Keresés

Részletes keresés

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.28 0 0 740
etné hatását-!?!?!?
DE MI VAN AZ X.TUDOMÁNNYAL?- SEMMI!!!!
Madách: "A csillagok megettünk elmaradnak,/ S nem látok célt, nem érzek akadályt. / Szerelem és küzdés nélkül  mit ér / A lét? Hideg borzongat, Lucifer!" 
83.05.19. csütörtök
pirkadás, 5 óra; Megyünk - Anyósommal- szamócát szedni. 
1/2 10; Szamóca és nyulak után/ ténfergés, újságok, öcsi pók / Tegnap volt Walter Gro/ Pius születésének / 100. évfordulója. / Tanulás?- semmi kedvem hozzá!/ Burgess: "Ha nem tudja megpucolni / az ablakot, törje be!"/ Ortega : "Bármelyik naplopó, aki eltöltött  hat hónapot egy észak-amerikai vagy német kutatóintézetben  vagy laboratóriumban .... a tudomány 'újgazdagjaként' , a kutatás 'parvenüjeként'  tér vissza hazájába. És anélkül, hogy akárcsak egy negyed óráig is gondolkodna az egyetem misszójáról, a legnevetségesebb reformokat javasolja.  Ugyanakkor még a  saját tantárgyát sem képes oktatni  mert teljességében még saját diszciplináját sem ismeri".
1/2 11; Expanderezés és most- TANULÁS!
X. tudósnak lenni,  utazgatni: Japánba, Indiába, Kínába, Törökországba, Egyiptomba, Szaúd- Arábiába, Usába, Franciországba, Brazíliába. 
Nemzetközi Konferenciákon részt venni: Hirdetni: az X.tudomány  pótcse- lekvés, a civilizáció pótcselekvése, Isten előtt fejet hajtani. 
Olimpiai bajnoknak lenni, Isten előtt fejet hajtani, leborulni. Sivo'ham, Sivo'ham. Brahma aszmi, Brahma aszmi. Nembucu, Nembucu. 
Eldugott faluba visszavonulni 40 éves koromban. Remete lennék és sivárság, dohányföld, burgonyaföld, kukorica föld, akácfák, fűzfák, almafák, cseresznyefák, szárazság, tikkadtság, repedezett föld, ódon templom- bele talán sose mennék, 
Los Angelesben  olimpiai bajnokságot nyerni - egy éves edzéssel a hátam mögött!?/ szabadfogásban? kötöttfogásban? cselgáncsban? 
Japánban a test-szellem kultúrát vizsgálni, Ontologicat előadni. 
A zene, a zene, a zene.  
Los Angeles-Tokió- Delhi- Tikkadt Falu-   a remeteség Magyarországon, a kommunizmust  épitő Magyarországon: TILOS. "Aki nem dolgozik, ne is egyék" - ez a jelszó. E JELSZÓVAL TALÁN MÉG MINDIG A FÁN  LENNÉNK!
Az Abrakadabra megy-és én szeteró berendezésen hallgatom és veszem fel. - gonldoltam volna, amikor először hallottam ezt?  
E. 1. a szép csöves-ke , disszidáltál, V.1.a jampi -inn
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.28 0 0 739
83.05.18. szerda
du.5; Antikváriumból: Louis Frederic: Japán hétköznapjai a szamurájok korában (1185-1603); Kereszty : Szadat; Fukadzava Hicsiro: Zarándok- ének; Horváth Vera: Görörg istenek Indiában; Musset: A század gyerme- kének  vallomása; Tőkei Ferenc: Vázlatok a kínai irodalomról.
JAPÁN könyvek mostanság  és most vettem fel egy kis (kb. 15 perc) japán zenét. Kyotói népdal és udvari zene - Kevés ilyen őrült lehet, aki magnójára ilyen zenét vesz fel -és nem discot vagy jazzt. 
A villamoson Fukadzavától  a Kósui bölcsődalt olvastam. Ebből:
"Este általában ezzel a mondattal köszöntötték egymást az emberek: 'Nehéz  napod lehetett'.  Erre illett ilyenformán válaszolni: 'Bizony, nehéz napom volt'
Buddha ( a Tűzprédikációban): "Ha a bölcs tanítvány  ráun  a szenvedély, az érzet,  a gyűlölet tüzére, meg van váltva, felismeri, hogy nincs többé újjászületés, elérte a szentséget, nincs többé köze a világhoz"
Kereszty: "Vezető szerep és küldetés. Fontos szavak ezek a szadati életmű megéréséhez.  Beszédeiben, nyilatkozataiban,  gyakran hivatkozott  az ország 7000 éves történelmi múltjára. A jelenkori Egyiptomban a fáraók korai civilizációjának  modern utódállamát látta."
Hónen(Genkú, 1133- 1212): "A végső üdvösség módszere, amelyet tanítottam, nem egyfajta meditáció, ahogyan azt Kínában  és Japánban  sok tudós gyakorolta, és nem is Budda nevének ismételgetése   azok által, akik tanulmányozták, és megértették mély jelentőségét.  Ez semmi egyéb, mint a NAMU AMIDA BUCU egyszerű ismétlése, minden kétely nélkül az Ő irgalmában, amely által az ember újra születhet  a Tökéletes Áldás Országában.  A mélységes hittől kísért egyszerű ismétlés  magában foglalja az olyan gyakorlatok valamennyi részletét, mint a lélek hármas előkészülete  és  a négy gyakorlati szabály. Ha nekem mint egyénnek egy ennél mélyebb  doktrinám volna, nem részesülhetnék a két tiszteletre méltó Amida és Saha kegyében, és kívül rekednék Amida Buddha fogalmán" 
Megyek edzésre, bár igen kimerült vagyok. - DE: Olimpia! 
Mindenesetre: ZZ-Top és Amida. 
Este 10; Edzésen frankón elfáradtam: - 3x4 perc álló harc és 2x3 perc földharc. Ráadásul kötöttfogás! Üldöz ez engem! Életemben talán másodszor birkóztam ilyet -de most ráéreztem az ízére!  MOZGÁSREPER- TOÁR! és mintha a pár évvel ezelőtti cselgáncs is érezt
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.27 0 0 738
De itt a meddőség! Ime a kiherélt
mének s bikák - tüzes dobogásuknak vége ./ S már nincs, ki gőgösen mutatná címerét / gyermekzajos liget árnyán meresztve égre "
Milyen érdekes. Eliot kb. 500 oldalas válogatásában egy szó sem esik Arthur Rimbaud-ról. Nem szűklátókörűségből, mert a régi rómaikon kívül van hozsánnázás Dantéról, Goethéról,  és egy csomó francia is említsére kerül: Racine, Baudelaire, Mallarmé, Valery stb..  Rimbaud azonban mintha nem is létezne. Számomra viszont Rimbaud a legfontosabb. 
Este 11:15; "Rikolt penésztorkával az arany középszer" (Azt hiszem, tán Nagy Lászó írta) -ez motoszkált bennem egész nap.
Nyugtalan vagyok, ideges. 
Levezetésképpen: 
Eliot: " Nem vagyok buddhista, de a legrégibb buddhista írások néha úgy hatnak rám, mint az Ótestamentum némelyik része. "- mikor jutok én el oda, hogy régi buddhista írásokat olvashassak? 
Wordsworth: "A költészet, mely a közfelfogás, illetve a közrend áldásos megváltoztatásán munkálkodik, a legcsalhatatlanabb hírnöke, társa és követője  egy nagy nép ébredésének. Ilyen korszakokban megnő  a lehetősége az emberre és a természetre  vonatkozó mély és szenvedélyes  eszmék közlésének és befogadásának. Lehet, hogy azoknak, akikben ez a képesség meg van, természetük több vonatkozását illetően  alig van feltűnő kapcsolatuk a jónak ama szellemével, melynek pedig ők a pásztorai. De ha ezt akár esküvel is tagadják, mégis arra kényszerülnek, hogy szolgálják az erőt ,mely lelkük trónján székel" (Vö. Heidegger "Pásztorával"!!!) 
Az ember eredendően jó-e vagy rossz? Amennyiben az azonosságot  tartjuk szem előtt: rossz, amennyiben a trandszendenciát: jó. Az eszmék és a hosszan tartó  ideológiák  mind a jóra való törekvést mozdítják elő. Az eszmék és a hosszan tartó ideológiák mind a transzcendensre épülnek. 
A rossznak nincs ideológiára szüksége, ezért nem is termel ki szétterjedő, megfogalmazott ideológiát. A rossz eleve benne van az emberben. Az ember eleve rossz, de jóra rendeltetett. Ezt  a rendeltetést  azonban hosszú idő elteltével tudja csak betölteni. 
A rossz és a jó  fogalma szerint csak az ember megjelenése óta létezik. 
A rossz: szükséges jó-rossz. A rossz: az emberi szellem öntudata kialakulásának alapvető oka és feltétele. 
"angyalaim karolnak égbe, s majd / krónika csácsog : /Címere há
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.27 0 0 737
82.04.10. szombat; A költészet napja (helyesebben: holnap lesz!)
Elfogyott minden bor! 
Éjfél elmúlt: 3/4 1 múlt pár perccel. 
Eliot: "A forradalom, amelyet Wordsworth  előidézett, úgy látszik, valóban nagy hatású volt. Persze, nem ő az első költő, aki magát hivatott prófétának tartotta, és nem is egészen igaz, hogy az volt. Blake talán joggal állíthatta , hogy kifürkészte a menny és a pokol titkait, de amit ő magáról állított, nem vonatkozik a költőkre általában: neki ugyanis látomásai voltak, és azért írt verseket, hogy szavakba öntse őket. Scott, és népszerűbb műveiben  Byron is, egyszerűen szórakoztatja az olvasót. Wordtsworth  valóban az első , aki abban a nyugtalan korban  újfajta tekintélyt szerez a költőknek, beleártja magát a közügyekbe  és új vallásos érzést szólaltat meg, amit akkoriban a költők kiváltságának tartottak."  
"Wordstworth pótolhatatlan nagyság, a történelemben betöltött szerepe jelentős."
"Nem vagyok buddhista, de a legrégibb buddhista írások néha úgy hatnak rám, mint az Ótestamentum némelyik része"
Hát igen Rozi.
Ne engedd M.1., hogy az ebek harmincadjára juss!  Eddig,- általánosságban-hittél abban, hogy több vagy/más vagy mint a többiek  - tégy hát ezért most már valamit! 
Először is feküdj le M.1.! 
Lépj be az elfogadott normák rendszerébe - pesze itt az első bibi: MILYEN, melyik normák rendszerébe? Hisz költő se vagy és költő is vagy. Más se vagy és más is vagy. Lépj be ha engednek - ha meg nem: légy drasztikus! 
