Keresés

Részletes keresés

topika1 Creative Commons License 2010.02.03 0 0 761

Szia!

Az álomkór valami egyedi dolog lehet :-), mert a 6 éves lányomon, aki Metho-t szed, ilyen szempontból sem látszik semmi. Sőt ő a legélénkebb a 3 gyerek közül (a másikak már 18 és 21 évesek), úgyhogy futhatunk utána öreg korunkra.

Előzmény: .ETNA. (759)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.02.03 0 0 760

Köszönöm a maximális válaszodat,igaz 1-2 dologra időközben rájöttem,mivel tegnap bevettem reggel az első 2 szemet.Eddig rendben is volt ,de az esti után hááát igen cudarul éreztem magam.Hányinger,levertség,olyan elegem van az életből hangulat.

Ma délelőtt sem az igazi még a hangulatom,álmos vagyok,fáradt,mint akin átment egy úthenger.A gyomromban legalább már megszünt a Niagara-vízesés dübörgése...

A folsav csütörtökön következik,de azt már szedtem/terhesen/és nincs mellékhatása.

Most táppénzen vagyok,de nemtudom igy ezt a két napot munka mellett hogy lehet átvészelni.Legalábbis az elején,mert ugye mi a fájdalom helyett mindent elviselünk...

Az alkohol nem gond,évi 1-2 alkalomnál eddig sem ittam többet,ezt pedig eltudom hagyni./Apukám helyettem is megitta mig élt,igy lettem anti/

Mennyi idő után hat ez  a gyógyszer,és főleg mennyi ideg szokták szedni?

Márc. elején kell visszamennem Debrecenbe, akkor lesz vérvétel.

Előzmény: .ETNA. (759)
.ETNA. Creative Commons License 2010.02.03 0 0 759
Korábban Methot szedtem és még volt belőle, így csak két hete szedem a Trexant... , s bár a két gyógyszer teljesen ugyanolyan, mégis újra előjött a "mormota-kór", olyan kellemesen elalszom délutánonként, mint a bébik :-)) Ja és persze a délutáni alvás ellenére este is korán elalszom, ami amúgy egyáltalán nem jellemző rám. Szóval erre az esetleges "álomkórra" azért készülj fel:-)

A bevétel napján, vagy az azt követő napon, napközben lehet kis fáradtság, enerváltság, de ez általában csak az elején van, nem olyan vészes és többnyire elmúlik, ahogy a szervezeted megszokja a gyógyszert. A szedése alatt kerülni kell az alkoholt, de azért persze egy-egy buli, szülinap, vagy szilveszter kapcsán nem kell feltétlenül ásványvizet inni:-))

Lehet - nekem a bevételt követő napon fordult elő néha az elején - egy kis általános rossz közérzet, olyan, mintha a farkas, a vadász és a nagymama egyszerre lenne a hasadban:-)) Amikor dolgoztam, úgy irányítottam, hogy pénteken vettem be mindig a gyógyszert és így szombaton és vasárnap volt időm "kipihenni" a mellékhatásokat.

Étkezés: evés után veszem be mindig és elosztva, úgy hogy a két bevétel között 12 óra teljen el: pl reggel 9 óra - este 9 óra (ha több szemet kell szedned, akkor háromfelé oszd el: reggel-este-másnap reggel). A bevételt követő napon (ha másnap reggel is kell belőle bevenni, akkor természetesen csak az azt követő napon) vegyél be - recept nélkül kapható - Folsavat. Az orvosom szerint az sem árt, ha hetente többször is beveszek 1-1 szemet a Folsavból.

Több szempontból is tanácsos kijelölni egy napot és minden héten ugyanazon a napon bevenni a Trexant. És persze nagyon fontos havonta vérvételre menni!! Egyszer fordult elő, hogy valami miatt magasabb lett a májfunkcióm (200 körüli volt, de egyébként ebből érezni semmi sem éreztem, csak a vérkép mutatta ki), akkor egy hónapig abba kellett hagynom a gyógyszerszedést, szépen normalizálódott és utána folytattam. A kiesett egy hónap alatt egyébként semmilyen változás nem volt.

A Methotrexan ill. a Trexan szedését pl. a Remicade biológiai terápia előírja, enélkül nem is adják az infúziót.

