Keresés

Részletes keresés

.ETNA. Creative Commons License 2009.11.27 0 0 652
Igen én is olvastam, hogy a gyártó megegyezik.

Azért én sokallom az alkalmankénti 12.000,- Ft-ot (a 70 %-os TB támogatás mellett), de még a 4ezret is, a 90 %-os esetében. De ha mégis így lesz, valószínűleg éppen azért "kell" majd váltani, mert a most még újdonságnak számító Simponi és jövőbeni társai szintén csak dobozdíj fejében lesznek kaphatóak-adhatóak:-) Bár nem szívesen vállalom a "kísérleti nyúl" szerepét!

A szabadalom lejárta pedig nem csak a gyártásbeli "egyeduralmát" szüntetni meg? Attól még továbbra is forgalmazhatja, bár a profit nyilván nem lesz olyan mértékű, hiszen megoszlik a gyógyszergyártók között.

Az RNS-ről jut eszembe, az RA esetében azonosították már a hibás gént? Egyáltalán ez génhiba? Vagy az oka, tulajdonképpen csak annyi, hogy egy porszem került a gépezetbe(immunrendszer-működés)? Persze attól még, hogy a gépsort leállítod, a porszem továbbra is ott marad, nem?

Ahhoz, hogy RNS interferenciás gyógyszert kaphasson majd bármikor is egy RA-s, nem kellene tudni a betegség pontos okát (nemcsak az okozatokat - citokintermelési zavarok stb.), vagy ez a szer enélkül is működhet?

Hát maradjunk annyiban, hogy ez nekem magas:-))



Előzmény: DBA Biotech (650)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.11.26 0 0 651

jövő héten lesz meeting, aktiv, bázisterápiára nem kielégitően reagáló betegek vehetnek benne részt....várhatóan kissé lazábbak lesznek a feltételek, mint általában, részeteket jövő hét végén tudok meg...

Előzmény: Törölt nick (646)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.11.26 0 0 650

A Simponi szintén a Centocor-Schering kifejleszése, a molekula voltaképpen a Remicade továbbfejlesztése....

 

a jövő mindenképpen a humán antitesteké, gondolj csak arra, hogy a sertés inzulint is kivonták... mellékhatás itt is lesz, de várhatóan sokkal hosszabb távon lesz a molekula hatékony, mivel nincsenek ún HAMA (human anti mouse antibody)-k.

 

Másik: 2011-12 után valamikor lejár a Remicade szabadalma, a Scheringnek lépnie kellett, és újdonságot felmutatni.

 

A kérdés csak az, hogy meddig fut fel ez az egész antitest kezelés dolog, és a cégnek visszahozza-e a bele fektetett pénzt. Várhatóan a generikus infliximab megjelenésével a mai "centrumok" megszünnek, a szer pedig majd kap 70-90% TB támogatást, mint pl. a methotrexate, az originális humán antitestek pedig következő vonalba kerülnek. A nem is olyan távoli jövő pedig úgyis az RNS interferencián alapuló gyógyszereké, amik már a humán kipróbálási fázisba jutottak.

Előzmény: .ETNA. (648)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.11.26 0 0 649

kopásos panaszoknál főleg rosszabbodások esetén javasolt rövid távon nem szteroidok adása, ilyenkor mindig van kisfokú gyulladás is (osteo-arthritis).

Az ibuprofen valóban jó, de múltkor én sem tudtam aludni, olyan refluxot okozott, amikor este fejfájásra bevettem...

Előzmény: Otool (645)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.26 0 0 648
Szia ! Hm, elolvastam, ha jól értelmeztem, leginkább a középsúlyos aktív stádiumban lévő RA-s betegeknek ajánlják (többek között), ha más Methos kombinációs TNF alfa blokkoló nem használt. Azért az, hogy 2007-től alkalmazzák... na szóval én maradok a Remicade-nél, erről talán valamivel több tapasztalata van az orvosoknak... ráadásul 4-8-most pedig már csak 12 hetente kell kapnom és nem havonta. Persze azoknak, akiknek a Humira, vagy a Remicade nem használt (sok betegtársam járt így), hátha segít!!