DE MI LESZ A JÖVŐ? - mert hiszen többek között ez determinálja a jelent!
82.04.11. vasárnap       MA VAN A KÖLTÉSZET NAPJA!
de.  1/2 10; Egyedül kimotorozok a telekre: először szétterítem a trágyát  majd gépkapával nekiesek  a szőlő sorok közti csíkoknak és megdolgozom. RIMBAUD egyik verse következik, amely az első között tetszett meg: 
Stupra
"Az ősi tomboló barmok futva is hágtak,/ dárdájukon a tűz   pompázott és a hab ,/ atyáink hencegőn feltűzve kardjukat,/ nyíltan vetették el magvát a tömzsi zsáknak . 
Középkorban a nő, Angyal volt bár, vagy Emse,/ kemény vitézt kívánt  kigyúlt ajkaival./ S még Kléber is, noha a nadrág néha csal / a férfinem derék  ismérveit viselte.
A férfi a dicső barmokkal is felért,/ ok nélkül bámulunk a díszük méretére.
 
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.26 0 0 736
ok is gyötörték, azokat legfeljebb a Naplójával osztotta meg. Munkahelyén  hetente legalább háromszor  úgy elszórakoztatta  a laborosokat, hogy könnyesre nevették magukat( talán olyan is volt- főleg az idősebbek,  akik akár be is pisilhettek). Akkor,1991-94  körül,  persze még jóval fiatalabb volt és volt bizonyos jövőképe. Aztán az idő múlásával minden egyre kilátástalanabbnak  tűnt. A munkahelyén is és az országban is. Látta, hogy X.1. Prof.milyen anyagilag megalázó helyzetben él. Vagy ahogy a másik nagy "öreg", X.1. régi kedves  kolléganője, X.2. Prof. mondta: "A fizetésünk túl sok ahhoz hogy éhen haljunk, de túl kevés ahhoz, hogy jól lakjunk". Ezt látta ő is. Semmi esélyét nem látta már, hogy ebben az országban "tisztességes munkából" meg lehessen élni.  A fizetése egy hét alatt elfogyott. Váltani kellett és váltott. Marasztalták, de lelépett. Visszahívták - mint általában minden munkahelyére, ahonnan eljött. Most előjöttek a réges-régi emlékek. 
És még régebbiek. Mikor hazaérve látta, hogy tovább hízott, felesége megemlítette, hogy U.T. mielőtt kiment volna Londonba, elvitte a kocsit  a szervízbe, mert tudta, hogy M.1. soha el nem viszi. Ott rendbehoztak mindent, de találtak valami apró elektronikus hibát, ami miatt másnap vissza kellett volna menni -de akkor  U.T. már Londonba repült. I.1. tanácsára kora  este elvitték hát a kocsit egy régi gimis társukhoz, aki befutott autó-villamossági szakértő lett. Nem látta I.1.-et már vagy 10 éve -a fiát meg persze soha. Amíg megbütykölte az apróbb hibát elmesélte U.T.-nak, hogy amikor M.1. a gimibe került, a torna tanár boldogan újságolta a felsőbb évfolyamon, hogy van itt egy elsős, aki "elképesztő" erőgyakorlatot tud a nyújtón. A nagymúltó gimiben népszerű volt a kosárlaba, az atlétika, a vívás(!!!) -de a birkózásról még lövésük se  volt. Néhányan kíváncsian elmentek egy versenyére.  -"most ezzel a  hassal  meg tudnád még csinálni?" kérdezte somolyogva I.1. 
Egy évvel később  már leszálló ágban volt. Utolsó versenyéről,1976-ban ezt írta az újság - (az érmek mellett a nylon zacskóban van néhány megsárgult újságcikk is): "72 kg-ban M.1., akit dobogóra vártak, nem tudott a legjobbak közé jutni. Az egyes találkozókat nem győzte végig erővel - így kellemetlen  meglepetést okozva-  kiesett."
Továbbra is Bartók. Esténként  Wagner, Strauss.
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.26 0 0 735
most megint megbotlott. A svédasztaloknak ( ha nincs körülöttük disznócsorda röfögés) akkor nem tud ellenállni. És most nem volt. Az ő előadójukban már végeztek, de még nem nagyon jött ki senki, mert mindenki karrier építő/ biztosító/ védő beszélgetésbe merült - kivéve őt, a másik előadóban pedig még ömlött a tudomány végtelen folyója, így szinte egyedül bolyongott a svédasztalok rengetegében. Mire a többiek is csatlakoztak ő akkor már egy alapos körön túl volt- és tett még egyet. Aztán még egy felet. 
Egyik mostani kolléganője találkozott M.1. egy hajdani kolleginájával, akivel 15 évvel ezelőtt dolgozott. Elismerően mondta, hogy ott még mindig "szeretettel gondolnak" rá! Hátigenrozi. Már 15-16éves korában rájött, hogy metafizikai (filozófia, költői, szürrelaista, stb.) gondolatait nem közölheti tulajdonképpen senkivel - ennek ellenére, főleg piásan - még 22-23 évesen  is próbálkozott párszor- persze teljesen eredménytelenül - végül is ezért született meg a Naplója."Hülyeségeit" talán csak I.1. és Zs.1. hallgatták meg, még T1. és S.1. se nagyon voltak rá vevők. Így munkahelyein próbált teljesen normálisnak tűnni - ha csak nem szorították sarokba. Amikor a kötelező "szarpasszírozáson" (ezt a kifejezést egyébként  X.1. professzorától tanulta)  felül még egyebet is kívánatak tőle- mint pl. éppen X.1. Prof. aki a tanulmányához még javasolta grafikonok készítését is. Azért se csinálta meg! Erre megcsinálta neki a Prof! Aki nem csak azért szerette, mert az "igazi" munkáját  igen nagy szorgalommal és utána olvasással csinálta, hanem Beethoven miatt is. M.1. ment egyszer a folyosón  és jókedvűen dúdolt valamit. A Prof. meglepetten kidugta a fejét az ajtón: Hát te meg mit dúdolsz M.1? A Karfantáziát? M.1. szintén meglepetten  bólintott. 
Kollázs életének megfelelően rengeteget zenét ismert és szeretett, de lényegesebben kevesebbről  tudott is valamit- akár a címet is. A Karfantáziát még az "anyatejjel" szívta magába, de mivel otthonról már rég elszakadt, fogalma se volt, hogy mi is ez a zene, ami néha előjött az agytekervényei mélyéről. Utána párszor még beszélgettek Beethovenről és egyszer csak egy reggel a szobájába hívta ahol egy jókora csomagot nyújtott át neki: Melogyija dobozt az összes hegedű-zongora szonátával! Nagyon jó érezte ott magát. Hajdani kolléganője nem mondta el a mostaninak, de akkoriban , bármilyen metafizikai-anyagi gon
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.26 0 0 734
a 28. hónap 
Két nap a tudománynak és a társassági életnek szentelve. Elutazás előtt a  szatyrába 3 könyvet dobott bele: egy Karamazovokat, egy Sartre válogatást  (mindkettőt még tavaly vette Bécsben)  és egy régebben szerzett  Jung könyvet az Alchémiáról. Ezt már lapozgatta párszor de a másik kettőt csak most vette talán először kézbe. Érdekes találkozás lett ebből is. Sartre különféle tanulmányaiból megtudta, hogy Baudelaire korán elvesztette a apját és utána szinte szenvedélyes együtt-létezésbe  merült anyjával. Merleau Ponty számára is szinte az élet egyet jelentett az anyjával -történő együtt-létezéssel. Freud számára is az anya volt minden- az apa meg a nem-minden. Az Apagyilkosság mint kiemelkedően fontos emberi-történelmi esemény. Hm. M.1. hajdanán imádta Apját, de ez az érzés lassan átváltozott egy nagyon negatívba, melyet intenzitástól, állapottól, helyzettől függően utálatnak, gyűlöletnek, megvetésnek lehetett nevezni. Mostanában talán már inkább sajnálat. De apagyilkosság? Ebből is látszik, hogy messze van a történelmi nagyságtól. Bár ki tudja? A tudatalattijában  mi mozog?  S főleg: Mi buzgott, bugyborékolt hajdanában? És Jim Morrison: "Apám, mert akarlak ölni téged, Anyám, meg  akarlak ...téged. " Ki gondolná? Freud és Jim Morrison kéz a kézben.
És Wagner, ahol a testvérek egymással, majd a a testvérek közös gyermeke egy másik testvérrel -és mindez az egyik legfontosabb európai "Éposz"-ban! És mindezekhez Dosztojevszkij család-értelmezése. A változó világ, a változó család, a változó értékek, a talajtalanság - és mindez már 150 évvel ezelőtt. És a gyerekek könnyein épülő modern világ. És a kilátástalanságba született palesztin, cigány, magyar,brazil, dél-amerikai, afrikai stb. gyerekek számlálhatatlan milliói. Brrr. Akkor inkább az Alkémia. Az alkémia  az volt a gondolkodásnak   évszázadokon át, ami a szürrelizmus /dadaizmus volt az elmúlt évszázadban: az elképzelhetetlen megragadása. Mint ahogy az ateizmus és az istenhit ugyanannak a metafizikai -szellemi erőnek a különféle megnyilvánulásai. 
Ehhez az állapothoz Bartókot kellett hallgatnia- Bartók hegedűi Menuhinnal, Soltival stb. Hát nem ugyanaz a kiáltás,sikoly, erő, szaggatottság, zaklatottság  szólal meg Bartók hegedűjében mint Hendrix gitárjában? 
Persze megint hízott egy kilót. A húsvétkor felszedett 2 kilót lassan kezdte 
leadni, de
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.23 0 0 733
97.01.21. kedd
5:20; U.T. megint jön velem- edzése van. 
Kosztolányi-Babits  --- mennyire  "elmaradtak" például a Pound- Eliot duóhoz képest.
Ugyanakkor változás: Kosztolányiék  mindig a közeli múltak jelentették számomra, lényegében 25 éve, az iskola óta. Most az idő múlását öregedésként megélve, hirtelen eltűntek a közel- múltból. Bekerültek a "valódi"  történelembe. 
Windgassen. Wagnerek. Jó. "Pasztel". 
17:00; Sok meló.. .....ból, korábbi munkahelyemről felhívtak: M.9  továbbra is táppénzen, K. 4. nyugtatókon, ...
RAP.
Csak egyetlen tudományt ismerünk- a történelem tudományát. (Marx) 
Csak egyetlen tudományt ismerek- a jelen tudományát. 
Csak egyetlen tudományt ismerek -a jövő tudományát. 
- Nem ismerek egyetlen tudományt sem. 
-
Meghalt BERTHA BULCSÚ is. Mit kaptam tőle? 
