Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.03.30 0 0 29816
Nem inkább ez volt a fő oka annak hogy megmaradt ez a kis darabka?:-)
Bár valahol valamikor olvastam egy párbeszédet közted és Hörpölin közt,hogy hol is fejezd be,és ő Boldogkőváralját javasolta a pezsgőbontás helyszínének.Remélem jól emlékszem...
Előzmény: [PSP] (29815)
[PSP] Creative Commons License 2010.03.30 0 0 29815
Hát én sem úgy terveztem hogy megmarad ez a darabka, de így sikerült :S Mondjuk így legalább van egy plusz motiváció hazamenni :)
Előzmény: asciimo (29814)
asciimo Creative Commons License 2010.03.30 0 0 29814
csodálkozom, hogy meg tudtál hagyni egy ekkora darabkát. Olyan szépen szisztematikusan mentél végig...

Előzmény: [PSP] (29812)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.30 0 0 29813
Nagyon köszi az infot,sokat olvasom az oldalt,és már azon gondolkoztam,hogyan kéne megtudni tőled hogy mi lesz vele márc. 31. után.Megoldódott.
Előzmény: [PSP] (29812)
[PSP] Creative Commons License 2010.03.29 0 0 29812
Nagyon hiányzik a kéktúra, és nem tudom mikor fogom azt az egyetlen egy hiányzó szakaszt bejárni, de amíg Belgiumban vagyok, addig is sokat gondolok rá, és mivel az extra.hu megszűnteti az ingyenes tárhelyszolgáltatást, szépen át is költöztem ahhoz a szolgáltatóhoz, ahol a személyes honlapom is már egy ideje él és virul. Így a név nem változott (a domain-ért eddig is fizettem, 3GB tárhelyért meg kibírok havi 1.5 €-t), továbbra is a http://kektura.eu/ oldalon lehet elérni a szokásos tartalmat. Így az oldal elérhetősége is stabilabb lett, nincs az extra idegesítő reklámja, és a sebesség is javult. A linkeket frissíteni fogom a változásoknak (ttt, természetjáró, stb) megfelelően. Mindenkinek kellemes túraidényt!

Üdv.: Péter (PSP)

kektura.eu
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 29811
Köszönöm a gyors segítséget,akkor úgy néz ki hogy Irota szinte biztos,a Talentumot egybehangzóan dícséritek,Fancsal,esetleg Baktakék még kérdéses,na majd meglátjuk. Bogárék hogyan érhetőek el?Neten megtalálhatóak?Bár pont azért kérdeztem meg itt,mert a személyes tapasztalat döntő,a net néha csalóka,mást kap az ember a valóságban.
Annyit finomítanék az AK-ról alkotott sommás véleményemen,hogy azért az Alföldön is vannak szép dolgok,csak észre kell venni őket.(soltvadkerti borospincék például!:-Đ)
vvittore Creative Commons License 2010.03.29 0 0 29810
Szia! Tavaly jártunk arra, Irotán a Talentum teljesen jó, Fancsalon a szállásunk annyira nem volt jó, de végszükség esetén megteszi. Részletek a pecsételős fórumban!

vV
Előzmény: Törölt nick (29807)
lükepék Creative Commons License 2010.03.29 0 0 29809
Szerencsére az AK nem mindenhol homokos. :) Van egy pár emlékezetes élményem onnan (Így bringatúzázzunk királydinnye-szezonban címmel), de azért sok remek gát és kemény talajú terep is van arra.
Előzmény: Törölt nick (29805)
Tavaszi Széll Creative Commons License 2010.03.29 0 0 29808

Szia!

 

Irotán a Talentum Vendégházat ajánlom (www.irotalentum.hu), Fancsalon pedig Bogárék szálláshelyét. Bogár János "szakmabeli", hiszen nemzetközi hírű ultramaratoni futó. Persze a szakmabeliség jómagam és közötte olyan, mint ha megyehármas focistaként Messihez hasonlítanám magam.

