Keresés

Részletes keresés

jzp2107 Creative Commons License 2010.08.25 0 0 30837
úgy látszik, a sok pudingevéstől puding lett :-D
Előzmény: asciimo (30835)
G(Dzsí) Creative Commons License 2010.08.25 0 0 30836
Szeptember vége - október eleje a terv :)
Előzmény: olahtamas (30834)
asciimo Creative Commons License 2010.08.25 0 0 30835
ezért egy fuvart kértem feleségemtől Kétbükkfa-nyeregig. A gurulást ugyanis nem akartam kihagyni .-)

Micsodaaaaa?
Erre csak csunyat tudnek mondani, inkabb nem is mondok semmit

Előzmény: Törölt nick (30827)
olahtamas Creative Commons License 2010.08.25 0 0 30834
Igen, azt a szakaszt valamiért többször is meg kell járni, hogy az emlékek ne halványuljanak oly hamar :D
Előzmény: G(Dzsí) (30833)
G(Dzsí) Creative Commons License 2010.08.25 0 0 30833

"Úgy távol vagy tőlem és mégis Kozel..."

 

Mint borivó, megszólítva érzem magam - bár, emlékszel-e még arra a jó kis pet palackos palóc barnára Nagybátonyban, az Italbolt nevű italboltban :) - azt kell mondjam, nem mindenhol :)

 

Ezért is van tervbe véve az fránya Badacsonytördemic-Tapolca szakasz ismételten, remélhetőleg mihamarabb :)

Előzmény: jzp2107 (30824)
looksharp Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30832
Szilva, alma és barackfák... Abszolút bio. Amikor mi ott voltunk, a nyári alma érett. Amelltt, hogy kicsit mérgesek voltunk a kavarás miatt, a táj szép volt, végül némi vita után Észak felé tartva megleltük a jelzést is, felsővadászon még a buszt is elértük...
Előzmény: Törölt nick (30828)
looksharp Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30831
Ez nagyon pozitív! :-) Nagyon szép szakasz, még akkor is, ha tömegközlekedésileg egy kicsit nehezen közelíthető meg.
Előzmény: ssimi (30822)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30829
És meddig boldogított az a drága jó pedál a kattogásával,végig Komáromig?:-)

Azért jó nagyot tekertél,mennyi volt km-ben?
Előzmény: Törölt nick (30827)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30828
Az az egy elkavarás volt amit utólag sem értettem,de így most már világos,arra nem is gondoltunk hogy a kerítésen belül lehet a jel,mi jobbról kerültük ezt ki,egy nagyon gazos,de még járható gyümölcsösön keresztül(úgy emlékszem öregecske szilvafák voltak).
Az erdősebb részeken egyébként nem rosszak a jelzések,ott gondolom van mire festeni,míg a mezőkön,kaszálókon nem nagyon.
Előzmény: looksharp (30819)
annyi baj legyen Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30825
Káldon sajnos valóban nincsen szálláshely, sátrazni viszont az iskola udvarán lehet, ha jól tudom minimális áron, külön vizesblokkal. Keresek majd egy telefonszámot, és beírom.
A Koronában, ha teát kérsz, még nagyobbat néztek volna, a törzsvendégsereg nem az az ötórai teaivó fajta.
A korrekt megoldás az lenne, ha az iskolai pecsétre kerülne gumi, aki pedig fogyasztani akar, az a kocsmában pecsételhet.
Farkaserdőn a hosszú betonút kicsit tényleg fárasztó, és nem is túl sokat mutat meg az erdő szépségeiből, pedig van itt bőven látnivaló:
Az úttól nyugatra egy gyönyörű bükkös, Hidegkúttól északra, a Józsefmajori legelőn a nagy tölgyek, délre a Terézia forrás, ami Vas megye első védett helyi természeti értéke (sajnos ennek ellenére ma már egy romhalmaz, pedig húsz évvel ezelőtt gyönyörűen karbantartott hely volt), a "Toszó-fák", illedelmesebben az Összenőtt fák, egy cser és egy tölgy ága nőtt egymáson keresztül, fenn a Pörösön a legelőerdő maradványa, és még sokáig lehetne sorolni.
No, meg az állatvilág sem szegényes:
http://www.youtube.com/watch?v=Ofb52TYkY0U