1, mindenek  előtt "a" Kesúdiót (ÉS, vagy 20 éve) 
2, beszélgetések: Juhász Fecóval, Déryvel stb.
3, novella-létezés
4, Bor és Balaton
Dühösen, elégedetlenül halt meg. DE: Hol? Ki látta? Ezt nem lehet megtudni. 
Mastroianniról  lehet tudni, hogy párizsi otthonában, hasnyálmirigy rákban halt meg, és Picolli és Deneuve  volt ott. 
JAZZ.
Wagner visszaemlékezése gyermekkorára: (9-11 év): "Semmi sem nyerte  meg annyira tetszésemet, mint a 'Bűvös vadász'. Webert sokszor láttam ... mindig szent áhítattal néztem fel rá... Mindenáron költő akartam lenni .... Beethoven  'Egmont'  zenéje annyira fellelkesített, hogy a világért sem akartam kész tragédiámat másképp útnak ereszteni, mint ilyenfajta zenének a kíséretében. ... A nehézségek izgattak és megragadtak: elhatároztam, hogy muzsikus leszek. "
23:00; Hosszú szünet után némi angolozás. Trisztán. Angol -abból a könyvből, amiből még S.4-gyel tanultam londoni utam előtt! Istenem! Az Idő!!!
Kezem: fegyver. Lábam: fegyver. Törzsem: még-nem-fegyver. Hordó. 
Agyam: önveszélyes fegyver. Fogam: egyre kevesebb.
A filozófia nem fejlődik. Miért fejlődne? Még a festészet is fejlődik, a vallás is,  hát még a tudomány! A költészet viszont  talán nem nagyon fejlődik. Ez is mutatja, hogy mennyire közel állnak ontológiailag egymáshoz. Mondhatni: a kezdetektől tökéletesek- ami fejlődik bennük: a nyelv. 
Borisz Godunov. Mikor keresem meg a kapcsolatot a

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.23 0 0 732
97.01.08. szerda
21:30; Nagy fáradtság. Angolra igen jó fordulatokat produkáltam - bár elég  nyomott voltam. Amerikai ismerősöm, aki megjárta a vietnámi poklot. 
Hol van egy igazi OROSZ KÖLTŐ?
23:45; Aludtam, felriadtam - ki van a szobában? Fogolytárs? Kezelő orvos? Börtönőr? 
A fogaim: minden évben elveszítek egyet. A fogorvosokat messze elkerülöm, és a köréjük szerveződött egészség-fogmániás, fogkrém-fogkefe  mindenek felett életszemléletet  és bizniszt utálom, megvetem.  
Hol vagy Omár Khajjám, hol vagy Tu Fu? 
97.01.09. csütörtök
5:00; Tudnék jegyek szerezni Bayreuthba- ha lenne elég pénzem és HA lelkileg olyan erős lennék, hogy szabadon tudjak viselkedni a bayreuthi pokol-mennyországban.
Trisztán. 
U.T. jön velem: reggeli edzésük  van hatkor.  
14:30; A tudás probléma(1) másik, legalább ilyen fontos aspektusa:  A SEMMIRE-VALÓ TUDÁS(2). Az egyetemek által nyújtott  információ áradatból  legfeljebb 5 % a fontos. Másrészt: Hendrix, Beatles stb. abszolút "zenei tudatlanság " -legalábbis  Schönbergékhez képest- és mégis mennyivel "jobb zenét" írtak!!!! A XX. századi zene forradalmai. DILETTANTIZMUS(6).  
Amikor a tudás útjába  maga az intézményesített tudás áll, akkor  már nem logika, gondolkodás szükséges, hanem pszichológiai, szociológiai, ontológiai elemzés és..  
19:30; testi-lelki elesettség miatt fogyókúra és a torna felfüggesztve. 
Zs.3.,I.9. S.1. 
TEVÉKENYSÉG ELEMZÉS- MUNKA elemzés: 
MUNKA  FORMÁK:
a, heidelbergi német-történelem professzoré,  b, new yorki prostié, c, öreg benáreszi  paraszté, d, fiatal japán zongoristáé, e, orosz háziasszonyé f, török menedzseré, stb.
Dianna Ross munkája a 3 buzival. 
Jön a NIRVANA. Ők talán valamennyire rendbe hoznak. (H.H. a festőnőnél, U.T. fociedzésen)
Az IDŐ: azt mondod: Nirvana. Én azt kérdem: melyik? 
"Tervek": Az olimpiai és világbajnok Kokó súlycsoporot vált. Ez az edzője szerint kb. egy évet vesz igénybe. Én meg 41 évesen, 25 kiló túlsúllyal  , hosszú alkoholizáló múlttal fél év alatt akarok csúcsra jutni. A korábban olimpiát nyert Atom Anti  az utóbbi időben szétesett, leszerepelt. Edzője szerint  az őszi VB-t is ki kellene hagyni , hogy a 2000-s  oli
(1): 970103(3) 
(2):970101(4)
(6): 970118(4)
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.22 0 0 731
86.07.06. vasárnap          "Már csak 83 kg vagyok"
du. 1/2 6;  Ma a SZELIDI TÓnál voltunk. Nem jártunk még ott. A hely olyan, amilyen. Azért jól éreztük magunkat  - az effektus viszont tovább gyűrűdzik! Sokat úsztam H.H.-vel is.  A zsibongó tömegből átúszol a túlpartra, lebegsz, fejed fölé fűzfalomb, nyakad köré falevelek, szemedbe gyökerek, omladozó-száradt part .... mint ha az ŐSben lennél. Ősember, vadember, elhagyatottság, természet, kor-  és világtalanság. E-világtalanság. Mi az Idő? Mi a Történelem? Lebegsz, falevelek, gyökerek, lombok, magány, hullámzó víz. Mi lesz? 
Goethe (Ünnepmester): "Hiú vágy, hogy fogalmakkal kifejtsem / E lázas , összevissza bonyodalmat" 
Liszt Ferenc (de rég találkoztam már vele!): Éji menet - nem ismerem, de tetszik. 
Goethe (Mefisztó):"Az ördög vén: vénüljetek / mellé, csak akkor értitek meg" 
Öreg ördög- Öreg asszony( Rembrandt), innen tovább: Az ördög miért nem nő, ha az Isten SHE lehet?  
86.07.08. kedd
este 9; Bachra gondolok, Leonardóra, Lisztre. Rimbaud-ra, Pascalra, Greta Garbóra, Janis Joplinra.  
Goethe: 
"Wagner: soha meg nem magyarázták / A test és lélek összetartozását,/ 
S azt, hogy szinte bonthatatlan- egyek,/ Egymással folyton miért kötekednek./ Meg aztán....
Mefisztó:   hagyd! Sokkal furább talán csak, / Hogy férj és feleség kutya-macska társak "
- ez aztán egy ÉLETFILOZÓFIAI fordulat! 
Dublinban, Cardiffban csavarogni, akár dolgozni, a HARLEMBEN  elmerülni. 
Liszt Ferencről egy olyan fasza könyvet írni, mint Ortega Goyáról vagy mint Simmel Remdrandtról! 
Beleveszve az intézeti  munkába.
86.07.09. szerda
reggel 3/4 7; 
Ma megint sok munka. Ó a Szfinx mosolya! Ó a Kegyencnők! Ó a Hátakt! 
és ő a Csók, az Aranyhalak! Ó a "párosok": Leonardo- Michelangelo. Bach-Händel. Sartre-Heidegger. Platon- Arisztotelesz. Rimbaud-Verlaine.   Ó a tudományos társaságok. Ó-Ó-Ó-
86.07.10. csütörtök
este 8; DISSZIDÁLJUNK MÁR MOST?-AMIKOR KIMEGYÜNK BÉCSBE? 
86.07.11. péntek                   
Montaigne: "Mondják azt is, hogy legnagyobb hibánk  mindig megújuló vágyunk, a  mindig újra kezdett élet".
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.22 0 0 730
86.07.05. szombat
reggel 9; ÚTON REMBRANDT FELÉ.
Weisbach:" Rembrandt volt az első, aki felfedezte, hogy a lelket is meg lehet festeni" (19)
Simmel: " Rembrandt vallási ábrázolásai .... mind az alakok, mind a művészi alakítás  tekintetében  egyedülállóak, mert a vallást mint a lélekben működőt, mint VALLÁSOSSÁGOT ragadják meg, kikapcsolva minden egyházi tradíciót, azok túlvilági tartalmával együtt."  
du.1/2 6; Uszoda után. Egyre többet úszok - de még mindig nagyon keveset. Úszás közben Leonardóra és Carmenre gondoltam.  Azt hiszem Carmenbe nem lehet csak úgy egyszerűen beleszeretni. Érte meg kell őrülni. 
Ide: 
Clark: "Konkrét bizonyítékunk van arra, hogy a kortársak Leonardót homosexuálisnak tartották.... Szerintem nincs szükség arra, hogy egy meglehetősen közönséges dokumentummal igazoljuk Leonardo homosexualitását. EZ a műveinek nagy részében úgyis kifejezésre jut.... az ő esetében a homosexualitás olyan sajátos színezetet adott szemléletének, ami más, hasonló tulajdonságokkal rendelkező nagy egyéniségekre nem jellemző " 
Nos: Leonardo adta nékünk a legnagyszerűbb keresztény festményt.(3)
Nos: Leonardo a Homosexualitásba, a Semmibe(4) merülve, felmutatta nékünk az Istent, a Semmit (5).   Vagyis: Istent, a Semmítőt. (6)
HOMOSEXUALITÁS  -- ÉS MEGISMERÉS.(13)
a, személyiség és megismerés 
b, HALÁLUNK, a TUDÁS FA.  
Folytatom a de. megkezdett Simmel idézettel:
"a fény (7) mintegy Rembrandt  alakjainak vallásos létét fejezi ki ... ez a fény úgyszólván  természeti valóságként vallásos, ahogy festményein az emberek  mint lelki valóságok ilyenek. Alakjai póriasak, korlátoltak  s teljessséggel földiek, de vallásosságuk önmagában hordozza a metafizikai áhitatot."   
"Ez a fény a vallásos áhitat, az Istenből-való lét jele a légkörben  és a térbeli világban körülöttük, amelynek csak bensőleg  birtokolt minősége  ebben a fényben fejeződik ki."
"a fény világa mindenekelőtt a LÉLEK világa" 
"Correggio Szentséges éjén a fény például bizonyos fokig mechanikus, Newton fényről alkotott  elképzelésének felel meg; Rembrandt fénye 
(3): 820505(9) 
(4): 860603(7)
(5): 860307(1)
(6): 840521(5)
(7): 860201(3); 860727(2)
(13):840909(10); 860730(8); 951002(4)
(19):860727(3)
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.21 0 0 729
ÁSBÓL történő tanulás? Ez eddig nálam még SOHA DE SOHA nem valósult meg. Már az is feltűnő, hogy EDDIG  eljutottam. Hogy például .....-ból leszigorlatoztam. Én, a csavargó költő/ filozófus. Az a vizsga IS egy külön történet. 
