Keresés

Részletes keresés

4Hópihe Creative Commons License 2012.06.18 0 0 3017

engem érdekelne egy ilyen forma levél mit irtál milyen stilusban- átküldenél egy mintát nekem???

Előzmény: Törölt nick (3015)
Hajnalka31 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 3016

Szia bezs!

 

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ :)

 

Az már tuti,hogy mindenképp elfogom vinni a csajszimat,csak még azt nem tudom mikor! És úgy döntöttem,hogy mindenképp sopronba megyünk mi is,de ma kicsit körülnéztem a neten,és találtam olcsóbban szállást,szóval mi nem ott fogunk megszállni a klinikán,mert így több tizezret tudok spórolni!! Nálunk nem azzal lesz a gond,hogy kicsit majd utazgatni kell a szállásig,hanem inkább azzal,hogy ennyi idegen fog foglalkozni a csajszimmal :( sajna nagyon nem bírja az idegeneket :( és félek,hogy ez fogja nagyon megviselni !! Magamat nem féltem,mert én már hozzászoktam,hogy egyedül vagyok állandóan vele,meg minden bajommal :( de nem tudom ő hogy viseli majd! De mindenképp ki szeretném próbálni,mert úgy érzem,hogy ez segítene :)) sajna még pár hónapot biztos várnunk kell,mire majd tellik rá,de szerintem akkor se lesz késő !! Igaz úgy terveztem,hogy két havonta fogunk menni,mert úgy talán össze tudom majd szedni rá a pénzt!

 

Olyan jó olvasni,hogy ti milyen sikereket elértetek vele :)

Mikor mentek újra? arról tudsz valamit,hogy meddig szokták ismételni ezeket a kezeléseket? mert úgy olvastam,hogy 1 évig,de gondolom ez is egyénfűggő!! Nektek esetleg mondtak valamit ezzel kapcsolatban?

 

Vasárnap mikor megérkeztek,pontosan hogyan vizsgál a doktornő? leleteket átnézni,meg a pucér gyereket is megvizsgálja? ha van MR-ünk,az többet segít neki? olyat is olvastam,hogy a TMS kezelést célirányosan végzik,ezt hogy kell érteni?

 

Bocsi,ha hülyeségeket kérdezek,de nagyon érdekel minden apró részlet :)

Ha van kedved,akkor esetleg e-mail-ben is válaszolhatsz :)

ide: halmanandorne@gmail.com 

 

Na most megyek aludni egy kicsit :) Jó éjt mindenkinek!!

Előzmény: Törölt nick (3015)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.15 0 0 3015

Reggel már írtam, hova lett??? :(

Kezdem elölről:

Én kb. 10 alapítványnak írtam, egyetlen válaszolt, de azóta is csend. De próbáld meg!!! Nem áll semmiből! Néma gyereknek anyja sem érti a szavát:) Mi a megyei újságtól kaptunk egy havi pénzt. (itt jegyzem meg: kimaradtam már jó pár éve a munkából, nem gondoltam végig, bármit lehet mondani, de tegnap villámcsapásként ért a hír: minden fillér támogatás után adózni kell :(... )

Egy hét 140.000,- Ft körül van + útiköltség, ennivaló.

Az, hogy várhatsz-e eredményt az első héttől, abszolút egyénfüggő. De én azt gondolom, nem sokan lehetnek, akiknél nincs semmi, hisz nem lenne annyi sok visszajáró. 

Mi februárban voltunk először, most töltötte a 6-ot. Genetikai betegsége van, ami ortopéd gondokat okoz, az, hogy oxigénhiány következtében kialakult idegrendszeri bénulása is van, most derült ki Sopronban. Eddig is kemény élete volt, mint minden ilyen kicsinek: torna hegyek, Dévény, gyógymasszázs, akupunktúra, hogy csak a mozgást érintő dolgokat említsem. A lábában gyakorlatilag egyetlen mozgás volt: térdnyújtás. Az első kezelés után beindult az összes (!) mozgás, csak még nincs annyi izomerő, hogy egy-egy centinél többet tudjon produkálni függesztőrács nélkül.

