Keresés

Részletes keresés

msz67 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 244

lassan egy éve nyavalygok de még nem volt magaabb hogy szóltak volna érte.mindig a vörösvérsejt volt alacsony, most állitólag az jó, a fehér ne emelkedett, megnézegettem interneten is az elsö záróimon látható fehérvérsejtszámokat és nem volt kiugró.Vannak olyan oldlak ahol az ember megnézheti a laborleleteit. A házipatikán is  van olyan rész. Néha elszöszmötölök vele, érdekel hogy mi van velem.Igaz a latinból semmit nem értek.

msz67 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 243

ma már mulófélben van és nem lett alacsonyabb, a multkor egy hónapja is megvolt és vettek vért, a nővérke még hülyéskedett hogy honnan vegye,

mirtelo Creative Commons License 2011.11.07 0 0 242

Szia!

 Szerintem a magasab fehérvérsejtszám lehet a menszesz miat is. Iklyenkor a szrezet immunrendszere is gyengülhet.

Egy laikus gondolatai. 

Szerintem is megkéne kérdezni a korházi dokit. Megnyuktatna a válasza.

Előzmény: msz67 (240)
mirtelo Creative Commons License 2011.11.07 0 0 241

Szia!

Sajnos ez más szakiránynál is így van. Pl. vegyész, biológus. Gyakorlat nélkül nem veszik fel sehova. De hol szerezzen gyakorlatot?

Előzmény: Taktus (236)
msz67 Creative Commons License 2011.11.07 0 0 240

megvolt az ujabb vérvétel, nem csökkent a fehérérsejtjeim száma, de csak egy kicsit hagyta el a normál tartoményt,a háziorvosom belenézett a torkomba, nem látta pirosnak már,szerdán megyek vissza influenza oltásra, renelési idö elött adják be egy csoport nönek, másik nap egy csoport férfinak. Dokinéni azt mondta ha megnyugtat kérdezzek rá a korházi dokinál, de azt mondta elöfordulhat ilyesmi, még egészségeseken is gyulladás van magasabb a fehérvérsejtszám, de nálam más, mert fogékony vagyok mindenre. 

Taktus Creative Commons License 2011.11.07 0 0 239

Nem csodálom,hogy félsz a holnaptól,én is félnék,érthető,de ügyes és erős leszel.Túl leszel rajta mi meg gondolatban majd melletted leszünk.

 

Amit meg az emberi bánásmódról írtál,sajna igaz.Sokszor emberszámba se veszük a másikat,de sokszor még betegen sem kapjuk meg az odafigyelést.És hiába kedvesek az orvosok,az ápolok tiszta sterszben van a legtöbbünk amikor menni kell és tudjuk mi vár,egy injekció,egy vérvétel,egy kellemetlen vizsgálat stb.,persze egy kedves szó,egy ügyes,tapasztalt orvosi kéz,tapintat,diszkréció igen sokat számít akár betegség miatt,akár egy alkalmassághoz szükséges igazolás miatt megy az ember el hozzájuk.Csak sajna erről sokszor elfeledkeznek.De akik meg nem azoké minden tiszteletem és megbecsülésem.

 

Fel a fejjel,szorítunk neked és nagyon is megértünk téged.Bíztos gyorsak és ügyesek lesznek  majd holnap is.

Előzmény: msz67 (238)
msz67 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 238

megvan a kezelőorvosom mobilszáma de nem merem hivni, félek is egy kicsit töle, hogy mit fog mondani soron kivül és zavarni sem szeretném.Ha zavarom akkor meg azonnal szót kell fogadni akkor is ha azonnal leszivna tölem csontvelöt. Örülök ha csak akkor kell mennni amikor ki van adval Pedig nagyn figyelmesek velem.

Már néha ez a sok figyelmes ember is terhemre van, mert tudom hogy a szeretet és az odafigyelés a betegségem miatt van. Jobb szeretném ha nem szeretgetnének különösebben csak rendesen normálisan kommunikálnénk,mert akkor egészséges lennék.Egészségesen a magas követelmények a vasszigor sem probléma.Most mindenki nagyon kedves néhány kivétellel mert most beteg vagyok és nem tudják mikor halok meg, vagy  mikor kerülnek ök sorra.Normális körümények között nem megy az egymásrafigyelés . Ahhoz betegnek kell lenni, hogy az ember emberi bánásmódot kapjon, egészségesen nem tudtam elérni hogy egy boltban visszaköszönjenek és készsgesen kiszolgáljanak, mostanság azt sem tudják mit adjanak.a gyógyszerésznök is udvariasak nagyon. 

msz67 Creative Commons License 2011.11.06 0 0 237

lehet hogy köze volt a magas fehérvérsejthez, hogy fájdogál a torkom, és megjött? ennyire elöre jelzi a lelet? de jó lenne ha csak ez lenne.Már egy kicsit ideges vagyok, holnap vérvétel.pár óra után van eredmény.

