Keresés

Részletes keresés

HakapesziM Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 2606

Kamionos vagyok, vezettem már sokfelé, de valóban, az első pár kilométer furcsa volt. Már megszoktam, a balra hajts nem gond, sokat vezettem Angliában, inkább a jobbkormány a nehéz, nem érzem annyira a bal oldalát, és ugye sok a robogós, kerékpáros, gyalogos. Legnagyobb gond a kátyú, egy jó úton is a semmiből ott terem egy gyerekfürdető kád mélységű szakadék, ha abba valaki belerongyol, a futómű leszakad. El nem tudom képzelni, hogyan lehet itt menni éjjel. Azaz tudom, baromi lassan.

Előzmény: amaszat (2605)
amaszat Creative Commons License 2020.01.07 0 0 2605

:-))

Jòl jöttetek ki, ott ùgysem a gasztronòmiai èlmény hanem az ètterem környezete üt nagyot :) Elmotoroztunk oda pàrszor a kora reggeli òràkban illetve naplementekor is, megunhatatlan a hely.

 

Nem sok turista bérel kint kocsit, konkrètan egyet sem làttam a kinttartòzkodàunk alatt. Megszoktad az ùtviszonyokat? 

 

Előzmény: HakapesziM (2604)
HakapesziM Creative Commons License 2020.01.07 -1 2 2604

Egy kis életkép Zanzibárról. Tegnap meglátogattuk a híres "The Rock" éttermet. Már októberben foglaltam asztalt, ami biztos, biztos, tegnap délre szólt a foglalás. A honlapon írják, tekintve, hogy a hely rendkívül népszerű, nem lehetséges csak egy kávéra, italra beülni a valóban festői környezetben található vendéglátóipari egységbe, hanem bizony fogyasztani kell - ez érthető is.
Dagály esetén csak csónakkal közelíthető meg, nekünk szerencsénk volt, mert kb. lábszárközépig vízben gázolva értük el az étterembe vezető falépcsőt. Ezután én egy túrát tettem az alant fekvő sziklákra, tekintve, hogy kislányunk azon rögtön leejtette oda a fél pár papucsát, különféle rákok és más szerzetek közül halásztam elő a lábbelit.
Na, 11:45 - kor jelentkezünk, itt vagyunk, a foglalás kinyomtatva, minden "hakuna matata". Mondja a vagány, kicsit várni kell, addig fáradjunk a teraszra, rendeljünk italokat, és majd szólnak, melyik belső asztalhoz üljünk. Így is volt, koktél, kóla stb. élveztük a kilátást, fotózgattunk, ahogy kell.
Közben látom, más turisták is jönnek, bent azonnal leülnek, hamarosan enni kezdenek, kávé, kis ejtőzés - aztán balra el. Hozzánk senki nem szólt, asszony bökdösött a könyökével, csináljak valamit, de én nem vagyok egy kekec, amúgy is nyaralunk, take it easy, vagy nem?
Na, egymás után jöttek különféle vendégek, jókat ettek, ittak, mulattak, a pár hasonló család, mint mi, kint a teraszon hoppon maradt. Először egy német társaság szedelőzködött, hogy akkor ők elmennek. Nejem továbbra is rágta a fülem, megegyeztünk, adunk még fél órát nekik, aztán mi is lépünk. Persze, lehetett volna reklamálni, de én járjak utána, hogy rendelhessünk? Italt már kaptunk, előttünk étlap kinyitva, tudták miért vagyunk ott. Esetleg ne főzzem meg a kaját a konyhában?
Elmúlt a kitűzött időpont, felkeltünk, mondom az ajtónálló vagánynak, akkor én most kifizetem a piát - olyan 90 ezer tanzániai pénz - és mi megyünk. Értetlenség, tulaj - asszem olasz - elő. Először nagy arc, aztán rájön, ezt elszúrták. Hát üljünk le, hát rögtön lesz asztal, hát ez tényleg egy mistake, stb. Góré, mi megyünk, sok látnivaló van még mára, mennyi az ital? Ó, semennyi, a vendégei voltunk!
Szóval így ittunk mi koktélt ingyen a The Rock étteremben. Kb. 100 dollárt biztos otthagytunk volna - nem rajtunk múlt, hogy mégsem.

maul75 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2603

Sziasztok, 

Balesetbiztosítást kötnénk, melyiket ajánljátok?

