Keresés

Részletes keresés

VKOrsi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 316
a kismamásban asszem a citrusfélék vannak rossz helyen - bár utoljára 2 éve láttam :) -, meg a spenótot tenném én még későbbre... de alapvetően elég jó szerintem.

de az all. hajlamnál meg annyi a vezésszabály, hogy amire hajlam van p. családi kórelőzmény miatt, azt 2 év után javasolt adni.
Előzmény: Törölt nick (314)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.24 0 0 315
Köszi a tippet!

Legközelebb azt fogom felíratni... (remélem nem kell... szerintem a napokban elvonulok és veszek holt tengeri sós krémet meg valami lipoizét. Tényleg: melyiket ajánlanád? A topik elején többfélét is olvastam, hátha azóta lett valami nagyon kedvenc.)

Szóval most az lesz amit folyamatosan ajánlani szoktatok: hidratálás ezerrel... hátha az még az elején megállítja. (Lilla meg addig extra puszikat kap, hátha... és elkezdem vele a Ringatót is... kicsit lekötöm:)
Előzmény: VKOrsi (313)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.24 0 0 314
Tényleg. Nem tudnátok esetleg egy olyan hozzátáplálási táblázatot ajánlani ami figyelembe veszi az allergiára való hajlamot? A kismamások stb. olyan dolgokat megetetnek egy 6 hónapossal, hogy néha csak lesek...

Előre is köszi!!!!

(nagyon lassan haladunk az ételek bevezetésével és néha jó lenne kicsit változatosabban etetni ...)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 313
ami nem szteroidos az az elidel.
mo-n 2 éves kortól van törzskönyvezve, európa más részein és amerikában fél éves kortól használják.
a heimes bőrgyógyászoknak volt rá egy konrtollcsortos kisérletük és eléggé bevált.
Előzmény: VKOrsi (311)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.24 0 0 312
Hú ez nagyon durván hangzik :( Szurkolok, hoy ez a javulás végleges - vagy legalább tartós legyen!

Hisztamintartalmú étel az nem gáz egyébként, a banán is főleg azért megy, mert azt nem kell főzni és egyben is adható neki (és nagyon szereti) de szerintem simán túlél nélküle, max. több almát kap rizspéppel.

Mi egyébként már vagy 3 éve nem is eszünk banánt (ld. eldöntöttük, hogy nem egészséges) csak a férjemnek kell a kálium mert szed egy gyógyszert és ez volt a leg kézenfekvőbb káliumforrás... és ha már otthon volt a banán akkor Lilla is kapott blőle (pedig anno én is eldöntöttem, hogy egy éves koráig nem...)... (de most átállunk a dióra... mondjuk abból Lilla minimum 2 éves koráig nem kaphat ha jól tudom de legalább nincs kísértés:)
Előzmény: Ancsúr (308)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 311
szteroid tartalmú krémet vény nélkül nem kapsz, a pimaf. is vényköteles.

anyu higítva szokta ezeket alkalmazni ekkora gyereknél. 2szer annyi hidrofillel ki kell kenni, és úgy vékonyan a gyerek bőrére.
vagy az elocom van még de az is steroidos, azt is hidrofillel higítják a gyógyszertárban
Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.24 0 0 310
ő, nem higítva. Azt mondták, hogy csak kenjem rá naponta kétszer-háromszor (én meg lusta disznóként rendszeresen elfelejtettem így az elején kétszer kentem kb. 1-2 hétig aztán egyszer... aztán rendszeresen elfelejtettem,.... aztán most, hogy előjött is össze-vissza kenem naponta max. egyszer...)

Na most azért tök jó, hogy ilyet ajánlanak reflexből és még azt se mondja a doki, hogy higítsam... (ld. akkor én is besétálhattam volna és vény nélkül megveszem... ha már egyszer nem figyelmeztetnek semmire a felírásakor)

Én meg persze, hogy tök lelkes voltam, azt hittem, ez egy antibakteriális gombaölő krém... (főleg miután mondtam, hogy szteroidot ne...). Mondjuk azért nyáron ez kellett mert Lilla lábán bazi nagyok lettek a foltok, a fél lábszára tele lett velük a végére és a helyzet egyre romlott... ez pedig szépen megállította.