Taktus Creative Commons License 2011.11.06 0 0 236

Sajnos mindig találnak kifogást mért is nem jó nekik a jelentkező,de ha belegondolunk minden cégnél,új helyen még ha csak irodai munkát,vagy könyvelést néznénk most alapként,másképp  megy kicsit,hisz könyvelő program is sok féle van,így mindegy mennyi tapasztalata van a jelentkezőnek meg kell tanulnia az új programot,be kell tanulnia.Ezért más területeken is így van.Így az hogy milyen gyakorlata van nem is annyira fontos ha így vesszük,mert lehet a másik helyen másképp kell mindent csinálni.

 

Meg hogyan legyen bárkinek is gyakorlata ha még esélyt sem adnak rá,meg cégekhez sem lehet még iskolásként,egyetemi vagy főiskolai tanulóként elmenni igazán,ahol valami tényleges gyakorlatra szert is tennének,mert ha ki is találják legyen gyakorlat,akkor is sokszor teljesen másra fogják be a tanulókat,semmit nem tanulnak,ami valóban kellene a  majdani későbbi munkavégzéshez.pl középiskolásként volt közgázba járó barátnőm is 4 év alatt őszintén semmi lényegeset nem tanult,gyakorlaton meg nyáron csak gépelt,meg nyotatott,kávét főzőtt,volt akinek a cég meg simán leigazolta a gyakorlatot.De más szakmáknál is sokszor ez a helyzet.

 

Na mindenkinek szép vasárnapot!

Előzmény: mirtelo (233)
Taktus Creative Commons License 2011.11.06 0 0 235

Ó,köszönöm,bár mivel sok téma között ugrálok,nem tudom melyik a jó,de örülök neki,ha tetszet.

 

Mindenkinek jó hétvégét  még a mai napra és erőt a hét újbóli kezdéséhez!

Előzmény: Törölt nick (234)
mirtelo Creative Commons License 2011.11.04 0 0 233

Sziasztok!

Beleolvastam a forumba kicsit.

Msz67:

Szoritok neked hogy minen rendbe legyen hétfőn.

Taktus:

Hát igen  35 felett télleg nehéz elhelyezkedni főleg ha frissen végzett is az illető. Gyakorlata még nincs de nem is fiatal.

Szép hétvégét nektek. :)

Előzmény: Taktus (232)
Taktus Creative Commons License 2011.11.04 0 0 232

Az egy kereset az ismerős nekem is,amikor még diákok voltunk a tesómmal akkor volt nálunk munkanélküliség a családban és hát a munkaügyi az nem is tudom mért van,munkát,tanfolyamot nem tudnak adni,utóbbit ritkán és sokszor protekciósoknak,órákat ülnek az emberek csak hogy újabb időpontot adjanak nekik amikor meg kell jeleniük itt,szóval a tevékenységük egyenlő a nullával.Ezek igen nehéz évek voltak és a gyerekek,a fiatalok a leggonoszabbak ilyen helyzetbe,mert kigúlyolják,szívatják aki szegényebb,én mindig kamuztam amikor a karácsonyi ajándékokról kellett beszámolni osztályfőnökin,ezt nem is kellene csinálni a suliba,nem helyes,mert vannak akik úgy élnek mint a császárok,százezres ajándékokat kapnak,a másik kissrác meg kiájul az éhségtől a padból.Erről ez a véleményem.

 

Nehéz helyzet és 35 éves kortól meg már igen nehéz új melót is találni,röhej de ez van.Aki a suliból kerül ki az a szakmai tudás,gyakorlat miatt nem kell,de kérdem én akkor honnan szerezen gyakorlatot?Aki meg idősebb azért nem talál,holott egy idősebb kollega a friss húsnak át tudná adni a tapasztaltait.Utána meg sírnak hogyan fogják a mostani fiatalok eltartani a szüleiket,az időseket,miből lesz nyugdíj.Persze fiatalként én sem kaptam évekig munkát,hol az volt a baj még nincs gyerekem és mi van ha 1 év múlva szeretnék,van kifogás bőven,a legrosszabb melókra is rengetegen pályáztak.Ez van.Tudom milyen nehéz lehet.Mi sem tudunk kiruccani,ha van egy kis pénz az kell másra,főleg most télen.A lényeg ennél rosszabb ne legyen.