Előzmény: Törölt nick (29807)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.29 0 0 29807
Segítséget szeretnék kérni,ha valaki tud a Csereháton szálláshelyet,elsősorban Irota,Felsővadász,Baktakék,Fancsal helyiségek érdekelnének,legyen szíves írja már meg,hárman mennénk arrafelé a közeljövőben.Olyan érdekelne a legjobban,aki már járt ezen a részen,és meg volt elégedve a szállásával,és szívesen tudja ajánlani.Köszönöm előre is!
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 29806
Nagyon szép képek,több közülük irányadó az OKT-pecsételés szempontjából.
Stegmüller M. sírfelirata igen elgondolkoztató,elolvastatnám némelyekkel,akiknek identitásproblémáik vannak...:-)
Előzmény: HEV (29804)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.28 0 0 29805
Igen,így egy kicsit több,de például számomra,és még sokak számára az alapfilmsorozat a Másfélmillió lépés ...,az "És még egymillió..." is nagyon jó,de azért a klasszikus,az etalon a Másfélmillió...
Lehet vitaindító is,de nekem az alap arany,ezüst és bronzérmes túrasorozat az OKT,utána a RP DDK,de pl az alföldi Kéktúra már számomra erőlködésnek tűnik,lehet hogy azért mert alföldi lakos vagyok,és nem érdekel a több 100km-en a már jól ismert homok ropogása a fogam alatt.:-ĐĐĐ
De ettől még biztosan van aki élvezi...(ja a szél hordja a fogak alá,nem a testhelyzetből adódik!:-D)
Előzmény: Pompiere (29791)
HEV Creative Commons License 2010.03.27 0 0 29804

OKT Szajki-tavak - Káld , Káld - Sárvár 2010.03.23-24.

 

http://picasaweb.google.hu/zselic53/OKTSzajkiTavakKald

 

http://picasaweb.google.hu/zselic53/OKTKaldSarvar

 

padler Creative Commons License 2010.03.26 0 0 29803
Előzmény: nagypapi (29802)
nagypapi Creative Commons License 2010.03.26 0 0 29802

Őszintén szólva nem tudtam mindig (finoman fogalmazva), hogy hol kell keresni az őzikés bélyegzőt. Bicskén pl. véletlenül sikerült rátalálni, mikor az állomáson körbélyegzőt akartunk kérni.

Meg tudnád írni, hol sikerült az eddig felsoroltakon kívül őzikés bélyegzőt szerezni?

Előzmény: Tinca (29801)
Tinca Creative Commons License 2010.03.26 0 0 29801
Tényleg félreérthetően írtam, én már túl vagyok a begyűjtésükön, megvan a kitűző ill. jelvény is, csak a problémás helyeket ecseteltem. A sukorói Zsuzsi büfésről nem tudtam, én kivártam, amíg kinyit a Néprajzi Ház.
Előzmény: nagypapi (29800)
nagypapi Creative Commons License 2010.03.26 0 0 29800

Az őzikés bélyegzők mindegyikének fellelhetőségét én sem tudom pontosan, de az igaolólapon a településnév alatt van egy intézmény, nevezetesség neve is, talán ott érdemes próbálkozni. Fehérvárom pl. a romkert és a sárpentelei parkerdő van említve.

Ami biztos:

Fehérvárcsurgó, Bodajk (Gaja-völgy), Csókakő és Gánt esetében az ttt OKT fórumán van aktuális infó, az őzikés egyhelyütt van az OKT pecséttel.  

Alcsútdobozon Bicske felöl a Szabadság úton jövet a bal oldalon, közel a Vértesacsa-Lovasberény felé vezető út elágazásához van egy műintézmény, a nevére már nem emléxem, de néhány fedett pad is ki van rakva, onnan felismerhető. "Arborétum" feliratú a bélyegző, lehet, hogy az Arborétumban is van.

Bicskén a vasútállomás pénztárában van őzikés bélyegző is.

Sukorón pedig a főutca mellett a hegy felöli oldalon levő büfében van Sukoró - Zsuzsi büfé feliratú.

