv
nlq

NLQ Creative Commons License 2000.08.05 0 0 884
Hali!

Szoval akkor vasarnap!!! a delutan 3 oras talalkozo eleg jol hangzik... van 4-5orank tesztelni a gepeket
talalkozo lehetne 15 orakor az m3 kivezeto szakaszan a Shell kutnal
Leto kollegaval mi van ??? reg lattam a topicon!
na mingya felhivom :)
felhivtam egy haveromat aki tudja az utat is:)
o mondott egy elado defendert 2,5 TD intercoleres
taviranyitos csorlovel, pancelozott az alja, ratokotlel Jack alofutes meg miegymas... 1995 os a jargany es 3,7 millcsiert elado (most teherautonak van vizsgaztatva, tehat teherautokent vagy szemelyautokent is elerheto)

Udv
nlq

beitar Creative Commons License 2000.08.05 0 0 883
Hello mindenki,
Felig meddig off kerdes de manualis valtos
terepjarot at lehet alakitani automatava?
Vagy ki kell cserelni mindent,motort mit tudom en?
Koszi!
elf Creative Commons License 2000.08.05 0 0 882
NLQ, Alfred: Én is benne lennék egy vasárnapi túrában. Szombaton megcsörgöm valamelyikőtöket.(emberi időben)
Alfred Creative Commons License 2000.08.04 0 0 881
NLQ:
Nekem jó, 12 előtt, vagy 15 óra után.
De, legfeljebb magatokra hagylak.
Menjünk jó sokan!
Előzmény: NLQ (876)
SEEN Creative Commons License 2000.08.04 0 0 880
hunter: nem hiszem, hogy a gazos resz ment el, mert benzinnel sincs alapjarat.
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.04 0 0 879
Ha a gázos rész ment el, akkor gyorsan nézz át a gázos topicba. Vagy a másik: (www.autogaz.hu) Egyébként néha a rázkódás miatt kicsit elmászhat az alapjárat, de nem jellemzo.
Előzmény: SEEN (878)
SEEN Creative Commons License 2000.08.04 0 0 878
NLQ: en vasarnap nem tudok menni, hacsak nem mondd valaki szombaton is uzemelo szerelot :)
hunter: nemtudom, en nem nagyon latom ezt at, mert mivel gazos, lehet allitgatni dolgokat a gazhoz is. ezert kene egy szerelo, aki latott mar ilyet :)

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.04 0 0 877
Vasárnap délelott hívlak, 10 körül. Egyébként pontosan mi a pálya? Hogyhogy "elment" az alapjárat... Nem lehet, hogy egyszeruen csak laza a rugó az alapjárati állítócsavar alatt, és eltekeredett?
Előzmény: SEEN (875)
NLQ Creative Commons License 2000.08.04 0 0 876
Hali!

hetvegen (mondjuk vasarnap) el kene menni autokazni egyet... vagy mar soha nem csinalunk topic turat ????
gondoltam itt fot kornyeken... eleg erdekes helyeket tudok... csak ugy karcmentesen...

Udv

nlq

SEEN Creative Commons License 2000.08.04 0 0 875
hunter: persze, hivj nyugodtan, a terepezes most nem fog menni az alant reszletezett okok miatt, de egy talalka osszejohet, ha nem is feltetlen holnap, de vasarnap mindenkeppen.

hozzaerto hetvegi motorszerelo kerestetik

:)

udv,

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.04 0 0 874
Szia SEEN!
Aktuális még a hétvége? Nem terep-tesztre gondoltam, csak tök jó lenne egy kicsit beleülni egy ilyen gépbe, és menni vele, akár "betonon" hogy milyen érzés lehet... Sz'al, minden OK? Hívhatlak holnap telefonon?
Előzmény: SEEN (873)
SEEN Creative Commons License 2000.08.04 0 0 873
tegnap: voltunk a harmas hatarhegyen a repternel, van ott minden, mi szem-szajnak ingere. meg kell mondjam, teljesen beleszerettem a ladaba, nehany aprosagtol eltekintve:
1. elmult az alapjaratom, ez gyakorlatilag annyit jelentett, hogy a feket a gazzal egyszerre kellett nyomnom ;) (a szivato kis merteku raengedese sem segitett)
2. valami eszvesztoen elkezdett nyikorogni a bal eleje fele (meg nem tudom mi).
ezektol eltekintve azonban nyugodtam mondhatom, hogy szuper volt (eloszor gazzal, aztan benzinnel, ossze sem hasonlithato a ketto, a benzin 2x erosebb). megjartam minden szoget, amit csak lehetett, sot, tobb olyan helyen is le/felmentem, ahol a hosszu pajero mar fennakadt (nagyobb hasmagassag ide vagy oda). egyszoval bejott.
jpmaster: elso korben az autot akarom rendberakni, fekek, futomu, motor (nekem jo lesz az 1.5, max kap egy rendesebb tengelyt). a tuning csak azutan johet. tenyleg nem tudtok valakit, aki _hetvegen_ is szerel motort? muszaj megcsinaltatni az alapjaratot, annelkul nem lehet elvezetesen terepezni.

udv,

[s]

jpmaster Creative Commons License 2000.08.04 0 0 872
SEEN!

Nálam ott kezdődött a dolog, hogy alá pogácsáztuk a rugót, hozzá vettünk gátlókat, ettől nagyobb kereket lehetett alátenni nagyob hasmagasság, viszont imbolygósabb lett.
Motor: Hát a legjobb a haveré lett, ö nem szögelte ide-oda, vett egy Fiat 131 2lit 127 pacisat, az ütőtt mindent.
de a Lada motorhoz szinte mindent be lehet szerezni, a tereprallyeban is mennek jópáran, meg a régi rallyeisták is tuningolnak, és akkor helyből annyit fogyaszt, mint a V8-as Range(20 lit.).
Futómű:
Sok elvarázsolt dolgot lehet vele tenni, tózse lada alkatrészek, viszont a Niva nem kifejezetten Off Road-ozásra lett alapvetően kitalálva, ezért fogy rendesen a cucc komolyabb kalandozások alatt.
Csövek:
Itt sokan esküsznek Öki mesterre (én nem ismerem, mert a fater és én gyártottuk magunknak a Metalloglobus telepről {XV. Körvasútsor} vett alapanyagból) de mások is vannak. 4x4 magazinban vannak hirdetések.
Difiházat, lengőkarokat érdemes erősitgetni.

jó "barkácsolást":

JP

Előzmény: SEEN (865)
Sintér Creative Commons License 2000.08.03 0 0 871
Sziasztok!

jpmaster:
Nyugi... :-))))
Annyit ígértél, amit a 853-as hozzászólásban idéztem. Eredetileg valahol a 150-es hozzászólás környékén követted el, ha jól emlékszem. Csak azért emlegettem fel, mert mindig jó egy tapasztaltabbtól tanulni.(öregebbet nem írhatok... ;-))

Bocs, ha szemtelen voltam: Sintér

Előzmény: jpmaster (863)
Alfred Creative Commons License 2000.08.03 0 0 870
murder323:
keresek egyet neked, aztán beszekennelem, csak nehéz, mert mindíg kidobálom.
Előzmény: murder323 (849)
Alfred Creative Commons License 2000.08.03 0 0 869
SITI:
"Az X5-öt terepjáróként nyomják mindenhol (a másik topicban idézték, hogy mindenhol otthonosan mozog, stb), annyit is kérnek érte, alig kétnapos svájci próbautam folyamán úgy vettem észre, hogy a nagy motorral szerelt (akkor még nem volt más variánsa) gyakorlatilag ugyanazt tudja terepen, mint a V8-as Disco."
Most vettem észre ezt a sületlenséget.
Doktor Úr! Tegnap láttam a szalonban az X5-öt. Hát, magasabb járdaszegélyre ne álljon vele! A felező meg csak hiányzik belőle, mikor ugyanazt tudja éppen a terepen mint a Disco...
Előzmény: SITI (861)
Alfred Creative Commons License 2000.08.03 0 0 868
elf:
Még a topic elején merengtem arról, hogy a traktor és a személyautó közötti skálán mozognak a terepjárók, egyik inkább ilyen, a másik inkább olyan.
Én is úgy érzem, a terepjáró valahol ott kezdődik, hogy felező kerül a hajtásláncba. Ettől függetlenül még kitűnően mehet az a BMW a teniszpálya felé vezető sóderen sokkal jobban mint a 7-es sorozat bármelyik tagja...
Előzmény: elf (866)
Alfred Creative Commons License 2000.08.03 0 0 867
atilla:
"Van ötletetek, hogy mennyi mézet kell előkészíteni 1 automata Defenderre (gyári klímával)?"
Te azt hiszed, mi itt viccelünk! Bejelentettelek a Csörgő Lacinál, itt a száma, írtam, hívjad föl, add elő a vágyaidat, és ő pontosan meg fogja mondani mennyi lesz!
Előzmény: atilla (862)
elf Creative Commons License 2000.08.03 0 0 866
SITI":Az X5...alig kétnapos svájci próbautam folyamán úgy vettem észre, hogy a nagy motorral szerelt (akkor még nem volt más variánsa) gyakorlatilag ugyanazt tudja terepen, mint a V8-as Disco."

NA! SZVSZ Ez csak NAGYON KÖNNYŰ terepre igaz, mivel ha jól tudom az X5-ben nincs felező. Annélkül nem lehet komolyan terepezni, pláne nem egy benzines autóval. Ráadásul az X5-ben a Freelander független felfüggesztése van, ami inkább arra jó hogy ne rázzon nagyon földúton, és nehéz terepen inkább hátrányt jelent a merevhidas megoldással szemben.