Ja. Viszketni hála a jó égnek soha nem viszketett neki, vagyis csak akkor amikor elkezdtem kenegetni a Heim Pálossal... na akkor az marha gáz volt, ezért is hagytam abba SOS. (utána elkezdett hámlani és az is viszketett néhány napig de amikor lement a hámlás akkor elmúlt)
Előzmény: VKOrsi (307)
Arzénka Creative Commons License 2007.10.24 0 0 309

Tej helyett mit adsz? A HA tápszert két évvel ezelőtti információim szerint csak szakorvosi javaslatra írják fel két éves korig. Rizstej? Anyatej sajnos nincs.

 

Megvan az allergiavizsg. eredménye (asszisztens nő mondta), még a főorvosasszonyt kell elérnem, h. megtudjuk az eredményt.

Előzmény: Ancsúr (308)
Ancsúr Creative Commons License 2007.10.24 0 0 308

Bíztatásképpen: nálunk a kicsinek csak a hasán nem volt foltja. Viszketett, véresre vakarta, emberek megbámulták...Most éppen sehol semmi.

Decemberben lesz 2 éves. Tejet, tojást ő még nem kap, de minden mást igen. Amit Orsi is írt: hisztamin- tartalmú ételeket hetente egy- egy alkalommal.

Amit én a képen látok, az hasonlít a nagyobbikam foltjaira. Ő kb. 10 hónapos korára kinőtte, a viszketés is kimaradt. Most csak antibiotikum szedése után jön neki elő egy- két halvány folt.

A pszichés oldal a kicsinél sokkal jobban megfigyelhető. Elég, ha nem tud megszerezni egy játékot, rögtön vakarózni kezd.

 

Előzmény: Törölt nick (303)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 307
pimafucortról:
- hidrokortizon, gyulladásgátló és viszketést gátló tulajdonsággal;
- neomicin, amely több baktériummal szemben aktív;
- natamicin, amely aktív a gombával, különösen az élesztőgombákkal szemben.

szóval ha tényleg csak inkább csúnya, mint problémás, akkor én ezzel nem kenném feltétlenül (nem beszélve arról, hogya szteroidhoz hozzászokik a szervezet és idővel erősebb krém kell majd)
A pimafucortot higítva kented eddig ugye?
Előzmény: VKOrsi (306)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 306
persze nem látom élőben, de kép alapján ez nem tűnik vészesnek.
OK, hogy érdes, meg csúnya... de szerintem ez neki nem is viszket még. Ami viszket az nem így néz ki. Az meg ha fürdés után lángvörös normális, a víztől van, 1-2 óra alatt elmúlik.
Előzmény: Törölt nick (303)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.24 0 0 305
a karbantartható nálam annyit tesz, hogy őt nem zavarja. Látszani látszik, érezni érzem, de ha őt nem zavarja, akkor az már nekem elég.

banánt eléggé szokták javasolni elhagyni, enyémek 1 év alatt egyáltalán nem kaptak.
glutént meg a tejet szerintem érdemes külön kezelni. Itt hivatalos álláspontot nem fogok tudni Neked hozni ekcéma ügyben, azt tudom leírni, hogy én hogy csináltam. Gluténes, savanyított tejtermék 10 hótól ment, tejföl 15 hótól de csak főtt ételben, tej-tejszín 2 éves kortól.
(de kaja ügyben az viszonylag elfogadott, hogy a "jobb kerülni" nem jelent teljes tiltást. egyszer-egyszer ehet a gyerek banánt, paradicsomot... stb. csak ne legyen minden nap az asztalon)
Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 304
(ja, most kb. a 3. kép szintjén lehet a lába... egy-egy folt mindkét oldalon - vagyis az egyiken kettő)
Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 303
Na szóval ezek a foltok amilyenek még a nyáron lettek a lábán (amikor még kisebbek voltak de már pont kezdtek bedurvulni). Van egy photoshoppolt verzió is, az jobban mutatja a formáját (ld. először csak pici kiütések aztán elkezdtek formát ölteni... mint egy nagy kör ami középen lyukas... na ez volt mindkét lábán, talán 4-5 darab - ja, és az egyik térdén is). ja, az ucsó kép az szerintem ugyanaz a folt csak néhány héttel korábban) (a banánt megpróbálom akkor elhagyni és majd kiderül mi lesz... hátha... szegény diadalüvölt ha banánt lát a közértben:)



.....
piglet Creative Commons License 2007.10.23 0 0 302
Bocs, csak egy ötlet, a banánt hagyd el teljesen, az szokott ilyesmit csinálni. Hátha.
Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 301
Köszi, meg fogom nézni a cikket! (még nem olvastam végig a topikot, azt hiszem egy picit még a tagadás stádiumában vagyok:)

Tök jó, ahogy ez nálatok folyamatosan javul! (a karbantartható itt azt jelenti, hogy nem viszket vagy azt, hogy akkor alig lehet észrevenni?)

