Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141603

 Egy kollégámnak ugyanúgy felfúrt kínai égője van, dupla olajos, saválló, de csak 65 literes. Ő is 2 órás felfűtésekről számol be. Ha toljuk, ha nem, 2 óra. Ha izomból égetjük, (vagy még előmelegítem is), előfordul 1 óra 20 perces csurranás, de aztán csak 40 percig csepegés van, 1 litert ha lead ezalatt. Tehát 2 óra felfűtés, minden nyelven, minden tuninggal. Ez a kínai zsámoly nem tud többet. 

  Gázpalack fogyasztása is ugyanannyi. Ha toljuk, ha nem. Inkább fogyasztana kicsivel többet, de időben jobb lenne....

Előzmény: Törölt nick (141601)
1zsakkrumpli Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141602

Nem véletlen a neved RÉZMANÓ.

Ilyet is csak rezes manó tud alkotni.

Gratula!

Előzmény: rézmanó75 (141596)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141601

 Hogy egy óra alatt meginduljon. Nekem egy általam megberhelt kínai gázzsámoly van, fogyasztása jó, 300 liter cefre+finomítása belefér egy gázpalackkal. De az idő így sem jó. Ha csak 65 literig rakom, előmelegítem 90 C-ra az olajat, akkor 1,5 óra alatt megindul, 1,5 -2 óra a szedés. De ha 75 literig megtöltöm a 85-ös főzőt, ami a gyakoribb, akkor 4-5 óra a főzési időm. Nagyon sok. 

   A felfűtési időm 2 óra. Sok. Üstházban van, kéménnyel, védett helyen. Gyenge ez az égő ide. Valami sokkal jobb kéne. 

Előzmény: rézmanó75 (141600)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141600

De végülis mit szeretnél elérni vele? Miért nem jó ami van?

Előzmény: Törölt nick (141597)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141599

Á, nem lesz ez jó Neked.

De nekem jó lenne ! :)))

Előzmény: rézmanó75 (141596)
kupeci Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141598

Jöhet!:)

 

Előzmény: rézmanó75 (141596)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 1 141597

 Szia, sziasztok! Érdeklődnék, hogy hány literes üstre írtad ezt, illetve, hogy szimpla, vagy dupla -e a főző? Illetve, hogyan állítasz rajta lángerősséget? Láttam ilyet egy gazda boltban, de azt is láttam, hogy nincs rajta gázcsap, amúgy lehet megvettem volna. 

  Illetve, ha valaki használ ilyet, érdekelnének a vélemények, 85 literes saválló dupla olajos (15 liter olajtöltet) alá jó lehet -e ez? Érdemes -e befektetnem? Valami erősebb égő kéne, visszaolvasgattam, kazánégőkről is, de nem merem én azokat berhelgetni. Egy kollégám hozott szemre fég v-4-est, hatalmas gázkarburátor van alatta, ami a levegőt keveri be neki. Az nem férne be az üstházamba (mármint a karburátor). Ha levetetném a karburátort, akkor meg gondolom levegőt nem kapna és nem érne sokat.

 De, nem értek hozzá. Paella garcima m-40 -est meg kilőttem, a hozzászólások alapján nem sok mindent érhet, pedig az is valami 11,5 Kw. Néztem az égését youtube-on, nem valami meggyőző, bár a felülete nagy,,szóval passz. 

   

Előzmény: ZsupyRo (141551)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.07 0 4 141596

Kezdő vagyok én is e témakörben. Szerinted ez elég búbos?

Előzmény: sono77 (141594)
Lucky123 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141595

Hali! 

Barackot főzők és a vodkán nagyon jól érezhető a barack zamata de sajnos savanyú! Mit lehet tenni? Köszönöm

sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141594

Üdv! érdeklődni szeretnék ..Te vállalsz meglévő pálinkafőzőre réz sisak..púp búb..ki minek nevezi :) gyártást? /0 literes duplafalú saválló készülékem van..Több éve használom,szeretnék több rezes felületet vinni a "tudományba"

Előzmény: rézműves1 (141574)
sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141593

Szép napot mindenkinek! Pálinkafőzőre szeretnék csináltatni réz búbot...valaki tud ebben segíteni?

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141592

Itt senki nem beszélt az átmérő csökkentéséről.

Áttételesen igen, mert csak az fenyeget berogyással.

Előzmény: ksanyi52 (141591)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141591

Itt senki nem beszélt az átmérő csökkentéséről. A fazék magasságának a növelése, vagy a menetemelkedés csökkentése, ( a spirál magasságának csökkentése) volt a kérdés. Az hogy a fazék térfogata is nagyobb lesz, az biztosan javít rajta.

Előzmény: öreg_néne_b (141589)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141590

Köszi fiúk! Végül is a nagyobb fazék mellett döntöttem, s ha esetleg még kívánja kap egy cserepet alája.