Egyébként a BMW gyári katalógusa szerint az X5 szabadidőautó. Szerintem a BMW nem is akart igazi terepjárót csinálni. A megcélzott vásárlói rétegnek az a fontos, hogy az X5-el igazi BMW módjára lehessen száguldani, nagy, tekintélyes dög legyen, de ne "ijedjen meg" egy havas úttól, vagy egy szolidabb földúttól sem. Ennyi

SEEN Creative Commons License 2000.08.03 0 0 865
jpmaster: mik a tapasztalataid a nivaval, mire kell vigyazni? :)
nekem az tunt fel, hogy a hatso difin nincs semilyen vedo alkalmatossag. azt hiszem meg kell fuznom egy lakatost, en nem bizom benne, hogy nem verem oda. :)
jpmaster Creative Commons License 2000.08.03 0 0 864
Atilla!

Hát ide normális emberek irogatnak azonos szenvedéllyel-véleménnyel, és azt hiszem mindenki nevében megköszönhetem a elismerő soraidat.
Szoval itt nem "ciki" Suzuki meg Uaz dolgot felhozni, mert pl. én is Uaz-zal kezdtem, utána jött a Niva, most meg már 9 éve a Jeep.

JP

Előzmény: atilla (862)
jpmaster Creative Commons License 2000.08.03 0 0 863
Jézus...
Mit igértem???
tutira elfelejtettem, ird meg ide.

JP

Előzmény: Sintér (854)
atilla Creative Commons License 2000.08.03 0 0 862
jpmaster, alfred,

Köszönöm a segítségeteket. Leköteleztek. Figyelemmel kísérek még néhány topikot, de szerintem ez a legjobb. Itt nem a szokásos ungarische jazzkari dívik.

Van ötletetek, hogy mennyi mézet kell előkészíteni 1 automata Defenderre (gyári klímával)?

Más: ugyan nem echte offroader, de mi a véleménye az uraknak a Subarukról? Én nem a versenyautókra gondolok (WRC és tsi.), hanem, mondjuk a kombi Imprezára, Legacyra. Elég elfogadható áron lehet, aránylag kevés km-el hozzájutni ezekhez a darabokhoz. Őszintén szólva ezen a télen, olvadáskor nem szeretnék személyautós merüléseket végezni, v.hogy meg szeretném oldani ezt a problémát. Cserealapom van, de ezt inkább topikon kívül.

Ha tudtok segíteni, előre is köszönetem,

"A"

Előzmény: Alfred (837)
SITI Creative Commons License 2000.08.02 0 0 861
Nos a "fékdifferenciál"-t először a Délász szervizében hallottam, majd rájöttem, hogy egyszerű tükörfordítás, mely szerintem kivételesen nem zavaró, hiszen számomra rögvest kiderült belőle, hogy a keréksebességek differenciáját, a legolcsóbb módon, fékezéssel csökkentik (a vmi hárombetüs rövidítéssel eladott tenyérnyi távol-keleti elektr. kütyüben kis mellékprogram elintézi a kipörgésgátlást olyankor is, mikor jobb lenne egy igazi, mechanikus szerkentyű).
Valóban az utólag beépíthető cuccokra gondoltam, melyeket a ködös szigetországban a szakkereskedésekben kínálnak (persze megrendelhető a Hummer motor is), nem úgy, mint a Váci úton, ahol azt mondták, "ennek a kocsinak nincs szüksége ilyesmire".
Érdekes módon az Áramszolgáltatónál dolgozó 130-as Defik nagy részében a hátsó tengelyen is van diffizár, mert kell nekik...
Az X5-öt terepjáróként nyomják mindenhol (a másik topicban idézték, hogy mindenhol otthonosan mozog, stb), annyit is kérnek érte, alig kétnapos svájci próbautam folyamán úgy vettem észre, hogy a nagy motorral szerelt (akkor még nem volt más variánsa) gyakorlatilag ugyanazt tudja terepen, mint a V8-as Disco.
Térjünk inkább vissza a száguldó riporterekhez, ámokfutó újságírókhoz Bálint Toncsitól, Lilatincses Nettiig, érdekelnek a reklámokról mondott vélemények is, hiszen ebből élek.
Üdv.
Előzmény: Alfred (846)
SEEN Creative Commons License 2000.08.02 0 0 860
sinter: ha azokra gondolsz, akik a budaorsi uton kifele menet jobb kez felol vannak (off road centrum), akkor hagyjuk, mert voltam kint naluk, eleg nagy kupecek (legalabbis auto tekinteteben). azt hiszem inkabb kihagynam :)
Sintér Creative Commons License 2000.08.02 0 0 859
Happy_Hunter, SEEN: Sajnos passzolok. Egyrészt már tele vagyok programokkal a hét végére, másrészt vidéki révén kb. 400 km utazásomba kerülne a kaland. Bár ez utóbbi a kisebbik gond. :-)
Az élménybeszámolót epekedve várom!
Előzmény: Törölt nick (855)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 858
Ha senkinek nincs tippje, utánnanézek, hol gyártanának egyet... szvsz biztos tudnak vmit a srácok, hol lehet, csak most nincs itt senki. asszem Budaörsön van vmi off-road centrum, lehet, hogy ott vannak ilyen tartozékok is
Előzmény: SEEN (857)
SEEN Creative Commons License 2000.08.02 0 0 857
niva meg mindig: amugy ha valakinek van valami neve/cime, hogy hol csinalnak ra gallyracsot emberi aron, de jol, akkor irja meg pse.
SEEN Creative Commons License 2000.08.02 0 0 856
nivanezo: eheh, nem is gondoltam, hogy ilyen nepszeru a niva ;) mexervezhetunk egy globalis nezelodest, csak akkor nem feltetlen lehet kimenni terepre :)
nalam is csak addig lat betont, amig kierunk az erdore :) bar telen azt tervezem, hogy ezzel fogok jarni a tigra helyett is (az megy a garazsba).
a kezdo terep az a tetenyi fennsikot jelenti egy ket dombocskaval (~30%), felezo, difizar persze kell :)
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 855
Nekem sem második autónak kellene. szvsz hasonló cipoben járunk. Te nem akarod megnézni Seen Niváját a hétvégén? (Bocs SEEN, hogy megkérdeztem...)
A Patrol végül is kiesett, nagyon szét volt esve szegény.
Előzmény: Sintér (850)
Sintér Creative Commons License 2000.08.02 0 0 854
Bocsi, eltartott egy ideig, mire megtaláltam jpmaster felelőtlen igéretét :-), közben válaszoltál az utolsó kérdésre...
Előzmény: SEEN (852)
Sintér Creative Commons License 2000.08.02 0 0 853
Sziasztok!

SEEN: Gyors voltál.. :-) Egypár NIVA tulajjal beszélgettem már, de nem igazán mérvadó a véleményük. Egyikük erdész, majdnem 2/3 részben terep használattal, a vadásznál meg 2. kocsi, betonutat addig lát, amig kiérnek az erdőre... 6eft/300km nagyon jó szerintem, az 1100 ccm-es jelenlegi kalapdobozom alig valamivel olcsóbb. Gáz átalakítást 70 körül tudok (www.autogaz.hu), de még lehetőségként felmerült a dízel átalakítás, csak ennek a buktatóit meg negyon nem ismerem(engedélyek stb). Szervizeléssel kapcsolatban teljesen egyetértek, ugyanezt hallottam róla Én is.
Kezdő terep mit jelent? Száraz földút? Amúgy várom a beszámolóidat...

" Látom ti arra használjátok a Nivát amire kitalálták. Van pár régi 5let, hogyan lehet feljavitani, jobbá tenni a cuccot. Mivel én is voltam néha Niva fárer, de akkor még csak ez, vagy UAZ volt. :( " - idézet jpmaster egy korai hozzászólásából. Szerintem nyaggasd egy kicsit, hátha vannak ötletei még... (bocsi jpmaster :-))
Egyébként mennyi idős a NIVA?

Üdv: Sintér

Előzmény: SEEN (851)
SEEN Creative Commons License 2000.08.02 0 0 852
sinter: 88-as
SEEN Creative Commons License 2000.08.02 0 0 851
sinter: az en nivam benzin gazos, masodik auto (a rendes az egy opel tigra), 3 napja folyamatosan nyuzom terepen, igy kb 300 km-re fog kijonni egy teljes gazos tankolassal (~6k ft), orszaguton olyan 10-12-t eszik gazbol (mondjuk nekem terepgumi van fent, igy lehet, hogy meg egy litert le tudsz faragni, ha leveszed), de viszont nem szoktam 80-nal tobbel menni vele. a gaz eleg jo, csak neha nehezebben indul es hamarabb le kell felezni, mint benzinnel (probaltam, a benzin modban _sokkal_ erosebb!).
az alkatreszarak eleg baratsagosak, a szereles is olcsobb valamivel (nem akarnak annyira levenni:), mint a lajtatol nyugatabbrol jovo gyartmanyok eseteben, raadasul nem kell felned attol, hogy valami kokany nem ert hozza es osszebuheralja, mert minden autoszerelo latott mar ladat.
en nem vettem eszre merevsegi problemakat, bar eddig meg csak kezdo terepen jartam vele. csutortokon nezunk valami komolyabb jatekot, reszletek utana.
a gaz beszereltetes ~80k. ha veszel, csak olyat vegyel, amiben hivatalos a gaz (forgalmi potlapjan fel van tuntetve), mert a rendorok elegge raszalltak a nem hivatalos, gazos autokra.

udv,

[s]

Sintér Creative Commons License 2000.08.02 0 0 850
Sziasztok!

