Keresés

Részletes keresés

nozomi99 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6860
Igyekszem, de nem minden nap tudok benézni, visszakeresek inkább.
Előzmény: greyhead (6859)
greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6859
Köszönöm! Majd holnap teszek fel még jobbakat. Látogass ide holnap is!
Előzmény: nozomi99 (6858)
nozomi99 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6858
Nagyon megörültem, hogy tettél fel "repülős" képet.
Előzmény: greyhead (6847)
Házimozi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6857
Mi 4. éve etetjük a madarakat, és azt mondhatom, hogy ez a február volt eddig a legsikeresebb hónapunk. Mint már írtam, most jött hozzánk a legtöbb faj egy időben, köztük 2 új faj is: a zsezsék és a fenyőpintyek. Eddig őket nem láttuk. Most viszont jó sokan jönnek ők is. Ezenkívül a nálunk Karácsony óta lakó rigó is újdonság, és ahogy ma írtam, ma több rigó is jött enni, pedig eddig nem tették. Na, meg is jelent egy nőstény, jött a ma felfedezett túrójához. És ugye a süvöltő is újdonság, akikről tegnap reggel írtam. A régiek szintén itt vannak mind, pedig sokszor csak 1-3 faj van egyszerre. Van sok -szén, néhány -kék és barátcinkénk, sok meggyvágónk, zöldikénk, és tengelic is jött. Szóval ez egy fenomenális hónap!
Előzmény: Veszpremi (6851)
jbtoth férje Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6856
Dugnám én is onnan, csakhogy ne legyen előttem üveg és ne lássanak a madarak.  De majd wadr megmondja, hogy csinálja...
Előzmény: mullerp (6853)
jbtoth férje Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6855

B. Gyila,

 

Nézzétek meg a Extreme digital weboldalát: http://www.edigital.hu/home.php?cat=264 . Ott ugyanez a gép 79.800. De érdemes vigyázni, mert nem biztos, hogy be lehet hozzá szerezni saját gyári konvertert, más konvererrel pedig feltehetőleg nagyon bűvészkedni kell (illesztőgyűk vagy adapter kell hozzá), mert a lencseátmérő kicsi!  

 

De ott van a Panasonic FZ5-ös is, ami egy nagyon jól sikerült kis gép, rengetegen dícsérik. Lásd: http://www.edigital.hu/home.php?cat=267 Az még olcsóbb is: 77.880.

 

Az FZ-5-höz még az 55mm-es konverterek is használhatóak, csak vigyázni kell, mert a nehezebb konverterek "megnyúzzák" a gép műanyag (és sajnos nem fém) menetét.

 

Az Extreme digitalt tudom forrásként ajánlani, mert megbízható nagy cég és az áraival az országban a legalacsonyabbak között van.

Előzmény: Birding GyiLa (6844)
Házimozi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6854
Greyhead, nem baj, ha laikusként megint hozzászólok a képeidhez? Amiket most tettél fel, azokban nem csak a piros kevesebb, hanem az összes szín. Az egész fakóbb. Bocs az őszinteségért, és hát úgysem értek hozzá. Emellett megint nagyszerű pillanatokat kaptál el!
Előzmény: greyhead (6847)
mullerp Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6853

Hehe...

 

Wadr fészerből fotózna???

Kerti budiból... a kis szív alakú lukon dugja ki az ojjektivet :-)))

Előzmény: jbtoth férje (6852)
jbtoth férje Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6852

Pontosan. nyilván a telekonveter szedi le a fényerőt és akkor hiába erőlködik az ember, értelmes zársebességet nehéz elérni.

 

Vagy a ragyogó napsütés, vagy a lesből való közelfotózás (ablakon át a párkányon ülő madárra) a megoldás - merőlegesen az üvegen át. Van aki ferdén, élesszögben fotóz az ablakon át, de ez érzehetően lerontja a képminőséget.  