(Majd egyszer esetleg felelevenítem). Most aludnom kellene - de már a KELLENE szó is hátborzongató számomra! 
Mindenesetre: Az élet szép. Régen voltam ennyire kiegyensúlyozott, kielégült és elégedett - a rövidebb egészségi problémák ellenére- nagyon jól érzem magam. Bizakodó vagyok  a ...... tantárgy tornyosuló felhői és X.Y. prof.  fenyegető igérete ellenére. A vidámság, az optimizmus filozófiám  szerves alkotórészei - szabad teret adva persze a szkepticimusnak is és a sztoicizmusnak is, egészen a cinizmusig, nihilizmusig. DE az örömnek és a jókedvnek is. Az egyik legfőbb  tápláló nedvnek  az élet gyönyörűségéről vallott eszmének kell lennie! 
Az élet szép! -tehát. Nem akarom ismételni magam, -de jelzem, hogy százszor is leírnám: Az élet szép!   
81.04.13.
Reggel 7:10; Nagy bizakodással! Azt hiszem, ma tanulni fogok! - gyakorlatra azonban ma se megyek be: csak a könyvtárba!
"Ó, bár szólna itt / e szív igaza / e dombtetőn az új évfordulón"( Dylan Thomas) 
Este: Hullafáradtan itthon. A tököm tele van mindennel. A könyvtárban nem tudtam annyit tanulni, amennyit tanulni szerettem volna,  de az én  kötelező feladatokkal szembeni kitartásomat/ ellenállásomat  figyelembe véve: elég jól birtam.  
"Évek óta törpe gondok  mákonyában élek" -olvasom Baranyi Ferenctől, és én az egyetemi vizsgákra gondolok. 
"hol vagyok én, hogy nem látlak téged csillagvándorlás?"(Kassák) - az egyetemen, ahol az undorító elvárások fojtogató köde mindent elborít. 
Elég volt ebből a DEMAGÓG önigazolásból, önsajnálatból! Az egyetem szükségszerű -JÓ! Az, hogy nem nekem találták ki, arról bizony nem tehet senki.  És ha már Kassák, akkor legyen Kassák! 
"Olyan dolgok között élek / amiknek születését / Magam készítettem elő" 
(Mester és tanítvány)
" Nem találom a kivezető utat / ne szökhetem meg magamból" (Börtönöm csendjében) 
"Önmagam rabja vagyok" (Gyötrődés) 
"Mesterségem átka / hogy senkise hallgat rám" (Borzongás) 
"Nincs büntetés / nincs könyörület / csak lanygyos víz van" (Elporzott évek)
"Kalandra hív a jövő,
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.21 0 0 728
81.04.12. 
Ha az IGAZSÁG problémájával foglalkozunk, akkor a filozófia története során az erre a kérdésre adott válaszokon kívül figyelembe kell venni a különféle TÉNYEKET és ESEMÉNYEKET: Armstrong Holdra szállásától kezdve a Nürnbergi itéletekig.  
Freud: " A marxista elmélet néhány tétele  megdöbbentő volt számomra, mint például  az, hogy a társadalmi formák fejlődése természettörténeti folyamat lenne, vagy az, hogy a társadalmi rétegződésben előállot változások egy dialektikus folyamat útján  követik egymást. Egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy helyesen értem ezeket az állításokat, hiszen ezek nem is materialisztikusan hangzanak, hanem inkább úgy, mint annak a sötét hegeli filozófiának lecsapódásai, melynek iskoláját Marx is megjárta... hozzászoktam ahhoz, hogy a társadalomban lévő osztályképződést  arra a harcra vezessem vissza, amely a történelem kezdetén  az egymástól alig különböző emberi hordák között zajlott le. A társadalmi különbségek - gondoltam -  eredetileg törzsi és faji különbségek voltak. A győzelmet olyan pszichológiai faktorok döntötték el, mint a konstitucionális  agressziós kedv mértéke,  továbbá a hordán belüli  szervezet szilárdsága, valamint olyan materiális tényezők, mint a jobb fegyverek birtoklása. Ugyanazon a területen   való együttélésben  a győzők lettek az urak, a legyőzöttek a rabszolgák. És itt nincs semmi természettörvény, vagy fogalom átalakulás jellegű tény, amit fel kellene fedni. Éppen ellenkezőleg.
M. Lutfalla: " A munkaértékelméletből  eredt az egész szocializmus"    
-nagyon tömör és lényeges!
Sikerült fellőni a Columbiát!  ÉLjen! Éljen! Éljen!
Nézzük a filmet, melynek főszereplője Rommy Schneider és Michael Piccoli - mindkettőjüket nagyon szeretem!  
Nem volt egy szuper film. Most egy emlékműsor  Várkonyiról, Vitraytól. Várkonyiért eddig nem nagyon rajongtam  - most megláttam benne AZ embert. Nagyot nőtt a szememben. 
Jön az egyetemi húsdaráló. Már TELJESEN KIESTEM az egyetemi életből. ....gyakvezérem nem látott már vagy 3 hete. Ha jól emlékszem, szombaton lesz a ....tanulmányi verseny. Nem tanultam már jóformán vagy  2 hónapja semmit- KÍVÁNCSI vagyok, sikerül-e felhasználnom a következő 5 napot?
Sikerülni  fog-e az, ami még soha sem sikerült? Sikerülni fog-e a KÉNYSZERBŐL történő tanulás , az ALKALMAZKOD
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.20 0 0 727
lőtt (" FELTEHETŐlEG") nem volt gravitáció, erő, (mai gondolkodásunk szerint  nem volt semmi ami értelmezhető), nos mikor alakult ki  a GRAVITÁCIÓS ERŐ és milyen részecskékből/ hullámokból fejlődött ki?
Mikor váltak (("IGAZZÁ" ))  a termodinamikai törvények? Mikor csupán féligazságok? vagy mint tökéletességek "születnek"? 
Mikor váltak (("IGAZZÁ")), létezővé az Erosz és a Thanatosz? a Jin és a Jang? Mikor született meg az INFORMÁCIÓ? 
04.12.08. szerda
13:00; A mai német elmaradt.  CZIFRA JÁTSZIK LISZTET.
1, ERŐK:-a gravitációs erőhöz is már részecskéket/hullámokat rendelnek. De milyen részecskék/ hullámok  ugrabugrálnak pl. az elektron-proton kölcsönhatásban? Ti: a KÉT RÉSZECSKE KÖZÖTT!?
2, Kant, de főleg Goethe bátran hadakozott a fizika atyja, Newton ellen. 
- Nekem Einsten jutott. (no és persze Darwin, Freud, Marx stb.) LEHET-E ŐSZINTÉN PL. KANT  ellen harcolni?
04.12.20. hétfő
17:10; Amon Düül II és King Crimson után BOHÉMÉLET. 
1, Tegnap csodálatos időben Arany Vasárnap. Antikváriumok, Váczi utca,  Plázák  stb. -  az elmúlt kb. 20 évben nem voltam cipőboltban (sem) , de a sorozatosan tönkremenő bokám miatt egy bakancsot (Martens)  kerestem és találtam.
2, Keresem Wagnert- ezért most megvettem a Hollandit és a Mesterdalnokokat.
3, FÉNY- fotoszintézis ésésésés: látás. Energia és információ. 
4, Olja megint tüzel: a sexualitás irtóztató de ugyanakkor gyakran kifinomult erői: a molekuláktól a szervekig és onnan a viselkedésig: molekula- struktura- lélek. SZINTEK, SZINTEK, SZINTEK.
5, Az OPERA mint a nyugati civilizáció egyik legnagyobb alkotása - folyamata: kb. 4 évszázad, "valláspótlék/mese": mese, mítosz, sex.
6, A nyugati civilizációról alkotott képemhez:  Churchill azt mondta, hogy a demokrácia rossz, de nála jobbat még nem találtak ki. Én úgy mondanám: a demokrácia és a választási bohóckodás: a NÉP ÓPIUMA. 
04.12.30. csütörtök
12:15; Délelőtt  a II. mezőn hatalmas kutyás csavargás:Martin, Pepi és Tigra. OLja tüzel két hete így ő é Borisz itthon maradtak. 
1, ESZTÉTIKA. Jimi Hendrix  "zeneileg analfabéta" volt, de mégis ő volt a XX. század egyik legnagyobb muzsikusa. (("EZ MIT JELENT")) ...Hendrix  se nigger, se nem-nigger zenét játszott. Ő VOLT HENDRIX. MINT MOZART MOZART VOlt
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.20 0 0 726
04.12.06. hétfő
14:35; SIEGFRIED.
Az elmúlt héten sok munka. Péntek-szombat: rengeteg kutyás csavargás. 
Vasárnap: antikvárium, Mammut. Sok CD, régi adósságaim: Liszt, Beethoven,  Bartók, Slipknot, Pascual Jordan könyve és Verhoeven Rembrandtja -a Slipknot kivételével mind-mind a máig feldolgozatlan MÚLTAM.    
A Kilimandzsáróban  afrikai halászlakoma: királyrák kesudióval, vajhal fokhagymalekvárban céklamártással - nagyon finom volt, de utána olyan éhes maradtam, hogy desszert előtt kértem még egy klubszendvicset szalmakrumplival.
Utána a Lohengrineseknél  az operastúdió hangversenye - ott volt Csengery  Adrienne, Petrovits, Szinetár stb. Szép volt és jó. 
MOST:
1, Az ÓM hullám/ részecske elmélete. Descartes dualizmusa  bizony nagyon alapvető, de ezen átsegít minket  a Hegel-Marx  féle dialektika és a Bohr féle komplementaritás. 
Ugyanakkor az ősi filozófiai  élmények, és a jó és a rossz harca/ kapcsolata/ egymásba változása/ fokozódása / is értelmet kell hogy nyerjen:  Nietzsche, Jordan, Joyce és Wittegstein. 
2, A keleti gondolkodás a hullám, a Szellem, a nyugati gondolkodás a részecske, az Anyag.
3, Gén regulációs /regenerációs rendszer: Olyan mint a Tudat: "LÁTJA " ÖMMAGÁT. Önmagát látja és ennek megfelelően működik, vezérel. Itt a tudat nem válik el a tudatalattitól. 
4, EGY, AZONOSSÁG, SOKFÉLESÉG, RENDSZER, SZÉTAPRÓZOTTSÁG. 