Köszönöm

torokcs1971 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2602

Király! Én tavaly februárban konkrétan 3 gép csomagját vizuáltam végig, hogy aztán 5 dollárért "megtalálják" az enyémeket! :):):):):)

Előzmény: Zanzibár Zoli (2600)
Gazpacho2020 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2601

Köszi, izgalmas lesz minden bizonnyal :) 

Előzmény: torokcs1971 (2598)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2600

 

Hatalmas újítás, már pár hónapja van csomagszalag :)

Előzmény: torokcs1971 (2598)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2020.01.06 0 1 2599

Szia!

Szerintem a programok szempontjából lényegtelen a szállás, mivel mindenképpen autózni kell.

A legtöbb látnivaló Stone Town környékére esik, de ott tengerparti szállást nehéz találni, és elég zsúfolt is a város.

 

Zoli

Előzmény: Losiszika62 (2595)
torokcs1971 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2598

Átrakják! Semmi extra... Viszont - ez nem Ethiopean kérdés csak tipp - ha több börönddel utazol, ne jelöld meg ha nem muszály szalaggal vagy bármivel, mert Zanzibáron nincs csomagszalag, hanem kulik hordják be egy csarnokba a motyót, s hogy-hogynem ezek az "összejelöltek" valahogy elmaradnak, majd közlik, hogy nincs több csomag! Mikor már kezdtem épp agyf.t kapni, megkérdezte milyen csomagokat keresek? S lőn! Persze némi dollárokért :) 

Előzmény: Gazpacho2020 (2597)
Gazpacho2020 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2597

Szia,

köszönöm a megnyugtató választ :)

Átszállásnál a csomagunkat átrakják egyik gépről a másikra vagy fel kell venni és újra becsekkolni? Lehet buta kérdés, de hátha ott másképp működik, mint amivel eddig találkoztunk.

 

Előzmény: torokcs1971 (2596)
torokcs1971 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2596

Én is velük voltam Zanzibáron - Bécsből. Csak pozitív véleményem van a légitársaságról: Jó a fedélzeti ellátás - párna, takaró, az ételek jók, ital folyamatosan amit kívánsz. Új gépekkel repültünk oda-vissza. Az Addisz-Abbebai repülőtér kicsit buszmegálló hangulatú a kiszállításos beszállási kapuknál. De ennek is van hangulata.  Nyugodtan vállalható!

Előzmény: Gazpacho2020 (2592)
Losiszika62 Creative Commons License 2020.01.06 0 0 2595

Kedves Zoli!

 

Köszönöm szépen válaszodat :D

 

Azt szeretném megkérdezni még, hogy a javasolt látnivalók elérése szempontjából mely helyen vagy helyeken érdemes szállást keresni?

 

 

Előzmény: Zanzibár Zoli (2594)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2020.01.05 0 2 2594

Szia!

 

Sajnos a május eleje az esős évszak közepe. Nem lehet előre megmondani, hogy az évszak milyen lesz. Volt már, hogy csak párszor esett, de az esetek többségében napokig esik, és nem úgy, mint itthon, hanem rendesen. A szúnyogok pedig előjönnek. Április közepéig még lehet jó idő, és május közepétől úgyszintén.

A szállodák többsége bezár, az európai kint élők hazamennek.

Csábító lehet a kedvező repjegy és szállás ár, de nem véletlen.

 

Zoli

Előzmény: Losiszika62 (2593)
Losiszika62 Creative Commons License 2020.01.05 -1 0 2593

Sziasztok!

Nagy valószínűséggel az idei nyaralási célpontunk Zanzibár lesz.....most kezdtem visszaolvasni a hozzászólásokat, gondolom nagyon sok kérdésre mindeközben választ is kapok.

 

Azonban egyetlen kérdéssel előhozakodnék azok felé, akik május első felében tartózkodtak ezen a helyen: mi a tapasztalat az esőzést illetően? 

Illetve a kint élőket kérdezem: nagy kockázatot vállalunk-e be ha ekkortájt utazunk?

 

Elképzelhető-e, hogy akár teljes napokon át esik az eső? Néhány óra még ok, de a többnapos eső nagyon szomorú illetve bosszantó lenne.

 

Köszönöm szépen a segítséget ;)

Gazpacho2020 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 2592

Sziasztok!

Ethiopian Airlines-al kapcsolatos tapasztalata van valakinek esetleg? Köszönöm előre is!

 

fic72 Creative Commons License 2020.01.05 0 0 2591

Sziasztok!