Mindenesetre most már tudom, hogy az egyik infúzióm alkalmával mi is volt az, amiről egy új betegnek magyaráztak, aki már ezt az injekciós változatot kapta:-))

Bár a Remicade infliximab, vagyis nem teljesen humán, hanem ember-egér monoklonális antitest, de ha az első infúzió után nem volt gond, nagy valószínűséggel később sem lesz, feltéve persze, ha betartod a szabályokat (szeded a Metho-t, havonta vérvétel, 6 havonta tüdőröntgen, EKG).

Az pedig, hogy mivel teljesen humán - elvileg - kevesebb a mellékhatása, háát köztünk szólva, erős csúsztatás. Hiszen a TNF alfa blokkolás legkomolyabb mellékhatása az, hogy mivel az immunrendszert "gyengíti", tompítja, fokozott kockázata van a megbetegedéseknek, ad absurdum a rák kialakulásának stb.
Ez viszont bármely TNF alfa-blokkoló esetében fennáll, így nehéz a mellékhatás alapján sorrendbe állítani ezeket a blokkoló szereket.

Előzmény: DBA Biotech (643)
ovics Creative Commons License 2009.11.26 0 0 647
Igen,volt műtétem.A külső részen húzták le az inszalagot oda.Watson-John's mütétnek hivják,ha jól emlékszem.A Honvéd Kórház,most ÁEK traumatológiáján csinálták,majd 3 hét fekvő és 4 hét járó gipsz.Annyi eredmény,hogy merev lett a bokám és nem bicsaklik ki.Továbbra is fájt és dagadt volt,pedig elöltek egy ideget,hogy ne fájjon.
Előtte kaptam bokarögzitőt,fűzős,sinek vannak benne,tartja a bokát,de lehetetlenség viselni.Cipőben ráadásul csak az 1 számmal nagyobb v olt jó arra a lábra.De itthon néha felvettem.Gyógyászati segédeszköz.

Évekkel később kiderült,hogy a bokafájdalom és dagadás már a sokizületit jelezte.
Előzmény: Törölt nick (622)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.26 0 0 646

természetesen   én pl. rájöttem ki vagy, de gondolom a többiek is.

Kérdezném, hogy az uj terápiára  a megadott tel.számon nálad, v. a kórházban ahol tevékenykedsz ott lehet e jelentkezni.

Még egy kérdés  korhoz van e kötve, mert az én férjem seroneg. Ras-as és 74 éves.

Most saját magától abbahagyta a Methot, egyenlőre panaszmentes, persze a már meglévő lábdeformitásai megmaradtak, a járás nem megy könnyen de rosszabb sem lett. Ez tk. egy injectio amit havi gyakorisággal kell kapni a betegnek? Hasonló a biol.terápiához, veszélytelenebb e mint a Mathto?

Ezek elvi kérdések, ha tudsz válaszolj rá, ez nem jelenti azt hogy ő részt kiván venni ebben az uj projektben, de azért érdekel bennünket.

Előzmény: DBA Biotech (643)
Otool Creative Commons License 2009.11.26 0 0 645

Szia!

Ha jól tévedek, akkor kopásos panaszoknál nem a gyulladáscsökkentő, hanem a fájdalomcsillapító hatása van kihasználva(?) Szerintem ilyenkor az egyenletes felszívódású ibuprofén hatékonyabb lehet (... izom+ízület kapsz.)

Előzmény: DBA Biotech (644)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.11.26 0 0 644

Szia!

 

Arcoxiával jók a tapasztalataim, de elsősorban kopásos izületi panaszokban, RA-ban gyakran minimális Medrol (4mg) jobb, mint a 90 mg Arcoxia. A gastrointestinalis mellékhatás tekintetében a legjobb, a szivbetegek állapotát azonban ronthatja.

Előzmény: fajdkakas (638)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.11.26 0 0 643

Elnézést, korábban más néven voltam a fórumban, biztos rájöttök ki vagyok...

