Keresés

Részletes keresés

pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19585
Nem téves a logikám :)
Paypalemail kérése hogy ellenőrízhető legyen az eladó számlájának státusza.
Amúgy érvénypelen a paypal kártérítési biztosítása....
Personalra.....meg vadiúj premierre....nem jár. Csak ha sikerül valamit zárolniuk a disputenyitáskor....
Nálad szerencsére volt vesztenivalójuk az érintett kereskedőknek.

Előzmény: garfieldka (19576)
digicat Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19584
"csak ha a bankodnál chargeback eljárást indítasz de ennek a mikéntjéről és szabályairól nem tudok mert a bankok titkolják."
Tény, hogy tévében és óriásplakáton nem reklámozzák, de a titkolás nagyon túlzás. Egyrészt benne kell legyen az általad is elfogadott feltételekben (mikor megkaptad a kártáyt aláírtad, hogy ismered és megértetted), továbbá telefonon vagy személyesen is nagyon pontosan felvilágosítanak.

Eddig 2 banknál volt hasonló ügyem, mindkettőnél lehetett telefonon intézni az egészet, nem is kellett bemenjek a fiókba. Hazudni viszont nem szabad, mert annak anyagi és jogi következményei is lehetnek.
Előzmény: pittipitti (19574)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19583
Jogilag ha már üres a paypalszámlája nem érheti el ....
A kártyájáról főleg nem veheti le a pénzt.....szerintem legalábbis.

A chargeback meg előnyt élvez.....előnbb leveszki a pénzt a kereskedő paypaljáról aztán meg reklamálhat hiába.....ugyanis a kártyatársaságok szabályai alapján a vevő bankja indítja...a legrosszabb dolog egy kereskedőnek ha a paypal pénz fogadása után másnap jön a chargeback és leemelik a pénzt a számlájáról.....kész vége a pénzének....mert a paypal csak közvetítette a banki chargebackot.....én személyszerint paypalpénzt magánszeméytől nem fogadok.....ha meg mégis akkor ellenőrzött cimmel rendelkezőtől.....vagy ha egyéb módon ellenőrízhettem hogy megbízható( ezt hogy hogyan lehet még nem tudom és addíg nem is fogadok el paypalt--hasonlóan az összes német eladóhoz akiknél csak elvétve található olyan eladó aki véletlen elfogad paypalt.
Előzmény: Vándor21 (19579)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19582
13.9 eBay Items Eligible for PayPal Buyer Protection. Every item on eBay (except Live Auctions and vehicles) that meets the above requirements is eligible for PayPal Buyer Protection up to $200.00 USD (Basic Tier Coverage Amount), but items are only eligible for PayPal Buyer Protection up to $2,000.00 USD (Top Tier Coverage Amount) and should be identified as eligible items in the eBay listing if:

1. seller's eBay feedback rating is at least 50;
2. At least 98% of the seller's eBay feedback is positive;
3. The seller has a Verified Premier or Verified Business Account in good standing;
4. The listing was on an eligible eBay site (eBay.com and certain other eBay sites self identified as such)
5. PayPal is listed as an acceptable payment method; and
6. The seller is a PayPal User from one of the following countries:


Dispute után claim.. de az eBay Items Eligible for PayPal Buyer Protection feltételezi hogy ezeket megnézte a vevő....
Tehát áll az én javasletom hogy el kell kérni az eladó paypal emailját hogy ellenőrízni tudjuk a számláját.....hogy Verified Premier or Verified Business Account..tehát personalra meg teljesen új számlára nem vonatkozik....

De kivárjuk mi történik a két disputát nyitott társunkkal.....egyébként bonyolult nyelvezertű ez a szerződés....:(
Előzmény: pittipitti (19581)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19581
http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=xpt/ua/USUA-outside#pbp-policy

A 13.2 nem a mi esetünk.....de olvasgatom....
Előzmény: garfieldka (19576)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19580
This recipient is currently unable to receive money.
Zárolva van a számlája...ezért nem tudom megnézni küldéskor az adatait.
Előzmény: gamen (19578)
Vándor21 Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19579
Tudnál valami konrétumot mondani az eladói védelemről? Mert én sajnos úgy látom, hogy mind az Ebay, mind a Paypal vastagon tesz az eladókra, csak arra ügyel, hogy mindig leszedje róluk a jutalékot. Itt a fórumban is volt már olyan eset, amikor a vevő visszakérte a pénzét, a későbbi postai vizsgálat szerint pedig átvette rendben a csomagot. 2-3 hónap múlva így csak röhöghet a markába, nem fogja újra kifizetni a cuccot.