5, Ősélmények, Ősi tanítások, Titkos tanítások, Áldozatok, Jóslások, Misztériumok, Allegóriák, Szimbólumok. 
6, Az annyira  ismeretlen középkor és főleg annak kezdete. Germán legendák. A Római Egyház történelem hamisítása. 
7, 
a, Gén reparáció - elfogadott és alaposan, gőzerővel kutatott.
b, Gén mutáció - dogma, alaposan és gőzerővel kutatott. 
- elméletem szempontjából a kettő együttes megnyilvánulása: GÉN SZINTEN REALIZÁLÓDÓ, AKTÍVAN KERESŐ, AKTÍVAN FEJLŐDŐ (ÖNMAGÁT FEJLESZTVE REALIZÁLÓDÓ!) ÓM MECHANIZMUS megnyivánulások. - szintek erők,
8, Robbanások: Ősrobbanás(ok!?), Quantum ugrások, mutációk. 
9, Hullámok az Urknalltól a gén regulációs folyamatokig, és onnan a Földrészeket erre-arra használó társadalmi mozgásokig. 
16:15; Már a MISSA SOLEMNISNÉL tartok - ezt se hallgattam vagy  10 éve - tegnap megvettem. 
10, Az Urknall e
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.19 0 0 725
82.05.22. szombat
reggel 9; 
Descartes:" a dolgokra vonatkozó tapasztalatok gyakran tévesek, a dedukció ellenben, vagyis a dolgoknak tiszta levezetése egy másikból, mellőzhető ugyan, ha nem látszik szükségesnek, de sohasem hajtható végre rosszul, még az okoskodáshoz legkevésbé szokott értelem által sem"-!!!!(ONTOLOGICA!!!)
I.1. és H.H. megjöttek az újságokkal:
1, Laurence Olivier -"akit minden idők legnagyobb Shakespeare színészének tartanak" 
- ma 75 éves a lovagi és lordi címet egyaránt elnyerő, Oscar díjas művész
:" Gyerekkoromban  arra tanítottak, hogy Shakespeare-t  saját nyelvemmé tegyem, és én hittem, hogy ennek így kell lennie, és ma is hiszem" 
2, Heinrich Himmler (a német birodalom második számú embere írja feleségének 1944 végén): "Kedves jó anyukám, súlyos terheket ró rám  a felelőség, amikor tudom, hogy attól, amit én megparancsolok, olyan sok német élete függ, akit azután a felesége és az anyja  gyászolnak, meg általában, amit én itt parancsolok vagy elmulasztok, attól egyúttal a mi 90 milliós népünk élete is függ..... A te Papid" "
Hej de szívesen olvasnék még  a Birodalmi vezetőkről/től - de még az ilyen apró morzsákat is meg kell köszönni a mi Birodalmi manipulációs gépezetünknek!  
3, Kenneth Galbraith:" Úgy gondolom, hogy Japán   Olaszországgal és Franciaországgal együtt  megtanulta, milyen döntő jelentőségű lehet  a művészet és a tervezés az ipar számára" 
4, A TIME nyomán:
JESSE HELMS " és más jobboldali társadalmi aktivisták azt tűzték ki, hogy saját elképzelésük szerint változtatják meg a társadalmukat. Helmes Amerikájában  szilárd keresztény elvek uralkodnának, és nagy gonddal őriznék a szabad vállalkozást; az abortuszt megtiltanák, az osztályter-  rmekben  az imádkozó gyerekek hanjga  csengene; az iskolai buszok csendben megrozsdásodnának a garázsban; a sexet és az erőszakot  elűznék a tévé képernyőjéről és a könyvespolcokról; a férfiak és a nők tudnák, hogy az igazi helyük az otthonukban van (A National Republican Committee .... szerint  az amerikaiak 25 százalékának véleménye megegyezik az új jobboldal  véleményével, ami a négy-öt fő társadalmi kérdest: az abortuszt, a halálbüntetést, az üzleti vállakozásokat és a homosexuálisokra vonatkozó törvényt illeti. Az 1981. júliusi Gallup-felmérés szerint  az amerikaiaknak egyharm
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.19 0 0 724
82.05.21.  péntek 
A ROSSZ(1) hatalmas, szinte mindent befogadó kategóriájába belehelyezve  lehet a TÖRTÉNELMET  tárgyalva  felhasználni, értékelni olyan kiemelkedő személyiségeket mint pl. Rimbaud, Verlaine, Villon, Hendrix, Catullus, Nero, Cajetanus, Hitler, Sztálin  stb. - a művészek, politikusok, ideológusok nagy nagy hányadát! 
ÉS: a nők, a sexualitás, a bujaság, a perverzitás szerepe  az emberi nem fejlődésében. 
Cherchez la femme - a kurvákat is a politikusok és a művészek mellé!
No de ha Rimbaud, Verlaine, Villon, Catullus  stb. -itt jelentkezik a TEOLÓGIAI ESZTÉTIKA(2)- a ROSSZ kategóriájába kerül - itt pedig  a TEOLÓGIAI ETIKA  jelentkezik- , akkor ez a rossz - ONTOLÓGIAILAG - nem lehet pejoratív értelmű, negativ -, no de akkor mi lészen a TEOLÓGIAI AXIOLÓGIÁVAL?
(A kiemelteken sok múlik- de akkor is: nagyon-nagyon zavaros ez!) 
Ma, TITO születésének 90. évfordulója  alkalmából, utcát neveztek el Pesten a nagy jugoszlávról: A IV. kerületi, eddigi Rózsa utcát  keresztelték át Tito utcára. 
Az angolok  ma hajnalban lecsaptak a Falkland szigeteket elfoglaló argentín katonaságra. A több hetes diplomáciai szarakodást megunva Margaret Theatcher kiadta a parancsot! (Foot, az ellenzéki munkáspárt vezére további tárgyalásokat javasolt-  egy nagy kalap szart a fejére! - Bár tény, hogy a Vaslady  ezzel a döntésével igen vékony jégre lépett!)
KERÉNYI JÓZSEF - Ybl dijas  építész - mimikája unszinpatikus, de a munkája az már döfi! 
Middleton Murry: " Aki igazán vallatóra fogja önmagát, végül is Isten hangját fogja hallani."
Zwingli: " Ha böjtölni akarsz, tedd azt, ha nem szívesen ennél húst, akkor ne egyél: a keresztény ember maradjon szabad"
Murry: "A katolicizmus  az egyénen kívül álló, megkérdőjelezhetetlen  szellemi tekintély elvét jelenti" 
T.E. Hulme: "az abszolút értékeknek a fényében  az ember lényege  szerint korlátozottnak és tökéletlennek itéltetik meg. Övé az eredendő bűn adománya. Bár alkalmilag képes olyan cselekedetekre, melyek részesei a tökéletességnek, tulajdon maga sohasem LEHET tökéletes. Ennek a társadalomban élő  ember szokáss cselekedeteire nézve  vannak bizonyos   következményei. Ez az ember lé 
(1): 840520(4);860104(1); 860316(1); 810811(1); 860806(1)
(2): 820318(5) 
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.18 0 0 723
95.12.23. szombat
0:40; 
A 3 hét Napló szünetben: sok munka: lassan de biztatóan indul be. Tanulás is. Újságolvasás-"filozófálgatás" szinte teljesen megszűnt. A bírósági tárgyalásra egyedül mentem- simán nyertem. Most egy hét ünnep.
1, Wagnerhez, totalizmusával, inkább Hegel passzol. Nietzscéhez pedig Schubert. 
2, Tömeg /és politika: az ostoba tömeg, a tömeg hangja Isten hangja, hagyomány és logika, pazarlás és harc, tudat és felelőség elvetése , individuum megsemmisülése: mámor-harc-vallás-ideológiák. 
3, Az igazi és alapvető ontológiai  differencia: Eszmény és Valóság közti áthidalhatatlan szakadék. Fantázia. Remény. Akarat. 
4, Akarat-Élan vital.
5, Laikus és szakértői  megértés közti szakadék. KI a szakértő-és ki a laikus? Népszerűség és jóság/ és igazság és szépség.
6, Bach csemballója valamelyik délután megrendített: Zene-matematika-pszichológia-Pithagorasz :a VILÁG-ESZTÉTIKAI-LOGIKAI FELÉPÍTÉSE.    
7, A hangszerek lelke: zongora, hegedű, dob, hárfa, oboa, fagott, gitárok stb. 
8, Mondtam egyszer réges régen (dob, zongora, basszus gitár lassú hömpölygése) : FÁJDALMAS SZÉPSÉG. Jóval később tudtam meg, hogy a romantika egyik alapfogalma : HALÁLOS GYÖNYÖR. 
Fájdalmas gyönyör- Schmerz- Wonne- 
9, Megbékélés a valósággal - vagy sem! Ami valóságos az ésszerű. -Ami valóságos az ésszerűtlen! 
11:30; DOORS: The End. 
Langyos idő, tegnap esett kis hó, de most latyakban séta. Az elmúlt 3 hétben a munka-bíróság-pénz-tanulás  négyes mellett volt még valami ami idegesített: korábbi munkahelyemről felhívtak, hogy menjek vissza. Ergo: Intézet A vagy Intézet B? - majdnem otthagytam csapot-papot. Jól tettem, hogy nem tettem.  
18:OO; Két video (Tyson élete és Jim Carrey: a Maszk - egyik se túl jó) után délutáni alvás majd felriadás a mély álomból: Múlik az idő könyörtelenül. Eltűnök nyomtalanul. A következő 5 év kemény munkájával  eljuthatnék arra a szintre, hogy valahogy fennmaradjak a tudomány/filozófia történetében, de nem fog sikerülni. 
19:30; Négyesben séta után: A meghatározó Descartes-Kant alapvonal helyett: Bacon-Leibniz vonalat! - a rokonságomat (Szt. Ágoston, Szt.Tamás , Rimbaud, Pascal, Montaigne, Spencer) nem is említve.
Plussz még Nietzsche  - nem tudom, hogy az esze vagy a szerencséje volt   
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.18 0 0 722
95.11.30. csütörtök
0:30; PÉNZ -FITTNES-X.TUDOMÁNY-WAGNER(15)
-most így áll fel a négyes, és bizony ez is változás. Tegnap reggel itt tornyosultak a sörök  de bizony semmi kedvem nem volt. Most elkezdem - mert nappal nem akarok berúgni: lesz Wagner, lesz focimeccs. Egy érdekes operát csíptem el  az Arte-n: olaszul,király, királynő, fel nem ismerhető hang, kis musical, bankett, terebélyes szőke és karcsúbb fekete nő. Már vége is van. Sullinen:A palást(FINN és JÓ!)  