Happy_Hunter: Köszönöm a tippet, de én is olvastam a Lada topicot. Sőt, az UAZ topicban is értekeztünk már erről. Alapvetően azért vagyok kíváncsi több véleményre, mert nekem nem második autónak kellene. Hétközben normál használat, ekkor négy utcai radiál lenne rajta, hétvégén meg felraknék rá négy terepgumit oszt' hajrá! - legalábbis egyenlőre így tervezgetem. Csakhogy egyenlőre ilyen tapasztalatokat még senkitől sem hallottam.
A Ferosával szemben még mindig előnye a NIVA-nak(SzVSz), hogy könnyebb hozzá alkatrészt találni. (lehet, hogy pont Te írtad: "...minden görbe fánál...") Meg persze elgondolkodom a gázon is, de ezek egyenlőre csak tervek. És még sokat számít nálam hogy a NIVA formája nagyon passzol az ízlésemhez... Szóval röviden: ha veszek valami 4WD-t, akkor valszeg NIVA, de még ízlelgetem, hogy ez mennyibe is kerülne nekem.
Amúgy Te hogy állsz a rövid Patrollal ?
SEEN: Mennyi idős a kicsike?

Üdv: Sintér

Előzmény: Törölt nick (848)
murder323 Creative Commons License 2000.08.02 0 0 849
Hay!

Lenne egy kerdesem.. tudom lammer dolog.
nem tudna valaki kuldeni nekem egy ITINERT?
kb mind1 mirol, de nagyon szeretnem tudni milyen egy igazi. scannelt-re gondoltam, vagy ilyesmi.

THX!

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.02 0 0 848
A fogyasztásról írta egy srác a Lada topicban, hogy náluk 13-14 terepen, de ok a Bakonyban használják. Ha hegynek felfelé mennek terepen, és _nagyon_ hajtják, akkor akár 16-18 is lehet (persze ez gázzal, so számold fele árban a benzinhez képest) Ha nagyon vigyázol kijöhetsz 11-12 körül, ha leveszed a terepgumit, még kevesebb is lehet, de akkor "csak utcai" (értsd hóban, latyakban, esos macskakövön még így is király) de off-road-on nem érdemes próbálkozni, nyílván. Az alapveto gond az a plusz áttétel a terepezés miatt (max seb. 100-120) ebbol (ill. az általa képviselt többletsúlyból) adódik a többletfogyasztás, és az alacsonyabb végsebesség. Amit tudok még a géprol, hogy _nem_ alvázas, so nem túl merev, de azért még éppen eléggé ("egyszer elszabadult a gép egy lejton, majd az alján átugrott egy patakot, de semmi baja nem lett"). Ha a fogyasztásra blazírozol, és egy hasonló kategóriás gépre gondolsz, akkor a Daihatsu Ferosa-t ajánlom, 1,6-os motor, elég kompakt kis kocsi, most éppen láttam is egy nagyon szépet a Kerepesi úton egy autós telepen, benettonzöld, vajszínu keménytetovel. Szerintem 8 liter alatt biztosan tudsz autózni vele. Ha elég pénzed van (vagy jó cserealapod) érdemes megnézni. Többet nem tudok, mert csak a buszról szoktam nézni, az autóstelep a Lándzsa utcánál van, a piros 76-os elso megállójánál az Örstol számítva.
Ha mégis Niva érdekel, akkor (állítólag mindenképpen) megéri gázt szereltetni bele. (Foleg, ha nem második autónak kell.)
Üdv:
Hunter
Előzmény: Sintér (847)
Sintér Creative Commons License 2000.08.02 0 0 847
Sziasztok!

Happy_Hunter és SEEN: Ha megejtettétek a dolgot, minden tapasztalatot kíváncsian várok :-)
Különösen érdekelne a fogyasztás és az alkatrészárak/ellátottság, mert nekem is kocsit kellene eladnom miatta. A jelenlegei 5 literest (fogyasztása, nem a lökettérfogata... :-)) pedig nagyon megszerettem.

Üdv: Sintér

Ja! Hunter nem írta meg a pontos címet: Lada klub

Alfred Creative Commons License 2000.08.02 0 0 846
SITI válasz erre | adatok | e-mail 2000-08-01 17:57:38 (271)

A tengelyre is rendelhető igazi difizár (elektropneumatikus kapcsolással), csak nem a Wallison keresztül.
A fékekre és a motorvezérlésre ható kipörgésgátló csiklandósabb helyzetekben nem helyettesíti a zárt differenciálművet, hiszen leállítja a kerekeket. Sajnos defivel és discoval is sikerült fékbetétszaggal körüllengve elakadnom ott ahol a Toyota LC és a M'bishi Pajero könnyedén átment eső után is (a Toyókban széria a két igazi difizár, a Pajerók közül csak a 3,2-esben és a 3,5-ösben). Egy AutóMagazin vezércikkében Papp Tibor mereng az X5-ösben is befuccsoló fékdiferenciálról, igaza lehet, hisz autós újságíró, ki a magyar autó-motortól igazolt 2/3/4 éve a német tulajdonú MotorPresséhez (ismét topicon belül vagyok).
A legolcsóbb jól vezetni és elkerülni a terepakadályokat, de akkor oda az élvezet.

SITI:
_Utólag_ bármi beépíthető. Amire te gondolsz, az valószínűleg az ARB Locker, de ezt sehonnan nem tudod gyári összeszereléssel rendelni. A gyár befogadja utólagos beépítéssel a Detroit Lockert, ez mechanikus-automatikus.
A Td5-ös Disco SII csak látszólag azonos a Defivel, természetesen nem terepezésre épült, bár kategória társainál talán komolyabb. az, hogy BMW X5-öse hol akad el, az pedig már a szabadidő autók problémaköre. Egyébként ez a "fékdiferenciál" szó honnan származik? Ki dobta be? Mert az ASR kifejezetten kipörgés-gátló, amiről beszélünk az a diferenciál-zár, a "fékdiferenciál" kissé félre vezető...

SEEN Creative Commons License 2000.08.01 0 0 845
hunter: ->email
Törölt nick Creative Commons License 2000.08.01 0 0 844
Most megpróbálom negyedszer megköszönni a lehetoséget a tesztre, és megírni, hogy anno a Lada topicban sokat leveleztünk a Níváról, érdemes körülnézni a régi hozzászólások között... Ha komolyan gondoltad, egyeztethetünk idopontot :)
Üdv:
Hunter
SEEN Creative Commons License 2000.08.01 0 0 843
hunter: ahm, ott is irtam mar, de meg nem valaszoltak :)
a nivarol egyelore nincs tul sok tapasztalatom, az enyem benzin/gaz, jelenleg gazzal hasznalom es eleg erosnek latszik terepre is. hangosnak eleg hangos (allando 4x4 rulez :), sok fogaskereket tettek bele orosz honban :)
a terepszogeket is jol viseli, az en parahatarom altalaban sokkal elorebb jar, mint az auto tureshatara :)
kenyelmi szempontokat nem nagyon tartottak szem elott az orosz tervezo kollegak, igy ebbol nem sok jutott a gepbe, sajnos sok aprosag van, ami mar nem eredeti allapotaban van es nehez hozzajutni, de legalabb ha sikerul, akkor nem tul draga :)
ha budapesti vagy egy probat szivesen felajanlok, akar terepen is.

[s]

Törölt nick Creative Commons License 2000.08.01 0 0 842
Szerintem vesd fel ugyanezt a kérdést a Lada topicban is, amikor Nivára vadásztam sokat segítettek. Meg van egy honlapjuk is (lada_club) ott is vannak Nívás dolgok, meg van egy link (www.unixtrade.hu) ott is körülnézhetsz. Én végül nem vettem nívát, mert aztán mégsem adtam el az autómat. De tényleg, milyen a gép? Nem nagyon "lomha", hangos, kényelmetlen? Egyszer kipróbálnék egy Nívát, mielőtt belemászok. :) Persze ez _nem_ célzás, de tényleg érdekelnek a tapasztalataid.
Üdv:
Hunter
Előzmény: SEEN (840)
jpmaster Creative Commons License 2000.08.01 0 0 841
Alfred!

Holnap van MLRE ?

Naná, hogy a tisztát tarottam meg :)))))))))


JP

Előzmény: Alfred (839)
SEEN Creative Commons License 2000.08.01 0 0 840
alfred: a farigcsalas mar meg is indult (tegnap gajra tettuk a baloldali ablakemelot), eddig bejon, 5k-t koltottem es kb. 20 tetelt vettem a kocsihoz. sajnos az alkatreszellatas nem olyan fenyes, mint gondoltam. ha valaki esetleg ismer jo uzletet, bontot, nyugodtan irjon a mailcimemre :)

jahm, tanulok vezetni is :P ujra, kicsit furcsa a terep. (halistennek van olyan a kornyezetemben, akinek mar jelentos tapasztalata es egy pajeroja van:)

udv,

[s]

Alfred Creative Commons License 2000.08.01 0 0 839
jpmaster:
Kimostam a Camel kesztyűt - olyan mintha új lenne! Szuper! Köszi!
Előzmény: jpmaster (838)
jpmaster Creative Commons License 2000.08.01 0 0 838
Hát igen...
Nekem különben sincs akkora termékismeretem LR-ből ...
:))))))))))))
(de azért én kicsit régebben ismerem)

JP

Előzmény: Alfred (837)
Alfred Creative Commons License 2000.07.31 0 0 837
jpmaster:
Nem-nem! Hivatkozzon csak rám! Én már beszéltem is vele és beajánlottam a Tasztaltársat!
És különben az én dílerem! (Tudod, a kézikönyvek mindíg írják:"Ezzel a problémával forduljon a díleréhez!")
:-D
Előzmény: jpmaster (836)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.31 0 0 836
Ati!