Amíg ott vagy, jegyzed vagy jegyzeteled, mit csinálnak, de mindig van, amire külön felhívják a figyelmet, hogy csináljátok otthon sokat. A TMS kezelés hatása hetekig tart, de értelemszerűen csak akkor, ha az idegrendszert inger éri. Tehát sokat kell dolgozni, de megéri. Eddig a sok munka nem hozott 6 év alatt annyi eredményt nálunk, mint az utóbbi 4 hónap, amióta megyünk! Mindenképp folytatni kell az előzőket is! 

Helga számomra egy csodacsajszi:) Leírhatatlanul intelligens, okos, akaratos - ezt jó értelemben írom, mert önmagával szemben is az, és ezért küzd!!! Úgy kerültek oda, hogy vezetni kellett két oldalról, mostanra 3 lábú bottal jár (utolsó infóm szerint), és a kilátások szerint idén eldob minden segédeszközt. Amikor feladnám, vagy elkeseredek, mindig ő lebeg a szemem előtt!

Nem ismerem a pesti helyet, de azt olvastam a neten, hogy a közelben lehet megszállni. Tudom a lányomról, hogy milyen írtó fáradt volt. Így egy perc alatt az épület bármely részéről a szobádban vagy. Nem vagy kitéve az időjárásnak, ráérsz indulni, pikk-pakk ágyban lehet a kicsi! Meg amit már írtam, hogy aki volt (egyről beszélek, nem tömegekről, nem tudom, mennyire mérvadó), azt mondta, a pesti semmi a sopronihoz képest.

Nem tudom, hol laktok, de én úgy vagyok vele, ezt az a doktornő fejlesztette így ki, akivel te is beszéltél ezek szerint. Miért mennél olyanhoz, aki tőle tanult??? 

Ja, és még annyi, hogy ez anyaként sem könnyű: egyedül egy hétig egy kicsivel, akinek rengeteget kell tornáznia, és bizony, van, hogy fáj! Ezt végigcsinálni nem mindig lélekemelő!

Azt hiszem, mindenre válaszoltam:)

Előzmény: Hajnalka31 (3014)
Hajnalka31 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 3014

Szia bezs!

Köszi a választ,nagyon bíztató :) Szeretném is nagyon elvinni,de hát az a fránya pénz :(

Esetleg nem tudtok valami alapítványról,aki segítene ?? :( Szomszédasszony azt mondja,hogy írjak egy párnak,hátha tudnak segíteni! Szerintetek?

 

Én is úgy gondoltam,hogy mondjuk 2 havonta jó lenne elmenni 1 kezelésre,csak legyen rá pénz! Pontosan kb mennyibe áll meg az 1 hét? ha nem titok? :)

 

De elméletileg akkor már az első héttől is várható fejlődés?? mert mondjuk az jó motiváció lenne a továbbiakra :) olyan boldog lennék már,ha beindulna valami mozgás!!

 

Ti mikor voltatok először? akkor mennyi idős volt a Timi? azt hogy érted,hogy előtte semmi se használt?miket csináltatok?mi is pontosan a Timike baja?(bocsi,biztos írtál már róla,de nem emlékszem)

 

Szóval akkor mindenképp a sopronit ajánlod?

 

Ja,még olyat kérdeznék,hogy mikor jöttök haza,akkor adnak feladatokat otthonra? vagy folytatni kell azt ami előtte volt?

 

A Helga esete miért példa értékű? írnál róla kicsit bővebben? Köszi :)

Előzmény: Törölt nick (3013)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.13 0 0 3013

Szia Hajni! 

Mi negyedszer megyünk Sopronba. A gyógytornászunk egyik páciense előtte Pestre járt, azt mondta, semmi a Sopronihoz képest! Egyébként nekem is lenne hol aludni Sopronban, de már az első hét közben rájöttem, hogy nem véletlenül kéri a drnő, hogy főképp gyerekekkel ott szállj meg. Iszonyat fárasztó lenne, főképp a kicsinek! Pl: reggel TMS: ébreszt, ruha, fogmosás, le kezelésre, és utána ráérsz reggelizni, stb... Ehhez kintről bejőve sokkal korábban kellene ébreszteni. 

Nekünk az első alkalom volt átütő: a béna lábában beindult az összes mozgás. Sajnos ez még nem "jött le" a függesztőrácsról, csak ott tudja a nagyobb mozdulatokat, de ami késik, nem múlik. Folyamatosan erősödik, előtte hiába küzdöttünk, semmi nem volt! A beszéde viszont ugrásszerű. Most jöttünk rá, hogy nem megy oviba, hogy sokkal folyékonyabban beszél, nem kell annyit gondolkoznia a szavakon. 

