Keresés

Részletes keresés

tubitubi Creative Commons License 2010.09.28 0 0 877
Sziasztok! Na megvolt a kapocs kivétel reggel. A helyi érzéstelenítéstől nagyon féltem, de aztán volt ennél nagyobb fájdalmam is, amikor a 2. kapcsot vette ki az orvosom. Akkor még a könnyem is kicsordult. De túléltem. :) Másfél hét múlva varratszedés, előtte kell menni egy kötözésre, és aztán vége. Elkértem emlékbe a "vasat", ha sikerült beszúrnom a képet, akkor láthatjátok, hogy mi volt bennem 4 hónapig.
zsazsi1 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 876
Sziasztok! A helyi érzéstelenítéstől egyáltalán nem kell félni! Nekem ezzel műtötték a bütyimet, és egyáltalán nem éreztem semmit (710 hozzászólás). Délelőtt 10.15 menten a műtőbe, 10. 45-kor már kint is voltam, du. 6-7 körül már nem hatott a helyi érzéstelenítésként beadott szuri, de akkor sem fájt, csak kicsit feszült. Gyógyszer nélkül voltam, tehát ez sokkal "barátibb" mint az altatás és a gerincbe szuri. Persze az orvos úgyis eldönti mi a jó, szerintem bízd rá magad.
Előzmény: tubitubi (874)
loostris Creative Commons License 2010.09.26 0 0 875
Szia!

Elvileg előtte nap be kell feküdni (papíron), másnap reggel műtenek. De be kell tartani, amit az altatóorvos mond. Előtte este 8 után enni egyáltalán nem ettem, inni is alig. Így műtét után nem volt hányingerem, minden rendben volt.
Clexane injekciót adok minden nap magamnak. Mivel csontot törtek, 6 hétig nem állhatok rá, addig kell magamnak adni az injekciót, nehogy zűr legyen. Ha már terhelhetem a lábamat, akkor már nincs rá szükség.
Szívesen válaszolok kérdésekre. Már most gyönyörű a lábam :) Csak már a mankózást unom...
Előzmény: fortuneszti (869)
tubitubi Creative Commons License 2010.09.26 0 0 874
Köszi, igyekszem túlélni. :) Már alig várom, hogy normális cipőben járhassak. Nekem gerincérzéstelenítésem volt, altatást nem akartam. Viszont a műtét utáni 3 napig tartó rettenetes fejfájás elvitt abba az irányba, hogy ha jövőre megcsináltatom a másik lábamat is, akkor inkább helyi érzéstelenítést kérek. Csak ebben meg nem bízom 100%-ban..
Előzmény: d.b (873)
d.b Creative Commons License 2010.09.25 0 0 873
Szia Tubitubi!
Legalább te már túl leszel rajta és nincs más dolgod mint felépülni és elfelejteni ezt ez egészet. Kitartás addig is és feltétlenül írd meg hogy mi volt. Egyébként én is a helyi érzéstelenítéstől félek. Nekem altatásban csinálták a műtétet de ha nem így lett volna tuti hogy nem vállalom be. :)
Előzmény: tubitubi (871)
Rizecske Creative Commons License 2010.09.25 0 0 872
Feltétlenül írd meg, hogy fájt-e? Nekem kb. 2 hét múlva veszik ki. Szeptember 2-án műtöttek, még dagadt egy kicsit a lábfejem, de ha tornáztatom akkor jobb. Érdekes, reggelre jobban megdagad a második ujjam. Borogatom, jegelem és felpolcolom. Sokat mászkálom, autót is vezetek kb. másfél hete, szóval meglehetősen könnyen viselem.
tubitubi Creative Commons License 2010.09.25 0 0 871
Sziasztok, szia d.b.!
Nekem kedden reggel lesz drótkivételem, kicsit félek a helyi érzéstelenítéstől. Ha hazajöttem a kórházból, megírom, hogy mi volt.
Mindenkinek gyors gyógyulást és szép lábakat kívánok! :)
d.b Creative Commons License 2010.09.24 0 0 870
Szia Eszter!
Nekem is előtte nap kellett bemennem. Kedden mentem szerdán lett volna a műtét de akkor elmaradt így csütörtökön operáltak és szombaton jöhettem haza. Engem altattak. Viszont volt egy szobatársam akinek ugyan ilyen bütyökműtétje volt ráadásul altatásban és aznap csinálták neki amikor jött. Éhgyomorral kellett jönnie és meg is csinálták. Hát érdekes. Annyiféle variáció van ahány beteg vagy ahány orvos. Az injekciót természetesen nekem is felírták. Nagyon fontos hogy utána add be magadnak amennyit mondanak. Én 10 db-ot kaptam. Sok sikert a műtéthez és kitartás! Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
(ha valaki leírná a tapasztalatait a csavarkivételről azt én is megköszönném!)
Előzmény: fortuneszti (869)
fortuneszti Creative Commons License 2010.09.24 0 0 869
Szia d.b!
De jó,hogy te már túl vagy rajta!!! Jobbulást és gyors felépülést kívánok! Én már nagyon tűkön ülök,várom az oktober 7.ét,engem akkor műtenek.Téged altattak? Be kellett feküdnöd előző nap? Engem 6.a reggelre behívtak.Kell szúrnod magadat heparinnal? üdv:Eszter
Előzmény: d.b (867)
Benszoty Creative Commons License 2010.09.21 0 0 868
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy van valakinek tapasztalta a fém-csavar-kiszedésről? Csontátvágos, csavarozós, drótos bütyökműtétem volt júl. 15-én.
Itt olvasgattam a fórumot, többen említették, hogy görbe, meg elál, felfelé áll stb. az ujjuk. Az enyém is ilyen volt, most pár napja kezd visszaállni, de még kicsit széjjelebb áll, távolabb van a 2. ujjamtól, mint másnál, akinek nem volt bütyökmütétje. Emiatt ne aggódjatok, csak nagyon lassan áll vissza, én is aggódtam emiatt, de tényleg párnapja látom, hogy egyre jobban közelednek egymáshoz, és már egyáltalán nem áll felfelé a nagylábujjam. Jövő hónapban következik a másik lábam. Egynapos sebészeten voltam 2 körül műtöttek, 6-kor itthon voltam. Mankót kellett használnom, 2 hét fekvőgipsz, 2 hét járó, így elválaszthatatlanok lettünk:)
A műtéttől ne parázzon senki, én nagyon féltem, de egyáltalán nem volt gond, csak 2. nap éjszakája volt egy kicsit rossz, amúgy fájdalomcsilapítót se nagyon kellett szednem.
Csak most félek ettől a fém-csavar-kiszedéstől, valaki irja meg legyetek szívesek, miylen az, kell-e félni, és akkor azt hol veszik ki,megint vágnak?
Tapasztalatokat kérnék szépen!:)
d.b Creative Commons License 2010.09.21 0 0 867
Köszönöm szépen. Igyekszem azért sokat pihentetni. Neked is jobbulást és remélem sikerül majd visszamenned dolgozni. Bárcsak én is ott tartanék már.
Előzmény: szm64 (866)
szm64 Creative Commons License 2010.09.21 0 0 866
Szia!!