Hupsz, a 65-ös vérsüllyedés azért elég sok. Együtt voltam legutóbb infúzión (biol. terápia) egy fiatalasszonnyal (kb. 30-35 éves lehetett), ő is 60-70 körüli vérsüllyedéssel kezdte a terápiát és most 12 a vérsüllyedése (!!) és nincsenek fájdalmai !!! Nem emlékszem melyik biol.terápiában részesül, de havonta kap infúziót... ez valamelyik újabb fajtája a terápiának, még csak néhányan kapják a kórházban, ahová én is járok.

Azt mesélte, hogy kb. 6 éve RA-s és volt olyan, hogy az édesanyja segített neki kiszállni a kádból, iszonyú fájdalmak árán tudott csak mozogni. A térde, a talpa, a keze és egyáltalán minden nagy és kis ízülete be volt gyulladva, hol egyszerre, hol csak némelyik. Ez így ment éveken keresztül, s hiába kapta egymás után a különböző gyógyszereket, nem sokat értek. Mutatta, hogy sajnos a kezén, az ujjain már látszanak a jellegzetes RA-s deformitások is és a térde sem lesz már tökéletes. De most, hogy kapja az infúziót, végre már tud stabilan közlekedni, aludni stb...

Ez a fenti eset is alátámasztja, hogy nagyon is helyes volt a korábbi döntésem. Én a magam kis 45-60-70-es vérsüllyedésével (szerencsére nekem használt a fizioterápia is) és a begyulladt kis ízületeimmel úgy döntöttem, hogy nem kísérletezem 5-6 évig, jöjjön mielőbb a biol terápia, ami tartósan alacsonyan tartja a gyulladást. Ezért rólam, ránézésre (kezek, ujjak állapota, közlekedés stb.) senki nem mondaná meg, hogy RA-s vagyok, ezt pedig az időben megkapott terápiának köszönhetem.

Remélem Neked is használni fog !!!
Előzmény: Ibolyafr (758)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.02.02 0 0 758

Megjártam a reumadokit,és kicsit összezavarodtam.

Elvileg nekem poliartritiszem,és egyéb kötőszöveti érintettségem van,ill ezek szerepelnek a papiron. Mivel az eddig szedett gyogyszerek nem használtak,most fölirták a Trexánt. Elég ilyesztő dolgokat olvastam róla. Olvastam a fórumon hogy ti szedtétek,tanácsot szeretnék hozzá,hogy mitől lehet elviselhetőbb./kaja,életmód,,/

Egyedül a pozitiv hozzáállásommal nem lesz gond,mert 14 éve ezzel élek./agykontroll/

Egy hónap mulva kell vissza mennem,biológiai terápiát,akar kezdeni a dr.-nő.A vitt labor eredményen a süllyedés:65 ,ezt megismételtette.

Előzmény: .ETNA. (756)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.01.22 0 0 757

Tuti tipp nem volt ho.-nál sem.Marad a jégzselé,és a fájdalom csillapítók/apranax,camelox/.Kaptam egy laborpapirt,hogy legalább az elkészüljön mire mennem kell.

Ma reggelre ujabb izület gyulladt be,jobb kéz középső ujj.

A gáz,hogy még masszirozni kellene a férjem nyakát a mütét helyén.Szegénykém most magának próbálja..

Előzmény: .ETNA. (756)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.21 0 0 756
Sajnos az a baj ezekkel a krémekkel, gyógyszerekkel, hogy van akinek használ és van akinek nem. Írhatnám pl., hogy nekem jó volt a 10 %-os Keto spray, amit anno a reumatológusom ajánlott, recept nélkül kapható a gyógyszertárban, nekem segített. Viszont, amikor egy szomszédomnak ajánlottam és kipróbálta, nála kevésbé volt hatásos. A tájékoztató szerint: ízületi és izomfájdalmak, duzzanatok kezelésére alkalmas, ha jól emlékszem kb. 1500 Ft volt.

A gyógynövényes-ecetes kencét egy 92 éves nénitől kapta a kolléganőm, s rajta keresztül került hozzám, az idős néni rendszeresen használja. Igaz, hogy hosszabb ideig érlelni kell stb., szóval nem egyszerű történet, de ártani biztosan nem árt:-)
Előzmény: Ibolyafr (755)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.01.20 0 0 755

Holnap megyek,ill a férjemet viszem a háziorvoshoz,remélem lesz valami ötlete.Elég jól képben van velem kapcsolatban.Sokat segített már eddig is,végül az Ő erőteljes kérésére mentem tovább Debrecenbe,igazi orvosokhoz....

