Keresés

Részletes keresés

Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 716
Kedves Coccinea!

Valóban a Methipred az egy durvább dolog. 1990-ben állapították meg nálam ezt a kedves betegséget. Azt vettem észre, hogy gyógyítása (akkor) abból állt, hogy az ember a nemszteroid szerektől fokozatosan jutott el a szteroid szerekig. Ha beteg már marokszám szedte a növelt dózisokat, és már túl sokat panaszkodott mellékhatásokra,akkor másik szerre váltottak. Engem a homeopátia felé az íriszdiagnosztika indított el. Egy orosz származású orvos (Ormos Intézet+mellette a tolmács) olyan dolgokat mondott a múlt betegségeimről és a jelenleg alakuló állapotomról, hogy megdöbbentem. Ajánlott homeopátiás szereket, és bejött! Én teljesen más úton futok, mint ti. Az oka, minden "gyógyszerre" allergiás lettem.
Külön köszönettel tartozom A Medic-Poliklinika vezetőjének, aki beállította szereimet.
Hogy kérdésedre válaszoljak: jelenleg is homeopátiás szereket szedek, egy héten egy alkalommal 3x5 golyócskát (3 féle), ebből az egyik az alkati szerem. Biorezonancia vizsgálattal felmérettem az állapotom, és az ajánlott gyógyhatású szereket szedem. Többször kontrolláltattam, történtek finomítások. Nem olcsó történet. Nem a vizsgálat, a gyógyhatású szereknek az ára magas. Lassan mászok ki a tavaszi hirtelen állapotváltozásból. Nekem segített a hidegkamra, de hát nem vagyunk egyformák!

Ez a 3 porckorongsérv mennyire kezelhető? Érdemes lenne kipróbálni a CERAGEM ágyat, ingyenes bemutató központjai vannak. Ez hő és fizikai stb. hatás mellett széthúzza és összenyomja a gerincoszlopot ezáltal lehetőséget ad (egyéb hatásai mellett) a sérv visszahúzódására. Gyakorlatilag, egy határozott célirányos masszás a gerincoszlopon, lehetőséget kapnak a porckorongok, és idegpályák, hogy visszahelyezkedjenek a helyükre. Nem vagyok a reklám szakemberük! Valós eredményeket tudnak mesélni azok a betegek, akik részt vesznek ezekben az ingyenes programokban. A problémáink okát a gerinc változásaiban kell keresni.
A szervezet stratégiai választ ad a külső behatásokra, és egy-egy szerv munkáját áthelyezi másik szervre, azt túlterhelve jön létre a betegség. (Nem vírusról, vagy bakteriális betegségről beszélek). Részesei vagyunk az evolúciónak.

Keress megoldást az orvos mellett, mert Ő, az előírt protokoll szerint gyógyíthat, csak kevés nagy tudású tekintély engedheti meg magának az ettől való eltérést. De van ilyen orvos is. Ezért változnak a protokollok, meg a kutatások eredményének kényszere miatt.
Szervezeted visszaigazolja, ha közelítesz a megoldáshoz.

Ne fejtsd el a számítógépek megjelentek a gyógyászatban, de leginkább a magánorvosok akik egy-egy vonalra ráálltak, ezek segítségével (lásd. Etna javaslatait, ő aztán, dicséretére legyen mondva, alaposan utánanéz (önzetlenül) nemcsak saját, de más problémájának megoldásához is), keresztezve a legújabb tudományos, és távol-keleti gyógyászat több ezer éves tapasztalataival.

Elnézést, rövid akartam lenni. Több optimizmus, és jobbulást. Üdv! Gyula
Előzmény: Coccinea (715)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.16 0 0 715
Medrol. Én szedtem Methipredet - aminek tudtommal ugyanaz a hatóanyaga - de csak rövid ideig. Hirtelen lehúzza a gyulladást, ami adott esetben fontos lehet. De aztán minél előbb abba kell hagyni, de csak szép fokozatosan. Még egyszer szedtem aztán steroidot. Egy külföldi út során nagyon súlyos allergiát kaptam, akkor valami iszonyatos dózisban adták 3 napig, aztán két hétig fokozatosan csökkentve elhagytuk. Nekem egyik alkalommal sem volt következménye. Kérdezd meg, hogy nálad mi a szándékuk vele.

