Keresés

Részletes keresés

Norka30 Creative Commons License 2012.02.28 0 0 56088

Azzal nem veszítesz semmit, ha a naplódat átnézi a dietetikus. Gondold el, mennyit költöttél már orvosra, gyógyszerrre... vele a mozgásról is tudsz beszélni. Mivel mindenki más, egyénre szabott tanácsot, pláne laikusok, nem tudnak Neten keresztül adni neked. 

nepeta Creative Commons License 2012.02.28 0 0 56087

norka, nagyon köszi amiket írtál:)

 

amikor tűű dokihoz kerültem, akkor már 1 éve volt, hogy elkezdtem a diétát, mozgást. inzulin diétát, napi 5x eszem, a 160 g-ot próbálom tartani. az alatt az 1 év alatt fogytam is, előtte 58 kg voltam (most 53). szóval mivel a doki látta, hogy képben vagyok a témával kapcsolatban, az esetemben fel sem merült, hogy diétás tanácsadásra küldjön. mondta, hogy jó, amit csinálok, sőt azt is mondta, hogy nem kell olyan szigorúan venni, néha egy-egy túró rudi is lecsúszhat. a mozgásról sem volt szó. amiket én szoktam: futás, gyors gyaloglás, itthoni réka torna, kickbox, biciklizés.

 

a diétát tartom, esetleg néha a ch mennyisége lesz picit több, de cukrot, lisztet egyáltalán nem eszem. mozogni is minden nap mozgok. MÉGIS LEHET, HOGY VALAMIT ROSSZÚL CSINÁLOK? tudnátok segíteni? milyen mozgásfajták a jók IR esetén? a diétára a neten kerestem rá, illetve a nőgyógyászomtól és a mensmentiszben diétás oktatáson járt lánytól kaptam anyagot hozzá. CH táblázat, leírás a diéta elosztásáról stb.

 

egyébként a lelkünkben helyre tenni a dolgokat, az tényleg nagyon fontos.....talán a legfontosabb.

 

nagyon köszi előre is, üdv: rita

Előzmény: Norka30 (56082)
Zemanek Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56086

Mensmentis, Dr Tűű László.

Előzmény: mariannvarga (56084)
Timike74 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56085

Hobj!

 

Nagyon-nagyon örülök neked és tiszta szívemből gratulálok!

Micsoda hírek. NÉha erre kószálok és ezt látom, hát komolyan ondom, megsirattalak!

Vigyázz magatokra :))))

 

Micimalacka!

 

Most olvasom, hogy neked is megszületett  a babád, le vagyok maradva....

De annál nagyobb szeretettel gratulálok, minden szépet és jót kívánok Nektek!

Mit lehet tudni a csöppségről? Ha írtad már bocs, de nem olvastam...

 

Aki itt van és új, jó helyen van! sokat segítenek a csajok, fel a fejjel!

 

Újakat üdvözlöm, régieket puszilom :)

Előzmény: hobj (56079)
mariannvarga Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56084

Sziasztok!

 

most írok ide először, egy ideje olvaslak Titeket.

január közepén jártam a házi orvosomnál régóta fennálló panaszok után. A lényeg, hogy továbbküldött, azt mondta, hogy pcos gyanús vagyok.

Azt szeretném megkédezni Tőletek, hogy tudnátok-e orvosokat ajánlani, akihez fordulhatnék? Ráckevén lakom(Csepel-sziget alja) így Budapest is szóba jöhet. Mennyiért fogadják az embert? Időpontot hamar lehet kapni? Milyen vizygálatokra számíthatok?

 

Köszi előre is az infókért!

 

Gratula a kismamáknak!

 

Mariann

 

Micimalacka Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56083

Hobj nagyon örülök!:-))

 

És igen, ne adjátok fel, nekem 10 napja született meg a babám fél év met diéta, sport és mínusz 16 kg után

Előzmény: hobj (56079)
Norka30 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56082

Amikor úgy tűnik, hogy már egy gyógyszer sem segít, akkor jön a kezelés többi elemének tökéletesítése.