A receptet kifogom próbálni,/ártani tutira nem fog/ csak most az eceten,és a són kivül nincs itthol semmi.

Előzmény: .ETNA. (754)
.ETNA. Creative Commons License 2010.01.20 0 0 754
Ó te szegény, az rémes! Tuti tipp, háát szerintem olyan nincs:-(
Telefonon nem kérhetsz tanácsot Debrecenből, vagy egy gyógyszer (krém stb.) javaslatot, amit pluszban szedhetnél/kenhetnél addig is, amíg vissza kell menned, olyasmit, amit pl. akár a háziorvosoddal is felírathatsz?

Én pl. a karácsony előtti jeges úton elcsúszás történetem kapcsán mentem a reumatológusomhoz, megvizsgált és a combomban keletkezett izomhúzódásra Arcoxia 90 mg filmtablettát írt fel, ez egy nem szteroid gyulladáscsökkentő, csak egy hétig szedhettem, napi 1 szemet, de mivel a fájdalmat és gyulladást kiváltó prosztaglandinokat csökkenti.... hát komolyan mondom, csodát tett. Szóval valami ilyesmi gyors "tűzoltásra" gondolok.

Régebben kaptam egy gyógynövényes receptet, még NEM PRÓBÁLTAM, bár mostanában szükség sincs rá, de azért, aki akarja kipróbálhatja (egyszer már bemásoltam ide is, de megismétlem) igaz kicsit hosszadalmas "előkészületeket" igényel, de hátha segít...

10 dkg ezerjófű
5 dkg levendula
2 evőkanál konyhasó ( eredeti konyhasó! )
1 liter 10%-os ecet

Ezt a keveréket két hétig kell érlelni, majd szűrés után a fájó ízületeket naponta kétszer be kell vele dörzsölni.
Előzmény: Ibolyafr (753)
Ibolyafr Creative Commons License 2010.01.20 0 0 753

Sziasztok!

 

Itt mindenki meggyógyult,csak és érzem ennyire ramatyul magam?

Napok óta fáj a  két csuklóm,és csípőm.Ha tudtok tuti tippet amivel elmulik,megköszönöm./férjemet jan.4-én műtötték, és valószinü a stressz most jön ki rajtam/     Nekem csak febr.1-én kell visszamennem Debrecenbe,de ugy érzem addig már nem bírom.

avandia Creative Commons License 2009.12.25 0 0 752
Békés Boldog Karácsonyt mindenkinek!

Kívánom nektek, hogy a következő év könnyebb és elviselhetőbb legyen, valamint mindenki tudja megtartani az optimizmusát!
Szerencsére a Medroltól sokkal jobban vagyok, elviselhetőbbek lettek a fájdalmak és ennek most nagyon örülök, így a Szent Este is pompásan telett, nekem már ez egy nagy ajándék!

Mindenkinek kellemes további ünneplést kívánok!

Üdv:
avandia
illesibolya Creative Commons License 2009.12.24 0 0 751
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
ovics Creative Commons License 2009.12.22 0 0 750
Eldobom az agyam ......................
Kedves Gyula!
Ez tudtommal nyitott topik,aminek nincsenek előírásai,miről beszélgessünk.Természetesen az elsődleges a reumánk,a tapasztalat csere.
De!Ha akarom,akkor akár a macskám alvási szokásairól is írhatnék,legfeljebb senki nem reagálna.
Ha Te másként gondolod.........................
Előzmény: Gyula65 (741)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 749
Kedves efuts!

Ha ez is a gyógyulás része, akkor rajta ezerrel, csacsogjatok csak.
Felőlem!
Mindig tanul az ember!

Jobbulást! Üdv!
Előzmény: Törölt nick (748)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 748

Kedves Gyula!

 

Neked lehet pletykarovatnak tünik, de itt zömmel nők vannak tőlük pedig nem esik távol egy kis pletyizés, hát nézd el ezt nekünk.
Boldog Karácsonyt és koncentralj mindig csak az objektivumokra!!

