Sult krumpli grill melle koretnek: 1/2 kg szalonna, aprora vagva 2 kozepes hagyma, aprora vagva 1 kg egesz paradicsom konzerv, leszurve, a levet felretenni! 1/2 kg kukorica konzerve (vagy friss csemege kukorica, levagva a csutkarol) szaritott thyme so, bors 3 csesze reszelt sajt (kicsit csipos - itt Cheddar) 4-6 sutni valo krumpli vaj
Parold a szalonnat es a hagymat egy labosban (onottvas) amig a szalonna szepen megsul es a hagyma uveges. Szurd le a zsirt. Add hozza a paradicsom levet es a paradicsomot enyhen osszenyomva kezzel. Add a kukorica szemet, thyme-t, sot, borsot izle szerint es lassu tuzon fozd 10-15 percig. Add hozza a reszelt sajtot, fozd addig keveres kozben amig a sajt megolvad.
Vagd a sult krumplit felbe es kanalazd a "Ring Tum Ditty"-t bele. Lehet egy icipici vajat a tetejere. . .
A koritest meg ehhez szantam: "Mustard and Peppercorn Crusted Rib-Eye Steak" Mustaros torottborsos steak
4 nagy szelet rib-eye steaks (kb 3-4 cm vastag, legalabb 15-20 dkg) 4 evokanal Dijon mustard 4 tablespoons black peppercorns, crushed 1-2 evokanal durvara tort feketebors Kosher so Kend meg a friss steaket mind a ket oldalan mustarral, szord meg a tort borssal es soval izles szerint. Susd meg izles szerint mind a ket oldalan. (3-4 perc minket oldalon: rare, 5-6: medium, 7-8: well done) A legjobb ellenorizni a hust: megbokogetni az ujjaddal, a rare az puha, a medium az picit kevesbe puha es a well done nem nagyon nyomodik be. Soha ne forditsd a hust egynel tobbszor! Talalas elott legalabb ot percig pihenjen.
Dessertnek Creme Brule-t szeretnek, de meg gondolkodom rajta. Lehet ezt is csinalok - mert ezt en nagyon szeretem - meg valami csokis csodat, mert az meg a nagyfiam szereti.
Itt vannak a kepek, eloszor a marhahus szelet - ami kokorszaki. . .
Hadd kérdezem, én vettem egy elektromos grillt, az első használat után kiakadt, többé nem akart melegiteni a fütőszál, 2200 W-os de hát ugye fel is tekertem a max. -ra hogy a húst legalább átmelegitse. Ahogy nézegettem ilyen teljesitményben vannak, a tied, milyen, és hol vetted, és milyen gyártmány, kb. mekkora. köszi a választ előre is. off:van pár közös bennünk, ha irsz megirom elek.sandorne@axelero.hu
Nekem, is elektromos grillem van, ugyan úgy pácolom a húst mint a faszeneshez, majd az elektromoson sütöm. Mi nagyon szeretjük, az enyém elég nagy , igy a zöldségköretett is grill tálcán mellé teszem.
... Ha New Jersey, ha Budapest, ha Magyarország, ha Torontó, - a magyaros grillezés szellemisége (is), illata (is), bukéja (is) összetartó kohézió?!:-))))
Sziasztok! Tudom hogy itt többnyire mindenki a faszenes sütőgetést részesiti előnyben, de van valaki olyan aki használt már elektromos grillt is, azon milyen sütni??
Kitűnő az alábbi recept de a "SÓT" MINDENKÉPPEN KIHAGYNÁM. MIVEL ALAPSZABÁLY, HOGY TÖBB ÓRÁS PÁCOLÁSNÁL SEMMIKÉPPEN SE HASZNÁLJUNK SÓT, MERT A HÚS ROSTJAIT KEMÉNYÍTI, RAGÓSSÁ TESZI ÉS AZ ÁSVANYI SÓK JELENTŐS RÉSZE IS KÁRBA VESZIK:
"Karaj szeletelve,enyhén kiklopfolva.Megszórva a következő fűszerekkel:bors,bazsalikom,rozmaring,koriander,majoranna,só.Turmixgépben az alábbi pác készítve hozzá:2 deci szürkebarát,2 deci kékfrankos,fél deci almapálinka,koriander,olivaolaj,5 nagy girizd fokhagyma,1 db alma,mustár.
