Igazad van, nem néztem ezt a hirdetést, csak akinek aromakosarat csináltam a 100-asába, az mondta, hogy ő eleve tányérossal kérte, mert azt szét lehet szedni a tisztítás végett...és nem sokkal került többe a 300-as hordós spirálosnál...akkor végül is mindhárom hűtővel kapható...
Sziasztok! Kaptam 100L üllepített Zenit mustot, és mivel még nem erjesztettem nem akarom elrontani, beoltottam borélesztővel, phja megfelelő, van valami egyéb teendőm vele, vagy ugyanúgy kezeljem mint a többi cefrém?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Szerintem, annyit akart közölni, hogy a pálinka szót csak az a főző, ill. főzető használhatja aki értékesítésre állít elő jövedéki terméket, desztillál. Az átkosban is a kerítés szaggatót hivatalosan, szeszfőzdében lehetett bérfőzetni a bérfőzetőnek. A magánfőző, tudtommal adóraktáron keresztül értékesíthet a felvásárlón keresztül ekkor jogosult használni a pálinka szót, a palackozáson. Vagy őstermelő és a termelőhelyén ill. 25 kiló méteren belül lévő pl. magán szálláshelyén értékesít. Ekkor az őstermelésből származó jövedelemhez hozzá adódik a pálinka értékesítéséből, eladásából befolyt bevétel.Tehát a bevalláskor összeadódik a termény ill. a pálinka árbevétele.
Üdv mindenkinek! Ottonel muskotály cefre még beoltás előtt állt meleg helyen lebogyózva, ledarálva nagyjából 2 órán keresztül. Sajnos ennyi elég volt, hogy beinduljon a spontán erjedés. Szerintetek ezek után mit értem el azzal, hogy beoltottam fajélesztővel? Labdába tud még rúgni ilyenkor a már elszaporodott vadélesztők mellett?
Az eredeti DES nem állt át semmire! Tőlük csak a hordós, spirálos hűtővel lehet rendelni. Az egyik magyar forgalmazótól lehet úgy megrendelni a főzőt, hogy egy kis ráfizetésért választhatod a tányéros saválló hűtőt. Nekem 2 éve van meg az utóbbi fajta, nagyon bevált a rendszer és ráadásul helytakarékos is.
Ne hagyd magad félrevezetni...a DES nem a csőkötegesre állt rá, hanem a hordós spirálos mellett, a tányérosra...nagy különbség...:):)...és egész jól működik a barátom szerint...
Nem tíltalak, mert jól szórakozom rajtad!😂 Javaslok egy kísérletet! Nyisd meg otthon a csapot, úgy hogy 1,5 óra alatt 20 liter csorogjon!Akkor nem kell videó, élőben is végignézheted!😉(Ha van vezetés víz!)
Ezek egyike sem vonatkozik ránk, mivel pálinkát csak a kereskedelmi főzdék állíthatnak elő, a párlatra pedig nem kell ilyenformán megfelelni! (csak a párlatjegyet kifizetni, ennyi a dolgod, semmi más!) :) :)
A pálinkatörvény szerint a valódi pálinkának hat feltételnek kell megfelelnie:
100%-ban gyümölcsből készült párlat, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat (pl. mézet sem);
kizárólag Magyarországon termett és termelt nemes és vadgyümölcs, illetve szőlőtörköly és aszú-szőlőtörköly lehet az alapanyaga (az importgyümölcs nem felel meg a kívánalmaknak);
a gyümölcsöt, illetve törkölyt Magyarországon cefrézték, párolták, érlelték és palackozták;
minimum 37,5% v/v alkoholfokos legyen (maximális kikötés 86% v/v alatti kell legyen, vagyis lehet 50% feletti is);
neve kizárólag pálinka alakban írható (palinca és egyéb névalakok nem felelnek meg az előírásnak);
a pálinka nevet kizárólag Magyarország használhatja (valamint négy osztrák tartomány jogosult a „barackpálinka” név használatára).