A beépítendő teljesítményt alapvetően meghatározza a hőhasznosulás mértéke. A személyeskedés és a sértegetés csak téged minősít, minél tovább erőlteted, annál jobban...
Úgy látom balgaságod kitartással párosul, nekem már nincs módomban erre a szintre leereszkedni, sajnálom, legyen tiéd az utolsó szó, mesélj még!.......
Próbáld értelmezni a hsz. - et(szokszor reménytelen számodra) abban benne van a válaszod, sőt attól sokkal több: üstház, üstház szigetelés, füstcsonk fojtószelep, duplafal, duplikáció+szigetelés, fűtés módja, helyiség ahol a főzés történik ect. Egyébként nem nekem van gondom a felfűtéssel....
Itt azt írják a fiúk hogy 10 literre 1 kw kell, tudomásul veszem hogy nekem kicsi hozzá az indukciós, és később fő le. A 17 literessel, kb 1 óra felfűtés, 1 óra lepárlás.
Ha az alambikkal főzök (a konyhában a tűzhely tetején az indukciós lap, rajta az alambik, a hűtője rákötve a vízcsapra -KP alatt átfolyósként kell használni, olyan kicsi-), mellette Home Office-ban simán tudok dolgozni a számítógépen. :-)
A szendvics rétegnek köszönhetően a hőeloszlás egyenletes/ebb/ lesz az edény aljának belső felén (kisebb valószínűséggel ég le), viszont a hőátadás hatásfoka lecsökken.
Minél több rétegből áll a szendvics, valószínűleg annál nagyobb a veszteség.
Csattints egy erős mágnest a fenéklemezre.Figyeld meg mekkora erő kell a levételhez.Ha találsz a konyhában olyan lábost,amihez jobban ragaszkodik,akkor az üst anyaga a bűnös.Esetleg egy megfelelő méretű acéltárcsa segíthet.
A 100 literesbe? Nekem a 38 literesbe 1800 fokon 1.5-2 óra alatt indul, és 800-on szoktam elvenni az ep-t, utána 1000-1200-on még több mint 1 óra a kp.
Miért kel azt annyira levenni? Nekem 1800W van 17,és 38 litereshez is használom, de soha nem viszem 800 alá. Azért pulzál mert olyan mint a mikro, vagy a pwm egy ideig bekapcsol, egy ideig ki. És amikor nagyon leveszed akkor több a ki mint a be.
A másik kérdésem.Miért nagyon nehéz tisztázni 100 literes üstben 10-20 liternyi alszeszeket?Nekem a duplafalban olaj van.Gondolom a vizesnek és a gözösnek sokkal gyorsabb a fűtésre a reakcio ideje?Én nem tudom,nekem nagybátyámnak ezelőtt 15 éve kb. amikor megismerkedtema főzéssel volt neki egy 100 literes üst és abban tisztázott kevés alszeszeket,de ugy,hogy volt pl-20 liter alszesz ahhoz hozzá öntött még 40 liter vizet.Kérdeztem,hogy minek hozzá ez a sok viz.Azt mondta,hogy jol tisztitsa át a lepárlás során a pálinkát.Nem tudom,hogy miért,de mindig nagyon jo pálinkákat főzött.Kérdezném,hogy mit ért ő el azzal,hogy tisztázás előtt ennyi sok vizet öntött az alszeszhez?És az ugy volt,hogy duplafalu volt,de viz volt benne,igy a gőz szabadon távozott,mindig utána kellett tölteni,és tisztázáskor csak csutkával fütött alá.Én meg tiszta hülyének érzem magam,hogy elektromos vezérlés meg a sok minden hozzá és nem sikerül semmi sem :D
Hello.Megvettem az indukcios lapot ugyanazt a fajtát ami neked van.Lennének kérdéseim.Miért van az ,hogy ha felfűtöm a 25 literes tisztázó üstömet és ha leveszem mondjuk 200 watra amikor már jön az ep,akkor átvált ilyen lüktető forralásra de 1000 watt felett ez eltünnik.Amugy nem lenne rossz,mert jol szabályozható csak tudja a bánat,hogy minek csinálja ezt.25 literes saválló üstöm van,vettem hozzá átalakitó lapot is,de ha arra ráteszem az üstöt akkor meg elkezd ide oda lebegni majd leesik róla,igy anélkül használom de a lap nélkül is füt.