Na jobbulást neked.De azért pihenj sokat,napról-napra jobb lesz.
Nekem holnap lesz 4 hete,hogy meg csinálták nagyon szépen gyógyult,de még dagad a lábam feje pedig nagyon sokat pihenek.Tervezem,hogy 1-től vissza megyek dolgozni,remélem minden a leg nagyobb rendbe lesz.
Előzmény: d.b (865)
d.b Creative Commons License 2010.09.20 0 0 865
Sziasztok!
Végre túl vagyok a műtéten. Az egyik lábam csinálták, csont elvágásos csavarozós módszerrel. Pár órával a műtét után már ráálltam minden segédeszköz nélkül. Csak a kötés volt rajt. 2 nap után kiengedtek és saját lábon mankó kezelőcipő nélkül mentem. most 4 nap után folyamatosan terhelem megyek vele ha fáj lefekszem egy picit de semmi gond nincs vele. Akik még előtte vannak nem kell pánikolni nem annyira gáz csak türelem kell.
zsazsi1 Creative Commons License 2010.09.16 0 0 864
Sziasztok!

Sajnos a lábujj sínre már nincs tb. támogatás, így közel 4000 Ft-ért vettem én is, de minden éjjel használom, most már jólesik - így műtét után -, előtte nagyon kényelmetlen volt.
Nekem is csak bütyökfaragásom volt, és azt a bizonyos ínt korrigálták, de mégis visszatért a lábujjam görbülete, bár nem olyan ferde mint a műtét előtt, de azért nem nyílegyenes, mint d-Heninek.
De ennek a műtétnek is van előnye, elsősorban az, hogy nem volt csontkorrekció, így hamarabb gyógyul és előbb lehet terhelni, nem vár rád újabb - csavar vagy drótkivevés miatti - műtét. Úgy gondolom, hogy az orvos el tudja dönteni, hogy szükséges-e a csonthoz hozzányúlni vagy sem, mert fölöslegesen, csakis szépészeti célból nem fognak - tb. támogatással - csontot vágni....
A lényeg, hogy nem fogja már kinyomni a cipőt és nem fog fájni, zsibbadni az a fránya bütyök.
Előzmény: szm64 (862)
loostris Creative Commons License 2010.09.15 0 0 863
Szia!

