Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141654

Nem elegendő a fűtés. A 2 óra nagyon sok. Zárt (nyomás alatt van) a víztér, vagy nyitott? Nyitott víztérnél szokott ilyen lenni, nem jó megoldás.

Előzmény: Géza1212 (141653)
Géza1212 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141653

Sziasztok! Duplafalú főző (vízzel) felfűttése 2 óra alatt megvan utána lefolyik szép tempóban kb3 liter majd elkezd csak csöpögni (kb.0,5liter 40perc alatt) minden főzésnél. Mi lehet a hiba? Még 40fok fölötti szesz jön de nem akar rendesen folyni.

endrepp Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141652

Várd ki a végét..:)

Előzmény: sono77 (141651)
sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141651

Beszéltem is a Balogh úrral..nagyon korrektnek tűnik..és viszonylag gyorsak.. ;)

Előzmény: rézmanó75 (141643)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141650

A saválló lesz a cefrefôző, ez meg a finomító födél! Kompatibilisre lesz csinálva. Tisztításhoz úgy is szét kell szedni!

Előzmény: raczno (141648)
Tomsza74 Creative Commons License 2017.09.08 0 1 141649

Ez sem rossz.

https://www.youtube.com/watch?v=yqkvdjg9AOE

Komoly műszaki megoldású keverők vannak benne. Igazi "low cost".

Előzmény: Fo Goj (141637)
raczno Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141648

Ráteszed, és majd le sem fogod venni, nem fogod cserélgetni...😉

Előzmény: rézmanó75 (141647)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141647

A régire. Ez lesz a finomító födél!:)

Előzmény: raczno (141646)
raczno Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141646

Tecccetős darab... A régire lesz, vagy készül egy új...?

Előzmény: rézmanó75 (141596)
Bárk_i Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141645

Misztikum!Valóság. :-)

Előzmény: Fo Goj (141637)
sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141644

Köszönöm most nézem..valóban komoly cégnek néz ki..beszélek is velük..! 

Előzmény: rézmanó75 (141643)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.08 0 1 141643

Nem. Keress rá a gugliban. Fémnyomás Fót. Elég korrekt!

Előzmény: sono77 (141640)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141642

Nagyobb égő az segíthet, ha van valami , intenzív keverő mellé. + vastagabb páracső!

Előzmény: Törölt nick (141641)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141641

Értem, köszönöm szépen! Hát akkor, ez van. Tényleg nem valami vastag a sisakom és erősebben koncentrálja a párlatot. Azt a kéményszelepet azért kipróbálom.

Előzmény: rézmanó75 (141639)
sono77 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141640

Szia! Tegnap itt a főrumban érdeklődtem...réz sisakot szeretnék meglévő főzőre,esetleg te készítesz ilyent?

Előzmény: rézmanó75 (141639)
rézmanó75 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 141639

Olajossal nem fogod tudni elérni, az egy óra alatti csúrgást. Ha nagyobb lesz az égőfejed, félő hogy le ég. Ez tapasztalat! 

Plusz ha vékony a sisakod, nagy a deflegmáció. Ezért nem jön úgy. 

Előzmény: Törölt nick (141601)
sogi01 Creative Commons License 2017.09.08 0 1 141638

                                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

                                               

                                                Magánfőzés jogszabályai

          

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (141568)
Fo Goj Creative Commons License 2017.09.08 0 1 141637

Sziasztok!

 

Egy hangulatos kis videó:

 

https://www.youtube.com/watch?v=oJqULQXmExU

 

Kíváncsi vagyok a kollégák a filmen, mit szólnának a fórumon rendszeres tudományos okfejtésekhez... :)

sono77 Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141636

Helyileg hol vagy? ha a közelben ...vagy esetleg valamiért útba esel...próbára odaadom neked a gázégőmet....ha a kéményszelep nem jön be...próba cseresznye :)

 

Előzmény: Törölt nick (141634)
ZsupyRo Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141635

Mondjuk igen van olyan cefre aminél 50 liternél többet nem merek beletenni 30 liter vízzel főzőm.. :) Én azért azt tanácsolom neked hogy ha van rá lehetőség próbáld ki ezt a fajta gázégőt ami nekem van, szerintem jobb mint a kínai gázzsámoly.. Neked is minden jót :) 

Előzmény: Törölt nick (141634)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141634

Akkor meg jó a gyártmány, az lehet a dolog, az enyémek nagyon sokszor odaégtek anno, 2 főzőben is, ami szimpla volt. (azért, ennyi idősen már nem váltanék vissza olajosról, számít a kényelem) Az alma égett le legkönnyebben. De van olyan sűrű körtecefre is, amit akárhogy hígíthatsz, bármit bevethetsz, baj lesz. :)) No jó, hát ha jó, akkor jó, én csak sok szerencsét tudok kívánni hozzá. 