 

Magam nem ismerem annyira,több személyiség rejtőzik bennem,ha lehet így fogalmaznék.Az irigykedőt,még ha néha érthető is miért az nem szeretem,de az is én vagyok.A segítőkésszel nincs bajom,de a hirtelen haragúval,tudod sokáig magamba tartom aztán hirtelen robbanok,na azt sem szeretem,de az is én vagyok,ez nem tudom lehet e genetikai,de apám úgyan ilyen és a családjában többen is.A legnagyobb baj,hogy el kellene fogadnom magam és nem olyanra vágynom ami nem lehetek,szebb,jobb,tehetségesebb ilyesmik,meg arra vágyom hogy az időt vissza lehessen forgatni és minden másképp alakuljon,újra gyerek lehessek és minden jó legyen.De ez nem lehet,sőt csúnya dolog más családot,valami ideálist,nem merem leírni mi volt mindig is a legfőbb gond a családban,tudod az anya a családban az összetartó erő,a villámelhárító és ha azzal vannak gondok,akkor kisiklik minden,elromlik,ha ő nincs rendben a család sem lesz.

Előzmény: ghepard (230)
Taktus Creative Commons License 2011.11.04 0 0 231

Szia!

 

Hétfőn majd szórítok neked és addig is próbálj teljesen kikapcsolódni és nem is gondolni arra csillagra,csak pozitív gondolataid legyenek és próbálj teljesen megfeledkezni a gondokról.Reméljük semmi rosszat nem jelent,csak most nem szabad beparázni,persze tudom mondani a legkönnyebb.Fel a fejjel és érezd jól magad hétvégén,felejtsd el minden gondod erre a kis időre.

Előzmény: msz67 (228)
ghepard Creative Commons License 2011.11.04 0 0 230

Nekem minden napom jól telik mostanában, minden napnak örülök. Egyébként már július eleje óta csak szerda, csüttörtök és pénteken melózok. Hétfő, kedden szabadságot veszek, mint minden évben. Nincs lóvé kiruccanásra (az asszony már 12 éve nem dolgozik és semmi lóvét nem kap), meg az árak elképesztőek. Az idén igencsak elhúzódott a szabi, mert jól jöttek ki az ünnepnapok. Tehát volt négy nap szabadom és 3 nap mentem melóba július elejétől mostanáig (ezen a héten is szerdán jöttem csak).

 

 A legjobb hely magadban van, oda kell(lene) fordulnod. Megismerned Magadat, feltérképezni, mi hol van, hogyan működik. Ha rosszul, miért rosszul. Ahogy egyre jobban megismered magad, nem fogsz csalódni magadban sem és az emberekben sem. Ha megismered magad, ismerni fogod az embereket is. Nekem mindenki ismerős, elég ránéznem, vele lennem pár percig és kb tudom milyen ember............

 

Hát akkor köszi szépen és Nektek is a legjobbakat..........

Előzmény: Taktus (227)
ghepard Creative Commons License 2011.11.04 0 0 229

Ez a jó felfogás,mindent megtenni ami tőled telik,felvenni a küzdelmet a betegséggel,megpróbálni szinten tartani és nem hagyni hogy a kárörvendőknek legyen igazuk.

 

Szerintem nem hogy jó, hanem inkább a legjobb felfogás. Nálam már 32 éve működik a dolog........ 

Előzmény: Taktus (226)
msz67 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 228

Megvolt egy ujabb vérvétel, nem vagyok tul nyugodt, kicsit magasabb a fehérvérsejtszám egy csillag ott van.remélem nem most fordul át leukémiába amikor már olyan jól voltam.Nem mondott a dokinéni semmit, csak hogy hétfön ujra vesznek vért, pár nap eltéréssel. November vége felé kell bemenni a kórházba ujra, ha a hétföivel probléma van akkor soron kivül, remélem nem lesz semmi hétfön.Odafigyelek magamra mindent megteszek.Hétvégére megint eltünök.