A diéta szépen, pontosan van tartva, megeszed a szükséges CH mennyiséget, a szükséges elosztásban, szakember ellenőrizte a naplódat? Ha IR van, akkor az étrend az alfája és az omegája az egésznek, nagyon el lehet rontani. 

A mozgás hihetetlen mértékben javítja az inzulinrezisztenciát, de itt is lehet hibát véteni azért (túl magas pulzusszámon végzett edzések, nem megfelelő számú edzés).

És akkor még ott a negyedik lépés, a relax, ha valaki stresszes (márpedig a lombikozás tutira azzá tesz), akkor a megfelelő terápia vagy relax módszer is elengedhetetlen. 

Szóval, sok múlik a gyógyszeren, de csak 40%, ezt sose felejtsük el... és ha még így sem sikerült, akkor sem veszít az ember semmit, hiszen a helyes étrend, a mozgás és a megfelelő lelki feltöltődés amúgy is kell. Gyógyszer viszont... nem mindig. 

hobj Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56081

Köszönjük, remélem minden rendben lesz:).

 

Szurkolok, hogy minél előbb sikerüljön Nektek is. Fel a fejjel.

Előzmény: nepeta (56080)
nepeta Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56080

Köszi hobj neked is:)

 

azaz igazság, hogy nem azért hagytam abba a gyógyszereket, mert én akartam, a doki cserélte le őket. állítólag az nem jó, ha az ember sokat fogy-vagy hízik egy gyógyszertől....hát nem tudom.

 

nagyon gratula a babához!!!! nekünk sajna csak lombik lehet (2 méhenkívüli miatt, nincs petevezeték).

 

 

Előzmény: hobj (56079)
hobj Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56079

Sziasztok Lányok!

 

Elég régen írtam már, de most néhány dologhoz szeretnék hozzászólni.

 

Nepeta,

nem tudom, hogy érdemes-e két-három havonta másik gyógyszert szedni, szerintem picit több időt kellene adni egy-egy gyógyszernek. Nekem sem segített a sima met, aztán kaptam eu-t, és én is fogytam tőle, majdnem 44 kg-ra lementem az első fél évben (48-ról, amúgy 165 cm vagyok), de nem hagytam abba csak ezért.

 

A másik, hogy semmi sem lehetetlen, tavaly nekem is két mensim volt (plusz egy norcolutos), és hát így is sikerült:) 16 hetes vagyok. Szóval lehet, hogy hülyén hangzik, de mensi nélkül is van remény! Ne adjátok fel! (egy év met, 8 hó eu) 

Kikomiko Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56078

Sajnálom Nepeta:(

 

Én RRhez járok, előtte MJ betege voltam, de nem szerettem hozzá járni. Nekem RR azt mondta, hogy legyek türelmes, majd beáll a mensi. Mi is babát szeretnénk már nagyon, de így, hogy nem is menstruálok magamtól nem sok esély van.

Az én nagy félelmem az, hogy nem fog használni egyik gyógyszer sem és akkor nem tudom mit fogunk csinálni...

 

Neked hogy alakult ki az IR, hogyan jöttek rá, hogy ez a bibi? Nekem azt mondta még RR, hogy más ilyen értékekkel mint az enyém, simán menstruál és terhes lesz, de valahogy én úgy vagyok beállítva, hogy csak akkor működök, ha minden értékem tökéletes. De azt mondta, hogy annak ellenére, hogy nem menstruálok, látszik a javulás. Biztos Nálad is javultak az értékek, csak még mindig nem az igaziak.

 

De ne add fel, muszály pozitívan hozzá állni, máshogy nem is lehet:)

 

 

Előzmény: nepeta (56077)
nepeta Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56077

Szia Kikomiko:)

 

Nem tudom miért nincs más alternatíva:( Tűű dokihoz járok egyébként. spontán ciklusom az elmúlt 1 évben nem nagyon volt.....lombikra járunk, ott azért csináltak ciklust gyógyszerrel.

szóval tűű dokinak mindig ez a válasza, hogy folytassam, más alternatíva nincs.....nem tudom, ő lehet, hogy lát javulást az eredményeimen, de mivel ciklusom nincs...hát akkora javulás nem lehet nem?