Eredetileg úgy volt, hogy dolgozom a hétvégén, azért mondtam az egy órát, de aztán szerencsére szabad lett mindkét napom, így mehettem én is :)
Előzmény: jzp2107 (30824)
jzp2107 Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30824
hétvégén én is kékeztem ám!
majdnem itt, Sárvár-Sümeg, 3 nap alatt
pecsételőhelyeken minden rendben, egyedül az Ötvösi bélyegzőnél voltam szomorú, a gumison nincs rajta a gumi, csak a fémbélyegzővel lehet szerencsétlenkedni

különben kicsit bután sikerült a szakaszolás, mert ezúttal úgy gondoltam lusta leszek cipelni a sátrat, alszok szálláshelyen. azt viszont csak Gércén találtam (Kismackó) Káldon nem, Szajki-tavaknál természetesen teltház volt, Hosszúperesztegen nagy nehezen sikerült szállást találni. Így viszont Hosszúpereszteg-Sümeg maradt utolsó napra ami testvérek között is 36 km, ettől kicsit tartottam, dehát csak behúz már a célba hogy ott vár az autó, ugye.
Az első napi rövidke szakasznak hála viszont volt időm Sárváron kolbászolni. Mindennek két oldala van, ugye.
Ehhez hozzásegített a MÁV is, aki az én vonatomnál (ami 10 perc késéssel jött Sümegre) 4 perccel korábban elinduló vonatot Bobán marasztalta, így gyorsan át tudtam ugrani rá (sőt, annyit szöszmörögtek hogy addig a személy beért Celldömölkre úgyhogy akár még ott is fel tudtam volna rá szállni)

Így tehát érkezés Sárvárra h12 környékén, a restiben egy jófajta gulyás meg egy Heineken, aztán ládázás, vár, arborétum light, 6 után értem a Kismackóba.
Na kérem, ezt nevezem kiszolgálásnak. Remek szoba vadonatúj bútorokkal, mosógép(!), ilyennek képzelem az El Camino hálóhelyeit.
[itt kicsit átkötnék a pár nappal ezelőtti vitához, a minimum fogyasztás esete. Káldon nem találtam szállást, van viszont Korona kocsma bélyegzővel. hihetetlenül kitikkadva értem oda, ilyenkor sört nem merek inni mert fejbekólint, meg később még szomjasabb leszek tőle. esetleg a citromos söröket vagy soproni szőke ciklont merném bevállalni de az itt nem volt. hát akkor, biglev óta tudom hogy jó nekem a sportfröccs, 4 szóda 1 bor. kocsmáros összehúzza a szemöldökét. itt ilyet nem szoktak - mondja.
Szóval csak azt akarom ebből kihozni, hogy van aki szálláshelyet hoz létre, kiváló vacsorával kínálja a megfáradt vándort, aki ha már ott alszik, persze eszik-iszik. Kismackóban 3500 körül fizettem. Aztán van a szúrósszemű Káldon, aki mérges merhogy a kért fröccsöm csak 80 Ft. Hát igen. Ha itt is lett volna szálláshely, akkor nem álltam volna meg Gércén, és nála hagytam volna a 3500-at. Nem bántani akarom az embert, csak kicsit rosszulesik mikor büdösparasztnak kell éreznem magam, mert 40 ftos szódát iszom nempedig unicumot. Télen meg még nagyobb gond ez nálam, reggel kezdem a túrát egy kocsma-igazolópontnál, mit igyak? Kávézni nem szoktam, kóla-sör egy hideg téli reggelen nem bejövős.. a teára meg megint olyan nézést kapok ugye :-) ]

