Keresés

Részletes keresés

Kenny___ Creative Commons License 2011.01.12 0 0 684

Sot, a Singapore NYC-FRA jaratait is szorja kifele 314 usd-ert. Frankfurtbol persze kesz tonremenes kijutni, de megiscsak SQ 744!

Előzmény: Kenny___ (683)
Kenny___ Creative Commons License 2011.01.12 0 0 683

OFF!

 

Egy jotanacs: LA-bol ugorj le San Diegoba, es onnan vonatozz (vagy vezess) fel San Franciscoig. Az allamok egyik legszebb resze a nyugati partnak az a szelete, SF-rol mar nem is beszelve. A vonat megy tovabb Seattle-ig, de sajna SF utan nem a parton (persze nem mintha az a resz rusnya lenne).

 

Ha megteheted, es meg telviz idejen jutsz el az Allamokba, akkor a Rockies-on keresztulvonatozni szinten felejthetetlen (allitolag, ismerosom 80 eves apja mar evek ota mondja, hogy menjunk). Tudom, repulos topic, de vannak dolgok, amiket bun lenne kihagyni, ha mar ott vagy.

 

Allamokon belul pedig lehet elmebeteg jegyeket foglalni szinte zero pluszkoltseggel, pl napos atszallasok (=varosnezes), stb. Plusz lehet meg az izlandiaknal is olcsobban jonnel ki egy returral Europaba (egyebkent Isztanbul 303 usd, Kiev 350 usd egy iranyba). Irj email-t, es megnezzuk, mit lehet tenni: truly random mail gmail com pont pont kukac pont.

Előzmény: LeifEriksson (681)
LeifEriksson Creative Commons License 2011.01.12 0 0 682

És hogy ne csak offoljak, van egy új légitársaság is... :)

 

 

Lion Air

 

 

és a régebbiek, kábé időrendben

 

 

MALÉV
Libyan Arab Airlines
Austrian Airlines
Olympic Airways
British Airways
SAS Scandinavian
EL-AL
Icelandair
Lufthansa
KLM
Aer Lingus
Aeroflot
Turkish Airlines
China Northern Airlines
Finnair
Martinair
Cubana de Aviación
Copa Airlines
SkyEurope
Wizzair
Easyjet
AeroSvit
Emirates
Tiger Airways
Air Asia (+Thai Air Asia, külön)
Lao Airlines
Vietnam Airlines
Siem Reap Airways
Bangkok Airways
Ryanair
Alitalia
Norwegian Air Shuttle
TAROM
Brussels Airlines
Jet2
Air Malta
Wataniya Airways

Qatar Airways

(Nepáli Légierő)

Tara Air

Buddha Air

Druk Air

Nepal Airlines

Thai Airways

Nok Air

Air Bagan

Air Mandalay

Myamnar Airways International (MAI)

Cebu Pacific Air

Philippine Airlines

Jetstar

Sriwijaya Air

 

 

Előzmény: LeifEriksson (678)
LeifEriksson Creative Commons License 2011.01.12 0 0 681

Semmi sem titkos, kivéve a testsúlyomat, ami kicsit több a kelleténél, de már dolgozom rajta, hogy leadjam...sőt, ezen az úton a nepáli hegyek közti mászkálás sokat segített... :))

 

Komolyra fordítva:

 

35 éves vagyok, illetve nyár végén már 36 leszek, de addig is, jobb a 35... :)

 

Valóban nem céges út, ez inkább most valami olyasmi, amit az angolban a "sabbatical" kifejezés jellemez. Sok év munka utáni "feltöltődési idő".

Persze azért nem megy ilyen egyszerűen, mert nem vagyok éppen gazdag (aki munkából él, ritkán lesz az). Így aztán amikor elhatároztam ezt a "nagy utazás", azzal is tisztában voltam, hogy ehhez nagyon komoly tartalékokat kell felszabadítanom.

