Keresés

Részletes keresés

Coccinea Creative Commons License 2009.12.18 0 0 722
Kedves Etna!

Szerintem mi sokkal inkább egy véleményen vagyunk, mint amennyire látszik, csak én kicsit jobban fel merem vállalni a botladozásaimat.

A lényeg az, hogy mindketten orvosokhoz járunk, és gyógyszereket szedünk. Nagyon sok mindenben igazad van, de azt a világért sem nem akarod bevallani, hogy jobban bízol az orvosokban, mint a természetgyógyászokban. Ez egyértelmű pedig. Ha nem így lenne, akkor most agykontrollal, talpmasszázzsal, és akupunktúrával gyógyíttatnád magad, és homeopátiás szereket szednél, Trexan meg Remicade helyett. De nem így teszel, Etna!!! Majd akkor tervezed természetgyógyászokhoz fordulni, amikor az orvosok már meggyógyítottak. Végül is ellentmondasz magadnak, amikor az agykontroll, a parapszichológia hatásosságáról beszélsz, ehelyett gyógyszerekkel kezelteted magad. És ezzel nekem nincs is semmi bajom, mert én is orvosokhoz járok és gyógyszereket szedek, és valószínűleg a biológiai terápiát is bevállalnám, ha a papírforma szerint nem lennék egészséges.

Igen, elképzelhető, hogy kipróbálom egyszer az íriszdiagnosztikát. Majd. Ha Szekanecz professzor is kudarcot vall velem. Mert én bevallom kerekperec, hogy jobban bízom az orvosokban. Én is hiszek a psziché okozta megbetegedésekben és gyógyulásokban, de én soha nem mennék el agykontrollra, hanem inkább pszichológushoz vagy pszichiáterhez. (Mint már írtam is.)

A szelén, a halolaj, a diéta, stb. jótékony hatásában viszont hiszek, még ha teljes gyógyulást nem is eredményeznek. Általában az olyan dolgokban hiszek, ami tudományos alapon bizonyítható, ezenkívül csak Istenben.

A DNS kettős spiráljában nincs semmi misztikus, ez tudományos dolog. Én sem láttam még a Himaláját, de mások látták, tehát vitathatatlan.

Szégyellném, ha most elkezdeném bizonygatni, hogy én legalább annyit mentem a betegségem után, mint Te, de hát látnod kell, hogy ez így van. A legjobb klinikákon a legjobb orvosoknál fordultam meg. DBA beírta ide a fórumba, hogy szerinte Szekanecz a legjobb ma RA-ban Magyarországon, egy hét múlva már időpontot kértem tőle. Te viszont elcsábultál egy főorvosasszonynak, aki talán egy Dubai utazás kedvéért vett be egy olyan programba, amire talán nem is volt feltétlenül szükséged. Nem biztos, hogy igazam van, de csak azért, mert nekem pillanatnyilag vannak tüneteim, még nem biztos, hogy én járok rossz úton. Én is két évig vártam kisebb nagyobb fájdalmakkal a javulás, és egyszer csak tényleg csökkentek a fájdalmak, annyira, hogy aztán 3 évig éltem teljesen tünetmentesen heti 3 szem Methotrexat mellett. Én sem ok nélkül, és meggondolatlanul, és butaságból vagyok most éppen rosszul, csak pillanatnyilag keresem a legjobb megoldást, és nem ugrom fejest semmibe.

Dolgozni pedig azért dolgozom, mert szeretem és élvezem, és ebben tudok kiteljesedni, és egyáltalán nem tapasztalom, hogy ez rontana az állapotomon.

Remélem, hogy nincs harag, de így teljes a kép.

Előzmény: .ETNA. (719)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.18 0 0 721
Második Jaj:-)), azt is kifelejtettem, hogy miután a jobb lábamra fájdalmas volt ráállni, kénytelen voltam a másikra nehézkedni, s kicsit csípőficamos "stílusban"sántikálni, ide-oda a lakásban. Ezáltal viszont a bal csípő ízületem - aminek eddig még soha nem volt baja - is úgy döntött, ha már ott van, kissé "bekeményít", így most már azt sem tudom, melyik oldalra sántítsak:-))))))))))))))))))))))
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.18 0 0 720
Jaj és kifelejtettem még egy dolgot: a porcerősítőre, szelénes erre+arra spec. az én főorvosnőm tök egyszerűen csak legyintett... így ezekről letettem. A halolaj talán más, de önmagában - élet- és szemléletmódváltás stb. nélkül, nem hinném, hogy hosszú távon eredményes lenne. De bár nem legyen igazam, cseppet sem lennék dühös miatta :-)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.18 0 0 719
Hm, tudom és érzem, hogy nem bántás:-)

Szóval a lényeg, hogy csak jól képzett szakembert választok és személyesen ismert emberek pozitív tapasztalataira támaszkodom. Ill. választanék (majd, ha elérkezettnek látom erre az időt) ilyen orvos-természetgyógyászt, tehát nem egy gyorstalpaló OKJ-s tanfón végzett "susztert". Az RA esetében az alternatív módszerek szerintem csak az agy által működtetett, koordinált immunrendszerre lehetnek hatással, s mivel az RA oka éppen immunrendszeri, ezért simán elképzelhetőnek tartom, hogy hatnak. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy kihagyom a legmodernebb és legjobb eredménnyel kecsegtető biol.terápiát, fenéket. Drasztikus lenne, hm, nem érzem annak.