 

Előzmény: Tinca (29798)
Tinca Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29799

2010.03.24.
Fejér Megye 7 Földrajzi Pontja
Fejér Megyei Kerékpáros Körtúra
Tolnai Várak, 9/99

 

Kicsit jobban körülnéztem otthon, milyen mozgalmak várnak teljesítésre, ha már egyszer megyehatárig tekerek. Találtam egy 9 megye 99 nevezetességét. Időben, már félig lehetne, 3 éve vettem meg. Semmi sem késő. Aztán eszembe jutottak a tolnai várak. Abba már valamikor pecsételtem a dunakömlődi halászcsárdában, ahol akár vizát is felszolgálnak. Ezeket becsomagoltam, meg persze a múltkori füzeteket is vittem. Jutott eszembe, Fejér megye váraiból a szabadbattyáni Kula-torony igazolása hiányzik csak, hisz arra is csak hetente kétszer járok, kitekerni oda is legalább tíz perc.
No, most ez sem maradt el, tele a füzet. Ha valaki arra jár, érdemes a szemben levő Cifrakertbe benézni. Hazánk 6 legnagyobb platánja közül 3 is ott áll a tóparton. Tácnak fordultam, ez a 63-as út alternatívája, sokkal kisebb forgalommal, tűrhető burkolattal, főleg  Sárhatvanig. Azért addig még sokat kellett enyhe pofaszélbe tekerni. Befordultam Gorsiumhoz is, ezúttal a 9/99-be pecsételni. Többen horgásztak a Nádor-csatornában, víz is volt benne bőséggel.
Hosszabb megállás nélküli szakasz következett, unalmasabb részekkel is. Soponya, Káloz, Sárhatvan, végül a legmélyebb pont, ami valahol Sáregres közelében van. Talán Simontornya felé? Mert a faluba némi emelkedő után értem be. A CBA-ban kedves hölgyek pecsételtek, teszteltem a saját márkás kakaós nápolyiukat is. Az eredmény jó, vagy nagyon éhes voltam. A 61-esen rövid lejtmenet után értem be Cecére, ahol rögtön balra fordultam, a vasútállomáson őrzik az őzikés pecsétet, ez került az FMKK füzetbe. Utólag jutott eszembe, hogy dátumos körbélyegzőt is kérhettem volna mellé. Vajtáig nem mentem el, azt már igazoltam régebben.
Simontornya következett. Sosem láttam még a várat közelről, itt volt az ideje. Szépen rendbe van tartva, körülötte épp takarítottak. Odafelé azért kaptam még a várva-várt hátszélből, ha már eddig az ellenkezőjét élvezhettem (az emelkedőkkel nincs bajom, de a szelet gyűlölöm: mint horgász és mint bringás is). Bent, az irodában kaptam vármúzeum pecsétet a Tolnai Várakba.
Ozorában nem voltam biztos, időre haza kellett érnem. Úgy döntöttem, mégis megyek, rossz érzés lett volna kihagyni, ha már erre járok. Megviselt falvakon át megy az út, de szép a dombhátak közötti Sió völgy. Kis forgalom, kicsi puklik, aztán egyszercsak Ozora. Ezt a kastélyt sem láttam még élőben. 900 Ft-ért nem vállaltam az 50 perces idegen vezetést, nem is annyira a pénz, hanem inkább az idő miatt. Számozott TKM pecsétet kaptam, remélem ez megfelel. Itt épp utat építettek a várhoz, és ugyancsak rendezgették a vár környékét. Mégiscsak tavasz van hát.
Sokat nem vacakolhattam, jól megnézegetve a térképet, a legrövidebb úton gondoltam átjutni Mezőszilasra. Egy sertéstelepig aszfaltos út volt, aztán elfogyott. A következő 9-10 km-t és 3/4 órát állandó rettegésben töltöttem attól, hogy hány defektem lesz, poros lesz a lánc, retkes lesz a bringa és mi a francnak kell nekem ilyen hülyeséget csinálni. A falu előtt még persze jó zsíros trágyát is hordtak, hogy le is kelljen szállnom. Mondanom se kell, hogy körben az aszfalton már Dégen jártam volna. Azért azt meg kell hagyni, az út Dádpusztától északra egy nagyon szép völgyön át vezetett.
Dégig javítottam kicsit az átlagon, miközben a szél elállt, hogy ne támogasson tovább. Dégről Kálozra az új (2-3 éves?) aszfaltúton jutottam, ez nagyon jó! A tetőn, nem messze az aszfaltcsíktól egy geotorony is áll. Káloztól már a délelőtti útvonalon tekertem vissza, Gorsiumot persze már kihagytam.

