Keresés

Részletes keresés

ronin s8 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121324
:-)
Előzmény: j b (121323)
j b Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121323

Egészen egyszerű a helyzet: ak megteheti úgyis megveszi az eredetit. Aki meg nem, esetleg még nem is volt eredetije sosem, az ne is hasonlítgassa össze azzal hiszen fogalma sincs, hogy miről is ír egyáltalán.

Ennek megfelelően nem is lenne szükséges a továbbiakban ezeknek a sz*roknak az említése :)

ronin s8 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121322
Még mindig nem értem teljesen, mit akarsz mondani. Korábban elég kategórikusan fogalmaztál mindenféle hamisítvány, és replikával kapcsolatban.

A replikák kérdését én ketté választanám.

A saját fejlesztést hordozó, innovatív ipari termékek az én szememben eredetinek minősülnek. Csakhogy azok már nem replikák. Bár akadnak ezek között olyanok, amelyek vállaltan másolatai egy-egy létező cuccnak, és akadnak olyanok, melyek csak távoli formai rokonságot mutatnak (pl. Submariner-forma, stb.).
Egy replika Marina Militare ugye a határon billeg, mert a törvény nem tud lesújtani rá, de amúgy kívülről kiköpött Panerai. Abban semmiféle innováció nincs, csak a CNC eszterga, és marófejek állítgatása a műszaki rajz alapján. De én erre mégse mendom, hogy hamis, mert nem az van ráírva, hogy Panerai, és tkp. csak enyhe megtévesztése a vevőnek, aki 2 méterről választ.

És vannak a természetesen hamisítási céllal készült replikák, amik egyértelműen a megtévesztést szolgálják. Ezeket nevezzük hamisnak.

Ezt már korábban a hamisítások kapcsán érintettük, úgyhogy nem úntatnálak tovább, de maradjunk annyiban, hogy attól hamis egy tárgy, hogy a törvény kimondja rá, hogy hamis.

A töltöttkáposztával kapcsolatban pedig nem is mondhatnád, hogy hamis, mert nincs törvényileg szabályozva. A pálinkánál elértük, mi magyarok, hogy megkülönböztessük a román "ciujka"-tól, vagy "palinca"-tól, mert az nem magyarországon termesztett, és erjesztett, főzőtt gyümölcsből készül. Ugyanúgy az olasz gagyi "Tokai" is tiltóistán van a mi Tokajink miatt.

Csak azért bűn a hamis órák viselése, és árusítása, mert a svájci óragyártók el tudták ezt intézni.

Egyébként ezt tudva is azt mondom, ha törvényileg nem lenne tiltva, akkor is tartózkodni kellene tőle elvi okokból. És itt már összeér a "hamis vs. replika" kérdés.

Előzmény: IL-2 (121318)
IL-2 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121321
Igen ez jó alapelv;

         -Hamisítvány, vagy „Replikának” álcázott hamisítvány zúzdába való!

 

         -Az előző kategóriába nem tartozóknál, a minőség legyen a mérce, még ha ez sok szubjektív elemet tartalmaz is.

Előzmény: ronin s8 (121317)
j b Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121320

"nem meríti ki ugyan a hamisítvány fogalmát, csak hasonló valamihez"

szerintem sajnos közel sem ennyire éles a kontúr a két "kategoria" között:

nemrég volt már szó erről a valamiről, ami ugyan nem Panerai (feliratú) de több mint hasonló:

http://www.vatera.hu/parnis_marina_militare_47mm_submersible_158613668.html

akkor ez szerinted teljesen rendben is van.

Ráadásul legutóbb még "csak" azonos élményt nyújtott a kedves eladó szerint az a valami a PAM250-nel összevetve, mitöbb szerinte a vaccsdölukszban még hasra is estek tőle, most már egyenesen ott tartunk, hogy a Panerai s... bocs hadd idézzem szó szerint: "

A LEGSZEBB EDDIGI MARINA KIADÁS PANERAI SÁRGULHAT MERT ILYEN MÉG NEKIK SINCS"

ami ugye szemenszedett hazugság, bár bizonyára fent nevezett úr még nem találkozott PAM 305-össel:

 

 

 

 

 

mitöbb, a PAM addig sárgult, hogy sikerült úgy "koppintaniuk" ezt a valamit, hogy náluk még véletlenül a dátumkarakter is befért a dátumablak keretei közé :)

 

Na kb. ezek azok a hasonlóak de mégsem ugyanazok... arról nem is beszélve, hogy amik ma egyesek szerint "már csak" hasonlóak, azok tegnap még az "eredeti feliratokkal" készültek, s mára éppen csak annyival disztingváltabbak, hogy nem kerül rá a számlapra néhány plusz karakter. Jogilag tán különböző, de ki nem sz*rja le? 