Eme pácban elmerítve a húsok 30 órára a hűtőben.Másnap faszénen megsütve,hozzá petrezselymes krumpli,uborkasaláta .Hozzá hideg szürkebarát fröccs.Finom volt.
Ezt a krumplis trükköt feltétlenül kipróbálom! Vajon a keményítő miatt nem ragad? Persze tulképpen mindegy, lényeg, hogy kevesebbet kelljen puceválni. :-)
Zitka, en csak par csepp olajjal szoktam atsimogatni mielott szaraz fuszerekkel dorzsolom be a hust.
Halottam valamit: Ha a forro grill racsat nyers krumplival dorzsolod be nem ragad oda a hus. . .ki fogom probalni. Biztato, mikor krumplit sutottem rajta nem ragadt oda!
De ha csak száraz fűszer(ek)kel szórom meg a húst, akkor azért kell vmi olajozás, nem? Vmelyik topikban olvastam, hogy a zsírozást egy-két szelet bacon ropogósra sütésével (ami szintén nem rossz ;-) ) praktikusan elintézhető.
Jajj, grillezett zöldségek..... Ezt most kár volt emlegetni. :-))))))))
Olaj nem kell a raclette-sütő lapjára egyáltalán, elég az, amit pácoláskor magába szív a hús ill. zöldség -- mert a gomba, padlizsán- v. cukkinikarikák szintén nagyon jól süthetők rajta!
Az alsó rekeszekbe főttkrumpli-karikák mennek, reszelt sajttal -- ez lesz a köret.
Nagyon jol neznek ki - bar a kep picike, de ez nem valtoztat az izen!
A hetvegen nem volt idom sokat sutkerzni, igy a melyhutobol vettem ki hamburgert, azt sutottem tegnap ebedre.
Tegnapelott csirkemellet sutottem nyarson - a pac bolti volt, nem a legjobb, kicsit ecetes az en izlesemhez. Koretnek krumplit, hagymat, ceklat sutottem - csak pici so-olaj. Van egy onottvas lapom, azon szoktam aprobb darabokat sutni, nem esnek le rola.
A heten valamelyik nap oldalast szeretnek - ha lesz ra idom.
Aztán ha beírod a részletes keresőbe, hogy a hozzászólások között keresgéljen a "raclette" szót, kiad néhány topikot ill. hozzászólást, amikben volt szó erről. A raclette inkább téli móka :-), de a kőlapon nagyon finomakat lehet sütni. A Coraban lehet kapni direkt erre a célra hajszálvékonyra felszeletelt húsokat, sajnos nem olcsó. De pl. a csirkemell filé szeletek gyorsan átsülnek. Ízlés szerint fűszerezed, picit beolajozod és mehet. Túl sok tapasztalatom nincs, csak vendégségben ettünk ilyet, de asszem arra ügyelni kell, hogy ha túl sok az olaj, akkor füstöl. :-(
Sziasztok! Sütöt már valamelyikőtök olyan villany sütőn amin fonduzni is lehet, és felül van egy nagy lap, amin azthiszem valami kő féleség van, egy nagy lap, és azt alulról melegiti meg a villanycekász? Alulra meg kis lapkákat lehet tenni, amibe valami sajtfélét, meg nem tudom miket lehet tenni. Kaptam de nem tudom mit lehet vele kezdeni???
Az biztos finom lehetett.Különben a hamburger nem lenne rossz dolog,csak a gyorsétkezdék elb..sszák a hamburgerhúst.Ugyanis ezeknek az ipari darált termékeknek vajmi köze van a húshoz.A múltkor kíváncsiságból elolvastam egy ilyen gyorsfagyasztott kész hamburgerpogácsa receptjét.Volt abban baromfibőrpép,lebernyeg-komolyan így-,zsírtalanított kötőszövet,egy csomó E betű,ízfokozó stb.
Mi is csináltunk már házi hamburgert.Felerész disznócomb és marhahús ledarálva hozzá:tojás,fok és vereshagyma,só,bors,paprika ,mustár meg sok egyéb fűszer.
zsemlébe téve zölségekkel,ketchup-mustárral .Jó volt.
Azért annyit hozzátennék a faszenes hússütéshez, hogy én a sütés közben időnként megkenem a husikat páclével, vagy sörrel locsolgatom, na és amikor a söríz belekaramellizálódik a nyersanyagba, meg az az illat, hát az valami mennyei...