Kedves Gyula! Attól félek, hogy az írisz-diagnosztika is annyit fog megállapítani, amennyit már eddig is tudunk, tehát nem pontosabbat. Azért nem vagyok ellene, és amint lehetőségem lesz, rá fogom szánni azt a kis pénzt. Ha már a kryoterápiára kidobtam több mint 60 ezer forintot, plusz 5 napi megélhetést Bp-en (bérlet, kaja), miért ne. Csak fel kell térképeznem, hol és mikor...
Most a debreceniektől remélek valami új fejleményt, no de a hidegkamrában is nagyon bíztam, és nem jött be. Még most is ráz a hideg, ha rágondolok. És Te hogy vagy azóta? Diéta, alleopátiás gyógyszerek továbbra is, és minden rendben?

Kedves Etna, nem jó hír ez így karácsony előtt. Nekem meg a vizsgálatok során találtak a nyaki gerincemen 3 kisebb porckorongsérvet, amiből az egyik nyomja az ideget, ettől pedig folyton zsibbad válltól lefelé a karom és a kezem. Már el sem tudom különíteni a különböző okból kifolyólagos fájdalmakat a karomban. De közben dolgozom is, és valahogy a karácsonyra is fel kell készülni. Jobbulást neked!
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 714
Kedves Etna!

Remélem nem súlyos, és következmény nélküli lesz, ez a baleset. Mielőbbi gyógyulást!
Ja, és óvatosan a téllel! Inkább családi körben ünnepeld, mintsem kórházban a karácsonyt!
Üdv!
Előzmény: .ETNA. (713)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 713
Maximálisan egyetértek kedves Gyula, teljesen igazad van!

Inkább én is maradtam volna a net előtt és nem kellett volna elmennem egy karácsonyi ajándéknak szánt könyvet vásárolni. De hát így jártam, ugyanis,
a változatosság kedvéért, elestem, ill. megcsúsztam, szó szerint kicsúszott (oldalra) alólam a jobb lábam és a jobb oldalamon landoltam, egy frissen esett hóbuckán kb. 100 méterre a lakásunktól. Még soha életemben nem estem el télen, soha,soha, soha. Szerencsémre megállt egy kocsival arra járó fiatal pár, akik hazafuvaroztak, mert persze senki sem volt otthon:-(

A háziorvosom telefon-diagnózisa szerint, valószínűleg meghúzódott az ízület, vagy az izom a combtőnél. Mindenesetre rá tudok állni és hihetetlenül béna módon tudok bicegni ide-oda a lakásban, nem lila, nem duzzadt stb., ezért az orvosom szerint nem valószínű, hogy törés. Olyan aranyos volt, azt mondta a telefonban, hogy ha nem csinálod össze magad, miközben ráállsz, akkor nem törés:-))) Így most pihenek stb., de ha nem javul - jöhet a röntgen (ami ugye kórházban van, ahol ugye influ is lehet, amit ugye annyira-de-annyira el kellene kerülnöm), szerintem úgy nagyjából sejthetitek, hogy milyen kevéssé szalonképes mondatok forognak a fejemben:-))
Előzmény: Gyula65 (709)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 712
Ezt jó tudni, nagyon köszönöm, ezt az infót elmentettem a gépemre és megőrzöm rosszabb időkre:-)

Előzmény: Törölt nick (706)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 711
Kedves Avandia!

Pánikba nem kell esni, de az ördögi kör ott kezdődik, amikor a mellékhatásokra , és azok mellékhatásaira is "gyógyszert" kell szedni. Az idézőjel, annak szól, hogy állítólag minden "gyógyszernek" van mellékhatása (orvosi vélemény), aminek nincs az gyógyhatású készítmény.
Ettől, még lehet indokolt a szedése!
Jobbulást! Üdv!
Előzmény: avandia (710)
avandia Creative Commons License 2009.12.16 0 0 710
Kedves Gyula!

Köszönöm a gyors válaszod, megerősítetted a feltevésem! Akkor ez sajnos egy ördögi kör lesz attól tartok! Azt hiszem sürgősen megbeszélem a kezelőorvosommal a teendőket!
Mégegyszer köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat!

Üdv:
avandia
Előzmény: Gyula65 (708)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 709
Kedves Etna!
Csak kiegészíteni próbáltam átfogó javaslatodat. Egyik legjobb indikátor, benne van a múlt, jelen és a kezdődő jövő! Egy vizsgálat díja 5000 Ft. A patikában többet hagy az ember.
Jobbulást! Üdv!
Előzmény: .ETNA. (703)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 708
Üdvözöllek!
Nálam a Medrol, magas vérnyomást, majd nyombélfekélyt, mint mellékhatás hozott létre. Amikor azonnal elvették( ahelyett, hogy lassan kivezettek volna) tüdőgyulladást kaptam, ami 3 hónapig tartott, és csak azért múlt el de azonnal, mert visszaadták a Medrolt. Majd lassan kivezettek belőle. Egyébként olyan mint a kábítószer, alig várod, hogy beszedhesd! Ez az én tapasztalatom, másnak lehet, hogy pozitívabb, ismertem olyan személyt aki ennek a dupláját szedte, és tünetmentes volt. Én évekig szedtem, de ez már régmúlt.
Rövid időszakon keresztül, lehet problémamentes.
Jobbulást! Üdv!
Előzmény: avandia (705)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 707
Boc dikoka voltam, e egy másik nick név, van ahol kénytelen vagyok ezt használni.
Előzmény: Törölt nick (706)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 706

Drága Etna!