 

március közepe táján kell egyébként megjönnie legközelebb. Nemrég voltunk a 2. (fagyibabás) beültetésen, ami sikeres volt, csak  egy hematóma alakult ki + a baba se fejlődött rendesen, ezért meg kellett szakítani a terhességet:( szóval, megvárom, hogy megjön-e, aztán írok tűű dokinak, hogy hogyan tovább.....de tuti megint ez lesz a válasza:(

 

köszi a válaszod, üdv: rita

Előzmény: Kikomiko (56076)
Kikomiko Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56076

Szia Nepeta!

 

Én Januviát szedek már egy hónapja, de még nem érzem a hatását. Nekem konkrétan egy gyógyszertől sem jött még meg. Competact nálam sem csinált semmit, csak híztam tőlle.

 

Miért nincs más lehetőség gyógyszer terén? Kihez jársz az MM-ben? Én nem hiszem, hogy ne lenne más lehetőséged!

 

Üdv a többieknek:)

Előzmény: nepeta (56074)
yoyo444 Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56075

Korkis: Én nemrég jelentkeztem be, és úgy tudom, TL is fogad új betegeket, csak napi max 1 fő limit van, ezért nagyon hamar elfogynak a helyek. De mindig meg mondják telefonban, hogy melyik az a nap, amikor az új időpontokat lehet kérni, na akkor egész nap próbálkozni kell, mert állandóan foglalt, de megéri :)

 

Provence: üdv a klubban :)

 

nyuszipuszi: én ehhez a témához még nem értek, de nagyon drukkolok neked :)

 

gyeda: mióta szeded a meforalt? én is azt szedem, de nekem nem volt ilyen problémám. Tartod a diétát?

nepeta Creative Commons License 2012.02.27 0 0 56074

sziasztok lányok!

 

új vagyok itt a forumon és a segítségeteket szeretném kérni.

előzmény: 158 cm, 53 kg. 3 hónap merckformin (ez beállította a ciklusom, de a hormonok nem javultak), 2 hónap eucreas (ettől nagyon lefogytam), 3 hónap competact (nem segített + híztam), és már majdnem egy éve JANUMET. ez se nagyon segít, sajnos a ciklusom még mindig nem állt helyre. mm-be járok én is. nem kapok új gyógyszert, mondván nincs más alternatíva.

akkor érjem be ezzel, amikor a ciklusom csak hébe-hóba jelentkezik?

 

a kérdésem, hogy szed-e valaki közületek JANUMET-et? ha, igen, mi a tapasztalata?

 

köszi, üdv: rita

 

 

 

Provence83 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 56073
Koszi Edii! Mar orulten varom a konzultaciot. Nekem gyakorlatilag nincs tunetem, menstrualok oramuszeruen 14 nappal az ovu utan. Csak az inzulinom szar. Lombikozunk es eddig ket sikertelen beultetes volt. Most neztem utana az inzulinnak es nem szepek az ertekek. Amugy visszaolvastam sokat, szoval tudom a sztorid :-). En 152 centi vagyok es 40 kilo. Egy kilot fogytam az elmult kozel ket honap alatt, amiota dietazom, szerencsere tovabb nem veszitek a sulyombol. Huu nagyon orulok, hogy irtal BH rol, azon paraztam, hogy rogton ne sima metet adjon hamar ugyis sovany vagyok, remeletem, hogy tudja mi a dorges. Igy nagyon remelem, hogy nem kell fel, egy evet varni a kovetkezo beultiig, mert varnak minket a fagyik :-). Koszi, koszi, majd jovok temeszetesen beszamolni.
Előzmény: Ediina (56072)
Ediina Creative Commons License 2012.02.26 0 0 56072

