Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2017.09.01 0 1 141431

Mustot még én sem, de szerintem ugyanúgy mint a többit.

Előzmény: vick_1899 (141429)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 141430

Igazad van, nem néztem ezt a hirdetést, csak akinek aromakosarat csináltam a 100-asába, az mondta, hogy ő eleve tányérossal kérte, mert azt szét lehet szedni a tisztítás végett...és nem sokkal került többe a 300-as hordós spirálosnál...akkor végül is mindhárom hűtővel kapható...

Előzmény: 1zsakkrumpli (141420)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 141429

*mustot még nem erjesztettem, csak hogy ne legyen félreérthető.

Előzmény: vick_1899 (141428)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 141428

Sziasztok! Kaptam 100L üllepített Zenit mustot, és mivel még nem erjesztettem nem akarom elrontani, beoltottam borélesztővel, phja megfelelő, van valami egyéb teendőm vele, vagy ugyanúgy kezeljem mint a többi cefrém?

sogi01 Creative Commons License 2017.09.01 0 1 141427

                                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (141369)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.01 0 0 141426

Vagy, a hajdúk megritkították a növendék állomány az (Örömnap) alkalmából és nincs mit főzni, ill. a következő ZD-re, 900 lekváros palacsinta készül.  

Előzmény: Cipurró (141298)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.01 0 0 141425

A 60- 100- as ig 28-as a páracső. Hmm.

Előzmény: mili70 (141423)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.01 0 1 141424

Szerintem, annyit akart közölni, hogy a pálinka szót csak az a főző, ill. főzető használhatja aki értékesítésre állít elő jövedéki terméket, desztillál. Az átkosban is a kerítés szaggatót hivatalosan, szeszfőzdében lehetett bérfőzetni a bérfőzetőnek.  A magánfőző, tudtommal adóraktáron keresztül értékesíthet a felvásárlón keresztül ekkor jogosult használni a pálinka szót, a palackozáson. Vagy őstermelő és a termelőhelyén ill. 25 kiló méteren belül lévő pl. magán szálláshelyén értékesít. Ekkor az őstermelésből származó jövedelemhez hozzá  adódik a  pálinka értékesítéséből, eladásából befolyt bevétel.Tehát a bevalláskor összeadódik a termény ill. a pálinka árbevétele.      

Előzmény: öreg_néne_b (141415)
mili70 Creative Commons License 2017.08.31 0 1 141423
Előzmény: 1zsakkrumpli (141420)
obsitos3 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141422

Azért a cefrézéshez nem feltétlen fontos stopper és patikamérleg.Két óra nem számít.

Előzmény: paulus birra (141421)
paulus birra Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141421

Üdv mindenkinek! Ottonel muskotály cefre még beoltás előtt állt meleg helyen lebogyózva, ledarálva nagyjából 2 órán keresztül. Sajnos ennyi elég volt, hogy beinduljon a spontán erjedés. Szerintetek ezek után mit értem el azzal, hogy beoltottam fajélesztővel? Labdába tud még rúgni ilyenkor a már elszaporodott vadélesztők mellett?

1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141420

Én csőkötegest láttok a hirdetésben

Előzmény: rézműves1 (141417)
endrepp Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141419

Csőköteges van hozzá alapból a honlap szerint, a 300-as, spirálos kérésre, tányérosról szó sem esik.

Persze az is kérdés van-e olyan, hogy eredeti...

http://www.des-kazani.rs/hu/termekek/ringato/

Előzmény: DrJackson (141418)
DrJackson Creative Commons License 2017.08.31 0 1 141418

Az eredeti DES nem állt át semmire! Tőlük csak a hordós, spirálos hűtővel lehet rendelni. Az egyik magyar forgalmazótól lehet úgy megrendelni a főzőt, hogy egy kis ráfizetésért választhatod a tányéros saválló hűtőt. Nekem 2 éve van meg az utóbbi fajta, nagyon bevált a rendszer és ráadásul helytakarékos is.

Előzmény: rézműves1 (141417)
rézműves1 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141417

Ne hagyd magad félrevezetni...a DES nem a csőkötegesre állt rá, hanem a  hordós spirálos mellett, a tányérosra...nagy különbség...:):)...és egész jól működik a barátom szerint...

Előzmény: 1zsakkrumpli (141317)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 1 141416

Nálam is ez a pillanatnyi helyzet:

Kapott egy 3 kW-os elektromos patront, ami most még direktbe üzemel.

 

Ebben a pillanatban Irsai jön le kb 20 liter alszesznél járok

Ez a mágnesszelep egy álom, nem kell nyitogatni a csapot:

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141415

De ő pálinkát kérdezett. A pálinka pedig legalább 37,5 tf. százalék alkoholt tartalmaz.

Előzmény: Csikky (141406)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141414

Ja! 20 liter!

Előzmény: rézmanó75 (141412)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141413

Rosszul tudod.

Előzmény: Jocó0423 (141401)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141412

Indulás!Menet közben! :)

rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141411

Írsai! 14,8 /100 liter. Cukormentesen. 48 fok!

rézmanó75 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141410

Nem tíltalak, mert jól szórakozom rajtad!😂 Javaslok egy kísérletet! Nyisd meg otthon a csapot, úgy hogy 1,5 óra alatt 20 liter csorogjon!Akkor nem kell videó, élőben is végignézheted!😉(Ha van vezetés víz!)

Előzmény: Törölt nick (141275)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141409

Egyet elfelejtettem leírni:

kint az udvaron főztem.

Előzmény: 1zsakkrumpli (141408)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141408

Hűtésre elhasználtam összesen 380 liter vizet, végig a kifolyó párlat 21-21,5 C-fok között volt.

Előzmény: 1zsakkrumpli (141407)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141407

Ma körtét főztem és a következőket mértem:

80 liter cefre+20 liter víz az üstben,

12.00-kor gyújtottam alá, második főzés!

13.20-kor indult meg,

15.20-kor zártam el páracsőben 98,5 C-fokot mértem

18 liter alszesz lett

 

Csikky Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141406

Ezek egyike sem vonatkozik ránk, mivel pálinkát csak a kereskedelmi főzdék állíthatnak elő, a párlatra pedig nem kell ilyenformán megfelelni! (csak a párlatjegyet kifizetni, ennyi a dolgod, semmi más!)     :)  :)

Előzmény: Jolida (141402)
Jolida Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141405

Viszont jó a kihozatal! :-p

Előzmény: Jocó0423 (141403)
zsorsz Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141404

Köszi

Előzmény: csalántea (141374)
Jocó0423 Creative Commons License 2017.08.31 0 0 141403

37,5 % ? az már likőr :D

Előzmény: Jolida (141402)
Jolida Creative Commons License 2017.08.31 0 1 141402

A pálinkatörvény szerint a valódi pálinkának hat feltételnek kell megfelelnie:

  1. 100%-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat (pl. mézet sem);
  2. kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly és aszú-szőlőtörköly lehet az alapanyaga (az importgyümölcs nem felel meg a kívánalmaknak);
  3. a gyümölcsöt, illetve törkölyt Magyarországon cefrézték, párolták, érlelték és palackozták;
  4. minimum 37,5% v/v alkoholfokos legyen (maximális kikötés 86% v/v alatti kell legyen, vagyis lehet 50% feletti is);
  5. neve kizárólag pálinka alakban írható (palinca és egyéb névalakok nem felelnek meg az előírásnak);
  6. a pálinka nevet kizárólag Magyarország használhatja (valamint négy osztrák tartomány jogosult a „barackpálinka” név használatára).
Előzmény: Jocó0423 (141401)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!