 

Nézzétek meg, érdekes hely a Simponiról, az új TNF alfáról...

 

http://www.simponi.com/simponi/about-SIMPONI/#footerAnchor

 

Nézzétek meg a videot!

Ha valakit érdekel, keressen fel, most indul egy "premarketing" vizsgálat, könnyebben hozzá lehet jutni.

Havi 1X, autoinjektor, nem csip, teljesen tiszta, stabil ún. "transzgenikus" humán anti-TNF-alfa!!!

Igérem, gyakrabban jelentkezem, csak elúsztam a munkámmal, december kicsit lazábbnak tűnik...

DBA Biotech Creative Commons License 2009.11.26 0 0 642
Szervusztok,
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.25 0 0 641
Elolvastam a gyógyszerismertetőt a dr.Infóban, hát jó sok minden van róla irva, de a non steroid gyulladáscsökkentők mindegyikének meg van ill meg lehet ez a mellékhatása, egyáltalán nem biztos hogy nálad bármelyik előjön, ha tapasztalsz valamit akkor ne szedd be, de beszéld meg az orvosoddal.
Mondom a férjem szedte, neki nem volt tőle semmi baja, csak nem segitett neki, de nála más a baj RA-s.
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.25 0 0 640
Szia a férjem szedte, neki az RA-ra nem ért semmit.
Nem élet-halál dolga ami az ismertetőben le van irva, az mindig felturbozott valami, tudod fő az óvatosság, a gyógyszergyártók és a forgalmazók fétik magukat inkább többszörösen bebiztositják és a még nem létező mellékhatásokat is leirák nehogy bajba keveredjenek.
Egyébként most mindjárt megnézem a dr.Infoban az Arcoxia leirását. Itt meg lehet minden gyógyszert nézni.
Előzmény: fajdkakas (638)
Otool Creative Commons License 2009.11.25 0 0 639

Szia!

Ez a nem szteroid gyulladáscsökkentők modern csoportjába tartozik. Próbáld ki.

Előzmény: fajdkakas (638)
fajdkakas Creative Commons License 2009.11.25 0 0 638
Sziasztok!

Ma voltam a reumatológián, ahol gyógymasszást, iszappakolást, vízalatti tornát írtak fel. Gyógyszernek pedig napi egy szem Arcoxia-t, aminek a betegtájékoztatójától egy kissé megijedtem.
Mit lehet tudni erről a gyógyszerről? Valakinek valamilyen tapasztalata?
fajdkakas Creative Commons License 2009.11.23 0 0 637
Szia!

Köszönöm szépen. December 16-ra kapott időpontot a reumatológustól, akinél már két éve járt.
Előzmény: Coccinea (636)
Coccinea Creative Commons License 2009.11.22 0 0 636
Csatlakoznék az előttem szólók véleményéhez, a feleségednek sürgősen reumatológusnál van a helye. Én nem vacakolnék a körzeti orvos előzetes vizsgálatival, azonnal reumatológushoz mennék. Nem vagyok orvos, hogy diagnózist tudnék felállítani a "dudorokról", de ha azok reuma csomók, akkor a betegség már nincs is olyan nagyon kezdeti stádium.
Előzmény: fajdkakas (629)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.22 0 0 635
Egyébként az RA gyanú akkor erősödik csak igazán, ha a kedves feleséged azt tapasztalja, hogy mondjuk hétfőn fájt a jobb bokája, de szerdára tökéletesen elmúlt, teljesen fájdalommentes, viszont szerdán reggel már úgy ébredt, hogy fájt a jobb válla, alig bírta a karját felemelni és hasonlót érzett például a bal csuklójánál is, reggel merevek az ujjai és úgy kell őket "bemozgatni" (pl. meleg folyóvíz alatt stb.).

Én anno, még a pontos diagnózis felállítása előtt, először Movalis injekciót kaptam a háziorvosomtól, de a Cataflam tabletta is csökkenti a fájdalmat, ez egyébként egy NEM szteroid gyulladáscsökkentő, ahogy egyébként a Movalis is.