Én valóban híve vagyok a mostanában nemes egyszerűséggel csak "alternatív"-nak nevezett módszereknek és általában hiszek a parapszichológiában is, és ahogy írtad, valóban több személyes tapasztalatom is van ezzel kapcsolatban, ami a tudomány mai állása szerint - egyszerűen nem magyarázható mással... ez van. Az okokat nem kutatom, elfogadom, hogy létezik és slussz-passz, ahogy elfogadom, hogy van akinél betokosodnak a rákos sejtek és meggyógyul véglegesen a beteg, vagy hogy létezik a DNS kettős spirálja, pedig saját szememmel még nem láttam, de attól még .. ugyebár:-)

Viszont, és itt jön a lényeg, az RA egy autoimmun betegség (amit nem lehet elégszer hangsúlyozni) ami ízületi panaszokat, deformitást okoz, DE NEM ÍZÜLETI BETEGSÉG, ez csak az okozat! Nem életkorból, elhasználódott szervekből, használati kopásból, szövetek állapotából adódó reumás panasz, vagy "sima" ízületi gyulladás stb. Ezáltal azok a kezelések (biorezonancia stb.) amik talán nagy általánosságban hatnak az "egyszerű" ízületi-reumatikus betegségek esetében, s így is hirdetik magukat, nyilván az RA esetében kevésbé lehetnek hatásosak. Ha viszont az immunrendszerre gyakorolt hatásuk pozitív (ld. agykontroll - hiszen az agy a központja mindennek), akkor én simán elképzelhetőnek tartom RA esetében is az eredményességet.

Ha a szervezet jól tolerálja a homeopátiás szereket, szerintem tök mind1, hogy mi van benne, ha jók a laboreredmények, ha nem fáj, ezáltal tudod használni, ezáltal nem szűkül be a mozgása, ezáltal esetleg csökken a gyulladás, ezáltal nem deformálódik... stb.stb. - akkor kit érdekel mi van benne, nem? S legalább nincs mellékhatása:-))

Én - ahogy biztosan Te is - 2006. októberétől, az első panaszaimtól kezdve, az egyetlen és LEGESLEGESLEGFONTOSABB célomnak azt tartottam, hogy a lehető LEGHAMARABB kiderítsem, hogy mi a BAJOM !! Belementem 42 évesen egy két és fél órássá fajult altatásos mandulaműtétbe, amibe majdnem belehaltam, mert nehezen állt el a vérzés, voltam Lyme-kór teszten, ilyen-olyan, amolyan vizsgálaton .... addig mentem, amíg a kezembe nem került a dignózis, bámulatra méltóan rövid idő alatt (de ez nemcsak a szerencse miatt volt, vastagon benne volt ebben az én állhatatosságom, akaratosságom). S aztán nem vártam évekig, kiválasztottam a ma legmodernebbnek számító eljárást az RA-ra. Ez most tart 1-2 évig, meglátjuk, mi lesz azután, ha abbahagyom... amúgy még csak 45 éves vagyok, időm, mint a tenger, utána kipróbálom majd ezt+azt is:-)) Különben is 14 éves koromtól mindig a magam feje után megyek, sose tudtam (nem is akartam) beállni a sorba, eddig bejött, ezután miért is ne jönne be:-)))

Két éven keresztül én is több-kevesebb fájdalommal éltem, még a gyógyszer ellen is tiltakoztam (mert én kibírom!), ja és jártam dolgozni, discóba, koncertre a férjemmel, a barátaimmal, áttáncoltam az éjszakát, ahogy korábban is (jó utána egy napig alig tudtam lábra állni, de juszt se mondtam le a kedvteléseimről), utazgattunk, tenger, kemping stb. szóval nem változtattam, de aztán láttam egy-két fiatal és már deformitásokkal élő RA-st, s akkor azt mondtam, na kösz, azért mert magas a fájdalomküszöböm, ha lehet, ebből inkább nem kérnék!! Sőt, azért, mert munkamániás és a "munka hőse" voltam x éven keresztül, aki soha nem megy táppénzre, aki túlórázik, ha kell, mert ilyen a munkamorálja, mert így nevelték a szülei, mert ilyen egyéniség, azért még ne legyen saját maga ellensége. Az a munkakör rengeteg stresszel járt, s mivel úgy gondoltam, hogy ez hátráltatja a a gyógyulásom, s pluszban még anyagilag meg is tehetem, ott hagytam szinte "gondolkodás nélkül" a munkahelyem, ahol tizenöt éven keresztül a második ember voltam, rögtön a főnök után a sorban:-)

A fentiek miatt javasoltam - ne vedd rossz néven -, hogy jó lenne, ha egyéb diagnosztikai módszereket is igénybe vennél, hogy mielőbb pontos diagnózisod legyen. Már megbocsáss, de egyszerűen nem hiszem el, hogy nap, mint nap nem jut eszedbe, hogy a fenébe is mi a franckarika lehet a bajom? Ez pedig - szerintem, de ez csak az én véleményem - megterheli nem csak az elmét, hanem rajta keresztül a testet is. Bárhogy is dönts, az idő-tényezőnek, ha az derül ki, hogy tényleg RA-s vagy hidd el, nagyon is komoly szerepe van !!!!

Szurkolok Neked, tiszta szívemből, hogy mielőbb kiderüljön, hogy mi is okozza a tüneteidet és kívánom, hogy ne RA legyen, hanem valami könnyen kezelhető, múló "rosszullét" :-)
Előzmény: Coccinea (718)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.17 0 0 718
Szervusztok Etna és Gyula!

Mindkettőtöknek köszönöm a tanácsokat, de - hogy is mondjam, hogy nehogy félreértsétek - annak ellenére, hogy nagyon egyetértetek egymással, a gyakorlatban épp a gyógymódok két ellenkező pólusát képviselitek. Gyula teljesen elutasítja az orvosi protokollt , míg Etna minden egyéb próbálkozást kihagyva, gyorsan belement (sőt belevágyott) az egyik legdrasztikusabb kezelésbe, ami manapság az RA-ra létezik. Én valahol a kettő között vagyok. A heti 7,5 mg-os Trexanomon kívül nem nagyon szedek más gyógyszereket, legfeljebb porcerősítőt, szelént, halolajat (ami már nem is gyógyszer), és a fájdalmaim ellenére nem nagyon kapkodok be fájdalomcsillapítókat. Steroidot csak néhány hónapig szedtem a betegségem kezdetén. Előre megbeszéltük az orvossal, hogy csak rövid időről lesz szó, értettem az okát, helyesen alkalmazták, és működött is nálam.