Az se lesz olyan olcsó, a jóminőség mindenhol drágább.
De a Csörgő Laci tényleg rendes-segitőkész.
Rám is hivatkozhatsz...

JP

Előzmény: atilla (831)
Alfred Creative Commons License 2000.07.31 0 0 835
atilla:
Landimex,
Csörgő László 309407681
Előzmény: atilla (831)
Alfred Creative Commons License 2000.07.31 0 0 834
SEEN:
IGEN!

Gratulálok! Most jön a farigcsálás... cső... gumi... kiemelés... cubehör... :-)

Előzmény: SEEN (833)
SEEN Creative Commons License 2000.07.31 0 0 833
mindenkinel igy kezdodik? :)
SEEN Creative Commons License 2000.07.31 0 0 832
vettem egy nivat :)
atilla Creative Commons License 2000.07.31 0 0 831
Tisztelt Alfred,

Teljesen felvillanyoztál! Ha tényleg létezik ez a jármű (automata, klíma) és kapható rövid kivitelben is, akkor mindenképp szeretnék többet tudni róla. Ha esetleg van valami bejáratott beszerzési vonal, egyebek - egyszóval minden érdekel, aminek a közlése nem számít titoksértésnek. Ha úgy gondolod, hogy a többieket csak untatnád az információkkal, akkor küldj 1 mélt.

A G ára engem is elborzaszt. Két hete láttam egy rövid kabinos GD350-et, minden jóval felszerelve, kellemes sötétkékes-fekete (a jó ég tudja milyen agyafúrt marketingnevű)metálszínben. Az autó '93-as üzembehelyezésű volt és 6,5 M-et kértek érte.

Nem vagyok elkötelezett Gfen, csak a szükséges komfortérzet biztosítása a célom - bizonyos alapvető terepképességekkel. Ha ez a Landy egy reálisan beszerezhető darab, akkor ez a nyerő. Ha sikerülne a vétel, már csak a szervíz paráztatna. Nincsenek jó tapasztalataim a honi szervízekről. Van megbízható, költséghatékony megoldásod?

"A"

Előzmény: Alfred (815)
neutron Creative Commons License 2000.07.30 0 0 830
Udv Sanyi

Rad tippeltem, csak nem jott be a kepbe, hogy honnan tudsz a 4 kerekes tervemrol, ugyhogy elvetettem a otletet :) De ezek szerint mar akkor is mondtam :))))) Kiraly. Mikor josz be megnezni a gamet?

Szerintem ne itt tarsalogjunk errol, mert a tobbieket nem hiszem hogy erdekli. Irj emailt, oszt' kuldok kepet ha meg mindig nem jott le ;)

neu

Előzmény: elf (829)
elf Creative Commons License 2000.07.30 0 0 829
OFF:

Neu: Kis segitség: Nemrég még közös volt a munkahelyünk, és már vezetted a Range Roveremet. Megvan?

neutron Creative Commons License 2000.07.30 0 0 828
OFF

elf:
Igen, benne van. Kesz az egesz, csak egy rohadt vezetek kene meg a motorhuteshez, es mar ahjthatnam is. A 4 kerek hajtas majd csak egyszer. Ahhoz sok penz kell (uj valto, komplett hatsohid csere es atepites, es termeszetesen turbo a motorra :).
Egyelore marad ez, mert kifogytak a keszleteim.

Nem tudom igy hogy ki vagy, de latom hogy ismersz :) Ki vagy?

neu

Előzmény: elf (827)
elf Creative Commons License 2000.07.30 0 0 827
OFF:
Neu: Hogy áll az opel? Benne van már a calibra motor? Sikerult a sajátodat elpasszolni? Négykerek hajtás?

Bonus kérdés: Tudod IRL ki vagyok?

Előzmény: neutron (826)
neutron Creative Commons License 2000.07.30 0 0 826
elf

Koszi. Valszeg az extran nem megy valami, mert neha nekem sem jon le, de tobben meg mar jeleztek, hogy megneztek. Probalgasd, hatha!

neu

Előzmény: elf (825)
elf Creative Commons License 2000.07.30 0 0 825
Hali!

NLQ: Jó volt a Piliscsévi autókázás.

Most hallottam, hogy a valamelyik siratófalon -ahol mi is próbálkoztunk- történt egy baleset még szombaton. Két srác fölment egy Uazza, de az emelkedő tetején nekik is kikapart a kerék, így nem bírtak fölmenni. Aztán alászedte a vezető a kormányt, és megpróbált megfordulni. Az autó 4-5-öt pörgött, ők kirepültek. Az egyikük túlélte.
Szomorú...

Neu: Hello! Nem műkszik a link. Egyébként garatula a játékhoz.

neutron Creative Commons License 2000.07.30 0 0 824
Alfredne

Igen, elethubb, mint bermely jatek, ami eddig a piacon volt. A tokeletesseghez, meg jopar evtizedet kell varni (sajnos), de eddig ez az a jatek, amely legjobban megkozeliti az elmenyt (ez azoknak a terepeseknek a velemenyem akik kiprobaltak) Annyira ver szajba az ag, amennyire szad van egy szamitogepes jatekban :) Termeszetesen, ami laprugos, az ugy is viselkedik. Ha olyan helyen jar, akkor fentakadhat.

neu

Előzmény: Alfredné (823)
Alfredné Creative Commons License 2000.07.30 0 0 823
neutron:
Valóban olyan élethű? Az ablakon át az ágak szájbavernek? Hallani ahogy az akác csikorog az autón? Van benne bakhát, amire a laprugósok fölhasalnak mi meg elmegyünk fölötte?
Előzmény: neutron (822)
neutron Creative Commons License 2000.07.30 0 0 822
Tiszteletem a terepes uraknak.

Orommel jelentem be, hogy rovidesen elkeszul az eddig egyetlen komoly terepjaroszimulator, melyet egy 8 fos csapattal fejelsztunk. A "jatek" neve 4x4 Trophy, es a Virgin Interactive fogja megjelentetni szeptemberben. Ez az egyetlen jatek, amiben minden hasznalhato, es minden ugy mukodik mint a valosagban. Diferencialzarak, terepfelezo, kuplung, motortfek, stb. A lefulladt autot egy dombon lefele akar be is lehet inditani. Az autok megfelelo viselkedeserol, egy komoly, sajat fejlesztesu fizika engine gondoskodik. Valodi autokkal lehet terepezni, melyek muszaki parameterei (teljesitmeny, suly, nyomatek, stb.) termeszetesen egyeznek a valodieval . Ha valaki olvas PC Guru-t, a legujabb szamban tobbet is olvashat rola.
Ha erdekel benneteket a jatekrol barmi, szivesen valaszolok, megtalaltok az OPEL topicban, vagy e-mailben.

Vegul izelitonek egy kep:
4x4 Trophy

Erdekelne a velemenyetek.

Udv, neu

Törölt nick Creative Commons License 2000.07.29 0 0 821
Alfred
:-((
Sokan mondták már hogy qrvára nem értenek hozzá, de ez azért nagyon durva. Mst már értem, miért nézett olyan hülyén mikor mondtam a faszinak hogy az a neve a színnek hogy rutland red (ill a kék oxford blue) és felár nélküli. erre mondja, hogy ha akarom utána lefesthetem magamnak pirosra. Ez akar autókat eladni....
Előzmény: Alfred (820)
Alfred Creative Commons License 2000.07.29 0 0 820
JamesTKirk:
Elárulok egy nagy titkot!
Aki a Wallisnál a Land Rovereket rendeli, az nem tud angolul. Ezért, vagy ötletszerűen jelölgette ki a rublikákat - ezután mindenki döbbenten nézte a megérkezett autót, és el nem tudták képzelni, hogy ez-az hogy' került rá, és mibe kéne kerülnie - vagy nem jelölt ki semmit, jöjjön az alap amit küldenek. Ezért nem volt hajlandó a Wallis a zöldön és a fehéren kívül pirosat és kéket behozni... (mellesleg a fehér tető az alapkivitel)
Előzmény: Törölt nick (819)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.29 0 0 819
Alfred

Nekem augusztusban magyarázták, hogy nincs ilyen, meg nem bitzo, hogy fogják gyártani (!!!), meg ilyenek. Meg persze én pirosat akartam, fehér tetővel ....