Szerintem abszolút egyénenként változik, mi, mennyire fejlődik. Gyöngyöséknél Helga pl. példaértékű! 

Én azt mondom, nem olcsó (egy vagyon...), de ki kell próbálni, ne hagyatkozz mások tapasztalatára! Ezen rágódnál még évekkel később is, hogy hátha épp ez lett volna a segítség!!! Próbáljátok meg, és úgy dönts a továbbiakról!

Beszéltem ott anyukákkal, akik huszonvalahányadszorra voltak ott, ők azt mondták, hogy 6 hetente érdemes, akkor kezd leállni a látványos fejlődés. Mi erre fogunk berendezkedni.

A kezeléseket nem ő fogja egyedül végigüvölteni! :) Ha nem mozog még, úgyis passzív lesz a torna, meg fogják oldani!!! Maga a TMS kezelés, ami az egész gerince, pár perc, és csak ülnie kell.

Előzmény: Hajnalka31 (3011)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.13 0 0 3012

Tényleg fejlesztő iskoláról beszélsz???? A miénk sima, mezei suli, de most már - ha a fentiek is úgy akarják - nemcsak utazó logopédus lesz, hanem állandó, és ugyan a mozgásfejlesztés nem megoldott ilyen problémájú gyereknél, hisz nincs kinek, de van fejlesztő pedagógus! Mennyire van Kaposvár?

Kifogtuk Sopront megint. 4-ből 2x megyünk úgy, hogy a héten betegek vagyunk (én is, úgyhogy Anya sem lesz bomba forma...), így le lesz pukkanva. De nem tolom el, mert nem tudom a fiam miatt. Csak a jövő hét jó... 

Holnap megyek a városba, ha kapok, veszek hálót, jó, hogy mondtad!!:)

Előzmény: gema07 (3010)
Hajnalka31 Creative Commons License 2012.06.13 0 0 3011

Sziasztok!

 

Már nagyon régen nem írtam a forumra,mert eléggé lefoglal a csajszim,de talán még emlékszetek ránk :)

Kislányom,Viviven,augusztusban lesz 2 éves,koraszülött és sajnos sérült :( önálló mozgása még mindig nincs!

Most azért jöttem és írok,mert úgy kb. két hete találtam rá a neten a soproni kezelésre,és mikor gugliztam kicsit,ide jutottam,és olvastam,hogy pont most voltatok páran :)

Szeretnék egy kis véleményt kérni a kezelésről,mert amit olvastam az nagyon bíztató,de hát a tapasztalat az mégiscsak más,mint amit olvas az ember!

Olyan kérdéseim lennének,hogy mivel az én csajszikám elég hisztiske,így minden kezelést tulajdonképpen végigüvőlt,hogy így is érne valamit ez az egy hét? Esetleg ha láttatok ott ilyen korú gyereket,meg beszéltetek szülőkkel,akkor milyen eredmények várhatók?

Sajna nem olcsó a kezelés,de ha anyira látványos lenne,akkor gondolkodnék rajta,és megpróbálnám összekaparni!

Én beszéltem a soproni nővel,a neurológussal,és azt mondta,hogy havonta kéne egy heti kezelés!! Ti milyen sűrűn jártok? Gondolom,hogy egy hét még nem tesz csodákat,de azért havonta vinni kész vagyon :((

Olvastam hogy van Csepelen is ilyen,ott tudnánk azon spórolni,hogy van pesten rokon,így a szállás megoldott lenne!! Esetleg azokról tudtok valamit? az is lenne olyan jó,mint a soproni?

 

Előre is köszi a tapasztalatokat,tanácsokat :)

 

Üdv:Hajni!

gema07 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 3010

Most hívta fel a férjem a suli igazgatónőjét. Már eleve ott nem hangzott jól, mikor közölte, hogy a 6 plussz óra semmiképp nem lesz meg. A mozg. vizsg. 6 órát 3 logopédiát és 3 mozgásfejlesztést javasolt. Logopédia max 2, az is egy nap, mert a logopédus más városból jár be, de csak hetente 1 napra. Kérdem én, milyen fejlesztő iskola az, ahol 8 évfolyamnyi gyerekre jut 1 logopédus és az is csak 1 nap jön.