Előzmény: Gyula65 (741)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.21 0 0 747
Azta...., ó istenem, ezt még megjegyezni sem könnyű:-(, de a leírtak szerint legalább vitaminhiányod biztosan nincs:-))
Előzmény: ovics (746)
ovics Creative Commons License 2009.12.21 0 0 746
Metoval kezdtem,de már csak Trexan kapható.Ugyanaz,csak a gyártó más.
Szedek CETEBE-t és antioxidánst,de ezeket évek óta.Most kaptam D3-t és kb 2 hónapja szedek Folsavat is.Ha mellékhatása a Trexánnak,akkor megnyugodtam,majd kinövöm.5 éve szedek éhgyomorra L-Thyroxint is,mert pm alulműxim van.
Olyan vagyok reggelente,mint egy gyógyszertár.Még véletlenül sem szedem mindennap ugyanazt.................D3 másnaponta,Folsav heti 2x,Trexan heti 1x7,L-Thyroxin 125 és heti 2x 150.Computer kell ehhez...:-))
Előzmény: .ETNA. (742)
ovics Creative Commons License 2009.12.21 0 0 745
Igen volt,kaptam D3-t,mert tartományom belül vagyok.Tudom ,hogy csontritkulást okoz,plusz nekem 13 éve mellrákom is volt-ez már történelem :-)) -és a kemo-sugár-Zitazónium sikeresen megtette a magáét.Mikor kemot kaptam,akkor és utána voltam ilyen fáradékony.
Előzmény: Törölt nick (738)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.21 0 0 744
:-)))))), hupsz, bocsi az OFF-okért:-)) most "el is tűnök", úgy kb. három hétre, a főorvosnő mai vizsgálati eredménye szerint ugyanis csak húzódás keletkezett az esés miatt a combomban, emiatt pedig nem törlünk előre leszervezett programokat:-)
Előzmény: Gyula65 (741)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.21 0 0 743
Drága Efuts, én nem is vitáztam:-) Sajnos a luxustól még távol vagyunk, egyszerűen csak nem nagyobb, szebb lakásra, felesleges tárgyakra, hanem utazásra költjük a pénzünket. Miután a bére hellyel-közzel nyugati, ennek köszönhetően itthon lehetek, ha nem lettem volna beteg, s ha nem álltak volna kicsit "fenékkel" az egészhez a dolgozómban, eszembe sem jutott volna, az egyébként szuper állásom otthagyni:-) Nyugaton amúgy nem feltűnő az ilyesmi, sok feleség otthon lehet, csak azért, hogy nevelje a gyereket, vezesse a háztartást és gondoskodjon a családról.

Érdekes ez az itthoni egészségügy, mert a családjával Angliában élő volt kolléganőm mesélte, hogy kint szinte "tejben-vajban" fürösztik és nagyon megbecsülik a képzett magyar ápolókat, nővéreket - életkortól függetlenül.
Előzmény: Törölt nick (740)
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.21 0 0 742
Fáradt voltam én is a Methotrexattól, az elején. Azt hiszem, hogy akkor, amikor viszonylag "hozzászokott" a szervezetem, mérséklődött, ill. jelentősen javult a fáradékonyság szempontjából a helyzet. A Trexan és a Metho egyforma nagyjából (én még Methot szedek, amíg el nem fogy), a betegtájékoztatója szerint a Metho egyik leggyakoribb mellékhatása a fáradtság. Kicsit olyasmi volt ez, mint anno a gyerekemnek az allergia elleni gyógyszerszedése idején, inkább olyan "kókadtság":-) Talán el fog múlni magától is, anno azt olvastam, hogy a C vitamin és a magnézium (esetleg a B vitamin) hatással van a fáradékonyságra, nem tudom milyen gyógynövényekben van ilyesmi, talán az is segítene, ha ilyen tartalmú teát innál, esetleg kérdezd meg az orvosod, mit szól a vitamin-magnézium doppinghoz:-)
Előzmény: ovics (735)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 741
Kedves topiktársak, már elnézést, de ez nem pletykarovat!
A betegség ill. a javulás útja a téma!

Jobbulást! Üdv!
Előzmény: Törölt nick (740)
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 740

Egy-két mondat Etna és Coccinea vitájához pl a munkával kapcsolatosan.

 Etna megtehetei hogy nem dlolgozik és igy igy aránylag luxus körülménye között él legalább is ami az átlagot illet.