Hévizen müködik egy un. G. inaktiv osztály, nem elit de a kezeléseket és a tü vizét ott is biztositani tudják.í

Évente 2x lehet igénybe venni. Hosszas levelezés után a diszpécser árulta el nekem.A férjemet is oda szokták beutalni, igaz csak két hét, de ha egy ébne 2x igénybe tudja venni akkor az már 4 hét.

Tehát ha valaki szeretne menni oda akkor nyugodtan irjon a hévizi felv. irodának és kérje le  a lehetőségeket, ezt is fel fogják ajánlani.

Ez teljesen ingyenes, TB alapon müködi, persze a kezelésekért és atóért itt is fizetni kell. De akkor sem kerül napi 11-13 ezer ft-ba.

Előzmény: .ETNA. (702)
avandia Creative Commons License 2009.12.16 0 0 705
Szép napot mindenkinek!

Szeretném megkérdezni, hogy a Medrol nevű gyógyszerrel van valakinek tapasztalata?
Többszörös gerincműtét után ( 6 ) állítólag csigolyatest krónikus gyulladása alakult ki nálam, ami igen erős fájdalmakat okoz valamit mozgás és járástér beszűkülést. Most 10 napja szedem a Medrolt, napi 20 mg-ot, a panaszaim szerencsére csökkentek ami nagy megkönnyebbülés, csak a vérnyomásom kezdett el ugrálni, mind magasabb értékekre, valamint a látásom romlik. Ez lehetséges mellékhatása a Medrolnak?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Tisztelettel:
avandia
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 704
A 2-es érték szuper, hát nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mit "találnak ki" az orvosaid. Mondom én, hogy Dr. House kellene ide:-))

Én egy balatoni nyaralás előtt még itthon kezdtem érezni a csuklóm, én is azt hittem, hogy csak a sok pakolászás miatt van:-) Még szerencse a szerencsétlenségben, hogy már itthon kezdett sajogni a csuklóm, különben mindenki a Balatonra fogná, mert jó szokásom szerint, reggeltől estig a vízben vagyok :-)

Csak összejöjjön Párizs, annyira imádok ott lenni, de eddig általában egy-egy hét jutott csak belőle, most egy teljes év lenne - ez maga a kánaán :-)

Kedves Ibolya: nekem inkább a melegvíz használt, a jég inkább rontott, a KETO spray-t is használtam olykor (recept nélkül kapható, remélem jól emlékszem a nevére).
Előzmény: Coccinea (698)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 703
Hupsz, kedves Gyula rátapintottál a lényegre:-) El is felejtettem az íriszdiagnosztikát, pedig évekkel ezelőtt éppen így derítették ki a barátnőm betegségét (valami a bélfallal volt, nem emlékszem pontosan), pedig előtte orvostól-orvosig járt, különböző görcsökkel olykor mentő vitte a kórházba, aztán megunta és a kollégái tanácsára elment egy íriszdiagnosztikai vizsgálatra.

Ja és ezután kiderült még az is, hogy tejcukor érzékenysége is lett, hja, ha egy "üzlet" beindul:-))
Előzmény: Gyula65 (695)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 702
Fürdőjegy? :-)) Saját fülemmel hallottam,a mikor a főorvosnő azt mondta egy betegnek, hogy Mezőkövesdet fel tudom írni, de Hévízen már nem nagyon hall magyar szót, oda több mint fél évet kell várni... erről ennyit. Nem mellesleg ez az apró momentum is teljes mértékben alátámasztja, amit írtál az egészségügy egészéről.

