Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141419

Csőköteges van hozzá alapból a honlap szerint, a 300-as, spirálos kérésre, tányérosról szó sem esik.

Persze az is kérdés van-e olyan, hogy eredeti...

http://www.des-kazani.rs/hu/termekek/ringato/

Előzmény: DrJackson (141418)
DrJackson Creative Commons License 2017.08.31 0 1 141418

Az eredeti DES nem állt át semmire! Tőlük csak a hordós, spirálos hűtővel lehet rendelni. Az egyik magyar forgalmazótól lehet úgy megrendelni a főzőt, hogy egy kis ráfizetésért választhatod a tányéros saválló hűtőt. Nekem 2 éve van meg az utóbbi fajta, nagyon bevált a rendszer és ráadásul helytakarékos is.

Előzmény: rézműves1 (141417)
rézműves1 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141417

Ne hagyd magad félrevezetni...a DES nem a csőkötegesre állt rá, hanem a  hordós spirálos mellett, a tányérosra...nagy különbség...:):)...és egész jól működik a barátom szerint...

Előzmény: 1zsakkrumpli (141317)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 1 141416

Nálam is ez a pillanatnyi helyzet:

Kapott egy 3 kW-os elektromos patront, ami most még direktbe üzemel.

 

Ebben a pillanatban Irsai jön le kb 20 liter alszesznél járok

Ez a mágnesszelep egy álom, nem kell nyitogatni a csapot:

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141415

De ő pálinkát kérdezett. A pálinka pedig legalább 37,5 tf. százalék alkoholt tartalmaz.

Előzmény: Csikky (141406)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141414

Ja! 20 liter!

Előzmény: rézmanó75 (141412)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141413

Rosszul tudod.

Előzmény: Jocó0423 (141401)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141412

Indulás!Menet közben! :)

rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141411

Írsai! 14,8 /100 liter. Cukormentesen. 48 fok!

rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141410

Nem tíltalak, mert jól szórakozom rajtad!😂 Javaslok egy kísérletet! Nyisd meg otthon a csapot, úgy hogy 1,5 óra alatt 20 liter csorogjon!Akkor nem kell videó, élőben is végignézheted!😉(Ha van vezetés víz!)

Előzmény: Törölt nick (141275)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141409

Egyet elfelejtettem leírni:

kint az udvaron főztem.

Előzmény: 1zsakkrumpli (141408)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141408

Hűtésre elhasználtam összesen 380 liter vizet, végig a kifolyó párlat 21-21,5 C-fok között volt.

Előzmény: 1zsakkrumpli (141407)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141407

Ma körtét főztem és a következőket mértem:

80 liter cefre+20 liter víz az üstben,

12.00-kor gyújtottam alá, második főzés!

13.20-kor indult meg,

15.20-kor zártam el páracsőben 98,5 C-fokot mértem

18 liter alszesz lett

 

Csikky Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141406

Ezek egyike sem vonatkozik ránk, mivel pálinkát csak a kereskedelmi főzdék állíthatnak elő, a párlatra pedig nem kell ilyenformán megfelelni! (csak a párlatjegyet kifizetni, ennyi a dolgod, semmi más!)     :)  :)

Előzmény: Jolida (141402)
Jolida Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141405

Viszont jó a kihozatal! :-p

Előzmény: Jocó0423 (141403)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141404

Köszi

Előzmény: csalántea (141374)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141403

37,5 % ? az már likőr :D

Előzmény: Jolida (141402)
Jolida Creative Commons License 2017.08.31 0 1 141402

A pálinkatörvény szerint a valódi pálinkának hat feltételnek kell megfelelnie:

  1. 100%-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat (pl. mézet sem);
  2. kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly és aszú-szőlőtörköly lehet az alapanyaga (az importgyümölcs nem felel meg a kívánalmaknak);
  3. a gyümölcsöt, illetve törkölyt Magyarországon cefrézték, párolták, érlelték és palackozták;
  4. minimum 37,5% v/v alkoholfokos legyen (maximális kikötés 86% v/v alatti kell legyen, vagyis lehet 50% feletti is);
  5. neve kizárólag pálinka alakban írható (palinca és egyéb névalakok nem felelnek meg az előírásnak);
  6. a pálinka nevet kizárólag Magyarország használhatja (valamint négy osztrák tartomány jogosult a „barackpálinka” név használatára).
Előzmény: Jocó0423 (141401)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141401

Szóljatok ha rosszul tudom de nekem az van az agyamban, hogy pálinka csak 45 alkohol fok felett lehet pálinka!