140,85 km - 640 m szint - tekert átlag 23,6 km/h (hja, a földút, ahol a montisoknak ez a minimális sebességük)

Tinca Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29798

Köszönöm a visszajelzéseket.

 

Nem hiszem, hogy újat mondok azzal, hogy a Fejér megyei túramozgalmakat itt megtalálod, közte van már a 7 földrajzi pont is. Tényleg új, én a tavalyi Vértesi Barangolások tt rajtjában jutottam hozzá a 12-es sorszámú igazolófüzethez. Hiányzik még Belsőbáránd (mert az van persze legközelebb hozzám :-)) és Felsőörspuszta. Utóbbi érdekes, mert nem hiszem, hogy bármilyen pecsét található ott, legfeljebb Szomoron.

 

"Emellett még a Fejér megye természetjárója mozgalomhoz pecsételgetünk, teccik, hogy van saját túrabélyegzője a mozgalomnak."

 

Igen, de van néhány problémás. A fehérvárról nem tudok semmit. Kisgyóni létezik, egyedi, nem is őzikés, egy ttúrán kaptam meg a Hamuháznál. A vérteskozmai sem egyszerű, mert általában be van zárva a házba. A sukorói a Néprajzi ház nyitvatartási idejében elérhető, azaz télen nem. Ugyanígy a Mészeg-hegyi. Nem jártam még Válon és Ercsiben, azokról nincs infóm.

Előzmény: nagypapi (29795)
magyarpityu Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29797
Jöhet máskor is, nagyszerű élménybeszámoló volt, köszönöm!
Előzmény: Tinca (29792)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29796
Jó kis lendületes beszámoló,jó volt olvasni,és még OKT-s pecsétjelentéseket is kaptunk!Köszi!
Előzmény: Tinca (29792)
nagypapi Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29795

"Van ilyen beszámolóra itt gerjedés? "

 

"Miazhogy! Nagyonis!"

Nekünk már csak a Sárbogárd-Csókakő szakasz hiányzik a Fejér megyei körtúrából, ami amúgy az Országos Kerékpáros Körtúra 6. szakasza.

Emellett még a Fejér megye természetjárója mozgalomhoz pecsételgetünk, teccik, hogy van saját túrabélyegzője a mozgalomnak.

A 7 földrajzi pontos mozgalomról viszont Tőled hallottam először. Vmi új kiírás lehet, még a túrabázison sincs fönt.

 

Előzmény: Tinca (29792)
lükepék Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29794
évszámmal, hónappal behatárolva :D
Előzmény: jázminapja (29786)
jzp2107 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 29793
> a Z becsatlakozásánál van bolt, kocsma is

engem onnan ősszel kajakra elhajtottak, úgy kellett kukáznom egy blokkot :-)

> Van ilyen beszámolóra itt gerjedés

van!
mehet túrakerékpározás topikba is, azt is meg szoktam néha sasolni (de ha itt marad se baj, legalább túllépjük a havi 15 hozzászólást..)

ahogy Múzsla mondaná: hátszelet! :-)
Előzmény: Tinca (29792)
Tinca Creative Commons License 2010.03.24 0 0 29792

Nem tudom, érdekel-e itt valakit, végülis mozgalom...kerékpáron...

 

2010. 03. 19.

Fejér Megye Kerékpáros Körtúrája

Fejér Megye 7 Földrajzi Pontja

 

Pénteken annyira tavasz lett hirtelen, hogy délben kiestek a kezemből a szerszámok, és ha tekerni kell, és végre lehet, ...nagyon hiányzott már.

Úgy indultam, hogy szerzek egy nagyvelegi pecsétet. Szerencsétlen módon ehhez először át kell menni egész Fehérváron, de húsz perc nem a világ. Iszkaszentgyörgyig nem kedvelem a rücskös utat, de legalább belerázódtam. Onnan már nyugisabb a forgalom is, Kincsesbánya, Fehérvárcsurgó, Bodajk az útvonal. Itt még sehol nem állok meg pecsételni, amikor először ránézek az órára, már 20 km-nél tartok - hűha, repül az idő. A szél nem túl zavaró eddig, először Balinka felé az átjáróban kell igazán rádőlni a kormányra. Ahogy kiérek Balinka után balra fordulok, akik voltak Kisgyóni 65K-n, tudják miért. De ha már itt vagyok, először benézek Kisgyónra. Sehol senki, furcsa itt a nagy csend. OKT matrica egyébként van, meg párna is. Pecsét nincs. Fejér megye legnyugatibb települése Bakonycsernye, ezt is igazolom a faluban.