Mozgásfejlesztőjük pedig nincs, se szomato, se konduktor és nem is tudja, h. lesz-e.

Szóval: ígéretekből áll az egész világ.

Most már biztos, hogy Kaposvárra kell behordani Erit naponta. Kolesba nem adom, marad még az albérlet, de arra meg nincs pénzünk. Bár nem tudom, hogy a benzinre miből fogja futni.

Bezs: jó hetet Sopronban, remélem, jó időtök lesz. Vegyél egy hálós szatyrot a babakocsira, tudod, amit múltkor beszéltünk.

Lucus75 Creative Commons License 2012.06.11 0 0 3009

Köszönöm, hátha lesz valaki, aki kipróbálta...

Előzmény: Törölt nick (3008)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.11 0 0 3008

Mi nem használtuk, így - számunkra - szerencsére nem tudok segíteni.

Előzmény: Lucus75 (3007)
Lucus75 Creative Commons License 2012.06.10 0 0 3007

Sziasztok!

 

Kérdéssel fordulnék hozzátok... ezen a fórumon olvastam a csepp csengőről... érdeklődni szeretnék hogy kipróbálta-e valaki közületek, ha igen mik a tapasztalatok? Lányom sérült .. 12 éves... nappal szól, de éjszakára még mindig pelenkát kell adnom rá... mozgásában és értelmileg is el van maradva kortársaitól. Köszönöm előre is  a segítséget...

 

sziasztok

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3006

De jó! Örülök Erinek nagyon!!! Augusztusban újabb löket:)

Mi jövő héten megyünk! Már várom nagyon! :)

Én azt szoktam mondani, ha valamelyik szülő sír az oviban, hogy tiszta sár a gyerek, hogy nekem az egyik sáros, a másik nem. Higgye el, inkább mosok...

Előzmény: gema07 (3004)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3005

Ők azok, akik azt mondják: megértik a helyzetünket. Ja, csak nem annyira, hogy ahhoz mit szólnának, ha a sajátjukkal csinálnák ezt... Annyira szomorú, és az ember nem tehet semmit, csak tétlenül néz...:(

Előzmény: 4Hópihe (3003)
gema07 Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3004

Röhej, hogy más szülők azon rinyálnak, hogy a gyereküknek miért piros tornapolót kell venni, miért nem jó a hupilila.

Azt hiszem, nagyon sokan elgondolkodnának azon hasonló esetben, hogy mi a valódi probléma és mi nem az.

Bezs: fel a fejjel, lesz még olyan túra, ahol nagyon szívesen látják.

Egyébként azért Erin is észrevehető a változás. A mozgása katasztrófa, de az esze egyre jobb. Olyan okosabb lett. Ma például mindenkinek osztott egyformán bombont, mindenki kettőt kapott. És már egyedül is el tud játszani sokáig.

Úgy globice mégis sokat számított a soproni kezelés.

Mikor mentek újra?

4Hópihe Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3003

az integráció csak papiron müködik ,mert kötelezö valamit bevállalni,de egy igazi esetnél inkább elutasitóak ha az esetlegesen plusz energiát igényel..

aztán jön majd,hogy az önkormi által felajánlott ingyen uszásoktatásra sem kell,hogy járjon,mert csuszik, hideg, vagy annyira nem érdemes.. vagy kitudja mit fognak kiagyalni..

majd lesznek olyan kis szállitó buszok amibe mint kisérö nem férsz el, ezért nem vinnék a gyerekedet sem..

 és esetenként alkalmi aktuális kifogásokkal állnak majd elő..

 nálunk a konyhás néni akinek semmi köze az egész történethez csak a jóindulata ami számit ő az egyetlen aki a mai napig kérés nélkül is meglátja ha segitségre szorul ha nem akkor is kiviszi neki asztalhoz az ebédet..

 nincsenek berendezkedve és nincsenek felkészitve a hogyanokra.....

én már nem is sirdogálok csak csendesen tudomásul veszem...

Előzmény: Törölt nick (3002)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.09 0 0 3002

Olyan szörnyű, hogy ilyen dolgokból is kirekesztik, amiből nem lenne muszáj:( 

Nálunk nem téma sajnos, hogy milyenek az izmai, hiszen babakocsiban toljuk...

