Keresés

Részletes keresés

Malibu007 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10919
Hello!

Még kezdő vagyok. Most ott tartok, hogy letelik az 1 hónap próba és rendelnem kell fél évre lencsét. Havi lencsét szeretnék vásárolni. Szerintetek a Bausch&Lomb Purevision (Havi csere, 30 napos folyamatos viselés is!) megfelelő lenne nekem? Naponta kivenném, csak ritkán aludnék benne. Infó: http://www.lencsebolt.hu/product_info.php?products_id=34
A próbalencse tökéletes volt, kényelmes, észre se vettem, hogy benn van. Ez is jó lesz? Van még B&L ReNu MultiPlus folyadékom. Ez jó minden lencséhez? Köszi a segítséget!

Még lenne 2. Ezek:
http://www.lencsebolt.hu/product_info.php?products_id=250
http://www.lencsebolt.hu/product_info.php?products_id=190

A 3 közül melyiket válasszam?
k2k Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10918
köszi!!Vigyem a dobozt, és kérjek ugy vagy van vmi különleges amit kell figyelni rajta??értem ezalatt azt,hogy elég, ha megjegyzem a nevét (osztjónapot)?
Előzmény: _MrB_ (10917)
_MrB_ Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10917
Mondjuk optikában?
Kis szerencsével kaphatsz patikában is, de nem biztos, hogy olyant, amit használsz.
Előzmény: k2k (10916)
k2k Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10916
Azt szeretném megkérdezni tőletek,hogy, ha elfogy az áztatólém, és még nem jött meg az uj lencsém, akkor hol tudok venni ujra lét??(bocsi, de elkapott a lustaság kimenni a fürdőszobába, hogy megnézzem mi a lé pontos neve)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10915

Már több dokitól megkérdeztem hogy mit szólnak a piros szememhez, (vison express, ofotért és sztk is), és mind csak annyit mondott hogy hát biztos száraz ha sokat ülök számítógép előtt, meg a légkonditól etc. Az szent igaz hogy az elmúlt 3 évben sokat ültem gép előtt és ez alatt romlott el a szemem is, csakhogy nekem mindig pirosabb mint bárkinek akire ránézek, pedig nem minden precben ülök gép előtt meg légkondiban, mégis kb 1-2 éve mindig pirosabb mint azelőtt, és moziban meg bevásárlóközpontokban még pirosabb, főleg az a sok neon fény nagyon bántja.

Nem tudom eldönteni hogy ez még a normális határain belül van-e, vagy elvileg ez tökgáz hogy ennyire piros eres és száraz a szemem mindig, csak épp a dokik nem foglalkoznak vele. Azt se tudom hogy az normális-e ha 3 hónap után is egész nap érzem a lencsét a szememben, akkor is ha 2 óránként cseppentek.

Valakinek nincs esetleg hasonló tapasztalata?

_MrB_ Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10914
Általánosságban elfogadható, hogy benne van egy +10%os tartalék, amit még 99,9%ban elfog viselni. R-go egy havi lencse max 2-4 nappal gond nélkül túlhordható, egy kéthetes max 1-2 nappal. Feltételezve a rendszeres és alapos tisztítást, a tünetmentes viselést.

Erre értik, hogy kicsit túl lehet hordani. Persze van olyan lencse, ahol már ugyanennyivel a vége elött érzed, hogy nem kerek. Ritka, és általában megviselt szemnél jön elő. Ott nem érdemes végighordani az elméleti idejét sem.
Előzmény: macimoci (10913)
macimoci Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10913
Köszönöm a tájékoztatatást!

Ez már korrekt válasz volt így már értem!
Akkor viszont ebből következik, hogy a határ nem olyan éles, hanem csak irányt mutat.
Előzmény: _MrB_ (10912)
_MrB_ Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10912
Visszakeresel, le van írva.

Lényegét összefoglalom neked.

Ezek a lencsék polimerizációs eljárással készülnek, mely nem megy teljesen végbe. Ez a folyamat az UV-sugárzás hatására szép lassan folytatódik. Amolyan, a szemeden lesz egy majdnem polimerből apránként polimer.

Ezzel a folyamattal szép lassan csökken az oxigénáteresztése, a nedvességtartalma/megkötő képessége, a fényáteresztése... Közben lassan gyülnek az apró kis piszkok a lencséden, melyeket a gondos tisztítással sem tudsz lemosni róla, mivel vegyileg beépül a lencsébe, vagy kötést alakít ki a felszínével, s ottmarad.