Előzmény: Alfred (818)
Alfred Creative Commons License 2000.07.29 0 0 818
JamesTKirk:
Az enyém volt az első Td5-ös, 1999. február 25.én délután 5-kor lépte át a határt. Negyed év múlva a Wallisnál még meg akartak győzni róla, hogy az udvaron álló 300Tdi az Td5...
Előzmény: Törölt nick (817)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.29 0 0 817
Igazad van rosszul írtam, Európában már csak a Td5-öst árulják.
A wallist ne is emlegesd, akkora hozzánemértő pojáca brigádot nem nagyon láttam eddig. Szinte azt éreztetik az emberrel, mintha lottón nyert volna, akkora szerencséje van hogy náluk vásárolhat. Tavaly szerettem volna lecserélni az autómat egy Defender 90-esre, persze mindenféle extrával, meg csörlő, meg mászóka a tetőre, stb. Mondtam, hogy szeretném a Td5-ös motorral, mert akkor már lehetett kapni (persze mint kiderült, nem itt). Erre elkezdték magyarázni, hogy nem úgy megy az, meg különben is van nekik jónéhány 2-300ezer km-t futott autójuk, kíváló állapotban, mér nem asztat veszem. Na mondtam ide se jövök többet. Maradtam a 4x4-nél csak kényelemesebb formában.
Németországban volt szerencsém egy ideig egy G230-ashoz, csak jót tudok mondani a típusról, egyetlen negatívum SZVSZ az ára. Sok japán harcos elvérzett, amikor vadászni mentünk vele eső után a hegyekbe. Ja és automata volt, ami nagyon kellemes, annak ellenére. hogy eleinte idegenkedtem tőle. Ínyenceknek ajánlom az AMG G55-öst, az még egy nagy lapáttal túltesz a G500-on.
Előzmény: Alfred (816)
Alfred Creative Commons License 2000.07.28 0 0 816
JamesTKirk:
"Európban most már csak 2 dízel változat van (Tdi 111LE/265Nm, Td5 122LE/300Nm), és kézi váltó. Viszont pl. Németországban lehet klímát és ABS/ESR-t rendelni hozzá."
Kicsit helyesbítek, mert ez így félrevezető!
A 300Tdi már nem kapható, csak speciálisan néhány afrikai országban. Tehát Európában csak a Td5-ös dízel van.
Viszont lehet rendelni benzinessel, de azt csak személyatónak vámolható, és kilenc millió kissé sok ezért az autóért.
A Wallisnál valóban véletlenszerűen kapod a megrendelt autót, és ők nem is vettek föl megrendelést extrákra, azonban ez nem jelenti azt, hogy ezek az extrák nincsenek, vagy nálunk nem kaphatók.
A teljesség igénye nélkül:
-Automata váltó
-ABS+ASR
-Légkondi
-Kiegészítő fűtés
-Riasztó+immobiliser
-Futómű szett (kanyarstabilizátorral)
-Off road kiegészítők
-Kárpitok
-Rádiómagnó
-ablak variációk
-ülés variációk
-ha szgk, akkor vagy tíz szín
Előzmény: Törölt nick (803)
Alfred Creative Commons License 2000.07.28 0 0 815
atilla:
"...a Landi, azzal a különbséggel, hogy ebben kényelmesen le lehet vezetni napi ezer km-t..."
Én szerdán hajnalban értem haza a Billingről, Londonba és Párizsba is bementem. közel 5000 km-t autóztam, a kétharmadát visszafelé. Mivel a Landy olyan spártai, mindenki azt hiszi, hogy kényelmetlen, de ez nem igaz. Be lehet állítani megfelelő üléspozíciót, az ülés jól formált, az autó nem ráz, jó az úttartása.

Én nem vagyok ennyire elájulva a G-től. Érdekes módon, a Range Rover piacradobása után egy évvel "konstruálta" a Steyer a futóművet, ami szinte kompatibilis a Land Roverrel, viszont sokkal merev lett, és az egész autó nagyon rohadós.

Előzmény: atilla (785)
Alfred Creative Commons License 2000.07.28 0 0 814
atilla:
Vegyél automata Defendert, ha benzinesre vágysz akkor csak szgk-nak, de a Td5-ös motorral megveheted tgk-nak is.
Ha veszek 110-est családiautónak, akkor mindenképpen egy beluga black automatát akarok...
Előzmény: atilla (785)
Alfred Creative Commons License 2000.07.28 0 0 813
NLQ:
Nekem versenyen bejön a GPS, ha rontunk, vissza tudunk menni az utolsó ponthoz a segítségével. És mondjuk a legjobb katonai térképpel is kitörölheted egy néhány hektáros erdőben éjjel a vaksötétben, ahol nem az a kunszt, hogy hol vagy, hanem, hogy milyen úton haladsz!
Előzmény: NLQ (777)
atilla Creative Commons License 2000.07.28 0 0 812
jpmaster,

Köszönöm gyors válaszodat. Teljes tanácstalanság. Valami - egyelőre - leküzdhetetlen ellenszenv él bennem az amerikai autók iránt.

Volt nekem kettő is (Chevy Lumina APV, Gr. Cherokee 5.2 Ltd.) és vegyesek a tapasztalataim. A Lumina egy érdekes dolog, de nem ebbe a topikba való téma. Elégedett voltam vele. Nem vettem volna pár év múlva Jeep-et, ha előtte nincs jó tapasztalatom.

A Jeep viszont, nagy csalódás volt. Nem akarok általánosítani, de élénken élnek bennem azok az emlékek, amikor egy, két havonta repkedtek a százezrek a szervízben. Hol ez, hol az adta meg magát. Én nem akarok az autómra keresni. Szolgáljon ki és én biztosítom az ehhez szükséges feltételeket, persze ésszerű határok között. Én betartom a szervízintervallumokat, ha a helyzet megkívánja fizetek az állagmegóvás érdekében. Nem lakom az autóban, nem dohányzok, nem táplálkozom, nem alszom és nem élek szexuális életet benne.

Tudom, hogy sokan lesajnálják a japánokat. Azonban a környezetem tapasztalatai teljes összhangot mutatnak a mértékadó külföldi statisztikákkal: megbízhatóak és aránylag alacsonya(bba)k a fenntartási költségek. A Landcruiser (a nagy) teljesen rendjénvaló, de számomra túldimenzionált, mivel többnyire egyedül (másodmagammal) utazom. Sokat megyek és nem hobbiból. Egy 4-6 literes benzines kienné (kiette) a lelkemet. Benzintemetők. Ott van például a Dodge RAM. A földkerekség egyik legjobb (ha nem a legjobb) dieselje a Cummings hajtja. A fogyasztás sem eget rengető (állítólag 12-15 l), de hol van nekem arra időm, hogy hetekig ezzel foglalkozzam? Kiválasztani, leellenőrizni, papírmunka kint, behajózás, hazaszállítás, bevámolás, kenés itt-ott, vizsga, rendszám. Még felsorolni is sok. Napi 12-14 óra munka mellett ez megoldhatatlan. Ráadásul nincsenek rokonaim odakint, ill. azok az ismerősök (barátok) akik a tengerentúlon élnek, mind a nyugati parton laknak. Annyit az egész nem ér, hogy az Óperenciát is megjárjam miatta. Kanadában meg végképp semmilyen nexussal nem rendelkezem.

Na most, hogy elvettem a kedvemet,

Kellemes hétvégét kívánok,

"A"

Előzmény: jpmaster (811)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.28 0 0 811
Ati!

A GE500/GD350 világpremierjén ott voltam 1992-ben, és pontosan tudom a 184k DM-es árát, és, hogy csak megrendelésre gyártották (GE500), és a Fenyőnek volt először itt. :))
P.911 C2 triptr., ill. 993 (nagyturbos) volt már nálam. (meg Lotus, Ferrari ...ill. RR 4.6 HSE, G.CH 5.9...) Szóval otthonosnak mondható vagyok a "nagyobb" kocsik világában.

G500 V8 cabriolet (helyesen Hard Top) létezik, egy egyszerüen G nevű német cég készit/átalakit G Mercit.

Nézzél korosabb Toyota HDJ8-ast, abból van automata diesel (4.2 VX/LX), de ez a 3.5-4 guriga kevés lesz ehhez. :((((
Fix 4x4, TD, 180 paci, akár 7 ülés, ~170 utazó, viszont nem hagynám a ház előtt, csak okosságokkal.

Szal nem egyszerü ennyiért olyat találni, ami Q.jó. Vagy lejjebb kell menni pl.: M. Paj. Van egy havernak, automata benzines, 20 l alatt nem áll meg.
Esetleg a Cherokee 4.0 ami a kedvencem! (nem a Grand) Óvatosban 12-14 l között fogy., és nem annyira Szép-fényeskocsi, hogy a rosszaknak +tetszen. Én nagyon szerettem.
Ill maradnak az amerikaiak:
Chevy. Blaser 6.2 D/6.5TD (csak Kanadából!)
Ford Explorer de az benines
Chegy S10 ólszó benzines, de ezek eléggé ritkák itthon.

Szasz:

JP


JP

Előzmény: atilla (810)
atilla Creative Commons License 2000.07.28 0 0 810
jpmaster!

Rokonszenves amit írsz.
Annyira azért nem akarok leszokni a haladásról. Tudod - a Halak szülötteként - kétfelé húz a szívem:
-az egyik a 4x4. Ennek teljesen praktikus oka van: az Isten háta mögött lakom és előfordultak már parás helyzetek (főképp olvadáskor izzadok meg a sárban). Itt a Mercedes G-osztály a szerelem.
-a másik a kabrió és azon belül a 911 (ami tudom, hogy kupéban szép, de abban kevesebb az okosság). Ezt - természetesen - semmilyen ésszerű ok nem motiválja, csupán a fíling.

Az automataváltó iránt érzett rokonszenvedet abszolúte osztom.

Őszintén szólva egy autó is tudná a két funkciót: G500 V8 cabriolet. Ez itthon, másodkézből beszerezhetetlen. Az új árát meg sem merem mondani. Ha van időd kukkansd meg a www.totalcar.hu új autók adatbázisában. Meg fogod érteni, hogy miért nem vett senki ilyet idehaza.

Te mit javasolnál? Legyen kényelmes, strapabíró, megbízható, automataváltós, komfortos (klíma, miegyéb)ne fájjon jobban 3,5 - 4 gurigánál
és egyen rajta mit szeretni. Ne hagyjon ott és ne zabálja meg egy budapesti kerület összes bölcsödéjének egész havi költségkeretét. Végül, de nem utolsó sorban ott lehessen hagyni a ház előtt (ha hosszabb, mint 4 méter), vagy ne legyen hosszabb 4 méternél.

Erre mit lépsz?

Kellemes hétvégét kívánok minden topikernek.
"A"

Előzmény: jpmaster (809)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.27 0 0 809
Atilla!