Én azért szerettem volna mielőbb a biol terápiát, mert olyan kis "csodaváró" (vagy mifene) vagyok, hittem benne, hogy elmúlik, ha 20 % meggyógyul (élete végéig remisszióban marad tünetmentesen, egy idő után már gyógyszer nélkül is - ergo ez gyógyulás, akárhogy is nevezzük) én miért is ne? Azt hiszem 45 évesen juszt sem fogom feladni, évről-évre vannak új gyógyszerek, módszerek. Egyébként pedig nem akarok senkit elkeseríteni, de a legtöbb cikkben ezt azért óvatosan megemlítik: nagy általánosságban elmondható, hogy az RA (és hasonló betegségek) kb. 10 évvel megrövidítik az életet - ez manapság már biztosan árnyaltabb, de hát ez van, így jártam, pedig egy kb. 15 éve készített teszt szerint 83 évesen "kellene" meghalnom érrendszeri elégtelenségben:-))
Előzmény: DBA Biotech (699)
Ibolyafr Creative Commons License 2009.12.16 0 0 701

Nagyon hasonló cipőben járok én is,annyi külömbséggel hogy nekem a gyulladás minden laborértéken ott van.( 30-50között).Az MRI felvételt dec.6-án debrecenben készitették "jelentéktelen elváltozások" értékeléssel.

Csontcisztográfián sem a csuklómon,hanem mindkét csípőn és térden találtak bibit.

csípő és térd fájdalmat nem,csak csukló és kézfájdalmat érzek.

Nagyon elkesedtem,14éve tart és még csak43 éves vagyok.

Februárban kell visszamennem,addig marad a jólbevált hideg víz,vagy jég a sajgó csuklóimra.

Nektek is haszál a sajgó izületre a jég?

Előzmény: Coccinea (700)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.15 0 0 700
Kinek van igaza, és mely dolgokban?

Bár fel fogom tenni a kérdést Szekanecz professzornak is, tőled is megkérdezem: Ha a gyulladás már teljesen lement (belsőleg), akkor mi okozza a tüneteket továbbra is? És akkor miért lehet hasznos pl. megduplázni a Trexant, vagy biológiai terápiát kezdeni? Akkor mire hatnak ezek, ha gyulladás nincs is?

És még egy kérdés. A biológiai terápiát meddig lehet/kell kapni? Ha abbahagyják, nem újul ki a betegség?
Előzmény: DBA Biotech (696)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.12.15 0 0 699

OK, nyitott leszek:

a "centrumban", ahol vagyok, ott sok az RA és egyéb betegem, de gyakran látom, hogy fiatalok hónapokat várnak amig szakorvoshoz jutnak.

Hiába ott a top felszerelt pesti OEP finanszirozott rendelő, mondom a családorvosoknak, hogy soron kivül ellátom a gyulladásos betegeket, a 100.000 fős kerületből eddig az elmúlt fél évben 4-5 embert tudtam összeszedni! Mert a betegek össze-vissza vándorolnak, hiába ott a digitális rtg meg a fiókomban az anti-CCP gyorsteszt, a Metoject minta, mellettem a Toshiba ultrahang, a családorvosoknak még mindig a "derékfájás"  a sürgős reumatológia. Ez katasztrófa. Vannak betegek, de szedik a Medrolt és befogják a szájukat. Nem túl rég tértem vissza külföldről. Saját főnököm javasolta, hogy ne menjek vissza teljes állásban a centrumba dolgozni, mert nem tudom a két gyermekemet eltartani.

Külföldi kongresszusra eddig saját kutatási pénzből illetve ösztöndijből jutottam el, gyógyszeripari támogatást nem kaptam. Egyebekben egy fürdőjegy felirása még mindig sokkal jobb "business" a reumatológusnak, mit az RA betegekkel való gondoskodás. A terület nagyon testszik, senkit sem akarok az orvosától elvonni, szabadidőmben netezgetek, tanácsot szivesen adok.

 

Előzmény: Törölt nick (681)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.15 0 0 698
Na, ha esetleg mégsem gyógyulnál meg végleg, Párizsban akkor is biztosan jó lesz eltölteni egy évet. A kezeléseket pedig ott is megkaphatod, ha szükség van rá - vagy a férjed biztosítása, vagy az itthoni tb. fedezi a költségeket.

Nálam, mondjuk éppenséggel Spanyolországból hazafelé jövet jött elő a betegség. Már útközben kissé megduzzadt a csuklóm, gondoltam, hirtelen megemelhettem a bőröndöt... Azt se tudtam, hogy van ilyen betegség, és különben is úgy tervezetem, hogy 70 évesen is fitt öregasszony leszek. No mindegy.