Előzmény: Taktus (226)
Taktus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 227

Nagyon szívesen,remélem neked is egész jól telt ez a pár szabadnap,igaz sokat kellett futkosni és nem igazán szeretek a temetőbe járni,az elmúlással szembesülni,nálam a nagyszülők meg nem olyan rég mentek el,ami így még rosszabb,(de ez az élet,csak remélem talán van valami jó hely és mind ott vannak,még ha teljesen hitettlen is vagyok,remélem talán van ilyen hely,ha már az élet nem mindenkinek jó és szép,legalább a halál  legyen az,ott legyen egyenlőség,béke stb).De azért jó volt ez a pár nap,kicsit összefutni a rokonokkal,beszélgetni még ha csak rövid ideig is tartott.Kicsit a rohanó,minden napokból kilépni.

 

Előre is szép és jó hétvégét kívánok ismét mindkettőtőknek,én már alíg várom,péntek délután legyen és akkor tudom ismét pár nap pihi.

Előzmény: ghepard (225)
Taktus Creative Commons License 2011.11.03 0 0 226

Ez a jó felfogás,mindent megtenni ami tőled telik,felvenni a küzdelmet a betegséggel,megpróbálni szinten tartani és nem hagyni hogy a kárörvendőknek legyen igazuk.

 

Még ha valaki nem is kárörvendő,mert ilyen is van akkor is gyakran egyből a legrosszabbra gondolunk és át sem gondoljuk miket mondunk és az a másiknak milyen rossz is lehet,milyen rosszul is eshet,meg minden betegséget egyesek mindenféle butasággal akarnak megmagyarázni,bűnőkkel,tettekkel stb,nem kell az ilyenekre hallgatni,jobb ha hagyjuk hogy  a mondandójuk elmenjen a fülünk mellett,van bőven aki melletted áll és bíztat ez a lényeg.Örülök,hogy mostanában elég jól vagy.Pihenj sokat és amíg jó idő van használd csak ki.:)

Előzmény: msz67 (222)
ghepard Creative Commons License 2011.11.02 0 0 225

Neked és ghepardnak is jó hétvégét előre is!

 

Köszi szépen így utólag is. Csak most olvasom. Neked is és mindenkinek,nyugodt, békés mindennapokat....... 

Előzmény: Taktus (220)
ghepard Creative Commons License 2011.11.02 0 0 224

Hát igen, az élet már csak ilyen, tele van harccal.

 

Túl sok a rossz tapasztalat.

Én is így gondolom, ezért mindent megteszek, hogy ne kelljen azt tapasztalnom, mi folyik ott.........

Előzmény: Taktus (219)
msz67 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 223

Ameddig tart tart ez az állapotom, ha nagyon  magatehetetlen lennék egyszer akkor nem is akarom tovább huzni, akkor igazuk lesz a károgóknak de most még nem ez a helyzet. mindent bevetek a gógyulásomért, amit betegek ajálottak. az egyik volt beteget látom is sokszor hogy kutya baja pedig  levették a mellét és már dolgozik. A másik betegtárs leukémiából gyógyult egy csomó természetes szert szed azóta is, már hét éve hogy tulélte a leukémiáját. nem kell mindjárt temetni vészjóslóskodni, igaz én is abba a hibába esek amikor el vagyok keseredve. Amikor bemegyek a kórházba  akkor mindig betegebb leszek lehuz a környezet, ez még istenes, de a régi az kegyetlen volt.Három nénivel voltam egy szobában.Itt csak egy fektetöbe visznek aholl nem kell sokat bentlenni csak a két órát a transzfuzió után.  Emlékszem amikor a mandulamütétre vittek a legnehezebb az volt amikor elöször le kellett feküdni a kórházi ágyra, alig tudtak a növérek ágyba parancsolni. Csak egy egész picit feküdj le, én meg bömböltem hogy nem akarok ott mardni. Amikor az embert ágyba fektetik onnantól tudatosul hogy most ottmarad a kórházi dolgozóknak kiszolgáltatva.onnantól egy másfajta élet kezdödik.Rossz esetben kuss a neve, jobb esetben partnernek tekintik.Most ahova járok nagyon kedveek kérdésre el is mondanak dolgokat, kérdés nélkül csak a legegyszerübben magyaráznak mindent.