Paypal: anélkül, hogy nagy tudósnak állítanám be magam. Szerintem a Paypal könnyen be tudja hajtani a pénzt, ott van neki az ügyfél neve, címe, bankkártyája, ennyivel mindenkit utol lehet érni. Hiába ürítette ki a Paypal számláját (claim alatt nem tudja, zárolva van az összeg).
Előzmény: garfieldka (19576)
gamen Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19578
Ő lenne az: tobbyboxer2006@yahoo.com
Előzmény: pittipitti (19575)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19577
ok én is várom az érintettek történeteit mert azok fedik a valóságot.....
Na meg jelentkezzen olyan akinek nem a kereskedője refundolt hanem a paypal miután lelépett a pénzzel.....
De lehet ilyen eset is amit felvázolsz....de ennek ellentmond az egy hónapja nem reagált eset....kivárjuk és okosabbak leszünk:)
Én eddíg a saját bőrömön tapasztalva tanultam mindent...és kizárólag paypalos esetekben..függetlenül az ebaytól.
Megnézem ezt a szerződést ;-)
Előzmény: garfieldka (19576)
garfieldka Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19576
Szerintem téves a lokikai következtetésed és ezzel mások vakvágányra juthatnak.

A PayPal valóban nem jótékonysági intézmény, de ettől függetlenül egy meghatározott összegig és évente három alkalommal kifizeti a vevőnek a keletkezett kárt. Ekkor átveszi a vevőtől az eladóval korábban fennálló vásárlói jogait, amiről a vevő ezzel egyidejűleg le is mond. A PayPal pedig ezután a rendelkezésére álló eszközökkel visszaszerzi az eladótól a vevőnek a vásárlói védelem keretében kifizetett összeget.

Egyébként kár ebbe így egymást között jobban belemennünk, a PayPal felhasználói szerződés 13. 2. pontját kell elolvasni!

Van olyan eset is, amit írtál, de az nem a vásárlói védelem, amit az ebay-es vásárlások során mi mint vevők élvezhetünk. És természetesen van eladói védelem is, de az megint más kérdés.

Ami a másik esetet illeti, szintén nagyon furcsa számomra. Nekem eddig 3-4 ilyen esetem volt, s minden alkalommal 2-3 napon belül megnyugtatóan rendeződött az ügy. Olyan, hogy hetekig ne reagáltak volna a reklamációmra, még egyszer sem fordult elő.

Összefoglalva: érdemes az eseteket konkrétan vizsgálni és közzétenni a valós történéseket. Eszmefuttatásokat elhinteni nem biztos, hogy szerencsés, mert megtévesztő lehet. Épp ezért aki ilyen területen tevékenykedik, olvassa el és értelmezze a szükséges ebay és paypal szerződési feltételeket!
Előzmény: pittipitti (19574)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19575
gamen elküldenéd a kérdéses eladó paypal emailját nekem hogy megnézzem?
Paypalon a kérdéses tranzakciónál detailst nyomsz és látod az emailt....
Előzmény: gamen (19566)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19574
Ez könnyen ki fog derülni mert vki már egy hónapja vár reagálást a claimjára:http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9125994
A paypal nem jótékonysági intézmény hogy a saját kockázatára visszaadja a pénzt ha nem jött érte semmi....disputát nyit és közben zárolja a vétkesnek vélt kereskedő(eladó) számláját.....ami ugye arra ösztönzi a kereskedőt hogy mielőbb rendezze a vitát.
Ha mármost egy csalóval teszi ezt aki összegyűjtötte 10embertől a pénzt és kikérte majd lelépett azt nem fogja a paypal kifizetni az bizti:)...csak ha a bankodnál chargeback eljárást indítasz de ennek a mikéntjéről és szabályairól nem tudok mert a bankok titkolják.
Előzmény: garfieldka (19573)
garfieldka Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19573
Köszi. Én másként látom, ahogy lentebb írtam.
Előzmény: pittipitti (19571)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19572
Az eladó feedbackjain kívül van egy lehetőség ..de bonyolult.....egy olyantól aki már vásárolt az illetőtől elkérni az eladp paypalos emailját és imitáltan pénzt küldeni de cancellezni a végén....
Ekkor kiír regy számot a címe után pl (450)....erre kett és láthatod az eladó adatait..milyen régi honnan származik....a szám meg utal a tranzakciós összegre amit eddíg elért....tehát ha a zárójelbe 0 van akkor az rendkívül kockázatos tőle venni neki fizetni....de ha több van akkor minél több annál megbízhatóbb....
Ha meg new van akkor véletlen se vegyetek tőle....frissen nyitott paypal ..rendkívül gyanus....