Előzmény: IL-2 (121318)
EMZEPERIKSZ Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121319
ORIENT: ez legalább eredeti, saját fejlesztésű és megbízható japán manufaktúra, ami sohasem a koppintásokból akart megélni. Pl. nekem nincs Rolex (egyébként ez a baj a hamisítókkal, azt hinné a többség hogy hamis" viszont van Orient (mert az biztosan igazi :) Jó példa a nem hamis olcsóbb órákra...

Hát a Swiss Time : ez a nevük szegínyeknek...
Előzmény: Mechanikus (121307)
IL-2 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121318
A hamisított termékekről, mint korábban is megállapítottuk, alapvetően azonos alapokon állunk.

Az utóbbi időben azonban elkezdődött itt egy trend, hogy utáljuk és köpködjük le azt is, ami nem meríti ki ugyan a hamisítvány fogalmát, csak hasonló valamihez. És ez az, amivel én már nem tudok egyetérteni.

Egy egyébként ízletes töltött káposztáról sem mondom azt, hogy ez nem eredeti, mert nem pont olyan, mint az erdélyi születésű nagymamámé.

Előzmény: ronin s8 (121317)
ronin s8 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121317
Nem csak Smiró-nak szántam, és őszintén szólva nem értem, hogy pont Te min akadsz fenn.

Valahogy összemosódik a hamis óra a replika órával, és ha valaki sokadszorra előrángatja a "hamis óra" témát, mindig átfordul a "védjük meg" a replikákat, mert nem is olyan rosszak", és a "nem tud mindenki drága svájci órát venni" témába a beszélgetés.

Ebből van elegem.

Ne védjük a hamisítványokat.
Ne védjük a replikákat.
És, bármennyire meglepő, NE védjük a drága svájci órákat sem. Majd megvédik azok magukat.

Viszont.

Kerüljük el a hamisítványokat (és a róluk való témázást).
Lehetőség szerint kerüljük az olcsó replikákat, és az olcsó eredeti kínai órákat.
Lehetőség szerint viseljünk eredeti órát. Legyen az svájci, vagy más.

És ne állitsuk fel a drága svájci óra, és az olcsó hamisítvány lehetséges alternatíváját, mert hamis az összevetés. Egymásnak nem alternatívái. Akinek nincs pénze eredeti drága svájci órát venni, nem okvetlenül kell olcsó kínai hamisítvány után néznie, mert nem az van a mérleg másik oldalán.

Ellenben.

Viseljünk olyan órát, ami kifejezi az egyéniségünket. (Ezzel sajnos ellentmondok önmagamnak, mert sajna élnek hamis emberek szépszámmal, de talán ők is megjavulhatnak majd idővel:-()

És, ha a pénztárcánk nem engedi meg egy drága Rolex viselését, az valószínüleg azért van, mert a drága Rolex viselésével járó egyéb öltözködési szokásokat, mitöbb: viselkedési sajátosságokat sem engedi meg. Ez a jellemünkre is kihat.
És itt most nem a rossz és a jó áll egymással szemben, csak vannak, akiknek erre megy el a pénz, vannak, akiknek másra. Egyik sem jó, vagy rossz.

Ha azt mondom, "azért vettem hamis Rolex-et, mert nem volt pénzem eredetire", az olyan az én szememben, mintha azt mondanám: "azért törtem be a bankba, mert nem volt pénzem".



Előzmény: IL-2 (121315)
IL-2 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121316
Igen, a szállítási díjat is hozzáadva a kirovás alapjául szolgáló összeghez.

Előzmény: dui1985 (121313)
IL-2 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121315
Szerintem semmi baj a Rolexre, Breitlingre, Paneraira, stb. hajazó órákkal, ha nem az van rájuk írva, ilyen volt, van és lesz. Ha a svájciakat nem zavarta régebben, miért zavarná most.

Az is érdekes persze, hogy az itteni nagyérdeműt azok a formai megjelenések nem zavarják, és nem ilyen elutasítóak velük, amik nem köthetőek ennyire emblematikusan egy modellhez, márkához. Ugyanazzal a szigorral ítélve, ezek sem különb plagizálások, mint az előbbiek. S lám ezeken mindenki könnyedén átlép.