Szerencsére nem durva a helyzet, csak a lábán vannak ilyen izék, az sem összefüggő. Megpróbálok olyan képet keresni amin látszik.

Akkor meddig érdemes ezekkel (glutén tb.) várni?

(igazából nekem a banán a nagy dilemmám... nem érzek közvetlen összefüggést, Lilla viszont imádja és praktikus is ha elmegyünk otthonról. Viszont allergizálhat... tök jó. )
Előzmény: VKOrsi (300)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 300
nem tudom, miért növik ki, de az atópiások 80%a tényleg kinövi 5-6 éves korára, jó esetben korábban.
(nálunk az első év volt a legrosszabb, utána minden tél jobb, most már recés a lábuk, de ez krémmel jól karbantartható)

nem tudom tényleg mennyire súlyos nálatok a helyzet, de túlzásnak érezném, hogy a tejesekkel meg a gluténnel ennyit várj.
sokkal inkább érdemes a hisztaminos ételekre odafigyelni... valahol a topik elején van egy viszonylag hosszabb hsz. amit írtam a kajákkal kapcsolatban, esetleg kukkants bele.
Előzmény: Törölt nick (299)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 299
Hát, én igazából akkor gondolkoztam el amikor összefutottam néhány napja a Tai-chi oktató sráccal (a felesége is Tai-chit tanított nekünk)... halál nyugodt emberek, az életük a tai-chi ... mind a két babájuk ekcémás volt. Aztán kinőtték.

Bevallom ez megnyugtatott.

Az viszont tény, hogy Lillánál az ételeket extra óvatosan vezetem majd be, gluténes kaja és tehéntejből készült cuccok csak 1,5-2 évesen lesznek majd. Nem tudom, hogy húzzuk ki addig, de megpróbáljuk.

Szurkolok, hogy Nálatok minél hamarabb megtaláld az okokat - vagy legalább kinőljék a gyerekek az ekcémát.

(Miért növik ki? Hogyan? Nekem ez a legfurább része az egésznek... Olyankor kezdik nem igényelni annyira a simogatást és az állandó anyán-csüngést?)
Előzmény: VKOrsi (298)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 298
nagyon hasonlóan gondolkodunk pszichoszomatikus betegségeket illetően :) :)

a kérdésekre a válaszokat én sem tudom. Nekem is atópiás 2 gyerekem és a 3. is annak tűnik lenni (tehát a genetikai hajlamot nem vetem el, de a hajlamon kívül számít más is).
Szerencsére nálunk nem súlyos, de van. Az okait én is kutatom. :)
Előzmény: Törölt nick (297)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 297
ő.. melyik krémet javasolnád? Előre is köszi!

(jaja, nem zárkózom el... SZERINTEM lényegében az összes betegség pszichoszomatikus... tudom, hogy ott vannak a gének és a hajlam na meg a környezeti tényezők de ha megnézünk két hasonló génekkel és különböző lelki beálítottsággal stb. rendelkező embert akkor SZERINTEM egyértelmű, hogy melyik fog pl. rákban megbetegedni... Nekem pont ezért is iszonyú nehéz elfogadnom, hogy a lányom ekcémás. marhára nem vagyok parázós fajta, nem féltem túl a gyereket, nagyon sokat van kézben, ha elmegyünk otthonról akkor majdnem mindig kenguruzok, az ágya a miénk mellett van, kisbabaként mellettünk aludt stb. stb. És nem értem, mi lehet a gubanc... mert azon talán változtathatnék)

Mondjuk már meg is akartam kérdezni a kineziológusom erről de előtte azért jó lenne kitalálni, hogy mi is ez valójában (ld. a gomba az tuti, csak nem mindegy, hogy ez most egy felülfertőződött ekcémás izé vagy mi)... és azért attól is tartok, hogy megint bedurvul mint a nyáron... na az ijesztően nézett ki... (az a fura, hogy majdnem teljesen szimmetrikusak a lábán ezek a foltok... na ez tényleg tök fura...)
Előzmény: VKOrsi (296)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 296
:) látom, nem zárkózol el a pszichológiai megközelítéstől :)

a homeopátia tényleg segíthet

(a zsíros meg a visszazsírozó krém nem ugyanaz, olyan krém kell, ami segíti a lipidképződést)
Előzmény: Törölt nick (295)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.23 0 0 295
igen, határozottan javul a sós víz és pimafucort kombóra...