 

Sajnos nálunk a madarak a terasz végébe lettek szoktatva, de ezen majd változtatni kell. Csak hát az már a következő etetési szezon.  Az is idegesítő, ha közelre etetünk, mert tartunk attól, hogy majd még többször mennek neki az ablaktábláknak, mint így. Szerencsétlenek időnként csak úgy pufognak az ablaktáblán, ami mindig szívszorító, mert belepusztulhatnak.  

 

Az ablaküveg mindig átok. A mi képeink jbtoth-tal többnyire üvegen át készülnek, mert a pintyek hisztériásak, ha kitesszük a lábunkat az ajtón. De előtte kisuvickoljuk az ablakot és igyekszünk az ablaküveg síkjára minél inkább merőlegesen fotózni.

 

Wadr, ha jól emlékszem valamilyen fészerből lesből fotóz. Nincs üveg és ez látszik is a képein.  Közelről konverter sem kell. mert azért csodák nincsenek, még a legjobb konverter is ront valamennyit.

 

Én is tapasztaltam, hogy irgalmatlan fókusztótávolságok jönnek össze konverterrel, aminél közelebbre a gép gyakran nem képes a képet kiélesíteni. Ilyenkor a kézi fokuszálás még segíthet. Kézzel még ki lehet élesíteni a képet, akkor is ha az automatika arra már képtelen.

Előzmény: greyhead (6841)
Veszpremi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6851

Szépek. A fölsőn úgy tűnik mintha a meggyvágó a verében landolna :)))

 

Egy kérdés az itt már régóta etetőkhöz: minden évben ilyen inváziók vannak, vagy az idei egy kivételes év, azaz mi a tendencia? Kérdem ezt azért, mert mi idén etetünk először és fenomenális a siker, valamint többeket rábeszéltünk, és náluk is fokozatosan indult be az üzlet, és már van olyan is, ahol kis túlzással annyi madár lett mára, hogy a madaraktól nem látni a fát és a földet is alig. Zsák számra fogy a szotyi!

Előzmény: greyhead (6847)
greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6850
Már többször megcsodáltam a stigliceidet ezen a festői fenyőágon! Ez már konverteres kép?
Előzmény: hflaokon (6842)
greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6849
Fuji Finepix, és ha jól emlékszem 5500. De majd ő pontosít.
Előzmény: stiglinc (6848)
stiglinc Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6848

 

Wadrnak milyen gépe is van? Bocs, elfelejtettem...

Előzmény: greyhead (6841)
greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6847

Újabb képek:

 

greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6846
Köszi a dícséretet, de azért Kevin képei egy nagyságrenddel jobbak! Majd még igyekszem. Tanácsodat megfogadom és viszaveszem a pirosat a tegnapi sorozat további képeinél.
Előzmény: Házimozi (6843)
Birding GyiLa Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6845

Kis kiegészítés az előzőhöz:

Az akció március 2- től 25-ig tart. 

Birding GyiLa Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6844

Picit OFF (de nem nagyon)

 

jbtoth-ék madárfotós honlapján a Konica-Minolta Dimage Z6 gépet a felsőházba sorolták (6 Mpixel, 12x optikai zoom). Ez a masina most 119.990,- Ft helyett 84.990,-ért kapható a Photo hall boltokban. Bizosan azért, mert a Konica befejezi a gyártást.

Ettől még nagyon jó gép ezért az árért.

Hogy merjem-e nyugodt szívvel ajánlani azoknak, akik éppen gépvásárláson törik a fejüket nem tudom eldönteni, de jbtoth férje remélem majd megmondja.

 

Házimozi Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6843

Mindenki olyan csodás képeket csinál! Nekünk meg nincs digitális gépünk :(( Már régóta szeretnék, de most már muszáj lesz vennünk egyet. De addigra már vége lesz a télnek és a madárinváziónak :(

Greyhead, nagyon -nagyon szépek a képeid! Főleg az tetszik, ahogy elkaptad a pillanatokat. Gyönyörűek ezek a röpködő madárkák! Habár ugye nem értek a fotózáshoz, szerintem a rossz időt a gyönyörű zöld háttér ellensúlyozta, persze azért természetesen kellett ügyesség ahhoz, hogy éles és fényes képek legyenek. A piros szerintem is sok, de csak nagyon kicsit. Tulajdonképpen szerintem a Te képeid szebbek, mint az amerikai Kevin gyereké - habár azok is irigylésre méltók. Elhiszem jbtoth férjének, hogy profi.

