Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.10 0 0 140428

Igen normális, de ez a cefre nem 24 órás keverésű szerintem. Ha saját flóráján erjesztetted akkor a cefre beállítja magát 3.4-3.3 pH-ra   2-3 hét elteltével. És utána két -három hétig biztos nem találkozol ilyen fehér valamivel. Mivel, hogy említetted kezdő vagy, én is javaslom, mihamarabb főzni kellene az anyagot.

Előzmény: fodorzolii (140418)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140427

Endreppnél az igazság,az első 2 nap,intenzív co2 termelés védi a cefrét.Azután minden nyitogatás,keverés, oxigén bevitel és az ox. az első számú ellenség.Ha tárolni kell a cefrét(pl.csúszó időpont főzdésnél),a vékony bundát cukorral megszórom,nem penészesedik és van egy kis felületi pezsgés.Így védi magát.

Előzmény: vénkecsi (140425)
Péter Tunner Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140426

Köszi

Előzmény: DrJackson (140423)
vénkecsi Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140425

Máshol meg azt lehet olvasni, hogy amíg feljön a bunda, érdemes visszakeverni a lébe.

Én ezt a lezárt hordó intenzív lötymögölésével szoktam megoldani.

Igaz egy 200L-est már körülményesebb mocorgatni :)

Előzmény: endrepp (140420)
foxrudi Creative Commons License 2017.08.09 0 1 140424

Szia.

  Főzője,cefréje,és,egyebe.....válogatja!

 Általában,Egylépcsős főzővel 72-65°között szoktak váltani.

De ha rutintalan vagy, (ha a finomítvány 86-90°között indul,és jön)akkor a 70-nél  való váltással kecske is,és káposzta is..... :)

Előzmény: guelph95 (140421)
DrJackson Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140423

www.hobbielektronika.hu

 

Itt van kazánvezérlős topik, ott tedd fel a kérdésed, nekem is rengeteget segítettek.

Előzmény: Péter Tunner (140417)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140422

Ezt így nem lehet megmondani. Cefre és készülék függő. Kóstolgatni kell a lejövő anyagot. Amíg jó ízű, addig mehet.

Előzmény: guelph95 (140421)
guelph95 Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140421

Üdv, mindenkinek egy kérdésem lenne-lehet volt már korábban róla szó, de amíg visszaolvastam nem találtam-szóval egylépcsős főzőnél hány %-nál kell befejezni a főzést? a válaszokat előre is köszönöm János

endrepp Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140420

http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/

 

A minden nap kavarást át kell gondolni, elég az első 2 napban kavarni.

http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/

Előzmény: fodorzolii (140418)
kupeci Creative Commons License 2017.08.09 0 3 140419

Gyorsan de óvatosan szedd le úgy, hogy ne keveredjen bele, és főzd!:)

Előzmény: fodorzolii (140418)
fodorzolii Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140418

Sziasztok.

Teljesen szűz vagyok még a cefre összeállításában ezért kérnék egy kis segítséget!Minden nap kavartam eddig de a mai napon meglepődtem milyen a cucc!

Ez szerintetek normális hogy így néz ki?

Olyan mintha penészes lenne.

 

Köszi

Üdv

Zoli

Péter Tunner Creative Commons License 2017.08.09 0 0 140417

Sziasztok.

 

Gázégő építésére vettem a fejemet és az alábbi szelepről szeretnék egy kis tájékoztatást kérni:SIT 837 TANDEM

 

Legfőképpen a bekötése érdekelne.

Magyar leírást nem találtam róla, az angolból meg sajnos nem teljesen tudom kibogozni hogy hogyan is van ez.

Jól gondolom hogy a 3 tekercs közül az egyik az őrlángot tartsa a másik kettő pedig a főláng 2 beállított lángmagasság között tud váltani?

 

Üdvözlettel: Tunner Péter

sogi01 Creative Commons License 2017.08.09 0 1 140416

                                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (140388)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 140415

Persze! Vad!!😂

Előzmény: kivimánia (140414)
kivimánia Creative Commons License 2017.08.08 0 0 140414

Elnézést a kép lemaradt.

kivimánia Creative Commons License 2017.08.08 0 0 140413

Pálinkás szép napot!