Előzmény: kopasz szuzukis (141588)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141589

"Az első 1.5 menet mint a képen is látszik,( korábban is írtam róla) hogy nincs a vízszintje alatt."

Pedig erre az a legcélszerűbb megoldás. És nem az átmérőt kell csökkenteni, hanem a menetemelkedést. Az nem fenyeget a berogyással. 

Előzmény: kopasz szuzukis (141588)
kopasz szuzukis Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141588

A hűtőt nekem is meg kellett emelnem. Sztiropolból szabtam alátétet, amit alumínium hőtükör fóliával vontam be. A páracsövet ne hajtogasd. Az már így is eléggé kemény, könnyen berogyhat.

Előzmény: ksanyi52 (141585)
Jolida Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141587

Kiméretű tégla? :-ppp

Előzmény: öreg_néne_b (141586)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141586

Általában azt tartjuk jónak, ha a páracső enyhén emelkedik a hűtő felé. Teszel valamit a hűtő alá és máris magasabban van.

Előzmény: ksanyi52 (141585)
ksanyi52 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141585

Nagyon tetszetős. Tisztességes árért én is elfogadnék egyet. Közben kicsit számolgattam, méregettem. A hűtő fazeka méretei: átmérő 20 , magasság 20 cm. abból 3 cm lejön, ( a kifolyó szintje) 5,3 liter. A másik átmérő 24 cm , magasság 22 cm, -3 cm = 8,5 liter. Kaptam olyan tanácsot, hogy nyomjam össze a spirált! De akkor meg kellene emeljem a hűtőt, mert nem egy szinten lenne az üsttel. Vagy a páracsövet kellene lejjebb hajtani. Melyik lenne a legjobb megoldás?

Előzmény: rézműves1 (141574)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141584

Vagy a kupfernickel! :D

Előzmény: öreg_néne_b (141577)
Figyelget Creative Commons License 2017.09.07 0 1 141583

Igen. Ahogy írod, függ a főzéstől, a cefrétől. És hiába ugyanolyan fajta a gyümölcs, az érettségi állapot is befolyásoló. Lényegében minden. 

Előzmény: darthdenes1 (141582)
darthdenes1 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141582

Üdv szakik!

Mitől lehet az hogy ugyan arra az alkohol fokra beallított azonos tipusú pl alma palinka az egyik simábbnak tűnik mint a masik.  Főzés vagy cefre vezetés az oka? Elő és utóparlat nem érződik. 

vick_1899 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141581

Mivel az illatával megvagyok elégedve így nem szűrném aktív szenes szűrővel... 

Előzmény: Kisbvb (141580)
Kisbvb Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141580

Nekem réztől volt, azt kivette a brita. 

Előzmény: vick_1899 (141576)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141579

Akkusavval természetesen. Koboldokat nem láttam, hogy rájártak volna, az inkább öregfater kiváltsága, pár alszeszembe(!) belekóstol már, volt amelyiket dicsérte is, hogy kiváló! :D A tejes derítést délután kipróbálom..

Előzmény: öreg_néne_b (141577)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.07 0 1 141578

A tejes derítés még segíthet.

Előzmény: öreg_néne_b (141577)
öreg_néne_b Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141577

Hacsak nem sósavval savaztál ;) abból nem lehet gond.
Állítólag a cefréd jó volt, a főződ tiszta, a zöld színt meg semmi sem hozza ki belőle. Ez nyilván a koboldok műve. ;)

Előzmény: vick_1899 (141576)
vick_1899 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141576

Szűrtem 5 mikronossal, kozmetikai vattálval, kationcserélő gyantával. Kicsit jobban utánajártam a témának, és állítólag sárgabaracknál nagyon ritkán előfordul a zöldes párlat, hogy mi lehet az okozója azt nem tudom, de itt a fórumon visszaolvasva láttam, hogy nem én vagyok az első aki már agyonszűrte a pálinkáját, de nem sikerült eltüntetni a zöldes árnyalatot.. Ami még eszembe jutott, hogy savazva volt a cefre, de csak enyhén, 3.3-3.2 környékére állítottam be az elején, nem tudom, hogy ez okozhat-e ilyen gondot.

Előzmény: Kisbvb (141569)
belezne Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141575

Szia!

Ezt mekkora átmérőben tudod gyártani?

Előzmény: rézműves1 (141574)
rézműves1 Creative Commons License 2017.09.07 0 2 141574

Persze én valami "normális" főzőre gondoltam, nem holmi lapos tetejű vackokra, amiknek nincs jóformán semmi gőztere és amit emiatt nem is szabad nagyon telerakni...persze abban is lehet főzni "szükségképpen", de nagyon óvatosan és egészen másképp...

 

A páracső pedig lehetőleg vastagon induljon...20-litertől kezdve, a 22-es átmérő sem túlzás...

 

......ha viszont egy ilyet raksz a tetejére, akkor szinte csurig teheted, akkor sincsen gondod...

Előzmény: ksanyi52 (141562)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!