Kevin 2. képén olyan, mintha a meggyvágó amerikai változata lenne -  ugyanaz a csőr és alak és az is szép színpompás. Kicsit talán laposabb a feje...:))

Kedves jbtoth férje, a Te képeid mindig csodásak. És milyen aranyos gömbőcök ezek a fenyőpintyek!

Stiglinc, hűha, egy karvaly? A fotó klassz, de azért én jobban örülnék, ha minden állat vegetáriánus lenne... Meg az emberek is. Persze én sem vagyok az, a gyomromnak nem jött be, mert nem csináltam elég okosan. Az etetőd tényleg nagyon szép és jó tágas. Gratulálok.

toti941 üdv a topikban! Én is csak pár napja léptem be, és nagyon tetszik.

hflaokon tengelices képe is gyönyörű - én a laikus szemeimmel nem látom különösebben jobbnak a profi Kevin-éit. Mit kell megfigyelni?

Magunkról is írok pár szót - de képet nem tudok küldeni :(( brü-hü-hü Pedig lenne ám mit fotózni! Ma például a feketerigók okoztak meglepetést. Oda is égett rendesen a mákos búrkiflim a pirítóban... Ugye mindig azon problémázom, hogy a nálunk lakó fiú feketerigó nem eszik semmit, csak az erkély padlóján csipeget. Szerintem azokat a szotyolabél darabkákat eszi, ami a meggyvágók és a többi madár csőréből kipotyog. Mert pl. a meggyvágók ugye szépen a szájukban forgatva feltörik a magot (És milyen hangosan ropogtatnak - olyan jól szórakozunk rajta még csukott ablaknál is. Most is itt ropogtat egy.), de a rigók úgy tűnik nem boldogulnak a héjas szotyival. Viszont ehetne a rigónk túrót is, amit neki tettem ki, de aztán csak a cinkéknek és csuszkáknak tetszett meg. Ma aztán bebizonyosodott, hogy tényleg csak a mi rigónk ilyen válogatós, mert két nőstény rigó is jött ma egyszerre, aztán külön is, és jót falatoztak a túróból. Utána is kellett töltenem. Aztán jött egy fiú feketerigó is, de nem tudom, hogy a mienk -e, mert az asztalra szállt, ahol a túró van, és a mi rigónk nemigen szeret az asztalra szállni, mert nem nagyon tud szűk helyen landolni :) (A fenyő is az asztalon van.) Januárban még próbálkozott vele, de aztán maradt a padlónál. Mindenesetre ez a fiú sem evett túrót, csak szotyitörmeléket - úgyhogy lehet, hogy mégis a mi rigónk. Vagy a fiúk nem szeretik a túrót? Kissé össze vagyok zavarodva. Egyébként lehet, hogy már udvarol? Mert mikor itt volt egyszerre a két lány rigó, ő is itt volt. Vagy nem ő volt? Sajnos nem tudom megkülönböztetni, úgyhogy most teljes káosz van a fejemben rigóügyileg.

hflaokon Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6842
Ma végre kisütött a nap.
greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6841

OFF Az kétségtelen, hogy profi a fiú. Jó lenne ellesni a technikáját! Azt a részletgazdagságot, amit elér, én még sohasem tapasztaltam a gépemnél. Talán majd ragyogó napsütésben!