Amúgy felajánlottam, hogy ha nem csütörtökön lenne, akkor elmennék én is, csak ne fájjon a szíve (péntekig megy oviba, tehát nem egész nyáron a nyűgük lesz!). Azért mertem a napra rákérdezni, mert ugye reggel az volt a kérdés: ha megyünk csütörtökön tornára, akkor mennének kirándulni, mert az egyszerűbb. Arra, hogy ne csütörtökön menjenek, ezt mondta az óvónéni: akkor van tornanap!!! Vicc... Már 1 hete nincsenek foglalkozások... 

Szóval szembesülünk most már mi is ezekkel... Jövök majd tanácsért egyre gyakrabban.

Azt hiszem, mi a kis falunk miatt búrában éltünk ebből a szempontból eddig, csak már nő a lány, és teher...:(

Előzmény: 4Hópihe (3001)
4Hópihe Creative Commons License 2012.06.08 0 0 3001

ajánld fel,hogy elkiséred és segitesz-de ne hökkenj meg ha igyis elutasitást kapsz...

----------

ezeken én is tul vagyok már...volt ahová még ugy sem akartak minket,hogy vállaltuk megyünk vele.. lesz egy pihenönapja legalább volt a válasz.

 

de mi nem mindig akartunk volna ilyen bulir helyett pihenönapot.gyaloglós turákra természetesen rá sem kérdeztem

----------

beszéltem a gyógytornásszal ö szakszemmel,hogyan látja- nagyon gyengék az izmai.. de haladunk és ügyes...

ma bedobtam mézesmadzagnak,hogy a fagyit sajnos elfelejtettem megvenni és lemehetnének érte..

bejött... nincs messze a közért, de bevállalta.6lépcsövel megbirkozott..

Előzmény: Törölt nick (2998)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.08 0 0 3000

Szó szerint elhangzott, hogy: "nekünk így egyszerűbb"... Nem Timit akarják kímélni...

Én is arra jutottam, hogy elkísérem őket, felajánlom. 

Ez volt az első ilyen élményem, és sokkot kaptam. Vagy ne panaszkodjak, mert nekem 3 év alatt csak az első?:(

Én nem hagynám ki ilyenből, hiszen ugyanúgy vágynak ők is ezekre az élményekre.

Más: tegnap volt egy látogatónk, akit másfél hónapja ismertünk meg, és tegnap itt volt újra. Teljesen ledöbbent, hogy Timi mennyit változott. Mi észre sem vesszük, illetve apránként mondogatjuk, hogy ezt, vagy azt tud, de nem egyben látjuk, nem tűnik olyan soknak. Azt mondja, a mozgásán is látszik, ahogy a kerekesszéket hajtja, meg sokkal magabiztosabb a kiállása, és ezzel az összkép is teljesen megváltozott:)

Ma lesz az iskolában a jótékonysági est, aminek bevételét mi kapjuk. Szorítsatok, nagyon félek...!

Előzmény: gema07 (2999)
gema07 Creative Commons License 2012.06.08 0 0 2999

Esetleg ajánld fel, hogy elkíséred őket. De az is lehet, hogy csak kímélni szeretnék Timit a vágyódástól. Eri sokszor menne, de nem tud és látom a szemében a csalódottságot. Én ezért nem is  vittem eddig el egy kirándulásra sem, pedig minket mindig hívtak.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.08 0 0 2998

Panaszkodni szeretnék:( 

Első igazi gondom az ovival 3 év alatt... Heti egyszer nem megy Timi oviba, mert torna van egész délelőtt. 2 hete erre a napra tették a kirándulást. Nehéz volt nekem is, a lányomnak is, de valahol megértettem: busszal mentek, nem egyszerű...

De most a falu szélére sétálnak ki jövő héten piknikre, és megkérdezte az óvó néni ma reggel, hogy ha nem megy Timi csütörtökön, arra tennék ezt a kirándulást is, mert nekik úgy egyszerűbb... Normál ovi, rendesek amúgy, most mit csináljak????? Sír a lelkem...

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.05 0 0 2997

Hát, így már más. Akkor nem csak az idegen játék nevét nem tudta megjegyezni Sopronban...:( (akkor ez még nem derült ki, és milyen vicces volt, hogy Timivel 3 percenként megkérdezték, hogy hívják a másik állatát)...