 Lassan utazunk, Nungwi-ban lesz a szállásunk, mit ajánlotok a közelben megnézni!! Szeretnénk igazi egyszerű helyi embereket megnézni, hogy élnek stb. Esetleg helyi iskolát megnézni. Erre lesz lehetőségünk?? Ha igen merre? Köszi a válaszokat előre is.

 

Joey013 Creative Commons License 2020.01.05 0 1 2590

Szia Zoli!

   Köszönöm szépen a válaszodat. A környezettudatosság számomra is fontos,ezért nem szeretném az általad vázolt szomorú véget. Eszembe sem jutna a fóliáztatás ha nem lettek volna az utóbbi időben a Liszt Ferenc reptéri bőröndfosztogatási botrányok. Azóta utána néztem és egy bőröndheveder és/vagy bőröndvédő huzat is megfelelő alternatívák a környezetünk esetleges szennyezése nélkül.

 https://www.startlap.hu/utazas/borond-lopas-lopasbiztos-poggyasz/

  A drón kérdésben pedig marad a viszem s majd meglátjuk verzió, mivel írtam is a TCAA nak de nem válaszoltak. :)

 

Üdvözlettel:

Gyula

Előzmény: Zanzibár Zoli (2589)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2020.01.05 0 2 2589

Szia!

 

Műanyag: Valóban tilos az országban az egyszer használatos műanyag zacskók használata. Mint már írtam, a turistákat ez nem igazán érinti, nincs ilyen jellegű ellenőrzés belépéskor.

Ennek a rendelkezésnek az egyik oka, hogy hogy nincs a szigeten európaihoz hasonló szemétgyűjtés és újrahasznosítás, tehát ami műanyagot beviszel a szigetre, az nagy valószínűségel az óceánban végzi, ahol majd nagyon sok állat elpusztulásáért lesz felelős. Mellesleg ronda is.

Nem azért ne hozz műanyagot, mert tilos, hanem azért, mert környezetromboló.

 

Én soha nem fóliáztattam be a bőröndömet, és soha nem volt ebből adódóan problémám.

 

Drónozás:

Ezt kétféle képpen közelíthetjük meg:

 

Szabályos:

Itt egy összefoglaló a szabályokról:

https://uavcoach.com/drone-laws-in-tanzania/

 

Való élet:

Nekem sok ismerősöm hozott drónt, mindenféle papír nélül. Senki nem ellenőrzött semmit. Ez persze nem azt jelenti, hogy ha valakinek feltűnik, nem kér el pár dollárt.

Aki már járt Zanzibáron, az sejti, hogy a jogszabályok betartása/betartatása kicsit rugalmasabban értelmezendő.

Zoli

Előzmény: Joey013 (2587)
HakapesziM Creative Commons License 2020.01.05 0 4 2588

Üdv mindenkinek! Nos, negyedik napja vagyunk Zanzibáron, Blu Marlin nevű szállás, Kiwengwa településen. A hely egy olasz családi vállalkozás, eddig jobbára kedvezőek a tapasztalataink.
Qatar - ral jöttünk, minden zökkenőmentesen ment. Leszállás után vízum, mikor látták, hogy kisgyerekkel vagyunk, rögtön egy rövidebb sorba irányítottak minket. A vízumkérő lapokat már kiosztották a gépen, az ki volt töltve. Fizetsz - balra el. Oltást szóba sem hozták. Még átvilágítják a csomagot, aztán lehet menni.
Ekkor megjelenik mindenféle önkéntes segítő és taxis, azokat el kell hajtani. Minket már várt egy vagány a nevemmel egy táblán, az autóbérlő cég embere. Aláírtunk két sajtpapírt, aztán neki az útnak!
Itt kicsit figyelni kell, én nem ma kezdtem vezetni, kamionos vagyok, 2.5 millió kilométert vezettem, de elég kaotikus a helyzet, kiírva gyakorlatilag semmi nincs, robogók, biciklik, állat vontatta járművek, akkora kátyúk, amiben egy vaddisznó megellik, és semmilyen szabály. Egy darabig indexelgettem - rángattam a Toyota Rav4 ablaktörlő kapcsolóját -, ugye, a jobboldalon ülve kell mindezt előadni, aztán rájöttem, hogy tök felesleges.
A szállás OK, medence, van itt egy helyi csákó, Eddie, ő szervez programokat is, tegnap voltunk egy Blue Safarin, nagyon jó volt, és hozzá ésszerű áron. Tudom ajánlani, nagyon félkészült. Itt olaszul beszélnek többnyire, de értik az angolt is. A piával volt némi gond, a szállás azt szeretné, ha bárban költenél, és ilyen melegben nekem azért elkél a sör bőséggel, de intéztem privátban egy láda Safari sört. Ezért is jó a saját kocsi, de meg is lehet egyezni valamelyik helyivel, aki hoz sört, szeszt, akármit "economy" áron.
UV szűrős kalap kell, mert megsül az ember, én az enyém első nap elhagytam - meg is sült a fejbőröm a haj alatt.
Fantasztikus hely, minden zöld, buja, a sok gyümölcs, de látni azt is, hogy derekas a nyomor. Ezzel együtt nekem bejön Afrika, ha tehetném haza sem mennék tavaszig. 