közepesen jót aludtam a Kismackóban, aznap éjjel falunap volt a focipályán és a kocsma volt a logisztikai bázis, mindig jött-ment valami dízel furgon az ablakom alatt.
Viszont ennek folyományaként másnap reggel a temető felé vezető aszfaltút mellett mit találtam? egy doboz sopronit! Meg is sétáltattam a banyafákig ahol a fenekére néztem :-)
Szép ez az erdő, bár az aszfaltút okán inkább egy biciklis teljesítés képe körvonalazódik bennem. Tuuuudom, tilos. De miért is?
Ja, rengetegen gombásztak, 90% géperejű járművel jutott ki.
Banyafák nagyon hangulatos, tényleg isteni sátrazóhely. És az előző hosszászóló geoládájától is szép a kilátás (bár a Ságot már előző nap lehetett csodálni Gérce előtt, de a Ságból Somlóból sosem lehet elég :-)
Ja, a ládagazda azt mondta nekem, hogy ha egyig Káldra érek telcsizzek és igyunk egyet, egyrészt nem értem oda egyig, másrészt most látom hogy ő közben Kőszeg alatt kutyagolt. Viszont a temetőben tartottam egy nagyobb mosakodást a kútnál (szerencsére nem látta senki, nem tudom mennyire illendő ez egy temető esetén)
a kocsmás történést már leírtam, még annyi hogy pont hozták a borszállítmányt, hát, nem vagyok egy borivó, de ránézve a pet palackos kiszerelésre, nem lehet túl minőségi valami. Tényleg, ti borivók, mindenhol mertek inni mindenfélét? Mert egy palack Kozel az mindehol ugyanolyan..
Aznapra a gyalogláson kívül már csak egyetlen megoldandó feladat maradt: etetőhelyet találni Peresztegen. Szerencsémre a 8-as mellett Vasvár felé haladva egy nagyonpicit, nyitva volt egy kék színű büfé (Kék patak) ahol lehetett hambizni meg rántotthusizni. Fasorba sem volt az előző napi lecsós párolt csirkecombhoz képest (ráadásul többe is fájt), de éhenhalás ellen jó volt.

ezt a második éjszakát nem szerettem annyira, a szomszéd szobában erdélyi lomisok aludtak és valami hajnali 4-kor indultak útnak. gondolom elfelejtették hogy nem egyedül vannak, vagy nem tudom, de végülis pikk-pakk összepakolásztak és elhúztak és onnantól újra csend volt, csak addigra felpörgött az agyam, alig tudtam visszaaludni :-)
utolsó nap biza nagyon hosszú lett, több mint 10 órámba került a táv legyűrése. Tetszett a sok-sok erdő, a végén az aszfalt a tűző napon.. az nem annyira
Kisvásárhelyen megmentett egy bácsi a szomjhaláltól.
Sümegen a vasútállomás kútjában fürike, aztán a szép sümegi kálvária megtekintése
záró szopókaként pedig a 3 naposról hazafelé tartó sorban veszteglés Várpalotánál

Végezetül pár szám.
A három nap alatt
- megtett táv: 83 km
- legyűrt szint: 850m
- rajtam kívüli kéktúrázók -egyáltalán, túrázók száma: 0 db
- begyűjtött kullancsok száma: 0 db
- gombaszedők száma: 317 db
- magamra gabalyintott pókhálók száma: 634 db

Akárki akármit mond, szép szakasz ez is, persze nem a legeslegszebb, de sokkal nagyobb élmény volt mint ahogy azt a túra előtt elolvasott beszámolókból elképzeltem. Egy 1100 km-es út minden métere nem lehet utánozhatatlanul fantasztikus! Viszont itt is volt minden napra 2-3 szép hely, szép kilátással, vagy hangulatos tanúfa-maradványokkal, egyszerűségében szép erdővel, zöldellő dombok előtti élénksárga repceföldekkel, meg szalmabálákkal, hát az nem szép? Dehogynem!
Mindezeken felül remek ellátást is kap a turista: hol egy szilvafa, hol pirosló szőlő, vadalmafa
Hát még ha gombát is szedne.. sosem érne haza :-)
annyi baj legyen Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30823
Sziasztok!
Egy kis hétvégi kékezés:
http://heyjoe.hu/index.php?cikk=61
ssimi Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30822
Az említett szakaszt terveink szerint a hétvégén rendbe tesszük jelzésileg.
Előzmény: looksharp (30818)
hörpölin Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30821

"20-án a Fel a Naszályra 55 teljesítménytúránkat szalagoztam, s Felsőpetényben söröztek épp..."