Nem ÚGY lesz konkrét vizsgálat, csak olyan feladatokat próbálnak vele csinálni a torna közben, amiből ez leszűrhető. Általában a figyelmét fejlesztik közben. Mindig olvastam a szomatoról, de most értettem meg, hogy mi ez igazából, és nagyon tetszik. Sokrétű.

Nem mész el vele szakemberhez? A memória fejleszthető, ha zavara is van, azért sokat tudnak rajta segíteni. Én legalábbis ezt látom Timin, bár neki ekkora gondja nincs. 

Egész télen ilyeneket kellett vele játszani itthon is. Képek sorokba rendezve, összekeverve újra sorba állítani. Szavak - láncra fűzve (ezt egy fénymásolt kis társassal játszottuk, te is tudsz otthon csinálni, ha érdekel megírom) megjegyezni, ismételni. A 6 már már neki sem megy szóban, csak képben. Utálja a memóriajátékot, de azt is sokat kellett játszani. Mivel gyűlöli (valószínűleg a kudarcok miatt), ezért nálunk bevált a számítógépes játék. Nálatok viszont ez nem jó:(

Szorítok, hogy megtaláld a legjobb megoldást!!!

 

Előzmény: gema07 (2996)
gema07 Creative Commons License 2012.06.05 0 0 2996

Bezs: Tegnap odatettem neki az apja régi kutyáját. Kérdezte, mi  a neve, montam neki, hogy Mazsola. Játszott is vele egy darabig, aztán irány az ágy lefekvés-pizsoma. Akkor megint megkérdezte, mi a neve a kutyának. És este még kétszer. Ma reggel is kérdezte, hol a kutyus? És megint, hogy mi a neve.

Írj erről a vizsgálatról és az eredményéről is!

Előzmény: Törölt nick (2992)
Szorka Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2995

Ezt óvodai szinten is meg kell csinálni? Mert Eszter még csak 5 lesz a nyáron, tehát nem iskolaköteles, de ettől a kortól ugyebár az ovi is kötelező, ha jól tudom. Egyébként nagyon bízom abban, hogy felveszik, de azt mondták a Csillagházban, hogy idén elég sok gyereket küldtek hozzájuk. Namármost, a termek száma véges, tehát előfordulhat, hogy több a gyerek, mint a kapacitás, akkor mit csinálnak, ha mindent a szakértői küldte?

Egyelőre azért még nem vagyok ideges.

Ha meghökkentő hangokat adok ki, azon is csak vigyorog, de pl. hajat nem enged el (nagy kedvence a hajtépés valami miatt), hiszen ökölben a keze, azon nem lazít, bármit is csinálok. Persze, azért folyamatosan próbálkozom, nem adtam fel!

Előzmény: 4Hópihe (2994)
4Hópihe Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2994

ez nem olyan,mint a középiskolai felvételirendszer,hogy elviszed néhány helyre felvételizni és majd valamelyikbe felveszik..

a tankötelezettséghez tartozik egy helyi iskola onnan kell majd papirt vinni,hogy kiengedjék,mert nem oda való és vissza kell vinni a spec intézményböl  a papirt a helyi iskolába,hogy ott vállalták az oktatását..

és ne felejtsd el ha megrekedve érzed magad a jegyzö segitségét lehet kérni.

a mozgásvizsgáló amit ajánl oda valszeg felveszik a gyereket..

 

 ne verd meg egyetértek.. de legyél határozottabb a nem tetszésed kifejezésében.

vagy hasonlóan viselkedj mint ahogy ö jelzi a nem tetszését-sikits vagy sirjál)meghökken a hanghatástól és abbahagyja amit müvel..

 

Előzmény: Szorka (2991)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2993

Örülök, hogy nálatok is sikerek vannak! 

Én sem találtam megfelelő módot, hogy megtanítsam, hogy fáj, vagy nem szabad... A nem szabad hamarabb ment, mert látta, hogy erre a bátyja is szót fogad (néha, amikor így van...). A fáj dolog az oviban ragadt rá, mert ott azért oda-oda csapnak a gyerekek véletlenül, ha elfutnak mellette, vagy ilyesmi. De mégis ezzel vannak gondjaink... Ha a fiam odabújik, már üti-veri, és azt hiszi, hogy az buli... Ezen még mi sem vagyunk túl, csak időszakosan:)

Előzmény: Szorka (2991)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2992

Ügyes nagylány, gratulálok!:)

