Keresés

Részletes keresés

vanchu Creative Commons License 2004.12.06 0 0 19
Na a Hunguest internet már fizetős... :)

(De csak 7500 forint a 24 órás bérlet) ;-)
Előzmény: Ghanima (18)
Ghanima Creative Commons License 2004.12.02 0 0 18
Köszönöm a hozzámvaló ismeretterjesztésedet! Megyek és jól megnézem, hogy a Hunguesté e a szóban forgó szálló... :-)

Előzmény: vanchu (17)
vanchu Creative Commons License 2004.12.02 0 0 17
Jaja. Pl az elképzelhető, hogy az adott szálodában nem csak úgy jár a szobához az internet elérés (mint értéknövelt szolgáltatás), hanem ha a pacák kéri, akkor beregisztrálják a MAC címet, és hozzáírják a szobaszámlához. Vagy jelszó kerül a WEB proxyra, vagy mittudomán, van rá ezer megoldás.

De pl a Hunguest összes legalább 3 csillagos szállodájában ingyen (a szobaárba beépítve) van internet, ergó nem hiszem, hogy ők korlátoznának.
Előzmény: Ghanima (16)
Ghanima Creative Commons License 2004.12.02 0 0 16
És ha a nem-publikus AP száz méteren belül van? A "nem publikuson" gondolom, azt érted, hogy fizetős :-o Ők be vannak valahogy biztosítva, hogy nem lehet galád alakoknak rájuk cuppanni?

Előzmény: vanchu (15)
vanchu Creative Commons License 2004.12.02 0 0 15
Ja, olyan. Csak ahhoz, hogy "lásd" az AP-t, nem kell a közvetlen rálátás (mint a svábhegyre), viszont egy AP hatósugara ca 100 méter, szóval nagy sanszod nincs rá, hogy a lakásodból elérj egy ilyent...

De ha látsz egy publikus AP-t, akkor a router nem kell.

Aztán a router arra is jó, hogy némi védettséget az internet felől jövő támadásokkal szemben.
Előzmény: Ghanima (14)
Ghanima Creative Commons License 2004.12.02 0 0 14

Kedves nichtsdestotrotz és vanchu!

Köszönöm szépen válaszaitokat, kezdek világosabban látni, azt hiszem, hurrá! Mindazonáltal én még mindig csak egy egészen eccerű lúzer-júzer vagyok ám, ezért még kérdezgetek, ha gyagya dolgokat írok, tessetek nyugodtan kijavítani és felvilágosítani.

 

Ezeket az ajánlatokat router-micsodákra a MediaMarkt legfrissebb hirdetési szóróanyagában találtam. Ha jól értelek :-) /nem vagyok egy mű-szaki - igazi vagyok :-))/, akkor ez tkp. arra való, hogy ha több db számítógépem van, akkor osztogathatom közöttük vele pl. a valahogyan megszerzett internetes hozzáférésemet

De ha nekem csak egy db kis Clevo notebookom lesz - újra!: mivel a régit ellopták, hüpp,brühühü - és aminek a megvásárlásával megint szinte kimerítem az anyagi lehetőségeimet, akkor ezeket a HotSpot lehetőségeket kell becserkésznem valamilyen módon - már abban az esetben, ha "ingyér" szeretnék netelni??? Mármint becserkészni az ingyeneseket, pl. a HuWiCo által kiépített pontokat? :-oo Jól értem, hogy ezt akkor tudom megtenni, ha a tfh. minden pitty-pattyal (ilyen kártya, meg olyan mi-a-szösz, antenna??) ellátott notebookom "látja" a kiépített pontokat. Olyan, mint a hozzáférés volt az Antenna Mikrohoz: "látnia" kell sváb-hegyi adót?

Ha látom, akkor akár odahaza, a szobámban ülve is netelhetek folyton folyvást? Megnéztem a "szóróállomásokat" (vagy hogy is?), úgy látom, hogy egy, a lakóházam mellett lévő szállodának is van hot-spotja, meg a közelben egy-két kávézónak is.

Ehhez akkor ilyen router-csoda nem is kell nekem? :-oo

Remélem, nem írtam túl nagy zöldségeket...

