Keresés

Részletes keresés

öreg_néne_b Creative Commons License 2023.11.03 -2 0 185440

A beépítendő teljesítményt alapvetően meghatározza a hőhasznosulás mértéke.
A személyeskedés és a sértegetés csak téged minősít, minél tovább erőlteted, annál jobban...

Előzmény: szü(r)cs (185439)
szü(r)cs Creative Commons License 2023.11.03 -1 1 185439

Úgy látom balgaságod kitartással párosul, nekem már nincs módomban erre a szintre leereszkedni, sajnálom, legyen tiéd az utolsó szó, mesélj még!....... 

Előzmény: öreg_néne_b (185438)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.11.03 -2 2 185438

Érvek helyett a másik szermélyének támadása téged minősít. Innen már nincs lefelé.

Előzmény: szü(r)cs (185437)
szü(r)cs Creative Commons License 2023.11.03 -2 1 185437

Tipikus válasz arra az esetre mikor "elfogy a szakmaiság".... no comnent!...... a válasszal nem küzködnöd, nincs rá igény részemről! 

Előzmény: öreg_néne_b (185436)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.11.03 -2 2 185436

Én nem személyeskedtem és nem hülyéztelek le. Pedig okom lenne rá... :(

Előzmény: szü(r)cs (185435)
szü(r)cs Creative Commons License 2023.11.03 -2 1 185435

Próbáld értelmezni a hsz. - et(szokszor reménytelen számodra) abban benne van a válaszod, sőt attól sokkal több: üstház, üstház szigetelés, füstcsonk fojtószelep, duplafal, duplikáció+szigetelés, fűtés módja, helyiség ahol a főzés történik ect. Egyébként nem nekem van gondom a felfűtéssel.... 

Előzmény: öreg_néne_b (185434)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.11.03 -1 2 185434

Attól függ, hogy a hő mekkora hányada fűti az üstöt és mekkora a levegőt.

Előzmény: szü(r)cs (185433)
szü(r)cs Creative Commons License 2023.11.03 0 0 185433

A 10l/KW egy elméleti "adat", a gyakorlatban ált. kevésnek bizonyul, persze vannak konstrukciós sajátosságból adódó kivételek... 

Előzmény: ksanyi52 (185432)
ksanyi52 Creative Commons License 2023.11.02 0 0 185432

Itt azt írják a fiúk hogy 10 literre 1 kw kell, tudomásul veszem hogy nekem kicsi hozzá az indukciós, és később fő le.  A 17 literessel, kb 1 óra felfűtés, 1 óra lepárlás. 

Előzmény: obsitos3 (185428)
Jolida Creative Commons License 2023.11.02 0 0 185431

Ha az alambikkal főzök (a konyhában a tűzhely tetején az indukciós lap, rajta az alambik, a hűtője rákötve a vízcsapra -KP alatt átfolyósként kell használni, olyan kicsi-), mellette Home Office-ban simán tudok dolgozni a számítógépen. :-)

Nem ideges embernek való  az ilyen főzés. :-ppp

Előzmény: obsitos3 (185430)
obsitos3 Creative Commons License 2023.11.02 0 0 185430

akkor az első cseppig egy Rejtő-könyv

Előzmény: Jolida (185429)
Jolida Creative Commons License 2023.11.02 0 0 185429

Nem lesz jobb attól se, ha az alja jó.

A szendvics rétegnek köszönhetően a hőeloszlás egyenletes/ebb/ lesz az edény aljának belső felén (kisebb valószínűséggel ég le), viszont a hőátadás hatásfoka lecsökken.

Minél több rétegből áll a szendvics, valószínűleg annál nagyobb a veszteség.

Előzmény: obsitos3 (185428)
obsitos3 Creative Commons License 2023.11.02 0 0 185428

Csattints egy erős mágnest a fenéklemezre.Figyeld meg mekkora erő kell a levételhez.Ha találsz a konyhában olyan lábost,amihez jobban ragaszkodik,akkor az üst anyaga a bűnös.Esetleg egy megfelelő méretű acéltárcsa segíthet.

Előzmény: ksanyi52 (185427)
ksanyi52 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 185427

Nem tudom, vastag szendvics talp. mindkettő Eco.

Előzmény: obsitos3 (185424)
Jolida Creative Commons License 2023.10.31 0 0 185426

Példa:

30l-es tiszta réz alambik üst, https://www.palinkafozo-gep.hu/palinkaf%C5%91z%C5%91-30-l-premium-alembic.html

2kW-os indukciós lap, alátét.

18l 25%-os alma alszesz tisztázás.

 

Előzmény: imre2018 (185417)
Jolida Creative Commons License 2023.10.31 0 0 185425

Ha nem dörzsölöd le rendesen a szőröket (márpedig sokan nem), hidd el, kell annyi!

Előzmény: naivkezdo (185403)
obsitos3 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 185424

Lehet,hogy az üstfenék anyaga nem a legjobb az indukciós főzőlaphoz?

