Keresés

Részletes keresés

vick_1899 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 141543

Csak a piezzora értettem, hogy használhatatlan :) Én is ezzel főzök, a lángőr jól teszi a dolgát, valójában amiatt vettem meg, így nyugodtabban merem otthagyni ha szükséges.

 

Endrepp: Köszi az infokat. Van egy ilyen égőfejem otthon, szerinted ennek komolyabb a teljesítménye? (a képet most gugliztam ki,de pont ilyen.)

Előzmény: Jolida (141541)
endrepp Creative Commons License 2017.09.05 0 1 141542

A linkelt cikk nem csak "csak reduktort" tartalmaz, hanem "20-60 mbar között állítható nyomáscsökkentőt", az emelt nyomáson tudni fogja a megadott teljesítményt, hátránya pl. egy gyári kazán szőnyegégövél szemben, hogy a hőátbocsátási felület kicsi, a hatásfok a megemelt nyomással vagy a felfúrt fúvókával alacsony.

Előzmény: vick_1899 (141539)
Jolida Creative Commons License 2017.09.05 0 1 141541

Egyébként miért lenne használhatatlan?

Lángőr működik, égni ég, begyújtani meg gázgyújtóval szoktam.

A tavalyi és az idei szezon idáig tartó részét jól teljesítette.

Előzmény: vick_1899 (141539)
Jolida Creative Commons License 2017.09.05 0 0 141540

Nekem az első főzésnél olvadt le a piezo. :-ppp

A tele 100-as üst 1h-1h20 alatt indul meg, nekem az elég.

Előzmény: vick_1899 (141539)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.05 0 2 141539

Pont ilyenem van.. de nem értem, hogy mitől lenne 13Kw, mivel pont ugyan az az öntöttvas égőfej, amit millió kivitelben lehet kapni. én megvettem a sima piezzo nélkülit 1 éve arra 6.5 kw van írva, máshol neten 5.5, van ahol 4.5 pedig ugyan az az öntöttvas.. a kényelem miatt megvettem a lángőröset pont ugyan azt amit linkeltél, csak reduktor és cső nélkül (11 ezer volt). vigyázni kell vele nekem a második főzésnél szétolvadt a piezzo műanyagháza, így használhatatlan, de majd faragok rá egy konvektor piezzot. Ja és kipróbálás után azzal kezdtem, hogy felfúrtam a fúvókáját mert igencsak harmatos volt.... biztosan nem tudja a 13kw-t.

Előzmény: Jolida (141538)
Jolida Creative Commons License 2017.09.05 0 1 141538
Előzmény: S21LUS (141537)
S21LUS Creative Commons License 2017.09.05 0 0 141537

Köszi! :)

Igen eddig én is eljutottam, csak amiket a neten találok nagyobb zsámolyok, az mind horror áron van.

Mi a neve ennek a kínainak, esetleg tudod, hogy hol lehet beszerezni?

Előzmény: Jolida (141531)
paulus birra Creative Commons License 2017.09.05 0 0 141536

Pont így nézett ki nálam (is) a muscat. A végén már nem bírtam idegekkel és mertem le belőle.

Előzmény: raczno (141511)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 141535

Gyümölcs nélkül mi a tapasztalatod összehasonlítva a két főzési eljárást? Egy képet tennél fel a főződről, ha nem vagyok tolakodó? :) főleg a thumper érdekelne.

Előzmény: zr-7 (141529)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.05 0 1 141534

                                                                      vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (141510)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.05 0 0 141533

Utána pedig a májat kell regenerálni. De nem 10%-ossal és nem sóoldattal. :)

 

Előzmény: endrepp (141526)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.05 0 0 141532

Ez jó hír! Az lenne a kérdésem, hogy gyümölcs darabok nélkül próbáltad-e, a thumperbe mit öntesz, ha egyáltalán öntesz valamit, mennyi cefre mennyi előpárlatot vettél el, előpárlat elvétel után hány fokos a kifolyó, utóárlatra hány fokos kifolyónál váltottál, mennyi utópárlatod lett és hány fokos, a középpárlat mennyi lett és hány fokos, a középpárlatot 20 C-fokon hány fokosra tudod visszahígítani opálosodás megjelenése nélkül, használtál-e valamilyen olajleválasztót csorgatás közben, a thumperben a főzés végére hány liter flegma gyűlt össze, milyen magas volt a folyadék szint a thumperben a főzés végeztével, az üstben lévő cefre felöntéskor hány tf%-os lehetett? 

Előzmény: zr-7 (141529)
Jolida Creative Commons License 2017.09.05 0 1 141531

Nagyobb gázzsámollyal. :-)

13.5kW echte kínai. :-p

Előzmény: S21LUS (141530)
S21LUS Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141530

Sziasztok!
100 l-es üstöt ti mivel melegítitek/melegítenétek? A meglévő öntöttvas gázzsámolyom sajnos kicsi hozzá.

zr-7 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141529

Kedves Urak!

Érdekes tapasztalat az imént készültem el egy kis  körtével "egymenetben", az aromakosárba egy gyümölcs darabolva, a thumperbe egy gyümölcs szintén darabolva a végeredmény egy extra illatos körte párlat. Kezdek a rendszerrel barátkozni.Sokkal jobban ízlik ,mint a kisüstis módszerrel készített előző évi.Jó nedűt mindenkinek.

vick_1899 Creative Commons License 2017.09.04 0 1 141528

ez a vicc, hogy ket kulonbozo helyrol szarmazo gyumolcsrol van szo, ezert tisztaztam kulon.. koszonom a sok segitseget es tanacsot :) 

Előzmény: obsitos3 (141524)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141527

de en nem regeneraltam a gyantat hanem aktivaltam.. viszont ezt lehet nem elegge tomeny oldatban tettem.. tudtommal akkor kell regeneralni amikor telitodik, de az en esetemben uj gyantarol van szo.. 