Ezek halmozottan a következő dolgokhoz fognak vezetni:
- csökkenő oxigénáteresztés == eresedés a szemben (nem, nem a látható piros erek), ami finoman szólva is egy életre szopás, ha meg tele is vannak, meg sokan is ezek az erek, akkor látásvesztés, ha esetleg elpukkan 1-2 ilyen ér, vakság.
- csökkenő folyadéktartalom == diszkomfort érzés, mivel egy "száraz" műanyag vacak rosszabb, mint egy nedves, filmen úszó műanyag vacak.
- Növekvő szennyeződés == melegágya a baciknak, gombáknak, vírusoknak, melyek elszaporodva az enyhe gyulladástól a teljes vakságig terjedő széles spektrumon okozhatnak átmeneti vagy tartós, maradandó "kellemetlenségeket".

Mindezek halmazati büntetése lehet, hogy a szemed fokozottan érzékennyé válik az idegen testekre, és olyan foku diszkomfort érzést vált ki egy idő után a legjobb, legkényelmesebb lencse viselése is, mely mind pszichésen, mind fizikai tünetei miatt elviselhetetlenné teszi azt. Azaz: hiába akarsz majd lencsét hordani, s hiába hordhatnál, a szemed tiltakozása miatt nem fogsz tudni hordani többet.
Előzmény: macimoci (10911)
macimoci Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10911
Az írásaitokból csak az derül ki, hogy mit okoz a túlhordás, de én azt szeretném tudni, hogy mitől van ez?! Mi változik meg a 16.napon?
Előzmény: kyra42 (10910)
kyra42 Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10910
Nekem is mondták, hogy túl lehet hordani kicsit. Érdekes módon a "kicsit" mindenki másként értelmezi.

Tizenéves kezdő lencsézőként eleinte be is tartottam az előírt időket. De pár hónap után úgy gondoltam, hogy lehet hordani akár dupla annyi ideig is, hiszen nem tűnt kényelmetlennek a 2hetes lencsém 1 hónap után sem. Meg már egyébként is profi lencsés vagyok, meg tudom ítélni, meddig lehet hordani. Hát nem így volt!
Talán másfél év alatt sikerült olyan szép ereket növesztenem, hogy a kontaktológus az egyik kontrollon (még jó, hogy nem blicceltem el) teljesen elhűlve ült a réslámpa másik oldalán. Ezután közölte, hogy 6 hónapig még csak rá se nézzek kontaktlencsére, utána új vizsgálat, és kiderül, hogy a jövőben egyáltalán hordhatok-e majd kontaktlencsét, vagy elfelejthetem örökre.
Így 10 évvel később Oasys-t hordok. Talán még AirOptix-ot is hordhatnék, ha nem lenne oasys-hívő a kontaktológusom. De ezzel kb. véget is ért a lista. Most a kéthetes lencsét "3 hétig" hordom, ami konkrétan 3*5 hétköznapot jelent, hétvégén pihi van. Ez még nekem belefér, de a 16. napon kíméletlenül repül a lencse, akármilyen kényelmes. Nem érdekel, hogy kicsit túl is lehet hordani, én 40 év múlva is látni akarok.

Szóval csak tessék, lehet próbálkozni túlhordással. Biztos a napi lencse is lehet kényelmes a 3. napon is. Szerintem sokkal egyszerűbb mások hülyeségéből tanulni, de akinek hiányzik egy büdösnagy pofon az élettől, az csak csinálja. Lehet azt gondolni, hogy "nekem úgysem lesz semmi bajom ebből". Aztán lehet, hogy mégis...
Előzmény: macimoci (10906)
macimoci Creative Commons License 2007.09.18 0 0 10909
Tudod régen kellett volna szednem a vényomáscsökkentőt, de mivel nem fájt semmim, úgy gondoltam nem vagyok beteg. Aztán jött egy értelmes orvos, aki nem "kishülyeként" kezelt, hanem értelmesen elmagyarázta, hogy ha nem szedem, akkor az állandó magas nyomástól megvastagszanak az érfalaim, tönkre megy a vesém, impotens leszek stb. Én meg értelmes felnőtt módjára megértettem és azóta szedem a gyógyszert.
Elnézést az off témáért, csak azt akartam megértetni veletek, hogy ha valaki értelmesen elmagyarázná mit - miért tegyek fel tudnám, fogni.
Előzmény: _MrB_ (10907)
GDávid Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10908
lens.com-ról rendlet valaki mostanában? mert mintha úgy rémlene, hogy régebben 100 dollár felett ingyen volt a kiszállítás. most ide 20 dolcsi lenne. akkor meg már ott tartok, hogy lényegében ugyannyi, mint a lencsebolt.hu-n pl.
_MrB_ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10907
Én hordtam lencsét addig, amikor már éreztem, hogy fáradt... Maradjunk annyiban, hogy maradndó emlékeket hagyott, aminek köszönhetően kevésféle lencsék tudok hordani. Mondhatni több az ér a szememben, mint kellene...
Most minnél magasabb oxigénáteresztésü lencsét kell horrdanom, hogy ezek az erek üresek maradjanak. Az élet szép, a kishülye meg felnőtt, s veri a fejét a falba, hogy lehetett olyan hülye, amilyen voltam.