Joey013 Creative Commons License 2020.01.04 0 0 2587

Hello,

kettő kérdésem lenne a zanzibári utunkal kapcsolatban. Az egyik hogy van egy DJI Mavic Mini drónom (249g-os). Tudja-e valaki hogy mi a teendő hogyha be akarom vinni az országba?

A másik kérdésem az lenne hogy a országban elrendelt műanyag tiltás miatt mi a helyzet a bőröndnek a befóliázásával az utaztatása céljából? 
Köszönöm!

Róbert333 Creative Commons License 2020.01.03 -1 2 2586

pár napja jöttem meg zanzibarrol,pár info:

 

SZAFARITRAVEL szervezésében utaztam, de EGYÉNI útként szervezték.

 

(koruton voltam, tanzaniai szafari, zanzibari udulessel 3+5 éj)


-szunyog 1 db sincs, ezek a maláriat valahogy megoldották (ok,megvarom a lappangási időt:)
-idojaras a szárazföldön (szafarin) van h leszakad az eső de úgy h mindent elmos, aztán kisüt a nap. Persze a Ngorongoro krater épp igy a legszebb! Az amugy is mindent visz. Aki azt latta, a Serengeti sem nyujthat többet. ido hijan en ott nem voltam. 3 naposba nem fer bele, csak a 4 naposba. Zanzibáron ugy tünik állandó jó idő van ilyenkor.tenger zavaroan meleg (nem hűsít abszolút,sztem 30 fok felett) Az idojarasjelentest ne nezzetek, mert ugysem tudjak elore!
-neptun pwani hotel luxus
-1 dollárokat imadjak,mindenért elvárják (annak való Afrika aki szívesen visz pénzt h nekik adja)
-Beach boyok kivisznek apálykor a tengerre,  gyönyörű „dolgokat” mutogatnak!  Annak érdemesek az ilyen programokon részt venni, aki szívesen ad akár több pénzt, mint amit egyébként elvárnak)
-érdemes a szállodai partszakasztól elsétálni az egyik irányba, a kisebb tengerparti falvakat megnézni

 

-ADOMÁNYT okvetlen vigyél, ha autentikus programot akarsz magadnak 😊! ROSHI a beachboy (messengeren van) elvisz teged a part menten pár perces setával a legközelebbi kis tengerparti falukba kiosztani az ajandekokat! (Fontos, hogy ő ossza ki, mert elterjed a hir, es annyi gyerek összegyulik, hogy ugysem birsz veluk. A gyerekeket csak bottal lehet kordaban tartani). Toll, ceruza, iskolai füzetek, filctoll, na és matchbox. Na meg edesseg is. Ezeket vegyél sokat. Kapsz cserebe egy olyan élményt, amit az utazasi irodaval szervezett körútként utazók az életben nem kapnak!!

Azt meg hogy a beachboyok veszelyesek, nem tom honnan van? csupán az utazasi irodak terjeszthetik el önérdekből! 😊


-AISHA teljesen korrekt, nem erőlteti rád a programjait. (a Szafaritarvel ugyancsak nem erőlteti) A reptéren várni fog, felajanlja segitseget, hogy eligazodj. tenyleg erdemes valaki, mert ha nem voltal még hasonlo helyen, gondolok afrikara, vagy akár azsiát is mondhatnam, akkor valoban kicist elhagyatottan erezed eloszor magad. főleg, ha esti geppel erkezel, tök sötet mindenhol (közvilagitas sehol nincs), nem latsz semmit, amit meg latsz az csak mocsok, sár, meg zaj, meg por. ne az itthoni képet keresd 😊


-SZAFARITRAVEL szervezte, szerintem nagyságrendekkel olcsóbb a többi irodanal. + a lodge ok amit nyujtanak, össze sem hasonlithato mas irodak által hasznalt lodgeokkal. amugy is a tanzaniai safari a zanzibári nyaralassal eleg draga desztinacio. A Wellworth Hotellánc szallodait adták. Oké, hogy nem egy olcso program a szafari, de azert ennyire luxusra – én legalabbis – nem szamitottam. Ezek a lodgeok hogyan fertek bele, nem tudom. Az is lehet, h ezt csak most tudtak, Karacsony előtti holt szezonban biztositani.