Coccinem nem tudom megtehetné e u.azet, nde ahogy olvasom neki is jó munkája van, szereti csinálni,  lehet az ő egészségi állapota kkkor romlana jobban ha nem dolgozhatna, ennek pszichés okai is vannak.

Pl én ngayon de nagyon szeretnék dolgozni, mert 1. több lenne a pénzem, lenne elfoglaltságom , jobban érezném magam  abőrőmben, de sajnos én már nem kellek sehova, hiába van munkaerő hiány az eü-ben inkább attól a kevéstől is megválnak, minthogy felvennénnek ujakat.

Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 739
Törölt nick Creative Commons License 2009.12.21 0 0 738

Casontsürüség mérésed volt? 

Már irtam egyszer hogy az RA-ra jellemző a csontritkulás, fogyás, amikor a férjem is ebben a stadiumában volt nagyon gyenge és fáradékony, aluszékony volt és fogyott is.

Előzmény: ovics (735)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 737
Kedves topiktársak!

Ezt meg kell nézni! orvosi vélemény!

http://videoklinika.hu/videok/jakab1203_izuletikopas_telkli


Jobbulást!Üdv!
Coccinea Creative Commons License 2009.12.20 0 0 736
Bepötyögtem egy jó hosszú választ, aztán rossz gombra kattintottam , és eltűnt az egész. Úgyhogy most csak röviden: Nekem volt ilyen az elején, legalább egy évig. Bár dolgozni jártam, de utána már alkalmatlan voltam mindenre. Rosszabb napokon csak elnyúltam a kanapén, és csak akkor mozdultam meg, mikor felmentem aludni. Ahogy javult az állapotom, és csökkentettük a gyógyszert is, ez is nyomtalanul elmúlt. Úgyhogy türelem, lesz ez még jobb!
Előzmény: ovics (735)
ovics Creative Commons License 2009.12.20 0 0 735
Nekem csak 1 egyszerű kérdésem lenne:iszonyatosan fáradékony lettem.Áprilisban diagnosztizáltgák a sokizületit,azóta szedek bogyót ,1 hónapja elhagytam a Medrolt,maradt a 7 db Trexan szombatonként,nem fáj semmim,de ez a gyengeség,fáradtság....................................borzasztó.A havi laborom jó.A süllyedés is visszakerült a jó sávba.
Nektek is van ilyen mellékhatás?
.ETNA. Creative Commons License 2009.12.20 0 0 734
Minden kedves Fórumozótársnak, békés, áldott, szeretetben gazdag, kellemes Karácsonyi Ünnepet, erőt, kitartást és még sok-sok fájdalommentes, boldog Új Évet kívánok!!

Tavaly Brüsszelben karácsonyoztunk, ilyen volt a Grand-Place. Telefonos fotók, esőben készültek ezért nem tökéletesek, de azért látszanak a fényorgonák, a hatalmas fenyő a téren és a lézerjáték a Városháza homlokzatán, hát nem gyönyörű?

.ETNA. Creative Commons License 2009.12.20 0 0 733
Kedves Coccinea!

A Gyulának írt hsz-ben "megszólítottál", szóval akkor reagálnék. Hupsz, ez kicsit úgy hangzik, mintha a Parlamentben lennénk:-)))

Már bocs, de minek forduljak alternatív diagnosztikai eljárásokhoz (amit én - többek között - ajánlottam Neked) íriszdiagnosztikára, vagy próbáljam ki a tudomisénmilyen diagnosztikát, amikor az én diagnózisom ezer lábon áll!! Minek is mennék most azon az úton? Nem értem, hol érzed a tetteim és a szavaim között azt a fene nagy ellentmondást, ami miatt támadtál? Hm!

A talpmasszázsról az akupresszúráról a gyerekem kapcsán van valós élményem a miskolci Természetgyógyász Központból, a 40 fokos lázzal, folyamatosan ismétlődő köhögőrohamokkal mentővel-kórházzal stb. tűzdelt influenzám két emeletnyi liftezés alatt múlt el, de olyan "sokkszerűen", hogy utána 18 évig egyetlen egyszer sem volt lázam(pedig évente háromszor volt mandulagyulim-lázmentesen persze), majd 2006. márciusában egyik napról a másikra 39 fokos lázam lett, mandula-orrmellégüreg gyulival, "alig éltem beteg" lettem 2 hétig egyfolytában - augusztusra pedig már RA-s - szerinted? Nekem nem kell ettől több duma, vagy jobb példa arra, hogy mi mit generál, blokkol, okoz - mind1 is, én tudom, hogy mi volt, sőt mi miért volt, ki mit gondol erről, cseppet sem érdekel.