Az ilyen kontaktológusok engedélyét visszavonatnám, kezét levágatnám.
Előzmény: macimoci (10906)
macimoci Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10906
Nekem már két különböző kontaktológus is mondta,hogy a kéthetest lehet hordani 3 hétig is. De hát hogy is van ez? Este még jó, aztán másnap reggel már nem?
Ti éreztetek már valamit amikor lejár az ideje? Mert én nem emlékszem arra, hogy valami más érzés lenne a 3 hetes lencsével. Sőt nekem általában az új a kényelmetlen!

desokbajomvanmi?
Előzmény: _MrB_ (10904)
Deep Down Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10905

A precision UV-t javasolta a doki merthogy 74% víz, de már olyat is olvastam hogy minél nagyobb a viztartalma annál hamarabb kiszárad....Most akkor hogy is van ez?

Ez pontosan így van, kivéve a Precision UV-t, mert annál mégse. :) Tényleg, tudom tanusítani. Valamiért nem párolog annyira, vagy mi, a tudományos magyarázatra nem emlékszem.

 

A barátnőmnek olyan van, de ő 1 hónapig hordja. Tényleg lehet ennyivel tovább hordani?

Már hogyne lehetne. Szikláról is lehet leugrani, beláthatatlan kanyarban is lehet kétszázzal előzni, stb...

Előzmény: GatitaCaramelo (10903)
_MrB_ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10904
Barátnőd ha ténleg a 2hetest hordja 1 hónapig, hülye. Nem kicsit, nagyon.
Neked esetleg egy Biofinity lencsét kéne kipróbálnod, de ha mindig piros a szemed, akkor elöbb szemésszel megnézetni, mitől az. Ha oka megvan, kezelve is, akkor nekiülni a lencsézésnek.
Előzmény: GatitaCaramelo (10903)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10903

Sziasztok,

 

Kb 3-4 hónapja hordok kontaktlencsét, de sokat kellett vacakolnom mire találtam egy nagyjából megfelelőt, ami most a ciba precision UV. Az összes többi nagyon szúrta a szemem, ez volt az egyetlen ami kb 3-4 órát még jó, de aztán ez is kellemetlen pedig 2 óránként cseppentek aquify szemcseppel. A szemem mindig piros, alap állapotban is, de ha lencsézek akkor mégjobban. Az lehet hogy olyan száraz a szemem hogy semmilyen lencsét nem bírok normálisan hordani? Hiába cseppentek olyan gyakran, mindig érzem hogy a szemembe van és estére már nagyon szúr.

A precision UV-t javasolta a doki merthogy 74% víz, de már olyat is olvastam hogy minél nagyobb a viztartalma annál hamarabb kiszárad....Most akkor hogy is van ez?

Vagy lehet hogy az oxigénáteresztés miatt is piros a szemem?

Van olyan lencse amit ilyen problémás piros száraz szemre javasolnátok?

Hallottam Acuve-ról hogy jó, viszont azt is olvastam hogy abban meg sokkal kevesebb a víz mint az enyémben, na meg drágább is mivel csak 2 hetes.

A barátnőmnek olyan van, de ő 1 hónapig hordja. Tényleg lehet ennyivel tovább hordani?

Bocs hogy ilyen sokat kérdeztem, csak kicsit most kétségbe vagyok esve hogy nekem már soha nem lesz normális lencsém.

Előre is köszi a választ!