Előzmény: ronin s8 (121312)
IL-2 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121314
Felületesen olvastad el az írást, ami abszolút nem a hamisítványok védelmében és védelméről szól.

Szemléltetőnek egy 1960-as echte Swiss utálatos kép; - Tessék, tessék lehet köpködni!

 

Előzmény: ronin s8 (121312)
dui1985 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121313
Sziasztok!

USA ebayről gondolkodom óra vásárlásán, nagyjából végigkerestem a topik archívumában az ehhez kapcsolódó hozzászólásokat. 1-2 dolog még nem tiszta. Ha Fedex vagy Ups esetleg más csomagküldő szállít, akkor a számla alapján kirónak rám 8% vámot, és még ezen felül a 25% áfát is ki kell rá fizetnem?

Üdv.
Dui
ronin s8 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121312
Bocs, de szerintem fordítva ülsz a lovon. (Te is)
Senki sem fikázza itt a fórumon az olcsóbb, de eredeti órákat, főleg nem a svájciakat. Végülis "Svájci órák" a topik neve, vagy mi. Sőt, indenki azon a véleményen van, hogy becsületes dolog inkább egy "olcsó", de eredeti órát hordani, mint egy gagyi hamisítványt (ami esetenként ugyanannyiba, vagy többe kerül).

Arról van szó, hogy tele a cipője néhány jóérzésű topiktársnak, és nekem is, hogy azokat a qrva gagyi kínai szemeteket "óra"-ként próbálják meg aposztrofálni, sőt még reklámozzák is.

Egyikünk se valamely svájci óragyár fizetett reklámügynöke, hogy hivatalból keljünk ki hamisítványok ellen, hanem pusztán a jóízlésünk berzenkedik a hamis órák viselése ellen.

Időről időre felbukkan ez a téma, mint meleg napokon a velencei tóban a szar, de én személy szerint nagyon unom. Azoknak, akiknek még mindig nem elég tiszta, azt javaslom, írogassanak a másik (erre a célra nyitott) topikba!
Előzmény: Smíró (121309)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121311
Új Tag Heuer Monacot honnan szereznétek be?
tourbillon Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121310
Bernben a főutcán sétálva több óraüzlet is árul kínai (net-es...) órákat. Ami érdekesebb volt, hogy az egyik bolt árul kínai tourbillon-t kb. 2000 frankért és korrekt módon oda van írva, hogy kínai gyártás de svájci ötlet vagy valami hasonló.
Csak, hogy szokja a nép.
Smíró Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121309
A Vér K és Te is mondasz igazat. SZERINTEM. Itt, aki meleg szobából, házból netezik, tárgyaltok (-unk) antik órahagyatékról, vagy kiizzadt, esetleg csikkzsebből kirántott akkora összegű órákról, amik egyeseknek egy évi segélye, hát azt mondom, hogy nem túl szerencsés dolog fikázni... Oké, az Alpha hasonlít valamire, amit már mások már kitaláltak. De első ránézésre még a hozzáértőt sem vezetné meg. Nem is replikaként árulják, nem is Swiss-ként. Akkor mi baj lehet azzal, ha valakinek, aki fényévekre van a vágyaitól, egy fél millás órától, de egy ilyet meg egy-két hetes munkával össze tud burcsázni, ha megveszi úgy örül neki, mint más az eredetinek. Úgy vigyáz rá, fényesítgeti, stb. Engem inkább meghat ez a dolog meg az is, hogy egyáltalán van rá kereslet. Akkor meg miért ne örüljön az, akinek csak ilyenre telik. Amire meg megunja, mehet is a kukába és vehet másikat, ami ugyanazt a célt szolgálja: mutatja az időt. Max hetente utána állít. De abban a körben szólja meg az órájáért valaki? Fikázza? Blama? Ami ezen a fórumon az, ott nem biztos... Boldog Karácsonyt Mindenkinek és senki ne felejtse el, hogy milyen qrva rossz dolog lehet a NINCS! (bocs, de ez kikívánkozott épp azért, mert ezen a fórumon ahogy látom igen értékes, intelligens társaság gyűlt össze az ÓRA köré, csak valahogy már szinte szentségtörésnek számít egyesek szegénysége és kényszerből való rászorultsága) Ja, és nem a hamisítványokról, márkanevet ellopókról beszéltem, azt én sem támogatom.
Előzmény: Pestis1 (121302)
Smíró Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121308
:-DDDDDDDD
Előzmény: fortissimo (121297)
Mechanikus Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121307

Hírdetés Budapesten, óriásplakátokon:

Orient karórák ... forgalmazza Swiss Time Kft. :)

 

Előzmény: altimus (121267)
Mechanikus Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121306

Az intelligencia összmennyisége állandó ...  népesség növekszik.