Tegnap újabb lépést tettem Wagner felé: Zenekar-Ének-Mítosz-Érzelem-Ösztön- Sors. Valóban Beethoven és Shakespeare  örököse, méltó utóda ő, és a görögségé.  De hogy megérezzem a természetfestést és a jellemábrázolást a zenében, ahhoz még hosszú időnek kell eltelnie. 
W.problémák: 
1, Miért és miben jobb mint pl. R.Strauss? 
2, Inkább Baudelaire W. képe mint Th. Manné. 
3, Egy dolog W. munkássága és más dolog W.személyisége. 
4, Mit csinálna W. ma?  Musicalt? Filmet? Hogyan viselkedett volna Hitler birodalmában a forradalmi lelkületű W.?  Hogyan szerezne ma pénzt a pénz-őrült W.? Kikkel foglalkozna a filozófiai érdeklődésével ma? Mit szólna elődeihez? (Kik lennének az elődei?) Hogyan alakult volna  buddhizmus iránti érdeklődése?
Walter Benjamin olvasása közben ugrott be (világosodott meg): egy dolog valamit  filozófiailag kijelenteni és alapvetően(?) más azt bizonyítani. (3)
Ezt továbbvive Heisenberg nyomán ide: Valamit vagy mondunk vagy bizonyítunk. Hegel-Marx  után mondhatjuk persze, hogy a kettő egyszerre megy, de a kisördög, -tudatalatti Heisenberg befolyás(?)- azt mondatja: a kettő szinte kizárja egymást! 
Szintén Benjamin  olvasás hatására: a szemlélet és az értelem közti különbségtétel rendkívüli fontossága (persze Kanttól).
Hegel kutatásom az elmúlt hetekből: Ész-Értelem, Eszme-Szellem.
Benjamin- Kant: képesség. Fichte: Személyiség + érzék+érzés. 
Mindez együtt: Bizonyítás-Érzés-Mélység.+: Rétegek-Szituációk-ÉS: "Törvények"-Megfigyelések  ÉRVÉNYESSÉGI TERÜLETE.
A díszítés bűn, az ornamentika bűn, a porté bűn, a rím bűn, a szonáta bűn... bűn az élet. 
Kimerülések, elmúlások:pl.madrigál, szonáta, szonett, opera, szimfónia.  stb.  
(3): 951001(8); 960309(1)  
(15): 931226(18)
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.17 0 0 721
89.11.08. szerda
este 8; Ma 2x2 óra Mc Lellannel. Nagyon jó éreztem magam   - már önmagamhoz képest. Utána az egyik német biológusnak megmutattam a könyvtárat. Ha egyszer egy amerikai  egyetemen egy klassz csajra akadok, nem tudom itthagyom-e I.1.-et? Találtam egy cikket  egy itteni immunulógusnőtől. Januárig jó lenne átvenni az endocrine-immunulogyt és akkor megkeresni.
BLUES.
JERNE: THE IMMUNE SYSTEM
89.11.19. vasárnap
este 1/4 11; Mint a régi szép időkban: cigaretta, KV, zabálás. Új Írás(!!! 1986, május ), Krimik ( Agatha Christie: Rejtély az antillákon, St James: A halál szigete) -ezek mind K.8.-tól. DE MI LŐN MINDEBBŐL?
Versek: egyre távolabb  tőlük, de számomra a  magyar lét teljessége, metafizikája a költészetben tárul fel. Otthon az újságárusnál  sok-sok irodalmi/filozófiai lap volt, ITT pedig szemét: divatlapok, szakácsművészet -lapok, pletyka lapok, lakáskultúra, autós lapok. Persze: az otthoni változások erősen költészet ellenesek.  
89.12.15. péntek            82,5 kg
du.4;  Carmina Burana. 
Angolon. Karácsony előtt tavaszi melegfront és eső. Fejfájás. Gyűrődés a könyvtárban. Végiglapoztam vagy 10 immunológiai tankönyvet: egyik szinte pont olyan mint a másik. Még a tartalomjegyzékük is. Jerne nagy koponya volt, de  félelmetes kavart indított el a fogalom rendszerével. 
Zagyvaság tenger az endokrinológiában, az immunológiában, az onkológiában, az evolúció tudományában stb. Mindenütt. 
89.12.18. hétfő
du.6. Keresve az Utat, az Igazságot és az Életet. Sörök. Tanulgatás. K.12.-ék. Fenyőfa vásárlás. Antigén- Growth faktor. 
R.S. Schwartz: "A new paradox ....arises: autoimmunization is not, as Burnet proposed, an abberation, but an inherent capacity of the normal immune system"-!!!! EZ: Grabarhoz, Prehnhez és Nesterenkóhoz. 
H. Metzger: " the timing  and extent of aggregation  are important factors  in determinig the fate of the cell"
TIMING AND EXTENT.
Régi ideám, amit végül is ANOHIN kapcsán kezdtem összeszedni- több mint 10 éve: Mozgó-Álló. Endokrin, immune.  Neuron system. 
Tumor: amplifikation - az önmaga kiteljesítése, önmaga mint cél. A Suppressor meg ez ellen. 
90.03.12. 
"With this key Shakespeare unlocked his heart"
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.17 0 0 720
89.10.28. szombat
Echols: " What does SOS induction  have to do  with mutagens  and cancer? Cairns.... raises several points  that are inconsistent  with the idea that cancer stems directly  from accumulation  of point mutations."
"The notion  of inducible  genetic variation  as an aspect  of the  SOS response suggests  the possibility  of an inducible  component  to the rate of evolution  of organisms  as well as  that of somatic cells. "
"the properties  of the bacterial  SOS pathway, including ist capacity  to respond to known carcinogens, suggest  that similar inducible systems  in animals  might sometimes  be responsible for carcinogenesis in somatic cells  and  variations in the genetic potential of germ cells"
Ezek: 
1, a "cancer" haszna, szerepe (1)
2, anticipytory mutagenesis (2)
3, genetic felismerő és védekező mechanizmusosk (3)
........
A látáshoz pedig:
B.L. Parry et al.( Am j Psychiatry, 1989, 146, 1215) :"Bright light  has been used to treat seasonal affektive disorder, seasonal premenstrual syndrome, and some cases of major depressiv disorder."
este 9, itthon; Bahnsont olvasva erősödik fel bennem  a kezdődő ellenszenvem a korábban általam annyira csodált  piszchoanalitikus szemlélettel szemben.  Nem is "racionalizmusa"(8) -amely inkább mesterkélt idealizálás - , hanem a minden látszat ellenére  igencsak érezhető súlyos szűklátókörűsége miatt. 
Bahnson: " It appears  that many cancer patiens  had a primitiv but unsatisfying  and desperate relationship  to one or both  of their parenst, particularly  to the mother. "- ez nem is olyan régen   még csodálatos "felfedezésnek" adódott volna nekem, de manapság már kissé unom , hogy bármilyen problémát, az orgazmuskészségtől a cancerig , MINDENT  a szülőkhöz való viszonyban gyökereztetnek. Valami van benne, méghozzá nem is kevés, de azért nagyon durván leegyszerűsítő. Viszont nem kell hozzá töprengei és jól lehet vele pénzt keresni és előrehaladni. 
Newberry- Gerstenberger: "Stress can both enhance  and inhibit tumor development" 
(1): 890917(1)
(2): 890823(4)
(3): 890923(8)
(8): 891007(15)
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.16 0 0 719
tam le, hogy a gin és a bor után  értelme legyen az olvasgatásnak! Na lássuk csak ..... bátyánk által szerkesztett ....könyvet!
I.1. elaludt, de azért az éjféli misére eltántorgunk! 
I.1.= M.1. Csak I.1. SZEMÉLYISÉGÉBŐL KÖVETKEZŐEN  MÁSKÉPPEN ÉLI MEG A SZOCIALISTA KISPOLGÁRISÁG, SZÜRKESÉG ELLENI KÜZDELMET!
Ha jól emlékszem, tavaly ilyentájt  idéztem egy szakkönyvből  egy alkoholista nőbeteg feljegyzéseiből. HA jól belegondolok: minden alkoholistának igaza van!  (Mint ahogy: MINDEN EMBERNEK)
HA-/HA-/ HA-/HA- Volt hajdan egy ilyen című angol film: emlékszem még otthon láttam. A mostohahúgom nyúlfarknyit se értett belőle, öcsém se nagyon kapisgált belőle semmit. Számomra viszont egyike lett  a fontos találkozásoknak!  
ILYEN állapotban, DE a jövőre gondolva. H.H. nyugtalan. I.1. odafeküdt melléje. .....  bátyó könyve a vizsgára. 
P.Mobil: Mobilismo -és én Miskolcra gondolok: a vár, a strand, Tapolca, antikvárium, jazzgödör, vaddisznó sült, Kondor, barlang, öngyilkosság. 
ésésés:kocsmák,éttermek, bárok, discók: pia.pia.pia: = szabadság, felhevültség, erő, nemtörődömség, lelkesültség, végtelen boldogság. 
Miért nem szeretem  a V.Moto-Rock együttest? (Most megy a Gyertya) -mert szar. Üres. Hamis.  
I.1. egy kvarcórát vett nekem ajándékul.  (Roamer -678). Négy gombot is lehet rajta nyomogatni. Halvány gőzöm sincs, hogy melyiket miért nyomogassam. Majd elmegyek egy óráshoz. 
Karda Beátát se szeretem. Ami borzasztó: Nincs olyan magyar énekesnő, akit szeretnék. (Férfi sincs). Az előbbiek közül talán Bódi Magdi a kivétel, az utóbbiakból Komár. A többi annyit se ér mint egy üres kv-s csészében árválkodó kanál.  
Koncz Zsuzsától azért néhány szám tetszik. Hülye Zalatnayból lehetett volna valami. A férfiakat pedig kedvem szerint a falhoz állítanám: Korda és a többiek. Talán azért vagyok mindkét nem képviselőire annyira dühös, mert a posvány-kor-szellemet fejezik ki.
Hogy az órámmal veszkődöm, kezdem megérteni egyes filozófusok félelmét a technika önállósodásától, uralomra jutásától. TECHNIKA MINT ÖNCÉL. 
Kovács Katinak egy TSZ brigádban a helye! Félelmetesen korlátolt!- S ráadásul: protezsált! 
- ha egy énekes vagy egy színész interjút ad: az addigi értelmes rajongóban egy világ dől össze. Si tacuisses philosophus mansisses. 
A IX. szimfón
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.16 0 0 718
81.12.24.  Ádám és Éva napja
9:30; Álmosan húzom fel a rolót - H.H. beviharzása ébresztett fel-, amikor látom, hogy ott áll a postás: már többször is csöngetett, az egész házban nem hallotta meg senki - már éppen el akart menni!; ez is a véletlen!