Egy sima ízületi gyulladásra (ami - ahogy írtam - gyógyítható) is ilyesmit adnak - gondolom...

De ha nem RA-ja van és nem is ízületi gyulladása, hanem kopásos betegsége, és ez ki is derül, akkor az ízületei erősítése érdekében (a további kopás megállítása miatt is) vehet különböző recept nélkül kapható készítményeket, porcerősítőket.

Bemásolok egy idézetet az ízületi kopásra (ilyenkor a porc hiánya, kopása miatt, az ízületek súrlódnak, ez okozza a fájdalmat) ajánlott szerekről:

"Magyarországon félmilliót is elérheti az ízületi kopásos betegségekben szenvedők száma, akikben a porckopás okozta panaszok csökkentése a cél. Sokan próbálkoznak táplálék kiegészítőként ill. gyógyszerként porcerősítő anyagokkal. Ezek két legáltalánosabb hatóanyaga a glükózamin (glucosamine) és a kondroitin-szulfát (chondroitin sulfate)."
Előzmény: fajdkakas (630)
.ETNA. Creative Commons License 2009.11.22 0 0 634
A feleségednek mindenképpen javaslom, hogy kérje meg az orvosát, hogy a legközelebbi vérvételkor nézzék meg a vérben a reuma faktor értékét és esetleg anti-CCP szintet. Ezt mind a levett vérből tudják megállapítani, szóval semmi különösebb szakorvosi vizsgálatot nem igényel. Az eredmény láttán a háziorvosa eldöntheti, hogy kell-e pl. beutalót adnia egy reumatológiai szakrendelésre, ahol leginkább röntgent stb. szoktak végezni.

Egyébként lehet, sima ízületi gyulladása is, ami gyógyszerrel (nem az RA-s erős Methotrexattal) gyógyítható. Esetleg életkorából kifolyólag, kopásos betegség, bár azért a sok kis ízület gyulladása.... erősen RA gyanú.