Rosszul tudom?

Előzmény: kopasz szuzukis (141399)
endrepp Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141400

Egyéni spec üzemeltetési tapasztalatod nagyon értékes, az általános gépészet viszont nem ebből indul ki. :)

 

DE azt elfelejtetted, hogy egy csőköteges hőcserélő esetén ez, így, ebben a formában abszolúte nem igaz.

 

Egyik fajta hőcserélőnél sem igaz. Elméleti megközelítésnek állja meg a helyét, egyszerűsített modellben, mindegyik hőcserélőnek van komplex függvénye, ami közelíti a valóságot, ezeket manapság nem használják,  a tervezés katalógusból történik, a termék fejlesztés pedig végeselemes szimulációval és beméréssel. A hőcserélők közötti teljesítmény különbségek érzékeltetésére jó a képlet és a hozzászólás célja ez volt.

Előzmény: kopasz szuzukis (141373)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141399

Nem kevés az. 40-42 fok között jön ki igazán a szőlő gyümölcsös íze. Igaz, hígításkor könnyen opálosodik, de szépen megvárjuk, míg letisztul, és az első levegőztetésnél sima szűrőpapíron átszűröm.

Előzmény: Jocó0423 (141384)
Jolida Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141398

Ha az egész hordót festék keverőzöd, az túl sokat nem ér. Kisebb mennyiséggel jobban boldogul.

Nálam például egy harmincas hordóban levő húsz litert rendesen össze tud zúzni. Az már mehet a végleges helyére.

Előzmény: raczno (141396)
raczno Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141397

Asszem eldobom ezt a telefont...

Nem kinőtt, hanem kijött. Nem Itsainál, hanem Irsainál...

 

Előzmény: raczno (141396)
raczno Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141396

Darálas után még hordónkénti 20 perc festékkeverős nyektetés

( a régi fúrógépből ki is nőtt a füst, ami hajtotta), most úgy néznek ki a szemek, mint a focilabda, amin átment egy autó...

Tavaly az Itsainál sem volt hatalmas emelkedés, ezért vagyok bizakodó... 🤗

Előzmény: öreg_néne_b (141392)
karibaba Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141395

Sziasztok,

 

gondoltam az erdei gyümölcsös joghurt mintájára készítek erdei gyümölcsös pálinkát, olyan gyümölcsökből, amelyekből külön-külön 5-10 kilónál többet nem tudunk (bírunk :o) ) összeszedni, de az így nyert alszeszekből a végén egy finom erdei vegyest kaphatnék, ha el nem számítom magam. :o) (ribizli, szeder, vadcseresznye, egy kis megmaradt eperlekvár stb.)

 

Kérdés: van pár marékra való homoktövisem....érdemes valamivel keverve lecefrézni (pl.: apró, kékszilva) vagy teljesen felesleges, mert hozzátenni nem tud, max. csak elrontani? Ez is mehetne az erdei vegyesbe, de, ha nincs olyan tulajdonága, amiért pálinkába (cefrébe) érdemes lenne beletenni, akkor hanyagolom... :o)

 

Karesz

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141394

A gyümölcsborokat általában víz és cukor hozzáadásával készítik.

Előzmény: Jocó0423 (141393)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141393

A kiforrt cefréből vetted ki?

Azért nem értelek mert én most az irsainál megvártam míg teljesen kiforr a cefre és utána szürtem le 5 liter lét. Szerintem neked is tökéletes lett volna ha a kiforrás után kiveszed és úgy ülepíted.

Utána már nem kell hozzá semmi, nagyon finom bor lesz :) Illetve egy pici kén, ami tuti leállítja.

Előzmény: ksanyi52 (141386)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141392

ma reggel mindenki a helyén volt...

 

 

Majd elmúlik. ;)
A bogyók belsejében is képződik a gáz, de a héjtól nem tud távozni. A héjdarabkák felfúvódnak és kell a hely, hogy elférjenek a hordóban.

Előzmény: raczno (141391)
raczno Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141391

Őőő igen, bocsi, de talàn átjött, hogy mit akarok...

Tegnap este élesztőztem be, ma reggel mindenki a helyén volt...

Előzmény: öreg_néne_b (141389)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141390

Akkor nem tudom. Vagy sok lett a cukor? Attól hogy szét öntögettem nem lett kevesebb. Az biztos hogy édes még a mai napig is.

Előzmény: öreg_néne_b (141388)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!