 

Kriszta

k2k Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10902

:DDD

Nem krédezem:)))

Kérem ne is válaszolj rá:DDD

Előzmény: _MrB_ (10901)
_MrB_ Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10901
Te ne kérdezd, neked képes lenne felírni kötelezőben ~ : D
Előzmény: k2k (10900)
k2k Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10900

Kérdezze meg kezelőorvosa vagy gyógyszerésze véleményét:)))

 

Előzmény: macimoci (10899)
macimoci Creative Commons License 2007.09.17 0 0 10899
Azért vigyázz vele! Nem javaslom, tisztán fogyasztani, én borral higítom. :-)
Előzmény: k2k (10898)
k2k Creative Commons License 2007.09.16 0 0 10898
Ma legalább 3 liter folyadékot ittam, és a szemem sehol sem szúrt!
Szuperebb érzés volt, mint eddig:))))
Éljen a VIZ:))
csibehusi Creative Commons License 2007.09.16 0 0 10897
Köszi Morcsi, meg a többieknek is:)
Akkor hnap elmegyek, és megveszem őket:D
Előzmény: Morcsi (10895)
Malibu007 Creative Commons License 2007.09.16 0 0 10896
Hello!

Még kezdő vagyok. Most ott tartok, hogy letelik az 1 hónap próba és rendelnem kell fél évre lencsét. Havi lencsét szeretnék vásárolni. Szerintetek a Bausch&Lomb Purevision (Havi csere, 30 napos folyamatos viselés is!) megfelelő lenne nekem? Naponta kivenném, csak ritkán aludnék benne. Infó: http://www.lencsebolt.hu/product_info.php?products_id=34
A próbalencse tökéletes volt, kényelmes, észre se vettem, hogy benn van. Ez is jó lesz? Van még B&L ReNu MultiPlus folyadékom. Ez jó minden lencséhez? Köszi a segítséget!

Még lenne 2. Ezek:
http://www.lencsebolt.hu/product_info.php?products_id=250
http://www.lencsebolt.hu/product_info.php?products_id=190

A 3 közül melyiket válasszam? A purevision valamiért elnyerte a tetszésemet.
Morcsi Creative Commons License 2007.09.15 0 0 10895
Szia!

Igen, lehet Egészségpénztárra vásárolni kontaktlencsét és ápolófolyadékot is. Sőt, ha száraz a szemed, akkor az optikákban általában a műkönnyet is fizetheted ezzel. (Bár nekem nem OTP, hanem Talizmán/MKB kártyám van, de én 3 éve így csinálom, sosem volt még probléma)
Előzmény: csibehusi (10893)
McLaca Creative Commons License 2007.09.15 0 0 10894

BC=Base Curve, azaz bázisgörbület. Tehát a lencse görbülete, domborúsága. Minél nagyobb ez a szám, annál laposabb egy lencse, de hogy konkrétan a Te szemeden milyen görbület lesz jó, azt minden esetben a kontaktológus dönti el, miután réslámpával megnézte, hogyan illeszkedik a lencse.

 

csibehusi: menj el egy kontaktológushoz, ő majd a legmegfelelőbbet fogja ajánlani - vélhetőleg.

Konkrétumot mondani nehéz lenne, legalább 25 féle lencse van forgalomban jelenleg. Ami biztos: a legtöbb esetben a lencsézés költsége havi 5 ezres alatt tartható. Ha egész nap bent kell lennie, én a magas oxigénáteresztésre képes lencséket nézegetném, ezek az Acuvue Oasys, az Air Optix, az Air Optix Night&Day (30 nap folyamatos viselet), és a Biofinity. Viszont ezek a lencsék drágábbak is.

 

Üdv!

Előzmény: macimoci (10892)
csibehusi Creative Commons License 2007.09.14 0 0 10893
Sziasztok

Egy kis segitségre lenne szükségem.
Már nagyon régóta szemüveges vagyok, és most szeretnék kontaktra váltani, de nem tudom h milyet válasszak, és h mennyiért.
Mivel suliba járok ezért vmi reggeltöl-estig-es megoldás lenne nekem megfelelő.
OTP egészségkártyán vettetek már ilyet??
Mert a szemüvegemet azon vettem tavasszal és azt lehetett(vision express), nem tudom h lencsét is lehet e rajta

Köszi a segítségeteket, sziasztok.
macimoci Creative Commons License 2007.09.14 0 0 10892
A BC számok azok különböznek, az mit jelent?
Előzmény: macimoci (10883)
macimoci Creative Commons License 2007.09.14 0 0 10891
Érdekes!
Berakás után 10 - 15 percig vacilálok, hogy kivegyem -e, vagy bírni fogom, aztán estére úgy megszokom, hogy lefekvés után jut eszembe, hogy ki kéne venni.
Az éleslátással nekem is gondjaim vannak. A monitort most is csak úgy látom, hogy felteszem az utcai szemüveget, amivel lencse nélkül is szoktam látni, ha nem túl aprók a betűk.
Előzmény: kyra42 (10886)
k2k Creative Commons License 2007.09.14 0 0 10890
mire vársz még véleményt??
Előzmény: syntr0x (10889)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!