Természetesen a fájdalmaim az elviselhetőség határán vannak, hiszen mellette dolgozom is, ezért is tudok tűrni, de lehet, hogy 15 mg Trexantól vagy biológiai terápiától én is ismét tünetmentes volnék, de mégsem ezt választom. Nem ugrom fejest a vízbe. Lehet, hogy nem elég nagy türelemmel viselem, de kivárom, hogy jobbra forduljon, vagy hogy felállítsanak egy helyes diagnózist. Szóval ennyi. Az alternatív gyógymódokba pl. többször belekóstoltam, mint te, kedves Etna, holott látszólag én vagyok ellene, és Te vagy mellette.

A természetgyógyászati kezelések között legalább annyi a szélhámosság, mint a hagyományos gyógyításban, nagyon körültekintőnek kell lenni. A hidegkamrás cég pl. teljesen kiábrándító volt számomra. Az első orvosi vizsgálat gyakorlatilag egy vérnyomásmérés volt, meg egy kérdőív kitöltése. 7000 Ft-ért. A kezeléseket követő tornagyakorlatok nevetségesek voltak. Azóta sem kaptam egy e-mailt, amiben megkérdezték volna, hogy érzek-e valamilyen változást. Akkor, mégis, miből készítik a statisztikákat?

Az akupunktúrás orvos, akinél megfordultam, megmondta, hogy ezzel a módszerrel RA nem gyógyítható. Időlegesen fájdalmat tud csillapítani, de ennyi. Ennek ellenére hány embernek mondják azt más orvosok, hogy kezelhető így az RA!

A homeopátia, (és nem alleopátia, ahogy a múltkor rosszul írtam), szerintem placebóként működik. Nekem nem használ, mert nem hiszek benne. Mint ahogy az agykontrollban sem. Akkor már inkább eljárok pszichológushoz. Van olyan ismerősöm, aki járt agykontrollra minden szinten, aztán a pszichiátrián kötött ki, ahol hosszan, de tökéletesen helyrehozták. Ma már mentálhigiénés szakember.

Fantasztikus talpmasszőr van itt a városban, aki 15 ezer Ft-ért felméri a problémádat, és hosszas pénzes kúrával ki is masszírozza belőled. stb, stb. Kár, hogy nem hallottam még olyan RA-sról, aki talpmasszázzsal gyógyult, mert én is kipróbálnám.

Nem értelek Etna, hogy Te ezeket az alternatívákat miért nem próbáltad ki előbb, holott annyi jó tapasztalatról beszámoltál már. Hidd el, nem bántásképpen kérdezem, hiszen egy kedves, segítőkész embernek ismerlek, akinek csak köszönettel tartozom, de tényleg nem értem, hogy Te magad miért nem azt az utat választottad, amiről különben igen jó véleménnyel vagy.
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.17 0 0 717
Kedves Coccinea nagyon köszönöm, én is remélem, hogy nem lesz nagyobb gond és a neten olvasott lehetőségek közül a legenyhébb variációt sikerült csak "beszereznem", ha már ilyen béna voltam. Hogy én mennyire haragszom magamra... na mind1:-) Szerintem is érdemes lenne az íriszdiagnosztikát, vagy egyéb alternatív diagnosztikai eljárást is kipróbálni. A porckorong-sérvről nem sokat tudok, de a karod zsibbadása biztosan szörnyen kellemetlen lehet. Ráadásul az embernek egy idő után már annyira elege van saját magából, az ilyen-olyan fájdalmakból. A Ceragem ágyról én is jókat olvastam. Csak kitartás, ha elég elszánt vagy, hátha sikerül a végére járni mi okozza az ízületi tüneteket! Az Ormos Intézetet ismerőseim tapasztalata alapján én is csak ajánlani tudom!

Egyébként sajnos még mindig fájdalmas a járás, jó azért gondoltam, hogy nem egy nap alatt fog meggyógyulni. Este - nyilván a trauma miatt - még egy kis hőemelkedésem (37,7) is volt, de reggelre már "csak" 37 fok lett. Egyfolytában mondogatom/-tam magamnak, hogy semmi gond, minden rendben lesz, tudatosan próbálom/-tam a rossz gondolatokat kerülni, több-kevesebb sikerrel:-)

Kedves Gyula! Köszönöm szépen, a kedves dicséretet is:-) Igyekszem tartani magamban a lelket, egyébként tegnap, miközben az elcsúszás után a hóban ücsörögtem, az jutott eszembe, hogy ismét bebizonyosodott, hogy hasonló "vészhelyzetek" közben nem pánikolok be :-) Erre már többször volt példa, nem tudom, miért van így, lehet, hogy az adrenalin-löket, mindenesetre örülök annak, hogy így van:-) Pedig annyi mindent terveztem mára, ma jön haza a férjem, így viszont mi lesz a tervbe vett nagy szeretet-sütés-főzéssel, háát...

Vigyázzatok Ti is magatokra a csúszós utakon!!