Viszont úgy is éreztem, hogy ha nem is válaszúthoz érkezett az életem, de egy fontos fejezet zárult le, és mielőtt "megnyitnám" a következőt, kell egy kis töltekezés, új élményekkel, új kultúrákkal. Nekem ez a függőségem, ha lehet ezt addikciónak nevezni (asszem lehet... :), de az ziher, hogy ezerszer egészségesebb addikció, mintha a piára, cigire, drogra kaptam volna rá. Ezek közül egyikkel sem élek, ami egyébként szintén elég komoly pénzmegtakarítás: alig 5-6 évi cigi és piafogyasztás árából kijön egy ilyen hosszabb, nagy út. Persze ítélkezni sem akarok azok felett, akik cigiznek, isznak, drogoznak, hiszen ki vagyok én ahhoz? Felnőtt ember saját döntései alapján irányítja az életét, és ha rosszul döntött, hülye volt, vagy nem volt mersze dönteni, akkor egyedül ő szívja meg. Ez tiszta sor. A komoly tartalék-felhasználás elsőre talán balgaságnak tűnhet, de ebben az életszakaszban így éreztem helyesnek.

Ja, hogy mi a lezárult fontos fejezet? Júniusban védtem meg a doktorimat történelemből, ráadásul az elmúlt 6-7 évben kissé kihajtottam magam (szellemi szabadfoglalkozású filmszöveg-fordító, bizonytalan státusú pária a senkiföldjén.. :)

Így aztán most ezt éreztem jó döntésnek. Lehet, hogy megbánom, bár eddig nem így érzem. Ha mégis, akkor a fentebb leírtak szerint hülye voltam, így jártam, nem tehetek szemrehányást senkinek.

Ámbár megbánásról szó sincs, Bhután pl. egyik régi nagy-nagy álmom volt, és a mostani út eddigi országai közül (Kuvait, Katar, Nepál, Bhután, India, Thaiföld, Burma, Macau-Hongkong, Fülöp-szigetek, Malaysia, Szingapúr, Indonézia) messze kimagaslik. Csodálatos élmény volt, fantasztikus ország, hihetetlenül kedves emberekkel.

Még régi és hűséges szerelmemet, Thaiföldet is überelni tudta... :)

 

No, ennyit a szószaporításról, remélem, a tisztelt többi olvtárs nem botránkozik meg itt a szómenésemen, de te kérdezted, hát most kijött... :)

Ha valaki nagyon offtopiknak találja mindezt, nyugodtan moderáltassátok ki, de tényleg!

 

Hogy ON is legyek: a repült szegmensekben 181-nél vagyok... :)

 

 

Ja igen, Amerika.

Voltam már Amerikában, csak nem az USA-ban. Három országban: Kuba, Panama, Nicaragua. Sejtem persze, hogy nem így értetted, és általában az embereknek Amerika az az USA, de hát nálam meg úgy alakult, hogy Kubában léptem először amerikai földre... :) még 2003-ban.

 

Az USA-vízumkérés eddig mindig elriasztott, és megmondom őszintén, sok-sok országba az USA előtt akartam elmenni, amíg még olyanok, amilyenek: romlatlanok (Bhután), kedvesek (Thaiföld), szívemhez nagyon-nagyon közel állók (Norvégia, Izland), vagy éppen teljesen szürreális, elképesztő helyek (Észak-Korea).

 

De hogy megnyugtassalak, nemsokára megyek az USA-ba is... :)

A mostani nagy útnak a délkelet-ázsiai része a végéhez közeleg. Indonéziában még van 5 napom, aztán 2.5 nap Kelet-Timor jön, onnan pedig tovább Darwinba. Ausztrália is nagyon érdekel, de szívem egyik legrégibb, nem is titkolt vágya Új-Zéland. Kb 20 éve álmodozom róla, most a jelek szerint valóra fog válni (a jegy már megvan, SYD-AKL Emirates, A380... :)

 

Új-Zéland után pedig úgyis mindegy, hogy merre indul az ember, Európa ugyanolyan messze van. Akkor meg már érdemesebb nem visszafelé menni (Ázsiának), hanem tovább, előre, megkerülve a földet. 2 napos Fiji stopover, aztán tovább Los Angelesbe. Maga LA nem nagyon érdekel, sokkal inkább a keleti part, Washington. Ez a rész még nincs lefoglalva, de a röhejes az, hogy teljesen szegmensekre szedve és úgy lefoglalva sokkal-sokkal (majdnem 1000 USD-vel) olcsóbb így visszamenni Európába (New Yorkból meg Icelandair-rel), mint az Air New Zealand AKL-LHR jegyével.

