Lenne még pár kérdésem ezzel kapcsolatba, ha nem nagy baj... :) Ha piacokra járnék vele (kisebb falvakba, heti egyszer-kétszer városokba is, na meg persze nyáron rendezvényekre), ott is gyakran kaphatok ellenőrzést, vagy ilyen kisebb piacokon nem valószínű (Békés megyébe)? A pénztárgép az hogy működik? Mármint hogy csak veszek egy akkumulátoros pénztárgépet 50e Ft körül és én azzal már adhatok is számlát?
-A rendezvények bevannak jelentve úgyhogy azokra szívesen járnak ellenőrizni a hatóságok, viszont rendezvényt nehéz találni ami szabad, kalácsos szempontból,
-Pénztárgép ajánlatos mert gyorsabb mint nyugtát írni, ha nem adsz több tíz vagy százezerre büntethetnek
Akkor vendéglátós végzettség mindenképpen kellene hozzá? A BE jogosítványt hogy tudom letenni (már autóra van jogsim)? Egy különbözeti vizsga kell, vagy egy teljesen másik vizsga? "Utána rengeteg ellenőrzés"-ez mit is takar? Engem ellenőriznének? Azt honnan tudnák, hogy én épp hol árulok? Én bárhol árulhatnék, ahol azt a rendezvény szervezője megengedné? Vagy bárhol piacon? Számlát hogy kellene adni? (mert ahol én eddig vettem, ott egyetlen egy számlát sem kaptam soha....)
Mindenféle információ érdekelne, mert komolyan érdekel a dolog!
Én 21 éves vagyok, jelenleg még tanulok. Jövőre végzek, és aztán szeretnék venni egy büfékocsit, de előtte rendesen körbe szeretnék kérdezősködni, hogy tudjam, hogy még is "mi fán terem"...
A szakma, amit most tanulok, egyáltalán nem kapcsolódik ehez a kürtőskalács-sütéshez.
Hogyan lehetne egyáltalán elkezdeni ezt az egészet? Milyen engedélyek szükségesek hozzá?
Számlaadással kapcsolatos dolgok.
Milyen jogosítvány kell egy ilyen kocsi vontatásához?
Milyen anyagi vonzata van a vállalkozásnak?
Egyáltalán én csinálhatnék már vállalkozást (koromból adódóan, illetve hogy még nincs munkaviszonyom)?
Mikre érdemes az elején odafigyelni?
Nagyjából mennyi pénzből lehetne mindezt elkezdeni?
Egy kalácsnak nagyjából mennyibe kerül az előállítása?
Nagyjából ennyi kérdés merült fel bennem, de bármilyen más információ sokat segítene!
Hol vagy Olaszorszagba? En Novaraban vagyok es keszulodom csak meg hianyzik a hajtasim.
Elsosorban ha nincs Olaszorszagba esetleg elismert elelmiszeri iskolad akkor el kell vegez egy olyan kurzust hogy Somministrazione alimenti e bevande ami nekem vizsgavval egyutt 630 euroba kerult, meg mas kurzusokat is (pld HACCP, tuzolto, elsosegely)
ha 2011 januarjatol meg mindig gepet keresel, akkor fekudj vissza talan....amugy az olcso husnak, hig a leve. de aki mar a gepen is sporolni akar,az inkabb hozza se kezdjen....
ha pedig azt a szerencsetlen par szot amit leirtal korabban, magyarnak nevezed ,akkor meg inkabb nem kommentalom.....
Caut un cuptor pe carbune la mana a doua cu care pot sa coc o data 8 cozonaci .
Nu vreau ceva nou si nici scump .Daca ma poate ajuta cineva va rog sa imi scrieti la urmatoarea adresa de email :radunoni@gmail.com
Vorbesc si magiara bine inteles numai ca am mai avut anunt pe magiara si nu am avut succes si de acea mam gandit sa incerc pe romaneste .Va multumesc si astept cat de repede posibil un raspuns si sper ca o sa ma puteti ajuta .
A hengerek bükkfából készültek, méret: 20x5-5,5 cm. 12 fát adok hozzá.
125.000.-
És egy speciális tésztacsík kivágó szerszám, ami egyetlen határozott nyomással 3 cm széles, 4 méter hosszú spirális tésztacsíkot vág (nem töri meg a tészta szerkezetét mint a gépi csíknyomó)
ez sem más mint bármelyik vállalkozás,kitartást,sok munkát igényel,és tudjuk,hogy töke nélkül,befektetés nélkül nem lehet pénzt keresni.
Nehézségekkel jár minden,tanulópénzt meg kell fizetni,mindenböl tanulni kell,az elsö 2-3 év a legnehezebb,ez összes vállalkozásnál igy van,viszont késöbb szinte magától megy minden,persze csak akkor,ha az ember kitartása megmarad,hozzáállása,szorgalma nem változik.
Dolgozni mindenhol kell,de a legszebb,ha magadnak dolgozol,és a tiéd amit megkeresel,a magad ura vagy,hogy ki mivel akarja ezt elérni,azt döntse el mindenki maga.....
Olvasgatva a fórumot ill más ilyen jellegű oldalakat érdekesnek látom ezt a kürtőskalácsozást.
Aki árulja a szükséges felszereléseket az könnyen készít számítást h ha 20 napot dolgozol és ha van napi 30Eft forgalom akkor 600Eft-ot keresel. Én úgy látom hogy állandó fix helyen semmi értelme árulni,mert az emberek sima hétköznapokon nem vesznek kalácsot, hanem rendezvényen költenek ilyenre. Tehát így ugrott a 20 nap. Jó esetben 4 hétvége. Aki bele akar vágni annak alsó hangon kell 3-4 millió Ft kezdőtőke amiból a komplett felszerelést megkell venni, mert a külsőség nagyon is számít.
Elindítani a sok hercehurcával és szaladgálással járó engedélyszerzési procedúrát, és ennek is vannak anyagi vonzatai. Embereket keresni, mert egyedül ember legyen a talpán aki egésznapos sort győzi. BE jogosítványt megszerezni, mert ezek a büfékocsik nagyrészt nehézpótkocsik és a rendőri büntetésre is számítani lehet. Ha minden megvan még egy ütős kalács recepttel isrendelkezni kel, mert anélkül nem életképes a vállalkozás. És még ezután helyet is kell keresni a kalács árulásra. És közben fizeti maga után a vállalkozói járulékot, alapanyagokat beszerezni.
Aki mindezek figyelembevételével bele mer vágni annak sok sikert.