Előzmény: obsitos3 (141523)
endrepp Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141526

Ha a máj szűri ki az jó? :)

Viccet félretéve fogalmunk sincs, hogy mi az és mennyi a határértéke.

Egy ismerősömnek ilyen volt az almája, érdekes módon hűtve eltűnt a szín.

Előzmény: Figyelget (141525)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141525

Ha a gyanta nem segít, akkor pedig marad a mechanikus szűrés. Most már tényleg jó lenne tudni mitől lehet ez. 

Amennyiben nem tudod eltűntetni (és az íze, illata jó) ágyazhatod akár. Az ad neki egy kis színt és nem zavar majd a jelenlegi állapot. 

Előzmény: vick_1899 (141522)
obsitos3 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141524

A színhibáról:vagy a főzőből ered,vagy a cefréből.Ha esküszöl,hogy a főzőből nem jöhet,marad a cefre.A gyümölcsről lehet tudni valamit?Meg kell tudni,mivel permetezték,mikor,stb.Hátha kiderül valami.

Előzmény: obsitos3 (141523)
obsitos3 Creative Commons License 2017.09.04 0 1 141523

Hogy a színhibát mivel tudod megszüntetni,azt nem tudom,de a  gyanta regenerálása nem úgy történik,hogy sós vízben áztatjuk fél napot.A gyantán keresztülvezetünk 10 %-os sóoldatot,addig,amíg a színe kékes,zöldes.Ha visszanyerte az eredeti színét,abbahagyhatod.A három kanál az kb. 6 dkg,ez 2 l vízben kb. 3 %,lehet,hogy ez kevés,és az áztatás sem jó megoldás,mert tiszta sóoldat nem is érintkezik a gyantával,csak az első pillanatban.

Előzmény: vick_1899 (141514)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141522

nem ez volt az elso, es kb masfel het telt el de mint irtam azalatt dolgozott a fozom. azt nem ertem hogy lehet az h alapesetben szinte kristalytiszta meg az eloparlatom is a baracknal meg ezzel szembesulok..

Előzmény: kabold (141519)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141521

Tiszta oldat kekes arnyalattal... A masodik tisztazasnal megfogadtam a tanacsod es egy kis szodabikarbonat ontottem az alszeszre de semmi pezsges tehat ecetes sem volt! foleg h a kihozatalra es az illatra sem panaszkodhatok, ez nalam rejtely marad. 

Előzmény: öreg_néne_b (141518)
endrepp Creative Commons License 2017.09.04 0 1 141520

Hagyjuk, attól még tény, hogy desztillálással nem lehet előállítani zöld párlatot, a tiéd mégis az.

Ha kozma olajban kicsapódott a rézrozsda, pelenkával vagy kozmetikai koronggal is ki tudod szűrni, van akinek gyantával sikerül.

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112746199&t=9007484

Előzmény: vick_1899 (141517)
kabold Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141519

Az idén a barack volt-e az első lefőzött cefre, ha igen, mennyi idő telt el az alszesz  kinyerésétől a finomításig? A grünspan "csodákra" képes rövid idő alatt is a csövekben.

 

Előzmény: vick_1899 (141517)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141518

nem ertem miert irod h nem arra valo, pont hogy azt irjak mindenhol hogy megszunik a kekes tores.. 

De ugye, nem szűnt meg... ;)

Tiszta oldat kékes árnyalattal vagy finom lebegő anyag? Az utóbbi szűrhető kozmetikai vattakorongon.

Előzmény: vick_1899 (141517)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141517

Hagyjuk ezt a tisztitast... csak a barackom produkalta ezt iden, azota foztem mar 5 fele gyumolcsot most eppen a kortet tisztazom es az eloparlatom is kristalytiszta pedig ebbol lesz kb 20l palinka tehat van anyag a fozoben..viszont a barackomnal az elso 3-5 liter szinezodott el.. nem a fozom volt koszos mivel 2 alkalommal tisztaztam a barackot es be volt iktatva a 2 koze egy cserko fozes/tisztazas es ott semmi problema nem volt.. ez marad az en megfejtetlen problemam... egyebkent nem ertem miert irod h nem arra valo, pont hogy azt irjak mindenhol hogy megszunik a kekes tores.. nem eloparlatos mivel jo sokat elvettem az elejen bizva abban h megszunik a kekes szinezodes, kifejezetten jo illata van semmi zavaro

Előzmény: endrepp (141515)
Bárk_i Creative Commons License 2017.09.04 -2 4 141516

Annyira birom amikor vitát nyit valaki a PÁLINKAFŐZÉS (otthon)topikon, az égetettszesz topikba való témában......

Előzmény: Jocó0423 (141513)
endrepp Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141515

Nem arra való, a gyanta nem szűrő, a rézionokat köti meg, a pálinkádban valószínűleg rézrozsda (grünspan) van.

Ha nem előpárlatos is egyben megpróbálhatod a tejes derítést vagy újrafőzés. A főzőt jól át kéne pucolni, gőzölni ecetes vízzel, trisóssal áztatni, szárítva eltenni.

Előzmény: vick_1899 (141514)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.04 0 0 141514

Sajnos az idei barackom rejtélyes módon zoldes kékes árnyalatban pompázik ezért a mai napon kationcserèlő gyantàs szűrést alkalmaztam ami nem igen volt hatàsos... ugyanúgy megmaradt a kékes zöldes árnyalat.. a szűrő hàzamba kb 0.5 kilo gyanta fer amit kb 2 liter sós  vizbe àztattam egy fél napot, kb 3 evokanal sót kapott.. mi lehet a bibi? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!