Előzmény: nichtsdestotrotz (11)
nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.12.01 0 0 13
plusz az enyém tartalmaz még lpt és usb printer szervert... ;-)))
Előzmény: vanchu (12)
vanchu Creative Commons License 2004.12.01 0 0 12
Hotspot:
Nem feltétlenül publikus internetelérés, (van, ahol fizetni kell érte) de alapvetően azt jelenti, hogy odaviszed a wireless cuccod (notebook, PDA), és tudsz internetezni. Fellelhetőségek a http://hotspotter.hu -n. (Pl van egy a Budapest Sportarénában, azt mi csináltuk.) Tipikusan 802.11b szabvány szerinti kapcsolatot adnak, bármilyen, ennek megfelelő wireless kártya jó hozzájuk.

Aztán az elnevezések:
Router: Ami az internetet megosztja a gépek között.
Switch: Ami a helyi hálózat vezetékes PC-it összeköti egymással
Access Point: A rádiós hálózati végpontotkat lépteti be a vezetékes hálózatba.

Persze gyártótól függően ezeket fizikailag egyetlen dobozba is össze lehet építeni. Szóval a wireless broadband router tartalamaz egy routert, egy switchet, meg egy access pointot.

Az openskyt én sem ismerem.
Előzmény: nichtsdestotrotz (11)
nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.30 0 0 11
szia!
na, én sem tudok még sokat, mert eddig nem is érdekelt.
szóval: a dsl vagy broadband router olyasmi, amivel a szélessávú internet hozzáférésedet megoszthatod hálózatba kötött számítógépeid között. van egy bemenete az internet részére, és általában 4 bemenete a számítógépek részére. ez a négy bemenet a switchek, ezeken keresztül a számítógépeid között is tudsz kommunikálni.
a wireless router ugyanez, csak éppen ezeken felül tud olyan számítógépeket is bekötni, amelyek nem madzaggal, hanem adó-vevővel kapcsolódnak a routerhez, azaz a hálózathoz. itt már a routert tulképpen access point-nak nevezik.
na, ez eddig egy hálózatról szól.
ezen felül vannak úgynevezett hot spotok (ha jól emlékszem a nevére), amelyek olyan access pointok, amelyek valóban ingyenes internet hozzáférést biztosítanak. az ilyeneket wi-fi szabványt ismerő kártyákkal lehet igénybe venni, pl. a centrino-s gépekbe az ilyesmi már be is van építve. gyanítom, hogy egy mezei wlan kártya is wi-fi kompatibilis.
na, ilyen hot spotok magyarországon is vannak, de hogy hol, tudja a fene. asszem a sportcsarnokban pl. ez az opensky is valami ilyen szolgáltató lehet amerikában...

remélem, más is hozzászól, és kijavítja esetleges hülyeségeimet.
Előzmény: Ghanima (10)
Ghanima Creative Commons License 2004.11.30 0 0 10
Látom már, hogy nem csak macskában utazol...   ;-) Ezért hadd kérdezzem meg, te biztosan tudod: mi a szösz az Opensky? :-ooo Azt látom, hogy nyílt ég, és ránéztem az Opensky.com-ra, ami szerint mindenféle wireless szolgáltatásaik vannak. De amit találtam, az az amerikai központi cég. Megjelentek idehaza is és ezért lehet Opensky műhold szettet kapni, amivel műholdas internet elérést ígérnek? :-oo
Előzmény: nichtsdestotrotz (7)
Ghanima Creative Commons License 2004.11.30 0 0 9

Bocsánat, hogy, izé: látok hirdetéseket ilyen wireless router szettekről. Itt jön az abszolut hozzánemértő én: ezek mire is valók? :-o A megvásárlásuk után ingyé' tudok netelni, vagy mi ez? :-oooo Ne tessenek nagyot kacagni a kérdésen, ha kérhetem! :-(

 

nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.22 0 0 8
az előbbi helyesen:
"lebont a kártyám, utána 2 mp alatt vissza is kapcsol, aztán megy megint órákig."
Előzmény: nichtsdestotrotz (7)
nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.22 0 0 7
nos, most már hosszabb idő telt el, a helyzet kikristályosodott. megszűnt az ssid szétkódolás, nem kell többé újraindítani a kártyát, a hálózat stabil 54 Mbps, folyamatos, kitűnő a kapcsolat, ez jó.
napi 1X-2x fogja magát, és lebont a kártyám, utána 2 mp alatt vissza is kapcsol, aztán meg megint órákig. a hálóikonra kattintva az időt folyamatosan számolja, mintha nem lett volna megszakadás.
ebben a pillanatban a kártyán még beállítottam a frame burstinget, fogalmam sincs, mi az, de a routeren is úgy emlékszem, hogy beállítottam, ott csak annyit írtak róla, hogy növeli a teljesítményt.
no, meglátjuk...
Előzmény: nichtsdestotrotz (6)
nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.21 0 0 6
ilyen leszakadás ma is volt 2 másodpercre, de azóta megy a dolog. ez miért lehet? gondolom, nem azért, mert az isp bontja a netet 24 óra után, mert a hálózat tűnik el, nemcsak a net.
mindenesetre ez már képviselhető stabilitás, napi 1X2mp. ez a leszakadás tényleg jellemző a wlan routerekre? mert már mondtak nekem ilyet, hogy netes játék közben ez nem túl kellemes.
Előzmény: nichtsdestotrotz (4)
nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.21 0 0 5
nekem a következő van, extreme digital bruttó árakon:
asus WL-500g router = nat és spi firewall, paralell printerszerver, usb printerszerver/webkamera/ftp storage media megosztás 23.375,-Ft
asus WL-107g picimaci kártya 7.375,-Ft
ist gleich 30.750,-Ft
az jó, nem?

nekem a printerszerver felbecsülhetetlen, a paralell porton már működik is, és jó, hogy most küzdök vele, de még láma vagyok a wireless routerekhez.

de ez az asus cucc alapvetően tetszik nekem, jó a támogatottsága is. meg más eszközökben az asus nekem nagyon bejött.
Előzmény: flaps (-)
nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.21 0 0 4
szia!
na, én úgy érzem, megoldottam a problémát. szerintem a következővel volt a baj (nálam): a routeren a kommunikációs csatornát auto-ra állítottam. miután mind az alapbeállításoknál, mind az only AP konfigurálásánál 6-osra állítottam a csatornát, meg persze a gépen kártyáján is, auto speed mellett is folyamatosan 54 Mbps-sel hasít, és még nem volt ledobás egy sem. úgy 3 órája... ;-)
de nem, tényleg stabilnak látszik most. érdekelne, hogy ha te is kipróbálod, mi a tapasztalatod.
na bassza meg, klárika, milyen a mörfi, éppen ebben a pillanatban szállt el a kapcsolat úgy 2 másodpercre. de most megint hasít...
no, akkor kísérletezünk tovább...
Előzmény: flaps (-)
nichtsdestotrotz Creative Commons License 2004.11.15 0 0 3
helo!
ez nekem is gond egy vadi új asus routerrel, már minden variációban volt vele kapcsolat ledobásom. nagyjából egy biztos (talán), hogy a router jó, csak a kártya vacakol a gépben az xp alatt. vagy halálosan rosszak a beállításaim. engem is érdekelne a megoldás.
Előzmény: flaps (-)
kzt Creative Commons License 2004.11.12 0 0 2

Hali

nekem van egy elado Netgear router + adapter(pcmcia vagy usb) parom, irj emailt ha erdekel.

Előzmény: flaps (-)
_paha_ Creative Commons License 2004.11.11 0 0 1
linksys wrt54g
ennyiből ki is jön szerintem és nagyon sokat tud.
Előzmény: flaps (-)
huzat Creative Commons License 2004.11.11 0 0 0
nini itt egy 0
flaps Creative Commons License 2004.11.11 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

Vettem ma egy TRENDNet markaju routert egy TEW-226PC PCMCIA-s vezetekmentes adapterrel. A problema az h rendszeresen eldobja a kapcsolatot nehany masodpercre a routerrel, pedig a jelerosseg 80-90% a minosege is 90% kozott van. Kiprobaltam ugy is h lassa egymast az router es a vevo, de ugy sem lett sokkal megbizhatobb.Lehet h ez az egesz az olcso husnak hig a leve kategoria, de ha tudna nekem ajanlani megfizetheto aron (es helyen) egy megbizhatobbat, akkor visszavinnem az egeszet a fenebe es kicserelnem.

Hallottam meg olyat is h nagyon rosszul viselik a radios kapcsolatok a csaladi hazak vasbeton fodemeit, ez mennyire igaz?Megeri egyaltalan foglalkozni az egesszel?

A megfizetheto aron olyan 30e-t ertek router+adapterrel egyutt.

A segitseget koszonom.

Flaps

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!