Hát ahogy én nézegetem a hátralévő meccseket, nekem úgy tűnik, hogy a Felcsút és a Diósgyőr fogja eldönteni a kiesést. Illetve az, hogyan állnak hozzá a hátralévő meccsekhez. Sőt, ha nagyon kihegyezem, akkor a Diósgyőrőn múlhat (ők az utolsó 3 fordulóban játszanak velünk, a Pakssal és a Kisvárdával.) Ráadásul ma van Diósgyőr-Felcsút ami egy esetleges vendéggyőzelem esetén azt jelenti, a Diósgyőr kiszáll a harmadik helyért folyó harcból, úgyhogy nekik onnantól minden mindegy.
Én kb a két hazaink behúzását látom reálisnak (illetve bárcsak reálisnak látnám...) de hogy mi a Videotont vagy a Kövesdet idegenben verjük, most, ebben a helyzetben, hát az inkább sci-fi, mint reménykedés. Aztán ne legyen igazam persze....
Úgyhogy a mai nap nagyon fontos lesz. Persze nyerjen Pakson a Kaposvár, mi meg Fehérváron!
Soha ne add fel! Még ha kicsi is a remény, de ameddig matematikai esély van, addig küzdeni kell a végsőkig! Mindig is szerettem a debreceni focit. Bármi is lesz, ez nem fog megváltozni!
Nekem jó érzésem van a mai meccsel kapcsolatban. A Vidinek már biztos a második hely, onnan lecsúszni nem tud. Biztos vagyok benne, hogy a perememberek is lehetőséget kapnak, mindig ezt csinálják ha már nincs tétje számukra a meccseknek. És ezt nekünk ki kell használni! És ki is fogjuk.
Úgy néz ki, a zöldek bajnokok lesznek, holnap a Vidinek már tökmindegy lesz győz-e, vagy kikap. Ilyen körülmények között sokat számít a motiváció, az pedig nálunk lesz meg inkább.
Nem hinném, hogy ha lett volna erre lehetőség, akkor is sokan visszajeleztek volna, hogy ő márpedig nem fog menni meccsre. Ezzel egyébként is csak munka lenne, tiszta macera, azt pedig a klubnál nem szeretik :)
Persze ez mind szép és jó, hogy megszólítják az otthon maradó bérleteseket, de moziba is csak akkor mennek az emberek, ha jó filmet adnak, egy gagyi szar filmen üres a terem... ezen kellene inkább elgondolkodni a kedves klubvezetésnek, ha nem jönnek rá az okokra, szívesen segítünk itt a fórumon szerintem!
Szerintem meg neki csak az a lényeg, hogy minél több pénzt ki tudjon szedni a klubból, az MLSZ/MTV pénzekből meg a Taoból elvegetál a klub, az eredmény totál másodlagos neki, mondhatni szerintem leszarja. Egy célja volt, hogy a csapat ne essen ki, mert addig kényelmesen csinálhatja ezt. NB2-ben kizárt, hogy ragaszkodna a csapathoz, sőt könyörögne szerintem, hogy vegye át valaki majd, mert ő egy forintot nem tud beletenni.
Nem vagyok pszichológus, de szerintem teljesen felismerhető a vágyvezérelt gondolkodás. Elhitte - mert el akarta hinni - hogy a csapat erős és egy új taktikával, melynek megálmodására természetesen ő a legalkalmasabb, még eredményesebb lesz. Most meg szembejött a valóság...
Persze, hogy nem kell, csak Szima szokott a statisztikákkal takarózni. Na most itt vannak a számok is, amik bizonyítják, hogy milyen szarok vagyunk tavaly óta védekezésben (is)...
Rejtély, mi játszódhatott le Szimában... Ehhez egy pszichológus kellene. Szerintem a lelke mélyén imponált neki Pontes letámadásos focija, és egyszer akart ő is ilyet játszani a live fifa managerével.
Csak itt nincs reload.
Messze álltunk ettől az űrfocitól Pontes alatt is a a hirtelen összetoborzott zsoldosokkal, a saját nevelésekkel meg most még messzebb. Pedig ha AKKOR hagyják dolgozni az akadémiás portugálokat, már most érkeznének az erre kiképzett fiatalok... Mindegy, hagyjuk, az is vágyálom volt. Ezt sokkal átgondoltabban, eltökéltebben, profibban lehetne levezényelni olyan stabil háttérrel ami kibír egy-két év relatív sikertelenséget (kiesést azért nem...) Ötletszerűen átalakítani a taktikát és elvárni, hogy egyik hétről a másikra majd elkezdenek a nem erre kiképzett játékosok a Barca stílusában focizni egy teljesen más környezetben... Csőd.
Nem kell ehhez statisztika, a védelmünk tavaly is szar volt, csak Bandi okosan úgy igazította a taktikát, hogy ezek a hibák kevésbé jöjjenek ki. Idén ki lett adva az utasítás (ahogy írta itt valaki a múltkor), hogy támadófoci kell, hát megkaptuk, a védelmünk meg összeomlott.
Ezt kellene megmutatni Gáborunknak, aki mindig a számok bűvöletében él, és a statisztikákat durrogtatja minden egyes nyilatkozatában. Tessék, itt vannak a számok, a statisztikák. Tavaly védekezésben volt óriási mákunk, idén a támadásban, ergo mind a két csapatrészre ráférne bőven az erősítés...
Tavaly augusztus 3-án indult, az tényleg nem nagy csúszás. Ezzel együtt ez a pletyka - az MLSZ-ben is - tartja magát. Én szeretnék hinni benne, nagyjából ez a legkomolyabb esélyünk a bennmaradásra.
Augusztus 8-án indul az új szezon, tehát nem fog késni, bőven belefér időben a 33 forduló. Az NB I létszáma 99% hogy nem fog változni, a 2x12 csapatos NB II viszont reális forgatókönyv. Én akárhogy számoltam, a Vasas mindenképp keletre kerülne, mivel nyugaton több csapat van.
Az ST-ben régebben Kristóf (a vasasos gyerek) azt mondta, hogy az első NB II-es évben a kieső még megkapja az NB I-es juttatást (vagy közel annyit, nekem hirtelen 500 millió rémlik), így eleinte Szima nem kéne sokat hozzátegyen.