Előzmény: ZsupyRo (141633)
ZsupyRo Creative Commons License 2017.09.07 0 1 141633

Igazából ha megfelelően híg a cefre és rendesen kiforrt, nincs benne cukortartalom akkor szinte kizàrt hogy súrolgatni kelljen leégésügyileg. Én már lassan 3 éve használom így teljes megelégedéssel. :) 

Előzmény: Törölt nick (141631)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 1 141632

Ezekben a leégésgátlókban nem nagyon hiszek, nekem legjobban anno a sima homok vált be, az üst belsejébe, cefre alá szórva 2-3 cm-es rétegben. (de a leégés eljön akkor is)  Sokat főztem szimplával, valami 5 évet. Megjön az a leégés. A hígítás sokat ér, de nem minden. Időben jobb, tudom,,de félelmetesebb is. Ha az anyag leég szénnel sem menthető, tudom ezeket. 

Előzmény: ZsupyRo (141630)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141631

Szimpla. Köszi szépen! Ez itt a kulcsszó...! Szimplával nekem is simán ment az 1 óra felfűtés+1- 1,5 óra max. szedés. Így már értem a dolgot. Azért nem kívánom vissza magamnak a szimplát... (Azt sokat kellett súrolgatnom. :) ) Inkább akkor már a gáz égjen, úgy vagyok akkor már vele. Köszi szépen!!

  A palack nálam is sokat van meleg vízben, főleg az utolsó 1/3-nál. 

Előzmény: ZsupyRo (141628)
ZsupyRo Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141630

Ja és még annyit hogy mióta kivettem a gyári leégésgátlót még soha nem kozmált oda. Addig az első pár alkalommal előfordult hogy a leégésgátló elbillent és alászorulva a süreje odakapott, miután kivettem ez megszűnt, szerintem jobban tud forogni benne a cucc, és nem kell sajnálni a vizet sem ha sűrű az anyag. 

Előzmény: ZsupyRo (141628)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141629

Pedig a bor igazi turbó. Hmm,,,akkor az olajos főzők nem a nagykönyv szerint működnek, ezek szerint. 

Előzmény: vick_1899 (141624)
ZsupyRo Creative Commons License 2017.09.07 0 2 141628

Szia. Egy 100 literes szimpla DES főzőm van. A gázégő  szárán van egy fém gyűrű azzal állítod mennyi levegőt kapjon. Van a palackon egy 20 -60v. 70 mbar-ig állítható reduktor, külön csap nem kell, én úgy szoktam hogy begyújtom maxon, és mikor a páracső hűtő felöli része forró leveszem a reduktort minimumra, mikor beindul rendesen a csurgás akkor a palackot elkezdem elzárni így szabályozom a lángot, nagyon kicsit van megnyitva. A palackot beleteszem egy 20 literes vödörbe és felöntöm forró vízzel, később ha kell lecserélem és a hűtőből pótolom mikor már ott is forró a teteje, ha lefagy a palack az is okozhat meglepetést. Mai főzésem 70-75 liter ringló +10 liter víz felraktam 15:00, 15:40-kor megindult, 5-10 perc múlva már szép sugárban csurgott, 10 literes vödör alá, és otthagytam csináltam a dolgom, kétszer ürítettem lett 17 liter alszesz, 17:15-kor elzártam, alkohol szint 10% alatt volt, üstre öntve begyújtva már nem volt benne kraft. Hagyom kihűlni, másnap kibillentem, addigra a hűtő is visszahűl. Ennyi... Én így szoktam. 

Előzmény: Törölt nick (141597)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141627

Hajjjajj,,,még keverővel sem,,,meg C18,,,az 18 kw....A kínai 3x-osa. Vizeset nem merek vállalni, múltkor elolvastam a vizes témát,,,nekem bevallom meredek lenne. No, akkor ez sajnos ilyen, de a pillangós kémény tartozékra azért beruházok. Lesz, ami lesz. Hátha ez a kulcs. Vagy segít valamit. Az enyém 65 literig duplikált csak, de soha nem ég le benne semmi. Még a malter sűrű cefrék sem. Csak lassú a történet, az az egy nagy baja van, amúgy nagyon szerethető.

Előzmény: zr-7 (141625)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.07 0 0 141626

Hmm,,,elgondolkodtató. Végülis, ég, mint a pokol, nagyon kivan maximálva, holnap nézek az Obi-ban egy pillangót, ott láttam ilyesmit. (aztán átkozom magamat, hogy nem 2 éve kérdeztem ezt meg...)  Próba. Ha bejön, akkor szupi. Köszönöm!

Előzmény: endrepp (141623)
zr-7 Creative Commons License 2017.09.07 0 2 141625

Robi876 hasonló problémával küzdöttem 80l teljes magasságban duplafalú olajjal töltve ,keverővel 2 óra a megindulásig. Üstházban próbáltam többféle töltő mennyiséggel.Most átalakítottam vizesre minden más maradt az égő az üstház és a két órából 1óra tiz perc lett, hidegről indulva.Az égőm c18 .

 

Előzmény: Törölt nick (141622)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!