Remélem körülményesen de segítettem..lényeg hogy az eladó paypalcímét még a licit nyerése előtt meg kellene szerezni hogy ellenőrízni tudd....mert sajna ebayes vételkor tapasztalatom szerint sajnos nem látszik ez az adat csak ha paypalemailra küldené közvetlen az ember a pénzt....
Előzmény: pittipitti (19571)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19571
Ez logikai következtetés részemről....mikor claimot nyitsz zárolják az illető paypalját.....ha nincs rajta összeg meg már nem fogad pénzt oda mert kikérte mind akkor ha csaló lesz.... az egészet.
Évente 3x de nem a paypal terhére......azaz nem fog a paypal neked kártérítést adni....csak ha refundolta az illető vagy ha a paypal refundolta vissza tőle...

De mindezt nem olvastam....logika...
De megpróbálok pár okosságot összeszedni ezügyben később...
Előzmény: garfieldka (19570)
garfieldka Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19570
Még egyet....csak akkor van lehetőséged a pénzed visszakapni a pozitív döntése után a paypalnak ha van miből visszaadniuk.
Tehát ha már kikérte a pénzt a bankszámlájára onnan nem tudod már paypalon keresztül visszakérni.


Ez eddig elkerülte a figyelmem. Szívesen elolvasnám az erre vonatkozó szabályokat, de eddig nem találkoztam vele. Én úgy értelmeztem, hogy a PayPal évente max. 3 alkalommal visszatérít a vitás esetekben - de ezt saját kockázatra teszi. Hogy azután bevasalja-e a másik féltől, azt nem tudom. Teszi ezt éppen azért csak háromszor egy évben, mert ő sem fejőstehén.

Megadnád, hol van leírva az amit írtál? Mert az más megvilágításba helyezi a dolgot. Hisz ebben az esetben ha csalóval találkozunk, akkor futhatunk a pénzünk után, hiszen neki az az érdeke, hogy azonnal biztos helyre tegye az általunk kifizetett pénzt.
Előzmény: pittipitti (19567)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19569
Hogyan lehet kikérni az adatokat?
gamen Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19568
Ez nem túl biztató :( Félek ha csaló akkor azonnal felvette az összeget paypal számlájáról.
Előzmény: pittipitti (19567)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19567
Kicsit régebben nyitottam már ilyet és nem ebayes ügyben.....de hátha másnak van tapasztalata frisseb...várjuk...
Ha a csaló ki is találná nem tudna a szállításról talán valódi igazolást..feladóvevényt adni....

Költség nem lenne...
Paypal visszatenné a magyar folyószámládra a refundolást követően kb 5napon belül.

Ha mégsem lenne sikeres ezen claim akkor még a magyar számlavezető bankodat is keresd fel és indíts chargeback eljárást.
Részletesen elmeséled a történteket...feltárod a bizonyítékokat és ha dombornyomott kártyán keresztül fizettél talán van mód visszaigényelned a pénzt....
De ez költséges eljárás és csak elszenvedő alanya voltam eddíg.