Nekem az orvosom egy másik módszert javasolt. Varratkiszedésig egy un. dressalo kötés van rajta. Ennek a lényege, hogy az ujjamat nem engedi az ín által visszahúzni a korábbi helyére, hanem ellentétesen húzza. Varratszedés után meg van ennek egy tépőzáras változata, amit használnom kell majd. Esetleg konzultálj az orvosoddal.
Előzmény: szm64 (862)
szm64 Creative Commons License 2010.09.15 0 0 862
Nekem 3 hete volt a műtétem mind két lábamon,nagyon csúnya bütykeim voltak elégedett vagyok velük mert ezek már nincsenek.De a nagy láb új görbületem kicsit meg maradt,pedig csavarozva van mind kettő .Ez a sín amiről írtok javítaná, hogy egyenesebb legyen??
Mindenkinek gyógyulást kívánok .
loostris Creative Commons License 2010.09.15 0 0 861
Azért azt nem mondom, hogy semmit sem ér. Nekem kifejezetten jól esett benne aludni. Az tény, hogy csodákra nem képes, max késlelteti az amúgy is elkerülhetetlent.
Gyógyászati segédeszközben lehet kapni hallux valgus sínként. Nekem ilyenem van vagy most már csak volt :)

Az kifejezetten vicces, amikor mászkálsz benne este és kopogsz a burkolaton. Legelőször olyan szorosra húztam - biztos, ami biztos - hogy éjjel felébredtem rá, leszabtam az ujjamról és jó messzire eldobtam a szobában.
Amikor vettem a tb is támogatta (lehet, hogy még most is) és kb. 1 500,- Ft-ba került.
Előzmény: fortuneszti (860)
fortuneszti Creative Commons License 2010.09.15 0 0 860
Szia Rizecske!
Greksa Ferenc a szegedi ortopédiai klinikán található.A bütyöksínt egészségügyi segédeszközök boltjában tudod megvenni,de a jelenlegi helyzeten nem változtat csak esetleg késlelteti a tovább ferdülést. A Férjem kifejezetten utálja,terminátor ujjaknak nevezi. :-) Kényelmetlen éjszaka ,ha hason alszol.Szerintem drága is,főleg hogy semmit nem ér.Szerintem.
Előzmény: Rizecske (858)
fortuneszti Creative Commons License 2010.09.15 0 0 859
Köszi a nagyon alapos áttekinthető levelet mi is vár rám valójában. :-) Nagyon örülök hogy lelkileg segítesz a felkészülésben,sokat számít ez nekem. Már akár holnap mennék,gondolom tudod milyen érzés is ez. Holnap írok privátot,lenne még pár kérdésem..
Előzmény: d-heni (857)
Rizecske Creative Commons License 2010.09.14 0 0 858
Nekem a Kelen Kórházban műtötték, természetesen tb-támogatással. A web oldalon minden információ megtalálható, de ha valakit konkrétan érdekel, szívesen tájékoztatom. Greksa doktor hol található?
És még egy kérdés: hol lehet "bütyöksínt" kapni?
d-heni Creative Commons License 2010.09.14 0 0 857
Szia Eszti!

Örülök, hogy az én dokimat választottad! :-) És szerencsére találkoztunk is a dokinál. És láthattad is, hogy milyen tökéletesek lettek a lábaim. Egyébként nekem is anno úgy ajánlották Greksa főorvost. Hidd el, hogy nagyon szép lábakat fog csinálni neked is! Majd írok privátban bővebben!
Kitartás, nemsokára itt a műtéted időpontja. Nekem október közepén veszi ki a csavarokat, azt mondta, hogy a fél évet mindenféleképpen ki kell várni, mert annyi a csontok teljes gyógyulási ideje, és hát ez nem olyan, mint pl. a kar törése, hiszen ezeken a csontokon nap-mint nap cipeled a súlyod. Szerencsére én csak 50kg-ot, de akkor is azt mondta a doki, hogy nem kockáztat, megvárja a fél évet. Igazából már magas sarkúban is járok, mindent fel tudok venni, ami nem ér hozzá a csavarok fejéhez. Edzeni is rendesen járok, csak futni nem lehet még.
De mindent egybevetve nagyon megérte a műtét!