Előzmény: ksanyi52 (185423)
ksanyi52 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 185423

A 100 literesbe? Nekem a 38 literesbe 1800 fokon 1.5-2 óra alatt indul, és 800-on szoktam elvenni az ep-t, utána 1000-1200-on még több mint 1 óra a kp.

Előzmény: imre2018 (185421)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.10.31 0 0 185422

Az alszesz "lökdösve" forr az üstben. Teszel bele egy fél marék cseréptörmeléket vagy kertészeti agyaggranulátumot és megoldódik a probléma.

Előzmény: imre2018 (185417)
imre2018 Creative Commons License 2023.10.31 0 0 185421

Azért mert 800 felett nekem folyik és az előpárlatot csepegtetve akarom elvenni.

Előzmény: ksanyi52 (185420)
ksanyi52 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 185420

Miért kel azt annyira levenni?  Nekem 1800W van 17,és 38 litereshez is használom, de soha nem viszem 800 alá. Azért pulzál mert olyan mint a mikro, vagy a pwm egy ideig bekapcsol, egy ideig ki. És amikor nagyon leveszed akkor több a ki mint a be. 

Előzmény: imre2018 (185417)
Cobalt555 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 185419

Köszönöm! :)

Előzmény: öreg_néne_b (185410)
imre2018 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 185418

A másik kérdésem.Miért nagyon nehéz tisztázni 100 literes üstben 10-20 liternyi alszeszeket?Nekem a duplafalban olaj van.Gondolom a vizesnek és a gözösnek sokkal gyorsabb a fűtésre a reakcio ideje?Én nem tudom,nekem nagybátyámnak ezelőtt 15 éve kb. amikor megismerkedtema főzéssel volt neki egy 100 literes üst és abban tisztázott kevés alszeszeket,de ugy,hogy volt pl-20 liter alszesz ahhoz hozzá öntött még 40 liter vizet.Kérdeztem,hogy minek hozzá ez a sok viz.Azt mondta,hogy jol tisztitsa át a lepárlás során a pálinkát.Nem tudom,hogy miért,de mindig nagyon jo pálinkákat főzött.Kérdezném,hogy mit ért ő el azzal,hogy tisztázás előtt ennyi sok vizet öntött az alszeszhez?És az ugy volt,hogy duplafalu volt,de viz volt benne,igy a gőz szabadon  távozott,mindig utána kellett tölteni,és tisztázáskor csak csutkával fütött alá.Én meg tiszta hülyének érzem magam,hogy elektromos vezérlés meg a sok minden hozzá és nem sikerül semmi sem :D

imre2018 Creative Commons License 2023.10.30 0 0 185417

Hello.Megvettem az indukcios lapot ugyanazt a fajtát ami neked van.Lennének kérdéseim.Miért van az ,hogy ha felfűtöm a 25 literes tisztázó üstömet és ha leveszem mondjuk 200 watra amikor már jön az ep,akkor átvált ilyen lüktető forralásra de 1000 watt felett ez eltünnik.Amugy nem lenne rossz,mert jol szabályozható csak tudja a bánat,hogy minek csinálja ezt.25 literes saválló üstöm van,vettem hozzá átalakitó lapot is,de ha arra ráteszem az üstöt akkor meg elkezd ide oda lebegni majd leesik róla,igy anélkül használom de a lap nélkül is füt.

Előzmény: Jolida (185365)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.10.29 0 0 185410

Kozmaolaj. Miből gondolod, hogy a festékszűrő kiszűri?

Előzmény: Cobalt555 (185409)
Cobalt555 Creative Commons License 2023.10.29 0 0 185409

Át lett szűrve festékszűrőn. Sajnos nem változott. AZt mondta, hogy megpróbálja gyantás szűrővel. Ez amúgy mi lehet?

Előzmény: öreg_néne_b (185406)
körte51 Creative Commons License 2023.10.29 0 0 185408

Ami leülepszik , én hűtés nélkül szűrném! 

Előzmény: Cobalt555 (185405)
körte51 Creative Commons License 2023.10.29 0 0 185407

Érdekes módon a szilva magasabb brixnél áll meg! 

Előzmény: Hyuing-II (185399)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.10.29 0 0 185406

Ennyire durvát még nem láttam.
Lehűti, hidegen megszűri (pl. szűrőpapír, kávéfilter, kozmetikai vattakorong) és kész.

Előzmény: Cobalt555 (185405)
Cobalt555 Creative Commons License 2023.10.29 0 0 185405

Sziasztok!

 

Egy ismerősöm főz otthon egy ideje és a legutóbbi körte pálinkája zavaros lett, úszik benne valami, ami egy idő után leül az üveg aljára.

Sok mindent nem tudok róla, réz az egész főző. Korábban ilyet nem tapasztalt. Valaki kép alapján esetleg tudja, hogy mi ez? Láttatok már ilyet?

 

Köszi előre is, Roland

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!