Ha le akarsz szokni next a száguldásról akkor a LR Disco (2.5 TD) való arra, nem a 215 paci! :))
És abban lehet igazán tengeribetegséged, pedig ott marad az uton.
Az Infinity Zene (a 6 hangszórós CD-s) a Best minden gyári cucc közül.
És attól, hogy Grand a neve nem olyan óriási, csak ez a név egy szép hagyomány része.
És én is nagyon szeretem az automatákat!

JP

Előzmény: atilla (807)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.27 0 0 808
NLQ!

Válaszoltam!

hali:

JP

Előzmény: NLQ (802)
atilla Creative Commons License 2000.07.27 0 0 807
T. JpMaster,

Dehogy sértődtem! Nagyon tanulságos dolgokat írtál. Én egyébként általában 2.000 és 2.500 közötti fordulaton jártam az autóval, egyszóval nem volt virtuskodás. Terepen sem nyüstöltem. Amiatt vettem, hogy leszokjak a száguldozásról és öregurasan haza tudjak menni akkor is, ha az egész ország lebénul a hóakadályok miatt. Sajnos annyi bajom volt vele, hogy besokalltam és a lehető leggyorsabb (legális) úton, iszonyú bukással megszabadultam tőle. Én még ilyen labilis autót az életben nem vezettem. Az első két hétben nem mertem 110-nél (km/h) gyorsabban haladni. Kanyarban olyan volt, mint egy szánkó és állandóan megállított a szerv. Praktikum tekintetében sem dícsérhetem, hiszen a csomagtér egy részét elfoglaló pótkerék miatt, szélesebb tárgyak szállítására alkalmatla. Egy Golf III.-ba több holmit tudtunk betenni, amikor költözködtünk. A gyári zene (az Ltd.-ben) majdnem verhetetlen.

"A"

Előzmény: jpmaster (801)
elf Creative Commons License 2000.07.27 0 0 806
NLQ: O.K. Én is kinnt leszek szombaton Piliscséven, ott majd biztos összefutunk
Egyébként milyen CB-t vettél? Engem is érdekel ez a téma, de nagyon nem értek hozzá, sajnos. Mennyi Ft egy normálisnak mondható szett?
jpmaster Creative Commons License 2000.07.26 0 0 805
Menni ment, de nem jött!
jpmaster1@yahoo.com
erre.

Pethor Donneck
Könyv nálam, ha +jöttél hivj!

©JP

Előzmény: NLQ (802)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.26 0 0 804
Itt egy kép a váltóról ...
http://best4x4.landrover.com/vehicles/defender90/gifs/def_durability_02.jpg
Előzmény: Törölt nick (803)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.26 0 0 803
Ha létezne automata Defender, higyjétek el "beérném" vele.
Létezik automata Defender. Az 50 éves jubileumi modell (V8 4.0, 150LE) is az volt, ebben volt klíma, és rádiósmagnó (!) alapfelszerelésben. Amíg volt benzines változat, azok mind - 4 sebességes - automata váltósak voltak. Amerikában csak ilyeneket árultak (V8 4.0, 182LE), 1997-ig, azóta ott nem lehet kapni. Európban most már csak 2 dízel változat van (Tdi 111LE/265Nm, Td5 122LE/300Nm), és kézi váltó. Viszont pl. Németországban lehet klímát és ABS/ESR-t rendelni hozzá. Egy Td5 90-es így 50,000 DEM.
Előzmény: atilla (798)
NLQ Creative Commons License 2000.07.26 0 0 802
jp master mail ment!
jpmaster Creative Commons License 2000.07.26 0 0 801
Atilla!

Din:
Valamikor 1990-91 körül volt erről szó a német Off Road magazin valamelyik számában. Sajna a költözések-feujitások között elkallódott...
De tuti, hogy utána lehet keresni.
A lényeg a súly/teljesitmény, E-H terepszög, szabad hasmagasság stb. viszonya, korrekt német precizitással. Ami ennek megfelel, az gut, a többi a hobby.

Grand Ch.:
Igen, az itthoni kocsik döntő többsége törötten, igy-úgy mutyizva jött be, érdekes vámmal...
Föleg kanadai, É-am.-i. (Onnan lehet 1xüen felismerni, hogy a hátsó lámpa DOT és E szabványos 1xre, valamint az ablakok szinezettek) Ezeknek az a hátránya, hogy az ami seb. korlátozásra (55-75 mile) vannak belőve pl.:az automata váltó fékszallagjai, stb...
Szal gyengébb, mint az Eu modellé alapból, és nem birja a magyer virtust (lámpától-lámpáig gyorsulás, 180km/h tartósan).
Itt jön be, hogy mire, hogyan használod.
Mert aki akár egy W126 500 SE után beül egy 5.2-be, és tól egy kövéret, az ugye jogosan van felháborodva a különbség miatt. Nem erre gyártotta az egyébként közismerten az USA leggyengébb autógyártója.
DE!
Ezeket lehet viszonylag kevésből, jelentősen feljavitani, erről láthatsz szép képeket a

http://www.jeepin.com/gallery/ alatt.

A kedvencem a http://www.jeepin.com/gallery/damsbury.jpg

Az enyém is ilyen Jeep.

hali, és rem. nem bántottalak meg.

JP

Előzmény: atilla (798)
NLQ Creative Commons License 2000.07.26 0 0 800
Hali!

Elore bocsajtom, nem akarok senkit se megserteni, de tegnep este a HBO-n valami filmben halottam az alabbi parbeszedet es halalra rohogtem magam:)

ferj es feleseg beszelgetnek:
feleseg: dehat 780 dollar a havi reszlet eddig meg 520 volt
ferj: igan mert lecserelem egy Land Roverre...
feleseg: elobb varjuk meg a kinevezesedet
ferj: ugyan.... nezd ezeket az eros kampokat itt az elejen
ha a gyerekkel mentek, es belementek a sarba es elakadtok akkor ezekkel ki lehet benneteket huzni onnet

ugyhogy Landisok figyelem tartsatok keszenletben azokat a szep kampokat az elejen, hogy ki lehessen benneteket huzni! :)))

topictura: nem tudtam, hogy most hetvegen piliscsev lesz, de akkor szombaton a toyotasokkal megyek piliscsevre... igaz meg az Oki-t ra kell venni, hogy o is akarjon jonni :)))
megdumalhatjuk, hogy ott talaxunk... CB-t beszereltem es be lesz kapcsolva fm kozep 20 on

Udv
nlq

elf Creative Commons License 2000.07.26 0 0 799
Senkit sem lelkesít föl a hétvége topictúra gondolata?
atilla Creative Commons License 2000.07.26 0 0 798
1. Grand Cherokee:
Én többnyire peches vagyok minden műszaki berendezéssel. Az igaszsághoz hozzátartozik, hogy attól függ minden hol szerzi be az ember az autóját. Az itthon vásárolt G. Cherokee-k döntő többsége ameriaki szürkeimportból származik. Ez a jobbik eset. A rosszabbik a lego-szisztémával összebarkácsolt Csirkék népes tábora. Ennek ellenére valószínű, hogy én és kb. 10-15 sorstársam hülyék vagyunk és rosszul látjuk ezt a kérdést.

2. A G-t nem hencegésből említettem:
Ha létezne automata Defender, higyjétek el "beérném" vele. Autó ügyben a klasszikus formákat preferálom. Máárpedig, ha valami a Defender mindenképp klasszik. Tudom, hogy hülyeség, de én akkor sem akarok kuplungozni. Kézzel sem szoktam mosni, mióta van otthon automata mosógép.

3. Erről a terepjáró szabványról lehetne bővebbet tudni? Hozzáférhető?

"A"

Előzmény: jpmaster (796)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.26 0 0 797
ELADÓ!

1,
4 db 10x15 lemezfelni (Ch. Blaser) igényesen fehérre szinterezve.
M. Pajero lyukleosztású. 6x100? (majd megmérem)
NLQ nem próbálod meg?

2,
S. Vitara komplett Soft Top.

JP
PS:Olyanok mint a nő az aktus után: Már csak a helyet foglalja.
:)))))

jpmaster Creative Commons License 2000.07.26 0 0 796
Szasztok!

Happy_Hunter!

Azon a CT válogatón (és a többin is ott voltam), az a 92-93-as lengyel csapat kocsija volt.
A lefejelés ellen beboritott dolog a bukócső volt.
A defi képességeiről csak annyit, hogy a DIN szabvány előirja a Terepjáró, - mint fogalom - követelményét, ha ezt nem teljesiti, akkor Hobbi autó minősitést kap (H.CRV-HRV, T.Rav4...
De egyébként jó kocsi a LR.

elf-atilla!

Minden utcai kiadású kocsi sérülékeny.
A G.Ch. Orwis kiadása a "legvédettebb" ebből, emeltebb futómű, részleges fenékpáncél...

G Merci:
G=Gelandewagen (~terepjáró)
Az egyik legjobb modell, persze attól függ mi a cél a kocsival.

Párszor irtam már az ML-ről:
Már nem csak amerikai az összeszerelés, viszont sok jót nem lehet irni róla azóta se.
Amcsi formatervező diákok pálymunkája volt eredetileg.
Az amerikai ár eléggé sokat mond róla, ML320 és a Grand Ch. is ~35.000$, ami igen csak az olcsóbb kategóriába sorolja a méret/felszerelés alapján.
Szóval kb. az 5 ajtós Rav4-nek felel meg ott.

atilla!