 

Persze a többi szakaszra is ki lehet fogni nagyon olcsó jegyeket, de akkor nagyon klappolnia kell dátumoknak, mindennek. Én pl. így fogtam ki a Sriwijaya SIN-CGK járatát, ami gyakorlatilag ingyenjegy volt, illetékekkel együtt volt assze, 16.000 indonéz rúpia, vagyis mondjuk bő másfél USA-dollár. De hát ehhez nagy mák kell.

 

Szóval lesz egy kevés USA is a végére... :)

(vízum-mizéria szerencsére már nincs, az ESTA-t és az ausztrál e-Visitor-t is pillanatok alatt megkaptam a neten)

 

 

hát ennyi, mondom, te kérdezted... :)

 

 

 

üdv

Leif

Előzmény: Kastrup (679)
Kastrup Creative Commons License 2011.01.10 0 0 680

2 űj az év elején:

TAP Portugal

PGA Portugália

 

Aer Lingus
Air Adriatic

Air Asia

Air Berlin
Air Dolomiti
Air France
Alitalia / Alitalia Express
American Eagle
Austrian / Austrian arrows
British Airways
Cathay Pacific
CSA Czech Airlines
Delta Air Lines / Delta Connection
Dragonair
EasyJet
Finnair
Hapag Lloyd
Helvetic Airways
Icelandair
KLM Royal Dutch Airlines / KLM Cityhopper
Malév / Malév Express
LOT Polish Airlines
Lufthansa / Lufthansa Regional
Luxair
Northwest Airlines
Ryanair
SkyEurope
SN Brussels Airlines
Spanair
Sterling
Swiss
Swissair
Titan Airways
Turkish Airlines
Varig
Vueling
Virgin Express
Wizzair

Kastrup Creative Commons License 2011.01.10 0 0 679

OFF

Kedves LeifEriksson,

Már régóta itt vagyok, jellemzően passzív olvasóként, ezt a topikot megszoktam nézni sűrűn... Természetesen feltűnt a szép számú listád. Irigy nem vagyok, közel 300 repült szegmenssel a hátam mögött azthiszem én is kipróbáltam már jónéhány társaságot. Az viszont borzasztóan furkálja oldalamat (aztán most eldöntöd, hogy megosztas-e egy-két belső információt, avagy ignorálod ezt), szóval kíváncsi lennék, hogy ezeket a szépszámú utazásokat jól sejtem, hogy nem valami cég kényszere által pushingolva, magadnak szerzed meg (magyarán nem céges utazások ezek, hanem egy hobbi)? A "még nincs feleségem" okán meg kíváncsi lennék, hogy hány évesen van ennyi út a hátad mögött? És a harmadik, és utolsó kérdésem: az aki ennyire bejárta már a világot, hogy hogy Amerikát nem látta? Szóval csak néhány apró részlet, aztán ha nem akarsz, legfeljebb megtartod a válaszokat magadnak, de ha mégis akkor very welcome!

Üdv, Kastrup

újra ON

Előzmény: LeifEriksson (657)
LeifEriksson Creative Commons License 2011.01.09 0 0 678

Három új:

 

Philippine Airlines

Jetstar

Sriwijaya Air

 

 

 

és a régebbiek, kábé időrendben

 

 

MALÉV
Libyan Arab Airlines
Austrian Airlines
Olympic Airways
British Airways
SAS Scandinavian
EL-AL
Icelandair
Lufthansa
KLM
Aer Lingus
Aeroflot
Turkish Airlines
China Northern Airlines
Finnair
Martinair
Cubana de Aviación
Copa Airlines
SkyEurope
Wizzair
Easyjet
AeroSvit
Emirates
Tiger Airways
Air Asia (+Thai Air Asia, külön)
Lao Airlines
Vietnam Airlines
Siem Reap Airways
Bangkok Airways
Ryanair
Alitalia
Norwegian Air Shuttle
TAROM
Brussels Airlines
Jet2
Air Malta
Wataniya Airways