Nagyanyám küldött kacsát.  MA LŐN SZENTESTE!
A karácsonyfa díszítés, az ajándékozás, az éjféli mise napja ez. (Nem vettem ajándékot senkinek- pedig nagyon-nagyon szerettem valamikor ajándékozni, az utóbbi években valamiért leszoktam róla! )
Most ki a csirkékhez majd TANULÁS!
11; Nagyon nehézkesen ugyan, de már majdnem egy órát tanultam!
du.1; Még inkább döcögve, de azért halad a szekér.  
1/2 6; A fa felállítva és feldíszítve! Kezdetben elég szar kedvben voltam, sőt, még alig tíz perccel ezelőtt is "MAJDNEM"(!?) sírtam.  
A tavalyi karácsonytól különbözően: 
1, már IV.éves vagyok  2, most ki se akartam menni a temetőbe  3, itt voltak .....ék  4, most gint iszom.
Miguel Rios (?) és a kórus szárnnyal / -és azonnal olajat kell hoznom / a gyerekszobába / A TV-ben: a IX.szimfónia / H.H. megfürdött / és/ hintázik a JÉZUSKÁTÓL/  kapott ajándékon/ A szimfónia most kezd belelendülni /-és én Apámra  gondoltam / Miközben / Majdnem újra elsírtam magam / (A szimfónia, Apám és én) / Csodálatos a szeretet ünnepe / -de fel nem hívnánk egymást telefonon  / Újabb gin és H.H. / I.1.-gyel boldogok vagyunk / S / Cs.1-re  gondolok/ Aki újabb börtönbüntetését tölti /- A fegyőrök gumibotjai Szentestéjének gyertyái / B.2.-re / Akivel utóbb boldog napokat töltöttem / Szenvedtem, felsültem és ujjongtam! /- Most kezd énekelni a férfi - / Ezt a dallamot / Az alap dallamot  / Kértem, hogy tanítsa meg lepötyögtetni / A zongora sakkasztalán/ - Történt EZ tíz évvel ezelőtt-/ 
 A KÓRUS /A KÓRUS/ A KÓRUS / Beethoven! / - Hendrix / Marley/ Lutoslawski /  Berg és Schönberg / no / és / Stravinszkíj-  /  Beethoven / itt ülsz mellettem / az asztalra borulsz borzasan és dúdolsz / süketen 
9 tájt; A rádióban egy halk fütty, énekel egy nő, kórus kíséri, 30-40-es évek, valamilyen külföldi adó. 
H.H.-t most sikerült elaltatni. (I.1. persze a főhős - mint mindig) 
Én előbb .......t nézegettem, azonban helyesebb, ha .... papát lapozgatom- lévén, hogy abból vizsgázom! 
Egy vedernyi kávét gurítot
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.14 0 0 717
meretelméleti problémákra fecsérelte el az idejét-erejét. Amint viszont írtam vagy 20(!!!) évvel ezelőtt, az ismeretelméleti problémákat kerülni kell, mert az ember belebolondul. MI a fenét csináljak hát? Jól berúgtam hát, angoloztam, aludtam, Jimivel csavarogtam, Zs.9, és most Bach. 
98.02.22. vasárnap
21:15; McCoy Tyner: Remembering John. 
Fárasztó hét utolsó napjai után. .... Intézet rendkívül lehangoló de a mostani Intézet anyagilag és erkölcsileg teljesen kilátástalan. Szombat angol, S.1.-gyel  berúgás, alvás. Ma erdő, angol, berúgás. Mire Anyámhoz kiértünk, már bezárt a temető. 
A Világ szerkezete: FORMÁK, melyek önmaguktól vannak és amelyek általunk: érzékszerveink, gondolkodásunk, műszereink által - a Mája eltakaró és feltáró szerepe. Molekula- sejt- szerv- csakra  :-ezek hogy vannak?  Locke- hoz  jutunk el végül. Elsődleges és másodlagos tulajdonságok. DE a kezdetektől nyilvánvaló, hogy John megoldása   nem megnyugtató, akkor hát hogyan tovább? 
Milyen természetű a fény? Hullám? Récsecske? Ez is és az is. Tökös -mákos rétes. Köszönöm.  A fizikusnak írtam ősszel -  az élet mondjuk alfa állapota valaminő részecskének  (Szent-Györgyi:-  az elektronokig és még tovább!!!) 
a halál meg béta. Mi a fény? Mi az élet? Mi a  lélek? Ősrégi mitológiák és a modern természettudomány találkozása. DELBRÜCK.
Agrippa. Buddha. Santana: Abraxas- teljes egészében kb. 25 évvel ezelőtt hallgattam utoljára. Ősélmény. Imprinting. Most újból felveszem CD-ről. 
98.02.25. szerda
22:00; A Coltrane- Miles Davis- Monk  trió személyiségeinek különbözőségei. 
Összehasonlítani pl. a Fichte- Schelling- Hegel trióval. 
A fizikusok és a matematika: a fizikusok tulajdonképpen alkalmazott matematikusok: matematika nélkül nem sokat érnek. Legfontosabb tételeiket szavakkal nem tudják bizonyító, megmutató erővel leírni. Ez ugyanakkor homályba is vezetheti őket. Amiről nem tudnak beszélni, azt matematikával mutatják fel. De a matek játék is. Játékos fizika. Játékos elméleti fizika. 
A relativitás elmélet a fizikában és a szubjektivitás (vonatkoztatási rendszerek)  a pszichológiában. A kettejük között álló biológia viszont nem hajlandó egyikről sem tudomást venni. Nincs is komoly gondolodója. A modern biológia elméletileg ott van, ahol a pszichológia volt Pavlov ketreces ku
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.14 0 0 716
98.02.15. vasárnap 
0:40; Miles Davis. Pénteken sok munka, szombaton pedig angol majd berúgás-alvás-csavargás. Levél Zs.1.-nek. S.1. további zuhanása. 
Agrippa, Blake, Bosch, Világok.  
A kémiai poolok mérhetetlen szerepe -:igazi káosz mely azonban rendkívül precízen működik. -pl. O2, pH, vércukor stb.stb. különféle potenciálok elképzelhetetlen szabályozottsága. És mindezek spontán, véletlenszerű mutációkkal alakultak ki. Hm. A kémiai poolok kaotikus szerveződése  és pl. a gének, izmok, sejthártya  szigorú struktúrája. Az agyban lévő idegek  a kaotikus  és a precíz szerveződési formát egyszerre jelenítik meg. 
Tömeg.
22:30; Szép tavaszi időben séta az erdőben  melyet tovább pusztítanak. 
Jimi nagyon élvezi  az erdőt, számára a határ az elrúgott labda.  Utána angol, majd berúgás, majd alvás. TV. Hiába fogható 30 csatorna, egyforma mocsok megy szinte mindenhol. (Kivétel talán a 3SAT és a TNT.) 
Pazarlás= fecsegés = az űr(esség) betöltése - ez a semmi vagy inkább a lét megnyilvánulása? Egészre törekvés. És a párokban való gondolkodás. 
Mítoszok, mitológiák, mitikus viselkedések, szerepek, automatizmusok. 
Oscar Peterson.
Az emberek  99%-a nem űz semmi különösebb gondolkodást - reflexek és automatizmusok szintjén szerveződik meg a vislkedése. Génjei és társadalmi környezete alapján felépül a személyisége, az ehhez szükséges szerepekkel és ezeket reflexesen -sematikusan  mozgatja. Milyen igaza volt Pavlovnak!!!- még ha nem is úgy, ahogy ő elképzelte!
Reflexek a párválasztásban, az üzleti döntésekben, az autószerelésben stb. 
98.02.17. kedd
22:30; Bach-Police-Santana-McCoy Tyner.
A biológiai létforma természetrajzát nem lehet megírni mert a piac ködképei
(gyógyszergyárak, vegyi művek, műszergyárak  stb.) és a társadalmi élet pszichológiai és szociológiai ködösítő mechanizmusai olyan MÁJÁba borítják, amely áttekinthetetlen. Előbb tehát ezeket kellene fenomenológiai redukcióva eltüntetni. Az ontológia előtt tehát etikai- episztemológiai kutatásokat-tisztogatásokat kell végezni. Lukács élete főművének egy etika megírását tekintette volna, de előtte mindenféle kutatásokat- megalapozásokat kellett végeznie ( a szarházi ideológiai harcait most nem számítva) -lásd például az ontológiai kapkodásait. Hegel kritizálta Kantot, hogy nem mert beugrani a  vízbe- is
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.13 0 0 715
//Levél: 1975 júl. 29//
Kedves Frauelin!
Régen kaptam ennyire semmitmondó üdvözlőlapot, mint most. De éppen ezért a semmitmondásért: megmozdult bennem valami. Mert: ha egyszerűen annyit írsz, hogy üdvözletem küldöm... stb. akkor az nem jelent semmit. Igaz, hogy az sem, hogy lebarnultál és hámlasz.  De azért mégis! (Mit írjak Mama? - Mit írnál fiam? Te tudod, hogy mit írnál a barátodnak!- ez csak egy beszélgetés  volt a Mamával)
Akkor is írnál levelet, ha megtudnád, hogy otthagytam az egyetemet  - csak egy évre, utána majd folytatom?! Írnál akkor is kedves I.1.?  Mert én csak akkor járok veled, ha JOGÁSZ vagy! Kedves I.1. Ugye milyen ökör vagyok!?  M.1. vagyok. I.1. vagy. Kívánlak!
Első nap - vasárnap-, amikor ide érkeztünk, olyan boldog voltam, és annyira elérzékenyültem -ott az a tető, ami beszakadt alattam, ott az a jászol, ahová elbújtam, ott az a kút, ahonnan magammal versenyezve vizet  húztam, ott az a padlás ahová elbújva dohányoztam, OTT az a tányér, amiből kajáltam. ITT pedig az az élet, amit én elrontottam - tehát annyira elérzékenyültem, hogy majdnem sírtam. Azt kívántam, hogy bárcsak velem lennél, látnád gyerekkorom nyaralásait, ahonnan kirepültem,  ahonnan öledbe jutottam, milyen-amilyen voltam én akkor. ÁBRÁNDOZTAM arról, hogy milyen lenne itt kettesben élni veled. ÁbrándozTAM. Ez hétfőre már elmúlt. 