Előzmény: Szepy2884 (121303)
Mechanikus Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121305

http://www.oramutato.hu/rovatok/temak/css/

 

Ez egy roppant szórakoztató hír. Annyi mulatságos ellentmondást hordoz és vonszol maga után.

 

A Chronoswiss német gyártó, de linkje fent van az FH a svájci óraipari szövetség honlapján.


Ezen a honlapon saját jogán NINCS jelen a SWATCH csoporthoz tartozó német Glashütte Original és Union Glashütte, de rajta van a francia gyökerű Breguet és amerikai eredetű Hamilton ugyanabból a csoportból.


(Mellesleg az FH hivatalos lapon rajta van a LVMH és Dior francia a mellékesen órával is foglalkozó főként luxus divatcikkekel foglakozó csoport, illetve márka).

 

A Cronoswiss az izgalmas saját szerkezettel egyrészt még kevésbé lesz svájci, mint eddig.

 

Másrészt szép, archaizáló szerkezetét külön szerkezeti egységgel szereli fel, hogy többé-kevésbé folyamatos, a mechanikus órákra jellemző mutató mozgás helyett másodpercenként ugorjon, ahogy a - legtöbb órakedvelő által kevesebbre becsült :( -  kvarcórák mozgatják a másodpercmutatót.

 

Az viszont tény, hogy a különleges kijelzést a Digiteur típusnál már alkalmazott Lang úr.

 

 

 

fortissimo Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121304
Van benne valami:-)!!!
Előzmény: Szepy2884 (121303)
Szepy2884 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121303
Az ész van elosztva a legigazságosabban ---> nekünk jutott a legtöbb! Ezért nem hordunk mi gagyit! :)))
Pestis1 Creative Commons License 2009.12.12 0 0 121302
Szép és jó estét,
látom itt elég gyakran felvetődik ez a "gagyis" téma, és nem értem...
Csak az, hord kacatot, aki kacatot akar hordani, aki többnek akar látszani mint ami, ismerősöm jól menő vállalkozással, nyugodt szívvel viseli a pár ezer forintos Casiot (de lehetne akár Q&Q is, azzal sem lenne semmi gond) és miért ne tenné, sőt még a különböző fantázia neveken futó kínai órákat sem tudom elítélni, mert nem akarnak senkit becsapni (legalábbis annyira), bár nem hiszem, hogy van olyan ember aki gagyit hord, és nem tudja, hogy az.
Az én elvem az, hogy csak eredetit, de ha csak Q&Q-t tudok venni, akkor azt veszek (mert ne mondja senki, ha rákeres, nem talál alacsony árkategóriás szép és jó órát)
Előzmény: Törölt nick (121287)
Wreck Diver Creative Commons License 2009.12.11 0 0 121301
Yachtot és learjetet kell használni státuszszimbólumként,
és ezek az emberek már meg is lesznek lőve. ;-)
Illetve ha hitelből vesznek, vagy bérelnek, lelkük rajta.
Előzmény: Törölt nick (121277)
rollolee Creative Commons License 2009.12.11 0 0 121300
:))
Itt a magyarázat:
http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=189937
Előzmény: molyos1 (121299)
molyos1 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 121299
Gyors a fejlesztés : A második képen már 2 "zuan"-nal több van... :)
Előzmény: rollolee (121295)
fortissimo Creative Commons License 2009.12.11 0 0 121298
Ez nekem is tetszik. Szép darab!
Előzmény: rollolee (121292)
fortissimo Creative Commons License 2009.12.11 0 0 121297
Nem az idő miatt hordom;-)
Előzmény: Smíró (121294)
fortissimo Creative Commons License 2009.12.11 0 0 121296
Még nincs olyanom. De folyamatban van.:-)
Előzmény: IL-2 (121291)
rollolee Creative Commons License 2009.12.11 0 0 121295
Igen, elég becsapós kép volt, de ezen tetszett legjobban ez az óra ;)
Előzmény: IL-2 (121293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!