Keresés

Részletes keresés

Egoist Creative Commons License 2000.02.25 0 0 10
Pl. az, hogy nekem ugy tunik, ma mar szinte csak a Gnomos es KDEs alkalmazasokat fejlesztik rendesen (en nem talaltam olyan mpg lejatszot, ami az ujabb vagy nagyobb mpg-ket is lejatsza es nem a fenti feluletekre irtak). Tovabba: ha majd mindenki StarOffice-s dokumentumokat fog irni (erts: a tobbseg), akkor en mit tehetek; telepitem azt a ***** (nagy es lassu, foleg a vi -jal osszehasonlitva :-) ).

Lehet, hogy meg sorolhatnam...

Előzmény: tudorapo (9)
tudorapo Creative Commons License 2000.02.25 0 0 9
Csacsi Egoist!

Mi akadályoz meg abban, hogy azt csináld, amit akarsz? A te linuxod lehet csupa parancsor, elegánsan villogó kurzor. Még a corelinuxban is. Az én linuxom lehet csillogó, fvwm2-vel, sok xtermmel, gimp helyezz convertel, miegymással. És (mivel okos és ügyes vagyok) lehet olyan linux, amit én állítok be a titkárnőknek egy irodában, kde-vel, kis forgó fogaskerékkel és Staroffice-val. És lehet próbálkozni olyan linuxal, ami rögtön így teszi fel magát.
Virágozzék minden virág!

Előzmény: Egoist (-)
gagyiagy Creative Commons License 2000.02.25 0 0 8
Én azt nem értem, hogy miért kell a Fórum hozzászólás szerkesztőablakában a sor végén Enter-t nyomni? Hogy a hozzászólás formája is olyan legyen, mint ez a kicsi, szűk szerkesztőablak? Ezt megfigyeltem már más topicokban is, hogy egyesek így csinálják. Van ennek valami értelme? Ld. topicnyitó sorai.
dj Creative Commons License 2000.02.25 0 0 7
Naccerűűű!

De akkor mégis valaki homályositson már fel, hogy mi most a cél?! Egy Pál utcai fiúk szintű gitt egylet ahol a benfenkók nyomulnak egymás között és egymás elismeréséért vagy egy olyan oprencer amit lehet használni pl. 1 titkármamának is aki eddig spec winwördhöz szokott napi 10-12 szeri próbálkozás=1 kész doksi mer fagyik? Teljesen nem értem mostmár az egészet, de ha rühellnivaló, hogy erre is használják ezt, akkor keressek valami mást? Adjatok tippt windóz nem kell!

Üdv:
dj

Előzmény: cancel (6)
cancel Creative Commons License 2000.02.25 0 0 6
"Annyit használ az ember a csicsákból amennyi jólesik"

Felhasznalokent mondjuk igen, de ott sem teljesen.
Itt vannak pl. az olyan grafikus konfiguralo progik amelyek szovegfileokban, esetleg scriptekben matatnak.
Altalaban ezek jobban megkotik a file strukturajat ahhoz, hogy tudjanak benne matatni, mint ami szukseges ahhoz, hogy a file ertelmezheto legyen az ot hasznalo progi szamara.

Pl. mondjuk redhat alatt van a printtol, ami az /etc/printcap-ot
editalja. Ha kezzel belenyulok akkor tovabbra is mukodni fog a
nyomtatas, a nyomtato progit nem zavarja, viszont utana mar nem fog a printtol mukodni. Igaz ez pl. nehany scriptre is.

Jo, most mondhatnam, hogy akkor aki nem akarja az ne hasznaljon printtol-t, es egyebeket, mindenki dontse el maganak.
Ezzel csak az a baj, hogy amikor egy ujabb RH-et rakok fel,
az csak a "sajat" beallitasait jegyzi meg. Jo mondjuk biztonsagi masolatot keszit a tobbi filerol is, de akkor is kezzel kell megint minden modositast megcsinalni.
Vagyis ez a nagy user-friendly-segnek ara van, oda a szabadon konfiguralhatosag, marad a what you see is all you have, vagy a szerencsetlenkedes minden upgrade-nel.

Az egyik megoldas lehetne szetvalasztani a userfriendly,
es a system-administrator friendly disztribuciokat.
Ezzel meg az a baj, hogy neha a system administrator is
szivesen hasznal grafikus progikat.

A legjobb persze az lenne, ha ez a ket megkozelites teljesen megferne egymas mellett, megfelelo szabalyrendszer kidolgozasaval.



Egyebkent ez kicsit a plain-text formatum megeroszakolasa.
Ugy meg latszolag plain-text, latod, hogy mi van benne, de mar felig kotott formatum is, kizarolag egyfajta programmal
lehet editalni.


En kivancsi vagyok, hogy ez az elvindozosodas tenyleg a linux halalahoz vezet-e? Megha mondjuk par ev mulva az osszes gep 90%-an :"linux" fog futni, akkor is,
mennyire lesz az a linux linux, es mennyire csak egy
buta vindoz, ami picit olcsobb, es picit megbizhatobb, es mas a neve is, de a titkarno csak azt veszi eszre, hogy je, most mas az ablakok szine, es a rendszergazda egy kedves pingvines kepet rakott be hatternek.

Tenyleg ez a cel, hogy legyen egy ingyenes es stabil vindoz?
Talan az xterm is kikerul a disztribuciokbol?