Értem én az elkeseredettséged, de ez ne legyen sértettség, vagy ilyesmi, pláne velem szembe ne, mert
1./ senki sem bántott, én sem
2./ senki sem sajnál (ha már itt vagyunk, az RA-sok többsége szerintem inkább irigyel), én sem,
3./ csak olyat ajánlottam Neked amit - ha nem is a jelenlegi betegségem gyógyítása kapcsán - hanem az életem során korábban már tapasztaltam, ha emiatt lennék kevésbé hiteles a szemedben, mint Gyula, lelked rajta, többet nem ajánlom, slussz-passz,
4./ a munka baromira nem nemesít, de szuper, ha valaki azt végezheti, amihez kedve van, amiben kiteljesül, mert ez a lelkére pozitív hatással van, az meg ugye...
5./rosszul hiszed, egy remissziós RA-snak igenis árt a stressz (lazán el tudja "űzni" a remissziót!!), egy egész irodát vezetni, 120 bel-és külföldi partnerre, a főnökre, az összes beosztottam minden munkájára külön-külön figyelni, sőt még arra is, hogy legyen WC papír, a nyomtatókba patron, működjön a riasztó, a bank és a számlák is rendben legyenek, a könyvelésnél nehogy elmaradjon az ilyen-olyan bevallás ... stb.stb., egyszóval egy időben nyolc dolgot végezni, azt gondoltam, hogy RA-sként NEKEM túl stresszes, az egészségem fontosabb. Otthagytam, s ezért baromira nem kérek bocsánatot, de nem is büszkeségből említettem, csak azért, hogy bizonyítsam, hogy sajnos néha ilyen-olyan áldozatot is kell hozniuk a beteg embereknek úgy általában (mellesleg nem is érzem magam betegnek - de ez más téma). Talán majd előbb-utóbb kitalálok magamnak egy másik területet, vagy az eddigi hobbim lesz ezután a munkám, ki tudja, nem könnyű 45 évesen a karrier-váltás:-))

Kár, hogy nem az empátiát, az egyszerű emberi aggódást (nem sajnálatot, vagy felelősségre vonást, hogy jönnék én ahhoz!!) vetted le a hozzászólásaimból. Egyszer sem írtam (vagy sugalltam?!), hogy kételkednék abban, hogy állhatatos vagy, biztosan megfelelő kezelésre jársz, bár ha Szekanecz majd azt mondja, asszonyom, ez nem RA, akkor sajnos tisztába kell jönnöd majd másfajta betegségek természetével is, hiszen ki tudja mi okozza a reumatikus fájdalmaid.

Végezetül ezt a mondatod: "De ha olyan ajánlja ugyanezt, aki különben pont egy ellentétes utat jár, akkor, bocsáss meg, de azért hadd ne hálálkodjak." - szóra sem méltatnám, max. egy laza, de finom visszautasítást engednék meg magamnak. Tudom, hogy Gyula írta neked, hogy ... stb., de nem hinném, hogy ő ezt a hála dolgot szó szerint értette volna!

Nálam továbbra sincs harag, de úgy gondolom (ÉN GONDOLOM így) kicsit talán tényleg Rád "szálltunk", ezért részemről ebben a "diagnózis-alternatív-mi is a bajom, ki mondja meg hamarabb-mennyire fontos ez" - kérdéskörben, NÁLAM, itt a PONT !

Előzmény: Coccinea (731)
Gyula65 Creative Commons License 2009.12.20 0 0 732
Kedves coccinea!

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok neked és a többi Fórumtársnak.

Tűzzünk ki egy elérhetetlen célt magunk elé, s ha csak a töredéke megvalósul, legyünk elégedettek.

Mint például:

/www.funvid.hu/index.php?page=videos§ion=view&vid_id=101914


Az eredményeket elérők számoljanak be sikereikről.

Csak öniróniával rendelkezők válaszoljanak.

Jobbulást mindenkinek. Üdv! Gyula
Előzmény: Coccinea (731)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!