 

Na, ezért kedvelem őket... :-DD

hörpölin Creative Commons License 2010.08.24 0 0 30820
Ezt a túrát nem kell igazolni sehogy, nem is adnak érte semmit sem, ha teljesíted. Egyszerűen csak elmondhatod magadról, hogy végigjártad! A vezetőjük vett egy kéktúra igazoló füzetet, abba szokta gyűjteni a stempliket. De az sem teljes, mert pl. a Bükkben Szilvásvárad felé kerültek és nem mentek el a Cserepeskői barlanghoz. Meg sajnos, tavaly a Cserehátot kihagyták. Mert annak már külföldön is híre van. Pedig próbáltam őket rábeszélni! :-(((
Előzmény: G(Dzsí) (30817)
looksharp Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30819
Irotáról Felsővadász felé mi is elkavartunk a falu feletti gyümölcsösnél. Az igazi gond az, hogy a túra útvonalát elkerítették. Amikor kifelé mész a faluból, eljutsz egy kerítésig, aminél jobbra mutat a jelzés. Na, itt nem jobbra kell menni, hanem egyenesen. A kerítés vége után az első, jobbra, felfelé tartó úton kell menni, akkor el lehet érni a kéket, amit hol kopott jelzések, hol pedig a fákra, bokrokra felaggatott kék-fehérre festett műanyag flakonok mutatják. A gerincen utána már rendben van a jel. Felsővadászon nekünk a bevezető út cigánytelepének kutyáival gyűlt meg kicsit a bajunk.

Az irotai talentum vendégház nagyon hangulatos, csak ajánlani tudom. Mi tavaly ott voltunk az egyik osztállyal kirándulni.
Előzmény: Törölt nick (30673)
looksharp Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30818
A Szuha - Mátraalmás - Galyatető útvonalon a piros jelzések eléggé rapszodikusak. Mátramindszent - Szuha - Mátraalmás között alig-alig van jelzés, de azért járható (2009 őszén jártam végig), Mátraalmástól már jók a jelzések, igaz, az erdészeti műúttól galya felé vezető első 200-300 métert a fakitermelés gépjárművei teljesen tönkretették. Az ősvény nem látszik, de jelek vannak.
Előzmény: Múzsla (30694)
G(Dzsí) Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30817
Szép történet és nem semmi teljesítmény tőlük. Ahogy utána kerestem, van vagy 2700 km. S mi az igazolás módja? De láttam, van már a Fekete-tengertől, át a Kárpátokon, az Ardenneken, egészen az Atlanti-óceánig útvonal. Az se piskóta....
Előzmény: hörpölin (30814)
Vagdalthús Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30816

Találkoztam velük, kétszer is.

 

20-án a Fel a Naszályra 55 teljesítménytúránkat szalagoztam, s Felsőpetényben söröztek épp, s adtam nekik az itiner térképes részéből, mondván, ez már az új kék útvonalat tartalmazza + jó pár új jelzést a környéken. Aztán együtt mentünk egy jó darabon Ősagárdig, mutattam a szalagozást, nagyon tetszett nekik ez a tűzőgépes-papírszalagos verzió, továbbá hogy kitettem a feltételes ep-t kóddal, aztán javasoltam, menjenek, nézzék meg az Agárfesztivált Ősagárdon, speciel épp igen erős pangás volt, tavaly sokkal látványosabb volt (lehet, hogy épp átmeneti volt a nihil).

 

Aztán a túra napján a párom mondta, hogy a Bik-kúton átmentek (ott volt pontőr), és a túraszolgáltatás pogácsát is kipróbálták, már tudták, mi ez az egész hajcihő arrafelé :-)

Előzmény: hörpölin (30814)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30815
Megvan a honlapod,már olvasható!
Előzmény: kvte (30811)
hörpölin Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30814

Tudom, ez itt nem a reklám helye, de egy ötfős német túracsoport (46-68 év közötti úriemberek csoportja) pénteken érkezik Hűvösvölgybe, miután végigjárta a Barátság Nemzetközi Turistautat, ami Németországban, Eisenachban kezdődik és Budapestig tart. Sátorajaújhelytől Budapestig az OKT-t követi a túra útja. A turistaút emléktáblája a Hűvösvölgi Gyermekvasút végállomás falára van felszerelve (a kéktúra táblák szomszédságában) - gondolom, páran már láttátok!