Nagyon friss laborom van, tegnapi. A vérsejtsüllyedés 2. Már öt éve kb. ennyi. Kórházba kerülésemkor volt 11, ez volt a maximum. Soha többé nem volt 4-nél magasabb. Kb. egy hónapja immunszerológia vagy - mi a szösz is - volt Debrecenben, de mint írtam, az is tökéletes volt.
Jan. 21-én lesz egy csukló MRI, utána találkozom ismét a proffal, és akkor már talán válaszolgat is a kérdéseimre. Eddig annyit mondott, hogy bármi is lesz a végeredmény, akár RA, akár valami új diagnózis, a Methotrexat jó az összes ilyen rejtélyes reumás problémára, addig is szedjem csak. Már korábban is írtam, hogy a megfigyelések szerint RA-ban nem szimplán úgy működik a metho., mint a rákos sejteknél, miszerint csökkenti a sejtosztódást. Valami más, ismeretlen mechanizmust is kifejt. Ezért is lehet közben folsavat szedni, ami különben a sejtosztódást segíti, és elvileg csökkenti a metho. hatását. És láss csudát, RA-ban nem csökkenti a hatását. Valami tudományos oldalon olvastam ezeket, nem holmi magazinban.

Nem vagyok mélyen elkeseredve, hiszen a jó laborleletek mindenképpen azt igazolják, hogy nincs valami agresszív betegségem, de szeretnék már végre úgy ébredni reggel, hogy mozognak az ujjaim, és nem sajog a könyököm meg a vállam.

Köszi a tippet a hajhullásra, ki fogom próbálni. Most nekem is írt fel egy külsőleg használatos folyadékot (Alpicort) a bőrgyógyász, ráerősítek a tablettákkal is.
Előzmény: .ETNA. (694)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.12.15 0 0 697

a "profiknak"...

az OEP web oldalán (www.oep.hu) a szakmai oldalon a finanszirozási protokollok között ott van a RA terápiájának tervezett finanszirozási menete is (nagyon hasonlit a jelenlegire).

A hozzászolésok közül érdemes elolvasni a Szakmai Kollégium állásfoglalását, melyet Szekanecz prof. irt.  Elég jó irás...

DBA Biotech Creative Commons License 2009.12.15 0 0 696

részben igazad van a dolgokban....

 

legfontosabb a gyors gyulladásmentesség elérése, az a szerencsés, aki bázisterápiával el tudja érni, illetve aki minél később kap biológiai terápiát....

Az a gond, hogy aki hamarabb kap TNF blokkolót, főleg gyenge bázisterápia mellett annál hamarabb jöhet a "TNF failure" is, az újabb biologikum, stb... ördögi kör...

 

 

a jól beállitott bázisterápia mellett pár év után az aktivitás szépen mérséklődik.... nem csoda, hogy a szakma legjobbjai egyértelmüen hirdetik, hogy - elsősorban a páciensek érdekében!!!- NAGYON FONTOS a bázisterápiát lehetőleg minél tovább húzni... és aki jól be van állitva bázisterápiára, a biológiai terápia is hatékonyabb lesz, és jobbak az esélyek a tartós remisszióra!!!

 

egyebekben annyi klinikai vizsgálat van, hogy aki akar, az hozzájuthat, csak körbe kell néznie....

 

igazán az lenne a cél, hogy minden RA beteg minél hamarabb reumatológushoz kerüljön, és a DAS28 3.2 alá kerüljön- terápiától függetlenül. És e mellett az egész rendszer az ország gazdasági viszonyai között az egész finanszirozható is maradjon... ehhez persze jó alapellátási és szakellátó hálózat kell, hogy a beteg bekerüljön lakhelytől, szociális helyzettől stb. függetlenül, a beteget és az orvost szakmai és nem marketing szempontok irányitják. Jelenleg sajnos nem ez a helyzet... ezért kellenének - a korrupciómentes egészségügy mellett- erős betegszervezetek is, mint pl. amit Ausztriában láttam, aki a betegedukációt segitenék, tartanák az aktiv kapcsolatot a szakemberekkel, és nem a céges marketing alakitaná a dolgokat....

 

 

Gyula65 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 695
Kedves Coocinea!
Etna tanácsai mellett, gondold végig az alábbiakat.
Érdemes lenne egy iriszdiagnosztika elvégzése. Nem drága, a múlt, és az elkezdődött betegségtüneteket is jelzi.
Tanulmányozd: http://www.wellnesshetvege.hu/index.d2?target=news&id=101
Meglepő dolgok derülhetnek ki.
A döntés joga a tied, őket ajánlom. Jobbulást! Gyula
Előzmény: Coccinea (692)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.15 0 0 694
Hát igen, a hajhullás, vagyis inkább úgy mondanám: ritkulás, elég jellemző tünet. Nekem viszont segített a Biovanne, és nem is olyan drága, mint a Revalid, de a hatása éppen olyan jó. Persze nem tökéletes, hiszen ritkább, mint volt, de legalább nem hullik. Egyébként egy hajhagymából 7 szál haj nő, nem lehet, hogy miután a sejtosztódást meggátolja a gyógyszer, a hajhagyma sem "bír" fenntartani, növeszteni, akármi... 7 szál hajat? Ez a magyarázat elég logikus, nem? Mert nincsenek "kopasz" területek, mint pl. a vashiánynál (ugye ennél van), csak egyszerűen ritkább lesz az ember haja. Azért, ha még nem tetted, próbáld ki a Biovanne-t, nekem a reumatológusom ajánlotta és tényleg bevált.