Hali! Bocs, de csak futtában beleolvasok néha, biztos elkerülte a figyelmem! Igen, azonosat ettem, 15 g-ot. Amikor nagyon sovány voltam felmehettem akár 220-ig is naponta. (most nagyon el vagyok kutyulva, szoptatok, képtelen vagyok az időpontokat tartani, örülök ha az alapanyagokra tudok figyelni)

Ha vékony vagy lehet, hogy nem kizárólag metet fogsz kapni, mert attól mi elfogyunk szépen. (nekem ciklusom se lett tőle). Először kombinált gyógyszert kaptam, de még azzal sem tudtam hízni (met+glitazon) viszont megjött. Ezt is lecserélte az orvosom met mentesre, akkor kezdtem el hízni. Aztán ezt a hatóanyagot betiltotta az EU. Akkor kaptam Actost (abban sincs met, az is glitazonszármazék). Rajtam ez segített igazán. Állítólag ez BH. doktornő "kedvence". Én RR.-hez járok, én voltam az első betege akinek felírta. 5 hétig szedtem összesen. :) Az eredmény benn szuszókál a szobában, kedden lesz 7 hónapos! :))

Egyébként BH. drnő nagyon szimpatikus, többször hallottam őt előadni, sztem nagyon jó szakember! Mielőtt RR-t megismertem még sajnálkoztam is, hogy nem praktizál itthon.

 

Illetve, van egy fajta metes gyógyszer a Merckformin retard amitől nem fogytam, ezt szedtem terhesség alatt. (Mikor pozitívat teszteltem az Actost azonnal abba kellett hagyni, az mellett elvileg védekezni kell, mert nincs rá elég adat, hogy nem káros-e a magzatra. Azért mertem szedni, mert viszonylag beállt a ciklusom és a hőgörbén szépen lásztott mikor van pé., illetve rendszeresen jártam uh-ra.)

Előzmény: Provence83 (56071)
Provence83 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 56071
Ediina! Ugy latom nem lattad, hogy kerdztem a dietadrol. Szoval a plusz ket etkezes nel neked milyen cht kell enni? Ugyanazt? Szoval a tizoraival es az uzsival azonosat?
Előzmény: Ediina (56065)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.26 0 0 56070

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni-Meforált szedek és az utóbbi időkben egyre sűrübben jönnek elő kiütések az oldalamon,hátamon amik viszketnek.Főleg éjjel.Olvastam, hogy a gyógyszernek vannak ilyen mellékhatásai is.Valakinek van ehez hasonló tapasztalata erről?

nyuszipuszi79 Creative Commons License 2012.02.26 0 0 56069

Köszönöm a segítséget!

vikiviki Creative Commons License 2012.02.26 0 0 56068

Kétszer voltam terhességi diabeteszes, és nem akkora tragédia az. Kb. háromszor keményebb diéta, mint a sima IR-es, de egy jól karbantartott terhességi cukorbetegséggel a végén ugyanannyi az esély egy tökegészséges gyerekre, mint a sima terhességnél. 

Terhelésest én sem pont most csinálnám. Amire nagyon figyelj: még fontosabb, hogy háromóránként egyél, a szokásos, lassan felszívódó szénhidrátos diétát betartva és próbálj meg lightosan mozogni, mint egyébként. Nekem naponta többször kellett mérni vércukorszintet, és tapasztalatból tudom, hogy a mozgás nagyon jól viszi lefelé a cukrot... 

Előzmény: nyuszipuszi79 (56058)
korkis Creative Commons License 2012.02.26 0 0 56067

A kortizol után kutatva találtam egy érdekes oldalt/információt.

 

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:rYcEAACQJsAJ:www.amegoldas.eoldal.hu/cikkek/betegsegek-ellen-1.html+kortizol+szint+cs%C3%B6kkent%C3%A9se&cd=11&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

 

De lehet, hogy csak nekem újak ezek az infók...

Viszont azt egyszer régen felismertem, hogy ha állandóan édességre vágyom, akkor a magnézium és a króm segít: pár hét szedés után elmúlik a "roham". Nem is tudom, hogy felejthettem el...