Azt hiszem tényleg a homeopátiás szereknél maradnék...

(Nálunk nyáron kezdődött amikor elkezdtünk sokat eljárni otthonról ezért sokszor elmaradt a babamasszázs - ld. kevesebb simogatás... most pedig annyi volt a változás, hogy elkezdtem suliba járni és ezért 2 hetente egy délután a szüleimnél van. Szeret ott lenni, de gondolom azért megviseli.)

Keresek egy jó homeós dokit a környéken...

(zsíros krémre nem javul, sőt... szerintem ez keményen gomba is de ki tudja...)

Ja igen... a Heim Pálban rögtön azzal kezdték, hogy van-e koszmó és piros-e a feneke mert ezek midn összefüggenek...

Én már semmit sem értek azt viszont tudom, hogy ilyen pici babáknál ezek a dolgok mélyebbről indulnak minthogy tünetileg kezelni lhessen őket... na majd meglátjuk (sőt, ilyenkor az anyát -azaz engem - kéne megnézni, hátha én stresszelem a babát... ami most, hogy elkezdtem suliba járni még lehetséges is, hiszen csak aggódik az ember ha a babáját egyedül hagyja otthon...)

ÉS KÖSZI MINDENKINEK A TIPPEKET!!!!!!!
Előzmény: VKOrsi (288)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 294
a magyar elnevezés amúgy ígyis-úgyis rossz, mert klasszikusan ekcéma néven híresült el, de ez nem ekcéma, hanem dermatitis (az ekcéma teljesen más alapról építkezik).
Előzmény: Ancsúr (293)
Ancsúr Creative Commons License 2007.10.23 0 0 293

Akkor ugyanazt mondják, mondjuk:-)

Szerinte is uaz a kettő, csak rossz a "magyar" elnevezés.

Előzmény: VKOrsi (292)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 292
nemtom.. az én bőrgyógyász anyukám szerint a kettő ugyanaz.

a atópiás ekcémáról már elég régóta elfogadott tény, hogy pszichoszomatikus betegség.
Előzmény: Ancsúr (291)
Ancsúr Creative Commons License 2007.10.23 0 0 291
Áááá, én is ezt hittem, aztán rákérdeztem:-) A neuro- n van nála a hangsúly. Az elpirulással hozta párhuzamba, de nem mennék bele az amatómiai fejtegetéseibe.-)
Előzmény: VKOrsi (289)
iricc Creative Commons License 2007.10.23 0 0 290
ó, vagy 3-4 félét kaptunk,most nem tudom fejből miket (a potenciákat meg főleg nem)  elég bonyolult rendszerben kell szedni.
Előzmény: Törölt nick (284)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 289
azért hívja neorodermatitisnek :) mert német nyelvet beszél valószínűleg és ott ez a neve, a név ugyanaz, mint az atópiás ekcéma/ atópiás dermatitis magyarul.
Előzmény: Ancsúr (287)
VKOrsi Creative Commons License 2007.10.23 0 0 288
ez így eléggé atópiás ekcémának tűnik. Ha a pimafucortra javult, akkor valami gombás felülfertőzés is volt benne.

sűrűn kellene kenni visszazsírozó krémmel, az az esetek többségében használ.
7 hós. ez az első tele, elmúlni nem fog az tuti, a status quo atópiánál bőven elég.

a koszmó a szeborreás bőr jellemzője, atópiával nem függ össze, a piros popsi meg semmihez sem indikátor.

nálunk 3 évesek a fiúk, jön a tél, és rücskösödik a lábuk, kenem, egy szintnél tovább nem javul, de nem viszket és nem vészes.
Előzmény: Törölt nick (278)
Ancsúr Creative Commons License 2007.10.23 0 0 287
Én is figyelgettem az ételek hatását sokáig, kevés eredménnyel. Nálunk bebizonyosodott ugyan a tej-, tojásallergia, de most már elhiszem a homeós dokink véleményét, hogy nem ezen múlik. Ő következetesen neurodermatitisnek hívta, azaz olyan bőrtünetnek, amit az idegrendszer állapota befolyásol.
Előzmény: Arzénka (285)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!