A biol terápiát azért említették, mert szerintem alapból gőzük sincs mi bajod, de ez egyfajta protokoll: ha nem használ egyik "gyengébb" gyógyszer, gyulladáscsökkentő sem, jöhet a nagyágyú: a Metho (Trexan), esetleg szteroid (bár ez ellen ma már sok beteg tiltakozik), s ha mindegyik hatástalan, végső érvként ott van a biol. terápia, ami a legmodernebb gyógymód a gyulladásos tünetegyüttes csökkentésére.

Bár továbbra sem értem, hogy ha a vérsüllyedés nem mutat gyulladást a szervezetben, miért akarják csökkenteni a gyulladást, ami nincs is? Vagy előfordulhat ezek szerint az is, hogy a vérből nem mutatható ki a gyulladás jelenléte??? Egyébként pl. a vérsülly-nél mit jelent Nálad a "normális" szint, nyilván 20 alatt van, de mennyi volt pl. legutóbb?

Ha a szervezetben gyulladás van, de nincs külső betolakodó (vírus, bacilus, idegen anyag, testidegen egyéb ez+az stb.), és egyetlen szerved sem mutat eltérést (nincs begyulladva), akkor egyértelmű szokott lenni szerintem, hogy az immunrendszered zakkant meg kicsit, nem? Hiszen az immunrendszer koordinálja (végzi, szabályozza) a test védekező mechanizmusát, márpedig a gyulladás a legősibb ilyen védelmi módszer. Gondolj csak egy egyszerű szálkára, ami begyullad és előbb-utóbb kilökődik (ha nem tudod kiszedni). Szóval az autoimmun tutinak tűnik nem? Erről mit mondanak az orvosaid? S egyáltalán az RA-n kívül van más autoimmun betegség, ami reggeli ízületi merevséggel jár? Hm.. az életben nincs Dr. House, aki összerakná és végül kibogozná, hogy mi is a bajod, tulajdonképpen?

Amanda Hamiltonnak, egy angol táplálkozási szakembernek van néhány gyógyszállója, ahol kínos betegségeket gyógyítanak holisztikus - átfogó módszerekkel (méregtelenítés, böjt, beöntés, talpmasszázs, pszichoterapeuta segítsége, jóga stb.) a test és a lélek egyensúlyát próbálja újra helyreállítani, több csatorna is vetíti a dokumentum-sorozatot, ami ott készül. Erről jutott eszembe, lehet, hogy hülyeség, de elképzelhető, hogy Neked is ilyesmi irányba kellene kutakodni, miután a tüneteid nem egyértelműek és úgy tűnik a nyugati orvoslás csődöt mond?? Az orvosok szerint mégis meddig kellene még várnod, hogy valaki csak "kitalál valamit"? Ez tényleg idegőrlő lehet!

Ezért gondoltam, hogy ha megbukott a nyugati, akkor talán jöhet a keleti? Mit gondolsz? Nem tudom érdekel-e, de bemásolok egy linket, esetleg megnézheted, én is gondolkodom ilyesmin, persze majd ha már nem kapok infúziót: http://www.ambriel.hu/index.php/bemutatkozas. Viszont, ha jövőre tényleg Párizsban élhetek egy évig (ha összejön ott fog dolgozni a férjem), amennyire imádom Párizst (egyszerűen elvarázsol az a város, de tényleg), lehet meg is gyógyulok és már nem lesz szükség se a holisztikus gyógyításra, se a terápiára, a Metho-ról már nem is beszélve:-) Na jó, felébredtem az álmodozásból:-)
Előzmény: Coccinea (692)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 693
Coccinea a férjem ugyan igy van, mint te, neki is negativak a labor leletei, valószinü ezért kezdte el neki olyan nehezen a Metho curát az orvosa. Ő heti 15 mg-ot szed, időnként magától kihagyott egy-egy hónapot, de nem volt változás.
Viszont a kéz léáb merevség mégis csak arra utal.Amióta szedi a Methot.ill. most már Trexant, hizott 7 kg-ot, de valószinü ez a csontritkulásra szedett gyógyszer következménye is, mert a calcium be tud épülni a csontjaiba és igy nehezebbé válnak.
U.akkor azt is mondják, irják, hogy a csontritkulás is egyik fő tünete az RA-nak, házt ez meg is volt. Te hogy állsz ezzel?
Igazad van, még véletlenül se szedk be annyi mennyiséget a Trexanból, tényleg nem is értem mire alapozzák a doktoraid a bilógiai terápia majdani alkalmazását?
Elgondoltató, de tudod mindig vannak eltérő esetek, nem lehet még uyan azon betegséget sem egyformán egy kaptafára kezeleni vagy venni.
Coccinea Creative Commons License 2009.12.14 0 0 692
Mikor elkezdtem szedni a Methotrexatot, hosszú időn keresztül iszonyatos hányingerem volt reggelente, meg napokig émelyegtem. Az émelygés egy kicsit még az 5. évben is megmaradt. Most meg, semmi ilyesféle tünetem nincs, viszont marékszámra hullik a hajam. No, ezért rettegek, hogy felemelik a heti 7,5 mg-os dózist, mivel az ízületi problémák, főleg a reggeli ujjmerevség csöppet sem javul, a hajam viszont fogy. Ezzel ijesztett meg DBA. Méghogy heti 20-30 mg! Az én mértékegységem szerint az rengeteg, nem hinném, hogy valaki rá tudna venni, hogy annyit beszedjek.