Előzmény: Törölt nick (5)
ig Creative Commons License 2000.02.24 0 0 4
A felhasznalobaratsagnak ara van, ez ketsegtelen.

Par hete tertem vissza a jo oreg Slackware-re :-)))
Egoist, tedd ezt te is!

dj Creative Commons License 2000.02.24 0 0 3
Hajj!

Szóval, én egyáltalán nem veszem(ttem) sértésnek amiket írsz, mert egyáltalán nem értem amiket írsz. De gondolom, hogy azért nyitottál topict, hogy beszélgessünk róla "halandók" és "halhatatlanok", imho próbállak megérteni, remélhetőleg ez a részedről is így történik.

Azért mert van 1 lehetősége annak hogy "halandók" is használják a Linuxt, nem kötelező ezeket "halhatatlanoknak" is használni, ezért nem tudom, hogy igazából miről van szó.
Spec én keresek(tem) 1 oprencert amin stabilan tudom futtatni a cég ügyeit. Ehhez viszont baromi kevés, ha a titkárnénak azt mondom, hogy mától nem olyan szövszerk van mint eddig, hanem latex és most latex tanfolyam indul irány oda. Ahhoz, hogy ezt a dolgot használni lehessen és ne CSAK "filozófia" maradjon kénytelen-kelletlen el kell szenvednie ezeket a "sérelmeket".
Félre ne érts, én baromira tisztelem azokat a "halhatatlanokat" akik ezt lehetővé tették a pórnépnek, mert ahogy a Friderikusz mondaná nélkülük (nélkületek?) ez a műsor nem jöhetett vona létre, és mi örömmel vesszük birtokba azokat a dolgokat melyeket lehetővé tesznek(tek) számunkra.

Üdv:
dj

Előzmény: Egoist (1)
TaXiN Creative Commons License 2000.02.24 0 0 2
Mi a gaz ?

Amig Cox (is) irja a kernelt, es letezik a Debian, meg vi-al lehet szornyeszteni az /etc/*-ot addig ?
Nem kell win Linux-ot hasznalni ha nem akarod. Annak, hogy elvetemultek portoltak(jak) mindenfele rendszerre - palm-tol a PS-ig - ara is van. Mas elvetemultek DOS linux-ot csinalnak, de jelenleg ez mar nem cool. Legyen BeOS-Linux, meg Win-Linux, egyebkent is - mindenki azt csinal a forrassal amit akar. Nem vagy egyedul felelmeiddel - biztos ki fog jonni egy Neked tetszo Linux verzio - azok a regi szep idok, amikor csak a rovidnadragosok hasznaltak a salakot, de az IGAZI FERFIAK poren ultek meg a Linux-ot ... sohaj.... Mar a nosztalgia sem a regi - gondolom Te sem a salak elotti idoket sirod vissza.

Most free - szabad - vagy nem free ?

Egyebkent meg ott a tobbe kevesbe free Solaris, de ha hacker rendszer kell, akkor a hurd, vagy userbarat hacker rendszer a bsd. Esetleg minix ? Minden valamire valo rendszer futtatja az ELF binarisokat, ez sem gond.

Egyebkent En kifejezetten orulok neki, hogy nem egy halalra itelt OPrendszerrel dolgozom. Hogy most a win-esek vagnak fancsali pofat amikor a Corel, IBM meg egyebek Linux-os terveirol irnak az ujsagok.

Egoist Creative Commons License 2000.02.23 0 0 1
A gond nem az, hogy halandok is hasznalni tudjak
a linuxot, hanem hogy ennek ara az, hogy most
lessz 2 windoz, es megint nem lessz normalis
PC-n futo oprendszer.

En sem vagyok ASZ a szakmaban, de aki egy kicsit
is komolyan foglalkozik a szamitastechnikaval (
ertsd: nem csak gamez, Word ...) az a regi,
csupasz Linuxot is el tudta sajatitani, es sokkal
jobban orult neki, mint az, aki ma tanulja, es
csak azt latja, hogy egy ujjabb windoz, ami alatt
nem futnak a progijai.

Boccs, ha esetleg a lelkivilagodba gazoltam.
(sejtem erre mit valszolsz, de ha ezt is sertesnek
veszed, akkor inkabb vedd figyelmen kivul)

Előzmény: dj (0)
dj Creative Commons License 2000.02.23 0 0 0
Óóóóóóó-jajjjjjjjjjj!

Szegény Egoist! Majd bele halok a bánatba, hogy ilyen kínok között kell használnod a linuxot ezután. Borzalmas! Méghogy olyan emberek is tudják a linuxot használni akik felhasználók csak! Brrrrrrrrrr. Igazad van veled bánkódom, miközben próbálom azért megtanulni a linuxot (nem mint filozófiát). Soraimat krokodil könnyek között hullatva írom, ne haragudjatok ha tele van hibával :-(((((((

Üdv:
dj

Előzmény: Egoist (-)
Egoist Creative Commons License 2000.02.23 0 0 topiknyitó
A Linux haldoklik!
4 eve Linuxozok, es amit latok, az siralmas. A
Linuxot ugy ismertem meg, mint amit programozok
irtak programozoknak. Ma meg a cel az, hogy
vetelytarsa legyen a windoznak, azaz Juliska
neni is tudja installalni (akar windoz alol is,
ugy, hogy azt se tudja, miaz hogy particio).
Ez szerintem a linux (mint filozofia) haldoklasa.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!