Az egyik kollégámnak a fiát, a 90-es évek elején az Ormos Intézetben gyógyították ki az asztmájából. Amikor a kisfiam allergiája súlyosbodni kezdett (úgy 5 éves lehetett, és másfél éves korában kezdődött, fák, füvek, vadrozs, kutyaszőr stb.), a kollégám nekem is megadta a telefonszámukat. Végül csak azért nem került rá sor, hogy leutazzunk Bp-re, mert egy ukrán orvos-természetgyógyász doktornő (szintén tolmácsos variációval) rendelt éppen Miskolcon a Természetgyógyász Központban, és hozzá hordtuk a bébim. Kb. 6 alkalommal voltunk nála, Patrik ma már 21 éves és bár időnként folyik az orra, szipog stb. de a szeme azóta egyszer sem volt begyulladva, pedig korábban előfordult, hogy csak kamillás törölgetés után tudta reggel kinyitni a szemét. Egyik alkalommal, amikor kezelésre mentünk (szép fákkal beültetett környéken volt az Intézet) kezdett pirosodni és dagadni a szeme alatt, annyira siettünk (időpontra), hogy elfelejtettem a szemcseppet betenni, na a lényeg, hogy a fél órás kezelés után, ballagtunk hazafelé, amikor egyszer csak feltűnt: jé, a szeme teljesen rendben van...:-) Akupresszúrával és egyéb - számomra ismeretlen (füstölés, köpölyözés-szerűség stb.) - módszerekkel kezelte. A lényeg, hogy a számtalan allergén anyag közül, ma már csak egy, a legerősebb (négy keresztes volt anno) vadrozs okoz mérsékelt gondot július környékén. A doktornő az utolsó kezelésen megmutatta, hogy hogyan és mely pontokat maszírozzuk, megvettük Dr. Palágyi Jolanda Gyógyító zónák c. könyvét is, és ha kezdett beduzzadni az orrnyálkahártyája (általában este), elkezdtük maszírozgatni az adott pontokat a talpán. Mindig segített. Ja és 9 éves korától van kutyink (előtte az allergia miatt mindig lebeszéltem róla szegényt, de akkor kb. 2 hónapos kutyinkat, az utcán találtuk anyukámék háza előtt, így végül nálunk maradt, nem volt szívünk menhelyre vinni, és Patrik két keresztes kutyaszőr allergiáját mintha csak "elfújta" volna a szél! Hihetetlen csodákra képes az agy, biztos vagyok benne, hogy a nagy akarás, a vágy, hogy kutyija lehessen, egyszerűen megszüntette a kutyaszőr allergiáját (ahogyan néhány éve a keresztfiamnál is így történt).

Beszúrok Queenykéről egy-két fotót, reggeli "jókedvre derítőként", az egyiken éppen a karácsonyi ajándékát bontogatja, hát nem ő a legszebb kuty a világon? :-))
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 716
Kedves Coccinea!

Valóban a Methipred az egy durvább dolog. 1990-ben állapították meg nálam ezt a kedves betegséget. Azt vettem észre, hogy gyógyítása (akkor) abból állt, hogy az ember a nemszteroid szerektől fokozatosan jutott el a szteroid szerekig. Ha beteg már marokszám szedte a növelt dózisokat, és már túl sokat panaszkodott mellékhatásokra,akkor másik szerre váltottak. Engem a homeopátia felé az íriszdiagnosztika indított el. Egy orosz származású orvos (Ormos Intézet+mellette a tolmács) olyan dolgokat mondott a múlt betegségeimről és a jelenleg alakuló állapotomról, hogy megdöbbentem. Ajánlott homeopátiás szereket, és bejött! Én teljesen más úton futok, mint ti. Az oka, minden "gyógyszerre" allergiás lettem.
Külön köszönettel tartozom A Medic-Poliklinika vezetőjének, aki beállította szereimet.
Hogy kérdésedre válaszoljak: jelenleg is homeopátiás szereket szedek, egy héten egy alkalommal 3x5 golyócskát (3 féle), ebből az egyik az alkati szerem. Biorezonancia vizsgálattal felmérettem az állapotom, és az ajánlott gyógyhatású szereket szedem. Többször kontrolláltattam, történtek finomítások. Nem olcsó történet. Nem a vizsgálat, a gyógyhatású szereknek az ára magas. Lassan mászok ki a tavaszi hirtelen állapotváltozásból. Nekem segített a hidegkamra, de hát nem vagyunk egyformák!

Ez a 3 porckorongsérv mennyire kezelhető? Érdemes lenne kipróbálni a CERAGEM ágyat, ingyenes bemutató központjai vannak. Ez hő és fizikai stb. hatás mellett széthúzza és összenyomja a gerincoszlopot ezáltal lehetőséget ad (egyéb hatásai mellett) a sérv visszahúzódására. Gyakorlatilag, egy határozott célirányos masszás a gerincoszlopon, lehetőséget kapnak a porckorongok, és idegpályák, hogy visszahelyezkedjenek a helyükre. Nem vagyok a reklám szakemberük! Valós eredményeket tudnak mesélni azok a betegek, akik részt vesznek ezekben az ingyenes programokban. A problémáink okát a gerinc változásaiban kell keresni.
A szervezet stratégiai választ ad a külső behatásokra, és egy-egy szerv munkáját áthelyezi másik szervre, azt túlterhelve jön létre a betegség. (Nem vírusról, vagy bakteriális betegségről beszélek). Részesei vagyunk az evolúciónak.

Keress megoldást az orvos mellett, mert Ő, az előírt protokoll szerint gyógyíthat, csak kevés nagy tudású tekintély engedheti meg magának az ettől való eltérést. De van ilyen orvos is. Ezért változnak a protokollok, meg a kutatások eredményének kényszere miatt.
Szervezeted visszaigazolja, ha közelítesz a megoldáshoz.

Ne fejtsd el a számítógépek megjelentek a gyógyászatban, de leginkább a magánorvosok akik egy-egy vonalra ráálltak, ezek segítségével (lásd. Etna javaslatait, ő aztán, dicséretére legyen mondva, alaposan utánanéz (önzetlenül) nemcsak saját, de más problémájának megoldásához is), keresztezve a legújabb tudományos, és távol-keleti gyógyászat több ezer éves tapasztalataival.

Elnézést, rövid akartam lenni. Több optimizmus, és jobbulást. Üdv! Gyula
Előzmény: Coccinea (715)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.16 0 0 715
Medrol. Én szedtem Methipredet - aminek tudtommal ugyanaz a hatóanyaga - de csak rövid ideig. Hirtelen lehúzza a gyulladást, ami adott esetben fontos lehet. De aztán minél előbb abba kell hagyni, de csak szép fokozatosan. Még egyszer szedtem aztán steroidot. Egy külföldi út során nagyon súlyos allergiát kaptam, akkor valami iszonyatos dózisban adták 3 napig, aztán két hétig fokozatosan csökkentve elhagytuk. Nekem egyik alkalommal sem volt következménye. Kérdezd meg, hogy nálad mi a szándékuk vele.