Peched lehetett a kocsival, 4 év, 4 Grand (2x5.2 LTD, 5.2 Orwis, 5.9) tapasztalata (barát, nem saját, bár sokat mentem velük) nem volt jelentős hiba. Az én Jeep-em meg szinte hibátlan, nem is a Chrysler gyártotta!
De a RR, főleg a 4.6 HSE az azért nem piti!

szasztok:

©JP


Törölt nick Creative Commons License 2000.07.26 0 0 795
Kétszer vezettem Landit, mindig lenyűgözött az autó. Elöször egy Discovery-t, az első Camel trophy nemzeti válogatóján a Péceli autocrosspályán. Lehet, hogy én vagyok egy igénytelen állat, de nekem az az autó maga volt a csúcs, halk, belül jól kárpitozva (szeélvédő oszlopok diszkrét szivaccsal bevonva lefejelés esetére) gyönyörű hang a turbós motor felöl, és fantasztikus mászási, oldalazási képesség - a pálya ki volt jelölve, és nem lehetett sz@rakodni, hogy majd _nem_megyek_arra_mert_az_olyan_meredek_... - (a start-cél "vonal" egy mestergerenda volt, amin úgy lépett át a gép, mintha egy hajóban ülve egy nagyon pici hullámon "mennél át" - isteni volt az autó) A másik egy defender volt (azóta is kedvenc) amiben a BNV területén felállított farönkös emelvényen? (sacc 1 emelet magasra vitt) kellett áthajtani, miután átmentél egy vizesárok-szerű medencén. A gumik merő víz, sár, az emelkedő sacc 45 fok, az "út" helyett az eget láttad, az "itiner" fejjel magyarázott, hogy merre szedjem a kormányt. Második fokozatban. Én azt hittem, vannak bizonyos fizikai törvények (tapadás, súly, ilyesmi) és tutira le fogunk esni (persze azért mentem :)) de nem, gond nélkül meg lett oldva a feladat. Akkor azt mondtam, hogy ennél többet nem lehet elvárni egy autótól. szvsz a defender terepre, nehéz munkára tökéletes, a discovery meg utazgatni, de télen-nyáron, autópályán, sítáborba, tengerpartra, bárhova. Nincs kilátásom landira ugyan, de én is azt mondom, hogy _nem_kell_jobb_ mert hova, meg minek?
Üdv:
Hunter
Előzmény: elf (792)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.26 0 0 794
Szebb jövő rámférne. Kösz.
Előzmény: atilla (790)
elf Creative Commons License 2000.07.25 0 0 793
A hétvégén lesz Piliscséven Off-road fesztivál.Tudtok róla valami infot?
elf Creative Commons License 2000.07.25 0 0 792
attila: "Az alja pedig rendkívül sérülékeny." - Szerintem te vagy az egyetlen az óceán ezen oldalán aki terepezi próbált Grand Ch.-val. :)

Kényelmetlen napi 1000 km egy Landiban? Mármint melyikben? A Defender tényleg nem a luxus csúcsa, de az én Range-em teljesen kényelmes, még 1000 km után is. Pedig 1985-ös.

A G Mercit egyébként én is nagyon szeretem, majdnem olyat vettem még anno. Csakhát kib*#tt drága, 1.8M egy 1980-as példány.

elf Creative Commons License 2000.07.25 0 0 791
NLQ:TOPICTURA?
IGEEEEEN!!!
Én szivesen mennék. A tel. számomat már régebben elküldtem mail-ben. Ha gondolod értekezhetnénk.
Más valaki? Nem artana egy csörlős autó sem. :)
Az Alfred 26-án jön haza a Billingről asszem. :))
atilla Creative Commons License 2000.07.25 0 0 790
Tisztelt Happy Hunter,

Nyugodt lehetsz - két Mercedes-t nem nyúlnak_
-a G-osztályt (W461, W463)
-és az A-osztályt (W168).
A többit sem lehet '96-óta lábon vinni, azoktól tréleren és személyes rábeszélés útján szabadítják meg a polgárokat (legalább is azokat, akik nem biztosítási bűnben utaznak).

Nem Off Road téma, de érdekes adalék: W129 betűjelű SL Mercedes-t (ez a klasszikus kabriójuk)
4 évvel ezelőtt, tiszta származással alig lehetett találni az ORFK központi gépén.

A G óriási előnye - a lenyűgöző menet - és terepezőtulajdonságok mellett - hogy nem "bűnautó". Alkatrésznek nem igazán érdemes lopni, mert alig van belőle (a magas beszerzési ára miatt), legozni meg lehetetlen vele, mert aki ilyet vesz, annak (ha 1 hangyányi esze is van) az első útja a vásárlás előtt a Kárpát utcába, a második a TransCar-hoz vezet. A gerjedés sem túl nagy erre a típusra. Az ML-re uszulnak a népek mostanság.

Nem akarom ezt a fórumot lesajnálásra használni, de nagymúltú szakember (és elkötelezett M-B hívő) egy 6.800 km futásteljesítmény után hatodszor a márkaszervízben tartózkodó ML-re nézve a következőt mondta:
-Erről le kellene verni a csillagot!
Amerikai összeszerelés. Teljesen plasztik. Hasonló fíling, mint a Grand Csirke, csak stabilabb. Úgy gondolom, hogy ebben a topikban vájtfülűek kommunikálnak - nekik ez a kecske nem való. Semmire.

Szebb Jövőt!

Előzmény: Törölt nick (788)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.25 0 0 789
köszi az infót. megint tanultam valamit.
Előzmény: Fuel (787)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.25 0 0 788
Ez a mondat azért eléggé ellentmondásos, ha a G tényleg a "merdzsó" terepjárót takarja: "Nem kapós a tolvajok között sem (ellentétben a Pajeroval, Landcruiserrel, Jeepel) így az embernek egy mozilátogatás miatt nem kell kilométereket gyalogolnia a legközelebbi vigyázott parkolóig." Van olyan merdzsó, amelyik nem kapós a tolvajok körében? Azért én nem esküdnék meg rá, hogy egy P+R-ben még este is megtalálnám....
Előzmény: atilla (785)
Fuel Creative Commons License 2000.07.25 0 0 787
Mercedes G (A klassikus Mercedes terepjaro betujele)
Udv:Fuel
Előzmény: Törölt nick (786)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.25 0 0 786
Bocs a kérdésért, de mi az a G?
Előzmény: atilla (785)
atilla Creative Commons License 2000.07.25 0 0 785
Részemről tökéletes egyetértés: magyarországon valóban csak egy normális offroaderrel lehet közlekedni. A cicoma meg tényleg röhejes 1 terepjárón (szerintem). A RAV 4-ről annyit, hogy szerintem nőknek sem igazán ajánlanám, ugyanis láttam róla 1 mértékadó töréstesztet és az eredmény katasztrofális volt. Ez a kocsi kész öngyilkosság. A törésteszteknél sérülékenységi fokozatonként különböző színeket használnak, ezesetben a zölddel a teljesen sérülésmentes, sárgával a kis sérüléssel járó, naranccsal a veszélyes, vörössel az amputálandó testrészeket jelölték. A RAV 4 esetébnen zöld egyáltalán nem, sárga egyszer szerepelt. A többi felületen narancs és vörös kb. fele-fele arányban. Nem értem, hogy egy Toyotának, aki a Landcruiser modellekkel a 4x4 élvonalába küzdötte be magát, miért kellett 1 ilyen játékautóval lejáratni magát.

Ne haragudj a közbevetésért, de nekem a G Csirkéről (már bocsánat), csak rossz tapasztalatom van. Én 5.2 Limiteddel jártam több, mint fél évig. Átvételkor az autóban 56.000 km volt, tehát váratlan eseményként éltem meg, amikor 2 hét után váltót kellett javíttatni 280 ezerért. A későbbiekben előfordult hibák - főtengelypozíció érzékelő szenzor két ízben adta meg magát, alapjárati motor egyszer, klíma egyszer - után alig vártam, hogy megszabaduljak tőle. Egy benzinzabáló hibrid. Az alja pedig rendkívül sérülékeny.

A Landikat tisztelem, de én kétoldali kuplungiszonyban szenvedek, úgyhogy csak automata jöhet számításba. Sajnos, amit igazán szeretnék, az jelenleg - gazdasági okokból - kívül esik a látókörömön. Amíg nem sikerül egy W463-ra szert tennem, nem is igazán akarok görcsölni. A G egy rendes darab. 20 éves futásperiódusra kalkulálták az alkatrészeit. Ezenkívül legalább annyira klasszikus, mint a Landi, azzal a különbséggel, hogy ebben kényelmesen le lehet vezetni napi ezer km-t is. Nem kapós a tolvajok között sem (ellentétben a Pajeroval, Landcruiserrel, Jeepel) így az embernek egy mozilátogatás miatt nem kell kilométereket gyalogolnia a legközelebbi vigyázott parkolóig. Bűnözők sem igazán veszik, mert ők a májerkodásra több hangsúlyt helyeznek. Ez nekik rút, mert ők a gömbölyű formákra gerjednek.

Előzmény: oRaNGe (25)
NLQ Creative Commons License 2000.07.24 0 0 784
hali!

mit szolnatok egy hetvegi (vasarnapi) topicturahoz???

elf Creative Commons License 2000.07.21 0 0 783
Hát programom az nincs, de felhívtam a szervezőket, a 4x4 magazinban megadott számon, és mondtak dolgokat.
Szombaton 11.00-től 19.00-ig verseny, előtte gépátvétel. Este tüzijáték.
Vasárnap 9.00-től 18.00-ig verseny, este 20. díjátadás.
A helyszin ki lesz táblázva a 6-os úttól, de ha esteleg ellopnák a táblákat:Karolina kőfejtés, a Bittner Aljos utca végén.
leto- Creative Commons License 2000.07.21 0 0 782
Haho

Van valakinek programja a hetvegi Truck Trial-rol?

jpmaster Creative Commons License 2000.07.18 0 0 781
Leto!

Szeretünk!

~okt. vége - nov.

van időd felkészülni.