Semmiképpen se hanyagolja el !!!! Mielőbb gyógyszeres kezelést kell kapnia, bármely eset is áll fenn, mert az állapota annál hamarabb gyógyítható, vagy RA esetén - szinten tartható. Ez pedig a későbbi évek, évtizedek életminőségének alakulása szempontjából cseppet sem elhanyagolható körülmény!!
Előzmény: fajdkakas (633)
fajdkakas Creative Commons License 2009.11.22 0 0 633
Köszönök mindent neked. Jövő szerdán megyek vissza a reumatologushoz, arról majd beszámolok.
Előzmény: Törölt nick (631)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 632
ja és az RA-ra Methotrexátot szoktak adni, elég kemény gyógyszer, vagy a biológiai terápiát, de vannak itt sorstársak ők erről jobban tudnak neked mesélni, a biol.terápia mellett is a gyógyszert szedni kell, de ezt döntse el orvos!!!!
Előzmény: Törölt nick (631)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 631
Ahhoz hogy a nejednek kimondják hogy RA-ja van nagyon sok léaborvizsgálatot kell elvégezni.
De az is lehet hogy a labor leleteui negativok, mint az én férjemnek, na ezt hivják seronegativ RA-nak. Ez a jobbik fajta, csak annyiban rosszabb hogy nehezebben tudják diagnosztizálni.
Nyilván neked a gerincedről készitenek majd rtg. felvételeket, de gondolom ez megtörtént, aután kiirnak egy csomó kezelést, lehet fizikóterápia, gyógytorna,mágnes és a fene tudja még mi.
Igen ülőmunkától fájhat a derekad.
De ha megállapitják pontosan hogy milyen elváltzoásod is vanakkor tiszta szivből ajánlom neked a gerinctorna gerincfájósaknak c. audiókazettát, nekem is ez van, van egy A, könnyebb és egy B nehezebb oldala, a mozgás, gyógytorna talán a legfontosabb amit magadért megtehetsz.
Van egy gerincvédő öv, ugy hivják Lumbomed, ezt is fel lehet irtani, felirtava 5000, amugy 15 ezer, az én gyógytornászom is ezt hordja esküszik rá.
Szóval gyógytorna ez a legfontosabb.
Ezeket nem azért irom mert rtg., assz. már csak mult időben beszélek a szakmám, hanem mert én is szenvedek tőle és a tapasztalataimat szeretném megostani veled,m és nem mint orvos tanácsokkal ellátni, Isten Őrizz!!! Nem lépem tul a határaimat!
Előzmény: fajdkakas (630)
fajdkakas Creative Commons License 2009.11.22 0 0 630
Igen sajnos. Az RA-ra milyen gyógyszert lehet szedni, mely segít a fájdalmakon?
Előzmény: Törölt nick (628)
fajdkakas Creative Commons License 2009.11.22 0 0 629
Szia!
A diagnózis az enyém. A nejemnek bizonyos időszakokban /jelenleg hónapok óta/ fájnak a végtagizületei különböző dudorok lettek a lábán, Erről gondoltam a leírások alapján, hogy RA-a van.
Nekem több éve fáj a derekam, de viseltem. Fél éve viszont romlott a helyzet, így mentem el orvoshoz aki ezt állapította meg.
Még kezdeti a kezelés /egyszer voltam vizsgálaton/,Milyen kezelésre számíthatok? Okozhatta ezt az ülőmunka?
Előzmény: Törölt nick (627)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 628
Lehet hülye vagyok akkor neked és a nejednek is külön-külön problémái vannak?
A 48 éves kor az nem számit akkor már jöhetnek ezek a problémák, tehát kisizületek kéz,láb,váll,könyök boka RA-ra utal, nagyizületek betegségei nem RA-ra utalnak.
Előzmény: Törölt nick (627)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 627
Nem jól értetted, szerintem pont nincs RA-ja, az RA mindig ahogy ETNA is irta a kisizületeket támadja meg.
Amikről te irtál gerinc, csipő, farkcsigolyák nagyizületek, neki szerintem erős kopásai vannak, degenerativ elváltozásokkal, ja és a sacoileitis az farkcsigolyagyulladást ill. ülőidegyulladást jelent az nagyxon fájdalmas azért megy neki az a bizonyos dolog nehezen.
Nem RA-ja van.

Előzmény: fajdkakas (626)
fajdkakas Creative Commons License 2009.11.22 0 0 626
Szia!

Köszi a választ, a nejemnek akkoe sajnos RA-a van. Mindketten 48 évesek vagyunk.
Én személy szerint biztatónak találtam a hozzá szólásodat, köszönet érte.
Előzmény: Törölt nick (624)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 625
Van ilyen hogy szaslagmeszesedés, nekem is van a gerincem előtt futó szalagok el vannak meszesedve ez jól látszik a rtg. felvételen.
De ez egészen más mint az RA, szerintem ez kezelhetőbb valami, azért mégsem sokizületi gyulladásról van szó.
Előzmény: Coccinea (614)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 624
Ja most néztem utánna, te a magad nevében irtál, nem tudom honnan vettem, hogy nem rólad hanem a feleségedről van szó, bocsi érte.
Előzmény: fajdkakas (612)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.22 0 0 623
Köszi a választ, tudod a legszebb az hogy a barátnőm ott dolgozik a fizikon, ő vitte od kb 2 éve a férjemet, ezekkel a panaszokkal és nem fedezte fel a dr.nő hogy RA-ja van. Azóta elment a dr.nő , de nem is odamenne hanem a 2 reumára akit te ajánlottál Ujfalusy Ilonához, majd a háziorvos oda fogja irni neki a beutalót.
De most szerencsére egész jól van, tevékenykedik, sőt most ebben a hónapban a Methot sem szedte be, lehet ha nem térnek a panaszai vissza akkor csak januárban fogja ujból kezdeni, bár nem romlottak a laborleletei de azért a Mteho 3 keresztes méreg, nem árt kicsit kihagyni belőle ha lehet.
Előzmény: ovics (615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!