Kedves Gyula! Attól félek, hogy az írisz-diagnosztika is annyit fog megállapítani, amennyit már eddig is tudunk, tehát nem pontosabbat. Azért nem vagyok ellene, és amint lehetőségem lesz, rá fogom szánni azt a kis pénzt. Ha már a kryoterápiára kidobtam több mint 60 ezer forintot, plusz 5 napi megélhetést Bp-en (bérlet, kaja), miért ne. Csak fel kell térképeznem, hol és mikor...
Most a debreceniektől remélek valami új fejleményt, no de a hidegkamrában is nagyon bíztam, és nem jött be. Még most is ráz a hideg, ha rágondolok. És Te hogy vagy azóta? Diéta, alleopátiás gyógyszerek továbbra is, és minden rendben?

Kedves Etna, nem jó hír ez így karácsony előtt. Nekem meg a vizsgálatok során találtak a nyaki gerincemen 3 kisebb porckorongsérvet, amiből az egyik nyomja az ideget, ettől pedig folyton zsibbad válltól lefelé a karom és a kezem. Már el sem tudom különíteni a különböző okból kifolyólagos fájdalmakat a karomban. De közben dolgozom is, és valahogy a karácsonyra is fel kell készülni. Jobbulást neked!
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 714
Kedves Etna!

Remélem nem súlyos, és következmény nélküli lesz, ez a baleset. Mielőbbi gyógyulást!
Ja, és óvatosan a téllel! Inkább családi körben ünnepeld, mintsem kórházban a karácsonyt!
Üdv!
Előzmény: .ETNA. (713)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 713
Maximálisan egyetértek kedves Gyula, teljesen igazad van!

Inkább én is maradtam volna a net előtt és nem kellett volna elmennem egy karácsonyi ajándéknak szánt könyvet vásárolni. De hát így jártam, ugyanis,
a változatosság kedvéért, elestem, ill. megcsúsztam, szó szerint kicsúszott (oldalra) alólam a jobb lábam és a jobb oldalamon landoltam, egy frissen esett hóbuckán kb. 100 méterre a lakásunktól. Még soha életemben nem estem el télen, soha,soha, soha. Szerencsémre megállt egy kocsival arra járó fiatal pár, akik hazafuvaroztak, mert persze senki sem volt otthon:-(

A háziorvosom telefon-diagnózisa szerint, valószínűleg meghúzódott az ízület, vagy az izom a combtőnél. Mindenesetre rá tudok állni és hihetetlenül béna módon tudok bicegni ide-oda a lakásban, nem lila, nem duzzadt stb., ezért az orvosom szerint nem valószínű, hogy törés. Olyan aranyos volt, azt mondta a telefonban, hogy ha nem csinálod össze magad, miközben ráállsz, akkor nem törés:-))) Így most pihenek stb., de ha nem javul - jöhet a röntgen (ami ugye kórházban van, ahol ugye influ is lehet, amit ugye annyira-de-annyira el kellene kerülnöm), szerintem úgy nagyjából sejthetitek, hogy milyen kevéssé szalonképes mondatok forognak a fejemben:-))
Előzmény: Gyula65 (709)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 712
Ezt jó tudni, nagyon köszönöm, ezt az infót elmentettem a gépemre és megőrzöm rosszabb időkre:-)

Előzmény: Törölt nick (706)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 711
Kedves Avandia!

Pánikba nem kell esni, de az ördögi kör ott kezdődik, amikor a mellékhatásokra , és azok mellékhatásaira is "gyógyszert" kell szedni. Az idézőjel, annak szól, hogy állítólag minden "gyógyszernek" van mellékhatása (orvosi vélemény), aminek nincs az gyógyhatású készítmény.
Ettől, még lehet indokolt a szedése!
Jobbulást! Üdv!
Előzmény: avandia (710)
avandia Creative Commons License 2009.12.16 0 0 710
Kedves Gyula!

Köszönöm a gyors válaszod, megerősítetted a feltevésem! Akkor ez sajnos egy ördögi kör lesz attól tartok! Azt hiszem sürgősen megbeszélem a kezelőorvosommal a teendőket!
Mégegyszer köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat!

Üdv:
avandia
Előzmény: Gyula65 (708)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 709
Kedves Etna!
Csak kiegészíteni próbáltam átfogó javaslatodat. Egyik legjobb indikátor, benne van a múlt, jelen és a kezdődő jövő! Egy vizsgálat díja 5000 Ft. A patikában többet hagy az ember.
Jobbulást! Üdv!
Előzmény: .ETNA. (703)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 708
Üdvözöllek!
Nálam a Medrol, magas vérnyomást, majd nyombélfekélyt, mint mellékhatás hozott létre. Amikor azonnal elvették( ahelyett, hogy lassan kivezettek volna) tüdőgyulladást kaptam, ami 3 hónapig tartott, és csak azért múlt el de azonnal, mert visszaadták a Medrolt. Majd lassan kivezettek belőle. Egyébként olyan mint a kábítószer, alig várod, hogy beszedhesd! Ez az én tapasztalatom, másnak lehet, hogy pozitívabb, ismertem olyan személyt aki ennek a dupláját szedte, és tünetmentes volt. Én évekig szedtem, de ez már régmúlt.
Rövid időszakon keresztül, lehet problémamentes.
Jobbulást! Üdv!
Előzmény: avandia (705)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 707
Boc dikoka voltam, e egy másik nick név, van ahol kénytelen vagyok ezt használni.
Előzmény: Törölt nick (706)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.16 0 0 706

Drága Etna!

Hévizen müködik egy un. G. inaktiv osztály, nem elit de a kezeléseket és a tü vizét ott is biztositani tudják.í

Évente 2x lehet igénybe venni. Hosszas levelezés után a diszpécser árulta el nekem.A férjemet is oda szokták beutalni, igaz csak két hét, de ha egy ébne 2x igénybe tudja venni akkor az már 4 hét.

Tehát ha valaki szeretne menni oda akkor nyugodtan irjon a hévizi felv. irodának és kérje le  a lehetőségeket, ezt is fel fogják ajánlani.