©JP

Előzmény: leto- (776)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.18 0 0 780
Tisztelt Érdeklődők!

Természetesen (akárcsak itt a topicpan) MINDEN terepjáróautóval rendelkezőt szivesen várunk a leendő rendezvényen.

Volt/van a tasztalon egy GPS topic ahol számos használó, és nálam jelentősen jobban hozzáértő irt mindenféle jót a témáról.

Jut eszembe:
Az amiautós topicba már felvetettem, hogy ha páran összeállnánk akkor mindenki kedvére közösen, vagy külön-külön vásárolhatnánk onnan rengeteg okosságot, és azt egy konténerbe át lehetne küldetni, ami jelentősen olcsóbb, mint a hazai kisker ár.

hali:

©JP

elf Creative Commons License 2000.07.18 0 0 779
Volt a Land Rover találkozón egy olyan versenyszám, ahhol az erdőben kellett rohangászni, és kontrollpontokat megtalálni, GPS(adtak, nem saját) segítségével. Meg kell hogy mondjam, engem eléggé lenyűgözött a kütyü. Elég pontos. Veszek is majd egyszer (kb 40eHuf), de per pillanat sok fontosabb dolog kéne még az autóba.
Maz Creative Commons License 2000.07.18 0 0 778
Nana, azt hiszem annál egy ici picit pontosabb, pláne miután Clinton bácsi megszüntette a zavarást. Egyébként a differenciális GPS előtte is tudta ezt a pontosságot, csak ezután már nincs értelme( egy haver pont akkor írta a diplomamunkáját belőle, amikor megszűnt a zavarás, tehát értelmetlen lett a diff. GPS alkalmazása, mert a sima is elég pontos lett.)
Amúgy én sem értem, hogy MO-ra minek, bár az is igaz, hogy még a legfrisebb katonai térképek is tartalmazhatnak hibákat.
Előzmény: NLQ (777)
NLQ Creative Commons License 2000.07.18 0 0 777
Hali!

nem igazan ertem, miert kell GPS egy terepjaroba
szerintem nem sok hasznat lehet venni...
tudom persze... visszatalalsz 1 pontra, meg kiirja a sebesseged(je ez utobbit tudja a km oram is :) a meterszamlalonak csapnivalo a 100m es .osagaval stb stb.... mondjuk a sivatagban hasznalhato, de hegyes dombos videkeken ahol 1000 tajekozodasi . van szerintem inkabb csak felvagasra jo, hasznalati erteke minimalis...

ennyi penzbol megveheted teljes megyaroszagot nagy reszletessegu katonai terkepen, ami szerintem sokkal jobb (nem csak azt latod hol vagy, hanem azt is hova akarsz menni :))

Udv
nlq

Előzmény: jpmaster (775)
leto- Creative Commons License 2000.07.18 0 0 776
Wow, ez jol hangzik!
Ha uazzal nem uta'ltok ki, mennek, gps-t viszek
Mikor lenne?
Előzmény: jpmaster (775)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.17 0 0 775
Szia gmf!

Egyenlőre igényfelmérési indokkal kérdeznék, mert szervezünk (a MLRE) egy olyan szabad off road-os túrát, ahol GPS koordináták alapján kell menni, ill. megtalálni az előre meghatározott pontokat.
Terveink szerint olyan lenne, ami csak terepjáróval, motorral teljesithető, de nem az a kocsiszaggató ereszdelahajam, szóval inkább olyan Parcour jellegű.

Egyébként Nektek milyen van, mi a tapasztalat?
"Sajna" én a tengerészeti egységeket "ismerem" a kézi GPS-ből csak a Garmin StreetPilot ColorMap volt a kezemben, az se sokáig.

JP

Előzmény: gógésmagógfia (774)
gógésmagógfia Creative Commons License 2000.07.17 0 0 774
Nekem van GPS-em, de sokan másoknak is, például Alfnak. Mire vagy kiváncsi?
Előzmény: jpmaster (773)
jpmaster Creative Commons License 2000.07.17 0 0 773
wrong!

Üdvözlünk mindenképp, akár van, akár lessz kocsid.

FOR ALL!!!

Kinek van, ill. ki gondolkozik GPS ügyben???

URGENT!

JP

Előzmény: wrong (771)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.17 0 0 772
Komo2: Kösz a címet, tényleg nagyon jó!
Üdv:
Hunter
Előzmény: komo2 (769)
wrong Creative Commons License 2000.07.16 0 0 771
Sziasztok terepjárósok!
Wrong vagyok egy volt Patrolos.Azért volt,mert mire a vásárlás után rendbehozattam
rögtön el is lopták.Egyszer azért sikerült elakadnom vele mindjárt az első napon.
Na mindegy.Szóval érdekelne,hogy szoktatok-e együtt eljárni sarat dagasztani,
járatlant járni?Én is szivesen mennék,de a két hetes off-road-os pályafutásom alatt
nem volt időm senkivel megismerkedni.Most készülök venni egy másik autót,remélem
addig kialakul itt valami.
Üdv minden 4x4-es megszállottnak!
Alfred Creative Commons License 2000.07.14 0 0 770
komo2:
Újajjajj... Elfelejtettem a leveledre válaszolni! :-( Ne haragudj, 26.-ától újra itthon leszek, akkor irok valami nagyon praktikusat, jó?
Előzmény: komo2 (769)
komo2 Creative Commons License 2000.07.14 0 0 769
Happy_Hunter: alkatresz arakat a www.unixtrade.hu cimen talalsz (osszehasonlitasra nagyon jo).
TOM Creative Commons License 2000.07.14 0 0 768
Hali!

A 17-i Automaniaban...:-)))
TOM

Előzmény: NLQ (745)
Törölt nick Creative Commons License 2000.07.14 0 0 767
Alfred:
Kösz az infókat. A "tömör" profilkeretet nem úgy értettem, mint egy kiöntött zártszelvényt pl, hanem U, meg I szelvény-szerűségeket, bocs a félreérthetőségért. Azt nem tudtam, hogy két U szelvényt fordítanak szembe, és ezt heggesztik össze, (teherautóknál nincs ilyen, vagy én nem találkoztam vele) abból indultam ki, hogy vannak profilok, amik 100 év alatt sem rohadnak el (mikor rohad el egy U vas? soha.) persze heggesztéssel más a helyzet. Amit leírtál tényleg _nagyon_ ilyesztően hangzik, és nagyjából fedi is azokat a pontokat, ahol ez a gép is rozsdás, foltos, rohadt. Az alku meg nem tudom hogy menne-e, mert bizományba vette át a kereskedő, és ilyenkor nem tudom mi a szokás, lehet-e egyáltalán alkudni...
Mivel nem ismerek vidéken jó lakatost fillérekért, azt hiszem kihagyom a verdát, meg tartok is az ilyen vidéki lakatosoktól, akit ismerek az 1-2 évre dolgozik, aztán kezdődik előlről a rohadás, ha nem is pont a javított helyen, akkor mellette.
Meg a másik kérdés, hogy ezek a fillérek, mire összejönnek...
A karosszéria-infót mindenesetre köszi. Az alkatrész (fék, motor, stb) árakról nagyon-nagy vonalakban (pl egy Pajerohoz viszonyitva) tudnál mondani vmit? Mert ahogy elnéztem kellene pár apróság a verdához. Nem pontos árakra gondolok, hanem viszonyításra, mennyire drága a cucc a többi tipushot képest: pl féktárcsa, kerékcsapágy, fékpofák, gömbcsuklók, tömítések, vezérműszíj(lánc?) ilyesmi. Ez egy nagyon régi kereklámpás típus, szerintem az elsők közül.
Előre is kösz:
Üdv:
Hunter
Előzmény: Alfred (766)
Alfred Creative Commons License 2000.07.13 0 0 766
Happy_Hunter:
Tudod mi van "tömörből"? A húsdaráló!
A Patrol alváza két szögletes U profil szembeforditva, és alul-fölül összeheggesztve.
Különösen hátul a kerék mögött a tank vonalában vannak kirohadva, olyan szinten, hogy terepen akár el is törhet!
Elöl a váltó alatt átivelő bölcső is szét szokott rohadni, és mivel terepen mindenbe beleakad,, ezért néha leszakad.
A kasztni is rohad tizenöt év után:
-Elöl a hűtő mellett kétoldalt lerohad az az elem, aminél fogva az alvázra van csavarozva az kasztni
-A lábtérben kétoldalt az ajtó első sarkánál a kárpit alatt az alvázcsavar körűl eltűnik a lemez (rászakad az alvázra, és elnyirja a gázolaj- és fékcsöveket!)
-A csomagtaróban kétoldalt a kerékdob mögött a kárpit alatt szintén alvázcsavar körül elrohad
-Hátsó kerék előtt a sárhányó átlukad a vezető ülés felé
-Hátsó kerék mögött, ahová a sarat szórja, ahol a sárfogógumi fityeg, a karoszszéria elem alja eltűnik
-A plató ajtajának alja elrohad
Ez nagyon ijesztően hangzik, de egy jó lakatos vidéken fillérekért megfoltozza az egész autót, viszont alkuhoz kiváló alap!
Előzmény: Törölt nick (764)
NLQ Creative Commons License 2000.07.13 0 0 765
Hali!

Leto- ha jol emlexem a ket oldala 2,2 es lemez a a tobbit saccolom: ket fuggoleges az kb 6-8 mm lehet+ korben egy kis elvedo :) a csorlohaz 4-5 mm-es lemez egy anyagbol hajlitva egeszen a csorlokapu felettig
kartervedo lemez 4-5 os (mintazott? vagy hogy hivjak) alu lemez, de arra meg kerul nehany lyuk, hogy jobban nezzen ki

Udv
nlq

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!