Valaki nem ismeri véletlenül ezt a körtét? Úgy 30-35 mm-es fanyar,milyen fajta lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 140412
:)) Koszonom mindenkinek a hozzaerto utbaigazitasat es epito jellegu irasait "cefre fokolasra ill varhato kihozatalra"feltett kerdeseimhez:) Hasznos,altalatok megosztott tapasztalatokkal,adatokkal,alkalmazhatosagokkal lettem gazdagabb ez ugyben:)) Koszi!
barkócza Creative Commons License 2017.08.08 0 2 140411

Egyszerre írtuk. :) A széndioxid tömege 44, az alkoholé 46, úgyhogy elvben minden 44g tömegcsökkenésre 46g alkohol keletkezik. Ebből minden kg eltávozott széndioxidra kb. 2,65 liter 50%-os pálinka jönne ki. Persze, nem csak széndioxid távozik, és nem csak alkohol keletkezik, továbbá a desztilláció során is van veszteség, de azért elég jól meg lehet ezt az értéket közelíteni.

Előzmény: endrepp (140409)
barkócza Creative Commons License 2017.08.08 0 2 140410

Az egyszerűbb megoldás, hogy méred a cefre tömegét az erjedés alatt. Amennyivel csökken a cefre tömege az eltávozó széndioxid miatt, kb. ugyanolyan tömegű alkohol keletkezett. Többnyire 20 literes fedeles vödrökben erjesztek, van egy 10g-os felbontású kézi poggyászmérlegem, tökéletesen alkalmas rá.

Előzmény: Törölt nick (140405)
endrepp Creative Commons License 2017.08.08 0 2 140409

Esetleg mérlegelheted előtte és kierjedés után a cefrét.

 

minden eltávozott kg
CO2-ra 1,7 l 45%-os pálinkát várhatunk

 

Valahonnan ezt lementettem, nem ellenőriztem.

Előzmény: Törölt nick (140405)
barkócza Creative Commons License 2017.08.08 0 2 140408

Meg tudod csinálni házilag is, nem is olyan körülményes. A cefre forráspontját kell pontosan megmérni, atmoszférikus nyomáson. Kétszelepes kis kukta kell, az egyik szelep helyén visszafolyó hűtő, a másikon egy pontos hőmérő. 

 

 

Előzmény: Törölt nick (140405)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.08 0 2 140407

Az én véleményem az, hogy felesleges macera és kiadás a dolog.

Ha erjedés előtt megméred a cucc cukorfokát akkor nagyon jó közelítéssel lehet következtetni a lejövő alkohol mennyiségére.

Előzmény: Törölt nick (140405)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.08 0 1 140406

Malligand fokoló. Nem olcsó.

Előzmény: Törölt nick (140405)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 140405
Udv mindenkinek.1par kerdesem lenne a hozzaerto kollegakhoz.Biztosan volt mar errol szo...bocs is erte ha most nem bogaraszok at min...par szaz-ill ezer Hszt.... Kerdeseim: Van valamilyen specialis muszer a kifozendo cefre alkohol fokanak megmeresere? Ha igen akkor van valamilyen tablazat v szisztema amit figyelembe lehet venni a varhato kihozatal remenyeben a fozes es gyumolcs atlagolasaval-mennyisegevel parhuzamossan? Es ha van ilyen "kutyu" azt hol lehet beszerezni? Mennyire pontos kovetkeztetest lehet levonni a hasznalataval? Megtisztelo valaszokat elore is koszonom:)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.07 0 0 140404

Hja kérem.....úgy könnyű.

Előzmény: öreg_néne_b (140403)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.07 0 0 140403

Gugli a barátom. Pillanat alatt megtalálta a hirdetést.

Előzmény: zsorsz (140397)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.07 0 1 140402

Vmi habzásgátló nem ártana,nekem a félig hordó is kifutott.

Előzmény: Jocó0423 (140401)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.07 0 0 140401

Szép napot.

Beindult a 160 kg szilva cefrém ragyogóan :)

Magozva, előttem darálva leszállítva 130 Ft/kg áron vettem. 4 db 60 literes hordóban dolgozik az anyag.

Én raktam hozzá pektinbontót és fajélesztővel oltottam be. A pince előtere kb 25°-os.

Alig várom a végeredményt.

 

Előzmény: KGPista (140400)
KGPista Creative Commons License 2017.08.07 0 0 140400

Köszi a segítséget mindenkinek! :)

 

zsorsz Creative Commons License 2017.08.07 0 0 140399

Jó lesz az,mindenbe belekotnyeleskedő fórumozókra ne hallgass! .......http://aszivattyus.hu/festekkevero_szar_festett_furogephez_40085mm_1414?utm_source=argep&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link ....ezzel a kicsivel szépen elmegy.

Előzmény: KGPista (140398)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!