Ez teljesen ingyenes, TB alapon müködi, persze a kezelésekért és atóért itt is fizetni kell. De akkor sem kerül napi 11-13 ezer ft-ba.

Előzmény: .ETNA. (702)
avandia Creative Commons License 2009.12.16 0 0 705
Szép napot mindenkinek!

Szeretném megkérdezni, hogy a Medrol nevű gyógyszerrel van valakinek tapasztalata?
Többszörös gerincműtét után ( 6 ) állítólag csigolyatest krónikus gyulladása alakult ki nálam, ami igen erős fájdalmakat okoz valamit mozgás és járástér beszűkülést. Most 10 napja szedem a Medrolt, napi 20 mg-ot, a panaszaim szerencsére csökkentek ami nagy megkönnyebbülés, csak a vérnyomásom kezdett el ugrálni, mind magasabb értékekre, valamint a látásom romlik. Ez lehetséges mellékhatása a Medrolnak?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Tisztelettel:
avandia
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 704
A 2-es érték szuper, hát nagyon kíváncsi leszek rá, hogy mit "találnak ki" az orvosaid. Mondom én, hogy Dr. House kellene ide:-))

Én egy balatoni nyaralás előtt még itthon kezdtem érezni a csuklóm, én is azt hittem, hogy csak a sok pakolászás miatt van:-) Még szerencse a szerencsétlenségben, hogy már itthon kezdett sajogni a csuklóm, különben mindenki a Balatonra fogná, mert jó szokásom szerint, reggeltől estig a vízben vagyok :-)

Csak összejöjjön Párizs, annyira imádok ott lenni, de eddig általában egy-egy hét jutott csak belőle, most egy teljes év lenne - ez maga a kánaán :-)

Kedves Ibolya: nekem inkább a melegvíz használt, a jég inkább rontott, a KETO spray-t is használtam olykor (recept nélkül kapható, remélem jól emlékszem a nevére).
Előzmény: Coccinea (698)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 703
Hupsz, kedves Gyula rátapintottál a lényegre:-) El is felejtettem az íriszdiagnosztikát, pedig évekkel ezelőtt éppen így derítették ki a barátnőm betegségét (valami a bélfallal volt, nem emlékszem pontosan), pedig előtte orvostól-orvosig járt, különböző görcsökkel olykor mentő vitte a kórházba, aztán megunta és a kollégái tanácsára elment egy íriszdiagnosztikai vizsgálatra.

Ja és ezután kiderült még az is, hogy tejcukor érzékenysége is lett, hja, ha egy "üzlet" beindul:-))
Előzmény: Gyula65 (695)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.16 0 0 702
Fürdőjegy? :-)) Saját fülemmel hallottam,a mikor a főorvosnő azt mondta egy betegnek, hogy Mezőkövesdet fel tudom írni, de Hévízen már nem nagyon hall magyar szót, oda több mint fél évet kell várni... erről ennyit. Nem mellesleg ez az apró momentum is teljes mértékben alátámasztja, amit írtál az egészségügy egészéről.

Én azért szerettem volna mielőbb a biol terápiát, mert olyan kis "csodaváró" (vagy mifene) vagyok, hittem benne, hogy elmúlik, ha 20 % meggyógyul (élete végéig remisszióban marad tünetmentesen, egy idő után már gyógyszer nélkül is - ergo ez gyógyulás, akárhogy is nevezzük) én miért is ne? Azt hiszem 45 évesen juszt sem fogom feladni, évről-évre vannak új gyógyszerek, módszerek. Egyébként pedig nem akarok senkit elkeseríteni, de a legtöbb cikkben ezt azért óvatosan megemlítik: nagy általánosságban elmondható, hogy az RA (és hasonló betegségek) kb. 10 évvel megrövidítik az életet - ez manapság már biztosan árnyaltabb, de hát ez van, így jártam, pedig egy kb. 15 éve készített teszt szerint 83 évesen "kellene" meghalnom érrendszeri elégtelenségben:-))
Előzmény: DBA Biotech (699)
Ibolyafr Creative Commons License 2009.12.16 0 0 701

Nagyon hasonló cipőben járok én is,annyi külömbséggel hogy nekem a gyulladás minden laborértéken ott van.( 30-50között).Az MRI felvételt dec.6-án debrecenben készitették "jelentéktelen elváltozások" értékeléssel.

Csontcisztográfián sem a csuklómon,hanem mindkét csípőn és térden találtak bibit.

csípő és térd fájdalmat nem,csak csukló és kézfájdalmat érzek.

Nagyon elkesedtem,14éve tart és még csak43 éves vagyok.

Februárban kell visszamennem,addig marad a jólbevált hideg víz,vagy jég a sajgó csuklóimra.

Nektek is haszál a sajgó izületre a jég?

Előzmény: Coccinea (700)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.15 0 0 700
Kinek van igaza, és mely dolgokban?

Bár fel fogom tenni a kérdést Szekanecz professzornak is, tőled is megkérdezem: Ha a gyulladás már teljesen lement (belsőleg), akkor mi okozza a tüneteket továbbra is? És akkor miért lehet hasznos pl. megduplázni a Trexant, vagy biológiai terápiát kezdeni? Akkor mire hatnak ezek, ha gyulladás nincs is?

És még egy kérdés. A biológiai terápiát meddig lehet/kell kapni? Ha abbahagyják, nem újul ki a betegség?
Előzmény: DBA Biotech (696)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.12.15 0 0 699

OK, nyitott leszek:

a "centrumban", ahol vagyok, ott sok az RA és egyéb betegem, de gyakran látom, hogy fiatalok hónapokat várnak amig szakorvoshoz jutnak.