msz67 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 222

szerencsére jól vagyok. a multkori leletem is  jó volt. rosszabbat vártam, ahogy elmondták nekem hogy mi várható rosszabbra gondolta, de remlélem lassan megy a leépülésem vagy mes is áll. Meg akarom mutatni a károgóknak hogy megmaradok. szeretnek az emberek fölöslegesen vészmadárkodni károgni.Igaz az elején én is károgtam, nem értek hozá, amit tudok megteszek, beveszem a termszetes dolgokat is, és talán lassabb lesz a folyamat.A hasbaszurit eredetileg a betegnek magának kell beadni magának Nekem barátok adják be, az egyikük magát is szurja.Kétnaponta  kell a hasamba szurni, lehet hogy késöbb  ritkithatják a transzfuziókat. Most valahogy szinten vagyok, de ez nem  fog örökké tartani.

A mandulamütétnél engem is lekötöztek, valami nagyon büdöset megszagoltattak. A számhoz nyomták azt az erös szagu valamit.csak arra emlékszem hogy sokat sirtam eglsz nap és egész éjjel, nem tudom hogy éltem túl. szerencsére én csodával határos módon nem véreztem be. kedves vicces doktorbácsi volt a madáarászban.A növérek és az ápolók elég szigoruak voltak.Nem  lehetett  látogatni egyszer jöhettek be a szüleim, utána már csak akkor láttam öket amikor elvittek haza. Hiszek benne mert müködik, beszélte gyógyult rákossal. sok emberrel konzultáltam a természetes szerekke kapcsolatban.Betegtársakkal. nem az eladdóna hiszek. jobban hiszek abban ha egy betegtás jobban van. 

Előzmény: Taktus (220)
msz67 Creative Commons License 2011.11.01 0 0 221

Tudom engem is vizsgálgatnak. mindig van vérvétel elötte.Nagyon aranyoak rendesek kedvesek elem, igaz néha fájdalmas vizsgálat is van.Tudom hogy segiteni akarnak.Jobban is vagyok szerencsére  mostanában, igaz ha menni kell be a kórházba akkor eröt vesz rajtam a félelem még ezeknél a rendeseknél  is.ha be kell menni egy izsgálóba kezelöbe tiszta ideg vagyok. Novemberben is megyek.

Előzmény: gynomed (218)
Taktus Creative Commons License 2011.10.29 0 0 220

Örülök,hogy jól vagy és hogy a héten megint egész jól voltál.Rendesek hogy a háziorvosi rendelőben leveszik a véred,azért így sokkal jobb szerintem.A hasba történő injekciót azt is a háziorvosod adja be?-ha igen rendes tőle.Igazából nem kell ahhoz betegnek lenni,hogy a rossz emlékeink,akár kórháziak,akár egy sima vizsgálattal kapcsolatosak megmaradjanak bennünk.Azt hiszem ezek ha csak nem vagyunk elég kicsit örökre  megmaradnak,a mandulat műtét meg akkoriban elég brutálisan zajlott,mert úgy tudom az orrmandulát nem lehet érzésteleníteni és azt érzéstelenítő nélkül kitépik,a sima érzéstelenítés meg a mandula kiszedésekor is szörnyű.Meg csak leszíjazzták akkoriban a kicsiket,középkori módszer,ma már humánusabban megy hál istennek.Én mandulám is ki akarták szedni,de orrvérzős voltam és így mindig megúsztam a műtétett,vagy épp begyulladt a mandulám,nekem folyon gennyes és hónyagos volt,így sose volt jó az időpont aztán szépen kinőttem,lehet jobban is jártam,mostanában pár évvel ezelőtt hányszor lehetet hallni belehaltak a kicsik,a seb felszakadt és elvérzett,pedig csak egy rutin műtét lett volna.Ezt átélni egy szülőnek.

 

Jó hogy hiszel valamiben,a hit a legfontosabb és a legjobb fegyver.Remélem jól telik majd a hétvégéd,mi biztos futkossunk szokásos módon,néha ezt is kell.