Qatar Airways

(Nepáli Légierő)

Tara Air

Buddha Air

Druk Air

Nepal Airlines

Thai Airways

Nok Air

Air Bagan

Air Mandalay

Myamnar Airways International (MAI)

Cebu Pacific Air

Előzmény: LeifEriksson (664)
lborli Creative Commons License 2011.01.02 0 0 677

BÚÉK!

 

lborli.1általánnemirigy.hu :)

Előzmény: Gregor83 (676)
Gregor83 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 676

lborli topictarsnak egy eros off :)

 

Megyek Mekkaba (aka Scotland) marciusban. :) Le fog csuszni par pohar single malt, autentikus kornyezetben :)

 

ma, akkor on es BUEK!

 

 

Előzmény: lborli (675)
lborli Creative Commons License 2011.01.01 0 0 675

Beléd is... :)

Előzmény: Törölt nick (674)
Törölt nick Creative Commons License 2011.01.01 0 0 674

Akkor jól emlékeztem, köszönöm.

 

Amúgy meg buék! :)

Előzmény: lborli (673)
lborli Creative Commons License 2010.12.31 0 0 673

Voltak, a személyzeteknek 2 7 szabit biztosítva.

 

lborli.nemirigy.hu :)

Előzmény: Törölt nick (671)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 672

Kenny kolléga mindjárt eljátsza megint a google-s poént ... -.-"

Előzmény: Törölt nick (671)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 671

Üdv.  A következő lenne a kérdésem. Annak idején mikor a Malév repült 767-el chartert, voltak valaha is a Dominikai Köztársaságban? A kérdés jelentőssége nem nagy, csupán egy emlékfoszlány amit tisztázni akarok magamban.

Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 670

kösz.......

Előzmény: Kenny___ (669)
Kenny___ Creative Commons License 2010.12.31 0 0 669
Előzmény: Törölt nick (668)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.31 0 0 668

Azt egyből gondoltam :)
én kiszolgálásra meg egyebekre gondoltam, mert nem mindegy milyen ételt kap az ember egy 10 órás úton, vagy maradnék a jó Magyar szokásnál, viszek sok szendvicset :) :D

Előzmény: lborli (666)
Kenny___ Creative Commons License 2010.12.31 0 0 667

Lájk.

Előzmény: lborli (666)
lborli Creative Commons License 2010.12.31 0 0 666

Még senki nem maradt fenn. Ők sem. :)

Előzmény: Törölt nick (665)
Törölt nick Creative Commons License 2010.12.30 0 0 665

Hali.
Aerosvit légitársaságról érdeklődnék, hogy mennyire megbízhatóak?, mert ők kínálják a legolcsóbb jegyet BUD-JFK viszonylatban , minden info érdekelne, köszi előre is!

LeifEriksson Creative Commons License 2010.12.23 0 0 664

Ötvenedik:

 

Cebu Pacific Air

 

 

és a régebbiek, kábé időrendben

 

 

MALÉV
Libyan Arab Airlines
Austrian Airlines
Olympic Airways
British Airways
SAS Scandinavian
EL-AL
Icelandair
Lufthansa
KLM
Aer Lingus
Aeroflot
Turkish Airlines
China Northern Airlines
Finnair
Martinair
Cubana de Aviación
Copa Airlines
SkyEurope
Wizzair
Easyjet
AeroSvit
Emirates
Tiger Airways
Air Asia (+Thai Air Asia, külön)
Lao Airlines
Vietnam Airlines
Siem Reap Airways
Bangkok Airways
Ryanair
Alitalia
Norwegian Air Shuttle
TAROM
Brussels Airlines
Jet2
Air Malta
Wataniya Airways

Qatar Airways

(Nepáli Légierő)

Tara Air

Buddha Air

Druk Air

Nepal Airlines

Thai Airways

Nok Air

Air Bagan

Air Mandalay

Myamnar Airways International (MAI)

 

 

 

Egyúttal szeretnék minden topiklakónak kellemes ünnepeket és Boldog Karácsonyt kívánni!