Hiába ott a top felszerelt pesti OEP finanszirozott rendelő, mondom a családorvosoknak, hogy soron kivül ellátom a gyulladásos betegeket, a 100.000 fős kerületből eddig az elmúlt fél évben 4-5 embert tudtam összeszedni! Mert a betegek össze-vissza vándorolnak, hiába ott a digitális rtg meg a fiókomban az anti-CCP gyorsteszt, a Metoject minta, mellettem a Toshiba ultrahang, a családorvosoknak még mindig a "derékfájás"  a sürgős reumatológia. Ez katasztrófa. Vannak betegek, de szedik a Medrolt és befogják a szájukat. Nem túl rég tértem vissza külföldről. Saját főnököm javasolta, hogy ne menjek vissza teljes állásban a centrumba dolgozni, mert nem tudom a két gyermekemet eltartani.

Külföldi kongresszusra eddig saját kutatási pénzből illetve ösztöndijből jutottam el, gyógyszeripari támogatást nem kaptam. Egyebekben egy fürdőjegy felirása még mindig sokkal jobb "business" a reumatológusnak, mit az RA betegekkel való gondoskodás. A terület nagyon testszik, senkit sem akarok az orvosától elvonni, szabadidőmben netezgetek, tanácsot szivesen adok.

 

Előzmény: Törölt nick (681)
Coccinea Creative Commons License 2009.12.15 0 0 698
Na, ha esetleg mégsem gyógyulnál meg végleg, Párizsban akkor is biztosan jó lesz eltölteni egy évet. A kezeléseket pedig ott is megkaphatod, ha szükség van rá - vagy a férjed biztosítása, vagy az itthoni tb. fedezi a költségeket.

Nálam, mondjuk éppenséggel Spanyolországból hazafelé jövet jött elő a betegség. Már útközben kissé megduzzadt a csuklóm, gondoltam, hirtelen megemelhettem a bőröndöt... Azt se tudtam, hogy van ilyen betegség, és különben is úgy tervezetem, hogy 70 évesen is fitt öregasszony leszek. No mindegy.

Nagyon friss laborom van, tegnapi. A vérsejtsüllyedés 2. Már öt éve kb. ennyi. Kórházba kerülésemkor volt 11, ez volt a maximum. Soha többé nem volt 4-nél magasabb. Kb. egy hónapja immunszerológia vagy - mi a szösz is - volt Debrecenben, de mint írtam, az is tökéletes volt.
Jan. 21-én lesz egy csukló MRI, utána találkozom ismét a proffal, és akkor már talán válaszolgat is a kérdéseimre. Eddig annyit mondott, hogy bármi is lesz a végeredmény, akár RA, akár valami új diagnózis, a Methotrexat jó az összes ilyen rejtélyes reumás problémára, addig is szedjem csak. Már korábban is írtam, hogy a megfigyelések szerint RA-ban nem szimplán úgy működik a metho., mint a rákos sejteknél, miszerint csökkenti a sejtosztódást. Valami más, ismeretlen mechanizmust is kifejt. Ezért is lehet közben folsavat szedni, ami különben a sejtosztódást segíti, és elvileg csökkenti a metho. hatását. És láss csudát, RA-ban nem csökkenti a hatását. Valami tudományos oldalon olvastam ezeket, nem holmi magazinban.

Nem vagyok mélyen elkeseredve, hiszen a jó laborleletek mindenképpen azt igazolják, hogy nincs valami agresszív betegségem, de szeretnék már végre úgy ébredni reggel, hogy mozognak az ujjaim, és nem sajog a könyököm meg a vállam.

Köszi a tippet a hajhullásra, ki fogom próbálni. Most nekem is írt fel egy külsőleg használatos folyadékot (Alpicort) a bőrgyógyász, ráerősítek a tablettákkal is.
Előzmény: .ETNA. (694)
DBA Biotech Creative Commons License 2009.12.15 0 0 697

a "profiknak"...

az OEP web oldalán (www.oep.hu) a szakmai oldalon a finanszirozási protokollok között ott van a RA terápiájának tervezett finanszirozási menete is (nagyon hasonlit a jelenlegire).

A hozzászolésok közül érdemes elolvasni a Szakmai Kollégium állásfoglalását, melyet Szekanecz prof. irt.  Elég jó irás...

DBA Biotech Creative Commons License 2009.12.15 0 0 696

részben igazad van a dolgokban....

 

legfontosabb a gyors gyulladásmentesség elérése, az a szerencsés, aki bázisterápiával el tudja érni, illetve aki minél később kap biológiai terápiát....

Az a gond, hogy aki hamarabb kap TNF blokkolót, főleg gyenge bázisterápia mellett annál hamarabb jöhet a "TNF failure" is, az újabb biologikum, stb... ördögi kör...

 

 

a jól beállitott bázisterápia mellett pár év után az aktivitás szépen mérséklődik.... nem csoda, hogy a szakma legjobbjai egyértelmüen hirdetik, hogy - elsősorban a páciensek érdekében!!!- NAGYON FONTOS a bázisterápiát lehetőleg minél tovább húzni... és aki jól be van állitva bázisterápiára, a biológiai terápia is hatékonyabb lesz, és jobbak az esélyek a tartós remisszióra!!!

 

egyebekben annyi klinikai vizsgálat van, hogy aki akar, az hozzájuthat, csak körbe kell néznie....

 

igazán az lenne a cél, hogy minden RA beteg minél hamarabb reumatológushoz kerüljön, és a DAS28 3.2 alá kerüljön- terápiától függetlenül. És e mellett az egész rendszer az ország gazdasági viszonyai között az egész finanszirozható is maradjon... ehhez persze jó alapellátási és szakellátó hálózat kell, hogy a beteg bekerüljön lakhelytől, szociális helyzettől stb. függetlenül, a beteget és az orvost szakmai és nem marketing szempontok irányitják. Jelenleg sajnos nem ez a helyzet... ezért kellenének - a korrupciómentes egészségügy mellett- erős betegszervezetek is, mint pl. amit Ausztriában láttam, aki a betegedukációt segitenék, tartanák az aktiv kapcsolatot a szakemberekkel, és nem a céges marketing alakitaná a dolgokat....

