Egy kollégámnak ugyanúgy felfúrt kínai égője van, dupla olajos, saválló, de csak 65 literes. Ő is 2 órás felfűtésekről számol be. Ha toljuk, ha nem, 2 óra. Ha izomból égetjük, (vagy még előmelegítem is), előfordul 1 óra 20 perces csurranás, de aztán csak 40 percig csepegés van, 1 litert ha lead ezalatt. Tehát 2 óra felfűtés, minden nyelven, minden tuninggal. Ez a kínai zsámoly nem tud többet.
Gázpalack fogyasztása is ugyanannyi. Ha toljuk, ha nem. Inkább fogyasztana kicsivel többet, de időben jobb lenne....
Hogy egy óra alatt meginduljon. Nekem egy általam megberhelt kínai gázzsámoly van, fogyasztása jó, 300 liter cefre+finomítása belefér egy gázpalackkal. De az idő így sem jó. Ha csak 65 literig rakom, előmelegítem 90 C-ra az olajat, akkor 1,5 óra alatt megindul, 1,5 -2 óra a szedés. De ha 75 literig megtöltöm a 85-ös főzőt, ami a gyakoribb, akkor 4-5 óra a főzési időm. Nagyon sok.
A felfűtési időm 2 óra. Sok. Üstházban van, kéménnyel, védett helyen. Gyenge ez az égő ide. Valami sokkal jobb kéne.
Szia, sziasztok! Érdeklődnék, hogy hány literes üstre írtad ezt, illetve, hogy szimpla, vagy dupla -e a főző? Illetve, hogyan állítasz rajta lángerősséget? Láttam ilyet egy gazda boltban, de azt is láttam, hogy nincs rajta gázcsap, amúgy lehet megvettem volna.
Illetve, ha valaki használ ilyet, érdekelnének a vélemények, 85 literes saválló dupla olajos (15 liter olajtöltet) alá jó lehet -e ez? Érdemes -e befektetnem? Valami erősebb égő kéne, visszaolvasgattam, kazánégőkről is, de nem merem én azokat berhelgetni. Egy kollégám hozott szemre fég v-4-est, hatalmas gázkarburátor van alatta, ami a levegőt keveri be neki. Az nem férne be az üstházamba (mármint a karburátor). Ha levetetném a karburátort, akkor meg gondolom levegőt nem kapna és nem érne sokat.
De, nem értek hozzá. Paella garcima m-40 -est meg kilőttem, a hozzászólások alapján nem sok mindent érhet, pedig az is valami 11,5 Kw. Néztem az égését youtube-on, nem valami meggyőző, bár a felülete nagy,,szóval passz.
Itt senki nem beszélt az átmérő csökkentéséről. A fazék magasságának a növelése, vagy a menetemelkedés csökkentése, ( a spirál magasságának csökkentése) volt a kérdés. Az hogy a fazék térfogata is nagyobb lesz, az biztosan javít rajta.
A hűtőt nekem is meg kellett emelnem. Sztiropolból szabtam alátétet, amit alumínium hőtükör fóliával vontam be. A páracsövet ne hajtogasd. Az már így is eléggé kemény, könnyen berogyhat.
Nagyon tetszetős. Tisztességes árért én is elfogadnék egyet. Közben kicsit számolgattam, méregettem. A hűtő fazeka méretei: átmérő 20 , magasság 20 cm. abból 3 cm lejön, ( a kifolyó szintje) 5,3 liter. A másik átmérő 24 cm , magasság 22 cm, -3 cm = 8,5 liter. Kaptam olyan tanácsot, hogy nyomjam össze a spirált! De akkor meg kellene emeljem a hűtőt, mert nem egy szinten lenne az üsttel. Vagy a páracsövet kellene lejjebb hajtani. Melyik lenne a legjobb megoldás?
Mitől lehet az hogy ugyan arra az alkohol fokra beallított azonos tipusú pl alma palinka az egyik simábbnak tűnik mint a masik. Főzés vagy cefre vezetés az oka? Elő és utóparlat nem érződik.
Akkusavval természetesen. Koboldokat nem láttam, hogy rájártak volna, az inkább öregfater kiváltsága, pár alszeszembe(!) belekóstol már, volt amelyiket dicsérte is, hogy kiváló! :D A tejes derítést délután kipróbálom..
Hacsak nem sósavval savaztál ;) abból nem lehet gond. Állítólag a cefréd jó volt, a főződ tiszta, a zöld színt meg semmi sem hozza ki belőle. Ez nyilván a koboldok műve. ;)
Szűrtem 5 mikronossal, kozmetikai vattálval, kationcserélő gyantával. Kicsit jobban utánajártam a témának, és állítólag sárgabaracknál nagyon ritkán előfordul a zöldes párlat, hogy mi lehet az okozója azt nem tudom, de itt a fórumon visszaolvasva láttam, hogy nem én vagyok az első aki már agyonszűrte a pálinkáját, de nem sikerült eltüntetni a zöldes árnyalatot.. Ami még eszembe jutott, hogy savazva volt a cefre, de csak enyhén, 3.3-3.2 környékére állítottam be az elején, nem tudom, hogy ez okozhat-e ilyen gondot.
Persze én valami "normális" főzőre gondoltam, nem holmi lapos tetejű vackokra, amiknek nincs jóformán semmi gőztere és amit emiatt nem is szabad nagyon telerakni...persze abban is lehet főzni "szükségképpen", de nagyon óvatosan és egészen másképp...
A páracső pedig lehetőleg vastagon induljon...20-litertől kezdve, a 22-es átmérő sem túlzás...
......ha viszont egy ilyet raksz a tetejére, akkor szinte csurig teheted, akkor sincsen gondod...