Keresés

Részletes keresés

bekom Creative Commons License 2017.08.06 0 0 140368

nálam kb 23 24 fok lehet. Akkor kezdek lassan főzőcskézni. :)

Előzmény: vénkecsi (140367)
vénkecsi Creative Commons License 2017.08.06 -1 0 140367

Nálam a garázsban 28 fok körül volt végig, 10 nap után főztem.

Előzmény: bekom (140365)
vénkecsi Creative Commons License 2017.08.06 0 0 140366

A szívem-lelkem  :D  Semmi mű-napfény meg ilyesmi. 

Előzmény: öreg_néne_b (140358)
bekom Creative Commons License 2017.08.06 0 0 140365

Sziasztok!

 

Következő kérdésem lenne. Több mint 3 hetes a barack cefrém és még mindig van benne szénmonoxid. Eddig mindig úgy ellenőriztem hogy kész a cefrém hogy öngyújtóval megnéztem. Idén ez nem sikerül. Lehet hogy ennek ellenére befejeződött már a forrás?

 

Előre is köszönöm:

 

Norbert

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.06 0 0 140364

ELTE TTK. 

Előzmény: zsorsz (140361)
sogi01 Creative Commons License 2017.08.06 0 1 140363

                                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (140337)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140362

hollander?

Előzmény: buga1 (140356)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.05 0 1 140361

Milyen szinten?......ha nem vagyok windisgréc.

Előzmény: öreg_néne_b (140360)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140360

Igen.

Előzmény: zsorsz (140359)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140359

Vegyész vagy?

Előzmény: öreg_néne_b (140355)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140358

Attól függ, mit adtál mg hozzá. ;)

Barackból ez a kihozatal jónak számít.

Előzmény: vénkecsi (140357)
vénkecsi Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140357

25L kajszi cefréből (aminek 20%-a őszibarack volt) lejött 2,5L 50 fokos páleszem. Az ugye nem rossz? 

Meglepően karcmentes, sima lett a nemrég főzött cseresznyéhez képest, és érezhetően gyümölcsös aromájú a szárazpoharat szaglászva.

buga1 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140356

Jó, de a csövet is kellene tömíteni...

A tömszelence (mint írták) talán jobb megoldás...

De azért köszi!

Előzmény: zsorsz (140348)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140355

Magnézium-oxidból még kevesebb kell. De ez rajtad kívül senkit sem érdekel.

Előzmény: zsorsz (140354)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140354

Még egy előnye van,ha nem tévedek,kevesebb kell mint a "szódabika"-ból

Előzmény: kopasz szuzukis (140351)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140353

Ha addig szórod, amíg pezseg, nincs felesleg. De senki sem mondta, hogy ez így jó, ez csak kárenyhítés.

Előzmény: kopasz szuzukis (140351)
Figyelget Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140352

Ha már mentesíteni kell, akkor sehogy sem lesz igazán jó pálinka.

Előzmény: kopasz szuzukis (140351)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.08.05 0 1 140351

Jó a szénsavas mész is savtompításra. Sőt! A fölöslege nem oldódik be, mint a szódabikarbóna. Viszont a túlzott savtompítás az észterek bomlását segíti elő. Magyarán illatanyagokban szegényedik a párlat.

Előzmény: zsorsz (140344)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140350

Van még pár száz anyag, ami elvileg alkalmas. Ezek közül a szódabika az egyetlen, ami a sarki kisboltban kapható.

Előzmény: zsorsz (140344)
Figyelget Creative Commons License 2017.08.05 0 1 140349

Ez is praktikus a kivezetéshez, a tömszelencének az az előnye, hogy egyben a kivezetett tárgyat is tömíti.

Előzmény: zsorsz (140348)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140348
Előzmény: buga1 (140342)
buga1 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140347

Ok. Köszi!

Előzmény: Figyelget (140346)
Figyelget Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140346

Tömszelencével meg lehet oldani. 

Előzmény: buga1 (140342)
DrJackson Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140345

Előre is elnézést kérek a minőségért, de tablettel készültek a képek. Remélem nyújt némi segítséget a megfelelő alioholfok beállításához!

zsorsz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140344
Előzmény: öreg_néne_b (140335)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140343
Előzmény: Szkajvolker Lajos (140340)
buga1 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140342

A páracső kivezetését hogyan oldanád meg? Az előző fém hűtőnél hegesztve volt. Van valamilyen átmenet, ami jól tömítené a kifúrt lyukat?

Előzmény: Szkajvolker Lajos (140340)
buga1 Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140341

Az már talán túl kicsi volna... Ha jól tudom, csak 50 literes...

Előzmény: Ast|ning (140339)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140340

Létezik 200 literes műanyag hordó.

Előzmény: buga1 (140338)
Ast|ning Creative Commons License 2017.08.05 0 0 140339

Inox soroshordo?

Előzmény: buga1 (140338)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!