 

Leif

Előzmény: LeifEriksson (662)
RogerWilco Creative Commons License 2010.12.22 0 0 663

3 új japán + 1 magyar :-)

 

Aero
Aeroflot
Air Baltic
Air Berlin
Air Botnia

Air Central

Air Nippon Network

Air Nostrum
Air France
ANA
Asiana
Austrian
Austrian Arrows
Blue 1
Braahe
British Airways

Budapest Aircraft Service (!)

Carpatair
Cathay Pacific
Cirrus
Copterline
Cubana
Deutsche BA
El Al
Estonian
Finnair
FinnComm
Iberia
JAL
KLM
Korean
Lithuanian
LOT
Lufthansa
Malév
Moldavian
Royal Jordanian
SAS
Saudia

Skynet Asia Airways

Spanair
Swiss
Swissair
TAP
Tarom
Tunesian
Turkish
Tyrolean

Előzmény: RogerWilco (536)
LeifEriksson Creative Commons License 2010.12.20 0 0 662

Három új, burmaiak

 

Air Bagan

Air Mandalay

Myanmar Airways International (MAI)

 

 

és a régebbiek, kábé időrendben

 

 

MALÉV
Libyan Arab Airlines
Austrian Airlines
Olympic Airways
British Airways
SAS Scandinavian
EL-AL
Icelandair
Lufthansa
KLM
Aer Lingus
Aeroflot
Turkish Airlines
China Northern Airlines
Finnair
Martinair
Cubana de Aviación
Copa Airlines
SkyEurope
Wizzair
Easyjet
AeroSvit
Emirates
Tiger Airways
Air Asia (+Thai Air Asia, külön)
Lao Airlines
Vietnam Airlines
Siem Reap Airways
Bangkok Airways
Ryanair
Alitalia
Norwegian Air Shuttle
TAROM
Brussels Airlines
Jet2
Air Malta
Wataniya Airways

Qatar Airways

(Nepáli Légierő)

Tara Air

Buddha Air

Druk Air

Nepal Airlines

Thai Airways

Nok Air

Előzmény: LeifEriksson (660)
Kenny___ Creative Commons License 2010.12.15 0 0 661

Amolyan kotelezo gyakorlat gyanant.

 

LOT

Malév

Interflug

Germanwings

Lufthansa

CSA Czech Airlines

Iberia

South African Airways

Qatar Airways

WizzAir

Egypt Air

Jet Airways

JetLite

Sri Lankan Airlines

United Airlines

Air New Zealand

Air Rarotonga

US Airways

Kuwait Airways

Aeroflot

Airzena Georgian Airways

Swiss

Előzmény: Kenny___ (647)
LeifEriksson Creative Commons License 2010.12.10 0 0 660

Kettő új:

 

Thai Airways

Nok Air

 

 

 

és a régebbiek, kábé időrendben

 

 

MALÉV
Libyan Arab Airlines
Austrian Airlines
Olympic Airways
British Airways
SAS Scandinavian
EL-AL
Icelandair
Lufthansa
KLM
Aer Lingus
Aeroflot
Turkish Airlines
China Northern Airlines
Finnair
Martinair
Cubana de Aviación
Copa Airlines
SkyEurope
Wizzair
Easyjet
AeroSvit
Emirates
Tiger Airways
Air Asia (+Thai Air Asia, külön)
Lao Airlines
Vietnam Airlines
Siem Reap Airways
Bangkok Airways
Ryanair
Alitalia
Norwegian Air Shuttle
TAROM
Brussels Airlines
Jet2
Air Malta
Wataniya Airways

Qatar Airways

(Nepáli Légierő)

Tara Air

Buddha Air

Druk Air

Nepal Airlines

Előzmény: LeifEriksson (654)
zahnstein Creative Commons License 2010.12.06 0 0 659

Ez itt OFFtopik. Az online checkin csak egy lehetőség. Manapság meg egyébként is szinte csak e-ticket létezik.