Visszafordulva Mecsér előtt van egy nagyon jó minőségű mezőgazdasági út, igazi hullámvasút, forgalom nélkül, ezen megyek Nagyvelegre. Örömtekerés, a kocsmában pecsételnek a füzetbe. Ezzel teljesítettem a mai terv egyik felét, hazafelé Csókakőn pecsételnék, de áttervezem hosszabbra a menetet. Közel van Mór, azon keresztül pilinckázok fel Pusztavámig, ami FMKK pont. Aztán kis híjján elfelejtem igazolni, de azért nem kell visszafordulni, a Z becsatlakozásánál van bolt, kocsma is.

Hosszabb emelkedő következik, a Pátrácoson keresztül jutok be a Horog-völgybe. A sebességem elhanyagolható, a Vértes még alszik, de az időjárás remekel. Hófoltokat csak elvétve látni, az útminőség viszont tovább romlott tavaly óta. Integethetek kedvenc befejezetlen mozgalmamnak (KDP), no meg az OKT-t is kereszteztem. Nem lehet ereszteni lefelé sem, az idő pedig kezd elszállni. Csákberényben nincs miért megállni, Csókakőre az Ezerjó borúton megyek át. Itt még nem jártam, mióta leaszfaltozták, jó lett, bár 2 x 20 m szakasz kimaradt (???). Jó kis hullámvasút ez is, de kicsi puklikkal. A kocsmában a pecsétek rendben vannak.

Innen igyekezni kell hazafelé, lassan sötétedik, no meg hűvösebb is lett. Meg sem állok vissza Bodajkra, sok szintet vesztek, és km-t nyerek, majd amerről jöttem, Kincsesen keresztül hazáig.

116,77 km - 1188 m szint - 62 km/h max (a nagyvelegi hullámvasúton) - a tekert átlagot elfelejtettem (23 km/h alatt). Edzésnek jó volt.

 

(Van ilyen beszámolóra itt gerjedés, mert ma voltam egy déli negyedkörön is?)

Pompiere Creative Commons License 2010.03.24 0 0 29791
Egy kicsit több lesz az!
Másfélmillió lépés Magyarországon - 14 rész - 3 DVD
... és még egymillió lépés - 18 rész - 5 DVD
Előzmény: efemm (29788)
Törölt nick Creative Commons License 2010.03.24 0 0 29790
Ha ezért a filmsorozatért (3CD) nem adsz ki 3x900ft-ot,akkor az azt jelenti hogy nem is érdekel.Nem szeretnék moralizálni,de ez a filmsorozat minden kéktúrázónak megér ennyit,sok más hülyeségre is elköltjük ezt a pénzt.
Nem akarok vitát indítani 2700ft-ról,mindenki tudja mennyit ér valójában,van akinek sok,van akinek semmi.Uff én beszéltem!(Belfi!)
Előzmény: kicsizöld (29789)
kicsizöld Creative Commons License 2010.03.24 0 0 29789
Még várok kicsit, nézelődök neten. De ha nem alakul semmi, kénytelen leszek megvenni. Ez az ami tényleg megéri azt a pár száz forintot.
Előzmény: efemm (29788)
efemm Creative Commons License 2010.03.24 0 0 29788
Akkor vedd meg! 3 DVD-n kapható, 900 Ft/db.
Előzmény: kicsizöld (29787)
kicsizöld Creative Commons License 2010.03.24 0 0 29787
Sziasztok!

Nagy rajongója vagyok a kék túrának. Sok részletét be is jártam már. Szívesen végigjárnám az egészet egyben, de erre sajnos jelenleg és a közeljövőben sincs lehetőségem. Azt szeretném megtudni, hogy honnan tölthetném le az ezzel kapcsolatos alapműveket. Másfélmillió lépés, Még egymillió lépés, Kerekek és lépések, Szent István vándorlás stb. A videotárban lévő elég gyenge minőségű. Különféle torrentoldalkon láttam már, regisztrálni nem szeretnék sehova.

Köszönöm a segítséget

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!