 

Neked és ghepardnak is jó hétvégét előre is!Óvatosan az utakon,ilyenkor nagy a forgalom és a figyelmetlen vezetők is.:)

Előzmény: msz67 (209)
Taktus Creative Commons License 2011.10.29 0 0 219

Amit írtál a hajléktalanról és végülis az egész az elégedettséggel és a boldogsággal függ össze,még ha valójában a boldogság az csak egy pillanatnyi állapot  is,elgondolkodtat és igaz.Van aki azért választja a hajléktalanságot,vagy a csavargó életvitelet mert ez is egyfajta menekvés a rohanó,feszítő életvitelünk elől,a sok stresz elől,nekünk furcsa de van akinek így sokkal nyugotabb az élete,végülis Pesten mutatta a tv is,hogy vannak hajléktalanok akik fából házat húztak fel,összeálltak,állataik,tyúkok pl vannak,kapálnak,kertészkednek ebből élnek meg,és lomtalanításkor ami kell fűtéshez,vagy csak valamiféle bútor beszerzik és igaz szegényen,de boldogabbak.Tudom furcsa de így van.Valaki meg bele kényszerül,akár egy rossz házaság és a másik fél viszi a házat,lakást,gyereket,vagy munkanélküliség és egyedül van,nincs társ,szülő aki segítsen,fizetni  nem tud és már az utcán is van,egy rossz hitel és elúszik minden.Vagy kikerül az államigondozásból nagykorúként és ott van egyedül.Így azt kell mondanom elítélni nem lehet könnyen a hajléktalanokat.Meg szintén a tv-ben láttam M1-en azt hiszem egy ilyen sorsot mutattak be,hogyan jutott odáig,államigondozásba került,az elő és utó élete az intézet előtt szörnyű(verés,szeretetthiány,elhagyás,éhezés stb és alkolista szülők,a testvéreit mind más helyre vitték,ne hogy egy kis kapocs is maradjon és még fél roma származású is volt,inteligenciája egyébként magas és írói,kölői vénái is voltak,később írt is verseket és az életét,olvastak fel belőle,persze mivel hajléktalan lett korán meghalt a máját tönkre tette a pia,hiába állt le vele),szeretett semmi,utána felőttként kikerült az utcára,családot alapított,a férje eljátszott  mindent így elvesztett mindent a családot is,hajléktalan lett,a hideg elől alkohollal védekeztek,ami = az alkolizmussal és mire leáll valaki már oda a mája és kitudja mennyi ideje van hátra.Csak az írásai maradtak fenn,élt kb 45 évet.Hány ilyen élet.Nem tudni kinek mi a története,van aki tehet arról hogy ott van ahol,de hányan nem.

 

Sokszor aki szegényebb van hogy elégedettebb és nyugotabb,mert nem minden a pénz ez is igaz.Több jó anyagi körülmények között élő ismerősőm van,átlagnál jobban élnek és náluk látni ezt,mi akiknek vannak anyagi gondjaink nem panaszkodunk annyit,mert nem is merjük elmondani mi a gondunk,azt hogy napról-napra élünk.Nekik és a gyerekeiknek meg az a normális hogy napi szinten Mekiznek,gyors kajálnak,minden kell nekik és úgy is érzik minden jár,de vissza már nem honorárnál a szülők felé.ez a természetes.Sokkal többet panaszkodnak ezt tapasztalatból mondom.

 

 

 

 

Orvosok mind körültekintés szeppontjából:ezzel én sem értek egyet,kevés van,sok orvos,ha  nem magánrendelésre mész ember számba se vesz,vagy megalázó helyzetbe hozznak,pl le kell vetkőznőd egy vizsgálathoz ,a folyosó meg teli vizsgálatra várokkal és úgy gondolja  ki-be nyitogathat eközben,persze minden ajtó nyitással a folyósóról be látni teljesen,na én voltam diákként ilyen szitúba,csak nem vetkőztem le,és szóltam amikor furán tekintett rám mi van,elmondtam kulturáltan,kissé meglepődőtt mert én mertem szólni egyedül,utána már szólt.Vagy kórházba beteglátogatáskor mindenki szeme láttára akarnak egy tiszta tudattal rendelkező csak épp kiszolgáltatott helyzetbe levő beteget tisztába rakni,vagy más megalázó helyzetbe hozzák,én orvosi témánál olvastam nőgyógyászati vizsgálatról,a hölgy végzett és simán kinyitotta az alul semmibe lévő nő esetében a várakozó ajtót,ahogy urologusos történetét is megosztotta valaki,hogy a kedves ápolók bevonultak kávézni és simán végig nézték az önbecsülését amúgy is elvesztő beteg szenvedését,persze vizsgáló pavilon,függöny volt,de ennyire voltak körültekintők,tapintatosak,hogy csak többszöri kérésre húzta el az orvos,addigra lealázza a beteget és hány ilyen történet van még.