Keddre meg már nem maradt a romantikából, szentimentalizmuból semmi, csak egy nagy lustaság(? vagy mi a kő?) ami minden egyetemi tanulmányomtól visszahúz- akár egy megüresedett sofőr állásba.  Dolgozom MAJD, olvasgatok, gondolkozom, néha berúgok, írok néha-néha egy levelet, megetetem a  kutyát, elmegyek nyaralni egy szomszédos faluba, napozok a mezőn,  írok egy-két barom verset, aztán visszamenekülök Pestre, aztán ode-oda kallódom, sokszor új életet kezdek, leszokom a dohányzásról,  aztán a katonaság, ott vagy megnevelnek  vagy agyonvernek, néha fogok  egy csajt, marhaságokról jót dumálunk,  beleharapok  a combjába, hasába,  és üvöltve szidlak téged, mert csak a te öledben vagyok otthon régen.  
Na de elég a futurizmusból, beszéljünk most a JELENről! A találékonyságom 
cserben hagyott, hülyeséget többet -egy ideig- nem tudok mondani, normális dolgokról  pedig veled nem lehet beszélni, hát akkor minek ez az egész? Előttem gőzölög egy tál leves, előtte pe
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.13 0 0 714
"B.D."
//Egy kitépett lap Az itélőerő kritikájából, aláhúzva:
"Jó okunk van arra, hogy egy szubjektív célszerűség  rendszerét tételezzük fel  -a transzcendentális elvek alapján -  a természetnek az emberi ítélőerő felfoghatóságára és a különleges tapasztalatok összekapcsolásának lehetőségére vonatkozó különleges törvényeiben ..."
//Az oldalon 3 bejegyzés //
1979 szept ...; holnap után ....REKTORI vizsga - amire NEM megyek el !!!!Így: KIESEK az egyetemről!!!
1980 máj ....: Még em estem ki az egyetemről  - bár egyszer már (1979) kirúgtak,de kaptam még egy lehetőséget június 30-ig. 
1980 július....: Az utolsó lehetőségemet  is elpuskázva várom a KATONASÁGOT!
//Egy papírfecni 1975-ből://
Az egyetemen egyre magányosabb leszek
A világ legnagyobb  óriáskereke / Színes körtékkel kipettyezve / Forog a rulett körbe-körbe / Tar koponyákról  meztelen izzadtság / Csöppen a földre./ A másik teremben  a világ legnagyobb / Barlangjai és hegyei ülnek körbe- körbe / Írtózatos barlangokba /Írtózatos hegycsúcsokra / Expediciós jelöltek / Tele pénzzel, 
//Papirfecni 1976-ból//
Pécsről- Pécsettről!?
Feslett Pécsett / Uránium sugárzásban / Eső esett/ Mikor már a kertek alatt jártunk /Indult el a menet / U235-től égbe sugárzó tévétorony /Beljebb a Dzsámi / Mögötte Csontváry / És Vasarely / Művészeti Múzeum / Tele ismeretlen sugárzással / A legjobb múzeumok / A legszebb tévétorony / A szakállas idő / Tipegve is hatalmas / Dzsámi / Ez vagy nekem Pécs /És Uránváros / Szürke felépítmény /Sugárzó erők és ionok / Olympiára/ Az Olympia bárba juttok/ Édes -érdes bányászok/ Kurva mirtuszok/ Ülnek a bárszékeken/ Sugárzik a fizetéstek/  Bugyijuk levéve/ Várnak az alkalomra/  Bányász fasz kemény fasz / Mindenhova behatolsz/  Zebrákat láttál-e már? /Vasarely  csodás szőnyegein / Menj /  Mária/ Kútjához / Nazaretbe! /
Vagy nincs kedved /S erőd? / Elhiszem neked / Ismerlek / Verset írtál / Vallásosat/ Ott a csodálat bora / Kancsódban/ Kacsódban dzsentri / szócséplés, kényeskedés / Markodban  kötszer és / Jód háborúban  / Szétlőtthasú / Logóbelű / Meztelen péniszű / Emberek vérét fogtad /Állítottad el / Most verset írsz /Homályos szemekkel / Írsz / Istenről/ szeretetről /Sírsz / Párás szemmel /Írsz / Dzsámi/ Utak, kutak / Nyugodtan megteheted /Ültél órákat Csontvárynál /Kavargása színnek/ Időnek / Tánc  kavargás / Falak
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.12 0 0 713
t és hanyatvetette magát, de én azért egy pillanatra csak megijedtem. Ez volt az a helyzet amikor eszembe jutott, hogy NE ÉBRESZD FEL AZ ALVÓ OROSZLÁNT. Borisz ugyan nem oroszlán de 80 kilós olyan kolosszus, aki tud(na) rettenetesen  kegyetlen is lenni. 
Hogyan lehetne a WERKet úgy megírni, hogy egyaránt olvassák a kínai risztermelő parasztok, a palesztin jelen- és jövőnélküliek, a hollywoodi menedzsererek, a harvardi közgazdászok, a heidelbergi rákkutatók, a nemzedékek óta munkanélküli ír családok, a dél-afrika-i négerek és az argentin marhapásztorok és a riói favellák halálra született milliói?  
11:00; A mindent pozdorjává zúzó SLAYER.
Az ÖRDÖG ÉS A JÓISTEN- az igazi szuperszimmetria!
Hegelről és Marxról (és Lukácsról)  egyszerűen NEM LEHET HALLGATNI.
-Amiről nem lehet hallgatni, arról beszélni kell. 
Ellentmondások=szimmetriák= complementaritás= dialektika. Feloldásaik, megoldásaik, értelmezéseiek. 
Hegel- Marx- Lukács ---- ZEN!
12:10; OZZY.
Csak háromszor 10 értelmes sort tudnék írni  a dohányfüstről, a dohányfüst szentségéről, a dohányzásról. 10-10 sor az 1., 3. és 5. fejezetben. 
3x10 sor a piáról, 3x10 sor a kábítószerekről, 3x10 sor a táncról, 3x20 sor a sexről, 5x30 sor a munkáról ( Marx! Weber!), 5x30 sor a könyvekről, 5x20 sor az "alkotókról" és máris meg lenne a WERK gerince!
12:40; HENDRIX. Istenáldotta tehetség. Kik azok a kiválasztottak? 
Irdatlan sörfolyam.
MI lesz a WERK-kel?
1, HENDRIX - írtózatos munka, hogy istenáldotta teheségét a XX.század irdatlanságaival  együtt felmutassam. 
2, GOETHE- vele ugyanezt a korával, de a ma elképzelhetetlen / átérezhetetlen múltat maivá tenni, élővé, kézzel foghatóvá, szagolhatóvá,  a jövő és a múlt  együttes felmutatásával beteljesíteni. 
3, BOSCH- könyörűlj nékem irtózatos Isten!
4, Al Biruni - azt se tudom, hogy mire is válalkozom!
5, 46 éves vagyok. Szellemileg kb. 30 éve foglakozom az ÓMMAL(: a Léttel, a Tudattal, a Semmivel, a Mindennapi Élettel, mely évmilliárdokat ölel fel -ezred nanosecundumok  rezdüléseivel. )
02.06.30 vasárnap
13:15; John L. Hooker. Tegnap csúnyán eláztam, de 2 órás alvás-ájulás után
a kutyákat azért jól megfutattam éjjel.
Ma pedig voltunk kutyafoglalóban! Vavát jövő héten hozzuk el!
02.07.01. 
O:40; Valamilyen klasszikus zene. Vég
[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2009.04.12 0 0 712
02.06.08. kedd
Bátor filozófus: egy új, biológiai-pszichológiai fizikát talált ki magának - ahelyett, hogy egy csapással kettéhasította volna apját a gatyakorcáig.  
02.06.19. szerda
15:40; BLACK SABBATH
Mindjár jön P. 4., hogy elvigyen minket az autókereskedőhöz. Természetesen ideges vagyok. Természetesen megint probléma van - most vettem észre, hogy a jogsim már tavaly lejárt! 46 éves elmúltam és most veszem életem első új autóját. És ez valamivel nagyobb is mint az eddigiek. 
Sok munka, németezés. EMLÉKEZET-TÖRTÉNELEM.
Az ásványokban, kőzetekben lerakódott évmilliárdos "tapasztalat". 
Az energia/ tömeg nem vész el, csak átalakul. No és mi van a lélekkel? Az csak úgy keletkezik oszt elmúlik?  Mennyivel "több" az anyag vagy az energia a léleknél, hogy privilégiuma van a megmaradásra? Egyébként  a lélek maga a "kitüntettet"  energia és az anyag. Most akkor mi van? 
Kőzet-genezis. Filogenezis. Pszichogenezis. Ontogenezis. Itt van előttünk és mégsem látjuk. MI AZ AMIT LÁTUNK?
Erők. Anyag. Görbületek.  Az Idő rögzülése a molekulákban, a vegyületekben. Azok az igazi görbületek!
02.06.29. szombat
9:15; Sok munka után- szabadság előtt.
Beethoven zongora szonáták, sörök. 
Holnap megyünk kutyanézőbe!
Befejeztem a német nyomtatást: kb.950 oldal.
CSAKRA, CSOPORT, INTÉZMÉNY. 
Ryle elemezte az Intézmény fogalmát, Lewin a  Csoportét, Kafka birkózott a Hivatal ideájával, a Csakra és az előző 3 EGYÜTTES elemzése RÁM maradt. 
10:20; Wagner. R.Strauss. Gége. 
Sörök. Németezés. Most a szobában itt van velem Jimi is. 
A létfejtések nagyobb része kinnt  van a "LABORBAN" (a teremben): fűtetlen, betonpadlós nagy helyiség, ami Boriszék barlangja is. Télen "medveölő bundában", nyáron gatyában, a súlyzópadra tett sörökkel (korábban pl. kommersz konyakokkal és uborkával) és mindenféle jegyzetekkel, könyvekkel, újságokkal  zene- és füstáramlással/ kavargással  folyik itt a létfejtés közel ájulásig. Télen elég kemény -de hát maga az Óm is az. (Amint megjelenek  "létfejtésre felfegyverkezve", Boriszék kihúznak. SE a füstöt se a hangos zenét nem bírják - és engem se, amikor már nagyon piás vagyok. Főleg Borisz érzékeny ilyenkor a látványomra)
10:50; Borisszal nagy csetepaté. Életünkben először morgott rám - aztán el is szégyellte magá
[fidelio] walther Creative Commons License 2009.04.11 0 0 711
A S.Z.I.M.N.I.A. Alapítvány meghívja Önt és kedves családját a Fészek Művészklubba Baráth Bálint zongora estjére, amely 2009. április 17. este 19.00 órakor kezdődik.

A részletes program:

- François Couperin: Le Tic-Toc-Choc
- François Couperin: So ur Monique
- François Couperin: Les Bergeries
- François Couperin: L’ Rossignol en amour
- Nagy Ákos: Miniatűrök (2008) ősbemutató
- J. S. Bach: d- moll angol szvit BWV 811
-.-
- Leoš Janáček: Szonáta
- Bartók Béla: Táncszvit Sz. 77., BB. 86.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!