 

 

Gyula65 Creative Commons License 2009.12.15 0 0 695
Kedves Coocinea!
Etna tanácsai mellett, gondold végig az alábbiakat.
Érdemes lenne egy iriszdiagnosztika elvégzése. Nem drága, a múlt, és az elkezdődött betegségtüneteket is jelzi.
Tanulmányozd: http://www.wellnesshetvege.hu/index.d2?target=news&id=101
Meglepő dolgok derülhetnek ki.
A döntés joga a tied, őket ajánlom. Jobbulást! Gyula
Előzmény: Coccinea (692)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.15 0 0 694
Hát igen, a hajhullás, vagyis inkább úgy mondanám: ritkulás, elég jellemző tünet. Nekem viszont segített a Biovanne, és nem is olyan drága, mint a Revalid, de a hatása éppen olyan jó. Persze nem tökéletes, hiszen ritkább, mint volt, de legalább nem hullik. Egyébként egy hajhagymából 7 szál haj nő, nem lehet, hogy miután a sejtosztódást meggátolja a gyógyszer, a hajhagyma sem "bír" fenntartani, növeszteni, akármi... 7 szál hajat? Ez a magyarázat elég logikus, nem? Mert nincsenek "kopasz" területek, mint pl. a vashiánynál (ugye ennél van), csak egyszerűen ritkább lesz az ember haja. Azért, ha még nem tetted, próbáld ki a Biovanne-t, nekem a reumatológusom ajánlotta és tényleg bevált.

A biol terápiát azért említették, mert szerintem alapból gőzük sincs mi bajod, de ez egyfajta protokoll: ha nem használ egyik "gyengébb" gyógyszer, gyulladáscsökkentő sem, jöhet a nagyágyú: a Metho (Trexan), esetleg szteroid (bár ez ellen ma már sok beteg tiltakozik), s ha mindegyik hatástalan, végső érvként ott van a biol. terápia, ami a legmodernebb gyógymód a gyulladásos tünetegyüttes csökkentésére.

Bár továbbra sem értem, hogy ha a vérsüllyedés nem mutat gyulladást a szervezetben, miért akarják csökkenteni a gyulladást, ami nincs is? Vagy előfordulhat ezek szerint az is, hogy a vérből nem mutatható ki a gyulladás jelenléte??? Egyébként pl. a vérsülly-nél mit jelent Nálad a "normális" szint, nyilván 20 alatt van, de mennyi volt pl. legutóbb?

Ha a szervezetben gyulladás van, de nincs külső betolakodó (vírus, bacilus, idegen anyag, testidegen egyéb ez+az stb.), és egyetlen szerved sem mutat eltérést (nincs begyulladva), akkor egyértelmű szokott lenni szerintem, hogy az immunrendszered zakkant meg kicsit, nem? Hiszen az immunrendszer koordinálja (végzi, szabályozza) a test védekező mechanizmusát, márpedig a gyulladás a legősibb ilyen védelmi módszer. Gondolj csak egy egyszerű szálkára, ami begyullad és előbb-utóbb kilökődik (ha nem tudod kiszedni). Szóval az autoimmun tutinak tűnik nem? Erről mit mondanak az orvosaid? S egyáltalán az RA-n kívül van más autoimmun betegség, ami reggeli ízületi merevséggel jár? Hm.. az életben nincs Dr. House, aki összerakná és végül kibogozná, hogy mi is a bajod, tulajdonképpen?

Amanda Hamiltonnak, egy angol táplálkozási szakembernek van néhány gyógyszállója, ahol kínos betegségeket gyógyítanak holisztikus - átfogó módszerekkel (méregtelenítés, böjt, beöntés, talpmasszázs, pszichoterapeuta segítsége, jóga stb.) a test és a lélek egyensúlyát próbálja újra helyreállítani, több csatorna is vetíti a dokumentum-sorozatot, ami ott készül. Erről jutott eszembe, lehet, hogy hülyeség, de elképzelhető, hogy Neked is ilyesmi irányba kellene kutakodni, miután a tüneteid nem egyértelműek és úgy tűnik a nyugati orvoslás csődöt mond?? Az orvosok szerint mégis meddig kellene még várnod, hogy valaki csak "kitalál valamit"? Ez tényleg idegőrlő lehet!

Ezért gondoltam, hogy ha megbukott a nyugati, akkor talán jöhet a keleti? Mit gondolsz? Nem tudom érdekel-e, de bemásolok egy linket, esetleg megnézheted, én is gondolkodom ilyesmin, persze majd ha már nem kapok infúziót: http://www.ambriel.hu/index.php/bemutatkozas. Viszont, ha jövőre tényleg Párizsban élhetek egy évig (ha összejön ott fog dolgozni a férjem), amennyire imádom Párizst (egyszerűen elvarázsol az a város, de tényleg), lehet meg is gyógyulok és már nem lesz szükség se a holisztikus gyógyításra, se a terápiára, a Metho-ról már nem is beszélve:-) Na jó, felébredtem az álmodozásból:-)
Előzmény: Coccinea (692)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.15 0 0 693
Coccinea a férjem ugyan igy van, mint te, neki is negativak a labor leletei, valószinü ezért kezdte el neki olyan nehezen a Metho curát az orvosa. Ő heti 15 mg-ot szed, időnként magától kihagyott egy-egy hónapot, de nem volt változás.
Viszont a kéz léáb merevség mégis csak arra utal.Amióta szedi a Methot.ill. most már Trexant, hizott 7 kg-ot, de valószinü ez a csontritkulásra szedett gyógyszer következménye is, mert a calcium be tud épülni a csontjaiba és igy nehezebbé válnak.
U.akkor azt is mondják, irják, hogy a csontritkulás is egyik fő tünete az RA-nak, házt ez meg is volt. Te hogy állsz ezzel?
Igazad van, még véletlenül se szedk be annyi mennyiséget a Trexanból, tényleg nem is értem mire alapozzák a doktoraid a bilógiai terápia majdani alkalmazását?
Elgondoltató, de tudod mindig vannak eltérő esetek, nem lehet még uyan azon betegséget sem egyformán egy kaptafára kezeleni vagy venni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!