 

 

Meg sajnos ha egy problémával oda megy valaki,van hogy azt mondják nincs semmi baja,vagy átpaszolják.Túl sok a rossz tapasztalat.

Előzmény: ghepard (217)
gynomed Creative Commons License 2011.10.28 0 0 218

A transzfuzónál rengeteg elöirás van. Elötte a recipiensnél is /aki kapja/ el kell végezni egy csomó vizsgállatot, meg a donornál is. Mielött megkezdik csinálnak egy keresztppróbát. Pici mintákat találkoztatnak össze mindkét vérből. A véradót megszürik haepatitisre, HIV-re. Olyan előfordul, hogy a beteget rázza a hideg vagy hányingere van,a vércsoporton kivül mg több paraméternek egybe kell esni mindkét szereplőnél.  Alapjába véve hivatástudatból léptek az orvosok egészségügyisek a pályára. Sokakat a segiteni akarás motivál. Fillérekért teszik a dolgukat. Persze vannak pénzéhes egészségügyisek is.

Előzmény: ghepard (217)
ghepard Creative Commons License 2011.10.28 0 0 217

Az orovosok körültekintöen járnak el minden esetben.

Hát mondjuk az Ő esetében lehet érvényes ez az állítás, mert nagyon ritka eset és nem tudnak ezzel mit kezdeni. Ezért Ők is tanulni akarnak és próbálkoznak ezzel azzal, tehát próbálkoznak. Azt hiszem nagyon sok esetben nem valami körültekintetőek, sokszor nullának nézik az embert és ha nem fizetsz (már úgy valami többletet a hivatalostól), le se csesznek. Ezzel szinte nulla a tapasztalatom, mert 32 éve gyakorlatilag nem járok hozzájuk, de a kollégágtól, ismerősöktől, barátaimtól hallottam egész rémisztő dolgokat.....

 

Ne törődj semmivel, csak gyógyulj!

Azt hiszem, neki ez szinte lehetetlen feladat. Egész más, hogy Te mondod, vagy én modom - de Ő érez. A nyugalom, lelki béke, az ellazulás valóban nagyon jótékony. De hozzászólásaiból az jön le nekem, hogy ez nem nagyon megy neki. Meg is értem, nem olyan egyszerű az, mikor tudod, hogy az életed forog kockán. De ne legyen igazam és sikerülni fog Neki............

Előzmény: gynomed (216)
gynomed Creative Commons License 2011.10.27 0 0 216

Az természetes hogy kikérdeznek elözö betegségeidről. Lehet összefüggés a jelen panaszaiddal. Ilyenkor el kell szépen sorolni mindent ami eszedbe jut. Sokkal jobban tudják kezelni a problémádat, ha tudják milyen betegségeid voltak eddig,

Ha hiszel a természetgyógyászokban tedd azt. A hit is gyógyit.

Az  idegen anyag a szerbezetben tényleg okozhat hényingert, Hiába egyezik a vércsoportotok a donoroddal, vannak alcsoportok is, nagyon sok tényezönek kell egybeesni hogy ne legyen panaszod, Az orovosok körültekintöen járnak el minden esetben. A te szervezeted sincs  mindig egyformán formában a vér befogadására. Ne törődj semmivel, csak gyógyulj!

Előzmény: msz67 (213)
gynomed Creative Commons License 2011.10.27 0 0 215

Aranyos anyukád volt. Igaz jobb lett volna ha egész kiskorodban mötenek meg mandulával, akkor kevesebb emléked lett volna. Két háromévesen. 

Előzmény: msz67 (210)
ghepard Creative Commons License 2011.10.27 0 0 214

Hát igen, nyomot hagynak a dolgok. Kb úgy, mintha szögeket versz egy deszkába. Ha ki is húzod majd egyszer a deszkából a szögeket, a helyük ott marad. De ezeket a jeleket le lehet takarni, hogy aztán már ne férj hozzájuk és akkor már ha odatéved a tudatod, akkor már nem lesz olyan borzasztó.....

 

Nem tudom kinek a vérét kaptam meg, hogy hányingerem lett.

 

Hát az ember már csak ilyen. Az idegen anyagok ellen küzd minden erejével. Ezért például egy szívátültetés után (vagy más szerv) nagyon nehéz lehet az élet.......

Előzmény: msz67 (213)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!