Az időkről: korábban Raynox 1,5-ös konvertert használtam. Örültem, hogy 1/60-ot is tudok kézből exponálni. Igen, de a stabi ellenére annyi kis rezdülés mindíg volt, hogy nem lett tűéles a kép. Azt hittem, hogy a konverter hibája. Wadr képeinél éppen a részletgazdagság volt feltűnő. Megvettem a 2,2-es konvertert. Ennél is azt tapasztaltam, hogy az záridőt csökkenteni kell, sőt még fokozottabban, ahhoz, hogy éles képet kapjak. Mostani tapasztalatom az, hogy inkább nyitott rekesszel, de kis idővel tudok jobban dolgozni.

A konverter pedig akkor a legjobb, ha a legközelebbi élesíthető helyzetben használom. Wadr gépe sok tekintetben nem a legjobb, de ahogy írta, makro módban 2 méterről tud konverterrel fotózni, míg a Panát kb. 5-6 méternél lehet csak kiélesíteni. Ő a gépe gyengéjét előnnyé tudta formálni. Kár, hogy nincs most a neten, de remélem reagálni fog erre. ON

Előzmény: jbtoth férje (6837)
stiglinc Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6840

 

Köszönöm, hogy észrevetted! :-)))

 

A múlt hétvégén készültem el vele, erre egész héten nem jöttek a madarak. Pedig direkt a legközelebbi helyre akasztottam, amit a redőny rései közül tudok fotózni, pláne, ha egy cseppnyi délutáni nap is rásüt. Most végre voltak madarak, csak nap nem, de hát minden nem lehet mindig tökéletes...

Előzmény: jbtoth (6833)
toti941 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6839

 

 

csak sajnos nagyon félénk

 

 csak az ablakon keresztül tudom fotózni. kb.6-7 m ről és az ablakon keresztül

Előzmény: jbtoth (6835)
jbtoth férje Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6838
Bocs, az imént Greyheadnek lett volna címezve, de lemaradt.
Előzmény: jbtoth férje (6837)
jbtoth férje Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6837

Ez a fiú akadémiai szinten tud, láttam más képeit is.

Nyilván nem kameráról vakuzik, mert az tényleg erősen megcsillantja a szemet,  esetleg csak derít, hogy a kellő hatás meglegyen. Sőt több vakut is használhat. Sok a variáció...

Nem tudom, nálunk napfényben alig jön madár és ha jön, gyorsan tovább áll, nem áll le pózolni.  

 

A képeidnél, hogy 1/1000-es zársebességet elérsz, nem semmi, van úgy hogy örülnöm kell az 1/60-nak is.

stiglinc Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6836

 

Igen, tegnap délutáni képek.

Ma reggel még sötét és nagyon hideg volt, amikor indultam, délután etetőt kell töltenem, azt hiszem...

Előzmény: jbtoth férje (6827)
jbtoth Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6835
nagyon szép a kicsike!
Előzmény: toti941 (6832)
greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6834
Szerintem a felrakott képek nem vakusok. Akkor beégne a szem, itt viszont természetesnek tűnik. Talán csak nagyon lájtos derítés, nem közvetlen fény.
Előzmény: jbtoth férje (6826)
jbtoth Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6833

Stiglinc, meseszép az etetőd! :)

 

A karvalyért irigyellek!

Szerinten nálunk is razziázik - csak nem látom -, és azért olyan idegesek a madaraink.

 

Viszont ma reggel is láttam a kis ideges pintyőket :)

Na ezért külön szeretem, hogy korán világosodik.

Előzmény: stiglinc (6824)
toti941 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6832

 

szevasztok

 

 örülök hogy ráleltem erre a topikra.

csak gratula a sok csodás madárkához.

tulajdonképpen új madár jelentkezett nálam amit le is fényképeztem

mondván hogy majd megkérdezem tőletek hogy ki is ő ?

de ahogy végigolvastam ezt az oldalt már láttam is operet nél a 6811. nél

 

de azért mgprószálom feltenni a képeket

az almát már megette
greyhead Creative Commons License 2006.02.27 0 0 6831
Köszönöm az elismerést, ezzel együtt te vagy a mester!
Előzmény: wadr (6816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!