Még egyet....csak akkor van lehetőséged a pénzed visszakapni a pozitív döntése után a paypalnak ha van miből visszaadniuk.
Tehát ha már kikérte a pénzt a bankszámlájára onnan nem tudod már paypalon keresztül visszakérni.
Ekkor már nem tudom mi a teendőd....elkéred az adatait az ebayról is meg a paypalról is..gondolok én itt névre címre és talán elballagsz az illetékes magyar rendőrkapitányságra...adja ég hogy erre ne kerüljön sor....
Remélem más aki már átélt ilyet hozzászól és megosztja velünk amit a bőrén tapasztalt ilyen esetben....
Előzmény: gamen (19566)
gamen Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19566
Köszi készen is van, kettőt csináltam. Mennyi ideig tarthat ez a procedúra? Ha ez a csaló időközben válaszol és kitalálja hogy ő feladta stb stb akkor mit lehet tenni? Bár gondolom hamar észreveszik hogy csaló és ejtik az ügyet ;)

Valami költség várható részemről?

Ilyenkor paypal accra kerül az összeg vagy vissza a számlámra?
Előzmény: pittipitti (19565)
pittipitti Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19565
Paypal->Resolution Center->Report a Problem->Item dispute: beírod a kérdéses idt... PayPal Transaction ID:
Aztán írod a problémádat angolul....beletéve hogy az ebayen törölték az eladót és nem jött a megrendelt termék sem..kérsz egy refundot...

Kettő ilyet csinálj ha 2 külön fizetés volt....

Előzmény: gamen (19564)
gamen Creative Commons License 2007.04.07 0 0 19564
Sziasztok.

Vásroltam az ebayen egy nemrég regisztrált eladótol először $222 majd $82 értékben. Időközben kiderült hogy csaló, és törölte ebay a usert. Paypal-al fizettem, hogyan tudom most visszakapni a pénzemet? Még nem csináltam ilyet kérlek segítsetek. A megnyert cuccaim között már nincsenek ott a termékek, elvileg ott kellene az item not received-re kattintani.. de ha nincs akkor mit kell csinálnom? Hogyan működik ez?

Köszönöm a segítséget.
Degeczi Creative Commons License 2007.04.06 0 0 19563
köszi!
épp csak ki nem szúrta a szemem...
Előzmény: vsiivz (19562)
vsiivz Creative Commons License 2007.04.06 0 0 19562
advanced search
es completed listings only
Előzmény: Degeczi (19561)
Degeczi Creative Commons License 2007.04.06 0 0 19561
lehet valahogyan már lejárt aukciók közt keresni?

gyakran érdekelne, h általában milyen áron megy el vmi, és csak azért állítok be figyelést egy adott cuccra, h ezt majd a lejártakor megnézhessem - sokkal egyszerűbb lenne, ha a már eleve lejártak közt kereshetnék

de nem találtam ilyet a feltételek közt, csak "x időn belül le fog járni" és hasonló szűrést
StingeR Creative Commons License 2007.04.06 0 0 19560
Thanx, időközben refundolta az összeget.
Előzmény: nyomorlesz (19555)
tusi74 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 19559
Hétfőn feladta RoyalMail légipostával, ma csütörtökön itt is van. Tökéletes minőségű. Jó vétel volt. :)
Előzmény: Törölt nick (19485)
tony01 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 19558
elment a pénz, 187,04 lett a vége, de mégsem 191 :)
Előzmény: t.lantos (19517)
s_titánia Creative Commons License 2007.04.04 0 0 19557

Én úgy vettem észre, hogy a hagyományos módon feltöltött képeknél van ilyen. Azt nem tudom, hogy lehet úgy képet feltenni, hogy ne legyen.

 

Gondolom azon okból van, amiért pl. a Vaterára feltöltött képek sarkában Vatera felirat van - ezzel "jelölik meg", hogy ez mostantól Vaterás/eBay-es aukcióhoz tartozó kép.

 

Vagy talán hogy elvegye az emberek kedvét a kép máshová másolásától, vagy egyszerűen valamilyen technikai oka van.

 

De lehet, hogy most én mondok lámát, úgyhogy más is találgathat, hátha ő okosabb :)))

 

Előzmény: tusi74 (19556)
tusi74 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 19556
Most lehet nagyon lámát kérdezek, úgyhogy először behúzom a nyakam. :)
Szóval egyes képek jobb alsó sarkán van egy ilyen logo, némely képek alatt nincs.
Mit jelent?
Logo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!