 

Több, mint 10 éve kezdték el a túrát, évente két hetet haladtak rajta, kb. egymás mögé fűzve a szakaszokat. Én az utolsó két napot töltöm majd velük, más csatlakozókkal együtt. Az utolsó két nap programja:

2010. 08. 26 (csütörtök)   Dobogókő - Bécsi út (Rozália téglagyár)

2010. 08. 27 (péntek)   Bécsi út (Rozália téglagyár) - Hűvösvölgy, Gyermekvasút vá.

 

A kommunikációs problémákat csökkentendő természetesen valamennyien jól beszélnek angolul is!

 

 

hörpölin Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30813

A társalgás még hagyján, de az a tömény, szinte vágható cigifüst, hát az rettenetes! Néha, ha belépek ilyen helyekre, úgy orrbagyűr a bagószag, hogy másodpercekig se köpni, se nyelni nem tudok! :-(((

 

De hát ez van, ezt kell szeretni!

Előzmény: Zete (30812)
Zete Creative Commons License 2010.08.23 0 0 30812

A minimális :-) fogyasztással szerintem semmi gond, inkább magával a kocsmahivatallal szemben vannak néhol jogos kifogások, mármint a színvonalával.

Most, hogy gyermek-kéktúrázok, pl. a PSztkereszti Felső kocsmában nem bent ültünk le, pedig épp elég hűvös volt az idő, hanem kint előtte fogyasztottam. Ha olyan a hely, megkímélem a kölyköket a törzsközönség társalgásának végighallgatásától. Mindenesetre, jó kis élettapasztalatokat szerez egy gyerek, ha minden bélyegzőhelyként funkcionáló kocsmába betér, illetve beviszi a szülő. Mert legalább a rendelés idejére be kell vinni, mert mégse hagyja kint egyedül.

 

S egy friss élmény: a múlt héten bejártuk a PSztLászló-Visegrád OKT távot. Pap-rét urán találkoztunk egy nyolc gyerekkel (mind saját, sőt összesen tíz utód van a családjukban) túrázó családdal. A két szülő kézben vitt egy fél, illetve kb. másfél éves kicsit, a többiek meg lábon, pedig volt köztük két ovodáskorú is. Így tolták fel a Moli pihenőhöz magukat, aztán végig Visegrádig. Hát, ez még nekem is kemény látvány volt :-)

Előzmény: Vagdalthús (30800)
kvte Creative Commons License 2010.08.22 0 0 30811

Kvte, mi történt a honlapoddal?

 

Azt én is szeretném tudni, így pár nappal a legfontosabb rendezvényünk, a Mályvád előtt...    :-(

 

Sok ok miatt elegünk lett a régi szolgáltatóból, átmentünk egy másikhoz, de egyelőre még a régi hibaüzenete látszik. Elvileg már rég befizettünk mindent, fel van töltve az új tárhelyre a teljes anyag, mindent visszaigazoltak, mégsem látszik semmi belőle (ha az új szolgáltató hibaüzenete látszana már boldogabb lennék)

 

Ha kell valami, átküldöm levélben vagy toldacuccot.hu-n át, de az Alföldi kéktúrás dolgok előbb utóbb felkerülnek az MTSz honlapra is (sajnos inkább utóbb).

Előzmény: nagypapi (30786)
vvittore Creative Commons License 2010.08.22 0 0 30810
Az abaújszolnoki pecsétet (vagy egy ugyan olyat) ki kell rakni Nyéstán (is). Szerintem ez eléggé "pc" megoldás.
pesza91 Creative Commons License 2010.08.22 0 0 30809
olahtamas Creative Commons License 2010.08.22 0 0 30808
Oda kell szegelni, az a dobozos láncos megoldás szerintem feleslegesen drága.
(bár kétségtelenül mutatós)


Előzmény: Törölt nick (30807)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.22 0 0 30807
Te figyu,azt meg nem inkább ellopnák??
Előzmény: olahtamas (30805)
radv.ben Creative Commons License 2010.08.22 0 0 30806
Azóta is merengek rajta, mit is takar ez a kiírás...
Amúgy itt vannak a csereháti képek (meg a többi is): http://picasaweb.google.com/mnkektura
Előzmény: Törölt nick (30797)
olahtamas Creative Commons License 2010.08.22 0 0 30805
Azért ezt a pénzes megoldást én ellenezném!
Akkor már inkább az oszlopra kihelyezett pecsét, oszt kész.
Előzmény: Törölt nick (30804)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!