Érdekes ez a memória probléma. Timit pl. két hetente meg kell tanítani az ujjai nevére, meg még néhány ilyen dolog. Teljesen elkeseredtem, hogy miféle memória zavar ez, hogy amit nem használ naponta, azt újra kell tanítani neki. De azt mondják, hogy valószínűleg nem a memóriájával van gond, hanem a passzív szókincsében már régóta megvannak ezek a szavak, tudja is társítani, csak előhívni tudja nehezen vagy épp sehogy. Most szomaton ezt fogják neki mélyebben megnézni, hogy tényleg így van-e... 
Lehet, hogy Erikánál is ilyen gond van? Nehezen mondja ki, hívja elő? Úgy legyen... 

Előzmény: gema07 (2989)
Szorka Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2991

De jó olvasni, hogy mindenkinek jól alakul az ovi/suli dolog. Mi még nem tudjuk, mi a helyzet, talán június végén - július elején értesítenek. Továbbra sem tudom, mi van akkor, ha nem veszik fel Esztert, nyár közepén mi a manót csinálok, hol keresek neki helyet? Egyelőre tehát reménykedek abban, hogy felveszik. Különben sem értem én ezt a rendszert, a mozgásvizsgáló csak egy helyet jelölhet ki, így még esély sincs arra, mint normál esetben, hogy több intézménybe is beiratom, azután majd csak felveszi az egyik...

Rég írtam, mert semmi különös nem történt velünk, gyűrjük a mindennapokat. Eszter egyre jobban nyílik ki, mozgásilag csak nagyon apróságok vannak, viszont a személyisége egyre jobban kezd kibontakozni. Akaratos lett a drágám, iszonyú hisztit tud levágni, ha valami nem úgy történik, ahogy ő szeretné. A nagyobb lányomnál nem díjazom a hisztit, de Eszternél azért örülök neki, mert ezek szerint vannak elképzelései a világról :-). Határozottan felismer személyeket, helyeket (!), tehát nem reménytelen a helyzet.

Amitől tartok viszont, hogy nem ismeri a "nem" fogalmát, és a negatív dolgokat sem. Ez utóbbit megmagyarázom: tehát, pl. ha valami fájdalmasat csinál (hajat húz, kemény tárggyal rácsap a kezemre, stb), hiába vágok szomorú arcot, mondom neki, hogy ez fáj, jókat kacag az egészen. Az ő kezére is hiába paskolok, ha nem akarom, hogy valahová odanyúljon, mert ha csak finoman teszem, azon is rötyög. Fájdalmat meg nem akarok okozni neki, nem vagyok hajlandó megverni csak emiatt. Szerintetek?

gema07 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 2989

Sziasztok!

Én most nagyon hezitálok az iskolán, mert a biztos kezdet azt hiszem most fontosabb lenne, mint hogy egy helybeli iskolába járjon, ahol viszont nem kapja meg azt, amivel az alaokat meg tudná erősíteni.

Úgyhogy marad azt hiszem a bejárás Kaposvárra.

Mivel egyre jobban beszél a leányzó, fény derül dolgokra, ami eddig rejtve maradt.

Pl: nem emlékszik a babái nevére. És úgy gondolom, ez csak egy dolog, amire nem emlékezhet. Most derül ki, hogy a memódiával komoly zavarok vannak, nem tudom, ennek fényében mennyire fog menni neki a suli. És egyáltalán a többi dolog az életben. Egyébként Eri is mondott verset az évzárón, igaz, nagyon meg volt illetődve, de két versszakot el tudott mondani. Úgyhogy azért érezhető a kezelés hatása.

4Hópihe Creative Commons License 2012.06.03 0 0 2988

járókerettel jár,és a gyógytorna aktiv része idöben már kevesebb ugyanannyi feladathoz..

 

 

ballagási kérdésekhez- én anno  készitettem diszes képeslapot a fotójával idézettel (honnan hová  fotókkal)és virágot

Előzmény: Törölt nick (2984)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.03 0 0 2987

Rajz: fiam nagycsoportban még pálcika embert rajzolt (most sem sokkal jobbat, tiszta anyja ez a gyerek:), de önmagához képest folyamatosan fejlődik rajzban. Az írása, amivel rémísztgettek emiatt, hogy mekkora gondok lesznek: gyönyörű!

Előzmény: Gyöngyös75 (2982)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!