Egy naggggggggyon finom, olasz specialítás:)))))))))))!
Recept 5-6 személyre
50 dkg Mascarpone
2,5 dl kávé
4 db tojássárgáj
4 db tojásfehérje
10 dkg porcukór
1 evökanál kristálycukór
6-8 evökanál Amaretto likör
15 dkg babapiskóta
csipet só
kakaópór
Elkészítése:
- a babapiskótákat bekened (ecsettel, mert ha csak rálocsolod, málós lesz) a kávéval
- tojássárgáját, a pocukrot és az Amaretto likört krémesre kevered (van aki tesz még hozzá egy kis tejszínt is), majd bele vegyíted a Mascarponét.
- a tojásfehérjét egy csipet sóval és az evökanál kristálycukorral keményre vered, majd óvatosan a krém közé kevered.
- Egy nagyobb lapos jénaiba, vagy közepes tepsibe, tálba elöször egy sór babapiskótát, majd arra gazdagon a krémet, újra piskóta, majd újra krém.
- Legalább 4 órára beteszed a hütöbe és tálalás elött böségesen leszitálod kakaóporral.