Mindenkinek kitartást, és szép lábakat kívánok!
Előzmény: fortuneszti (852)
loostris Creative Commons License 2010.09.14 0 0 856
Számból vetted ki a szót :)

Egyébként rengeteg műtéti eljárás létezik a bütyök eltüntetésére. Úgy tűnik, valaki ráállhat műtét után, valakinek meg egyszerűen szigorúan tilos, mert elmozdulhatnak a csontok. A lényeg, hogy minden esetben tartsuk be az orvosi utasításokat, ha sokáig szeretnénk élvezni az újra gyönyörű lábainkat :)
Előzmény: zsazsi1 (855)
zsazsi1 Creative Commons License 2010.09.14 0 0 855
Szia, igen én is használok, sőt amióta megműtötték a lábam, arra is használom. Általában éjszakára teszem fel. De tudnod kell, hogy ettől nem fog megjavulni a bütyköd, csak nem romlik tovább a lábujjad görbülete.
Előzmény: Rizecske (853)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.14 0 0 854
Engem  november 2-án fognak először csak az egyik lábamra műteni. A doki annyit mondott, hogy két lépcsőben fogja csinálni, mert a harántemelést is meg kell oldani. 30 fokos görbület van mindkét lábamon. Nekem a doki  nem mondta, hogy melyik módszert fogja alkalmazni. Szeretném megkérdezni, hogy neked melyik eljárással  műtötték  a lábadat, hogy ilyen jól vagy és hol csinálták? Én már nagyon izgulok, pedig még van ídő a műtétig.
Előzmény: Rizecske (853)
Rizecske Creative Commons License 2010.09.13 0 0 853
Kedves Sorstársak!
Szeptember 2-án műtötték a jobb lábamat. Már a műtőben felraktak egy gipsz talpat, majd kaptam egy kemény - erre a célra rendszeresített - tépőzáras szandált. Pár órávval a műtét után már ki tudtam menni a mosdóba, és azóta is járkálok. A műtét utáni négy nap nem volt könnyű, de próbáltam sokat mozogni, és az segített. Amikor elfáradtam, felpolcoltam a lábamat és pihentettem. Négy nap eltaltével már lécsőn járkáltam, s miután sokat mozgok, egyáltalán nem dagad, nem fáj. Hamarosan kiveszik a varratokat, majd néhány hét elteltével a csavart is. Ezt a műtéti módszert ajánlom mindenkinek, mert lehet végezni - kicsit lassabban ugyan - az otthoni munkát, és nincs az ember kiszolgáltatva.
Használt már valaki bütyöksínt? A másik lábamon lévő bütyköt jó lenne azzal "megjavítani", ha lehet. Üdv. mindenkinek
fortuneszti Creative Commons License 2010.09.13 0 0 852
Szia!
dheni bejegyzéseit nem tudom mennyire olvasgattad,ő adta nekem az ihletet hogy szegedi orvost válasszak és azt aki neki műtötte hasonlóképp mind a kettőt. Azt mondja lábélen és sarkon lehet közlekedni már másnaptól de csak pici ideig.Wcre kimenni és hasonló intervallumú tevékenység végzése engedélyezett. Hát már nagyon várom,előre hoznám az időpontot ha tehetném,mert ez a várakozás felemésztő. :-)
Bízok benne,hogy nekem is hasonló "jó" élményem lesz ,ami a fájdalmat illeti.
Előzmény: loostris (848)
d.b Creative Commons License 2010.09.13 0 0 851
Szia!
Köszönöm szépen a jó tanácsokat! Egy kicsit megnyugodtam bár most már semmi sem nyugtat meg. Nagyon közelít a holnap amikor indulok a kórházba! Remélem hamarosan itthon leszek, túl mindenen és én is ilyen megnyugtató válaszokkal tudok majd segíteni a még műtét előtt állóknak. Tényleg nagyon sokat jelent, ha az ember igazi tapasztalatokat hall nem pedig az orvos "sablon" válaszait. Még egyszer köszönöm!!!
Sziasztok!
Előzmény: loostris (845)
szm64 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 850
Aznap amikor műtőtek meg se szabadot mozdulni,mivel érzéstelenitöt kaptam a gerincembe ez elég rossz volt.
Másnap reggel már felkellet kelni és délben a saját lábbaman jöttem ki a kórházból,és 4 -ik nap meg kötözésre vissza kellet menni.
Előzmény: loostris (849)
loostris Creative Commons License 2010.09.13 0 0 849
Szia! Mikor állhattál rá először?
Előzmény: szm64 (847)
loostris Creative Commons License 2010.09.13 0 0 848
Huh hát akkor kitartás!
Én ma beszéltem dokimmal, azt mondta, hogy egyáltalán nem állhatok rá a műtött lábamra, szóval azért is kérdeztem tőled, hogy biztos mind a kettőt szeretnéd e, mert akkor csak feküdhetsz, és egyáltalán nem tudod elhagyni az ágyat :S De úgy látom, hogy lesz segítséged.
Érdekes módon én is a fájdalomtól féltem, meg nagyon parázós is vagyok, de az a falat kaparó fájdalom elmaradt :) Szerencsére.
Mielőbbi gyógyulást neked is!
Előzmény: fortuneszti (846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!