 

ncsk Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56066

Igen, igazad van, nagyon figyelni kell! Én nem figyeltem sajnos és ettem, amit kívántam, ugyan nem lett terhességi cukrom, de emelkedett tartományba került és mondta a doki, hogy figyeljek oda és csökkentsem a szénhidrátbevitelt, mert kialakulhat :(

 

Azért mindent figyelembe véve törekedni kell nem túlparázni ezt a dolgot, mert ha figyelsz a kajálással nem lesz nagy baj. Dokim szerint 3 vetélésből kettő kromoszómarendellenesség miatt van, ami teljesen normális, még ha ez kegyetlennek tűnik is. Ez akkor a legkegyetlenebb ha az ember saját gyerekével történik... A maradék egy meg az összes többi, ebből pedig a progihiányból adódó meg a töredéke és állítólag annak mindig van jele vérezgetés formájában.  Elvileg ha a terhesség létrejön a legtöbb a magzaton múlik, hogy megy, vagy marad, mert ő kezdi el termelni azokat a hormonokat, amik megtartják őt, majd a 12. hétig "belőle" fejlődik ki a placenta, ami aztán a vezérszerepet ellátja.  Én is kértem amúgy progit és nem kaptam.

 

Szurkolok az erős kis bébinek :)

Előzmény: Ediina (56065)
Ediina Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56065

Ja, és ami még lemaradt. A pco-szindroma.hu-n találsz róla infót hogy mi még jobban ki vagyunk téve a terhességi diabétesz veszélyének, úgyhogy végig érdemes észnél lenni a kajálással!

Ediina Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56064

Zemaneknek igaza van, nem kéne terhelést csinálni, de nagyon koncentrálni a diétára, mert ha nincs rendben az inzulin az tönkreteszi a progeszteront ami a méhlepény kialakulásáig (kb. 12.hét) élteti a magzatot. Orvosa válogatja, van aki ilyenkor ad progi pótlást. Nem tudom milyen a nődokid, de erre érdemes lenne minél előbb rákérdezni! Drukkolok!

Előzmény: nyuszipuszi79 (56058)
Zemanek Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56063

Ha netán terhes lennél akkor a gyógyszert már nem fogják felírni, de adiétára nagyon figyelj.

Ne akarj most terhelésest csináltatni ha terhes vagy mert az nagyon mehterheli a szervezeted.

Előzmény: nyuszipuszi79 (56058)
ncsk Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56062

Undulnak a jó kis tünetek :) Mindent bele :)

Előzmény: nyuszipuszi79 (56061)
nyuszipuszi79 Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56061

Annyira fáj a mellem, nem is tudtam az éjszaka hason aludni, pedig az a kedvenc.  Remélem minden rendben lesz várom a keddet, hogy erősödjön az a második csíkocska. :-)

Előzmény: ncsk (56060)
ncsk Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56060

Ja igen, nekem mindig az éhomi alá megy a cukrom, akkor is amikor tökéletes az inzulinom, na erre varrjon gombot valaki. :)

Előzmény: nyuszipuszi79 (56058)
ncsk Creative Commons License 2012.02.25 0 0 56059

Először is örülj!!! :)) Nem az IR-től megy el a terhesség, csak az IR következtében nem megfelelően működő hormonháztartás okozhatja, VAGY a többi már ismert ok. De azért nem kell mindig a rosszra gondolni! Én IR-es vagyok, nekem csináltak többször vizsgálatot, volt amikor nagyon rossz lett, volt amikor jó és terhes lettem. A terhességem előtt 3 hónapig folyamatosan véreztem, szóval nincs lehetetlen. Soha nem kaptam met-et és mégis megmaradt a terhesség. Egy dolog mondjuk igaz, nekem egy hónappal korábban jött a baba, tehát koraszülésnek számít, de ez lehet családi vonás is, mert én is koraszülött voltam szintén 1 hónappal.

A legfontosabb, hogy örülj, beszélj a dokiddal és legyél türelmes. Mondjuk tudom, hogy ez utóbbi lehetetlen, mert én is átéltem :)

Előzmény: nyuszipuszi79 (56058)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!