 

-ha szinten egyenileg mesz, akkor erdmes egy MASZÁJ FALUT megnezni. Szolni kell a sofornek h forduljon le az utrol, teli van maszaly falvakkal a repterrol vezető út is. Bemész a hazukba, meselnek, hogy ők nem vegetarianusok, mert hust esznek, meg vert isznak. Jo a vegen kis penzt elvarnak. Persze a net tele van vele, hogy az utobbi idoben elszalltak, siman elfogadnak a 100 dollart is, de

 

-egy HELYI ISKOLÁT ki ne hagyj! Beachboy intézi. Ajandekot oda is vigyel. Füzeteket pl.

 

Na, ha a fentieket végigjárod, akkor elmondhatod, hogy nem csak voltál Afrikaban, hanem jártál is ott.

 

-igaz az hogy vagy megkedveled, vagy soha többe nem mész afrikaba (én az előbbihez tartozom)

 

civislacko6 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 2585

Köszönöm szépen a választ kedves Zoli! 

Előzmény: Zanzibár Zoli (2584)
Zanzibár Zoli Creative Commons License 2019.12.29 0 0 2584

Szia!

 

Simán a reptéren kell venni. 

Sokkal egyszerűbb is, mint online. Ahogy látom...

 

Zoli

Előzmény: civislacko6 (2583)
civislacko6 Creative Commons License 2019.12.29 0 0 2583

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Mi igaz abból,hogy vízumot már csak online lehet igényelni? Február 2-án érkezünk Zanzibárra,kell ezzel foglalkoznunk,vagy ugyanúgy meg lehet igényelni a vízumot a reptéren is?

Zanzibár Zoli Creative Commons License 2019.12.28 0 0 2582

Szia!

 

Hozzá vannak szokva, hogy sokáig tart, amíg kijössz a reptér épületéből, és ahhoz is, hogy éjjel érkezel. Elég, ha annyit mondasz neki, hogy mikor száll le a gép, ő már kikalkuláljs abból.

 

És igen, meg fog várni :)

 

Zoli

Előzmény: maul75 (2580)
fornit1 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 2581

Meg fog várni, hidd el. Nekik nem kevés pénz az.

 

Előzmény: maul75 (2580)
maul75 Creative Commons License 2019.12.27 0 0 2580

Sziasztok, 

3:50 re leszünk zanzibáron.

Kb.Mennyi időbe telik,mire a vizumot megkapjuk, meg a bőröndöket?

Jönne értünk egy taxi, csak nem tudom mikorra hívjam oda. 

Köszönöm

 

travelke Creative Commons License 2019.11.27 0 0 2579

Ez Őrület... Miféle műanyag tilalom? Az EU-tól kapott Zanzibár v. Tanzánia? egy raklap pénzt, hogy Ők is álljanak be a sorba és védjék környezetüket. Kb. 10 éve minden kék nejlon zacskóktól kéklett, tök gáz volt. Most nem kapsz csak papír csomagolásban- és ez talán jó is így - , de ez nem vonatkozik a személyes csomagolásokra. Én mindent benejlonozok még a bőröndömet is :). Különben a piacon vehetsz nejlon reklámszatyrot is, ha úgy tetszik...

Előzmény: Tóth-Orlov Bettina (2556)
travelke Creative Commons License 2019.11.27 0 0 2578

Amiket írtál teljesen felesleges aggodalmak. Nézd meg a zanzibar.guru oldalt, mindenre választ kapsz. Magyarul is... Vannak menetrend szerinti kis járatok Dar es Salaamba és máshova is, és a komp nem borul fel, 2 óra és teljesen rendben van, a továbbiakról újra Neked kell gondoskodni, de ha kicsit talpraesettebb vagy semmi gond nem lehet :), alkudj és mosolyogj! Érezd, hogy ez Afrika Hakuna matata :).

Előzmény: Dxxx (2563)
travelke Creative Commons License 2019.11.27 0 0 2577

Sziasztok!

Nézzétek meg a zanzibar.guru oldalt, mindent megtudsz Zanzibárról. Kilépési illeték 5 éve már nincs (kb. 17 USD volt), már csak a belépéskor kell az 50 USD vízumdíjat megfizetni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!