Előzmény: Nyúltelep Pohárszék (658)
Nyúltelep Pohárszék Creative Commons License 2010.12.06 0 0 658

Sziasztok!

 

Új vagyok itt, remélem, jó helyen érdeklődöm: Air Europa-val fogok utazni, "e-ticketet" vettem. Ez a terms of condition-ban olvasatom szerint valamiféle online check-in-t jelent. Nem nagyon rágták szájba. Majd kiderül, ám ha valaki közületek utazott velük, adna egy-két hasznos infót e téren? Mikortól csekkoljak? Hálás köszönet!!!

 

Jó utakat, üdv

LeifEriksson Creative Commons License 2010.12.04 0 0 657

Üdv,

 

Azért olyan nagy szakértő talán én sem vagyok, csak nagyon szeretek utazni, és mivel nem dohányzom, nem iszom, és még nincs feleségem, jórészt erre költhetem a pénzem.

 

A Vueling-et már nézegettem, de még nem repültem velük. Előbb-utóbb azért remélem, fogok.

 

A másik két kérdésre, ha nekem szólt, sajnos nem tudok válaszolni: a Swiss-t még nem ismerem, az Egyesült Államokban pedig eddig még nem jártam, tehát sajnos sok okosat nem tudnék mondani...

 

Leif

 

 

Előzmény: GaGa in the room (655)
vgera Creative Commons License 2010.12.03 0 0 656

Habár nem én vagyok a címzett, talán az én válaszom is jól jön. Az elmúlt két évben elég sokat repkedtem a két kontinens között, keleti partra, illetve Közép-Nyugatra. Nyugatra is eljutottam, de belföldön.

Arra, hogy mivel érdemes menni, nem lehet konkrét választ adni, az az aktuális akcióktól függ. Los Angeles már szokott lenni ca. 150 ezer Ft-tól, San Franciscót mostanában mindig valamivel drágább kezdő árral láttam, a többi nyugati parti nagy repülőtérről nem tudok nyilatkozni. Meg lehet oldalni egy dobbantással is (Amszterdam, Frankfurt, London LHR, München, New York JFK (áprilistól), Párizs CDG, Zürich). Szóval nézd az akciókat. Ami a kényelmet, ellátást és egyebeket illeti az típus és személyzetfüggő, amikkel én vagy ismerős repült mostanában és repülnek nyugatra, azzal elégedettek voltunk, viszont ha USA-ban szállsz át, belföldi járaton ne várj nagy ellátmányt, ingyen csak alkoholmentes italt adnak, Deltán sósmogyit is. Márha ez számít persze egy ca. 6 órás útnál.

 

Előzmény: GaGa in the room (655)
GaGa in the room Creative Commons License 2010.12.03 0 0 655

Hozzátok képest én kevés légitársasággal repültem. :D

de van közöttük egy olyan, ami hiányzik a listádból, LeifErikkson! :D Ez pedig a Vueling.

Nagyon szeretem őket!

Sajnos az árak szokták meghatározni általában, hogy mivel repülök.

Mostanában találtam rá a Swiss Airre. Mármit ismertem már korábban is, csak nagyon drágának tartottam. De most, hogy síelni készülök, nézelődtem, és Pestről talán a két legolcsóbban van, ami Svájcba megy.

 

http://www.swiss.com/web/EN/various/competition/Pages/winter_in_switzerland_form.aspx

 

Szerinted, mennyire hiteles ez a link? Mert én azt gondolom, hogy az. Mit tudsz még a Swissről?

 

Illetve lenne egy másik kérdésem is. ( remélem, nem baj, mert tudom, nem egy ilyen topic, de úgy látom, van gyakorlatod a légitársaságok terén)

Szóval szeretnék Amerikába menni, a nyugati partra. Mivel érdemes? Mi a legolcsóbb, Nyilván nem akarok 10 átszállást, de megfizethetőt szeretnék. :D Remélem, működik a kettő együtt. :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!