Ha legalább valamelyik orvos elmagyarázná, hogy milyen módon hat a Trexan egy olyan betegnél, ahol az immunológiai eredmények, és minden érték, ami csak gyulladásra utalhat, tökéletes. Most csináltak egy alapos labort Debrecenben, és egyetlen érték sem hibádzott. Mégis, a doktornő azt mondta, hogy a későbbiekben a biológiai terápia lesz egy lehetséges alternatíva. Hirtelen még kérdezni sem tudtam, annyira meglepett, mert annyira nem értem, hogy miért jó az nekem.

Egyelőre marad a kivárás. Két orvoshoz járok párhuzamosan, valaki csak kitalál valami okosat.

Köszi a biztatást.
Előzmény: .ETNA. (691)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.14 0 0 691
Igen, tudom a Te eseted sajnos speciális, mert ahogy írod " ki tudja mi"-d van... el is hiszem, hogy halvány lila gőzük sincs, hogy hogyan kezeljenek. Én a Te esetedben inkább az alternatív diagnosztikai eljárásokra fektetnék nagyobb hangsúlyt (ha eddig még nem tetted), hátha azokkal a módszerekkel "fülön csíphető" a tüneteket kiváltó ok. Egyébként ne légy ennyire negatív - cseppet sem untatsz:-))

Az én esetemben viszont nincs apelláta, RA és slussz-passz, érdekes is az ember, mert emlékszem anno szinte imádkoztam, hogy Lyme-kórom legyen inkább, mert arról azt olvastam, hogy antibiotikummal véglegesen meggyógyítható..., ezt ma már butaságnak tartom, és hát a mellékelt ábra szerint nem is jött össze:-)

A Trexan és a Metho sejtosztódás (ergo immunsejtek) csökkentő gyógyszer, a Remicade pedig TNF alfa gátló, vagyis a szervezetemben egy speciális fehérjét (alfa-tumornekrózis faktort - TNF) köt meg, amelynek a gyulladásban van szerepe. A kettő nem helyettesíti egymást, viszont kombinálva jól kiegészülnek:-) Viszont együtt tök jól megakadályozzák az állapot romlását, a gyulladás szintet a normálison (a középső, felső megengedhető határ körül) tartják.

A Trexannak van ugyan máj és vesekárosító hatása, csökkenhet a fehérvérsejtszám, de ezt a havi vérvételek alkalmával mindig ellenőrzik, így időben felismerhető, s a gyógyszer elhagyása után MARADÉKTALANUL megszűnnek. Na ezért nem félek én a májfibrózistól stb. Mellesleg egy szegény alkoholista nőismerősünk úgy kb. 40 évesen simán kijött a májkómából, pedig az orvosok-nővérek már "temették", szóval alapból a májat nem kell félteni (csak a normál szinten persze), mert nagyon jól képes regenerálódni! Ezt egyébként ahogy már írtam egy párszor, saját magamon is tapasztaltam, egy havi Metho szünet és tök jó lett a májfunkcióm. Ez a két év alatt egyszer fordult elő, egyébként a nálam normál esetnek számító szürke hétköznapokon is csak egy egészen kicsit emelkedett a májf. a vérképem szerint.
Előzmény: Coccinea (690)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.13 0 0 690
Elég sok részletet elmondtam már a betegségemről, nyilván tudod, hogy nem a fórumozók tanácsai alapján gyógyítom magam. De az is igaz, hogy valóban a fórumról vettem azt az ötletet, hogy elmenjek Debrecenbe ahhoz a professzorhoz, akit DBA javasolt, és aki szerinte az egyik legjobb az országban. 4 évvel ezelőtt is jártam már Debrecenben egy neves professzorasszonynál, aki valósággal elzavart azzal, hogy a kezelőorvosom a legtökéletesebb terápiában részesít, maradjak nyugton. Itt is egy főorvosasszony kezel, azt mondhatom, elég nagy odafigyeléssel. De hiába, mert az odafigyelése nem elég. Jártam már Kecskeméten egy sokak által tisztelt professzornál is, aki szintén támogatta az itteni kezelést, megtoldva azzal, hogy szedjek non-szteroid gyulladáscsökkentőket is. Erre Debrecenben megkérdőjelezték, hogy egyáltalán RA-m van-e, és nem is folytatom, mert nem akarlak untatni.

Természetesen nem akarom más kezébe adni a döntést, csak várom, hogy mikor valaki valamit állít, ami szembe megy az általánosan alkalmazott terápiákkal, akkor magyarázza meg azt is, hogy miért jobb az, amit ő javasol.

Én öt éve vagyok RA-s (vagy ki tudja mi-s) és az első két hét után folyamatosan remisszióban vagyok. Ám ez engem nem tesz teljesen boldoggá, mert bár remek laboreredményeim vannak még gyógyszerek nélkül is, és tökéletesen el tudom magam látni, fel tudok emelni 2 kg-t, fel tudok menni a lépcsőn, stb, de közben fáj egy csomó mindenem, és ebbe nem akarok belenyugodni, mint ahogy abba sem, hogy esetleg fölöslegesen bekapkodjak több deka methotrexatot, vagy Remicade-t vagy bármit, mert most éppen az a divat.

Te nem gondoltál még arra, hogy talán - ha már remisszióban vagy - nincs is szükséged tovább a biológiai terápiára? Lehet, hogy elég lenne a 3 szem Trexan is.
Előzmény: .ETNA. (685)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.13 0 0 689
A Remicade-nek ez az egyik feltétele, a többi terápiát nem ismerem (Enbrel, Humira, Remicade és Mabthera...).

Minden alkalommal ki kell töltenünk egy kérdésekkel teli lapot az állapotról, bejelölni, hogy az adott tevékenységet nehézség nélkül, kis nehézséggel, segítséggel stb.stb. tudom csak végezni (pl. ki tud-e szállni az autóból, a feje felett lévő polcról le tud-e emelni 2 kg krumplit, le tud-e gond nélkül hajolni a földre esett papírzsebkendőért, tud-e lépcsőn közlekedni, használ-e segédeszközt az alábbi tevékenységekhez: fürdés, öltözködés stb.stb.) + nézik a vérvételi lelet eredményét és ez alapján számolják ki az indexet.

Valami ilyesmi lehet, pedig már láttam egy párszor, de sose figyeltem meg igazán, gondolom van egy sablon, ami alapján a válaszokat és a leletet "pontozzák" és átlagolják. Elvileg akkor kapható a biol.terápia, amikor egyéb kezelések (gyógyszer) nem javítanak az állapotodon, és mindaddig kapható, amíg az indexed alapján az állapotodban javulást eredményez és a remisszió (tünetmentes, időlegesen nyugvó állapot) tartósan fennáll.

Bazi nagy szerencsémre az én leleteimen már hosszú hónapok óta ez szerepel: "remisszióban", remélem ez így is marad úgy kb. még 40 évig :-)) Szívből kívánom ezt Nektek is!!! Ámen!
Előzmény: Törölt nick (688)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 688
Mi az a 5.1 DAS278, és hogy számolják ezt ki? Miért vagy annyira biztos benne, hogy a MTX olyan jó, és hogy veszélytelen 20-30mg/hét adagban? Valamikor írtad, hogy akár májfibrózist, vagy mi a csudát is okozhat. Mondd, miért neked higgyünk, miért nem annak a dokinak, aki azt mondja, hogy a gyógyszer mellékhatásokba fogunk belepusztulni 10-20 év múlva?
Coccinea én erre utaltam, nem akartam én sem a doktort bántani. És ha csak igy lehet minőségibb életet ééni és tényleg a biol.terápiának alapfeltétete a Metho szedése akkor nincs választási lehetőség.
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.13 0 0 687
Ezt tettem én is a férjem esetében Hévizen. Nagyon szabadkozott, nagyon nehezen tudta férjem rátukmálni a pénzt, de sikerült. Nagyon aranyos, kedves csajszi, nem pénzért tette amit tett ezt állithatom
Előzmény: .ETNA. (686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!